Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 15:29   #3001
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Kochane, a możecie powiedzieć ile takie szaleństwo kosztuje? Chodzi mi właśnie o zabiegi spa... Pozdrawiam

wejscie do tatralandii kosztuje 15 euro do tego + 8,5 euro za te spa(3 sauny chyba sąz rozna temperaturą i wilgotnościa, jacuzzi, kamyczki na krązenie w stopach, taki zimna wanna zlodowata wodą bicze wodne ( toto pic na wodę jest bo to są w takiej kabinie prysznice wmontowane w scianie i one co chwila inny sie włącza), taka jaskinia z parą solna, jaskinia z para mentolową, takie gorące kammienne lezanki, zwykle lezanki z aromaterapią, i takie pomieszczenie jednow krotym cwierkaja ptaszki chyba to tepidarium sie nazywa - muzykoterapia takaz ciepla podlogą

ale mnie dzis szef powiedział ze w gołebiewskim jest podobnie i kosztuje 30/1,5 godziny i mozna tylko do tego parku wodnego ze spa wejsc nei trzeba byc gosciem hotelowym

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:29   #3002
bzyczka1
Zakorzenienie

anuulaa mam taką samą sukienkę na poprawiny tylko że białą właśnie dzisiaj zaniosłam ją do krawcowej żeby mi ją zwęziła bo same duże rozmiary były i w sobotę (3.07) niosę swoją ślubną do skrócenia jeszcze a jutro idziemy w koncu do USC załatwić formalności do końca do księdza i spokój wreszcie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:39   #3003
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzięki za komentarze do zaproszeń, ale mam takiego stresa z nimi związangeo, że szok.... mam nadzieje, że wyjdą dobre. Mam je odebrać w piątek, a zamawiałam ze strony internetowej: www.kartkiizaproszenia.pl - jakie będa jak już dostane swoje to napisze (mam nadzieje, w weekend). Wtedy albo polece ten sklep, albo i nie

PS Ja też 12.09
dziękuję! No i przepraszam za nie dopatrzenie co do daty! Ciesze się, że czekasz na zaproszenia, bo ja też jeszcze ich nie mam i boje się, że będziemy je rozdawać strasznie późno, a tu się okazało, że na razie wszystko jest w normie...Tylko z jednym wyjątkiem, ty na nie czekasz, a ja jeszcze ich nawet nie zamówiłam... stresik...

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
wejscie do tatralandii kosztuje 15 euro do tego + 8,5 euro za te spa(3 sauny chyba sąz rozna temperaturą i wilgotnościa, jacuzzi, kamyczki na krązenie w stopach, taki zimna wanna zlodowata wodą bicze wodne ( toto pic na wodę jest bo to są w takiej kabinie prysznice wmontowane w scianie i one co chwila inny sie włącza), taka jaskinia z parą solna, jaskinia z para mentolową, takie gorące kammienne lezanki, zwykle lezanki z aromaterapią, i takie pomieszczenie jednow krotym cwierkaja ptaszki chyba to tepidarium sie nazywa - muzykoterapia takaz ciepla podlogą

ale mnie dzis szef powiedział ze w gołebiewskim jest podobnie i kosztuje 30/1,5 godziny i mozna tylko do tego parku wodnego ze spa wejsc nei trzeba byc gosciem hotelowym
Dziękuję za informacje!!!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:45   #3004
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Jupik super relacja, z wielkim zainteresowaniem czytałam. Chciałabym zobaczyć zzdjęcia z tego wielkiego dnia.

Anula fajna ta kiecka

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dawno nic nie pisałam, ale staram was podczytywać. Nie chcę po prostu wprowadzać dołującego nastroju, który towarzyszy mi cały czas. Jejku jak ja wam zazdroszczę tych miłych przygotowań do ślubu. Ja nawet nie myślę ostatnio o ślubie, odechciało mi się wszystkiego. Mam ostatnio straszne dni, w domu chory ojciec, sytuacja ogólnie nieciekawa, wszystko ostatnio mi się psuje, w tym miesiącu już 3 raz naprawiam auto, a drugi w tym tygodniu. Dzisiaj poszła mi linka od sprzęgła ( mam nadzieję, że to tylko to) i stanęłam na światłach, wszyscy trąbią, stres jak cholera i co zrobić w takiej sytuacji. Jestem totalnie spłukana tym autem, już kasa na ślub na niego idzie. Wszystko mnie strasznie dołuje, już nie mam siły ze wszystkim walczyć Z tz dobrze się układa, ale nie ma go ze mną teraz bo wyjechał na 10 dni.

Gratuluje wszystkim zaciążonym i trochu zazdraszczam.

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych PM, samych cudownych chwil
smutno mi czytać, że jesteś w takiej dolinie, ale z drugiej strony nie dziwi mnie to, tyle ostatnio na Ciebie spadło, że naprawdę podziwiam, że to jakoś znosisz. Z resztą, chyba nie masz wyjścia...
Wierzę gorąco, że te chmury znikną i wyjrzy słońce, w końcu cały czas nie może być pod górkę

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, u Was podają wiek przy zapowiedziach?Nie to żebym się wstydziła swojego wiekuMoja parafia jest mała, zapowiedzi są dwie, czytane.
u nas wieku się nie podaje

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Jaki "aktualny" jak dla mnie wątek
Witajcie PM

Ja tzn My, slubujemy 19.09.2009

Oby pogoda była lepsza niż dziś

Pozdrawiam
witaj
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:47   #3005
diya1983
Zadomowienie

dzięki złotko i agnes poszukam w takim razie scholla. a z tą taśmą to już kombinuję, boję się opadnięcia sukni wrrrrrrrrrrr

dziś bacznie szukam fajnej fryzurki, zależy mi żeby nie wyglądać poważnie, moze coś z warkoczem?
-i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:05   #3006
Gucia0987
Zakorzenienie

Co do fryzurek, dziewczynki macie może w swoich zbiorach jakieś krótkie fryzurki? Mam włosy mniej więcej do ramion, myślę o rozpuszczonych włosach, ale nie mam żadnego pomysłu. Jestem wstanie nawet ściąć włosy, ale nie mam pomysłu jak je uczesać.

Jeśli coś byście miały to proszę o pomoc. Pozdrawiam!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:07   #3007
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Az nowości: już sie nie moge doczekac zaproszeń które odbieramy w piatek!!!! Dla przypomnienia pokaże Wam fotkę i zrobie fotki jak odbierzemy.
zaproszenia są cudne!!!

a ja w koncu kupiłam butki ślubne nie za niskie, nie za wysokie...(9 cm).. może wiecie czy ciężko i jak czyści się satynę??

DSCF2317.jpgDSCF2320.jpgDSCF2322.jpg

a tak w ogóle powinnam dostac po łapach bo do wtorku miałam nie zaglądac na wizaz:P

mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:39   #3008
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
anuulaa mam taką samą sukienkę na poprawiny tylko że białą właśnie dzisiaj zaniosłam ją do krawcowej żeby mi ją zwęziła bo same duże rozmiary były i w sobotę (3.07) niosę swoją ślubną do skrócenia jeszcze a jutro idziemy w koncu do USC załatwić formalności do końca do księdza i spokój wreszcie
Białej akurat nie było, były jeszcze zielone, ale w tej było mi ładniej

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Anula fajna ta kiecka
Dziękuję
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:48   #3009
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzien dobry
my jestesmy w trakcie zapraszania. w czwartek jestesmy umowieni z księdzem bo wczesniej dla nas czasu nie miał.... w ciągu 2 dni rozdalismy 10 zaproszeń w 3 domach jakas ta moja rodzina"rozbudowana"

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
a ja w koncu kupiłam butki ślubne nie za niskie, nie za wysokie...(9 cm).. może wiecie czy ciężko i jak czyści się satynę??

Załącznik 2325821Załącznik 2325822Załącznik 2325823

a tak w ogóle powinnam dostac po łapach bo do wtorku miałam nie zaglądac na wizaz:P
mam podobne butki tzn przód taki sam praktycznie i moje są pol centymetra nizsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (26,3 KB, 36 załadowań)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:52   #3010
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Widzę dziewczyny, że dyskutujecie na temat bolerek - ja się zdecydowałam, doszłam do wniosku, że jednak "łyso" bym się czuła w kościele...aczkolwiek każdy ma swoje zdanie na ten temat.
Ja praktycznie od początku byłam zdecydowana, bo po pierwsze wielki ze mnie zmarzluch, a jak mi zimno, to robie sie fioletowa Po drugie, jak się stresuje, to też mi zimno A po trzecie ta pogoda jest taka niepewna, że bym nie odważyła bez czegos na górę

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
my tez lubimy bardziej mc donaldsa - jakos mnie to niedziwi

ksiazkiii moj wojtas wczoraj jak sie uczylam na egzaminy przez caly dzien siedzial obok i czytal i wczoraj skonczyl najgluszego aniola moore, i poprostu "polknął"w calosci szesc gorbow do monachium mario puzo.. i podobno super, teraz ja chce ja czytac ale w przyszly week mam 3 egzaminy wiec cwicze slina wole... - resumujac bede kazala tz ja zabrac bo sie skupic niemoge patrzac na nia.. ona sie tak fajnie usmiecha:d:d i macha i mowi martus poczytaj mnie hahahaha wiec wiem co czujesz czekajac na paczke (...)

Ojjjj, Moore'a to ja uwielbiam, przeczytałam większość Tylko jego "Błazen" mnie totalnie rozczrował...
Ja teraz czytam "Wyznania gejszy" I kurcze, przyszły do mnie dzisiaj te dwie paki- z Empiku i Świata Książki Jak ja przez te wszystkie ksiązki przebrnę, nie wiem

AgatkaL, gratuluję mieszkanka
Rzezywiście, na lepsze Wam wyszło i bardzo się z tego powodu cieszę

ania20m, cieszę się, że z dziadkiem coraz lepiej . trzymam kciuki za egzamin

kasiaher, gratuluję zdanego egzaminu

motley, a Wam ziemi

Anulko, bardzo ładna kiecuszka

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A czemu wy ciasto rozdajecie przed weselem?? Tym znajomym, sasiadom ktorzy nie beda na weselu czy jak??
U nas rozdaje się kołacz sąsiadom, znajomym, rodzinie. U mnie rozdajemy tylko tym, którzy nie będa na weselu, ale TŻ nawet tym, którzy będą .

ddaaiissyy, witaj w naszym gronie

mka1987, śliczne buty
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:52   #3011
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
zaproszenia są cudne!!!

Paskudztwo jest czyszczenie satyny. Ja kupilam sobie sliczna pare w kolorze sukienki, ale ostatnia z wystawy i brudna jak diabli. Dalam do profesjonalnego czyszczenia to mi oddali po 3 tyg ze nie beda w stanie tego doczyscic (ale kasy nie wzieli)
TYlko nie proboj pasta do zebow- satyna traci blask na amen!!!

Moje buciki :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KELIS86IVORY_200x230[1].jpg (7,2 KB, 62 załadowań)
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:02   #3012
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mam podobne butki tzn przód taki sam praktycznie i moje są pol centymetra nizsze
dobry wybór hehe

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jmka1987, śliczne buty
dzięki

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Paskudztwo jest czyszczenie satyny. Ja kupilam sobie sliczna pare w kolorze sukienki, ale ostatnia z wystawy i brudna jak diabli. Dalam do profesjonalnego czyszczenia to mi oddali po 3 tyg ze nie beda w stanie tego doczyscic (ale kasy nie wzieli)

no to mnie nie pocieszyłaś.... w razie deszczu pewnie nie będą wyglądac łądnie...ale jakos damy radę

mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:11   #3013
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
witaj ddaaiissyy pokaz nam suknie jaka masz moja tez przyjedzie okolo 20 sierpnia juz sie nie moge doczekac
Moja taka prosta zwykła cała z koronki, mam tylko 160cm wzrostu więc w różniastych falbanach i bezach bym zgineła.
Mam problem tylko z dobraniem odp koloru butów (śmietankowa biel) na dodatek muszę mieć ok 10 cm obcas bo M wyższy 30cm i wyglądam jak krasnal

http://www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=83.finlandia

a tu zdjęcia tego samego modelu sukni (tzn moja będzie nowa, z salonu) sprzedawanej na allegro - tyle, że zdj na PM inaczej zawsze niż na modelce
http://www.allegro.pl/item633638154_...landia_34.html

Też nie mogę sie doczekać
Staram się własnie zrzucić ok 2-3 kg i pracuję nad pozbyciem się tłuszczyku z bicepsów/tricepsów ale ciężko mi to idzie :| A tak bardzo podobają mi się wyrobione mięsnie na rączkach

Dziękuję za miłe powitanie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:12   #3014
zlotko855
Rozeznanie

gucia - anika juz odpisala to jest w liptovskim mikulaszu (pisane po polsku) jestes z krk takze droga zajelaby Ci jakies 3h, ja ze swojego domu jade tam niecale 2h.
co do golebiewskiego to anika masz racje...moi rodzice czesta jezdza do tego do wisly i chwala sobie tamtejsze spa, ale nie wiem co sie tam dokladnie zalicza?

agatka to w sumie fajnie wyszlo z tym mieszkankiem, moze los zaczyna sie do Was usmiechac

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:13   #3015
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Bardzo śliczne buciki !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2009-06-22, 17:15   #3016
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo śliczne buciki !!
daisy - a jakie brudne

mka - sorry!! ja tez myslalam sobie ze bedzie ok, i musialam kupic inne bo za bardzo widac brud!
Moze nie bedzie padac
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:40   #3017
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

Cytat:
daisy - a jakie brudne

mka - sorry!! ja tez myslalam sobie ze bedzie ok, i musialam kupic inne bo za bardzo widac brud!
Moze nie bedzie padac
śliczne butki i szkoda ze brudne a ile kosztowały? a probolwals na wlasną reke czyscic? i tak nie masz nic do stracenia

Cytat:
Moja taka prosta zwykła cała z koronki, mam tylko 160cm wzrostu więc w różniastych falbanach i bezach bym zgineła.
Mam problem tylko z dobraniem odp koloru butów (śmietankowa biel) na dodatek muszę mieć ok 10 cm obcas bo M wyższy 30cm i wyglądam jak krasnal

a tu zdjęcia tego samego modelu sukni (tzn moja będzie nowa, z salonu) sprzedawanej na allegro - tyle, że zdj na PM inaczej zawsze niż na modelce

Staram się własnie zrzucić ok 2-3 kg i pracuję nad pozbyciem się tłuszczyku z bicepsów/tricepsów ale ciężko mi to idzie :| A tak bardzo podobają mi się wyrobione mięsnie na rączkach

suknia śliczna i pasują do niej takie romantycnze loczki chyba ta na zdjeciu własnie ma loczki...juz mam wizję

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:48   #3018
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:

ddaaiissyy suknie masz sliczna ja tez mam cala z koronki, prosta. do tego jestem niska (4 cm mniej od Ciebie) i dlatego tez w innych wygladalam nie bardzo. TZ tez wyzszy niemal 3o cm, wiec chce buty na wysokim obcasie. jedne niby znalazlam do tego maja koturne... jutro jade zmierzyc, bo przywiezli moj rozmiar, ale maja paseczek na piecie i obawiam sie, ze taki obcas z paseczkiem tylko, nie bedzie za bardzo stabilny.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 18:49   #3019
liliputek
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny
Mnie nie bylo pare dni i tyle postów npisane, ze musze to nadrobic w wolnym czasie. Chcialam sie tylko pochwalic, ze kupilam w koncu dzisiaj ślubne buty, proste klasyczne na ok 5 cm obcasie. Czeka nas tez w najblizszym czasie wycieczka do ksiedza Niestety mam ostatnio duzo obowiazkow i nie mam juz tak czasu na Wizaz Mam nadzieje, ze wkrótce bede mogla to nadrobic.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 19:25   #3020
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:

Widze, że kolejna osoba, która ma ten sam problem ja też ejstem 30 cm niższa od mojego TŻ, ale buciki mam na 6 czy 7 cm obcasie i tyle mi wystarczy. Mam płaskostopie i na wyższym obcasie bardzo boli mnie noga i mogłabym nawet do kościoła nie zajść.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 20:12   #3021
groszek80
Raczkowanie

Witam Was kochane, Niedawno wróciłam z przymiarki, Uffffff!!! Jeszcze tylko drobne poprawki i koniec. We wtorek odbiór!!! Pogoda fatalna, rzekłabym depresyjna!!! Nadrabiam powoli co naskrobałyście

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Ale masakryczna pogoda.... kurczaczek. Jeszcze na dodatek nie mogę siedziec za swoim biurkiem, bo wczoraj byliśmy z TZ na solarium i chyba wymienili lampy, ponieważ pupe mam koloru szminki 100% red boli bardzoooo. oooo... mam takiego koloru:

Az nowości: już sie nie moge doczekac zaproszeń które odbieramy w piatek!!!! Dla przypomnienia pokaże Wam fotkę i zrobie fotki jak odbierzemy.

Jesli ktoś jeszcze potrzebuje tekstu po ang może wrzucić mój który dawałam. Jakby co to dajcie znać .

Dziewczyny, a co myślicie o zapraszaniu tylko na sam ślub, mailem? Np. ludzi z pracy? Czy to mało-eleganckie? Nie chce szczerze mówiąć kosztować się na zawiadomienia, bo ich będę miała ok 20. A najgorsze jest to, że koleżanka ode mnie z praca ma ślub tydzień po mnie i ona będzie wszystkim dawała zawiadomienia...
śliczne zaproszenia. My już roznoszenie mamy z głowy Jeżeli chodzi o zaproszenia na sam ślub, to my przygotowaliśmy 30 (dla osób z pracy oraz z kamienicy). Z pracy rozdałam tylko dla mojego działu, nie wiem jak jest u Ciebie?? Planujesz zaprosić na ślub tyko osoby z pracy, czy też kogoś innego również?? Jeżeli tylko te 20 osób - to przygotowałabym dla nich zaproszenia
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 20:28   #3022
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
zaproszenia są cudne!!!

Śliczne butki, al eja bym nie dała rady w nich, mam szeroką stopę i najlepiej odpowiadają mi zaokrąglone z przodu coś w stylu balerinek...

Cytat:
Ja praktycznie od początku byłam zdecydowana, bo po pierwsze wielki ze mnie zmarzluch, a jak mi zimno, to robie sie fioletowa Po drugie, jak się stresuje, to też mi zimno A po trzecie ta pogoda jest taka niepewna, że bym nie odważyła bez czegos na górę

Ojjjj, Moore'a to ja uwielbiam, przeczytałam większość Tylko jego "Błazen" mnie totalnie rozczrował...
Ja teraz czytam "Wyznania gejszy" I kurcze, przyszły do mnie dzisiaj te dwie paki- z Empiku i Świata Książki Jak ja przez te wszystkie ksiązki przebrnę, nie wiem

AgatkaL, gratuluję mieszkanka
Rzezywiście, na lepsze Wam wyszło i bardzo się z tego powodu cieszę

ania20m, cieszę się, że z dziadkiem coraz lepiej . trzymam kciuki za egzamin

kasiaher, gratuluję zdanego egzaminu

motley, a Wam ziemi

Anulko, bardzo ładna kiecuszka

U nas rozdaje się kołacz sąsiadom, znajomym, rodzinie. U mnie rozdajemy tylko tym, którzy nie będa na weselu, ale TŻ nawet tym, którzy będą .

ddaaiissyy, witaj w naszym gronie

mka1987, śliczne buty
Ja początkowo byłam sceptycznie nastawiona do bolerka, ale jak przymierzyłam suknię i do niej bolerko to całość jak najbardziej mi pasowała i tak już zostało, że szyje się suknia i do niej bolerko

Cytat:

Ja bym spróbowała pomoczyć delikatnie wodą i posypać proszkiem do pieczenia, ma właściwości wybielające...na firankach działa i nic się z nimi nie stało

Cytat:

Suknia śliczna, a buty na 10 cm obcasie dla mnie to byłoby wyzwanie życia
Stary 2009-06-22, 20:29   #3023
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
atomufka ty juz w polsce i jak wszytsko dopiete na ostatni guzik??
No juz prawieJeszcze male szczegoly.W czwartek ostatnia przymiarka w pt odbior sukni a w sobote do oltarza marsz

Mama tz zalatwila nam chor ,a Ave Maria bedzie spiewala mojej siostry kolezanka ,ktora ma piekny glos (uczy sie w szkole muzycznej)troche sie obawiam ze sie poplaczeten utwor tak wzrusza.
strasznie bola mnie nogi bo pol miasta dzis z mama przeszlysmy w poszukiwaniu butow.W koncu kupila piekne w kolorze fuksji w Venezii

Bylismy tez dzis u ksiedza.Dalismy mu kase za slub: 400 zl.Nie wiem czy to duzo czy malo wydaje mi sie ze ok.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-06-22 o 20:32
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 20:55   #3024
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
No juz prawieJeszcze male szczegoly.W czwartek ostatnia przymiarka w pt odbior sukni a w sobote do oltarza marsz

Mama tz zalatwila nam chor ,a Ave Maria bedzie spiewala mojej siostry kolezanka ,ktora ma piekny glos (uczy sie w szkole muzycznej)troche sie obawiam ze sie poplaczeten utwor tak wzrusza.
strasznie bola mnie nogi bo pol miasta dzis z mama przeszlysmy w poszukiwaniu butow.W koncu kupila piekne w kolorze fuksji w Venezii

Bylismy tez dzis u ksiedza.Dalismy mu kase za slub: 400 zl.Nie wiem czy to duzo czy malo wydaje mi sie ze ok.
My też zapłaciliśmy 400 zł, chociaż myśleliśmy, że skoro to Skałka, to będzie więcej... Jeszcze tylko na organistę się szykuję , bo na pewno mu tyle kasy nie zapłacę co on sobie żąda!!! Może poczekam na czas przedokresowy, wtedy to dopiero będę wkurzona
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 21:22   #3025
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
ddaaiissyy suknie masz sliczna ja tez mam cala z koronki, prosta. do tego jestem niska (4 cm mniej od Ciebie) i dlatego tez w innych wygladalam nie bardzo. TZ tez wyzszy niemal 3o cm, wiec chce buty na wysokim obcasie. jedne niby znalazlam do tego maja koturne... jutro jade zmierzyc, bo przywiezli moj rozmiar, ale maja paseczek na piecie i obawiam sie, ze taki obcas z paseczkiem tylko, nie bedzie za bardzo stabilny.
Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość
śliczne butki i szkoda ze brudne a ile kosztowały? a probolwals na wlasną reke czyscic? i tak nie masz nic do stracenia

suknia śliczna i pasują do niej takie romantycnze loczki chyba ta na zdjeciu własnie ma loczki...juz mam wizję
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Widze, że kolejna osoba, która ma ten sam problem ja też ejstem 30 cm niższa od mojego TŻ, ale buciki mam na 6 czy 7 cm obcasie i tyle mi wystarczy. Mam płaskostopie i na wyższym obcasie bardzo boli mnie noga i mogłabym nawet do kościoła nie zajść.
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Śliczne butki, al eja bym nie dała rady w nich, mam szeroką stopę i najlepiej odpowiadają mi zaokrąglone z przodu coś w stylu balerinek...

Ja początkowo byłam sceptycznie nastawiona do bolerka, ale jak przymierzyłam suknię i do niej bolerko to całość jak najbardziej mi pasowała i tak już zostało, że szyje się suknia i do niej bolerko

Ja bym spróbowała pomoczyć delikatnie wodą i posypać proszkiem do pieczenia, ma właściwości wybielające...na firankach działa i nic się z nimi nie stało

Suknia śliczna, a buty na 10 cm obcasie dla mnie to byłoby wyzwanie życia
Dziękuję Kochane za wsparcie i fajnie, że nie ja jedna mam dylemat z butami oraz tak duza różnice cm
Suknia faktycznie romantyczna i loczki pasują idealnie tylko, że mnie w loczkach brzydko i będę miała jakoś upięte a i dzięki temu może mnie to jeszcze troszkę wysmukli
A wygodne buty to podstawa, gdyby nie fakt, że często chodzę na szpilkach to w życiu bym się na takie wysokie buty nie zdecydowała Nawet zastanawiam się, czy by nie kupić drugich niższych na zmianę Slub o 16 a tu jednak trzeba będzie pewnie do świtu bladego wytrzymać, tylko problem taki, że suknia może się po ziemi wówczas nie ładnie wlec

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
My też zapłaciliśmy 400 zł, chociaż myśleliśmy, że skoro to Skałka, to będzie więcej... Jeszcze tylko na organistę się szykuję , bo na pewno mu tyle kasy nie zapłacę co on sobie żąda!!! Może poczekam na czas przedokresowy, wtedy to dopiero będę wkurzona
400 zł to naprawdę przyzwoita kasa... u mnie 800 !!!! Ksiądz oszalał !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2009-06-22, 21:29   #3026
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
A organista ustalil sobie cennik?My damy mu 100.Mamy jesczze chor i solistke wiec mamy na co wydawac.A moj proboszcz jest naprawde spoko,nie mowil ile chce.W koncu to ofiara.
daisy to ksiadz wam powiedzial wprost ile chce?

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-06-22 o 21:30
Stary 2009-06-22, 21:40   #3027
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
A organista ustalil sobie cennik?My damy mu 100.Mamy jesczze chor i solistke wiec mamy na co wydawac.A moj proboszcz jest naprawde spoko,nie mowil ile chce.W koncu to ofiara.
daisy to ksiadz wam powiedzial wprost ile chce?
Tak, powiedział gdy byłam rezerwować datę ślubu... Troszkę pokrętnie, nie chciał od razu ale wzięłąm go na sposób - zapytałam, czy więcej niż tysiąc (zrobiłam to celowo ), wówczas radośnie krzyknął, że u niego to dużo mniej bo tylko 8oo )
Także mam dodatkowo pana i panią z filharmonii (pan gra, pani śpiewa) i oni zażyczyli sobie tylko 200 zł łącznie !! Aż się zdziwiłam, bo myślałam, że na głowę
Z kościołem przesada ! Ciekawe ile mi krzykną za zapowiedzi...

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2009-06-22, 21:44   #3028
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, powiedział gdy byłam rezerwować datę ślubu... Troszkę pokrętnie, nie chciał od razu ale wzięłąm go na sposób - zapytałam, czy więcej niż tysiąc (zrobiłam to celowo ), wówczas radośnie krzyknął, że u niego to dużo mniej bo tylko 8oo )
Także mam dodatkowo pana i panią z filharmonii (pan gra, pani śpiewa) i oni zażyczyli sobie tylko 200 zł łącznie !! Aż się zdziwiłam, bo myślałam, że na głowę
Z kościołem przesada ! Ciekawe ile mi krzykną za zapowiedzi...
Ale porazkaniektorzy ksieza przeginaja

szafa

Stary 2009-06-22, 21:45   #3029
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
a jaki macie pomysł na ten plener? bo nam kamerzysta proponował coś takiego, ale my nie chcieliśmy....

PS. zawsze mozna nakręcić "randkę" przedmałżeńską w jakis wnętrzach, niekoniecznie w plenerze
my plener robimy na takim starym katowickim osiedlu nikiszowiec gdzie sa domy z czerwonej cegły i czerowne okiennice bedzie tak bardzo staro i klimatycznie...

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dzisiaj idę na drugą przymiarkę sukni, ale tym razem jestem raczej spokojna. W dodatku bardzo sie cieszę, bo szukałam ostatnio po sklepach broszki ozdobnej do sukni, która łączy w sobie cyrkonie i perły (bo kolczyki z cyrkoniami, a na sukni sa malutkie perełki) i w sobotę otwieram szkatułkę mojej mamy, a tam broszka którą się zawsze zachwycałam w dzieciństwie. Duża, okrągła, pięknie się błyszczy i ma na środku perłę Zapomniałam o niej. No mama powiedziała, że to jest broszka jeszcze po prababci. Ona już nie żyje, ale całe dzieciństwo z nia spędziłam , opiekowała się mną. No i będę miała ,,coś starego" , bardzo starego Tak sie cieszę...
superrr

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Lece sie powoli szykowac, bo o 12.40 jedziemy z TZ i moimi rodzicami w poszukiwaniu garnituru dla TZ. mam nadzieje, ze cos kupimy a jak nie,t o pojedziemy do krawca chyba aby nam uszył. moja mama ma namary na podobno bardzo dobrego.
moze tez i buty by sie udało dla TZ kupic.
tak wiec trzymajcie kciuki, bo ten moj jeszcze nic nie ma , a slub juz za 40 dni
a czemu twoj tez nieidzie ze swoja mama tzn hmm zdziilo mnie to troche bo rozumiem jakbyscie szli sami ale jak idziecie z rodzicami to czemu twoimi a nie jego mama.. chyba na miejscu mamy bym sie poczula troche obrazona, to tak jak ty bys szla suknie wybierac z tescioa gdy mama jest na miejscu... dlatego bardzo mnie to ciekawi - jesli mozna oczyiscie wiedziec

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja tez nie wyobrazam sobie wychodzic na kilka godzin z mojego wesela. plener bede miała w poniedzialek po slubie. bez stresu, bez ograniczen czasowych i bez martwienia sie , ze mi sie suknia slubna pobrudzi
a ja wlasnie wychodze z takiego przekonania ze jedyne slubne emocje na twarzy sa w dniu slubu, a wyrwac sie na ok 2 godzinki np od 17 do 19 zrobic piekne fotki odstresowac sie i wrocic na zabawe to nic strasznego a tak naprawde wtedy jak sie bedziecie wyglupiac na fotkach to odpoczniecie.. a sukienka niech sie brudzi i tak juz jest po kosciele
no ale to wszystko zalezy gdzie mieszkamy na slasku jest wlasnie tak ze fotki sa w dniu slubu i jakos to takie normalne

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A czemu wy ciasto rozdajecie przed weselem?? Tym znajomym, sasiadom ktorzy nie beda na weselu czy jak??
taki kołocz weselny ja tez w tygodniu przed slubem rozdaje - jablecznik makowiec sernik i jeszcze cos swoim sasiadom

Cytat:

my Moora teraz obiecalismy sobie kupywac po jednej i poczytac wszystkie bo bardzo nam sie spodobala ironia w jego najglupszym aniele wogole ja ja dostalam na urodzinki - w grudniu i czytalam w okresie swiatecznym wiec tymbardziej.. te "kłótnie" swiateczne w domu i zderzenie z Moorem cudo
az ci zazdrosze tych ksiazek...

idziemy jutro spisac protokol ksiadz do nas dzownil ze jutro nie ma proboszcza i ze mamy przyjsc to spiszemy z nim zeby bylo na cacy bez stresu i odrazu zapisze ze to on prowadzi nasz slub - kamien spadl mi z serca ze niebede musiala sie z proboszczem widziec...
Stary 2009-06-22, 21:49   #3030
atomufka
Zakorzenienie

Martucha a ja wlasnie na odwrotciesze sie z moim proboszczem wszystko zalatwialam

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości