Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 17:47   #2581
xal
Zakorzenienie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Venealin i w tym wszystkim najgorsze jest to, że w pogoni za ideałem tracimy siebie ...

Ja na mojego faceta nie narzekam, cellulit widzi, ale "przecież to jest normalne u kobiet a u Ciebie aż tak bardzo nie widać nawet", a co do tłuszczyku to się dowiedziałam, że "jak za bardzo schudniesz to Cię zmienię na taki model, po którym nie będę mieć siniaków".
No i ubieram się w to co mi sie podoba i co mi wygodnie
Walczyć z niedoskonałościami walczę, bo trzeba, ale np powiedziałam sobie, że truć się chemią nie będę. smarowanie kremem ok, bo nawet fajnie nawilża, ale jakoś herbatki i tabletki do mnie nie przemawiają.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 21:31   #2582
squalo
Raczkowanie

Mój facet jest pod tym względem kochany. Jak tylko coś napomknę, że mam za grube nogi albo co, to zawsze słyszę: "kocham twoje nóżki tak samo jak i całą resztę. I nie gadaj głupot"
A poza tym... Myślę, że często my same ustawiamy sobie wysoko poprzeczkę, a potem zawsze znajdzie wiele innych spraw, które przeszkodzą nam w osiągnięciu celu.
squalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 21:53   #2583
MadameButterfly6
BAN stały

Moj facet twierdzi, ze nie widzi u mnie cellulitu i ze jestem idealna. Choc do idealu brakuje mi baaaaaaaaaardzo duzo a C widac na odleglosc kilometra. Gdy mowie mu ze sie odchudzam to puka sie w czolo i twierdzi ze nie mam po co, bo on szkieletow nie lubi i dziewczyna musi wygladac kobieco. Ale co z tego, ja i tak mam kompleksy na tle innych dziewczyn i swoich kolezanek, boje sie rozbierac do kostiumu kapielowego, mini itp. Wydaje mi sie, ze on po prostu mowi tak, zeby mi nie bylo przykro. Nie wiem jak to z tymi facetami jest, co mam myslec.... Wiem jedno: musze pracowac nad swoim wygladem bo inaczej moje kompleksy mnie zjedza....

sorry za off,

od jutra znow cwicze, smaruje i stosuje diete, bo pierwsze dni @ temu nie sprzyjaja....
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 22:14   #2584
ewkaw1986
ewkaw1986

Dziewczyny przyłączam się do was! Też mam ten problem, ale od kilku dni zaczęło mnie to ostro wkurzać i powiedziałam STOP. Bo to tak koszmarnie wygląda, jestem szczupłą dziewczyną, a tu takie coś. Uwielbiam słodycze, w szczególności czekoladę, ale trudno muszę się poświęcić, jeśli chce się pozbyć tego paskudztwa. Od wczoraj odstawiłam słodycze, tłuste potrawy, zrezygnowałam z cukru, w zamian nakupowałam owoce, przestałam smażyć, a zaczęłam jeść wszystko gotowane. Od jutra zapisuje się na siłownię, zakupiłam gel antycellutisowy Loreal zielony. Dziś wieczorem planuje również robić natryski naprzemian zimną i ciepłą wodą, a potem zrobić masaż szorstką rękawicą i wklepać gel na noc. Mam nadzieję, że za parę miesięcy będę dumnie mówić, że mnie to nie dotyczy. Życzę wam duuużego zaparcia i osiągnięcia celu, dziewczyny!
ewkaw1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 00:07   #2585
brunetka6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewkaw1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyłączam się do was! Też mam ten problem, ale od kilku dni zaczęło mnie to ostro wkurzać i powiedziałam STOP. Bo to tak koszmarnie wygląda, jestem szczupłą dziewczyną, a tu takie coś. Uwielbiam słodycze, w szczególności czekoladę, ale trudno muszę się poświęcić, jeśli chce się pozbyć tego paskudztwa. Od wczoraj odstawiłam słodycze, tłuste potrawy, zrezygnowałam z cukru, w zamian nakupowałam owoce, przestałam smażyć, a zaczęłam jeść wszystko gotowane. Od jutra zapisuje się na siłownię, zakupiłam gel antycellutisowy Loreal zielony. Dziś wieczorem planuje również robić natryski naprzemian zimną i ciepłą wodą, a potem zrobić masaż szorstką rękawicą i wklepać gel na noc. Mam nadzieję, że za parę miesięcy będę dumnie mówić, że mnie to nie dotyczy. Życzę wam duuużego zaparcia i osiągnięcia celu, dziewczyny!
do tego dodaj jeszcze intensywne masaze mi pomagaja troche rozbic celluit
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia."

Virginia Woolf
brunetka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 01:02   #2586
KiciKici
Przyczajenie

ooo masz kochanego chłopaka, ja niestety mojego też zamęczam cellulitem i wynikami mojej pracy! myśle, ze jako nowy miły sposób na pozbycie sie C jest "masaż ujędrniający rękami TŻ"
do Ewkaw1986 - jak sie zapisujesz na siłownie to może zobaczysz jeszcze aqua gym, woda świetnie zbija cellulit, a takie zajęcie fitness sa duzo ciekawsze niż zwykłe pływanie, ja niestety nie mogę isc na basen przez kolczyk
KiciKici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 02:16   #2587
inc0rrect
Zakorzenienie

Dziewczyny a żadna z Was nie stosuje pasa vibro action na cellulit?
Ja sie naczytalam opini dobrych o nim, moja siostra stosuje na brzuch, celulit jej znikl z brzucha, spadlo 7cm w 3 tugodnie, na uda pewnie też były by efekty

(ona ma troszke nadwage 68kg 160wzrostu, u szczuplejszej osoby te 7 cm pewnie by tak latwo nie zeszlo, to taki oftop bo rozmawiamy o celulucie)

co o tym myslicie, ja sie osobiscie boje zeby mi nie uszkodzilo tam nic, np krocza...jestem drobna osoba i mam obawy przed takimi wibracjami Co o tym myslicie? Nawiasem mowiac po takim masazu jest motywacja do wsmarowania kremu na cellulit bo skora strasznie swedzi)

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2009-06-23 o 02:20
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 22:36   #2588
Ilena
Zakorzenienie

kupiłam dziś sławną syrenkę oraz scrub i serum eveline bo tym serum bardzo ładnie mam wszystko wygładzone fakt chłodzi ale bardzo dobre
jutro powiem jak gąbeczka bo ja mam z naczynkami problem i trochę się obawiam ale będę delikatna
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 07:23   #2589
małaPaulina
Wtajemniczenie

dziewczyny wiem że mnie dawno nie było ale po prostu nie mam za bardzo czasu
za 2 dni sesja hehe
ale wracając do cellulitu,to nadal walczę,syrenka codziennie i nie ma zmiłuj poza tym oczywiście dieta,niestety nie cwiczę póki co ale będę jak zaczną mi się wakacje
ech szczerze,nawet nie wiem czy pan C się zmniejszył...w sumie to się zbytnio nie przyglądam,ale przynajmniej tyłeczek mam jędrny

a i coś była o tym wcześniej mowa o facetach,to naprawdę oni nie widzą cellulitua spróbowałby któryś ponarzekac to w dziób by dostał
pozdrawiam i nie poddawac się!!

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:00   #2590
malinkowo88
Raczkowanie

Witam i przyłączał się też mam problem z tym świństwem
Mój problem zaczął się kiedy zaczełam brać proszki anty, oj po tym to cholerstwo wręcz kwitło na moich nogach!!! A dodam, że ćwiczę (no może nie regularnie) no i oczywiście smarowidła przeróżniaste a nie dawno odkryłam, że dobrym sposobem na walkę ze skórką pomarańczową jest owijanie na noc nogi i pupę folią nawet taką spożywczą na wcześniej posmarowane części ciała jakimś specyfikiem Tak, tak siostra mi poleciała i po pierwszym razie zauważyłam różnicę! Nie dość że skóra była miękka, gładka i ujędrniona to cellulit mniejszy Ale jak to mówią każdy organizm inaczej reaguje, ale polecam na mnie działa! Napewno coś da! Warto spróbowac.
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 16:17   #2591
krecik289
Przyczajenie

Wink Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Witam , chciałamabym sie do Was przyłaczy bo równiez mam problem z celulitem. mam go od dawna ale ze jestem niestematyczna do nie mogę sie go pozbyc, lecz dzis miarka sie przebrała. Byłam na zakupach i wielu rzeczy nie kupiłam bo wstyd pokazac takie nogi i pośladki. Dlatego tez postanowiłam wziążć sie za siebie i go sie pożbyć a przy okazji jakiś 5 kilo i umięsnic brzuszek. Muszę wykorzystac lato na to póki owocówm i warzyw jest pod dostatkiem i w dobrej cenie. Zyczcie mi powodzenia. Mam zamiar kupic serum hot Faromony i peeling, czy któras go stosowała i dawała efekty??
krecik289 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 20:24   #2592
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Muszę Was pocieszyć.
80% z nas, kobiet, ma celluit

świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?może pozostać

Hlaskoida przy czystej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 20:38   #2593
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hlaskoida przy czystej Pokaż wiadomość
Muszę Was pocieszyć.
80% z nas, kobiet, ma celluit
tylko?? mi się wydaje że jednak więcej...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 20:43   #2594
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

tak wynika z jakiejś ankiety. Ale skoro aż tyle to po co się przejmować

świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?może pozostać

Hlaskoida przy czystej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 21:01   #2595
zanetaa88
Zakorzenienie

Ojjj kochane!
Połączmy Nasze celulity i niech on wybuchnie
Czytam i czytam mowa tu o jakiejś miksturze z kawy!?
Jak to się robi? i Jakie proporcje!?
Ja też walczę z tą zakałą i ograniczyłam słodycze, które pożeram przed miesiączką KILOGRAMAMI a właśnie w takim stanie jestem.Katastrofa.
Smażone kotleciki odchodzą w siną dal.
Gotowanie i pieczone o tak zdecydowanie.
No i coś trzeba uprawiać.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:21   #2596
krecik289
Przyczajenie

Przed wczoraj zaczęlam walkę z cellulitem. Kupiłam jednak to serum Farmony Nivelazione i peeling tej samej firmy. Peeling jest super a co do serum to za krótko go używam aby coś stwierdzic. moja dieta tez idzie pełną parą ( dzis na obiad rybka ) a ponadto rano zaczęłam chc miała już wczoraj cwiczenia 8 minute arms , legs, buns i ABS) ZOBACZYMY JAK DŁUGO WYTRWAM ?!!! TRZYMAJCIE KCIUKI

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Niecierpię takiej pogody jaką mamy teraz w kraju ale taka pogoda ni sprzyja przynajmniej grillom i innym takim sytuacjom kuszącym do zjedzenia czegos co w diecie zabronione a tak to muzyczka , cwiczenia i przytulania i moim Bączkiem

WAGA Z 54 KG NA 48 KG

PUPA, NOGI I BRZUCH - ZEGNAJCIE DZINSY A WITAJCIE SZORTY
krecik289 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:57   #2597
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

ja ostatnio kupiłam peeling-masaż lirene i balsam... no i zobaczymy jak to będzie po tym ;D jestem na dietce i unikam smażonego ...

trzymajcie się kobitki .
Stary 2009-06-29, 11:41   #2598
eva
Raczkowanie

Smile Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Jestem zbudowana Waszą postawą i dzięki temu wiem, ze i mnie zapał nie opuści, chociażby ze względów ambicjonalnych (tyle Was ćwiczy i wkłada w to wysiłek, a ja ma zalegnąc ?!)
Smaruję się (Bielenda i olejek arganowy), a od dzisiaj zacznę "agrafkować", bo niedawno zakupiłam i jeździć na stacjonarnym rowerku. Od dzisiaj też zwiększam limit wody.
Niestety chińskie bańki odpadają, bo niesamowicie po nich trzaskają naczyńka, a i mnie dosięgnęła ostatnio ta zmora..... ;-(
eva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 01:17   #2599
Call girl
Raczkowanie

JA niestety zawieszam swoje działania ... od 1,5 tyg jestem w trakcie przeprowadzki ( wrocław>katowice) i mój steper, ciężarki i inne bajery są już w k-ce ... Ale od 3 lipca wznawiam walkę Na nowym mieszkaniu mam już obczajoną siłownie i aerobik więc od nowa startuje

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:30   #2600
malinkowo88
Raczkowanie

Hej mam pytanko czy stosował ktoś Lipometric Vichy? Zastanawiam się nad kupnem tego produktu ale nie wiem czy warto?
Stary 2009-06-30, 15:08   #2601
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinkowo88 Pokaż wiadomość
Hej mam pytanko czy stosował ktoś Lipometric Vichy? Zastanawiam się nad kupnem tego produktu ale nie wiem czy warto?
Pytałam w paru aptekach i większość po siadających produkty Vichy odradzała, podobno się popsuli ...

Stary 2009-06-30, 17:35   #2602
malinkowo88
Raczkowanie

Dzieki a może polecicie mi jakiś sprawdzony kosmetyk? bo ja już sama nie wiem co jest tak naprawdę skuteczne
Stary 2009-06-30, 17:45   #2603
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki a może polecicie mi jakiś sprawdzony kosmetyk? bo ja już sama nie wiem co jest tak naprawdę skuteczne
Poszukaj na KWC, ale nie wiem czy sam kosmetyk pomoże. Jak zadalam to pytanie Pani w aptece to odpowiedziała, że masaż i jeszcze raz masaż ... a krem byle coś tam miał dobrego, bo sam i tak nic nie zdziała.

Stary 2009-06-30, 18:57   #2604
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez nie wiedziałam co jest DLA MNIE skuteczne, ale testuję tego typu kosmetyki, by sie przekonac co na moja skórke zadziała najbardziej w połaczeniu ze wszystkimi punktami, które realizuję. Jedni mają cellulit wodny - na to najlepszy jest np Ziaja, Rebuild Odbudowa Skóry, Serum drenujące 'Reduktor cellulitu', a inni mają tłuszczowy - na to według statystyk KWC najlepsze są : 1.Tołpa, Kuracja Antycellulitowa, Balsam borowinowy do ciała wygładzająco-ujędrniający oraz Eveline, Slim Extreme 3D Spa!, Serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające antycellulit

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Poszukaj na KWC, ale nie wiem czy sam kosmetyk pomoże. Jak zadalam to pytanie Pani w aptece to odpowiedziała, że masaż i jeszcze raz masaż ... a krem byle coś tam miał dobrego, bo sam i tak nic nie zdziała.
podpisuje sie pod koleżanką

~ * ~

A co do mnie się tyczy, to napiszę trochę o sobie i swoim programie do walki, może sie to komuś przyda. Temat jest wprost zabójczy - Walka z CELLULITEM w miesiąc - to dowcip stulecia, ale ja mam poczucie humoru więc sie dołaczam. Dodam tylko, że skłonności do cellulitu jak i samego cellulitu nie da się pozbyć raz na zawsze. Jedynie co można zrobić to poprawić wygląd skóry, zredukować go w takim stopniu by był mniej widoczny/niewidoczny gołym okiem.

Osobiście jestem posiadaczką III fazy cellulitu na posladkach i tyle ud (czyli widać go przy staniu, nawet najdelikatniejszym napięciu mięśni), oraz II faza (grube zagłębienia/obraz skórki pomaranczowej- taki jakby obrzęk) na reszcie ud i brzuchu, i wreszcie I faze (cellulit widoczny przy ścisnieciu skóry w dwa palce) na ramionach i łydkach.

Program walki zaczełam 1ego maja, a skończyłam 26ego czerwca
Przez te dwa miesiące:
* zdrowo się odżywiałam (o tym można dużo pisać jak to wygląda co się jadło etc)
* ćwicze 8 min Abs, Legs i Buns (po 30 min rano i wieczorem, czyli godzina dziennie, czyli 7godz w tygodniu),
* czasem dodatkowo robie Tamilee Webb - "I want those abs" cały 15minutowy 1wszy program
* rozciagam się kiedy tylko znajde czas, napinam mięśnie nóg, brzucha siedząc i coś ogladajac
* ćwicze uda podczas mycia zębów, staram się wykorzystac każdy taki wolny czas
* masuje skórę gabką antycell, albo drewnianym przyrządem, albo rękami (podczas wcierania kremów)
* wcieram (2x dziennie) kremy/sera antycell (te które mają ekstrakty wysoko w składzie, testuje dla siebie najlepsze)
* stosuje naprzemienne prysznice "zimno-ciepło", zawsze konczac zimnym
* nie kąpie się w goracej wodzie od jakiegoś roku, zrezygnowałam z siedzenia w wannie w goracej wodzie na rzecz prysznica
* do tego brałam przez ten czas różne suplementy: Chitosan, Chrom, L-kranityne oraz , dużo wit C, tabsy z olejem z dyni, Izoflawonami sojowymi, Omega-3, etc.

niektóre z tych punktów robie i będe robić nadal, z niektórych muszę zrezygnować

Efekty antycell po 2 miesiącach są na razie żadne, zerowe
Do tego popekało mi jeszcze więcej naczynek koło kolan, zyły sa bardziej widoczne
Pupa wygladają zgrabniej (szczuplej), ale tego własnie wolałabym uniknac czyli to tez minus

Obecnie mam zamiar przejść na jeszcze bardziej podkrecone racjonalne odzywianie,
zastosować przy okazji diete taką stricte "dietę antycellulitową", którą też z tego co czytałam trzeba już stosować dozywotnio by poprawiać stan skóry i go utrzymać, jak sie z niej zrezygnuje to wszystko wróci, więc zmiany zmiany zmiany

Czasem warto wyeliminować niektóre punkty poniżej i odnotowuje się znaczną poprawe:

Powodami powstawania cellulitu najczęściej są:
  1. Niedobór pożywienia i wody.
    (Dieta uboga w proteiny, podstawowe kwasy tłuszczowe, witaminy oraz minerały
    (doprowadza to do zaburzeń wymiany płynów, powoduje magazynowanie wody i powstawanie cellulitu)
  2. Zaburzenia hormonalne.
    (Hormony mają wpływ na to jak rozrastają się i rozmieszczają komórki tłuszczowe. Estrogen wywołuje ich przyrost w okolicach pośladków, ud i brzucha. Dlatego też jest rzeczą normalną, że cellulit pojawia się w okresach zmian zachodzących w ciele kobiety - dojrzewanie, ciąża, menopauza, tabletki antykoncepcyjne).
  3. Nadwaga i nieodpowiednie diety.
    (Nadmierne kilogramy przyczyniają się do odkładania się tłuszczu głównie w okolicy pośladków, ud oraz bioder i stają się przyczyną pojawienia skórki pomarańczowej. Nie zaleca się również prowadzenia zbyt rygorystycznych diet, ponieważ z chwilą ich zakończenia organizm łatwiej zaczyna gromadzić wodę i przybiera na wadze)
  4. Niewydolność krążenia.
    (zaburzenia krązenia, żylaki, - już pekające naczynka dają znać, że coś sie dzieje)
  5. Czynniki genetyczne.
  6. Siedzący tryb życia.
  7. Zaparcia.
    (Zaburzenia w pozbywaniu się produktów przemiany materii stanowią kolejną przyczynę powstawania cellulitu)
  8. Stres i bezsenność.
  9. Obcisłe ubrania oraz obcisła bielizna.
    (Zbyt obcisłe spodnie utrudniają prawidłowe krążenie krwi, co może powodować pojawienie się cellulitu.)
  10. Palenie papierosów i picie alkoholu.

Po odstawieniu tabletek anty, zauwazyłam pierwszy raz, że mam cellulit,
tylko wtedy nie był widoczny aż tak, dał się wymasować i zniwelować do pieknego minumum
Teraz przytyłam 4kg i uda i brzuch mam jak galareta, cellulit zrobił sie straszny, więc je zrzuce. (Zawsze wazylam 49-52 kg przy 1,66 wzrostu, obecnie waże 56kg i choć nie chce być chuda, to wolę sie przekonać czy jak zrzuce "zaokraglenia" to stan skóry sie poprawi)

Teraz tak : odstawiam 8min ABS, LEGS, BUNS, ponieważ instruktorka fitness powiedziała mi, że te ćwiczenia nie są od spalania tkanki tłuszczowej, tylko do nabycia masy mięśniowej (urzeźbienia), Po dwóch miesiacach ćwiczen godzina dziennie, widze, że ma racje, bo cellulit wygląda jeszcze gorzej, ponieważ mięśnie które się rzeźbią "wypychają" go jeszcze bardziej pod skóre...
Dowiedziałam się od niej, że dopiero po ponad 30minutach treningu organizm zaczyna korzystać z zapasowych źródeł energii (tkanka tłuszczowa między innymi), wcześniej spala sie to co się zje w ciągu dnia. Ja cwiczylam 30min rano i 30 wieczorem, czyli by spalic cokolwiek z tkanki w udach i brzuchu musiałabym raz dziennie ćwiczyc z godzine. Instruktorka na spalanie tłuszczyku poleciła dlatego ćwiczenia aerobowe - najbliższy salon fitnessu mam ponad 30km, a taki lepszy 60km w jedna strone.

Zaczełam sama dumać nad czymś stricte antycellulitowym (do usprawnienia krązenia limfy).

Z tego co do tej pory znalazłam to :
rada nr 1.
na siłowni korzystaj z wioseł, stepperka oraz z rowerku, ponieważ ćwiczenia na tych urządzeniach pomogą Ci usprawnić przepływ limfy.

rada nr 2.
spacer sprzyja walce z cellulitem - jedna godzina spaceru dziennie pomoże Ci w walce ze skórką pomarańczową (spacer doskonale usprawnia przepływ limfy).

i garść znanych chyba każdemu zwykłych ćwiczeń (jakby cos moge wkleić opisy)

Tak to wszystko u mnie wyglądało przez 2 miesiące i tak jak mówię, na plus nie ma nic, a na minus - poprawa zerowa, wiecej popekanych naczynek i jeszcze wyrazniejszy cellulit (poprzez rzeźbę mięśni ktore wypychaja tkankę bardziej pod skóre)

ale kombinuje wciąż i sprawia mi to frajde, myślę, że za parę miechów zobacze poprawe, tylko musze sie bardziej przyłożyć.

pozdrawiam i życze sobie i Wam powodzenia

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2009-06-30 o 18:59
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:40   #2605
anniaa

call gdzie w katowicach wybierasz sie na silownie (również jestem z k-ce i uczęszczam na siłownie) pytam z ciekawosci

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:48   #2606
malinkowo88
Raczkowanie

Dzięki dziewczynki
Wiecie oczywiście stosuję masaże, ćwicze biegam ale efektów jak nie było tak i nie ma, a to jest najgorsze. Zmieniłam nawet diete, co owszem pomogło, ale w nie wielkim stopniu Ale będe próbować dalej może wkońcu znajdę specyfik odpowiedni dla mnie.
Stary 2009-06-30, 20:00   #2607
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczynki
Wiecie oczywiście stosuję masaże, ćwicze biegam ale efektów jak nie było tak i nie ma, a to jest najgorsze. Zmieniłam nawet diete, co owszem pomogło, ale w nie wielkim stopniu Ale będe próbować dalej może wkońcu znajdę specyfik odpowiedni dla mnie.
Już nie pamiętam skąd to wzięłam, może to forum, może inne, może TV ... spacery bardziej pomagają na cellulit niż np jazda na rowerze.
Moim zdaniem coś w tym jest, bo na rowerze siedzimy a idąc napinamy więcej mięśni położonych wyżej, czyli w obszarach cellulitu.
Może sprobuj biegać wolniej, ale bardziej hmmm nie wiem jak to ująć, napinając mięśnie góry nogi, wracać po wyskoku na piętę?

Stary 2009-06-30, 21:12   #2608
gaga87
Zakorzenienie

mogę dołączyć?

Od 8 dni walczę sobie z moim cellulitem... Mało kto wierzy, że go posiadam, bo jestem osobą szczupłą, ale jem dość dużo i nie tyję raczej, ale gdzieś mi się musi to magazynować :P Nie jest jakiś okropny, ale jest widoczny gołym okiem, zwłaszcza z tyłu ud. Dlatego postanowiłam się go pozbyć i mam nadzieję, że mi się to uda.

Co robię w tym kierunku?
- 8 minute legs (staram się codziennie, chociaż w weekend nie dałam rady :P )
- masaż Syreną
- peeling (czasem - nie zawsze, wydaje mi się, że jak jest syrena to nic z tego peelingu :P )
- raz dziennie serum Eveline chłodzące (kończy się już, a w zapasie mam korektor cellulitu z Avonu)
- w planach był jeszcze masaż bańką chińską, ale jeszcze nie wyszło :P

Tak myślę co by tu jeszcze zrobić... Może jakaś herbatka? Na pewno czerwona jest dobra w walce z cellulitem, a czy zielona też?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:27   #2609
malinkowo88
Raczkowanie

gaga - Witamy
A co dotego serum chłodzącego pomaga??? Bo ja również go używam ale początkowo tylko efekty widziałam, a teraz w te upały w sumie tez się przydaje A ten korektor z Avonu dobry pomysł, mało przyjemnie pachnie (jak dla mnie) ale super działa.
Stary 2009-07-01, 11:46   #2610
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
gaga - Witamy
A co dotego serum chłodzącego pomaga??? Bo ja również go używam ale początkowo tylko efekty widziałam, a teraz w te upały w sumie tez się przydaje A ten korektor z Avonu dobry pomysł, mało przyjemnie pachnie (jak dla mnie) ale super działa.
Serum Eveline używam już jakiś czas i szczerze mówiąc redukcji cellulitu nie widzę... ale przyjemnie chłodzi

Natomiast korektor z Avonu miałam już kiedyś i mimo, że też cellulitu nie zredukował, to jednak miałam wrażenie, że ujędrnia skórę dobrze (przynajmniej na jakiś czas)

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości