|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
i jeszcze jedno
Życie to nie bajka... Edytowane przez kzabeczka Czas edycji: 2009-08-22 o 19:56 |
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne!!
Piękna z Ciebie kobieta TŻ padnie jak zobaczy
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Kzabeczka to czarno-białe zdjecie jest poprostu.... WOW!!!!
ps. Pamiętam Cię ze szkoły hihihi |
|
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny, jestem tu nowa także proszę o wyrozumiałość
Mam pytanie, czy ktoś miał ślub w kościele Sw. Trójcy w Bydgoszczy lub wesele w restauracji Pan Tadeusz? Ja ślubuję 26.12.2009 czy ktoś zna dobrą fryzjerkę, która zdecydowałaby się na ułożenie włosów w świeta i czy jest gdzieś kwiaciarnia w Bydg., gdzie możnaby było odebrać kwiatki w święta? Z góry dziękuję za podpowiedzi, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
kzabeczka pieknie, super ze sie pochwalilas zdjeciami
![]() rewelacja, pieknie!!!!!!!!!!!
|
|
#966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale miałam śrubę jak wklejałam tą fotkę w nocy, obudziłam się z laptopem koło poduszki. Chyba próbowałam wkleić tą drugą i mi się nie udawało i zasnęłam Dobrze, że żadnych głupot nie pisałamZaniosłam już dziś 50 zdjęć do wywołania, zrobią mi to na jakimś profesjonalnym papierze. Pan w Fotojokerze powiedział, że zdjęcia super i że nie powinny być na zwykłym papierze ![]() Teraz szukam takiego albumu z czarnymi kartkami, żeby można było zdjęcia do niego wkleić. Niestety nie bardzo wiem, gdzie jeszcze zobaczyć, bo w tych fofojokerach narazie nie mają . Może Wy się orientujecie, gdzie można kupić coś takiego??Agape007 ja nie mogę sobie Ciebie skojarzyć Zaczynam mieć nerwik, już dziś sobie myślę, co będziemy robić za tydzień o tej porze. Teraz to akurat będziemy w plenerze. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
kzabeczka
![]() normalnie wymiatasz kobieto... pięknie zresztą judith8 też ślicznie wyglądała... już niedługo Marcelina będzie niezłe wzięcie miała... Ulanowski przy Niej wymięka polecam allegro odnośnie albumów
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukałam na Allegro i są fajne i ładne, tylko boję się, że na czas nie dojdzie. W ostateczności jednak zamówię z allegro. Co do Allegro to ostatnio nawet ozdoby na samochód kupiliśmy. Coprawda jeszcze nie doszły, ale na fotkach fajnie wyglądały
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
powiem tak... zamawiasz, robisz przelew internetowy - to nawet w ciągu 2 dni możesz mieć album w domku... spokojnie powinien dojść
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Agape007 jak poradziłaś sobie z rzeczami, które trzaba zabrać na wesele, tj: zapasowe pończochy, błyszczyk, puder itd. ?? Torebki nie mam i mieć nie będę i nie bardzo wiem w co to wszystko zapakować.
Dziś mój TZ miał śmieszny sen związany ze ślubem, fajnie wiedzieć, że to nie tylko ja mam nerwa ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Dziś nareszcie udało mi się znaleźć i kupić buty na poprawiny A, winko jeszcze musimy z TZ kupić bo wódka już jest.
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też miał weselny sen. Że było wszystko ok.
Mi za to znowu śnił się koszmarek, ehh. Że wszyscy się spóźnili, łącznie z fryzjerką itp. 3 godziny później powiedziałam, że to i tak nie ma już sensu, bo już nasz czas minął Na to mama, że trzeba w takim razie wszystkich odwołać i w ogóle...
|
|
#972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, oprócz białej nitki spakujcie tez niktę w kolorze garnituru TŻ-a (mi się to przypomniało w ostatniej chwili). Kzabeczka a poprawiny tez robicie na Atr-ze? Edytowane przez Agape007 Czas edycji: 2009-06-21 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Tak, też tam.
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomyśl Kzabeczka pomyśl jak to rozegrac, bo to już tuż tuż |
|
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
ojej kzabeczko ja naprawde zaczynam sie stresowac twoim slubem
![]() a zdjatka!!!!niesamowite!!! !jestes sliczna na maxa,zeby tylko twojemu TZ-towi nie byl potrzebny respirator jak je zobaczy ![]() p.s gdzie robilas panienski? a ja bylam w sobote na weselu znajomych i jeszcze dzis ledwo zyje
|
|
|
|
|
#977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skonsultowałam się z bratową, która przecież rok temu też ślub brała. Kwiaty damy do samochodu i brat TZ je da do przechowania, tak żeby ktoś dał je nam w odpowiednim momencie ![]() Cytat:
Dzięki **pysiulka** Panieński robiłam poprostu w domu takie imprezy lubię najbardziej
Życie to nie bajka... Edytowane przez kzabeczka Czas edycji: 2009-06-23 o 00:15 |
||
|
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnia lekcja tańca to jedna wielka
![]() Dziś strasznie wkurzyli mnie rodzice TZ. Zrozumiałe dla mnie było, że nie pomogą nam materialnie w organizacji wesela, bo po pierwsze nie mają kasy a po drugie już jedno wesele TZ wyprawiali. Nie mam o to pretensji, ale oni w ogole nie pomagają, tylko dodatkowe wydatki dokładają. Mieszkają w Niemczech, a jak są w Polsce to zatrzymują się w Toruniu. Dla paru rodzin załatwiliśmy pokoje w akademiku, bo naprawdę nie mają się gdzie podziać. Wyobraźcie sobie, że rodzice TZ też chcieli pokój na szczęście udało się ich przekonać, żeby spali u nas. To teściowa wymyśliła, że poprawiny tak późno (na 16) i wszyscy głodni będą to jeszcze śniadanie mam wielkie zrobić u siebie w domu (nawet pomocy nie zaoferowała). Jeszcze parę podobnych akcji było, nie wytrzymałam i powiedziałam TZ, no i okazało się, że on ją prosił, żeby, chociaż obdzwoniła swoją rodzinę i zapytała na poprawiny, kto przyjedzie. Wyobraźcie sobie, że nawet od tego się wymigała ![]() Tylko narzeka, że poprawiny za późno, że kalie będą w bukiecie, że za dużo sałatek z mamą wybrałyśmy Nie wiem, czy to ja jestem już tak nerwowa, no ale skoro TZ też to widzi to chyba jednak jest coś z nimi. Postanowiliśmy przed ślubem, że niebędziemy się wkręcać bo bardziej nerwowo się zrobi, więc musiałam Wam się wygadać i teraz już będę mogła spasować
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się teściami, nigdy im w pełni nie dogodzisz (a zwłaszcza teściowej). Zawsze znajdzie się coś, co się nie podoba, a one tylko czekają żeby skrytykowac nas - synowe. Ja tez mam problem z teściową, ale innej natury.
Także NIE przejmuj się nimi, to są Wasze ostatnie dni "nerwówki" a zarazem pełen euforii, że to już za 4 (za chwile bedzie za 3, za 2, o rany to juz jutro!!!) dni. Cieszcie się tymi dniami i nie przejmujcie się niczym (ani NIKIM). Idzie na spacer, odstersujcie się na siłowni albo w inny sposób. Przeciez to tylko ślub hahahaha |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy więc w Toruniu i... chyba jest dobrze.
Ksiądz okazał się młodym, otwartym człowiekiem. Bardzo sympatyczny i wygadany. Dał nam materiały, generalnie to, co i tak już się wie, ale chodziło o "zasadę". 1 lipca TŻ będzie zaliczał to wszystko. Ja już sobie poczytałam, dużo nie ma... Połowę już zaliczył TŻ za naprawienie komputera, hihi No i pytał o poradnictwo rodzinne... Powiedział, że w naszym przypadku wszystko zależy od księdza. Jak dał karteczkę - niestety trzeba przeboleć, jeśli nie, to nie ma obaw, wystarczyłoby kilka minut... No cóż. Chyba przeżyję te 3 spotkania
|
|
#981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Damy radę, wkońcu już tylko kilka dni zostało ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
kzabeczka nic sie martw i nie przejmuj,KAZDA z nas przechodzi przez takie akcje z tesciowymi i nie tylko,zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony,kto bedzie krytykowal...bylam w sobote na weselu znajomych i wszyscy niby usmiechnieci i zadowoleni,piekny slub i fajne wesele ale kilka razy razy uslyszalam jak niektorzy z gosci szeptali po katach ,ze to nie takie a to beznadziejne itd...trzeba to najprosciej mowiac olac i juz
moja mama, gdy jej o tym powiedzialam,ze pewnie i u mnie znajda sie osoby, ktore beda wszystko krytykowac ,powiedziala dziecko wyluzuj moja mama to ogolnie aparatka![]() a wiec glowka do gory kzabeczka i wszystkie bydgoskie panny mlode i nie przejmowac sie innymi tylko cieszyc waszym dniem
|
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
popieram... nasz ślub nam ma się podobać, nam ma być dobrze... a reszta jest bez znaczenia...
|
|
#984 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
dawno mnie nei bylo ale pisze bo otrzymalam buty z BASMY i chcialabym przestrzec pm aby nie zamawialy tam butow Arte di roma przymierzalam buty w sklepach w poznaniu a ze nie meili modelu jaki chcialam a w basmie byla mila obsluga zdecydowalam sie zamowic, arte di roma ma inna numeracje, normalnei nosze 38 i 36 model z czubami byl dobry, ale chcialam inny z zaokraglonym noskiem, ktorego nie bylo w zadnym ze sklepow, pani z basmy powiedziala ze 36 napewno bedzie ok; i nie jest - buty sa za male pomimo tego iz wczesniej mowiono mi ze bez problemu wymienia obuwie teraz dowiedzialam sie ze sama mam wyslac buty do lodzi do producenta i on sie tym zajmie i niby ok ale buty kosztowaly 280pln i teraz jeszcze kurierem mam je wysylac do lodzi; super poprostu jestem zalamana i zla a wlascicielka powiedziala mi ze mam wyslac i nei widziwiac ![]() dzwonilam do rzecznika ochrony praw konsumenta ale niestety nic nei moge z tym zrobic ![]() i jeszcze wlascicielak powiedziala mi ze ona ma juz dosyc butow tej firmy ze sa ciagler problemy z numeracja i ze dziewczyny przez caly czas wymieniaja a ona nei ma co z tymi butami zrobic - wyobrazacie sobie, zenujace szkoda ze mi wczesniej nie powiedziala to nie zamawialabym tych butow, tylko mowila ze bedzie dobrze i jakby co to wymienia ![]() zastanawiam sie czy te buty odeslac i liczyc na to ze producent sie tym zajmie i dosle dobre - az mi sie nie chce wierzyc ze to zrobi na podstawie kontaktu telefonicznego czy odpuscic i sprzedac? co radzicie
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-24 o 12:53 |
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w Basmie buty Mark Shoes. Też mają lekko zaniżoną numerację, ale bytu rewelacyjnie wygodne. Za to bardzo nie odpowiadały mi buty Growikar. A bardzo wybredna i wymagająca nie jestem
|
|
|
#986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda się dogadać i załatwić sprawę polubownie, bo w końcu kasa za buty niemała
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie sie nie udalo, bo mam sobie buty wyslac do producenta i zaraz wliczajac koszty kuriera wyjdzie mi ze pojde do slubu w butach za 400pln, zastanawiam sie co robic
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Kurier jest aż tak drogi? Wychodzi na to, że lepiej byłoby je wystawić na sprzedaż i kupić inne, nowe. Przynajmniej część pieniędzy się zwróci. Z drugiej strony znowu szukać i dobierać odpowiednie.
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatni była u nas w firmie kobitka z branży obówniczej i sama przyznała, że ludzie z butami po 2 latach przychodzą. Odszukaj to zagadnienie w przepisach (ja niestety, aż tak dokładnie toego nie znam) i przeczytaj, ale skoro ludzie tak robią to znaczy, że można coś z tym zrobić. Tak naprawdę to na Twoim miejscu kupiłabym już chyba nowe buty, a z tą babą walczyła dla zasady i po złości za to, że w konia Cię zrobiła.
Życie to nie bajka... Edytowane przez kzabeczka Czas edycji: 2009-06-24 o 18:49 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Piękna z Ciebie kobieta
TŻ padnie jak zobaczy 
. Może Wy się orientujecie, gdzie można kupić coś takiego??

na szczęście udało się ich przekonać, żeby spali u nas. To teściowa wymyśliła, że poprawiny tak późno (na 16) i wszyscy głodni będą to jeszcze śniadanie mam wielkie zrobić u siebie w domu (nawet pomocy nie zaoferowała). Jeszcze parę podobnych akcji było, nie wytrzymałam i powiedziałam TZ, no i okazało się, że on ją prosił, żeby, chociaż obdzwoniła swoją rodzinę i zapytała na poprawiny, kto przyjedzie. Wyobraźcie sobie, że nawet od tego się wymigała