|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Tequillko fajne łóżeczko
![]() my kupiliśmy zwykłe łóżeczko po w pokoiku będzie fotel bujany. póki co stoi w salonie i bujam się sobie jak plotkuje przez telefon. Uwielbiam go. Materiału na zasłonki i poduszki nadal nie wybrałam więc póki co nie ma poduszeczek ![]() wiecie co jestem strasznie zmęczona po tym ogródku, a chcę teraz ćwiczenia robić... ćwiczy ktoś ze mną? ![]()
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Akurat kiedy raz na rok nie mam dziś samochodu, musiałam zmoknąć jak kura ![]() Miałam parasol, ale co z tego, jak chyba się chmura normalnie oberwała i w dodatku nad samą głową jak stałam na przystanku strzelały pioruny ![]() Grrr Ale ząbek zrobiony, przynajmniej jestem spokojna, że nic złego się nie dzieje ![]() Idę jakieś jedzonko zrobić, bo od 11 nic nie jadałam, a synio się chyba już upomina ![]()
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
a ja idę te ćwiczenia robić, obiecałam sobie, że nie będę się obijać...najwyżej zrobię tylko ćwiczonko na mięśnie kegla i te ćwiczonka przygotowujące do porodu, ciekawe ile dziś dam radę zrobić, bo 12 na pewno nie...
![]() |
#4414 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj stanelam przed nie lada wyzwaniem
![]() ![]() ![]() kurcze tak mnie mamusia rozpieszczala przez cale zycie i teraz tez to robi ze ja juz mezatka a nadal taka kucharka jak z koziej dupy trąba ![]() no ale jak tu nauczyc sie gotowac skoro mama nawet jak nie jestesmy na weekend na obiedzie to podaje przez tate czy brata "przesyleczke" w postaci wielkiej raklamowy jedzenia- zazwyczaj 2-3 obiady (moi rodzice nie mieszkaja w tym samym miescie co my). ogoreczki tez specjalnie nam robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chce mi się ćwiczyć, lenia mam. Dostałam ostatnio ze szkoły rodzenia książeczkę z ćwiczeniami przygotowującymi do porodu. Na razie oglądam obrazki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ćwiczenie to rodzaj przysiadów , trzeba stanąć 60 cm od ściany, nogi rozstawione na szerokość bioder, oprzeć się plecami o ścianę położyć dłonie na ścianie i powoli się spuszczać w dół aż uda będą prawie równoległe do podłogi...wytrzymać chwilę i unieść się powoli i tak 12 razy. to ćwiczenie mnie o zawroty głowy przyprawia nie wiem czemu ale dziś powtórzyłam 12 razy ![]() ja ćwiczę 4-5 razy w tyg, staram się codziennie ale wiadomo jak to wychodzi. w weekendy nie ćwicze. po ćwiczeniach relaksacja z wizualizacją. zawsze na ćwiczenia i relaksację puszczam sobie miłą muzykę relaksacyjną. bardzo to lubię ![]() Tequillko , napisz jakie ćwiczenia masz w książeczce, może coś sobie zapożyczę?
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Raczkowanie
|
Nie narzekam
![]() Ja teraz coprawda mam wiecej badan i czesciej mam wizyty (co dwa tygodnie) ale to przede wszystkim przez to moje nieszczesne nadcisnienie. USG jest robione 3 razy przez 9 miesiecy, co wizyte mam badany mocz i krew - na szczescie pobierana z palca bo bym mdlala co wizyte ![]() ![]() ![]()
#4418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o niebo lepiej niż w tej Holandii głupiej, ani razu mi moczu nie badali, krew raz w 1o czy 11 tyg, a tak to tylko mają fisia na punkcie tego ciśnienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogóreczki na pewno wyjdą ![]() ja akurat lubię i gotować, i piec ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
cześć Mamuśki
![]() My już po badaniu. Ledwo położyłam się na kozetkę i ledwo co gin przyłożył sprzęcior do brzuszka a już usłyszeliśmy <to teraz zbadamy waszego synka> Oniemiałam ![]() ![]() Jestem taka szczęśliwa ![]() ![]() Więc mamy zdrowego chłopczyka i to nieźle wyrośniętego jak na 23 tydzień <tydzień do przodu> więc termin z 23.10 przesunął nam się na 16.10 <miss.hot proszę o zmianę> długi na 27 cm waży 612 g tętno 146 bpm leży już główką w dół łożysko mam na ścianie przedniej ilość wód płodowych w normie i wszelkie inne pomiary prawidłowe mamy filmik, zdjęcia, które wkleję jak wrócę do domku, bo u rodziców jestem i nie za bardzo kumam ten ich program Maleństwo jak hawajski wianek na szyi miało pępownię ale gin powiedział, żebyśmy się nie martwili, bo jeszcze pare razy się odwinie i zawinie, normalne. ale mnie martwi jedno, okazało się że mam 4 guzki w lewym płacie tarczycy i czekają mnie teraz badania ![]() śmigam Was nadrabiać Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-23 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zapomniałam kupić cytrynę do głupiej ryby ... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i trymam kciuki zeby z ta tarczyca wyszlo wszystko ok!!
![]() |
#4424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aliisanka powiedz lepiej jak Ci mija ten wyjatkowy dzien? ![]() ![]() sorejna niebieskie gratulacje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Rozeznanie
|
Sorejna gratuluję dużego, zdrowego synka!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję niebiesko oczywiście ![]() Ja już zmian w terminie nie biorę pod uwagę, trzymam się tego z OM, który mniej więcej pokrywa się z pierwszego USG ![]()
![]() |
#4428 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. Przysiad z szerokim rozwarciem kolan, trzymamy się oparcia krzesła. 2. Przysiad, ale jedna noga stoi na podłodze, a druga na krześle ![]() 3. W siadzie "po turecku" wdech z uwypukleniem brzucha i wyrzuceniem ramion do góry, potem wydech z wciągnięciem brzucha 4. Nożyce wykonywane nogami w siadzie prostym, lekko uniesione nad ziemią 5. Leżenie na plecach, nogi ugięte w kolanach, rozwieranie kolan za pomocą (albo raczej z przeszkadzaniem) męża- on ściska kolana ku sobie, a Ty starasz się je rozewrzeć 6. Lezenie na plecach, nogi ugięte, odwieść uda w bok, zlączyć stopy- takie nożyce tylko na ugiętych nogach, potem nogi wyprostować i złączyć. 7. Kołyska- leżenie na plecach z ugiętymi nogami w górze i przetaczanie się z boku na bok 8. Leżenie na plecach z ugiętymi kolanami, podnieść biodra do góry i opuścić 9. Leżenie na boku i przyciąganie wyprostowanej nogi ku górze Dalej są ćwiczenia oddechowe. Nie kuś kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przespałam się dwie godzinki i mam głowe, jak autobus. I zaczynam się smarkać ![]() W chełmie znowu Słoneczko ![]() ![]() ![]() Także komu troche słońca??? Sorejna GRATULUJę SERDECZNIE ![]()
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-23 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zadomowienie
|
Własnie się obudziłam
![]() ![]() Sorejna gratuluje syneczka, ja może już w czwartek będe wiedziała, moja cała rodzina już na szpilkach siedzi, z mojej strony mówią że będzie córka a z męża strony że syn, zobaczymy kto ma racjię ![]() Ja uwielbiam gotować dla mnie to jest przyjemność, najbardziej lubie robić nowości ![]()
#4431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4432 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie tak patrzyłam, że Ty jeszcze nie wiesz co tam siedzi w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() a w podpisie masz kruszyna Maja, i nawet myślałam, że bedzie córeczka Maja... przepraszam pogubiłam się ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
nika dzieki- rzeczywiscie babcia jest fajna- a zebys dziadka posluchala to wtedy dopiero bys powiedziala ze mam fajnego dziadka- niezly z niego grypsiarz
![]() kurcze u nas caly dzien bylo parno, a w jednej sekundzie zrobilo sie ciemno i zerwal sie straszny wiatr- nie zdarzylam sie zorientowac ze pogoda sie zmienia a o maly wlos nie stracilabym calego swojego prania ![]() ![]() my tu gadu gadu o obiadku a mojego mezulka nie ma ( a mial cos kupic do jedzenia na miescie). no i wiecie na co naszla mnie ochota- na sajgonki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
dziękuję Wam wszystkim, dziewczyny
![]() ciągle nie mogę uwierzyć, że pod sercem noszę synka, jestem mile zaskoczona ![]() tylko martwi mnie ta tarczyca... głupia jestem, bo zaczęłam szukać info na necie o ciąży i tarczycy i aż się popłakałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzidzia moja nie chce się ujawnić, ale po cichutku licze na synka, a nadzieja to kolor zielony ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4436 |
Zadomowienie
|
moze to i dobrze ze tak ciagle spisz bo wedlug moich kolezanek z pracy jak kobieta w ciazy duzo spi to dzieciatko jak sie urodzi to bedzie dobrze spalo i nie bedzie dawalo sie we znaki. wlasnie u tych moich kolezanek sie sprawdzilo- 2 byly takie co na biurkach w pracy spaly- takie senne wieczne byly, no i dzieci potem dobrze spaly w nocy i w dzien. a jedna co w ogole nie miala ochoty na spanie miala potem problemy z synkiem- dawal w nocy czadu ze szok. no i jeszcze pare kolezanek potwierdzilo ta teorie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja zmieniłam zdanie i zamiast ryby w migdałam robię rybę po grecku...babie w ciązy to jednak ciężko dogodzić hihihihi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
o rety.... rozumiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zmykam kobitki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Rozeznanie
|
Ja śpię w dzień, jak zabita ... nie moge spać w nocy. Może akurat dzidzia będzie spokojna
![]() Kartofelki już w piekarniku, już mi ślinka cieknie ... głodna jestem.
#4439 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję synka!!! A o badaniach narazie nie myśl, a przede wszystkim się nie stresuj ![]()
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
Nika ja mam od samego poczatku przeczucie na syna, marzy mi się taki maleńki chłopczyk w tym naszym babińcu w mojej najblizszej rodzinie ostatni chłopiec to mój cioteczny brat który ma już 19 lat a tak same baby
![]() woman31 oby ta teoria się sprawdziła, ja w dzień mogę spać non stop gorzej w nocy ale też nie mam większych problemów. dziewczyny doradzcie mi mam możliwość kupić mało uzywany laktator Avent isis prawie za 1/4 ceny nowego i nie wiem co zrobić? kupić ? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.