|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-06-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole trudna sytuacja...bo i tata ma racje i mama może mieć racje...bo nie wiem czy chcialabym ogladac babe swojego bylego meza...ale trzeba stawiac czolo problemom i wyzwaniom i trzeba byc DOROSŁYM!
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde współczuje TZ takiej sytuacji, bo jakby nie było, zawsze bedzie źle. obojetnie co sie stanie, bedzie xle. najlepiej, ze nawet an zaproszeniu dla TZ ojca nie jest ona uwzględniona, winietki tez dla niej nie mamy. nikt poza ojcem TZ jej tam nie chce. ale jak jej nie bedzie to i TZ ojca tez nie
|
|
|
|
|
#3185 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym z nią porozmawiala, zeby choc kilka takich luźnych loczków z niej Ci wypuściła - naprawde taka niewielka zmiana nada tej fryzurze delikatności. Cytat:
![]() ja tez idę na oczyszczanie w przyszlym tygodniu Cytat:
![]() o co chodzi z tym 'trzaskaniem' - chyba coś przeoczylam w postach? ![]() Cytat:
![]() nie dawaj bardziej zdobionego bo przedobrzysz moim zdaniem
|
|
|
#3186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem szczerze, że ja myślałam, że będe panikować i wogóle, a czuje się całkiem normlanie, jak codzień. Dziś ide ostatni raz do pracy. Jedynie są sprawy ktore mnie irytują (no i te włosy ale dziś mam nadzieje, już będzie z nimi ok). Nie wiem jak jest u Was ale u mnie od tygodnia napływają do nas życzenia od jakichś dalszych znajomych itd. to jest tak strasznie miłe, naprawde (a niektórzy dają i prezent lub pieniądze co już wogóle )
|
|
#3187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
martucha84 dobrze , ze już to masz za sobą
ja ma ciarki jak sobie to przypomnę.Cytat:
welon? Cytat:
na sianowate włosy są odżywki. Zauważ że modelki też mają bardzo zniszczone włosy, bo ciagle farbują, tapirują, nakręcają- a jednak tego nie widać. Moim zdaniem ta fryzjerka powinna się doszkolić, a Ty szukaj innej. Pokażę Ci jak mi zrobiła fryzjerka. Najpierw odżwyka, później każde pasmo prostownicą i dopiero upinała. Na końcu znowu spryskiwała lakierem. Moze to jest jakieś rozwiazanie- dodam, że fryzura powinna być staranniej wykonana i dlatego zmieniłam fryzjerkę.świetna wiadomosć, gratuluję Cytat:
Cytat:
Wczoraj jedna z najblizszych koleżanek mi zakomunikowała ze jednak na slubie jej nie będzie bo została poproszona o bycie chrzestną, akurat w sobotę yyy, na panieńskim...bo ja nie lubię takich imprez... " ![]() znajomi TZ też odmówili bo twierdza ze mają wesele tydzień po nas i nie zdążyliby się zregenerować
|
||||
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na roczku (zapraszamy akurat tylko te osoby które go organizują ) będziemy akurat 30km od naszej miejscowości i w lipcu nie będzie za bardzo czasu by tam jechać bo mam śmieszne dni pracy w lipcu a jeszcze urodziny brata i innych trzeba objechać, a koleżanka z pracy mieszka też 30km odemnie i pracujemy po 12 h więc po pracy za bardzo na piwo nie ma jak iść chyba że w inny dzień ale to będziemy wtedy jechać z innymi zaproszeniami a chyba nie będzie śmiesznie wyglądac jak zaproszę tylko jedną koleżankę z pracy??bo z ni mam najlepszy kontakt i się dogaduje Cytat:
ja też mocno trzymam kciuki za pogodę bo jak nie to te chmury przegonię sama ![]() golfish koleżanka że na panieńskie nie przyjdzie trochę przesadziła, nie fajnie z jej strony a znajomi już nie skomentuje, jakoś znajomi brata mieli przed bratem tydzień wesele ona była w ciąży i przyszli tak samo mój brat też poszedł do nich a moja bratowa też była w 5 miesiącu ciąży i jakoś się zregenerowała
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2009-06-24 o 09:13 |
||
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
co jest lepsze przy wyjsciu z domu??
- saksofon - skrzypce - akordeon ?? |
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
chyba akordeon mi przed klatką nie za bardzo pasują skrzypce bardziej pasują by zagrać w kościele
ja się dowiedziałam że u mnie w kościele trzeba na temat kwiatów z siostrą zakonną rozmawiać kurcze tylko teraz z którą jak tam cały klasztor, muszę księdza zapytać
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2009-06-24 o 09:20 |
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zmusiłam się, żeby iść na solarium - bo w sukni będę wyglądać jak wypławek...hehe Poszłam na 6 min ponoć na najsłabsze łóżko, którego nigdy nikt nie bierze, bo nie daje efektów, No coż - u mnie daje, trochę złapałam kolorku, bo mam śmieszny biały ślad po gatkach ![]() Jak myślicie kiedy teraz moge iść kolejny raz...czy piątek , to nie za szybko?
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak własnie chodze we worek i piatek): i jest ok tyle ze ja sie na brązowo od razu opalam
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
jak chcesz uzyskać szybki efekt to chyba nie
nie chcę być nie miła ale widziałam zdjęcie koleżanki z podstawówki na naszej klasie i była biała jak ser jak ta sukienka jej
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
mysle, ze 2 razy w tygodniu chyba wystarczy??
|
|
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak u mnie będą grać.
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na razie 2 razy po 5 minut i jestem już opalona. Ewentualnie pójdę jeszcze raz, ale wyłaczę lampy na twarz. Agatko, zależy czy skóra nadal jest lekko rumiana czy nie. Jak zejdzie ten róż to idź znowu. Co 3 dni jest optymalnie.
Madziu, to rodzice TŻ powinni pogadać. W końcu to ich wspólny syn! Kurcze! To nie chodzi o jakieś tam wesel w rodzinie, tylko wesele ICH syna Skoro go kochają to niech się trochę postarają! Albo niech mama przymknie oko, albo niech tata ustapi. Ktoś musi. Później jeszcze będą chrzciny Waszego dziecka, kolejne sluby i co też takie cyrki bedą robić. Moze Wasz ślub będzie przełomem, moze warto nimi potrząsnać
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu nie wiem jak to załatwic. jakby TZ im powiedział, zeby sie dogadali to pewnie by bylo tak, ze jego ojciec by powiedzial,z e po co bo on i tak z nia przyjdzie, a jak nie to moze go w ogóle nie byc
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche bez sensu takie farbowanie![]() Ja juz mam wolne od zeszlego tygodnia.A zyczenia tez splywaja juz od ponad tygodnia,jeszcze tam w Irlandii dostalismy prezenty i kartki.Bardzo to jest mile ![]() A moj dol odnosnie sukni nadal nie minal Stwierdzilam ze juz mi sie nie podoba No coz 3 dni do slubu juz nic nie zmienie![]() Madzialenka nie zazdroszcze sytuacji
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-06-24 o 10:21 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3200 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) w każdym razie dla mnie raczej logiczne było to, że zapraszamy matkę TŻ i jego ojca z żoną ale matka TZ była oburzona tym pomysłem, zaczęła coś gadać o tym, że to nie wieczorek towarzyski tylko ślub i mamy zaprosić matkę i ojca a nie jakieś kobiety itd. Problem polega na tym, że jesteśmy pewni, że jak zaprosimy jego ojca bez żony to on na bank nie przyjedzie zwłaszcza, że ślub jest 500 km stąd. Nie mam pojęcia co zrobić, najprościej byłoby gdyby matka TŻ pogodziła się z tym, że jej były mąż ułożył sobie od nowa życie i ustąpiła... ale na to nie ma co liczyć![]() Cytat:
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko,z e u ciebie jest taka roznica, ze wy chcecie ja zaprosic tylko matak sie stawia. a u TZ, nikt jej nie chce, tylko ojciec grozi, ze bez niej nie przyjdzie
|
|
|
|
|
#3202 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a masz ze storczykami, albo w kolorze liliowym/fioletowym ?Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ostatnio cala byla w szpilkach,jutro ide na przymiarke to sie okaze![]() No i wszystkie suknie jakie mierzylam byly bardzo za duze i efekt koncowy tak naprawde musialam sobie wyobrazac ![]() Dzieki dziewczynki zaraz poszukam zdjecia z przymiarki mam tylko jedno z tylu .
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-06-24 o 10:47 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego trzaskania to (przynajmniej na sląsku jest taki zwyczaj) pare dni przed ślubem kto chce przychodzi do młodej do domu i trzaskają szkło i porcelane a młodzi muszą to sprzątać i dają osobom, które trzaskają wódke. My z moim TŻ robimy na tą okoliczność grilla, żeby ludzie mogli sobie też pojeść To jest takie jakby kawalerskie i panienśkie w jednym
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, wpadłam na chwilke, jestem w trakcie nauki do obrony, wiecei jak ja sie tym stresuje normalnie juz wysiadam.
Mam do was prośbe, ma może któraś z was piosenkę Bayer Full "Dwa serca gorące" pilnie ja potrzebuje a nie moge z nikąd ściagnąc. |
|
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To też nie jest do końca tak, bo ani TŻ ani jego siostra nie lubią tej kobiety i z nią raczej nie rozmawiają. Z drugiej strony ojciec TŻ ma o to do nich żal, że np. nigdy ich razem do siebie nie zapraszają. Ja osobiście bym chciała żeby wreszcie się ta sytuacja jakoś wyprostowała i żeby stosunki między nimi były w miarę poprawne. Rozumiem, że dzieci mogą mieć jakiś żal ale z drugiej strony rozumiem też ojca, który chce żyć w normalnym związku. Prawdę mówiąc, znając matkę TŻ to ja się wcale nie dziwię, że to małżeństwo nie przetrwało No i moim zdaniem nie wypada dać zparoszenia tylko dla jednej osoby jeżeli ktoś ma żonę... jakoś w ogóle nie potrafię sobie tego wyobrazić. TŻ to przemyślał i też tak uważa. Ja ze swojego punktu widzenia mogę powiedzieć tylko tyle, że mój tata umarł w lipcu zeszłego roku i nie będzie go na moim ślubie. Gdyby tak się zdarzyło, że mógłby być to byłoby mi absolutnie obojętnie kogo na ten ślub ze sobą zabierze byle by był i czuł się dobrze Wiem, że jak sytuacja zostanie postawiona na ostrzu noża i powiemy, że zapraszamy tylko tatę TŻ samego to on nie przyjedzie a TŻ będzie kiedyś tego bardzo żałował
|
|
|
#3207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku - dziekuje
|
|
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
ale każda z nas miała chyba taki moment, że zastanawiała się czy dobrze wybrała.
|
|
|
#3210 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

już wyjaśniam...mam bardzo długie, sianowate włosy, jest ich dużo....loczki były śliczne, niestety jak wyszlam od fryzjera to padało i deszcz w połączeniu z lakierem dał efekt taki, jak widzicie na zdjęciach... ciężko będzie mnie uczesać, chcę koka, bez żadnych pejsów na twarzy bo mi przeszkadzają. włosów rozpuszczonych też nie chcę, bo skoro mi się loczki nie trzymają upięte, to rozpuszczone tym bardziej-nienawidzę swoich włosów!!!! 
w ogole trudna sytuacja...bo i tata ma racje i mama może mieć racje...bo nie wiem czy chcialabym ogladac babe swojego bylego meza...ale trzeba stawiac czolo problemom i wyzwaniom i trzeba byc DOROSŁYM!
Warto zrobić sobie parafinkę, dłonie są wtedy niesamowicie gładkie i pachnące od kremu nawet na drugi dzień.Ja parafinę będę robiła w dniu ślubu, bo akurat w salonie fryzjerskim będzie taka możliwość. Na oczyszczanie twarzy wybieram się teraz - 2mce przed ślubem, bo akurat za 2 tyg będę miała jeszcze próbny makijaż. A dzień przed planuję również coś dla odprężenia, jakiś masaż twarzy i dekoltu z maseczkami.
TŻ wygląda w niej jak w worku, normalnei szkoda gadać, a nie była wcale tania. Ale na szczęście moja mama ją jakoś uratuje, zwęży boki i rękawy plus troszkę skróci przy mankiecie, bo rękawy też za długie:/
a impreza byla udana niesamowicie. Nikomu nie przeszkadzal deszcz, w nim sie najlepiej tanczylo hiii Alkoholu troche poszlo 

ja ma ciarki jak sobie to przypomnę.

. TZ jest między młotem a kowadłem. TZ siostra dzis wraca specjalnie wczesniej z warszawy, maja z nim gadac aby na ten jeden dzien nie brał jej ze sobą. juz sama nie wiem co robic. szkoda mi TZ. Tz siostra to nawet chce wyslac TZ do tamtej aby jej powiedzial aby nie przychodziła, ale ja mowie, ze to głupie, bo jak sie tamta poskarzy ojcu to dopiero bedzie afera.. ech... co robic w takiej sytuacjii??