|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
Prezentacja poszla dobrze i w koncu wszyscy zobaczyli mojego brzusia... Ale sluchali sluchali i mieli milion pytan na koniec... ![]() Takze stawiam wszystkim dzisiaj Milkshake i koktajle owocowe do wyboru ![]() Sliczny brzuszek...i tak tak - widac widac Ty chyba tez taka chudzinka jestes jak ja..? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj z tz'tem kupilismy przez internet rzeczy dla malenstwa...wkleje potem fotki...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-06-25 o 09:11 |
||||
|
|
|
#3782 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki
U mnie jak narazie bez zmian ciagle sie stresuje, że cos nie tak chociaz troszke mnie uspokoilyscie U mnie to jest juz 19 tydzien ( 18 tygodni + 5 dni). Dzisiaj wybieram sie do lekarza na 18:15 mam nadzieje, że mnie uspokoi i w koncu bede mogla przestac sie denerwowac tak bardzo bym juz chciala poczuc jakies bulgotki i kopniaczki moze od razu zrobia mi USG albo chociaz sprawdza tetno maluszka ... tak sie boje Wszystkie macie cudowne brzuszki ![]() ![]() moj jest malusi ale juz troszke wystaje moze ja juz sobie sama wkrecam, ze jest taki malutki i rzeczywiście rano jest mniejszy a jak sie połoze na plecach to prawie płaski. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze i 3 lipca może będe juz wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku O poczatku czuje, że to chlopczyk, zawsze chcialam chlopca ale zobaczymy ważne, zeby bylo zdrowiutkie Kropka oczywiście trzymam kciuki mocno za Twoja siostre !!! Na pewno przez to wszystko przejdzie świetnie, da sobie rade i juz wkrotce będzie z maluszkiem w domku Witam wszystkie nowe mamusie jak Nas juz duzooooo Cieszę sie bardzo ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Kachula gratuluje chłopczyka ![]() ![]() Nadrabiałam czytanie Naszego wątku i obstawiałam chłopca i sie udalo !! Juz nie pierwszy raz siostrze na poczatku ciazy mowie " to będzie córa" i tez trafiam :P Czuje, że moj bobas okaze sie chlopcem ale zobaczymy :P doczekac sie juz nie moge
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Witam stare i nowe Mamusie
![]() Gratuluję pięknych brzuszków ![]() Trzymam kciuki za Kropki siostrę ![]() Gratuluję zdanego egzaminu ![]() Kachulka gratuluję zdrowego synusia ![]() Tarasia przykaż Dudziakowej że trzymamy kciuki i niech ją nawadniają ile wlezie byleby dobrze było![]() a u mnie dziś piękne słonko... zaraz wezmę herbatkę z palemką na ogródek pod parasol i biorę się za czytanie nowej Grocholi bo dziś rano od Mezusia dostałam ![]() ![]() ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#3784 |
|
Przyczajenie
|
Kareninko gratluje udanej prezentacji
![]() ![]() smaka mi narobilas tymi koktajlami :P hihi w ogole ostatnio mam chęć właściwie na same owoce czereśnie truskawki mniammmmm :P i jagody ze śmietanką tez o tak ![]() ![]() natomiast nie mam wcale apetytu na mięso ... a jest na pewno potrzebne dzidzi zawsze jadłam je normalnie a teraz mnie odrzuca feeeee słodycze też bleeee ale za to na ryby mam chęć chociaż zawsze je bardzo lubiłam ide cos pojeść :P
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
A ja w ogromnym stresie od wczoraj
Moja teściowa miała zawał serca wieczorem i cała noc czekałam na wiadomości od Tż co sie dzieje... Ogólnie to był dla nas duży szok bo kilka minut wcześniej teściowa byla z moim Kuba w cyrku a nigdy nie skarżyła sie na serce No i taki nie miły czas przede mną- próbuje sie uspokojić bo z nerwów mi brzuch twardnieje i martwie sie o dzidzię... |
|
|
|
#3786 |
|
Przyczajenie
|
Tarasia przekaz Naszej Dudziakowej, że wszystkie trzymamy kciuki !!!
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Malina nie denerwuj sie !!! Trzeba mocno wierzyc, że wszystko będzie dobrze Mój tata pare lat temu tez byl okazem zdrowia nie skarżył sie na serducho i mial zawal też bardzo przezywalam ale wyszedl z tego i jest wszystko dobrze Trzeba myslec pozytywnie i będzie dobrze i nie denerwuj sie bo dzidzi tego nie lubi i sie będzie złoscic w Twoim brzuszku
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte i nie denerwuj sie, bo na pewno wszystko jest dobrze a dzidzia nie lubi kiedy mamusia jest w stresie... Cytat:
![]() Cytat:
Oh, bardzo mi przykro i mam nadzieje, ze szybko dostaniesz dobre wiadomosci ![]() A oto nasze wczorajsze zakupy...mam nadzieje, ze niedlugo przyjda poczta...
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
Kasiula gratuluję synka.
Domi wywróż mi córkę to może będzie synek. Mi wczoraj nagle wyskoczył taki brzuch, że myślałam że mnie rozsadzi. Skóra napięta do granic możliwości. Zaczęłam mamie pokazywać jakiego mam twardziela, a ta krzyczy przestań bo mu oczka wyjmiesz ![]() No poprawę humoru polecam na wizażu wątek Autentyczne!!!! ))))))))))) Buahahahahah! Ja przy tym płaczę.
Dwie są rzeczy, które czynią z pana Typ społeczny o wartości wzoru: Brak poczucia własnego komizmu, Brak poczucia cudzego humoru. Edytowane przez zmarzenka Czas edycji: 2009-06-25 o 10:31 Powód: dodanie |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
....
|
#3791 |
|
Przyczajenie
|
Lucky widze, ze u Ciebie ładna sloneczna pogoda
Zazdroszcze u mnie tu w Lodzi ciągle chumry i ten wstrętny deszcz co jakis czas pada dobrze, że chociaz jest w miarę cieplo. Troszke poleze sobie i czekam na mojego TZ az wroci z pracy i razem jedziemy do lekarza ... boimy sie bardzo ale musi byc dobrze
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
karenina19 ale słodziachne zakupy
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge sie juz doczekac az bede je miala w rekach i bede mogla poukladac w szafkach w pokoiku dla dzidzi... ![]() A najlepsze bylo to, co moj malz powiedzial jak juz zamowilismy to wszystko..taki totalnie zadowolony mowi do mnie :"No teraz kochanie, to mamy juz prawie wszystko, nie?"... Myslalam, ze sie smiechu poplacze
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka, jak tam zab? I co tam u siostry?
Karenina, super, ze prezentacja dobrze poszla. A z koktailiku chetnie bym skorzystala ![]() Kachula, gratuluje chlopaka ![]() ![]() Tarasia, przekaz Dudziakowej dobre zyczenia i zeby sie z Leosiem trzymala. Malina, mam nadzieje, ze z tesciowa wkrotce bedzie wszystko dobrze. Postaraj sie pozytywnie myslec. A ja dzis sie troche niepokoje, bo moje malenstwo do tej pory nie dalo o sobie znac.
|
#3795 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym skakala z radości pod sam sufit ![]() Cytat:
i do tego masz piękną pogodę...Cytat:
Cytat:
A ja kupilam wreszcie piekny kajet na dziennik ciąży. Kupiłam i tyle. Na razie leży tydzień i nie mam kiedy się za niego zabrać... ![]() Gucia, nie martw się, daj maleństwu pospać!
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-06-25 o 10:46 |
||||
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane dziekuje slicznie za gratulacje tez sie ciesze ze bedzie synek chociaz jeszcze trudno mi uwierzyc ze bede miala synka-jakos tak do mnie zaczelo to dopiero na powazne docierac.pierwsza ciaze poronilam wiec staralam sie tak bardzo nie przywiazywac do dzidziolka ale to bylo niemozliwe a teraz jak sie dowiedzialam ze jest zdrowy i wszystko dobrze to powoli zaczynam wierzyc ze tak juz bedzie do konca ciazy i ze jednak wszystko bedzie dobrze,wiem ze pisze straszne rzeczy ale te co poronily juz kiedys pewnie mnie rozumieja...ten strach zawsze bedzei az do samego porodu
Kareninko slicznosci zakupiliscie dla dzidzi ,gratuluje prezentacji,kiedy masz kochana nastepna wizyte? Malinko z tesciowa bedzie napewno dobrze nie zamartwiaj sie tak bardzo bo dzidzi szkodzi Dudziakowa niech cie nawadniaja ile wlezie aby tylko bylo dobrze Lucky zazrdoszcze pogody u ,mie dzis szaro buro Tarasiu oj pilnuj tych fachjowcow,u mnie w pon zmieniali okna i juz okna wyrwane byly i wszystko przygotowane do zalozenia nowych i co sie okazało ze facet ktory byl pobierac pomiary zle wymierzył okno balkonowe i d..a-chcieli mi folie na noc zalozyc to tz sie wsciekl i zadyme zrobil i tego samego dnia za 2godzinki znalazl sie balkon ktory mial na szczescie takie wymirary jak moj ,nie mowiac juz o tym ze z 3 okien ktore nam wymieniali 2 zle zrobili i otwieraja sie nie tak jak mialy sie otwierac wiec odrazu reklamacje złozyłam-a niby jedna z lepszych firm u nas w miescie Gucia dzidzi pewnie spi,moje tez ostatnio nie bulgotało i nie dawalo znac o sobie wiec tez przezywalam strasznie a na usg ginka mowi ze ono spi sobie Konspi to bierz sie kochana za ten dziennik bo zaraz poloweczka minie a zanim sie obejrzysz to do porodu bedziemy szły wszystkie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-06-25 o 10:54 |
|
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
Malina, mam nadzieję że z Twoją teściową będzie wszystko dobrze... Na pewno oboje z TŻ-tem się denerwujecie... Ale pamiętaj - musisz teraz przede wszystkim myśleć o dzidzi... I mama TŻ-ta też by na pewno nie chciała żeby Twoje nerwy szkodziły maleństwu
Kareninka widzę że zaszalałaś z tymi zakupami Śliczne rzeczy dla maluszka Ja postanowiłam być twarda i na razie nic jeszcze nie kupuję... Chcielibyśmy najpierw poznać płeć dzidzi. Ale nie powiem - zdarzało się już że zachodziłam do sklepów z artykułami dla maluchów żeby sobie chociaż pooglądać
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
kachula27 -gratuluję Synka ! choć ja tez przepowiadałam Ci dziewczynkę
To z pewnością moja córcia będzie miała duuuuży wybór (chyba, że się okaże chłopcem, ale moje przeczucia skłaniają się ku dziewczynce) Malinka- oby teściowa szybciutko wróciła do zdrowia!! karenina - słodkie zakupy! Piękności same!! I gratuluję udanej prezentacji! Tarasia przekaż proszę Dudziakowej, że trzymamy kciuki za nia i Leośka!! Bidulka no, wciąż musi taki stres przechodzić! A mój wczorajszy placek z tryskawkami, wstyd się przyznać, nie raczej nie był zjadliwy! TZ po wyjściu gości z uśmiechem powiedział, ze wstyd gościom podawać coś takiego Dostałam od koleżanki mnóstwo ubranek dla Dzidzi- powiedziała, że dostanę więcej, ale to jak się dowiemy jaka płeć (ona ma bliźniaki: chłopca i dziewczynkę) bo na razie same unisexy mi przywiozła!! Bardzo się cieszę!! tyle wydatków odejdzie... uff A pogoda nadal nas nie rozpieszcza
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmarzenka, zaczelam czytac ten watek, ale musialam przerwac po kilku zdaniach. Nie wypada mi chichrac sie w pracy przed komputerem A pogoda u nas zaczela sie jakos przejasniac. Nie ma slonca jeszcze, ale jest troche cieplej i najwazniejsze, ze nie pada
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-25 o 11:06 |
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a mozecie podac linka do tego watku bo nie mam czasu go poszukac dziekuje
|
#3801 | |
|
Raczkowanie
|
Kareninko śliczne zakupki, zwłaszcza te owieczki, mam jakieś skrzywienie na punkcie owieczek i wszystko co z owieczkami to ładne
![]() Cytat:
Domi jak tam Twoja nauka na jutro? Mi się tak nie chce uczyć, że aż strach Dla Dudziakowej dużo zdrówka i niech ją tam nawadniają. Malinko trzymajcie się z TŻ, będzie dobrze, teściowa jest pod opieką lekarzy więc będzie dobrze, dbaj o siebie i zachowaj spokój, choć wiem, że to trudne. Pati nie zamartiwaj się tak każdym szczegółem związanym z ciążą, myślę, że lekarz Cię dzisiaj uspokoi. Ja też nie jem mięsą za bardzo, oprócz kurczaka i ryb, ale biorę witaminy z żelazem i wyniki mam dobre. Najważniejsze są owoce i warzywa, a jeśli masz na nie apetyt to wszystko jest ok Moze później wróci Ci ochota na mięsko, w ciąży smaki są zmienne.Mamusia ma być uśmiechnięta i optymistyczna, żeby dzidziuś był spokojny. A nam wczoraj podczas czytania bajki do brzucha (TŻ zajmuje się tym od 4 dni ) Alicja zrobiła niespodziankę. Kłade się, odkrywamy brzuszek, patrzymy, a tam z lewej strony takie wybrzuszenie, ja na to "zobacz jak się wypięła tutaj", a TŻ biedny "a to normalne jest?". Ale już potem pogłaskał po tym wybrzuszeniu, pogadał co córci i się przestała wypinać, rozprostowała się, brzuch wrócił do normy, a potem kopnęła tatusia w rękę, więc TŻ był wniebowzięty ![]() To jest naprawdę niesamowite jak tak maleństwo się wypnie z jednej strony i bardziej wystaje
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#3802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze to przez pogode? Moje na przyklad, kiedy jest taka "senna" dla mnie pogoda tez jest troche spokojniejsze....a raz mialam tak (jakis tydzien temu w weekend), ze az do 15-16 nic nie czulam i tez sie juz martwilam...ale na szczescie pozniej dostalam "kopa na pocieszenie" i od razu lepiej... Cytat:
Hihihi...ja tez sie przyznaje, ze moj Dziennik Ciazy lezy sobie juz przygotowany - pierwsze 8 kart juz posklejane i gotowe i...nie moge sie zabrac za reszte roboty.. ![]() Cytat:
Kochana, oczywiscie, ze bedzie wszystko dobrze A my mamy usg polowkowe 6 lipca ![]() Cytat:
Ja tez nie chcialam nic kupowac, ale wczoraj bylam w taaakim stresie po tej prezentacji, ze malz po prostu chcial odciagnac moja uwage i zaproponowal ze kupimy cos dla mnie...Ja na to, ze dzisiaj nie chce...No to on, ze moze dla dzidzi...od razu mialam taka minke wiec...
|
|
#3803 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za teściowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a do Ciebie pasuje mi córeczka, do Twojego nicku chyba Cytat:
Cytat:
jużchyba dzis dam sobie spokój z nauką, nic nowego nei wymyśle i stresuje się
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-25 o 11:43 |
|||||||
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
kachula27-GRATULACJE syna
ja dzisiaj na 17 mam wizytę będę oglądać dzidzie!!!!!!niestety tż ze mną nie może pójść bo w pracy
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
kobietki, trzymajcie kciuki,
dzisiaj idę na 16:30 do gina; mam nadzieję, że nie wykryje żadnych komplikacji i pozwoli mi na pełną aktywność (DVD z ćwiczeniami dla ciężarówek od kilku dni leży i czeka ) no i mam cichą nadzieję, że tym razem dzidzia ustawi się odpowiednio i pozwoli zajrzeć między nóżki obstawiam że będzie.... a zresztą nic nie mówię, możecie mi powróżyć |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe...wlasnie wychodze wiec moze troszke pozniej...
![]() Cytat:
Trzymam kciuki i chociaz zadna ze mnie czarownica to mysle, ze moze dziewczynka bedzie u ciebie..?
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Konspiracja - nie pamiętam, czy Tobie miałam dać znać, a propos wykorzystania urlopu po macierzyńskim za 2010 - więc przysługuje on nam normalnie (26 dni)! Więc dobra wiadomość
fruzia - stawiam na dziewczynkę! martaN23 - powodzenia na wizycie A mi koledzy w pracy właśnie przynieśli michę czereśni Jak to miło być jedyną kobietą w pracy |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie dzis w pracy dowiedzialam, ze wkrotce wejdzie u nas skrocony czas pracy , a co za tym idzie mniejsze zarobki i jeszcze dalej nizsze swiadczenia na wychowawczym
|
#3810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Brzuchatki
Pogoda dzisiaj niby lepsza, ale u mnie strasznie duszno. Normalnie się pocę od samego myślenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Szkoda, że TŻ nie może Ci dzisiaj towarzyszyć.Cytat:
za dzisiejszą wizytę. Mnie coś się wydaje, że Ty dziewczynkę będziesz miała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Ale sluchali sluchali i mieli milion pytan na koniec... 

Z dużym opóźnieniem, ale ogromną chęcią dopisuję się do wątku
Też już nie mogę się doczekać, kiedy się dowiem, kto mieszka u mnie w brzusiu. Kolejną wizytę mam 29 czerwca, może się uda
ciagle sie stresuje, że cos nie tak