Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 09:10   #3781
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki, tylko sie nie stresuj za bardzo to prezentacja wyjdzie super POWODZENIA
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Karenina, na pewno wszystko się uda.
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Karenino, Trzymam kciuki za dzisiaj.
Dziekuje dziewczynki za kciuki...
Prezentacja poszla dobrze i w koncu wszyscy zobaczyli mojego brzusia... Takze bylam ciekawa czy w ogole beda sluchali o czym mowie czy tylko patrzyli na brzuszek Ale sluchali sluchali i mieli milion pytan na koniec...

Takze stawiam wszystkim dzisiaj Milkshake i koktajle owocowe do wyboru

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Fotka mojego brzuchola 15 tydzień! W końcu cosik widać!
Buziole!
Sliczny brzuszek...i tak tak - widac widac Ty chyba tez taka chudzinka jestes jak ja..?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
To ja wkleje mój, dodam, ze rano jest mniejszy teoretycznie jutro zaczynam 16 tydzien, choc wg ostatniego Usg, to 16 juz nawet w niedziele moze zaczełam
Piekny brzuszek i zgrabna mamusia

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie Z dużym opóźnieniem, ale ogromną chęcią dopisuję się do wątku Jestem w 15 tygodniu, termin mam pod choinkę a więc będzie to najpiękniejszy prezent. II trymestr jest łaskawy, po nudnościach nie zostało śladu, tylko spać mogłabym cały czas Też już nie mogę się doczekać, kiedy się dowiem, kto mieszka u mnie w brzusiu. Kolejną wizytę mam 29 czerwca, może się uda
Witam

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Nasza druzyna pilkarska powiekszy sie o kolejnego zawodnika bedzie chłopak!!!!
Hihihi....nie ma to jak initucja mamusiowa Gratuluje

My wczoraj z tz'tem kupilismy przez internet rzeczy dla malenstwa...wkleje potem fotki...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg milkshake.jpg (14,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg christmas-fruit-cocktail.jpg (32,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FC01-4405.jpg (23,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Verpoorten-RedFruits_Torsten_Spuhn.jpg (28,3 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-06-25 o 09:11
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 09:50   #3782
Pati18
Przyczajenie

Cześć dziewczynki U mnie jak narazie bez zmian ciagle sie stresuje, że cos nie tak chociaz troszke mnie uspokoilyscie U mnie to jest juz 19 tydzien ( 18 tygodni + 5 dni). Dzisiaj wybieram sie do lekarza na 18:15 mam nadzieje, że mnie uspokoi i w koncu bede mogla przestac sie denerwowac tak bardzo bym juz chciala poczuc jakies bulgotki i kopniaczki moze od razu zrobia mi USG albo chociaz sprawdza tetno maluszka ... tak sie boje Wszystkie macie cudowne brzuszki moj jest malusi ale juz troszke wystaje moze ja juz sobie sama wkrecam, ze jest taki malutki i rzeczywiście rano jest mniejszy a jak sie połoze na plecach to prawie płaski. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze i 3 lipca może będe juz wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku O poczatku czuje, że to chlopczyk, zawsze chcialam chlopca ale zobaczymy ważne, zeby bylo zdrowiutkie

Kropka oczywiście trzymam kciuki mocno za Twoja siostre !!! Na pewno przez to wszystko przejdzie świetnie, da sobie rade i juz wkrotce będzie z maluszkiem w domku

Witam wszystkie nowe mamusie jak Nas juz duzooooo Cieszę sie bardzo

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Kachula gratuluje chłopczyka Nadrabiałam czytanie Naszego wątku i obstawiałam chłopca i sie udalo !! Juz nie pierwszy raz siostrze na poczatku ciazy mowie " to będzie córa" i tez trafiam :P Czuje, że moj bobas okaze sie chlopcem ale zobaczymy :P doczekac sie juz nie moge
Stary 2009-06-25, 10:02   #3783
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witam stare i nowe Mamusie

Gratuluję pięknych brzuszków

Trzymam kciuki za Kropki siostrę

Gratuluję zdanego egzaminu

Kachulka gratuluję zdrowego synusia

Tarasia przykaż Dudziakowej że trzymamy kciuki i niech ją nawadniają ile wlezie byleby dobrze było

a u mnie dziś piękne słonko... zaraz wezmę herbatkę z palemką na ogródek pod parasol i biorę się za czytanie nowej Grocholi bo dziś rano od Mezusia dostałam

miłego dnia
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:14   #3784
Pati18
Przyczajenie

Kareninko gratluje udanej prezentacji smaka mi narobilas tymi koktajlami :P hihi w ogole ostatnio mam chęć właściwie na same owoce czereśnie truskawki mniammmmm :P i jagody ze śmietanką tez o tak natomiast nie mam wcale apetytu na mięso ... a jest na pewno potrzebne dzidzi zawsze jadłam je normalnie a teraz mnie odrzuca feeeee słodycze też bleeee ale za to na ryby mam chęć chociaż zawsze je bardzo lubiłam ide cos pojeść :P
Stary 2009-06-25, 10:18   #3785
malina81
Zadomowienie

A ja w ogromnym stresie od wczoraj Moja teściowa miała zawał serca wieczorem i cała noc czekałam na wiadomości od Tż co sie dzieje... Ogólnie to był dla nas duży szok bo kilka minut wcześniej teściowa byla z moim Kuba w cyrku a nigdy nie skarżyła sie na serce
No i taki nie miły czas przede mną- próbuje sie uspokojić bo z nerwów mi brzuch twardnieje i martwie sie o dzidzię...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:25   #3786
Pati18
Przyczajenie

Tarasia przekaz Naszej Dudziakowej, że wszystkie trzymamy kciuki !!!

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Malina nie denerwuj sie !!! Trzeba mocno wierzyc, że wszystko będzie dobrze Mój tata pare lat temu tez byl okazem zdrowia nie skarżył sie na serducho i mial zawal też bardzo przezywalam ale wyszedl z tego i jest wszystko dobrze Trzeba myslec pozytywnie i będzie dobrze i nie denerwuj sie bo dzidzi tego nie lubi i sie będzie złoscic w Twoim brzuszku
Stary 2009-06-25, 10:28   #3787
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pati18 Pokaż wiadomość
Tarasia przekaz Naszej Dudziakowej, że wszystkie trzymamy kciuki !!!

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Malina nie denerwuj sie !!! Trzeba mocno wierzyc, że wszystko będzie dobrze Mój tata pare lat temu tez byl okazem zdrowia nie skarżył sie na serducho i mial zawal też bardzo przezywalam ale wyszedl z tego i jest wszystko dobrze Trzeba myslec pozytywnie i będzie dobrze i nie denerwuj sie bo dzidzi tego nie lubi i sie będzie złoscic w Twoim brzuszku
Dzięki PatiZal mi mojego Tż bo juz dawno temu umarł mu ojciec i wiem ze teraz bardzo przeżywa tą sytuację z mamą...
Stary 2009-06-25, 10:29   #3788
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki U mnie jak narazie bez zmian ciagle sie stresuje, że cos nie tak chociaz troszke mnie uspokoilyscie U mnie to jest juz 19 tydzien ( 18 tygodni + 5 dni). Dzisiaj wybieram sie do lekarza na 18:15 mam nadzieje, że mnie uspokoi i w koncu bede mogla przestac sie denerwowac tak bardzo bym juz chciala poczuc jakies bulgotki i kopniaczki moze od razu zrobia mi USG albo chociaz sprawdza tetno maluszka ... tak sie boje Wszystkie macie cudowne brzuszki moj jest malusi ale juz troszke wystaje moze ja juz sobie sama wkrecam, ze jest taki malutki i rzeczywiście rano jest mniejszy a jak sie połoze na plecach to prawie płaski. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze i 3 lipca może będe juz wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku O poczatku czuje, że to chlopczyk, zawsze chcialam chlopca ale zobaczymy ważne, zeby bylo zdrowiutkie

Trzymam kciuki za wizyte i nie denerwuj sie, bo na pewno wszystko jest dobrze a dzidzia nie lubi kiedy mamusia jest w stresie...

Cytat:
Kareninko gratluje udanej prezentacji smaka mi narobilas tymi koktajlami :P hihi w ogole ostatnio mam chęć właściwie na same owoce czereśnie truskawki mniammmmm :P i jagody ze śmietanką tez o tak natomiast nie mam wcale apetytu na mięso ... a jest na pewno potrzebne dzidzi zawsze jadłam je normalnie a teraz mnie odrzuca feeeee słodycze też bleeee ale za to na ryby mam chęć chociaż zawsze je bardzo lubiłam ide cos pojeść :P
Dzieki Ja tuz moge jesc owoce na kilogramy ostatnio...

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A ja w ogromnym stresie od wczoraj Moja teściowa miała zawał serca wieczorem i cała noc czekałam na wiadomości od Tż co sie dzieje... Ogólnie to był dla nas duży szok bo kilka minut wcześniej teściowa byla z moim Kuba w cyrku a nigdy nie skarżyła sie na serce
No i taki nie miły czas przede mną- próbuje sie uspokojić bo z nerwów mi brzuch twardnieje i martwie sie o dzidzię...

Oh, bardzo mi przykro i mam nadzieje, ze szybko dostaniesz dobre wiadomosci

A oto nasze wczorajsze zakupy...mam nadzieje, ze niedlugo przyjda poczta...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kw27_17448_npv_b1.jpg (20,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17457_pop_b1.jpg (27,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17457_pop_b2.jpg (50,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_14450_pop_b1.jpg (21,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17613_pop_b1.jpg (19,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17654_pop_b1.jpg (24,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17453_pop_b1.jpg (32,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17620_pop_b1.jpg (24,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_14416_pop_b1.jpg (16,4 KB, 9 załadowań)

Stary 2009-06-25, 10:29   #3789
zmarzenka
Raczkowanie

Kasiula gratuluję synka.

Domi wywróż mi córkę to może będzie synek. Mój tz tak czeka na małego wędkarza.

Mi wczoraj nagle wyskoczył taki brzuch, że myślałam że mnie rozsadzi. Skóra napięta do granic możliwości. Zaczęłam mamie pokazywać jakiego mam twardziela, a ta krzyczy przestań bo mu oczka wyjmiesz

No poprawę humoru polecam na wizażu wątek Autentyczne!!!! ))))))))))) Buahahahahah! Ja przy tym płaczę.
Brak poczucia cudzego humoru.

Edytowane przez zmarzenka
Czas edycji: 2009-06-25 o 10:31 Powód: dodanie
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:30   #3790
karenina19
Zakorzenienie

....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kw27_17614_pop_b1.jpg (22,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17685_pop_b1.jpg (24,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17685_pop_b2.jpg (39,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kw27_17597_pop_b1.jpg (26,7 KB, 13 załadowań)

Stary 2009-06-25, 10:32   #3791
Pati18
Przyczajenie

Lucky widze, ze u Ciebie ładna sloneczna pogoda Zazdroszcze u mnie tu w Lodzi ciągle chumry i ten wstrętny deszcz co jakis czas pada dobrze, że chociaz jest w miarę cieplo. Troszke poleze sobie i czekam na mojego TZ az wroci z pracy i razem jedziemy do lekarza ... boimy sie bardzo ale musi byc dobrze
Stary 2009-06-25, 10:38   #3792
malina81
Zadomowienie

karenina19 ale słodziachne zakupy
Stary 2009-06-25, 10:41   #3793
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
karenina19 ale słodziachne zakupy

Nie moge sie juz doczekac az bede je miala w rekach i bede mogla poukladac w szafkach w pokoiku dla dzidzi...

A najlepsze bylo to, co moj malz powiedzial jak juz zamowilismy to wszystko..taki totalnie zadowolony mowi do mnie :"No teraz kochanie, to mamy juz prawie wszystko, nie?"... Myslalam, ze sie smiechu poplacze

Stary 2009-06-25, 10:42   #3794
gucia6
Zakorzenienie

Kropka, jak tam zab? I co tam u siostry?

Karenina, super, ze prezentacja dobrze poszla. A z koktailiku chetnie bym skorzystala

Kachula, gratuluje chlopaka

Tarasia, przekaz Dudziakowej dobre zyczenia i zeby sie z Leosiem trzymala.

Malina, mam nadzieje, ze z tesciowa wkrotce bedzie wszystko dobrze. Postaraj sie pozytywnie myslec.

