tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 13:31   #2911
littleblackwitch
Zadomowienie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

właśnie wróciłam od gin - z receptą na Novynette
tylko jakoś dziwnie kazała mi je rozpocząc - po ostatniej różowej YAZu, mam zrobić 7-mio dniową przerwę i na 8 dzień mam zacząć Novynette... dla mnie jakieś to podejrzane jest i chyba bez gumek się nie obejdzie
ale co tam, ciekawe jaka będzie reakcja na N.
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 13:57   #2912
Zeila
Raczkowanie

Ja kończę już trzecie opakowanie, no i właśnie nie wiem co mam dalej robić. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych, tylko, że liczyłam na poprawę cery, a tu ile pryszczy było tyle jest. A jak u Was skóra po YAZie ?
Zeila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:02   #2913
forumkowiczka
Zadomowienie

Wlasnie rozpoczelam drugie opakowanie YAZ. Okres w minimalnej ilosci. Dzis juz praktycznie nic nie leci,a mam go 3 dzien. Takze jestem bardzo zadowolona
Planuje za tydzien wizyte u lekarza po kolejne recepty, nic sie zlego nie dzieje, takze mam nadzieje, ze przepisze mi 6 opakowan, bo wizyta jest kosztowna- 70zl to sporo.
Myslalam nad zmiana tabletek (chodzi o cene), ale moj TZ zaoferowal sie w skladce po polowie takze zostane na razie przy nich
forumkowiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:02   #2914
MissMiss
Rozeznanie

Witam Dziewczyny
Kończę 4. opakowanie Yazu, dziś ostatnia placebo. U mnie bez zmian czyli dobrze się znosimy z Yazem Cera mogłaby się poprawic, bo różnie z nią bywa:/ Wczoraj wieczorem dostałam okres. Niestety jak to u mnie przy krwawieniu może byc migrena. Zapomniałam o tym bo ostatnio jakoś jest lepiej z migrenami u mnie. I niestety dziś obudziłam z potwornym bólem - załamałam się, bo dziś dzień mojej obrony.. na szczęście adrenalina na te kilka godzin i przeciwbólowe pozwoliły mi na funkcjonowanie w takim ważnym dniu i dostałam 5 z egzaminu dyplomowego
Musiałam się pochwalic Że dałam radę nawet z takimi przeciwnościami

Pozdrawiam
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:08   #2915
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny
Kończę 4. opakowanie Yazu, dziś ostatnia placebo. U mnie bez zmian czyli dobrze się znosimy z Yazem Cera mogłaby się poprawic, bo różnie z nią bywa:/ Wczoraj wieczorem dostałam okres. Niestety jak to u mnie przy krwawieniu może byc migrena. Zapomniałam o tym bo ostatnio jakoś jest lepiej z migrenami u mnie. I niestety dziś obudziłam z potwornym bólem - załamałam się, bo dziś dzień mojej obrony.. na szczęście adrenalina na te kilka godzin i przeciwbólowe pozwoliły mi na funkcjonowanie w takim ważnym dniu i dostałam 5 z egzaminu dyplomowego

Pozdrawiam
no to gratulujemy

ja nie mam problemów z migrenami, tylko z apetytem
nie codziennie, ale po parę dni z rzędu ciągle czuję pustkę w żołądku i miewam... wzdęcia
za tydzień wybieram się do ginekologa, ale chyba pozostanę przy Yazie.
innych dolegliwości nie mam, nawet przy łączeniu opakowań nie miałam żadnych plamień
Stary 2009-06-22, 15:46   #2916
azj
Przyczajenie

Dziewczyny, mam problem z nadmiernym zatrzymywaniem wody w org. Tabletki biorę już od 4 lat- najpierw miałam harmonet, później yasmin, yasminelle a teraz zastanawiam się nad zmianą na yaz. Nie wiem czy to cos da- od tych 4 lat przytyłam jakies 8 kg (ćwiczę w miarę regularnie, jem normalnie)- waga teraz raczej utrzymuje się na jednym poziomie, ale nie czuję się z tym zbyt komfortowo. Niestety na żadnym forum nie znalazłam żadnych istotnych informacji

Czy myślicie, że zmiana na yaz, pomoże, albo może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na ten problem?
azj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:56   #2917
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
tylko jakoś dziwnie kazała mi je rozpocząc - po ostatniej różowej YAZu, mam zrobić 7-mio dniową przerwę i na 8 dzień mam zacząć Novynette... dla mnie jakieś to podejrzane jest i chyba bez gumek się nie obejdzie
faktycznie dziwnie
ja bym na Twoim miejscu wziela w pierwszym dniu krwawienia.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 16:43   #2918
Szizu
Raczkowanie

witam
dzis wzielam 2tabl. placebo(1opakowania)jak narazie okresu jeszcze nie mam. ja mam pytanie do was takie ze czy jak juz dostajecie okres to czy mocno? a jak bylyscie w mojej sytuacji to czy dostalyscie okres na 1opakowaniu? i czy bylo go juz malo czy jednak tak jak zawsze?
Szizu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:45   #2919
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Szizu Pokaż wiadomość
witam
dzis wzielam 2tabl. placebo(1opakowania)jak narazie okresu jeszcze nie mam. ja mam pytanie do was takie ze czy jak juz dostajecie okres to czy mocno? a jak bylyscie w mojej sytuacji to czy dostalyscie okres na 1opakowaniu? i czy bylo go juz malo czy jednak tak jak zawsze?
przejrzyj wątek

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:45   #2920
Szizu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
no to gratulujemy

nie codziennie, ale po parę dni z rzędu ciągle czuję pustkę w żołądku i miewam... wzdęcia
innych dolegliwości nie mam, nawet przy łączeniu opakowań nie miałam żadnych plamień

tez mialam problem z apetytem ale mi przeszlo juz ;] jem tak jak zawsze ;]
Szizu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:15   #2921
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
faktycznie dziwnie
ja bym na Twoim miejscu wziela w pierwszym dniu krwawienia.
na moje, to ona zapomniała, że YAZ ma 4 dniową 'przerwę'
ja byłam przekonana, że mam zacząć nowe opakowanie tak jak do tej pory YAZ - po 4 białych - i chyba tak zrobię... dobrze mówię? wypowiedzcie się bo już tego nie ogarniam
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:50   #2922
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda,że nas "opuszczasz".Ale zaglądaj tu czasami...przecież trzeba "besztać" nieodpowiedzialne kobiety...no i czasami doradzić albo pochwalić się tym i owym.
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 18:19   #2923
Finlora
Zakorzenienie

Byłam ostatnio u ginekologa i marudziłam, że zjadłam już 8 opakowań Yasminelle i nie mam żadnej poprawy jeśli chodzi chociażby o łojotok itd a miały działać antyandrogenowo. Zaproponowała YAZ - że przez to, że inaczej się je przyjmuje niż inne tabletki to może zadziałać bardziej antyandrogenowo niż Yasminelle. Ale coś mi odwaliło i powiedziałam, że może najpierw spróbujemy z Yasmin, zgodziła się, wypisała receptę, wykupiłam i dopiero później pomyślałam, że młotek ze mnie - mogłam wziąć YAZ bo Yasmin jest silniejsza i jak przy Yasminelle nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych to przy Yasmin mogę je mieć - no cóż, za gapowe się płaci Zobaczę, będę je brała może pół roku, jeśli nie będzie poprawy to spróbuję z YAZ, chyba, że będę miała bardzo upierdliwe skutki uboczne - ale niestety nawet jeśli to pierwsze 2 miesiące będę musiała wytrzymać
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 21:54   #2924
misunderstood
Raczkowanie

GG do misunderstood

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
a ja dziś pół nocy myślałam że odjadę, tak mnie mdliło
coś nie mam szczęścia do tabletek ostatnio

skoro dostałam zezwolenie to polecam zakupy w superpharmie
za wykupienie recepty na kwotę powyżej 15 zł dostaje się 10 zł w prezencie do wykorzystania przez miesiąc albo w ich aptece albo w drogerii
miałam zapisane 3 opakowania tabletek ale nie wiedziałam jak będą na mnie działać więc wykupiłam jedno a na resztę wzięłam odpis
zapłaciłam za tablety 33 zł, dostałam dychę w prezencie
teraz pódę z odpisem i znowu dostanę dychę zniżki
polecam jeśli macie tą aptekę w pobliżu, jest ich chyba dość sporo w kraju
a czy to mozna od razu wykozyystac czy raczej nie bardzo?;p w sensie, przyjde z recepta yazu i wykupie ja o 10 zl tansza?

misunderstood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 22:00   #2925
misunderstood
Raczkowanie

GG do misunderstood
Dot.: YAZ - gdzie i za ile

kurcze, we wroclawiu to sie jeszcze nie spotkalam ponizej 40. na kromera 39,99pln......

misunderstood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 22:02   #2926
Juliana
Raczkowanie

Cytat:
ja byłam przekonana, że mam zacząć nowe opakowanie tak jak do tej pory YAZ - po 4 białych - i chyba tak zrobię... dobrze mówię? wypowiedzcie się bo już tego nie ogarniam
Ja bym właśnie tak zrobiła. Tak jak się przechidzi z innych tabletek na Yaz to się bierze po 7-dniowej przerwie, to u Ciebie raczej po 4-dniowej.
Stary 2009-06-22, 23:07   #2927
Darysiaczek
Raczkowanie

GG do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez MSN do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez Yahoo do Darysiaczek

jestem na 4 opakowaniu yazu tabletka 14 generalnie jest ok chociaz wyzalzo mi jakies paskudne g.. na paszczu i generalnie jestem w zlosci. TŻ jednak mimo wszystko zadowolony wiec zyc nie umierac
Stary 2009-06-23, 00:22   #2928
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Pozdrawiam
Gratuluje!!
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 06:53   #2929
FaberCastell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
w Katowicach dzis kupowałam na Stawowej "naprzeciw żaby" za 37.99, pozdrowionka
a ja dostałam w Katowicach w aptece na dworcu PKP w holu dolnym YAZ za 37.98
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 07:13   #2930
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez FaberCastell Pokaż wiadomość
a ja dostałam w Katowicach w aptece na dworcu PKP w holu dolnym YAZ za 37.98
noooo cena leci na łeb
Stary 2009-06-23, 08:11   #2931
willy wonka
Raczkowanie

Witam was dziewczyny, tabletki Yaz biore juz od 3 dni (dzisiej bedzie 4), tak jak pisalam wczesniej przechodzilam na nie z cilestow i pierwsza tabletke mialam wziac w dzien rozpoczecia krwawienia z odstawienia. Jak na razie czuje sie dobrze (chociaz 3 tabletki to za malo aby stwierdzic czy nie ma skutkow ubocznych), ale widze ze jedno troszke sie zmienilo, chodzi o krwawienie a raczej plamienie. zazwyczaj w trakcie przerwy trwalo ono 3 dni i bylo skape, jednak teraz nie dosc ze jest bardziej obfite to jak na razie nie widze konca i obawiam sie ze moge plamic przez cale opakowanie.
czy sa tu dziewczyny, ktore przechodzily z innych tabletek na yaz? jesli tak to jak bylo u was przy pierwszym opakowaniu?
willy wonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 09:12   #2932
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Może w ulotce napiszą coś na ten temat, bo np. w ulotce Yaz'u jest wyraznie napisane jak należy postepować gdy wczesniej brało sie jakies tabsy, a co robić jak sie ich nie brało. Może w tym twoim nowym specyfiku też coś na ten temat bedzie...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 11:14   #2933
kik
Raczkowanie

Mam pytanko... Takie tylko informacyjne. Czy ciążę można wykluczyć kiedy pojawia się krwawienie z odstawienia? Czy właśnie jedynym symptomem ciąży jest brak krwawienia przy braniu tabletek anty?

Co do mojego samopoczucia to od jakichś dwóch tygodni znów odczuwam ciągłe mdłości. Szczególnie rano... Czuję zmęczenie. Na siku chodzę normalnie.
Nie wiem czy nudności przepisać tabletkom czy mojemu refluksowi żołądkowemu... Czasami nachodzą mnie schizy ciążowe, bo objawy identyczne jak rozpisują się na różnych forach kobiety w ciąży Ale ogólnie wierze, że jest ok. Za kilka dni zaczynam placebo... Ciekawe czy okres pojawi się tak samo jak za pierwszym razem czyli na drugiej

Tylko niech te nudności przejdą
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:20   #2934
anemik18
Raczkowanie

GG do anemik18 Send a message via Skype™ to anemik18

witam.. mam pytanie zazywam Yaz jestem na trzecim opakowaniu dostalam recepte na 6 opakowan i co miesiac biore z apteki odpis recepty..czy musze reszte opakowan kupowac w tej aptece czy moge isc z tym odpisem do innej..pytam bo znalazlam apteke gdzie Yaz kosztuje ok. 10zl mniej niedlugo wyjezdzam i bede musiala kupic wszystkie 3 opakowania zawsze byloby to troche taniej
anemik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:28   #2935
Fufka
Zakorzenienie

objawów nie łącz z ciażą, bez sensu sie stresować

prawdopodobnie refluks jest odpowiedzialny za nudności, chociaż yaz moim zdaniem może nasilać objawy (np.u mnie o różnych porach dnia mnie przyłapują) a na poranne nudności jest prosty sposób-ostatni posiłek, cokolwiek jeść na 3-4 h przed snem, aby zdążyło się przetrawić, to powinno chociaż trochę pomóc
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:47   #2936
kik
Raczkowanie

dzięki bardzo za odpowiedz Rzeczywiście czasami można się strachu najeść... Co do jedzenia to będzie kiepsko, bo mnie kompletny brak apetytu wziął
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:49   #2937
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anemik18 Pokaż wiadomość
witam.. mam pytanie zazywam Yaz jestem na trzecim opakowaniu dostalam recepte na 6 opakowan i co miesiac biore z apteki odpis recepty..czy musze reszte opakowan kupowac w tej aptece czy moge isc z tym odpisem do innej..pytam bo znalazlam apteke gdzie Yaz kosztuje ok. 10zl mniej niedlugo wyjezdzam i bede musiala kupic wszystkie 3 opakowania zawsze byloby to troche taniej
tak, musisz wykupić wszystkie w tej aptece, z której masz odpis.
Stary 2009-06-23, 14:05   #2938
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
no to gratulujemy

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
Gratuluje!!
Dziękuje
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 15:39   #2939
montyl18
Przyczajenie

czy moglby mi ktos odpowiedz czy spozywanie alkoholu np. na jakis imprezach (2-3 kieliszki wodki) hehe czy to cos wplywa na dzialanie tych tabletek
montyl18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 15:46   #2940
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez montyl18 Pokaż wiadomość
czy moglby mi ktos odpowiedz czy spozywanie alkoholu np. na jakis imprezach (2-3 kieliszki wodki) hehe czy to cos wplywa na dzialanie tych tabletek
była już o tym mowa na forum. sam alkohol nie wpływa na tabletki.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości