Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-24, 12:31   #3241
SollAngelica
Raczkowanie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

dziewczyny, mam pytanie
czy któraś z Was widziała takie cuda na żywo?

http://www.allegro.pl/item662362899.html

chciałabym zamowić, ale raz - boje się, że nie poradzę sobie ze składaniem, dwa że jak przyjdzie co do czego to będzie to jakaś tandeta
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:33   #3242
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
my załatwialismy 2,5 roku wcześniej bo zależało nam na tej dacie bo w ten dzień z TŻ mamy urodziny
Fajnie tak mieć w tym samym dniu urodziny 2,5 roku przed to ja jeszcze nie wiedziałam, że będę brała ślub nawet zaręczyn jeszcze nie było, tzn. wiedziałam, że chce z moim TŻ spędzić resztę życia, ale nie wiedziałam, że akurat w tym roku odbędzie się ślub to była taka spontaniczna decyzja.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:37   #3243
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Jestem załamana tymi różnicami w liczbie gości
Ale czym się martwisz? Że jak to będzie wyglądać, czy że to niesprawiedliwe? Kochana to Ty zapłać za jedzenie swoich, a Tż swoich, jeśli tak Ci to spędza sen z powiek. Przynajmniej będą Ci, którym zależy Głowa do góy!!!
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
jak przyjechalismy na urop w styczniu to moi rodzice zaprosili ich na wieczór 'zapoznawczy" ona przyszla z wielka chęcia a on?? zadzwonił (mimo,z e tZ go prosił), ze on nie przyjdzie jak tamta bedzie

teraz w sobote moi rodzice robia grilla. mamy ustalac menu itp. zaprosilismy ich. ona bedzie napewno a on?? zobaczymy. TZ ma z nim pogadac.
tak sie zastanawiam, czy jak odmowi i nie przyjdzie, to tez sie uniesc honorem i niech TZ sam mu da zaproszenie na slub (bo jeszcze od nas go nie dostał)
Może faktycznie... Widać matka ma wiecej klasy, przeprszam ale "prostak" z tego ojca A Ty się nie martw! Trudno, jesli nie przyjdzie na ślub i wesele, to świadczy tylko o nim! A potem, jak będziecie mieć dzieci, to też "nie zadzwonię, bo Ona dzwoniła", "Nie przyjdę na urodziny, bo ona będzie"? Chore po prostu! I wogóle co to za traktowanie Ciebi i Twoich rodziców!!!
Głowa do góry! Ci, którym faktycznie zalezy na byciu z Wami będą i Was nie zawiodą
Stary 2009-06-24, 12:38   #3244
kasiaher
Wtajemniczenie

cześć wszystkim
czytam, i czytam was cały czas ale kurcze nie mam za bardzo o czym pisać że cos mam załatwione alebo co sobie ostatnio kupiłam na ślub bo to już wszystko za mną. zresztą ostatnio cos tam napisałam a tu zero odzewu . Cóż teraz ślubne tematy to już nie moje tematy, a na innym naszym wątku PO nikogo nie ma i nikt się nie udziela. Sykoda.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:41   #3245
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
cześć wszystkim
czytam, i czytam was cały czas ale kurcze nie mam za bardzo o czym pisać że cos mam załatwione alebo co sobie ostatnio kupiłam na ślub bo to już wszystko za mną. zresztą ostatnio cos tam napisałam a tu zero odzewu . Cóż teraz ślubne tematy to już nie moje tematy, a na innym naszym wątku PO nikogo nie ma i nikt się nie udziela. Sykoda.
Witaj Kasiu ja właśnie o tobie myślałam dzisiaj
powiedz mi ty kupowałaś dekoracje na auto z żywych kwiatów czy robiłaś ze sztucznych?? masz jakieś zdjęcie auta?

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:41   #3246
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Fajnie tak mieć w tym samym dniu urodziny 2,5 roku przed to ja jeszcze nie wiedziałam, że będę brała ślub nawet zaręczyn jeszcze nie było, tzn. wiedziałam, że chce z moim TŻ spędzić resztę życia, ale nie wiedziałam, że akurat w tym roku odbędzie się ślub to była taka spontaniczna decyzja.

u mnie trzeba i tak dużo wcześniej sale załatwiać jak byliśmy zespół załatwić albo sale to połowa terminów zajętą już
a TŻ chciała jeszcze ślub po obronie więc wypadła tez ta data hi hi

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:45   #3247
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Witaj Kasiu ja właśnie o tobie myślałam dzisiaj
powiedz mi ty kupowałaś dekoracje na auto z żywych kwiatów czy robiłaś ze sztucznych?? masz jakieś zdjęcie auta?
ja jechalam bryczka do slubu, a dekoracje kupowalam sztuczna
Stary 2009-06-24, 12:45   #3248
anjadka
Raczkowanie

DZIEWCZYNY! zdałam ten poniedziałkowy egzamin!!! jeszcze tylko ostatni we wtorek.

Dzięki za miłe słowa... 6,07 sie przekonamy jak będę wyglądać
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:47   #3249
zlotko855
Rozeznanie

anjadka no co Ty! ja widzialam Cie na oczy i masz super figure !
bedziesz slicznie wygladac! nie przejmuj sie tymi zachwytami nad kuzynka! jestem pewna, ze w druga strone to tez dziala i Twoja mama przed nimi zachwala Ciebie
aha nie wiem, czy czytalas, ale nie kupilam jednak tych butow szkoda bo sliczne byly...

madzia ja bym chyba wybrala ten drugi gabinet, ktorego stronke wkleilas
a co do ojca TZ to ja bym dala zaproszenie tylko dla niego... tym bardziej, ze slubu z ta kobieta nie ma, pisalas kiedys, ze skrzywdzil rodzine TZ, to niech przyjdzie sam, by nie powodowac niemilej atmosfery, a jesli jemu sie to nie podoba to co to za ojciec, niech bedzie tylko na tym slubie i tyle, jesli na wesele nie chce isc to nie. choc pewnie po kosciele jak wszyscy beda jechac na sale to sie tez zabierze
dzieci maja sie stresowac za doroslych i dojrzalych rodzicow. ja bym to zostawila tak jak napisalam. chyba ze mi sie tak tylko latwo mowi...

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:47   #3250
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jechalam bryczka do slubu, a dekoracje kupowalam sztuczna
no właśnie przypominam sobie że bryczką jechałaś też bym tak chciała bo konkretnie chodzi mi o dekoracje pomyślałam sobie że może któraś PMka chciałaby odsprzedać swoją dekorzcje?

Stary 2009-06-24, 12:48   #3251
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
u mnie trzeba i tak dużo wcześniej sale załatwiać jak byliśmy zespół załatwić albo sale to połowa terminów zajętą już
a TŻ chciała jeszcze ślub po obronie więc wypadła tez ta data hi hi
No to mieliście szczęście. Nam się nie spieszyło, bo mieliśmy wesele urządzać na sali na działkach, ale moja chrzestna poleciła mi tą restauracja i jak pojechaliśmy i zobaczyliśmy salę to się nam odechciało sali na działkach Poza tym moja mama stwierdziła, że przynajmniej nie będzie musiała jeździć za jedzeniem i szukać kelnerek, które teraz strsznie dużo biorą no, a że nie było wolnego terminu na sobotę to trudno teraz w tyg. też są wesela Na początku mi to przeszkadzało tak dziwnie się czułam z tą datą, ale jak zobaczyłam ile osób bierze w tyg. ślub to mi przeszło.
Stary 2009-06-24, 12:48   #3252
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
anjadka no co Ty! ja widzialam Cie na oczy i masz super figure !
bedziesz slicznie wygladac! nie przejmuj sie tymi zachwytami nad kuzynka! jestem pewna, ze w druga strone to tez dziala i Twoja mama przed nimi zachwala Ciebie
aha nie wiem, czy czytalas, ale nie kupilam jednak tych butow szkoda bo sliczne byly...

A czemu nie kupiłaś? Jednak nie były zbyt wygodne??
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:49   #3253
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Może faktycznie... Widać matka ma wiecej klasy, przeprszam ale "prostak" z tego ojca A Ty się nie martw! Trudno, jesli nie przyjdzie na ślub i wesele, to świadczy tylko o nim! A potem, jak będziecie mieć dzieci, to też "nie zadzwonię, bo Ona dzwoniła", "Nie przyjdę na urodziny, bo ona będzie"? Chore po prostu! I wogóle co to za traktowanie Ciebi i Twoich rodziców!!!
Głowa do góry! Ci, którym faktycznie zalezy na byciu z Wami będą i Was nie zawiodą
ech.. z drugiej sotrony, moze ten ojciec tylko tak starszy, ze nie przyjdzie?? juz sama nie wiem.

o tym, co podkreslone nie pomyslalam.

zreszta, moi rodzice tez sie wkurzyli. ok. wtedy był wieczór zapoznawczy, nie chciał, znal juz moich rodzicow, wiec ok. ale teraz mamy sie raz, ostatni raz spotkac aby ustalic menu, alkohole i inne rzeczy. moi rodzice specjalnie robia grilla aby nie siedziec i nie patrzec sie na siebie wiec jesli on nie przyjdzie to sie wkurze ostro. Moi rodzice powiedzieli, ze nawet do niego nie zadzwonia, raz zadzwonili wtedy i to wystarczy. TZ mama od razu, ze pewnie, nie ma sprawy. a ten sie TZ pyta : a czemu sobota a niby kiedy moi rodzice maja to zrobic?? w pracy?? albo jak TZ mama pracuje od 8 do 18 to moze w jej godiznach pracy??

myslicie, ze jak on nie przyjdzie, to ja tez moge nie isc wreczac mu zaproszenie?? moze zrobic to sam TZ?? tym bardziej , ze nie jest on zapisany z osobą tow.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:49   #3254
kasiaher
Wtajemniczenie

P6060008.jpg
tutaj troche widac ta dekoracje
Stary 2009-06-24, 12:51   #3255
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
madzia ja bym chyba wybrala ten drugi gabinet, ktorego stronke wkleilas
a co do ojca TZ to ja bym dala zaproszenie tylko dla niego... tym bardziej, ze slubu z ta kobieta nie ma, pisalas kiedys, ze skrzywdzil rodzine TZ, to niech przyjdzie sam, by nie powodowac niemilej atmosfery, a jesli jemu sie to nie podoba to co to za ojciec, niech bedzie tylko na tym slubie i tyle, jesli na wesele nie chce isc to nie. choc pewnie po kosciele jak wszyscy beda jechac na sale to sie tez zabierze
dzieci maja sie stresowac za doroslych i dojrzalych rodzicow. ja bym to zostawila tak jak napisalam. chyba ze mi sie tak tylko latwo mowi...
dzięki za podpowiedz z tym gabinetem
chyba taki leczniczy jest lepszy od zwykłego prowadzonego przez jedna babkę??
a do TZ ojca, mam nadzieje, ze albo TZ siostry dzis pomogą (mają taki zamiar) albo on sam zrozumie.

Stary 2009-06-24, 12:53   #3256
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ale czym się martwisz? Że jak to będzie wyglądać, czy że to niesprawiedliwe? Kochana to Ty zapłać za jedzenie swoich, a Tż swoich, jeśli tak Ci to spędza sen z powiek. Przynajmniej będą Ci, którym zależy Głowa do góy!!!
Każdy płaci za swoich gości u nas. Tak dziwnie mi, że się z tego zrobiło moje wesele a nie nasze...Ale może masz rację, może nawet na to na weselu nie zwrócę uwagi...

Cytat:
Załącznik 2330681
Fajna dorożka
Stary 2009-06-24, 12:54   #3257
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 2330681
ale fajnie tak bryczką jechać śliczna dekoracja ale ja mam auto srebrne i myślałam coś o pomarańczowych kwiatach bo dekoracja sali będzie pomarańczowa.
A Ty to sama robiłaś czy kupiłaś gotową?

Stary 2009-06-24, 12:54   #3258
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy płaci za swoich gości u nas. Tak dziwnie mi, że się z tego zrobiło moje wesele a nie nasze...Ale może masz rację, może nawet na to na weselu nie zwrócę uwagi...
ja tam bym sie nie przejmowała. u nas tez ma byc niby połowa moich i polowa TZ gosci . ale jak mi ktos odmówi, to TZ kogos od siebie doprosi

Stary 2009-06-24, 12:58   #3259
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
no właśnie przypominam sobie że bryczką jechałaś też bym tak chciała bo konkretnie chodzi mi o dekoracje pomyślałam sobie że może któraś PMka chciałaby odsprzedać swoją dekorzcje?
Ja będę jechała do ślubu jeepem i będę miała dekoracje ze sztucznych kwiatów. W załączeniu daje zdjęcie autka, dekoracji na opone z tyłu i dekoracji na przód. Nie mam zdjęcia kwiatów, bo też będą, ale to będę białe i różowe róże Mam sztuczne kwiaty ponieważ całą dekoracją zajmie się moja ciocia i też jej autorstwa są te dekoracje na przód i tył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0127.jpg (152,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg asfsdg.jpg (161,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hdfbhdft.jpg (28,2 KB, 11 załadowań)
Stary 2009-06-24, 12:59   #3260
atomufka
Zakorzenienie

kasiaher super bryczka nie martw sie niedlugo wszystkie dolaczymy do watku PO

a ja wlasnie mecze sie z podziekowaniami dla gosci.Znow zabraklo mi tasiemki wiec juz drugi raz musze pojsc do pasmanterii.Babki beda sie ze mnie smialy
sollangelica nigdy czegos takiego nie widzialam.Akurat nie w moim guscieJa robie sama ,zawijam w organze cukierki i migdalySlicznie wyglada.Potem zdjecia wrzuce.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:09   #3261
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
A czemu nie kupiłaś? Jednak nie były zbyt wygodne??
one nawet nie klapaly poprostu pasek nie trzymal mi piety - zsuwal sie. ale za to obcas byl super i jakby bylo ok z tym paskiem to bym wziela.
gratuluje zdania egz i powodzonka na nastepnym

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie
czy któraś z Was widziała takie cuda na żywo?

http://www.allegro.pl/item662362899.html

chciałabym zamowić, ale raz - boje się, że nie poradzę sobie ze składaniem, dwa że jak przyjdzie co do czego to będzie to jakaś tandeta
Soll tak nie za bardzo podbaja mi sie te pudeleczka. suknia PM ok, ale garnitur tak nie bardzo, poza tym jak na zdjecie reklamujace to pudeleczko to nawet tutaj za ladnie nie jest on zlozony, tak nie rowno, wiec moze byc ze skladaniem problem.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:10   #3262
ania20m
Wtajemniczenie

myślałam o czymś takim:
http://www.allegro.pl/item659050032_...zyki_odss.html
http://www.allegro.pl/item609882568_..._na_klamk.html

Stary 2009-06-24, 13:17   #3263
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Witajcie kobiety!!! Mam chwilę komputer tylko dla siebie!!! Dopóki TŻ nie wróci z pracy. Chyba sprawię sobie własny

strobiluska podoba mi się u Ciebie ta plecionka na górze, a reszta w sumie nie jest zła, ale jakoś mało korzystnie wyglądasz. A makijaż, prawie nie zauważyłam, ale może ty nie chcesz się mocno malować?? Ja też będę mieć delikatny, bo ogólnie też się prawie nie maluję, tusz i kulki
mka1987 ja też uwielbiam obcasy!!!:jup i: chociaż Bozia mi wzrostu nie żałowała

śliweńka - gratuluję i witam wśród Magazynierek !! A co do nazwisk, nie odmienialiśmy tych które brzmiały śmiesznie lub jakoś dziwnie , ale decyzja należy do Was!! Cieszę się, że zaproszenia mamy już z głowy

Co do zdjęć z przmiarki, proszę bardzo małe poprawki jeszcze i zwężenie w pasie gorsetu i koniec!!! We wtorek odbieram. Ciągle się waham odnośnie welonu ...
Sliczna sukienka i welonik jak najbardziej pasuje!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Obiecałam juz wcześniej fotki moich gadżetów...a więc:
- Poduszeczka pod obrączki
- Księga Gości
- Buciki
SUPER!

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
śliweńko rozdaj te zaproszenia na tej imprezie rodzinnej, co Ci szkodzi, jak ktoś jest w porządku to ucieszy się mimo wszystko. Ja rozdałam część zaproszeń na komunii kuzynki, powiedziałam, że żałuje, że nie mogłam dotrzeć do każdego do domu z powodu egzaminamów na uczelni i nawału pracy- goście zrozumieli i przyjęli zaproszenia.

Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś prosiłam Was bardzo o trzymanie kciuków za mnie. Było to jeszcze zimą ale sprawa dopiero niedawno się wyklarowała, więc spieszę z podziękowaniami za wsparcie i informuję, że od września zmieniam stanowisko pracy
Nie będę już pomocą nauczyciela, tylko będę prowadziła własną grupę : jupi::j upi::ju pi:
Będe pracować w tym samym przedszkolu co teraz, do czasu aż wróci nauczycielka, którą mam zastępowac. Bardzo się cieszę pomimo tego, że obiecane i pewne mam zaledwie dwa miesiace pracy. Nie mniej jednak jest spora szansa, że ta kobieta nie od razu będzie mogła wrócić do pracy, także może na dłużej tam się zahacze
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Uszyta dobrze,tylko za duzo chyba na nia patrzylamPoza tym ostatnio cala byla w szpilkach,jutro ide na przymiarke to sie okaze
No i wszystkie suknie jakie mierzylam byly bardzo za duze i efekt koncowy tak naprawde musialam sobie wyobrazac

Dzieki dziewczynki zaraz poszukam zdjecia z przymiarki mam tylko jedno z tylu .
Śliczną masz tą sukienkę i z tyłu leży idealnie! Będziesz wyglądać pięknie! Nic się nie przejmuj!

a ja dzisiaj dzwoniłam do firmy, w której zamówiłam próbkę zaproszeń i się wkurzyłam, bo okazało się, że Panience się zapodziało moje zamówienie i nie wysłała. Dzisiaj ma dać do wysyłki, ale tym samym kupno zaproszeń odsuwa mi się do przyszłego tygodnia, a ja nie mam czasu na zwłokę!!...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:22   #3264
motley
Zadomowienie

Cytat:
Jestem załamana tymi różnicami w liczbie gości
nie przejmuj się, ode mnie też będzie więcej osób niż od TŻ bo on nie zaprasza w zasadzie nikogo z rodziny taty Mój TŻ mówi, że to nie ma znaczenia bo i tak na weselu już wszyscy będą jedną rodziną

Cytat:
DZIEWCZYNY! zdałam ten poniedziałkowy egzamin!!! jeszcze tylko ostatni we wtorek.
gratulacje

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:22   #3265
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
S
a ja dzisiaj dzwoniłam do firmy, w której zamówiłam próbkę zaproszeń i się wkurzyłam, bo okazało się, że Panience się zapodziało moje zamówienie i nie wysłała. Dzisiaj ma dać do wysyłki, ale tym samym kupno zaproszeń odsuwa mi się do przyszłego tygodnia, a ja nie mam czasu na zwłokę!!...
uuuu .. nie chce Cie straszyć, ale czy to nie za późno? ile czasu trwa realizacja zamóienia? ja powinnam miec zaproszenia w piątek a i tak martwiłam się że to późno, a ślub 12.09.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:31   #3266
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
uuuu .. nie chce Cie straszyć, ale czy to nie za późno? ile czasu trwa realizacja zamóienia? ja powinnam miec zaproszenia w piątek a i tak martwiłam się że to późno, a ślub 12.09.
No właśnie realizacja trwa ok tygodnia, kurcze właśnie wiem, że to trochę późno i jestem trochę tym wystraszona. Nie wiem czy nie pójdę do jakiegoś sklepu i czy nie kupię tutaj na miejscu, żeby było szybciej... Ja chciałabym je rozdać tak do 15 lipca, a TŻ mowi, że mamy jeszcze dużo czasu, ale ja jakoś nie jestem przekonana. Też ślub mamy 12.09...

Stary 2009-06-24, 13:31   #3267
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
pamietam, ze jeszcze chyba jaga miała podobny problem. jak ona to rozwiązała??
tylko,z e u ciebie jest taka roznica, ze wy chcecie ja zaprosic tylko matak sie stawia. a u TZ, nikt jej nie chce, tylko ojciec grozi, ze bez niej nie przyjdzie
heh, Madzialenka, to widze, ze nie dosc, ze slubujemy tego samego dnia to mamy jeszcze ten sam problem... U nas to ojciec TZ takie problemy robi, ze wychodzi na to, ze chyba wogole nie przyjdzie. Bo nie przyjdzie jesli nie zaprosimy JEGO gosci i nie przyjdzie jesli nie zaprosimy jeogo kobiety. Jego koieta powiedziala, ze i tak nie przyjdzie ze wzgledu na nasze dobro, to teraz on ja szantarzuje i mowi, ze on na wesele nie przyjdzie... Po tych slowach kochanki ojca TZ kazdemu oddzielnie dalismy zaproszenie(przy przyjmowaniu zaproszenia ona powieziala, ze jej nie bedzie i zeby jej nie liczyc; oczywiscienie musze powtarzac co ojciec TZ po tym powiedzial) . Takze teraz nie wiemy czy ta kobieta bedzie czy nie. Wiemy, ze jak bedzie to matka TZ narobi tam rabanu...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:36   #3268
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Wczoraj jedna z najblizszych koleżanek mi zakomunikowała ze jednak na slubie jej nie będzie bo została poproszona o bycie chrzestną, akurat w sobotę to jej mówię, ze przykro mi, ale pogadamy na panieńskim- a ona: ,,taa yyy, na panieńskim...bo ja nie lubię takich imprez... " normalnie jestem w szoku, że ona nie chciała przyjść- a spotykamy się dosć cześto

znajomi TZ też odmówili bo twierdza ze mają wesele tydzień po nas i nie zdążyliby się zregenerować
Od kiedy w sobotę są chrzciny? Dziwna ta koleżanka, chyba chciałą się wykręcić. Tak się właśnie można poznać na ludziach:/

Cytat:
co jest lepsze przy wyjsciu z domu??
- saksofon
- skrzypce
- akordeon

??
Skrzypce nie, sam saksofon zdecydowane nie (słyszałam i strasznie mi się nie podobało), raczej akordeon albo akordeon z saksofonem.

Cytat:
Dziewczyny, doradźcie co robić? Od Tż, u którego i tak miało być mniej osób niż ode mnie, poodpadały kolejne i teraz jest ponad 60 ode mnie i 20 od niego ...
A co masz zrobić? Nic nie poradzisz na to, ze masz taką rodzinę a z jego strony jeszcze sporo zrezygnowało. Nie powinnaś się tym przejmować. I to jest wasze wesele a nie Twoje jak piszesz:P

Cytat:
Wiecei co, jeszcze jedno wam chciałam powiedzieć, jest mi jakoś tak strasznie przykro... cała moja rodzina podnieca się jaką piękna sukienkę będzie miała moja kuzynka i że będzie jak księżniczka wyglądać itd. Nie wiem czy to ja jestem jakaś dziwna..ale jakoś mi przykro jak mi mama tak przez telefon mówi, zwłaszcza że ona jest taka laska mega.. a ja nawet nie wiem jak będę wyglądać bo ani sukni na oczy nie widziałam, ani fryzury próbnej nie miałam, ani makijażu
Ty będziesz wyglądać najpiękniej w tym dniu i nie przejmuj sie tym gadaniem

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
anula bardzo ładne buty pokaż zdjecie tej złotej sukienki
Dzięki, a sukienkę zakładam za 2 tygodnie na wesele koleżanki i po nim wkleję zdjęcia, bo teraz ona jest w praniu Muszę ją odświeżyć.

Cytat:
Gratulacje!! A buty kupiłam w CCC za 70zł, były też takie wrzosowe.

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-06-24 o 13:41
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:40   #3269
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć

Od kiedy w sobotę są chrzciny? Dziwna ta koleżanka, chyba chciałą się wykręcić. Tak się właśnie można poznać na ludziach:/
W większych miastach chrzciny są w soboty i jest to bardzo popularne. Tak przynajmniej jest w Krakowie.

Stary 2009-06-24, 13:43   #3270
jaga_2001
Zakorzenienie

anjadka, gratuluje!

Justyna, nic nie poradisz na to, ze taka rozbierznosc w liczbie gosci. U mnie tez jest "ciekawie" Ode mnie 40 a od TZ 120...

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

ja mieszkam w wiekszym miescie i u mnie chrzciny sa w niedziele o 13.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości