![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Dom na krańcu świata- 7/10,
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Anioły i Demony-calkiem ciekawie zrobione,troszke za szybko akcja sie toczyla(w ksiazce jakos wolniej) ale ogolnie bylo ok
![]()
#153 |
Zadomowienie
|
Vicky, Cristina, Barcelona Dla mnie 10/10. Przede wszystkim, jest to film o miłości (ale to, broń Boże, żadne romansidło, czy jeszcze gorzej banalna komedia romantyczna) a także o oczekiwaniach? ideałach? nie bardzo wiem, jak to właściwie ująć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Spowiedź zakupoholiczki - czy jakoś tak - mało smieszny, główna bohaterka nieco przygłupia, na ciuchy też raczej nie można było popatrzeć - brzydkie. Tylko i aż 2/10
Kroniki mutantów - lubię s-f więc nie bede obiektywna 6/10 Zapowiedź - całkiem niezłe s-f i film akcji w jednym, tylko to zakończenie... mnóstwo efektów specjalnych 7/10 Wyprawa do wnetrza ziemi - 3 d - taka przygodówka którą spokojnie można obejrzeć z dzieckiem plus odrobina humoru 6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Przeminęło z wiatrem
![]() ![]() ![]()
#156 |
Zakorzenienie
|
Nawiedzona narzeczona/ Over Her Dead Body 2008
Gorsza wersja "Uwierz w ducha". Na niedzielne, leniwe popołudnie się nadaje. Mało śmieszny, ale pogapić się można. 6/10 Był sobie chłopiec/ About A Boy 2002 Lubię Hugh Granta dlatego sięgnęłam po ten film. I się nie rozczarowałam. Bardzo udany, ciekawy i interesujący. Bez zbędnych wątków. Polecam bo i są śmieszne momenty, ale także i wzruszające. 8,5/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie Edytowane przez moniska Czas edycji: 2009-06-22 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Oj,jeden z najbardziej beznadziejnych i najnudniejszych filmów, jakie widziałam. Wkurzała mnie Longoria i jej rola.
#158 |
Raczkowanie
|
"Pd słońcem Toskanii" - opowiada historię pisarki,która ma dość życia w San Francisco i postanawia wyjechać do pięknej Toskanii. Fil całkiem fajny i gra tam młody polski aktor
![]() Polecam jeszcze "Wicker Park" wciągający, romantyczny, trochę zakręcona akcja, nie da się przy nim nudzić. Jeden z moich ulubionych. Myślę,że warto obejrzeć. ![]()
#159 |
Zakorzenienie
|
Wyznania zakupoholiczki - jak dla mnie fajna komedia
![]() ![]() Polak potrzebny od zaraz - Taki sobie, nie podobał mi się za bardzo. 3/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
filmy jakie ostatnio obejrzałam i moge polecić go Wam dziewczyny z całego serca to
Slumdog. Milioner z ulicy 10/10 historia biednego chłopca który zgarnął dużą kasę, oczywiście wątek miłosny jest nie unikniony ale to nadaje tak jakby "świetności" temu fimu ![]() Za wszelka cenę 8/10 świetna rola Clinta Eastwooda. Film daje nam zagadke której do tej pory nie moge rozwiązac ![]() ![]()
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Te obejarzane w kinie tez sie licza ? Mam nadzieje ze tak ; ))
Potwory kontra obcy: Jestem wielka fanka taich bajek wiec poszlam zwlaszcza ze zapowiadala sie ta bajka zabawna i nawet fajna. Ale przeliczylam sie. Do polowy jeszcze da sie przetrzmac ale pozniej bylo po prostu nudno. 4/10
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Hotel dla psów - sympatyczna historia, nieszczególnie ambitna wprawdzie ale - na deszczowe, nudne popołudnie - w sam raz.
![]() 6/10.
#164 |
Zakorzenienie
|
Oglądnęłam Statek szaleńców, bodajże z 1960 r.
Kocham bardzo takie czarno- białe zdjęcia- dobrze zrobione, wyraźne, klarowne, ze świetnym światłem. Obsada była dobra, łącznie z doskonałą Vivien Leigh, naruszoną już zębem czasu, grającą z dużą dawka ekshibicjonizmu. Gdy się ma w świadomości, z jaką chorobą zmagała się w tym czasie, kreacja staje się tym bardziej przejmująca. I wąskie, zagadkowe oczy Simone Signoret... Film dział się niespiesznie, teatralne ujęcia następowały klasycznie po sobie, ale wciągnął mnie od pierwszej chwili, Lubię takie kino- jest jak łyk innego powietrza.
#165 |
Zakorzenienie
|
Zabić wspomnienia z Adamem Sandlerem. Historia fajnie opowiedziana, daje do myślenia. 9/10
#166 |
Zadomowienie
|
Pearl Harbour/Pearl Harbor
Film jest przesadzony, ale czego można oczekiwać od filmu wojennego? Wątek miłosny był co najmniej wynaturzony, bo zabicie jednego z gł. bohaterów, po to by okazało się, że jednak nie utonął, jest niefortunnym rozwiązaniem, nawet jak na film amerykański. Ale mimo wszystko na końcu płakałam i całe to zniesmaczenie zostało zażegnane. Film przyzwoity, dobrze nakręcony, świetnie zagrana rola Cuby Gooding Jr. 7,5/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałaś np. Cienką czerwoną linię?
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Ostatnio obejrzałam Dziewiąte Wrota. Oglądałam go juz kiedyś, ale bardzo dawno temu. Lubię taką tematykę, ciekawie zrealizowana historia. Johnny Depp jak zwykle się spisał, jednak główna rola kobieca mi się nie podobała, jak dla mnie emanowała od niej sztuczność. Zdziwiło mnie, że film był nakręcony w 1999r, bo odniosłam wrażenie, że jest starszy, ze względu na całą stylistykę itp. Muzyka idealnie dopasowana. Cała historia trochę się dłużyła, ale bądź co bądź była ciekawa. Teraz mam w planach obejrzenie więcej filmów Polańskiego, a na pierwszy rzut pójdzie Chinatown
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Wyznania zakupoholiczki - cóż, obejrzałam, bo obejrzałam, ale żeby jakoś mnie zachwycił, porwał czy coś to raczej nie. film jest, jak dla mnie, pusty, takie wszystko naciągnięte i sztuczne. ponadto, strasznie irytowała mnie aktorka grajaca głowną rolę, w ogóle tam nie pasowała.
3/10.
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Kota wiem,że w każdym gatunku i rodzaju znajdzie się szmira i majstersztyk, tak samo jest w kwestii filmów wojennych, które akurat darzę nie małą sympatią. Tylko,że w ich przypadku trudno uniknąć przesady. Cienka czerwona linia... może fragment, nigdy nie miałam specjalnej okazji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
a ja zaczelam ogladac niektore filmy podane w watku " filmy po ktorych trzeba psychike zbierac z podlogi"
Plac zbawiciela - bylo wiele filmow (polskich szcz)egolnie o problemach dzisiejszych rodzin jednak wg mnie ten film ma cos w sobie. on naprawde porusza. mnie doprowadzil do łez. napiecie rosnie w idealnym tempie. w polowie czujemy juz ze wydarzy sie tragedia. pokazany jest takze motyw winy i kary.. oraz tego jaki wplyw na innych maja nasze decyzje. sama nie wiem ile dać moze 8/10 ? Mechaniczna pomarańcza - wiem wiem klasyka kina, ale nie potrafie obiektywnie ocenic tego filmu. z jednej strony jestem swiadoma ze jak na tamte lata byl wybitny jezeli chodzi o uzyta technologie itd. ale do mnie hm no jakos nie przemowil.. zrozumialam tresc jaka ze soba niosl. muzyka przyjemna. lubie ludvika ale jakos dla mnie to bylo az nazbyt surrealistyczne... moze gdybym przeczytala ksiazke to by mi sie bardziej podobalo. Podziemny krąg - film z bodajze 1999. bardzoooo mi sie podobal. ogladajac go przez 2 h nie nudzilam sie ani przez chwile. i nie chodzi tu o brada pitta zeby nie bylo xD 9.5/10
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To juz abstrahujac od faktu, ze jak dla mnie to romansidlo a nie film wojenny ![]() Dolaczam sie do tego co pisze Kota: ![]() Full Metal Jacket Patton The Platoon Apocalypse Now Flags Of Our Fathers Das Boot Akcja pod Arsenalem Most na Rzece Kwai We were Soldiers Te oferuja nieco wiecej... Cytat:
![]() Dlaczego przesady? Na jakiej podstawie sadzisz, ze cos jest przesadzone ![]() Cytat:
![]() To bylo jeszcze w czasach gdy palilem, przez to ze Depp wciaz palil te lucky striky w miekkiej oprawie mialem w trakcie filmu z 9 przerw na fajke ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Wyrak nie napisałam,że nie lubię filmów wojennych. Nie wiem skąd ten wniosek.
Strasznie uszczupliłaś kwestię, że od "filmu wojennego oczekuje sie filmu wojennego"... Ja oczekuję wielowątkowości, świetnych sekwencji batalistycznych, wplecionego chociażby wątku prawdziwych ludzkich relacji i emocji(tak jak w "Szeregowcu Ryanie"). Jakby nie było, Pearl Harbor na wstępie miał łączyć dwa wątki(przyjaźń i miłość do jednej kobiety), a w tle miała grać wojna(o ile można to tak kolokwialnie ująć). |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PS. Jak widac, oczy mi naprawde cisna na mozg ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Ja powinnam przeprosić za pomyłkę w płci za to. Z tego co doczytałam , końcówki czasowników zakończone typowo dla męskiej deklinacji
![]() Więc Pearl Harbor już mamy omówione. |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Lost in translation / Między słowami - spodziewałam się czegoś lepszego
![]()
#179 |
Zakorzenienie
|
Yes man
Komedia romantyczna, z moim kochanym Jimem Carreyem ![]() 10/10 ![]()
#180 |
Wtajemniczenie
|
Z racji ostatnio podjętej pracy w kinie.....
![]() Anioły i Demony 4/10 Nie czytałam książki, więc film ocenie jedynie z persepktywy widza, a nie czytelnika porównującego film do książki. Po obejrzeniu nasunęła mi się tylko jedna refleksja : co się stało z Tomem Hanksem? ![]() Jako film utrzymany w konwecji sensacyjno, kryminalno, detektywistycznej nastawiony na fanów twórczości Dana Browna wypada całkiem nieźle. Ciągle jednak miałam wrażenie, że akcja dzieje się za szybko, niektóre fakty istotne dla fabuły są pominięte, lub spłaszczone, a caly Watykan z perspektywy opowieści jawił mi się jako zbiorowisko nieporadnych gości w czerwonych kitalach, co powodowało we mnie małą dekonsternajcę. Wojna polsko-ruska 8/10 Książki Masłowskiej też nie czytałam ![]() Opisanie tego filmu jest problemem. Bo nie wiadomo jak go ugryźć. Doznałam małego rozdwojenia jaźni, bo poszłam się zrelaksować jak każdy przeciętny widz, a zostałam wprost zbombardowana postmodernistyczną formą sztuki. Podstawowe pytanie to "o czym do cholery jest ten film?". O Silnym i jego miłości do Magdy? O tym, że ćpanie niszczy mózg? O tym, że kobiety są już wyzwolone, a faceci pozostali jaskiniowcami? A może o samej Masłowskiej, w której głowie tworzy się ten świat, i która pozostaje jednocześnie narratorką, autorką i stwórcą Silnego. (Moja ulubiona scena w filmie: Masłowska jako policjantka, Silny składający zeznania - świetna kwintesencja pojęcia autora w literaturze i ogólnie w sztuce. Tak, jakby Da Vinci rozmawiał oko w oko z Mona Lisą, a J.K Rowling z Harrym Potterem ![]() Rada: nie róbcie takiego błedu, jak inni klienci kina i nie idźcie na ten film jak na komedię (bo Szyc jest i będzie mówił "ku*wa"), ani jak na sensacje (bo o dresiarzach, to się bić bedą). Ten film najlepiej określić jako nieco psychodyliczny komediodramat psychologiczny ![]() Terminator: Ocalenie efekty specjalne: 10/10 fabuła 5/10 Po Terminatorze widać, że weszliśmy w zupełnie inną epoke tworzenia kina sf. Tą epokę można opisać trzema prostymi słowami: efekty specjalne rządzą. W sumie, śmiało można powiedzieć, że film to sekwencja kilkunastu (jeśli nie kilkudziesięciu ![]() ![]() Edytowane przez wesna Czas edycji: 2009-06-23 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.