![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
właśnie wróciłam od gin - z receptą na Novynette
![]() tylko jakoś dziwnie kazała mi je rozpocząc - po ostatniej różowej YAZu, mam zrobić 7-mio dniową przerwę i na 8 dzień mam zacząć Novynette... dla mnie jakieś to podejrzane jest i chyba bez gumek się nie obejdzie ![]() ale co tam, ciekawe jaka będzie reakcja na N. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
Ja kończę już trzecie opakowanie, no i właśnie nie wiem co mam dalej robić. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych, tylko, że liczyłam na poprawę cery, a tu ile pryszczy było tyle jest. A jak u Was skóra po YAZie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
Wlasnie rozpoczelam drugie opakowanie YAZ. Okres w minimalnej ilosci. Dzis juz praktycznie nic nie leci,a mam go 3 dzien. Takze jestem bardzo zadowolona
![]() Planuje za tydzien wizyte u lekarza po kolejne recepty, nic sie zlego nie dzieje, takze mam nadzieje, ze przepisze mi 6 opakowan, bo wizyta jest kosztowna- 70zl to sporo. Myslalam nad zmiana tabletek (chodzi o cene), ale moj TZ zaoferowal sie w skladce po polowie takze zostane na razie przy nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny
![]() Kończę 4. opakowanie Yazu, dziś ostatnia placebo. U mnie bez zmian czyli dobrze się znosimy z Yazem ![]() ![]() Musiałam się pochwalic ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam problemów z migrenami, tylko z apetytem ![]() nie codziennie, ale po parę dni z rzędu ciągle czuję pustkę w żołądku i miewam... wzdęcia ![]() za tydzień wybieram się do ginekologa, ale chyba pozostanę przy Yazie. innych dolegliwości nie mam, nawet przy łączeniu opakowań nie miałam żadnych plamień ![]()
![]() |
#2916 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam problem z nadmiernym zatrzymywaniem wody w org. Tabletki biorę już od 4 lat- najpierw miałam harmonet, później yasmin, yasminelle a teraz zastanawiam się nad zmianą na yaz. Nie wiem czy to cos da- od tych 4 lat przytyłam jakies 8 kg (ćwiczę w miarę regularnie, jem normalnie)- waga teraz raczej utrzymuje się na jednym poziomie, ale nie czuję się z tym zbyt komfortowo. Niestety na żadnym forum nie znalazłam żadnych istotnych informacji
![]() Czy myślicie, że zmiana na yaz, pomoże, albo może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na ten problem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym na Twoim miejscu wziela w pierwszym dniu krwawienia.
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
witam
dzis wzielam 2tabl. placebo(1opakowania)jak narazie okresu jeszcze nie mam. ja mam pytanie do was takie ze czy jak juz dostajecie okres to czy mocno? a jak bylyscie w mojej sytuacji to czy dostalyscie okres na 1opakowaniu? i czy bylo go juz malo czy jednak tak jak zawsze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mialam problem z apetytem ale mi przeszlo juz ;] jem tak jak zawsze ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja byłam przekonana, że mam zacząć nowe opakowanie tak jak do tej pory YAZ - po 4 białych - i chyba tak zrobię... dobrze mówię? wypowiedzcie się bo już tego nie ogarniam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Byłam ostatnio u ginekologa i marudziłam, że zjadłam już 8 opakowań Yasminelle i nie mam żadnej poprawy jeśli chodzi chociażby o łojotok itd a miały działać antyandrogenowo. Zaproponowała YAZ - że przez to, że inaczej się je przyjmuje niż inne tabletki to może zadziałać bardziej antyandrogenowo niż Yasminelle. Ale coś mi odwaliło i powiedziałam, że może najpierw spróbujemy z Yasmin, zgodziła się, wypisała receptę, wykupiłam i dopiero później pomyślałam, że młotek ze mnie - mogłam wziąć YAZ bo Yasmin jest silniejsza i jak przy Yasminelle nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych to przy Yasmin mogę je mieć - no cóż, za gapowe się płaci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
kurcze, we wroclawiu to sie jeszcze nie spotkalam ponizej 40. na kromera 39,99pln......
#2926 |
Raczkowanie
|
Ja bym właśnie tak zrobiła. Tak jak się przechidzi z innych tabletek na Yaz to się bierze po 7-dniowej przerwie, to u Ciebie raczej po 4-dniowej.
#2927 |
Raczkowanie
|
jestem na 4 opakowaniu yazu tabletka 14 generalnie jest ok chociaz wyzalzo mi jakies paskudne g.. na paszczu i generalnie jestem w zlosci. TŻ jednak mimo wszystko zadowolony wiec zyc nie umierac
![]()
#2928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny, tabletki Yaz biore juz od 3 dni (dzisiej bedzie 4), tak jak pisalam wczesniej przechodzilam na nie z cilestow i pierwsza tabletke mialam wziac w dzien rozpoczecia krwawienia z odstawienia. Jak na razie czuje sie dobrze (chociaz 3 tabletki to za malo aby stwierdzic czy nie ma skutkow ubocznych), ale widze ze jedno troszke sie zmienilo, chodzi o krwawienie a raczej plamienie. zazwyczaj w trakcie przerwy trwalo ono 3 dni i bylo skape, jednak teraz nie dosc ze jest bardziej obfite to jak na razie nie widze konca i obawiam sie ze moge plamic przez cale opakowanie
![]() czy sa tu dziewczyny, ktore przechodzily z innych tabletek na yaz? jesli tak to jak bylo u was przy pierwszym opakowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Może w ulotce napiszą coś na ten temat, bo np. w ulotce Yaz'u jest wyraznie napisane jak należy postepować gdy wczesniej brało sie jakies tabsy, a co robić jak sie ich nie brało. Może w tym twoim nowym specyfiku też coś na ten temat bedzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko... Takie tylko informacyjne. Czy ciążę można wykluczyć kiedy pojawia się krwawienie z odstawienia? Czy właśnie jedynym symptomem ciąży jest brak krwawienia przy braniu tabletek anty?
Co do mojego samopoczucia to od jakichś dwóch tygodni znów odczuwam ciągłe mdłości. Szczególnie rano... Czuję zmęczenie. Na siku chodzę normalnie. Nie wiem czy nudności przepisać tabletkom czy mojemu refluksowi żołądkowemu... Czasami nachodzą mnie schizy ciążowe, bo objawy identyczne jak rozpisują się na różnych forach kobiety w ciąży ![]() ![]() Tylko niech te nudności przejdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
witam.. mam pytanie zazywam Yaz jestem na trzecim opakowaniu dostalam recepte na 6 opakowan i co miesiac biore z apteki odpis recepty..czy musze reszte opakowan kupowac w tej aptece czy moge isc z tym odpisem do innej..pytam bo znalazlam apteke gdzie Yaz kosztuje ok. 10zl mniej niedlugo wyjezdzam i bede musiala kupic wszystkie 3 opakowania zawsze byloby to troche taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
objawów nie łącz z ciażą, bez sensu sie stresować
![]() prawdopodobnie refluks jest odpowiedzialny za nudności, chociaż yaz moim zdaniem może nasilać objawy (np.u mnie o różnych porach dnia mnie przyłapują) a na poranne nudności jest prosty sposób-ostatni posiłek, cokolwiek jeść na 3-4 h przed snem, aby zdążyło się przetrawić, to powinno chociaż trochę pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
dzięki bardzo za odpowiedz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Przyczajenie
|
czy moglby mi ktos odpowiedz czy spozywanie alkoholu np. na jakis imprezach (2-3 kieliszki wodki) hehe czy to cos wplywa na dzialanie tych tabletek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zadomowienie
|
była już o tym mowa na forum. sam alkohol nie wpływa na tabletki.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.