|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() To powiedzcie ile przytyłyście? Ja jestem w 24 tygodniu i przytyłam już 6 kg
![]() |
#4172 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
Tequilla wózek masz super, bardzo mi się podoba i gdyby nie taka wysoka cena też bym się nad nim zastanowiła, oglądałam filmik na youTubie i zrobił na mnie duże wrażenie. Wczoraj moja mama stwierdziła że nie widziała mnie tylko tydzien a brzuszek sporo sie powiekszył ja sama to czuję nawet już skarpetki ciężko mi założyć.
#4174 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tak jak Nika napisała wszystko zależy od Twoich oczekiwań i warunków w jakich będziesz użytkować wózek, więc coś co komuś może odpowiadać, u innego zupełnie nie zdawać egzaminu. Cytat:
![]() ![]() a w klapkach biegam już od kwietnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A piersi, cudo! Taki rozmiar o jakim zawsze marzyłam. Pierwszy raz w życiu z zadowoleniem patrzę w lustro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ktos nawet wymyslil specjalne urzadzenie do ich zakladania ![]() http://www.steunkousgemak.nl/instructie/video/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
cholera, ale mnie głowa boli, chyba przez tą pogodę...
![]()
![]() |
#4180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, to też mi się odwróciło z zaparciami i było miło, dopóki leków rozkurczowych nie dostałam. Na jelita równie dorze działają, co na macicę ![]() Nie śmiałam bym się, ja już zakładam skarpetki na leżąco postękując sobie przy tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Zaraz idę na zakupy, ale oczywiście tak ciężko się zebrać ![]() Termometry w postaci ludzi, chodzą w sweterkach więc jest ciepło ale słońca nie ma...dlaczego ![]() Pamiętam, jak kiedyś zartownis pisała, że była przekonana, że u nas w Polsce becikowe 3000 wynosi. Chcę potwierdzić, że jednak to prawda, w każdym bądź razie u nas w mieście i jak dochód nie przekracza odpowiedniej sumy: więc: 1000 becikowego 1000 becikowe miejskie od prezydenta miasta za zmajstrowanie nowego obywatela miasta (gdy kwota na 1 członka rodziny nie przekracza 1000 zł) 1000 i od urzędu miasta (500 becikowe miastowe + 500 zasiłku ale tu dochód na 1 członka rodziny nie może przekraczać504 zł netto) i jak ktoś ubezpieczony to z ubezpieczenia więc nie jest tak źle ![]() w innych miastach pewnie też są takie "promocje" warto się zorientować wkleję Wam stronki, może coś pomogą: http://matir.ovh.org/becikowe/ http://matir.ovh.org/becikowe/index.php?becikowe=miasta zbieram się na zakupy ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko z jednym psiakiem, bebe miec taki problem, bo on u nas od szczeniaka i strasznie rozpieszczony jest ![]() ![]() My to jak takie stare, bezdzietne malzenstwo to nam sie na psa przerzucilo ![]() W kazdym badz razie kundel doskonale wie, ze cos jest nowe(inaczej pachnie) i potrafi sie strasznie uprzec na taka nowa rzecz, do tej pory dostawal co chcial i stad problemy ![]() Mi sie czasem wydaje, ze on ma umysl takiego dwu, trzylatka, bardzo dobrze wie czego chce i potrafi swoim zachowaniem (szczekaniem, piszczeniem i cala gama innych dzwiekow) zmusic, nas zeby mu dac to co chce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nic się nie martw moja siostra mieszka z myszami i żyje. Żeby na wsi nie mieć kota to trzeba być dziwnym człowiekiem ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My od półtora roku mieszkamy w wieżowcu. Tylko sąsiadów mieszkających na przeciwko znamy lepiej niż z widzenia. Zresztą strasznie dziwni ludzie tu mieszkają. Mieliśmy okazję ich poznac ostatnio na zebraniu spółdzielni. Największym problemem było wybranie komisji skrutacyjnej. Trwało to prawie 40 minut ![]() Był problem z wybraniem ostatniego członka komisji. Nie chciałam się zgłaszac, bo myślałam, że może wcześniej się urwę, ale kurde nie było wyjścia. Zgłosiliśmy się my z mężem i jeszcze jedno małżeństwo. Wygląda na to, że w bloku, w którym mieszka ponad 100 rodzin pisac, czytac i liczyc umieją dwie. Potem dalej też dorośli ludzie, a zachowywali się jak dzieci. Trzeba było podjąc decyzję co i kiedy remontowac w pierwszej kolejności. Na ten temat prawie nikt nie miał nic do powiedzenia. A jak padło słowo sprzątaczka, to rozpoczęła się półgodzinna dyskusja czy powinna miec 2 wiadra czy jedno do mycia klatki. ![]() Pomijam, że mamy w bloku debila, co zużyte prezerwatywy wyrzuca przez okno. W innych miejscach, w których mieszkałam przyzwyczaiłam się do latających petów, dziwiły mnie tylko kości z kurczaka, ale to co tu niektórzy wyprawiają to horror... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
Nienawidzę kleszczy!!! Wczoraj moją kruszynkę oglądam a tu kleszcz przy samym odbycie. No tragedia-to sobie miejsce znalazł... po co ja te preparaty kupuje jak zawsze któreś kleszcza przywlecze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to widac w Polsce duzo lepiej niz u nas, bo my tylko cos kolo1000eu dostaniemy, a nam to starczy na wozek i moze na materac ![]() ![]() Unas bez 2500eu nie ma nawet co zaczynac z wyprawka ![]() Tylko wczoraj wydalismy cos ponad 200eu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() On uwaza, ze ma trudniej, bo on za to na dziecko bedzie jeszcze musial min 20lat pracowac ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-22 o 10:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zadomowienie
|
tak na szybko napisze o wyczytanym sposobie na skurcze
jeśli skurcze złapią cię w nocy, warto przed snem wykonać kilka ćwiczeń rozciągających mięśnie. stań w odległości ok 0,5 m. od ściany i naciskaj na nią, zwracając uwagę, by stopy mocno przylegały do podłogi. poczujesz jak naciągają się mięśnie łydek. wytrwaj w tej pozycji przez 10-20 s. Wykonuj te ćwiczenie każdego dnia, przez kilka tyg. kurcze głodna się robię, chyba nigdy nie wyturlam się z mieszkania... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale odkad tu mieszkamy, koty wygonilam do ogrodka i fretka biega po domu (odstraszacz ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-22 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-22 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zadomowienie
|
Ja wyglądam niemożliwie ciążowo i widzę na sobie tylko wrogie spojrzenia w komunikacji miejskiej... A w sobotę jakaś baba wepchnęła się przede mnie w kolejkę w sklepie. Z początku ciśnienie mi się podniosło i czułam, że za chwilę odpłynę, ale uspokoiłam się i pomyślałam sobie, że to świadczy tylko i wyłącznie o niej i nie ma sensu zniżać się do poziomu takich ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mało kto dostanie te 3 tysiące. Szczerze mówiąc, gdybyśmy mieli dochdy 500 zł na głowę to nie bralibyśmy się za rozmnażanie bo to stanowczo za mało na utrzymanie małego obywatela RP ![]() Większoś ludzi standardowo po tysiącu dostanie. Wystarczy na wózek- to wszystko. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zadomowienie
|
A mnie nadal łydka boli :/ siedze jeszcze w piżamie i tak myśle może czas już z łóżka wstać
![]()
#4196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ja taka bida z bolacymi nogami(zylaki) stoje grzecznie w markecie w kolejce ![]() ![]() Ps Dwonilam dzis do siostry, moja swagierka ma rodzic pod koniec miesiaca, a zakupow jeszcze nie zrobili, bo ...nie mieli czasu ![]() Teraz moj brat wydzwania do siostry i o wszystko sie wypytuje, bo to ich pierwsze i nie wiedza co maja kupic ![]() A moj braciszek jeszcze do tego panikuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-22 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy wam czasem brzuch pobolewa jak przed okresem???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do psa mam identyczną sytuację. Nasza Farah ma prawie 6 lat i traktujemy ją jak dziecko. Zresztą cała rodzina. Moja mama np. jak przychodzi to przynosi dla wnusi smakołyki i zabawki. Wszędzie ją zabieramy, na wakacje, do znajomych, do rodziców. Śpi z nami w łóżku, nawet jak razem w wannie leżymi to musimy ją kłaść na siedzisko, bo jak nie to będzie cały czas skakać i płakać. Co do zabawek to ma szósty zmysł do ich wyczuwania. Ostatnio mąż obcinał jej paznokcie i potem poszliśmy na zakupy i kupiliśmy jej zabawkę, żeby wynagrodzić jej cierpienia. Jak wrócilismy do domu to od razu wiedziała, że mamy coś dla niej i w której siatce. Obawiam się, że ciężko przeżyje pojawienie się intruza w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.