|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo takie jest typowo wiejskie podejscie ![]() ![]() Na szczescie moi rodzice (tez mieszkaja na wsi) sa inni, bo oby dwoje pochodza z duzych miast ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Raczkowanie
|
Ja rosne cala! niestety, bo przed ciaza kruszynka nie bylam, teraz pupa mi jeszcze bardziej urosla i jest teraz tak smiesznie wypieta, brzuch mam spory, wiec wygladam jak kaczka
![]() Cere tez mam nieszczegolna, mam twarz dojrzewajacej nastolatki ![]() Nika, co za noc ![]() ![]() Ja mam dzis malego stresa, bo od wczoraj nie czuje naszej kruszynki! Do tego pobolewa mnie brzuch, tylko nie do konca moge zlokalizowac co mnie boli :/ Do tego pada od rana i na poprawe sie nie zapowiada.... oj chyba bede miala dzien narzekacza!
#4205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie!
U mnie czyli na podkarpaciu pogoda do kitu, pochmurnoi, wieje i zanosi sie znowu na deszcz nie wiem czy cisnienie leci czy co ale strasznie mnie boli głowa dosłownie porażka ![]() ![]() ![]() Co do becikowego to u nas oprócz tego 1000 co dostaja wszyscy jest gminne ale pod warunkiem ze dochód na 1 osobe nie przekracza 504 złote wiec ja sie nie załapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Napisalam 777 post, ciekawe ![]() ![]() A podobno w zabobony nie wierze ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-22 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |||
Zakorzenienie
|
właśnie przeleżałam prawie godiznkę w łóżku, niestety nie zasnęłam, bo moje elfiątko tak się rozpychało..
chyba mnie coś bierze tak się źle czuję... kot chyba też chory, bo jakiś miły, przyszedł i mi stopy grzał.obiecaliśmy sobie z mężem,że musimy go odzwyczajać od spania na górze , gdzie są sypialnie , ale ciągle to odwlekamy...a wkońcu i tak trzeba będzie zamykać drzwi na dół...eeeh.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też mam zły dzień ![]() własnie chciałam lunch zjeść, podgrzałam kurczaczka z obiadu i... nie mogłam go przełknąć...i jem musli z mlekiem..
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() te skurcze to skurcze Braxtona-Hicksa ja dostanę kindertoeslag ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa. Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy. Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród https://mamotoja.pl/?page=ciaza_i_po...ul&cmn_id=2290 udało się , jem musli z mleczkiem.. może się poczuję lepiej, bo naprawdę nie wiem co mi dziś jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki !
Nie pisałam długo bo Ciągle mam zaległości w czytaniu waszych postów... Ja już jestem po wizycie u ginka i on mówi że wszystko jest ok z maluszkiem... Przytyłam i już mam 5,3 kg na + ![]() Ginka zmartwił tylko cukier bo po obciązeniu mailam 134 a przed 90 więc czeka mnie powtórka z rozrywki tym razem 75 gr i aż 2 godziny czekania ehhhhh u mnie już zaczeły się wakacje - szkoda tylko ze tak deszczowo.. 19 lipca jedziemy nad morze do Karwi - i mam nadzieje że pogoda się poprawi.. Serdecznie Gratulacje Niebieskie i Różowe Nika mam nadzieje że u ciebie jak i u Fasoleczki wszystko dobrze się skończy- bądźcie dobrej myśli...
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za podanie tej naukowej nazwy ![]() A my dziś odbieramy od teściowej naszego kocura! Nareszcie ![]()
![]() |
#4215 |
Wtajemniczenie
|
a ja, poczynając od tej soboty zaczynam miesiąc imprez
![]() 28 czerwiec idziemy na jedno wesele, 4 lipca na drugie, i 25 lipca na trzecie ![]() i początek sierpnia na chrzciny .... ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
No to świętujemy obok siebie - moje urodziny 19 lipca
![]() Nikuś trzymaj się ![]()
#4217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aliisanko, ale widziałam , że już się w kiecki zaopatrzyłaś ![]() nie skończyłam jeść musli..mdli mnie... ale muszę się zebrać do miasta... cholera ![]() miss hot - tak czułam hihi. no trzymam się, nie wiem czy to przeziębienie czy co. bleeeeeeee.
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Zadomowienie
|
wróciłam
chyba dawno wśród ludzi nie byłam, bo miałam wrażenie, że większość gapi się na mnie jak na jakiegoś obcego, ale oczywiście w żadnej kolejce nikt mnie nie ustąpił ![]() za to jak byliśmy ostatnio z moim w KFC to laska tak się do nas uśmiechała aż miło, a potem w kubełku odkryliśmy dużo gratisów ![]() co do tycia, to choć nie wyglądam, to od wagi, którą zawsze miałam, doszło mi ok. 7 kg, a z tym, że schudłam na początku ciąży to wyszło nawet 11 ![]() ale gdzie to jest, to nie wiem ![]() Cytat:
a propos, wczoraj z moimi i moimi rodzicami zaczęliśmy myśleć o ślubie, a że ja średnio na ślub, to rzuciłam, że ja chętnie to ślub mogłabym wziąć np. w Las Vegas albo na jakiś tropikalnych wyspach. i wiecie, że pomysł się spodobał ![]() więc wstępnie za rok (wrzesień, październik) jedziemy do Stanów. Mam rodzinkę w LA, więc mogę liczyć na ich pomoc. a co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
Ja też z Wami świętuje 25 lipca a mój mąż 31 lipca, w tym roku poswiętujemy oddzielnie w sumie to nie pamietam kiedy ostatnio obchodzilismy razem urodziny bo albo mnie nie było w Polsce albo jego.
Troszkę się przespałam ale oczywiście telefon mnie obudził i wstałam wkurzona ![]()
#4221 |
Zakorzenienie
|
Właśnie kurier dostarczył mi pościel - jest piękna
![]() (Dla zainteresowanych http://www.allegro.pl/show_item.php?item=656938282 )
#4222 |
Wtajemniczenie
|
a ja świętuje jutro, i to potrójnie
![]() urodziny, rocznica ślubu, i dzień taty ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta, wcale sie lepiej nie poczułam, ale kilka spraw załatwiłam. no i apetyt mi wrócił, jem kanapeczki z ciemnego pieczywa ziarnistego z zieloną sałatkę , wędlinka, serkiem, pomidorkiem. pełen wypas
![]() a na obiad będzie pizza. bo na to mam ochotę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny opanujcie się
![]() Nie było mnie zaledwie 10 godzin a tu tyle stron ... ale wzięłam się na sposób i wszystko przeczytałam i na kartkach zapisałam, co gdzie odpisać ![]() Po pierwsze egzaminy zaliczone!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Foka to ja bardzo przepraszam za tą czekoladę, nie miałam pojęcia. obiecuję, że to się więcej nie powtórzy!!! Nikuś współczuje Ci nocy pełnej zwierzęcych niespodzianek. I przykro mi, że położna odwala robotę swoją "mierzenie ciśnienia itd...". Wiem, że to jest nic i cały czas się martwisz. Najbardziej przeraziło mnie to przekręcanie ... Co do piersi ... to z B noszę stanik E ![]() ![]() Nika na imprezę wpraszam się bez żadnego sprzeciwu ![]() Diana ja jestem w 26 tygodniu, jak zaszłam w ciążę ważyłam 62 kilogramy. Przez 3 miesiące schudłam do 56 kilogramów. A teraz ważę 70 kg. Rachunek jest prosty ... razem przytyłam 14 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Martusia moje koty na dwór nie wychodzą wcale. Kocur jak wychodzi na balkon, ale ktoś krzyknie, albo przejedzie samochód to ... wraca czołgając się po podłodze, z nastroszoną sierścią i z ogonem pod brzuchem ![]() Co do becikowego ... to 1000 zł od urzędu dostanę i 2000 ze szkoły. Tylko, że jeden semestr w mojej szkole kosztuje 1800 zł (bo to zaoczne), wiec z kasy ze szkoły zostanie mi 200 zł. A co do becikowego, to hmmm na lekarza wydałam już 1500 zł ... gdzie to moje becikowe??? Nic tylko rodzić ![]()
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-22 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zadomowienie
|
Miss.hot faktycznie piękna pościel .
Allisanka to ty jutro masz wielką imprezę ![]() Fasoleczka gratuluje egzaminów. A ja tak z nudów przeglądam sobie Allegro tyle jest rzeczy ładnych dla dzieci ![]()
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do położnej to ona nie odwala roboty , tutaj tak jest po prostu, one tyle robią i już. pączki.............:slina :
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę poczekać do nowego miesiąca ![]() Aniago - zdecydowałam się rodzić jednak na Jaczewskiego (czyli jest szansa na nasze spotkanie porodówkowe ![]() ![]() I zapisałam się od razu tu do szkoły rodzenia - zajęcia zaczynają się około 25 - 27 sierpnia, trwają 6 tygodni, dwa razy w tygodniu po 2 godziny ![]()
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
o rety a ja zaczynam zajęcia w szkole rodzenia ( tutaj to się nazywa " kurs ciążowy
![]() ![]() idę teraz poćwiczyć mięśnie kegla i wszystkie inne... ![]()
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
co dzisiaj wisi w powietrzu???????? ja sie tez czuje jakos nieswojo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.