Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 12:59   #3121
motley
Zadomowienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

tak mi ten storczyk wpadl do głowy, bo nie wiem jaki inny kwiatek by pasował
z eleganckich kwiatów doniczkowych możesz pomyśleć jeszcze o anturium albo kaliach. Ostatnio widziałam też cudne frezje w doniczce ale nie wiem jak się je uprawia.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:05   #3122
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
z eleganckich kwiatów doniczkowych możesz pomyśleć jeszcze o anturium albo kaliach. Ostatnio widziałam też cudne frezje w doniczce ale nie wiem jak się je uprawia.
dzieki. tez na to zwróce uwage

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:13   #3123
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

obudziłam się dzisiaj ze spuchniętym okiem, od razu pobiegłam do okulisty, oczywiście na kasę to mnie przyjąć nie chciała, ale prywatnie to nawet bez kolejki...no to zapłaciłam, bo mnie bolało... zapalenie nadtardówki oka na szczęście to nie jest na tyle groźne, jak wygląda i się nazywa... dostałam leki, podobno do piątku się wygoi - pani nawet zażartowała, że do wesela się zagoi

dobrze, że to dzisiaj wypadło, a nie wczoraj, bo byłam na próbnym makijażu i fryzurze - wszystko w załączniku.... nie wiem, nie jestem do końca przekonana, co myślicie?
jeśli chodzi o fryzurkę...hm... jesteś młodą dziewczyną a ta fryzura szczerze mówiąc Cię postarza...nie mówię o koncepcji koka ale o sposobie jego wykonania...patrząc z przodu...fryzjerka nie wysiliła się zbytnio, wszystkie włosy po prostu Ci zaczesała na gładko...rozumiem, że pewnie tak chciałaś (moze nie lubisz miec nic na twarzy) ale można upiąc przód jakos bardziej atrakcyjniej....np. cos w tym stylu:

1.jpg 2.jpg3.jpg 4.jpg 5.jpg

a co do loków...powtórzę to co już móiły dziewczyny...jakos niedbale...loki nie są starannie rozczesane po tapirowaniu i robi się efekt...sianka...a moze loki w tym stylu??

7.jpg

mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłas...z góry bardzo Cię przepraszam ale tu przeciez chodzi o to, żebys była przepiękną PM a dobra fryzura i odpowiedni makijaż to połowa dobrego samopoczucia! buziaki

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
śliczne , ale obcas mają spory
na szczęście jestem przyzwyczajona biegac w obcasach...a 9 centrymetrowy, przy 11 cm(jaki na codzień noszę) będzie pikuś

mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:16   #3124
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
na szczęście jestem przyzwyczajona biegac w obcasach...a 9 centrymetrowy, przy 11 cm(jaki na codzień noszę) będzie pikuś
11 cm??
gdzie ty smigasz w takich butach??

Stary 2009-06-23, 13:21   #3125
mka1987
Raczkowanie

TYLKO NR 3)))

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pytała o czyszczenie butów z satyny. Ja osobiscie czyściłam swoje po ślubie (były bardzo brudne) szczoteczką do zębów i waniszem do usuwania plam. Nawet białe niteczki, które były poszarzałe wróciły do swojego pierwotnego koloru. Zabrudzienia na obcasach, jesli nie schodzą, można potraktować zmywaczem do paznokci. Z satyny też większe zabrudzenia schodzą po zastosowaniu zmywacza. Trzeba delikatnie zamoczyć patyczek z wacikiem i przetrzec zabrudzenia. Satynę trzeba całą równomiernie zmoczyć wodą po wyczyszczeniu, żeby nie powstały brudne plamy.
dzięki za radę przyda mi się po weselu

Stary 2009-06-23, 13:22   #3126
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o fryzurkę...hm... jesteś młodą dziewczyną a ta fryzura szczerze mówiąc Cię postarza...nie mówię o koncepcji koka ale o sposobie jego wykonania...patrząc z przodu...fryzjerka nie wysiliła się zbytnio, wszystkie włosy po prostu Ci zaczesała na gładko...rozumiem, że pewnie tak chciałaś (moze nie lubisz miec nic na twarzy) ale można upiąc przód jakos bardziej atrakcyjniej....np. cos w tym stylu:

Załącznik 2327626 Załącznik 2327627Załącznik 2327628 Załącznik 2327629 Załącznik 2327630

a co do loków...powtórzę to co już móiły dziewczyny...jakos niedbale...loki nie są starannie rozczesane po tapirowaniu i robi się efekt...sianka...a moze loki w tym stylu??

Załącznik 2327646

mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłas...z góry bardzo Cię przepraszam ale tu przeciez chodzi o to, żebys była przepiękną PM a dobra fryzura i odpowiedni makijaż to połowa dobrego samopoczucia! buziaki

Podziwiam Cię dziewczyno! mam kilka koleżanek, które ścigają w takich szpilach i podziwiam!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:24   #3127
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
11 cm??
gdzie ty smigasz w takich butach??
hehe Madzialenka...wszędzie!!! do pracy, na uczelnię, nawet na rundkę po sklepach... znajomi żartują, ze umiejętnośc biegania w obcasach odziedziczyłam po mamie

Edytowane przez mka1987
Czas edycji: 2009-06-23 o 13:25
Stary 2009-06-23, 13:25   #3128
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
hehe Madzialenka...wszędzie!!! do pracy, na uczelnię, nawet na rundkę po sklepach... znajomi żartują, ze ją umiejętnośc biegania w obcasach odziedziczyłam po mamie
ja bym sobie juz nogi dawno polamala w takich
podziwiam, podziwiam.

Stary 2009-06-23, 14:11   #3129
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
[.....] właśnie - u mnie kiedyś dziewczyna dała jedno zaproszenie i było to bardzo źle odebrane. mówili że lepiej by bylo spersonalizowane, osobiste zawiadomienie mailem.
wiesz... najczęściej to jęczą Ci, którzy tak, czy siak nie przybędą zawsze się znajdzie powód do marudzenia. Mailem, czy smsem to jak ktoś psiał można zapraszać na piwo, a nie na ślub
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Ja do pracy dałam tylko jedno zawiadomienie o ślubie. Nikt nie miał pretensji. Napisałam, że zawiadamiam właścicieli i pracowników firmy ... i zostawiłam w sekretariacie. Jak wyobrażacie sobie miny ludzi, których nie powiadomicie? To mogłoby tylko popsuć relacje między wspólpracownikami. Ewentulanie można dać zawadomienia do wszytskich działów, ale nie personalizować. Ktoś kto sobie wymyślił tę personalizację, to i tak pewnie do kościola nie przyjdzie!!
U nas oczywiście się nie personalizuje, prócz Pani Kierownik. Pisano:
p.Nowak i wszystkim współpracowników firmy XXX
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Ja raczej w ogole nie bede niczego dawac do pracy... ani zawiadomien ani zaproszen... najwyzej jakos kilka dni przed przyniose jakis torcik + szampana... Po pierwsze slub mam za daleko bo okolo 80 km takze watpie zeby sie chcialo komus faktygowac... a poza tym u nas jest bardzo malo pracownikow, a ze pracujemy takze w soboty i niedziele i ze tak sie zlozylo ze jest w tym czasie jakis mecz i bedzie full w hotelu to watpie zeby nawet jakas delegacje udalo sie zorganizowac... zreszta kumpela z pracy bierze slub 1.08, wiec zobacze jak ona to rozegra
ojjj czasem można się zdziwić, my planujemy delegację na ślub koleżanki z pracy 100km od nas Odległość nie straszna, jeśli się kogoś lubi
Stary 2009-06-23, 14:21   #3130
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
z racji tego z moim M widzimy sie tylko w weekendy to wiele póki co zaproszeń nie rozdaliśmy, raptem dopiero 4
Chcemy skończyć do 12 lipca, tzn musimy.
Zaproszenia na sam ślub planuję rozdać w drugiej połowie sierpnia.
Ciągle motam się z listą gości weselnych - tzn chodzi o koleżanki
A Wam jak idzie rozwozenie?

proszę bardzo, polecam sie na przyszlośc, wzor zaproszeń do zaakceptowania dostali już po niecałych dwóch dniach
ja dziś dopiero zaczęłam wypisywać chciałam jak załatwimy księdza ale po tym jak mi TŻ focha strzelił że on w piątek nie idzie do księdza i pow mu to w takim razie dzwoń i przenoś to zaczęłam wypisywać dziś i mam nadzieję że ksiądz nic nie poplątał z godziną i napewno będzie na 13

wypada koleżance z pracy dać w pracy chyba nie co??albo w niedziele idziemy na roczek do TŻ chrześniaka i na imprezie dać?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:34   #3131
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki

obudziłam się dzisiaj ze spuchniętym okiem, od razu pobiegłam do okulisty, oczywiście na kasę to mnie przyjąć nie chciała, ale prywatnie to nawet bez kolejki...no to zapłaciłam, bo mnie bolało... zapalenie nadtardówki oka na szczęście to nie jest na tyle groźne, jak wygląda i się nazywa... dostałam leki, podobno do piątku się wygoi - pani nawet zażartowała, że do wesela się zagoi

dobrze, że to dzisiaj wypadło, a nie wczoraj, bo byłam na próbnym makijażu i fryzurze - wszystko w załączniku.... nie wiem, nie jestem do końca przekonana, co myślicie?
mi też wydaje się, że to zapalenie może być od kosmetyków. W każdym razie oby szybko było wszystko ok Fryzura w sumie ok, zrezygnowałabym jednak z tej przeplatanki na czubku głowy, lepiej wyglądałoby to gdybyś miała gładko zaczesane włosy. Wiadomo, że to tylko próbna, ta w dniu ślubu powinna być dokładniejsza, loki bardziej zakręcone i utrwalone, jesli fryzjerka Cię o tym zapewniała to ok, gorzej jak nic takiego nie mówila.
Makijaż nie podkreśla Twojej urody niestety ten kolor nie dla Ciebie. Spróbuj poszukać innej kosmetyczki, a tym czasem zrób sama jakiś makijaż, wybróbuj różne kolory, a zobaczysz w czym Ci najlepiej.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
ja też mam taką nadzieję, że w końcu będzie dobrze. Ale w tym nieszczęściu przekonałam się, jak wiele mam dobrych i pomocnych ludzi wokół siebie. Wsparcie bardzo dużo daje.
dobrze, że masz wokól siebie tak wspaniałych ludzi Najgorsze jest zostać z problemami samemu

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
dawno mnie tu nie było

chyba nawet nie pisałam że magistra zdałam i na dyplomie będę mieć 4,5 minimalnie zabrakło na 5 ale ważne że mgr jest
moje gratulacje pani mgr
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:35   #3132
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
ja dziś dopiero zaczęłam wypisywać chciałam jak załatwimy księdza ale po tym jak mi TŻ focha strzelił że on w piątek nie idzie do księdza i pow mu to w takim razie dzwoń i przenoś to zaczęłam wypisywać dziś i mam nadzieję że ksiądz nic nie poplątał z godziną i napewno będzie na 13

wypada koleżance z pracy dać w pracy chyba nie co??albo w niedziele idziemy na roczek do TŻ chrześniaka i na imprezie dać?

no pewnie że w pracy i na imprezie spokojnie
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:36   #3133
jaga_2001
Zakorzenienie

sliwenka, gratulacje.

A Twojemu TZ sie dziwie. Ja w piatek mialam obrone pracy mgr. i jakos nie przeszkadzalo mi to by pozniej zajsc do kancelarii i porozmawiac chwile z ksiedzem...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:45   #3134
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

a ja w koncu kupiłam butki ślubne nie za niskie, nie za wysokie...(9 cm).. może wiecie czy ciężko i jak czyści się satynę??
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mam podobne butki tzn przód taki sam praktycznie i moje są pol centymetra nizsze

ja też chce takie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
zdradźcie gdzie kupowane... jeju.... przepiekne!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane, Niedawno wróciłam z przymiarki, Uffffff!!! Jeszcze tylko drobne poprawki i koniec. We wtorek odbiór!!! Pogoda fatalna, rzekłabym depresyjna!!! Nadrabiam powoli co naskrobałyście

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

śliczne zaproszenia. My już roznoszenie mamy z głowy Jeżeli chodzi o zaproszenia na sam ślub, to my przygotowaliśmy 30 (dla osób z pracy oraz z kamienicy). Z pracy rozdałam tylko dla mojego działu, nie wiem jak jest u Ciebie?? Planujesz zaprosić na ślub tyko osoby z pracy, czy też kogoś innego również?? Jeżeli tylko te 20 osób - to przygotowałabym dla nich zaproszenia
poka poka fotki z przymiarki!!!

Własnie powinno być ok 20 osób. Nie tylko z mojego działu. Będę jednak chyba zmuszona zamówić zawiadomienia. Dzięki wielkie za info!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:46   #3135
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
sliwenka, gratulacje.

A Twojemu TZ sie dziwie. Ja w piatek mialam obrone pracy mgr. i jakos nie przeszkadzalo mi to by pozniej zajsc do kancelarii i porozmawiac chwile z ksiedzem...

TŻ się uparł i koniec on w żaden piątek do księdza nie idzie i wogóle po co do niego stwierdził że imprezę może zrobić bez ślubu albo do Las Vegas do Elvisa Presleya pojechać i ślub nam da

mam problem z odmianą nazwiska Sz.P. Łukasz Pawełek czy że mają zaszczyt zaprosić Sz.P. Łukasza Pawełka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2009-06-23, 15:02   #3136
moniqac
Zadomowienie

śliweńka Ja bym zostawiła Sz. P. Łukasza Pawełek , ale to moje skromne zdanie.
eneralnie ja przyjęłam taką zasadę, że jeśli nie wiem to zostawiam w mianowniku .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 15:06   #3137
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ się uparł i koniec on w żaden piątek do księdza nie idzie i wogóle po co do niego stwierdził że imprezę może zrobić bez ślubu albo do Las Vegas do Elvisa Presleya pojechać i ślub nam da

mam problem z odmianą nazwiska Sz.P. Łukasz Pawełek czy że mają zaszczyt zaprosić Sz.P. Łukasza Pawełka
Polskie nazwiska się odmienia i w tym przypadku chyba rzeczywiście Pawełka, ale jak masz wątpliwości to wpisz nie odmieniając...

Stary 2009-06-23, 15:06   #3138
śliweńka
Zakorzenienie

teraz tak patrze na te nazwiska i to wcale nie jest takie łatwe jakby sie mogło wydawać mam problem jak napisać że zapraszam kuzynkę rozwiedzioną z dziećmi i jej konkubentem "Anne Kowalską z osobą tow. i dziećmi??
mam w ogóle problem jeszcze czy napisać Dudas Czy Dudasów, Żymełka czy Żymełków, Jarosz czy Jaroszów, Rój czy Rojów i Polus czy Polusów heh ciężki orzech do zgryzienia

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2009-06-23, 15:12   #3139
zlotko855
Rozeznanie

czesc,
wroce do niedawno poruszanych tematow:

strobiluska - o fryzurce mysle tak jak dziewczyny tutaj napisaly, zreszta o makijazu tak samo, poza tym wydaje mi sie, ze ta makijazystka nawet dolnych rzes Ci nie pomalowala?

madziu bardzo ladna ta ksiega gosci. my tez musimy kupic, ale jakos to wszystko odkladam na pozniej.
co do grania pod domem, to siedzi Ci to w glowie - ja bym wziela ta orkiestre (u mnie tez beda grac - nie jestem zbytnio za tym, ale u nas taka tradycja jest i juz koniec kropka, wiec sie nie zastanawiam), poza tym madzia zrezygnowalas ze zdjec u tego fotografa to bedzie na orkiestre (a jeszcze zostanie)

diya ja mialam peeling kawitacyjny - warto i to bardzo, z reka na sercu jaknajbardziej taki zabieg moge polecic nie mam idealnej cery i czasem jakis wyprysk mi wyskoczy (zwlaszcza przed @), a peeling fajnie mi twarz odswiezyl, rozswietlil. bylam na nim 2 razy z 2-tygodniowym odstepem. przed slubem tez sie wybieram.

a teraz chodze na zabiegi kwasem migdalowym - bylam juz na 3, min 5 takich zabiegow trzeba sobie zrobic. czy cos daja? zobczymy po skonczonej kuracji. cere mam gladsza, ale nie wiem czy to kwas, czy nowe kosmetyki, ktore zakupilam i jestem z nich mega zadowolona

sliwenka gratulacje

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
teraz tak patrze na te nazwiska i to wcale nie jest takie łatwe jakby sie mogło wydawać mam problem jak napisać że zapraszam kuzynkę rozwiedzioną z dziećmi i jej konkubentem "Anne Kowalską z osobą tow. i dziećmi??
mam w ogóle problem jeszcze czy napisać Dudas Czy Dudasów, Żymełka czy Żymełków, Jarosz czy Jaroszów, Rój czy Rojów i Polus czy Polusów heh ciężki orzech do zgryzienia
sliwenka rozumiem twoj bol przy odmianie nazwisk my wczoraj sie tym zajmowalismy i generlanie tylko ostatecznie zrobilismy tak, ze odmienilismy te nazwska, ktore nam dobrze wygladaly, a te ktore brzmialy smiesznie zostawilismy (i niestety nie bede sie juz tym teraz przejmowac jesli zle bo juz "po ptokach"). ja mam np takie nazwisko, ze jak zapraszajac moich rodzicow ktos je odmieni to brzmi dla nas smiesznie, wiec mama woli by wogole nie odmieniac naszego

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 15:16   #3140
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli znasz jego imie i nazwisko to wpisz normalnie, jak nie znasz, to musisz wpisać tak jak napisałaś.

Co do nazwisk, to przyjmij jedną wersje i tak wszędzie wpisuj, ale chyba bardziej mi się podoba bez "ów"

Stary 2009-06-23, 15:18   #3141
gold-fish
Zakorzenienie

Niestety, ta 3 mi się bardzo nie podoba. łańcuch jest wulgarny jak wogóle mozna to połączyć z piękna , droga suknia ślubną i bukietem.
Z tych co załaczyłaś to ewnetualnie 2 (tylko że na stronie jest ileś tam torebek to wybieram tiulowy delikatny woreczek- bo masz tiulowy dół w sukni - to jest nr. 8 (8. Torebka wykonana ze ślubnego atłasu z naszytym drapowanym, delikatnym jak mgiełka tiulem i ozdobiona cienką tasiemką z organzy. Wymiary: średnica 12cm, wys. 21cm. Kolory: biel, ecru. )

Taki woreczek to nawet jak położysz na stole, to będzie wyglądał jak udrapowana dekoracja.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 15:53   #3142
motley
Zadomowienie

Cytat:
ja prawie wszystkie nazwiska odmieniałam. Możesz skorzystać ze słownika www.sjp.pl. Nie bardzo rozumiem tej teorii o nieodmienianiu nazwisk, które brzmią śmiesznie No bo niby co to znaczy "śmiesznie"? Jeżeli zgodnie z zasadami języka polskiego nazwisko się odmienia to należy je odmienić, a że komuś wydaje się to śmieszne no to już trudno
A te nazwiska w liczbie mnogiej o oczywiście wszystkie powinny być odmienione.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 16:08   #3143
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja też chce takie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
zdradźcie gdzie kupowane... jeju.... przepiekne!!!!!!!!!!!!!
już Ci mówię...(mam nadzieję, że nie będzie potraktowane to jak reklama bo nie mam w tym żadnego interesu)...a więc buty kupiłąm w KDT (Kupieckie domy towarowe) w Warszawie...pod Pałacem Kultury! ale jeśli masz daleko do stolicy to można zamówic je rónież na allegro...jeśli jestes zainteresowana to napisz na priv i podam Ci nr aukcji

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
sliwenka rozumiem twoj bol przy odmianie nazwisk my wczoraj sie tym zajmowalismy i generlanie tylko ostatecznie zrobilismy tak, ze odmienilismy te nazwska, ktore nam dobrze wygladaly, a te ktore brzmialy smiesznie zostawilismy (i niestety nie bede sie juz tym teraz przejmowac jesli zle bo juz "po ptokach"). ja mam np takie nazwisko, ze jak zapraszajac moich rodzicow ktos je odmieni to brzmi dla nas smiesznie, wiec mama woli by wogole nie odmieniac naszego
z lekcji j. polskiego pamiętam, ze każde nazwisko mężczyzny się odmienia...ale tez miałam już mętlik w głowie, kiedy dając zaproszenie koledze TŻta, powiedział, że jego nazwiska się nie odmienia...guzik prawda...ale niepewnośc przy każdym innym wypisaniu zaproszenia pozostała...

Stary 2009-06-23, 16:27   #3144
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
diya ja sobie ostatnio robilam peeling kawitacyjny Szczerze ? drugi raz na to nie pojde bo efekt mialam tylko w dniu w ktorym go robilam, i na dodatek mi sie syfek zorbil wieczorem od tego zabiegu i to taki mocno czerwony i bolący yhy Fakt ze fajnie sie lezy pod parą, i jak mizia masaz, a potem troche kluje ten sam zabieg kawitacyjny, ale 150zł mnie ta przyjemnosc kosztowala.
Przed slubem zrobie sobie peeling enzymatyczny ze 3 razy i już (mam taki w domu peeling taki sam jak stosują w salonach kosmetycznych za 40 zł z allegro) , a do kosmetyczki pojde na zabieg dotleniajacy skore na twarzy juz sie umowilam zresztą na jeden zabiegh, by sprawdzic jak zareaguje moja skora

ps. generalnie nie mam problemow ze skora, kosmetyczka mowila ze mam bardzo ladna i niezniszczona skore. Takze jesli masz zniszczoną itp, to mysle ze powalajacego efektu nie bedzie. Choc samo lezenie i mizianie super.

sliwenka no no no :
może się skuszę w takim razie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
czesc,
wroce do niedawno poruszanych tematow:

strobiluska - o fryzurce mysle tak jak dziewczyny tutaj napisaly, zreszta o makijazu tak samo, poza tym wydaje mi sie, ze ta makijazystka nawet dolnych rzes Ci nie pomalowala?

madziu bardzo ladna ta ksiega gosci. my tez musimy kupic, ale jakos to wszystko odkladam na pozniej.
co do grania pod domem, to siedzi Ci to w glowie - ja bym wziela ta orkiestre (u mnie tez beda grac - nie jestem zbytnio za tym, ale u nas taka tradycja jest i juz koniec kropka, wiec sie nie zastanawiam), poza tym madzia zrezygnowalas ze zdjec u tego fotografa to bedzie na orkiestre (a jeszcze zostanie)

diya ja mialam peeling kawitacyjny - warto i to bardzo, z reka na sercu jaknajbardziej taki zabieg moge polecic nie mam idealnej cery i czasem jakis wyprysk mi wyskoczy (zwlaszcza przed @), a peeling fajnie mi twarz odswiezyl, rozswietlil. bylam na nim 2 razy z 2-tygodniowym odstepem. przed slubem tez sie wybieram.

a teraz chodze na zabiegi kwasem migdalowym - bylam juz na 3, min 5 takich zabiegow trzeba sobie zrobic. czy cos daja? zobczymy po skonczonej kuracji. cere mam gladsza, ale nie wiem czy to kwas, czy nowe kosmetyki, ktore zakupilam i jestem z nich mega zadowolona

sliwenka gratulacje

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
już Ci mówię...(mam nadzieję, że nie będzie potraktowane to jak reklama bo nie mam w tym żadnego interesu)...a więc buty kupiłąm w KDT (Kupieckie domy towarowe) w Warszawie...pod Pałacem Kultury! ale jeśli masz daleko do stolicy to można zamówic je rónież na allegro...jeśli jestes zainteresowana to napisz na priv i podam Ci nr aukcji

z lekcji j. polskiego pamiętam, ze każde nazwisko mężczyzny się odmienia...ale tez miałam już mętlik w głowie, kiedy dając zaproszenie koledze TŻta, powiedział, że jego nazwiska się nie odmienia...guzik prawda...ale niepewnośc przy każdym innym wypisaniu zaproszenia pozostała...
nazwiska można odmieniać bądź w przypadku niepolskich pozostawiać nieodmienione.
-i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 16:40   #3145
jaga_2001
Zakorzenienie

Sliwenka, wszystkie nazwiska slowianskie odmieniamy. Ja mialam problem z nazwiskiem Guziejko, ale tak jak Matejko to nazwisko slowianskie i sie odmienia. Takze w zaproszeniu napisalam Guziejkow i Guziejkowie Natomiast jakby to byla kobieta Guziejko to np. Rozamunde Guziejko zapraszam, bo nazwisko nie konczy sie na litere "a" a tylko takie zenskie nazwiska odmieniamy. Inny przyklad, nazwisko Polak - Polaków, Polakowie, Rysia Polaka, Kunegunde Polak.

No i tez mialam identyczny problem z osoba towarzyszaca oboby po rozwodzie. Kobieta jest po rozwodzie. Byla bezdzietna. Poznala faceta, rozwiedzionego z dziecmi (dwojka). SLubu nie maja, mieszkaja razem i teraz urodzilo im sie wspolne dziecko. Mimo, ze faceta nie znamy to zapraszamy kobiete, podajemy jego dane personalne i na koncu z dziecmi (czyli z trojka). Bo to tak glupio by bylo ja sama zaprosic, gdy ma dziecko. Albo zaprosic ich trojke a jego dzieci juz nie.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 17:08   #3146
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

hmm jesli chodzi o fryzurke .. to ja widze Cie w czyms luzniejszym tzn nie koniecznie kok moze lekkie upiecie czy cos? bo postarza Cie ta fryzurka a makijaz ... szczerze wogole go nie widac to tak jak bys sama nalozyla sobie puder i wymalowala oczy ... nie widac ze to robota makijazystki jest

nie podoba mi sie zadna

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 17:26   #3147
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Martuś Nikiszowiec fajna sprawa byłam tam na zajęciach terenowych
świetny pomysł jak na plener, ja bedąc na Nikiszowcu miałam wrażenie, że czas snatął w miejscu rzeczywiście typowe śląskie familoki z czerwonej cegły i do tego czerwone framugi okien stworzą niepowtarzalny klimat
Zazdroszę Ci spisania protokołu " na luzie" my będąc tydzień temu mieliśmy wstęp i nie wiem co nasz czeka dalej, bo do części intymnej (tak ją nazywam) ksiądz z nami nie dobrnął

Chyba się skuszę na którąś z tych książek zwłaszcza, że tak dawno nic nie czytałam i czasami mam wrażenie, że brakuje mi słów w rozmowie z kimś
Nikiszowiec ma swoj klimat...

Spisalismy protokol ale o tym za chwile

Polecam Ci wsyztkie ksiazki

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do ksiazek to podziele sie z wami 2 ktore wywarly na mnie ostatnio mocne wrazenie. Obydwie wpolczesne, bardzo znane poza granicami

tylko dla ludzi o mocnych nerwach
http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...l_3395132.html

bajka dla doroslych
http://merlin.pl/Zona-podroznika-w-c.../1,496268.html

a apropos tych o ktorych rozmawialyscie to Buszujacy z zbozu jest przeswietna, niewiem ile razy czytalam.

Polecam rowniez Maga Johna Fowlesa, dziwna ale nie mozna sie oderwac.

No i przede wszystkim moj wiecznie ulubiony 7 tomowy zabojca czasu Maurice Druon 'Krolowie Przekleci'

a moze juz czytalyscie wy mole ksiazkowe (i kto to mowi )
Widzialam ta o Kevinie i chcialam wziasc ale jakos tak wyszlo ze jednak nie wzielam.. no ale skoro polecasz to kupie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
sollangelika jedna to na pewno Sztuka wyrażania miłości w małżeństwie - Gary Chapman

martusia dziekuję
Wstyd się przyznać ale wlasnie spostrzeglam ze autor od dziewczynki z pomaranczami, to ten sam ktory napisal swiat zoffi a ja nawet swiata zofii nie przeczytalam
Znalazlam kilka tanich ksiazek Sharon owens w empiku, nawet po 14 zł
Nie wiem czy Wy macie empik gdzies blisko siebie, ale mozn a zamowic na stronie empiku, taniej ksiazki i je pozniej odebrac w najblizszym sklepie ihihih
powiem ci szczerze ze Swiat Zofii byl dla mnie starszyyy nieprzebrnelam przez niego naprawde bardzo sie meczylam mimo ze wszyscy mi go polecali... a za to dziewczyna z Pomaranczami.. cudo..
a Owens jest naprawde super...

Cytat:
witam

Bo widzisz, TZ rodzice nic nie robią w sprawie tego slubu. moi sa barrdzo zaangazowani a oni twierdza: to wasz slub, nam jest wszystko obojetne.
TZ ojciec to glównie siedzi na mazurach na rybach poza tym on i tak z nami by nie pojechał, bo uz TZ kiedys chciał a ten, ze nie.
jego mama jest lekarzem. pracuje od 8 do 14 i od 16 do 18. ale w przerwie robi obiad + ma wizyty domowe, wiec nie da rady. poza tym ona jest tego samego zdania co TZ ojciec.
choc wczoraj TZ chcial poczekac na nia. dzwonił aby przyjechala na chwilkę, ocenila go jak wygląda, bo akurat miała przerwe w pracy, ale ona stwierdziła, ze nie, bo i wazne aby mi sie podobał. no cóż...
jedynie moi rodzice cos robia w sparwie tego slubu. nawet jak keidys mielismy płytke z naszym zepsołem, albo z kamerzystą to moi rodizce sie rwali by to oglądac, jego nie chcieli bo?? " to wam ma sie podobac" i koniec
rozumiem

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

ja tez mojego proboszcza nie lubię. Nie wiem czemu, ale ile razy bylismy w jakiejś sprawie w kancelari to ani razu nas nie powitał choćby ,,szczesc boze", nie odpowiedział nam moim zdaniem jest bucem .
proboszcz jest straszny

co do protokolu to tak przyszlismy do kancelari a pani Marysia taka stara znaoma mamay mowi.. o to wy bysliscie umowieni z ksiedzem Lukaszem i sie usmiecha.. ja mowie no niezle juz pewnie wszyscy wiedza o moichh przygodach z ksiedzem proboszczem a onaze juz spisujemy i spisala nasze dane itd potem przyszedl ksiadz lukasz poszlismy do takiej malej salki on sie usmiechnol ale nic na ten temat niegadal... noi i mowi poprosimy tylko narzeczonego a pani wyjdzie... zadal wojtkowi pytania potem zmiana zadal mnostwo pytan mi potem razem... sam sie snmial z niektorych pytan - np czy jestem przekonana o swoim zdrowi psychicznym wiec.. mamy jedna spowiedz a nie dwie.. wogole wszystko pozalatwial - dal nam karte do parafii wojtka na zapowiedzi nie chcial widziec naszych swiadectw... i na koniec mowimy do niego co z ofiara dla ksiedza.. (bo przeciez wszytko zalatwia przed probboszczem) a on dla mnie nic a za msza to u pani marysi to my spowrotem do pani marysi a ona przyjdzie tydzien wczesniej.. albo marta przyslij mame jakos sie dogadamy i sie usmiechnela no i mamy to z glowy... brat wojtka jest lektorem i wogole bardzo sie udziela w kosciele wojtka wiec nam zaniesie jego zapowiedz i tez bedzie looz ale sie ciesze ze mamy to za soba

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-06-23 o 17:29
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 17:30   #3148
groszek80
Raczkowanie

Witajcie kobiety!!! Mam chwilę komputer tylko dla siebie!!! Dopóki TŻ nie wróci z pracy. Chyba sprawię sobie własny

strobiluska podoba mi się u Ciebie ta plecionka na górze, a reszta w sumie nie jest zła, ale jakoś mało korzystnie wyglądasz. A makijaż, prawie nie zauważyłam, ale może ty nie chcesz się mocno malować?? Ja też będę mieć delikatny, bo ogólnie też się prawie nie maluję, tusz i kulki
mka1987 ja też uwielbiam obcasy!!!:jup i: chociaż Bozia mi wzrostu nie żałowała

śliweńka - gratuluję i witam wśród Magazynierek !! A co do nazwisk, nie odmienialiśmy tych które brzmiały śmiesznie lub jakoś dziwnie , ale decyzja należy do Was!! Cieszę się, że zaproszenia mamy już z głowy

Co do zdjęć z przmiarki, proszę bardzo małe poprawki jeszcze i zwężenie w pasie gorsetu i koniec!!! We wtorek odbieram. Ciągle się waham odnośnie welonu ...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 031.jpg (75,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 032.jpg (84,2 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 035.jpg (87,4 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 038.jpg (86,2 KB, 70 załadowań)
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 18:07   #3149
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Koleżance w pracy można dać, jak najbardziej oki, ale ja np chciałam połączyć rozdanie zaproszeń z komunią kuzynki córki to wszyscy mnie zbluzgali, że to nieładnie, nie wypada i powinnam to załatwić osobno gdyż zbyt poważna sprawa... No i nie dałam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 18:09   #3150
agnes208
Zakorzenienie

Kupiłam torebke ta 3 mi sie tez najbardziej podobała tylko zastanawiałam sie co do tego łańcuszka bo on mi sie w niej nie podobał ale juz wiem co zrobie zastapie wogole ten pasek sznurkiem z koralików takiego samego kształtu jak mam bizuterie tak sie składa ze te koraliki beda idealne własnie do tego.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości