Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 11:27   #4201
19martusia86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
A w Belgii nikt miejsca nie ustapi, byc moze dlatego, ze belgijki sa z natury grube i brzuchate, co wcale nie oznacza, ze sa w ciazy
I ja taka bida z bolacymi nogami(zylaki) stoje grzecznie w markecie w kolejce, choc staram sie chodzic do sklepu w czasie kiedy jest mniej ludzi

Ps Dwonilam dzis do siostry, moja swagierka ma rodzic pod koniec miesiaca, a zakupow jeszcze nie zrobili, bo ...nie mieli czasu
Teraz moj brat wydzwania do siostry i o wszystko sie wypytuje, bo to ich pierwsze i nie wiedza co maja kupic, no i teraz wszystko robia w biegu.
A moj braciszek jeszcze do tego panikuje, nawet poszli do szkoly rodzenia ze strachu
A ja nie mogę pozbyć się wrażenia, że urodzę wcześniej. Jak by tak się stało, to nawet uszykowałam małżowi listę co ma jeszcze kupić i jakich firm, żeby było takie jak chcę Ubranka są-więc najważniejsze ma za sobą.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:28   #4202
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Zabezpieczenie w postaci kotów jest, no a fretka to by im dopiero rzeź niewiniątek zrobiła... a moja siostra pomimo, że dysonuje budynkiem gospodarczym w którym te koty mogła by trzymać decyduje się na mieszkanie z myszami... No ale co tu dużo mówić, siostra wogóle nie wdała sie w rodzine. Nie chcę tu nikogo urazić ale ma ona wiejskie podejście-kot mleka nie daje, jajek nie znosi to po co to trzymać...

Bo takie jest typowo wiejskie podejscie, a pies na metrowym lancuchu przy metalowej beczce tylko po to zeby szczekac

Na szczescie moi rodzice (tez mieszkaja na wsi) sa inni, bo oby dwoje pochodza z duzych miast, a ja wychowywalam sie na wsi od 5 roku zyci i na szczescie nie mam takiego typowo wioskowego podejscia do zwierzat
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:31   #4203
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
a ja mam 4 ridera Mąż już psa woził |Siostra co do mnie przychodzi też urządza przejażdżki, tak więc wszyscy intensywnie trenują Wózek stoi w sypialni, bo i tak nie miałabym go gdzie schować, a poza tym pomimo że mam go już ze 3 tygodnie to uwielbiam na niego patrzeć

Mi się 28 tydzień zaczął i niestety już 11kg na plusie Najwięcej przytyłam w ostatnich kilku tygodniach, pomimo że nie jem więcej. Obwód brzunia zmierzony przed chwilą - 95 cm.

To ja mam tak do kwadratu Moja szanowna mamusia przytyła w jednej i w drugiej ciąży po 9 kg i ciągle słucham jak to za dużo tyję. Do tego jest moja teściowa, która co spotkanie zamiast pytać o moje samopoczucie to pierwsze pytanie dotyczy tego ile już przytyłam. Potem oczywiście konsultuje to ze swoimi koleżankami, które mają córki i pociesza mnie, że Ania od Basi przytyła tyle i tyle. Nie ukrywam, że mnie to wk... maksymalnie.

Ja też z mojego biustu zadowolona nie jestem. Na początku ciąży tylko ładnie wyglądał, jak był taki mega twardy jak silikony Mąż też widzę, że z obawą podpytuje czy one będą takie jak przed ciążą Tylko skąd ja mam to wiedzieć do licha

Co do psa mam identyczną sytuację. Nasza Farah ma prawie 6 lat i traktujemy ją jak dziecko. Zresztą cała rodzina. Moja mama np. jak przychodzi to przynosi dla wnusi smakołyki i zabawki. Wszędzie ją zabieramy, na wakacje, do znajomych, do rodziców. Śpi z nami w łóżku, nawet jak razem w wannie leżymi to musimy ją kłaść na siedzisko, bo jak nie to będzie cały czas skakać i płakać. Co do zabawek to ma szósty zmysł do ich wyczuwania. Ostatnio mąż obcinał jej paznokcie i potem poszliśmy na zakupy i kupiliśmy jej zabawkę, żeby wynagrodzić jej cierpienia. Jak wrócilismy do domu to od razu wiedziała, że mamy coś dla niej i w której siatce. Obawiam się, że ciężko przeżyje pojawienie się intruza w domu

taaak faceci są szczególnym autorytetem w tej dziedzinie Mój mąż też czasami potrafi zabłysnąć
Nasza mała też rozpieszczona i w łóżeczku z nami sypia. Ale, że ma 5 miesięcy to myślę, że szybko zakuma, że intruz nie jest zły i będą się chować razem.
Stary 2009-06-22, 11:33   #4204
nimitz
Raczkowanie

Ja rosne cala! niestety, bo przed ciaza kruszynka nie bylam, teraz pupa mi jeszcze bardziej urosla i jest teraz tak smiesznie wypieta, brzuch mam spory, wiec wygladam jak kaczka

Cere tez mam nieszczegolna, mam twarz dojrzewajacej nastolatki , no i pryszczyki miedzy piersiami - tego sie nie spodziewalam. A najdziwniejsze jest to, ze znalazlam dzis rozstepa, to ze rozstep to nic nowego, ale ja go mam na wewnetrznej stronie kolana!!!

Nika, co za noc Ja bym pewnie nie zasnela po takiej przygodzie bo bym sie zastanaiwiama czy nie ma jescze jakis nieproszonych gosci w domu

Ja mam dzis malego stresa, bo od wczoraj nie czuje naszej kruszynki! Do tego pobolewa mnie brzuch, tylko nie do konca moge zlokalizowac co mnie boli :/
Do tego pada od rana i na poprawe sie nie zapowiada.... oj chyba bede miala dzien narzekacza!
Stary 2009-06-22, 11:33   #4205
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
[/B]
Bo takie jest typowo wiejskie podejscie, a pies na metrowym lancuchu przy metalowej beczce tylko po to zeby szczekac

Na szczescie moi rodzice (tez mieszkaja na wsi) sa inni, bo oby dwoje pochodza z duzych miast, a ja wychowywalam sie na wsi od 5 roku zyci i na szczescie nie mam takiego typowo wioskowego podejscia do zwierzat
Moja siostra taka jest odkąd ze swoim małżonkiem jest. Dobrze, ze chociaż psa normalnie traktują...
Stary 2009-06-22, 11:35   #4206
Madzialinda
Raczkowanie

GG do Madzialinda

Witam wszystkie mamusie!
U mnie czyli na podkarpaciu pogoda do kitu, pochmurnoi, wieje i zanosi sie znowu na deszcz nie wiem czy cisnienie leci czy co ale strasznie mnie boli głowa dosłownie porażka Dobrze ze przynajmniej obiad mam gotowy z wczoraj tylko ziemniaczki dogotuje swieze i tyleNa wiecej to ja nie mam siły dzisiaj. .

Co do becikowego to u nas oprócz tego 1000 co dostaja wszyscy jest gminne ale pod warunkiem ze dochód na 1 osobe nie przekracza 504 złote wiec ja sie nie załapie.
Madzialinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:37   #4207
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
Ja rosne cala! niestety, bo przed ciaza kruszynka nie bylam, teraz pupa mi jeszcze bardziej urosla i jest teraz tak smiesznie wypieta, brzuch mam spory, wiec wygladam jak kaczka

Cere tez mam nieszczegolna, mam twarz dojrzewajacej nastolatki , no i pryszczyki miedzy piersiami - tego sie nie spodziewalam. A najdziwniejsze jest to, ze znalazlam dzis rozstepa, to ze rozstep to nic nowego, ale ja go mam na wewnetrznej stronie kolana!!!

Nika, co za noc Ja bym pewnie nie zasnela po takiej przygodzie bo bym sie zastanaiwiama czy nie ma jescze jakis nieproszonych gosci w domu

Ja mam dzis malego stresa, bo od wczoraj nie czuje naszej kruszynki! Do tego pobolewa mnie brzuch, tylko nie do konca moge zlokalizowac co mnie boli :/
Do tego pada od rana i na poprawe sie nie zapowiada.... oj chyba bede miala dzien narzekacza!
Ja za to od soboty czuję młodego co chwilę i znacznie mocniej niż ostatnimi czasy... nawet na tatusia zaczął reagować (tatuś dumny jak paw do mamusi swojej pojechał się pochwalić )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 11:37   #4208
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Co do psa mam identyczną sytuację. Nasza Farah ma prawie 6 lat i traktujemy ją jak dziecko. Zresztą cała rodzina. Moja mama np. jak przychodzi to przynosi dla wnusi smakołyki i zabawki. Wszędzie ją zabieramy, na wakacje, do znajomych, do rodziców. Śpi z nami w łóżku, nawet jak razem w wannie leżymi to musimy ją kłaść na siedzisko, bo jak nie to będzie cały czas skakać i płakać. Co do zabawek to ma szósty zmysł do ich wyczuwania. Ostatnio mąż obcinał jej paznokcie i potem poszliśmy na zakupy i kupiliśmy jej zabawkę, żeby wynagrodzić jej cierpienia. Jak wrócilismy do domu to od razu wiedziała, że mamy coś dla niej i w której siatce. Obawiam się, że ciężko przeżyje pojawienie się intruza w domu
Nasz bez pytania przeglada wszystkie siatki , bo wczesniej zawsze cos dla niego bylo, a ostatnio co pisalam po cichu wyniosl (ukradl z torby z zakupami) nowe przescieradlo, pewnie stwierdzi, ze nadaje sie na zabawke, bylo zapakowane w plastik

Ps. Napisalam 777 post, ciekawe, moze na szczescie
A podobno w zabobony nie wierze

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-22 o 11:42
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:51   #4209
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Trochę nie na temat - jak tam simsy 3 ? Bo mnie małż kupił i średnio mi się podobają.
My wczoraj mojej siostrze daliśmy i już mi dzisiaj pisała że do 3 rana grała i dzisiaj od rana. Jest na zwolnieniu, ale jutro wraca już do pracy i nie może odżałować, że nie ma jeszcze kilku dni wolnego.

Cytat:
Nasza mała też rozpieszczona i w łóżeczku z nami sypia. Ale, że ma 5 miesięcy to myślę, że szybko zakuma, że intruz nie jest zły i będą się chować razem.
No to jeszcze szczeniaczek, pewnie się szybko do "rodzeństwa" przyzwyczai

Cytat:
Nasz bez pytania przeglada wszystkie siatki , bo wczesniej zawsze cos dla niego bylo, a ostatnio co pisalam po cichu wyniosl (ukradl z torby z zakupami) nowe przescieradlo, pewnie stwierdzi, ze nadaje sie na zabawke, bylo zapakowane w plastik
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:54   #4210
Nika1980
Zakorzenienie

właśnie przeleżałam prawie godiznkę w łóżku, niestety nie zasnęłam, bo moje elfiątko tak się rozpychało..
chyba mnie coś bierze tak się źle czuję...
kot chyba też chory, bo jakiś miły, przyszedł i mi stopy grzał.obiecaliśmy sobie z mężem,że musimy go odzwyczajać od spania na górze , gdzie są sypialnie , ale ciągle to odwlekamy...a wkońcu i tak trzeba będzie zamykać drzwi na dół...eeeh..

Cytat:
Nic się nie martw moja siostra mieszka z myszami i żyje. Żeby na wsi nie mieć kota to trzeba być dziwnym człowiekiem No ale kot mógłby im meble zniszczyć więc wolą z myszami mieszkać A myszy-cwaniary do nich przychodzą bo wszędzie w koło koty są
ale przecież myszy jak robią gniazda to też gryzą co się da...

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
tak na szybko napisze o wyczytanym sposobie na skurcze

jeśli skurcze złapią cię w nocy, warto przed snem wykonać kilka ćwiczeń rozciągających mięśnie. stań w odległości ok 0,5 m. od ściany i naciskaj na nią, zwracając uwagę, by stopy mocno przylegały do podłogi. poczujesz jak naciągają się mięśnie łydek. wytrwaj w tej pozycji przez 10-20 s. Wykonuj te ćwiczenie każdego dnia, przez kilka tyg.

kurcze głodna się robię, chyba nigdy nie wyturlam się z mieszkania...
właśnie bardzo podbne ćwiczenie jest w moim zestawie ćwiczeń, które wykonuję, na skurcze łydek nie narzekam.

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość

kochanie może maluszek ma leniwy dzień? a bardzo cię boli? może to tylko więzadła. teraz dzieci szybko rosną stąd i więzadła mogą dokuczać i twardnienie brzucha..
ja też mam zły dzień
własnie chciałam lunch zjeść, podgrzałam kurczaczka z obiadu i... nie mogłam go przełknąć...i jem musli z mlekiem..

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:57   #4211
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
W doatku przez ten cały stes i wszystkie kłopoty zapomniałam że ...5 lipca mamy wielkie urodzinowe przyjęcie w domu! urodziny mojego męża! tyyyyle ludzi zaproszonych, muszę kupić dekoracje, zaplanować menu....
O! A ja 3 lipca Tylko że wtedy jest piątek, a na weekend jedziemy do 3miasta

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Dobre

To powiedzcie ile przytyłyście? Ja jestem w 24 tygodniu i przytyłam już 6 kg
Tyle samo.

Cytat:
Pamiętam, jak kiedyś zartownis pisała, że była przekonana, że u nas w Polsce becikowe 3000 wynosi. Chcę potwierdzić, że jednak to prawda, w każdym bądź razie u nas w mieście i jak dochód nie przekracza odpowiedniej sumy:
więc:
1000 becikowego
1000 becikowe miejskie od prezydenta miasta za zmajstrowanie nowego obywatela miasta (gdy kwota na 1 członka rodziny nie przekracza 1000 zł)
1000 i od urzędu miasta (500 becikowe miastowe + 500 zasiłku ale tu dochód na 1 członka rodziny nie może przekraczać504 zł netto)
i jak ktoś ubezpieczony to z ubezpieczenia
więc nie jest tak źle

w innych miastach pewnie też są takie "promocje" warto się zorientować

wkleję Wam stronki, może coś pomogą:

http://matir.ovh.org/becikowe/
http://matir.ovh.org/becikowe/index.php?becikowe=miasta

zbieram się na zakupy ...
Ja się już dowiadywałam. Mamy tylko becikowe ustawowe, po które trzeba się zgłosić nie do urzędu miejskiego, tylko do MOPSu. Na szczęście z ubezpieczenia należy mi się 1300zł. A teraz czekamy na wieści, czy nam wyrównają pensję z zaległością od stycznia...

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wam czasem brzuch pobolewa jak przed okresem??? bo dzis mnie tak wlasnie pobolewa (nie jest to mocny bol, poprostu tak "dręczy"), no i nie wiem czy znowu mam panikowac?
Ja tak jeszcze nie mam. To ponoć są te skurcze macicy, które przygotowują ją do prawdziwych skurczy przy porodzie. Zapomniałam, jak się nazywają
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 12:08   #4212
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
O! A ja 3 lipca Tylko że wtedy jest piątek, a na weekend jedziemy do 3miasta

Ja tak jeszcze nie mam. To ponoć są te skurcze macicy, które przygotowują ją do prawdziwych skurczy przy porodzie. Zapomniałam, jak się nazywają
ja mam 20 lipca ja i mąż dwa raczki

te skurcze to skurcze Braxtona-Hicksa

ja dostanę kindertoeslag mam nadzieję , ale nie mam pojęcia ile...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród

https://mamotoja.pl/?page=ciaza_i_po...ul&cmn_id=2290

udało się , jem musli z mleczkiem.. może się poczuję lepiej, bo naprawdę nie wiem co mi dziś jest

Stary 2009-06-22, 12:10   #4213
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Witam Mamuśki !
Nie pisałam długo bo Ciągle mam zaległości w czytaniu waszych postów...

Ja już jestem po wizycie u ginka i on mówi że wszystko jest ok z maluszkiem... Przytyłam i już mam 5,3 kg na +
Ginka zmartwił tylko cukier bo po obciązeniu mailam 134 a przed 90 więc czeka mnie powtórka z rozrywki tym razem 75 gr i aż 2 godziny czekania ehhhhh
u mnie już zaczeły się wakacje - szkoda tylko ze tak deszczowo.. 19 lipca jedziemy nad morze do Karwi - i mam nadzieje że pogoda się poprawi..

Serdecznie Gratulacje Niebieskie i Różowe
Nika mam nadzieje że u ciebie jak i u Fasoleczki wszystko dobrze się skończy- bądźcie dobrej myśli...
Stary 2009-06-22, 12:11   #4214
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

te skurcze to skurcze Braxtona-Hicksa

ja dostanę kindertoeslag mam nadzieję , ale nie mam pojęcia ile...
To ja pamiętam, że wy Raczki

Dzięki za podanie tej naukowej nazwy

A my dziś odbieramy od teściowej naszego kocura! Nareszcie
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:13   #4215
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja, poczynając od tej soboty zaczynam miesiąc imprez
28 czerwiec idziemy na jedno wesele, 4 lipca na drugie, i 25 lipca na trzecie
i początek sierpnia na chrzciny .... alez się Nam trafiło
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:16   #4216
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
No to świętujemy obok siebie - moje urodziny 19 lipca
Nikuś trzymaj się

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:17   #4217
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki !
Nie pisałam długo bo Ciągle mam zaległości w czytaniu waszych postów...

Ja już jestem po wizycie u ginka i on mówi że wszystko jest ok z maluszkiem... Przytyłam i już mam 5,3 kg na +
Ginka zmartwił tylko cukier bo po obciązeniu mailam 134 a przed 90 więc czeka mnie powtórka z rozrywki tym razem 75 gr i aż 2 godziny czekania ehhhhh
u mnie już zaczeły się wakacje - szkoda tylko ze tak deszczowo.. 19 lipca jedziemy nad morze do Karwi - i mam nadzieje że pogoda się poprawi..

Nika mam nadzieje że u ciebie jak i u Fasoleczki wszystko dobrze się skończy- bądźcie dobrej myśli...
dzięki Bedroneczko to super, że z maluszkiem wszystko dobrze, a ty ten cukier musisz zbadać

Cytat:
To ja pamiętam, że wy Raczki

Dzięki za podanie tej naukowej nazwy

A my dziś odbieramy od teściowej naszego kocura! Nareszcie

Aliisanko, ale widziałam , że już się w kiecki zaopatrzyłaś

nie skończyłam jeść musli..mdli mnie... ale muszę się zebrać do miasta... cholera

miss hot - tak czułam hihi.

no trzymam się, nie wiem czy to przeziębienie czy co. bleeeeeeee.

Stary 2009-06-22, 13:11   #4218
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

wróciłam
chyba dawno wśród ludzi nie byłam, bo miałam wrażenie, że większość gapi się na mnie jak na jakiegoś obcego, ale oczywiście w żadnej kolejce nikt mnie nie ustąpił ale u nie osiedle staruszków, więc nie ma co się dziwić

za to jak byliśmy ostatnio z moim w KFC to laska tak się do nas uśmiechała aż miło, a potem w kubełku odkryliśmy dużo gratisów

co do tycia, to choć nie wyglądam, to od wagi, którą zawsze miałam, doszło mi ok. 7 kg,
a z tym, że schudłam na początku ciąży to wyszło nawet 11
ale gdzie to jest, to nie wiem napewno w brzuszku, w udach i pupie (choć mój mówi, że nie widzi różnicy)

Cytat:
Ja się już dowiadywałam. Mamy tylko becikowe ustawowe, po które trzeba się zgłosić nie do urzędu miejskiego, tylko do MOPSu. Na szczęście z ubezpieczenia należy mi się 1300zł. A teraz czekamy na wieści, czy nam wyrównają pensję z zaległością od stycznia...
u mnie jest trochę inaczej, bo ja jako samotna matka jestem...

a propos, wczoraj z moimi i moimi rodzicami zaczęliśmy myśleć o ślubie, a że ja średnio na ślub, to rzuciłam, że ja chętnie to ślub mogłabym wziąć np. w Las Vegas albo na jakiś tropikalnych wyspach.
i wiecie, że pomysł się spodobał
więc wstępnie za rok (wrzesień, październik) jedziemy do Stanów. Mam rodzinkę w LA, więc mogę liczyć na ich pomoc. a co
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 13:33   #4219
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
wróciłam
chyba dawno wśród ludzi nie byłam, bo miałam wrażenie, że większość gapi się na mnie jak na jakiegoś obcego, ale oczywiście w żadnej kolejce nikt mnie nie ustąpił ale u nie osiedle staruszków, więc nie ma co się dziwić

za to jak byliśmy ostatnio z moim w KFC to laska tak się do nas uśmiechała aż miło, a potem w kubełku odkryliśmy dużo gratisów

co do tycia, to choć nie wyglądam, to od wagi, którą zawsze miałam, doszło mi ok. 7 kg,
a z tym, że schudłam na początku ciąży to wyszło nawet 11
ale gdzie to jest, to nie wiem napewno w brzuszku, w udach i pupie (choć mój mówi, że nie widzi różnicy)

u mnie jest trochę inaczej, bo ja jako samotna matka jestem...

a propos, wczoraj z moimi i moimi rodzicami zaczęliśmy myśleć o ślubie, a że ja średnio na ślub, to rzuciłam, że ja chętnie to ślub mogłabym wziąć np. w Las Vegas albo na jakiś tropikalnych wyspach.
więc wstępnie za rok (wrzesień, październik) jedziemy do Stanów. Mam rodzinkę w LA, więc mogę liczyć na ich pomoc. a co
ja z tyciem ruszyłam z kopyta.. i w ciągu 4 tygodni przytyłam 4,2 kg... - czego sie nie robi dla dzidzi... - jestem ciekawa jaka jest już duża i ile waży - mój ginek mówił zeby się aż tak nie przejmować tymi wymiarami - bo wszystko jest w granicach dobrego rozwoju - martwią mnie jedynie nóżki bo są o 3 tygodnie za małe - ale jak się dowiadywałam to mój tatko urodził się 48cm więc może ma to po nim ???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 13:38   #4220
aniago25
Zadomowienie

Ja też z Wami świętuje 25 lipca a mój mąż 31 lipca, w tym roku poswiętujemy oddzielnie w sumie to nie pamietam kiedy ostatnio obchodzilismy razem urodziny bo albo mnie nie było w Polsce albo jego.
Troszkę się przespałam ale oczywiście telefon mnie obudził i wstałam wkurzona nie lubię tego a zawsze zapominam telefon ściszyć.
Stary 2009-06-22, 14:15   #4221
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Właśnie kurier dostarczył mi pościel - jest piękna
(Dla zainteresowanych http://www.allegro.pl/show_item.php?item=656938282 )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg posciel.jpg (51,2 KB, 19 załadowań)

Stary 2009-06-22, 14:19   #4222
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja świętuje jutro, i to potrójnie
urodziny, rocznica ślubu, i dzień taty
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:41   #4223
Nika1980
Zakorzenienie

Wróciłam z miasta, wcale sie lepiej nie poczułam, ale kilka spraw załatwiłam. no i apetyt mi wrócił, jem kanapeczki z ciemnego pieczywa ziarnistego z zieloną sałatkę , wędlinka, serkiem, pomidorkiem. pełen wypas
a na obiad będzie pizza. bo na to mam ochotę

Cytat:

wow, to pieknie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja też z Wami świętuje 25 lipca a mój mąż 31 lipca, w tym roku poswiętujemy oddzielnie w sumie to nie pamietam kiedy ostatnio obchodzilismy razem urodziny bo albo mnie nie było w Polsce albo jego.
Troszkę się przespałam ale oczywiście telefon mnie obudził i wstałam wkurzona nie lubię tego a zawsze zapominam telefon ściszyć.
witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
a ja świętuje jutro, i to potrójnie
urodziny, rocznica ślubu, i dzień taty
aliisanko masz jutro urodzinki???

Stary 2009-06-22, 14:42   #4224
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Dziewczyny opanujcie się
Nie było mnie zaledwie 10 godzin a tu tyle stron ... ale wzięłam się na sposób i wszystko przeczytałam i na kartkach zapisałam, co gdzie odpisać

Po pierwsze egzaminy zaliczone!!!! Dwie 4 dziękuję za trzymanie kciuków, bardzo mi pomogły. I mogę spokojnie powiedzieć i ogłosić wszem i wobec I rok studiów zaliczony . Oczywiście po egzaminie od razu sukces swój oblałam ... dwoma pączkami, porcją lodów, a na koniec smażonym boczusiem

Foka to ja bardzo przepraszam za tą czekoladę, nie miałam pojęcia. obiecuję, że to się więcej nie powtórzy!!!

Nikuś współczuje Ci nocy pełnej zwierzęcych niespodzianek. I przykro mi, że położna odwala robotę swoją "mierzenie ciśnienia itd...". Wiem, że to jest nic i cały czas się martwisz. Najbardziej przeraziło mnie to przekręcanie ...
Co do piersi ... to z B noszę stanik E i chyba nie przestały rosnąć
Nika na imprezę wpraszam się bez żadnego sprzeciwu

Diana ja jestem w 26 tygodniu, jak zaszłam w ciążę ważyłam 62 kilogramy. Przez 3 miesiące schudłam do 56 kilogramów. A teraz ważę 70 kg. Rachunek jest prosty ... razem przytyłam 14 kg

Martusia moje koty na dwór nie wychodzą wcale. Kocur jak wychodzi na balkon, ale ktoś krzyknie, albo przejedzie samochód to ... wraca czołgając się po podłodze, z nastroszoną sierścią i z ogonem pod brzuchem Taki cwaniaczek odważny.

Co do becikowego ... to 1000 zł od urzędu dostanę i 2000 ze szkoły. Tylko, że jeden semestr w mojej szkole kosztuje 1800 zł (bo to zaoczne), wiec z kasy ze szkoły zostanie mi 200 zł. A co do becikowego, to hmmm na lekarza wydałam już 1500 zł ... gdzie to moje becikowe??? Nic tylko rodzić

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Edytowane przez Fasoleczk4
Czas edycji: 2009-06-22 o 14:49
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:51   #4225
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot faktycznie piękna pościel .
Allisanka to ty jutro masz wielką imprezę
Fasoleczka gratuluje egzaminów.
A ja tak z nudów przeglądam sobie Allegro tyle jest rzeczy ładnych dla dzieci
Stary 2009-06-22, 14:52   #4226
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość

Po pierwsze egzaminy zaliczone!!!! Dwie 4 dziękuję za trzymanie kciuków, bardzo mi pomogły. I mogę spokojnie powiedzieć i ogłosić wszem i wobec I rok studiów zaliczony . Oczywiście po egzaminie od razu sukces swój oblałam ... dwoma pączkami, porcją lodów, a na koniec smażonym boczusiem

Nikuś współczuje Ci nocy pełnej zwierzęcych niespodzianek. I przykro mi, że położna odwala robotę swoją "mierzenie ciśnienia itd...". Wiem, że to jest nic i cały czas się martwisz. Najbardziej przeraziło mnie to przekręcanie ...
Co do piersi ... to z B noszę stanik E i chyba nie przestały rosnąć
Nika na imprezę wpraszam się bez żadnego sprzeciwu

Co do becikowego ... to 1000 zł od urzędu dostanę i 2000 ze szkoły. Tylko, że jeden semestr w mojej szkole kosztuje 1800 zł (bo to zaoczne), wiec z kasy ze szkoły zostanie mi 200 zł. A co do becikowego, to hmmm na lekarza wydałam już 1500 zł ... gdzie to moje becikowe??? Nic tylko rodzić
Fasoleczko,gratulacje!!!! ! zapraszam serdecznie na imprezkę!!!
co do położnej to ona nie odwala roboty , tutaj tak jest po prostu, one tyle robią i już.

pączki.............:slina :

Stary 2009-06-22, 15:01   #4227
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Wspaniale
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A ja tak z nudów przeglądam sobie Allegro tyle jest rzeczy ładnych dla dzieci
Ja już staram się nie przeglądać, bo co raz co kupuję, a na koncie coraz biedniej
Muszę poczekać do nowego miesiąca

Aniago - zdecydowałam się rodzić jednak na Jaczewskiego (czyli jest szansa na nasze spotkanie porodówkowe ), z Kraśnickich zrezygnowałam, bo za dużo negatywnych opinii w ostatnim czasie - w internecie i od koleżanek
I zapisałam się od razu tu do szkoły rodzenia - zajęcia zaczynają się około 25 - 27 sierpnia, trwają 6 tygodni, dwa razy w tygodniu po 2 godziny

Stary 2009-06-22, 15:07   #4228
Nika1980
Zakorzenienie

o rety a ja zaczynam zajęcia w szkole rodzenia ( tutaj to się nazywa " kurs ciążowy ) już za tydzień we wtorek.. stresuję się...i nadal nie kupiłam spodni sportowych bo nigdzie nie mogę znaleźć...

idę teraz poćwiczyć mięśnie kegla i wszystkie inne...

Stary 2009-06-22, 15:08   #4229
woman31
Zadomowienie

co dzisiaj wisi w powietrzu???????? ja sie tez czuje jakos nieswojo nie mam na nic sily i ochoty- nawet jakos apetytu mnie mam. tez juz pospalam troche ale teraz jestem bardziej otepiala niz bylam, no i znowu zaczal mnie pobolewac jak na okres brzuch
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:15   #4230
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Właśnie kurier dostarczył mi pościel - jest piękna
(Dla zainteresowanych http://www.allegro.pl/show_item.php?item=656938282 )
takie właśnie kolorki pasowałyby mi do sypialni bardzo ładna

Cytat:
gratuluję
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości