|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część II
Foxxxy, na poważnie już rozważam nie odbieranie telefonów, bo wiem, że jetem okropna i nie chcę, żeby on na tym cierpiał, a jakoś tak wychodzi niefajnie.
Napisałam długaśnego posta o sytuacji z rana, ale skasowałam, bo bez przesadyzmu. Ewelina, ogarnij się ![]() Nic nie mówcie o kubkach, ja ostatnio zbiłam moje dwa ulubione z dziobkami (że nie wspomnę o dwóch tęczowych talerzach, jednym zwykłym i szklance). Przez 3 tygodnie zbiłam więcej rzeczy, niż przez ostatnie 4 lata ![]() Nanomi welcome back, razem z Twoim avkiem ![]() Pastereczko, pytanie z rodzaju głupich, co to jest M CH? medycyna chińska? Masz może jakieś namiary na Lublin? Sesyja, prosimy prosimy ![]() ![]() ![]() Mnie też się wydaje, że u Cathy ciekawie się dzieje ![]() Lemirko, mnie też kusi rozbierana, zresztą mnie namawiają (gues who ![]() Winly, ja właśnie próbuję mojego od kompa odciągać, ale spróbuj tego z programistą ![]() MamoNiny elo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
po prostu Łinli
|
evelinko, mój jest że tak powiem "graczem", tzn fascynują go konsole szczególnie sony PS ... ech
![]() przy kompie dużo siedzi, ale nie mam mu za złe- wydaje mi się ze w dziejszych czasach to normalka, dużo tam czyta i się uczy- dzięki temu ma szeroka wiedzę, jak i my wizażanki ![]() kiedys sie czytało poradniki, encyklopedie, teraz wszystko w necie ![]() ![]() Lemirko, wyslij mi tylko Twój adresik, to wprzyszłym tygodniu Ci wyślę ![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-06-20 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Nanomi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Anime
![]() ![]() Przerabial ktos Ghost in the shell i Appleseed? Nightstalker to jeden z najlepszych motywow muzycznych tego gatunku, tak jak Promise w Silent Hill (ale to juz gra). |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Rozeznanie
|
uff, przeczytałam naprodukowane posty
ja tu nie nadążam się udzielać, bo często temat już się przewinął, a ja dopiero bym chciała jeszcze coś dopisać ale i tak wrócę do tego co czytałam z uzależnień - niezbyt oryginalnie: minerały i naturalna pielęgnacja (wcześniej były zwykle kosmetyki), ciuchy, buty, perfumy, trochę mi przeszła biżuteria, ale to chyba bardziej wysycenie i kocham koty, ale niestety jestem bardzo uczulona na sierść i każde z nimi spotkanie odchorowuję (co i tam mnie nie zniechęca do przytulanie napotkanych futrzaków) evelinek - nie możesz żyć wg wyobrażenia twoich rodziców, załączam się tylko do chóralnego głosu na wątku u mnie z rodzicami jest trochę na odwrót (jak to pisałaś - miałam zadatki na geniusza - najlepsza absolwentka podstawówki, liceum, olimpiady, konkursy itp), ale zadatki się wyczerpały i stałam się przeciętna ![]() albo dalej - w dzieciństwie byłam chudzielcem, ale ostatnio iestety daleko mi do tego (zapuściłam się porostu i zapasłam ![]() nie wiem czy to nie jest zbyt zaplątane, więc z resztą przemyśleń trochę poczekam
#1057 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nightstalker ![]() ![]()
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
a ja mam dostac od znajomego jakis serialik kryminalny zrobiony na anime, ale nie znam szczegółów póki co
![]() ![]() Evelinek, moja teściowa chodzi na ul. górską do jakiejś lekarki i bardzo sobie chwali.. podobno to właśnie taki podwójny lekarz po normalnej akademickij medycynie, a chińska dodatkowo.
#1059 |
Zakorzenienie
|
Nightstalker to sciezka z soundtracku do GITS (Kenji Kawai).
http://www.youtube.com/watch?v=iBna9bIt9NY Promise z SH http://www.youtube.com/watch?v=I35u6qh5JVQ |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() za to SH znam bardzo dobrze, byłam przy Tżecie jako widz gdy przechodził wszystkie częsci gry ![]() ![]() chyba sobie w ten weekend jeszcze raz obejrze Full Metala, przypomniałyscie mi o tym i mam ochotę ![]()
![]() |
#1061 |
Organizatorka
|
A ja się was zapytam o coś a wy mi macie powiedzieć
![]() Otóż, moje włosy naturalnie mają odcień ciemny blond. Farbuję je na jasny blond - bo taki lubię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymamy kciuki za egzaminy Wspaniałej Istotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
po prostu Łinli
|
a czemuż by nie
![]() ![]() ![]() ale pierwszy raz... hehe, nałożyłam sobie farbę, bałam się jak cholera że cos nie wyjdzie, co dwie minuty podchodziłam do lustra sprawdzać, czy aby za mocno sie nie rozjaśni albo czy zielony nie wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (bo zawinęłam sobie włoski na czubku głowy) - morał z tego taki, ze trzeba pamiętać żeby co kilka minut masować głowę, zeby farba sie rozeszła, a nie zostawić samą sobie ![]() a przy nakłądaniu może byc trochę trudno, najlepiej zatrudniś kogos do pomocy ![]() ![]() edit: ja juz zrezygnowałam z rozjaśnianai włosów, od pażdziernika, bo one juz tego nie wytrzymywały ![]() ![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-06-20 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Wtajemniczenie
|
Vril, świetne motywy, szczególnie Nightstalker
![]() MamoNiny obczaję, tymczasem też bym poprosiła długą PW od Pastereczki, dokształcę się co nieco. Mój też zapalony gracz, głównie strategie, ostatnio wrócił do źródeł i bawił się Prince of Persia i Asassin's Creed, plus oczywiście nieśmiertelny Quake III arena. Lubię, jak gra, wtedy jest spokojniejszy, rekompensuje sobie konieczność zrezygnowania z MA. Foxxxy, pewnie że można, tym bardziej z ciemnego blondu. Tylko ja bym się jednak poradziła fryzjerki w kwestii farby. Ja mam niby jasne, cienkie włosy, ale bardzo słabo łapią i muszę silniejszych farb używać i dłużej trzymać. Zapytaj swojej fryzjerki, jaki rodzaj farby poleca do Twoich włosów i do malowania marsz ![]() Edytowane przez evelinek_r Czas edycji: 2009-06-20 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=SdSm--e8FZI http://www.youtube.com/watch?v=Cr1qtPkB7q4 http://www.youtube.com/watch?v=6miaTf1gF4g jak milo jest trafić na osoby majace tak wiele wspólnego ze mną ![]() ![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-06-20 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja w anime zielona, i tak nie mam czasu na X muzę a w medycynie chińskiej też bym chętnie pogrzebała ![]() evelinek, ja jeszcze pytanko stanikowe: jeśli Aragon 34D miał za duży odwód a miseczki były mocno na styk co w co mam celować?32E? podobno usztywniane powinno się brać miseczkę oczko większą ![]() i jeszcze jedno: plunge z Panache 32E przecina mi pierś, brać 32F czy fason nie dla mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Organizatorka
|
Winly bo ja właśnie siedze na forum fryzjer i czytam a tam coś o jakichś rozjaśniaczach jest
![]() ![]() ![]() TŻ zaprzągne, on lubi takie zabawy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evelinek a to mają być farby fryzjerskie czy takie drogeryjne ? Fryzjerskie w ogóle można gdzieś dostać? Co to są farby mocne i lekkie ? Kurka ide czytac dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz farbuję normalnie na taki jakby rudawy brąz i z przodu nakładam sobie sama farbę a do nałożenia z tyłu zatrudniam TŻ-ta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Te fryzjerskie są ponoć lepsze i nie niszczą tak włosów, ale ja zawsze farbuję drogeryjnymi i nie niszczą mi włosów, mimo że włosy farbuję regularnie od 10 lat, etap rozjaśniania też miałam w tym czasie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój ulubiony motyw to In Memories (Kotowari) z OVA1 Kenshina. Kiedy pierwszy raz usłyszałam, wbilo mnie w fotel. I tak już zostało. Cytat:
![]() Ale gdzie przecina? To nie muszą być oczywiście farby fryzjerskie (można dostać w salonie, jak się ładnie poprosi. Tak jak pisze Agusia, mniej niszczą włosy), ale drogeryjne różnią się między sobą. Od razu zaznaczam, że piszę tylko i wyłącznie z własnego i koleżanek doświadczenia. Farby mocne są zwykle lepszej jakości i mają więcej składników aktywnych, czasem mogą bardzo osłabiać włosy (np. niesławna Palette). Gorsze jakościowo farby, np. Joanna, potrzebują więcej czasu, żeby wniknąć w głąb włosa, co wcale nie znaczy, że są mniej szkodliwe. Co więcej, u niektórych w ogóle mogą nie złapać, nawet mimo nieznacznej zmiany koloru. Dlatego nalepiej jest brać wypróbowane marki (Garnier, niektóre l'oreal), bo wtedy masz jako taką pewność, że nie wyjdzie Ci zielony/rudy zamiast blondu. Dobrze jest zapytać fryzjera, bo on zna Twoje włosy, wie ile czasu musisz trzymać farbę, żeby złapała, jak podatne są Twoje włosy na farbowanie. Z tego, co piszesz, wygląda, że powinny być dość podatne. Aha i jeżeli nie będziesz używała rozjaśniacza przed farbowaniem, to pamiętaj wziąć farbę o ton jaśniejszą. Edytowane przez evelinek_r Czas edycji: 2009-06-20 o 13:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edit: a propos kubków, o których też była mowa - w dzień matki z zbiłam mojej mamie jej ulubiony kubek ![]() ![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-06-20 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Zakorzenienie
|
Pastereczko czekam na to rozliczenie grosików, bo już nie mogę się doczekać moich skarbów, zwłaszcza psiej kupki i podkładu Blusche.
![]() Nanomi witaj i nie znikaj znów na tak długo! ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle to chyba się przeliczyłam, myślałam, że łatwiej dobiorę sobie właściwy rozmiar stanika, a tu przede mną jeszcze długa droga. ![]()
![]() |
#1071 |
po prostu Łinli
|
pytanko odnośnie UC... czy to faktycznie jest tak, jak pisały dziewczyny na zakupowym, ze UC się przyczepia jeśli paczka jest powyżej 50$ wartosci?
![]() czyli np w przypadku EDM, sam duży kit OK, ale jak coś ponad to już lipa? czy to faktycznie jest regułą? ![]()
#1072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mnie nie - ja sie nie dopatrzyłam żadnych regul w działaniu UC
![]() |
#1073 |
Organizatorka
|
O dziękuję wam za pomoc
![]() Evelinek fryzjer mi mówił, że są podatne, zazwyczaj trzymal mi jakąś papkę 30min na odrostach i 20 na całe włosy. Ja mam pomysł - jak przyjedziesz to ja Cie obciuszę a Ty mi doradzisz z włosami ![]() ![]() A Agusia podaj mi nazwę tego sklepu to popatrzę co i jak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Odrostów nie musisz rozjaśniać, przy twoich włosach wystarczy sama farba. Winly jestem po pierwszym odcinku Fullmetal. Podoba mi się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nazwy tego sklepu nie pamiętam, ale o ile mnie pamięć nie myli to znajduje się on na Puławskiej, skrzyżowanie z Rakowiecką. Prawie na przeciwko Silver Screen ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
agabil, fajny link w podpisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1078 |
Organizatorka
|
Agusia No i to wszystko musi być takie skomplikowane
![]() ![]() ![]() ![]() 15 Lipca mam obronę i trzeba jakoś doprowadzić do użytku moje włosy poza tym już nadszedł czas ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zadomowienie
|
Ooo, widzę że o anime rozmawiacie
![]() Moje ulubione: -Sailorki, razem z wersją "na żywo" Pretty Guardian Sailor Moon" - kupa śmiechu ![]() -Nana - ooo, to już dla starszych dziewczynek, obyczajówka z takimi zwrotami akcji, że oglądałam jak sensację -Vampire Knight - o boże, klękajcie narody, serial o wampirach... Pokochałam miłością bezwarunkową łącznie z openingiem do 1 serii -Death Note - w trakcie oglądania, długo to idzie bo sporo odcinków no i z TŻ oglądam to musi nam obojgu pasować (filmy też super) -Rozen Maiden - laleczki barokowo-rokokowe i piekne fanstasy... No i wychowałam się na Yatamanach, Gigim i tej reszcie którą puszczali na Polonii - piękne to były czasy. No ale teraz internet i jeśli macie coś fajnego o wampirach to chętnie przyjmę propozycje ![]() Pastereczko, dziękuję że napisałaś o płytach, zaczęłam sie bać, ze nie doszly ![]() BTW, też dorzucę swoje zainteresowania: -książki w ilosciach przerażających głównie moją matkę, a teraz pomału TŻ bo gdzie my to pomieścimy - chyba muszę zarobić na domek z biblioteczką -historia - hobby które zaowocowało dyplomem studiów licencjackich na tym kierunku - jakoś bałam się że mi zabraknie... -Japonia - normalnie nawet przymierzam się do kursu japońskiego, parę zwrotów już znam i teraz szpanuje w towarzystwie ![]() -wampiry - w postaci książkowej i filmowej, kolekcja mi się powiększa i wcale mi to nie przeszkadza ![]() Z nałogów życie, wizaż, zakupy, czekolada i cukierki miętowe - alkohol i inne używki to tylko dodatek.
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.