A ja dzis sie troche niepokoje, bo moje malenstwo do tej pory nie dalo o sobie znac. Zwykle rano juz dzielnie fikalo, a dzis nic. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok.
Stary 2009-06-25, 10:43   #3795
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza druzyna pilkarska powiekszy sie o kolejnego zawodnika bedzie chłopak!!!!
Cudowna wiadomość! Gartuluję

Cytat:
Kachula a jak w ogóle se czujesz wiedzac, że to synek bedzie????
Ja bym skakala z radości pod sam sufit

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
a u mnie dziś piękne słonko... zaraz wezmę herbatkę z palemką na ogródek pod parasol i biorę się za czytanie nowej Grocholi bo dziś rano od Mezusia dostałam

miłego dnia
Ale Ci zazdroszczę! Życie jak w Madrycie, widzisz Lucky, bycie "utrzymanką" też ma swoje dobre strony i do tego masz piękną pogodę...

Cytat:
Malinko

Cytat:
Lucky widze, ze u Ciebie ładna sloneczna pogoda Zazdroszcze u mnie tu w Lodzi ciągle chumry i ten wstrętny deszcz co jakis czas pada dobrze, że chociaz jest w miarę cieplo. Troszke poleze sobie i czekam na mojego TZ az wroci z pracy i razem jedziemy do lekarza ... boimy sie bardzo ale musi byc dobrze
Nie martw się, będziemy trzymac kciuki za kolejną wizytę.

A ja kupilam wreszcie piekny kajet na dziennik ciąży. Kupiłam i tyle. Na razie leży tydzień i nie mam kiedy się za niego zabrać...

Gucia, nie martw się, daj maleństwu pospać!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-06-25 o 10:46
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:47   #3796
kachula27
Zakorzenienie

Czesc kochane dziekuje slicznie za gratulacje tez sie ciesze ze bedzie synek chociaz jeszcze trudno mi uwierzyc ze bede miala synka-jakos tak do mnie zaczelo to dopiero na powazne docierac.pierwsza ciaze poronilam wiec staralam sie tak bardzo nie przywiazywac do dzidziolka ale to bylo niemozliwe a teraz jak sie dowiedzialam ze jest zdrowy i wszystko dobrze to powoli zaczynam wierzyc ze tak juz bedzie do konca ciazy i ze jednak wszystko bedzie dobrze,wiem ze pisze straszne rzeczy ale te co poronily juz kiedys pewnie mnie rozumieja...ten strach zawsze bedzei az do samego porodu

Kareninko slicznosci zakupiliscie dla dzidzi ,gratuluje prezentacji,kiedy masz kochana nastepna wizyte?

Malinko z tesciowa bedzie napewno dobrze nie zamartwiaj sie tak bardzo bo dzidzi szkodzi

Dudziakowa niech cie nawadniaja ile wlezie aby tylko bylo dobrze

Lucky zazrdoszcze pogody u ,mie dzis szaro buro

Tarasiu oj pilnuj tych fachjowcow,u mnie w pon zmieniali okna i juz okna wyrwane byly i wszystko przygotowane do zalozenia nowych i co sie okazało ze facet ktory byl pobierac pomiary zle wymierzył okno balkonowe i d..a-chcieli mi folie na noc zalozyc to tz sie wsciekl i zadyme zrobil i tego samego dnia za 2godzinki znalazl sie balkon ktory mial na szczescie takie wymirary jak moj ,nie mowiac juz o tym ze z 3 okien ktore nam wymieniali 2 zle zrobili i otwieraja sie nie tak jak mialy sie otwierac wiec odrazu reklamacje złozyłam-a niby jedna z lepszych firm u nas w miescie

Gucia dzidzi pewnie spi,moje tez ostatnio nie bulgotało i nie dawalo znac o sobie wiec tez przezywalam strasznie a na usg ginka mowi ze ono spi sobie

Konspi to bierz sie kochana za ten dziennik bo zaraz poloweczka minie a zanim sie obejrzysz to do porodu bedziemy szły wszystkie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-06-25 o 10:54
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:49   #3797
gissh
Raczkowanie

Malina, mam nadzieję że z Twoją teściową będzie wszystko dobrze... Na pewno oboje z TŻ-tem się denerwujecie... Ale pamiętaj - musisz teraz przede wszystkim myśleć o dzidzi... I mama TŻ-ta też by na pewno nie chciała żeby Twoje nerwy szkodziły maleństwu

Kareninka widzę że zaszalałaś z tymi zakupami Śliczne rzeczy dla maluszka
Ja postanowiłam być twarda i na razie nic jeszcze nie kupuję... Chcielibyśmy najpierw poznać płeć dzidzi. Ale nie powiem - zdarzało się już że zachodziłam do sklepów z artykułami dla maluchów żeby sobie chociaż pooglądać

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 11:00   #3798
elalank
Zadomowienie

kachula27 -gratuluję Synka ! choć ja tez przepowiadałam Ci dziewczynkę

To z pewnością moja córcia będzie miała duuuuży wybór (chyba, że się okaże chłopcem, ale moje przeczucia skłaniają się ku dziewczynce)

Malinka- oby teściowa szybciutko wróciła do zdrowia!!

karenina - słodkie zakupy! Piękności same!! I gratuluję udanej prezentacji!

Tarasia przekaż proszę Dudziakowej, że trzymamy kciuki za nia i Leośka!! Bidulka no, wciąż musi taki stres przechodzić!

A mój wczorajszy placek z tryskawkami, wstyd się przyznać, nie raczej nie był zjadliwy! TZ po wyjściu gości z uśmiechem powiedział, ze wstyd gościom podawać coś takiego Ale naprawdę się starałam!
Dostałam od koleżanki mnóstwo ubranek dla Dzidzi- powiedziała, że dostanę więcej, ale to jak się dowiemy jaka płeć (ona ma bliźniaki: chłopca i dziewczynkę) bo na razie same unisexy mi przywiozła!! Bardzo się cieszę!! tyle wydatków odejdzie... uff

A pogoda nadal nas nie rozpieszcza
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 11:02   #3799
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość

No poprawę humoru polecam na wizażu wątek Autentyczne!!!! ))))))))))) Buahahahahah! Ja przy tym płaczę.

Zmarzenka, zaczelam czytac ten watek, ale musialam przerwac po kilku zdaniach. Nie wypada mi chichrac sie w pracy przed komputerem

A pogoda u nas zaczela sie jakos przejasniac. Nie ma slonca jeszcze, ale jest troche cieplej i najwazniejsze, ze nie pada

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-06-25 o 11:06
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 11:09   #3800
kachula27
Zakorzenienie

Dziewczynki a mozecie podac linka do tego watku bo nie mam czasu go poszukac dziekuje

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 11:10   #3801
Ravenne
Raczkowanie

Kareninko śliczne zakupki, zwłaszcza te owieczki, mam jakieś skrzywienie na punkcie owieczek i wszystko co z owieczkami to ładne
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
A najlepsze bylo to, co moj malz powiedzial jak juz zamowilismy to wszystko..taki totalnie zadowolony mowi do mnie :"No teraz kochanie, to mamy juz prawie wszystko, nie?"... Myslalam, ze sie smiechu poplacze
Hehehe optymista, znam to od mojego TŻ także, dopiero jak zrobiłam listę z wszystkimi potrzebnymi rzeczami to troszkę nim trząchnęło, ale teraz już nadrabia i kupuje dla córki do mu wpadnie w oko.

Domi jak tam Twoja nauka na jutro? Mi się tak nie chce uczyć, że aż strach

Dla Dudziakowej dużo zdrówka i niech ją tam nawadniają.

Malinko trzymajcie się z TŻ, będzie dobrze, teściowa jest pod opieką lekarzy więc będzie dobrze, dbaj o siebie i zachowaj spokój, choć wiem, że to trudne.

Pati nie zamartiwaj się tak każdym szczegółem związanym z ciążą, myślę, że lekarz Cię dzisiaj uspokoi. Ja też nie jem mięsą za bardzo, oprócz kurczaka i ryb, ale biorę witaminy z żelazem i wyniki mam dobre. Najważniejsze są owoce i warzywa, a jeśli masz na nie apetyt to wszystko jest ok Moze później wróci Ci ochota na mięsko, w ciąży smaki są zmienne.
Mamusia ma być uśmiechnięta i optymistyczna, żeby dzidziuś był spokojny.

A nam wczoraj podczas czytania bajki do brzucha (TŻ zajmuje się tym od 4 dni ) Alicja zrobiła niespodziankę. Kłade się, odkrywamy brzuszek, patrzymy, a tam z lewej strony takie wybrzuszenie, ja na to "zobacz jak się wypięła tutaj", a TŻ biedny "a to normalne jest?". Ale już potem pogłaskał po tym wybrzuszeniu, pogadał co córci i się przestała wypinać, rozprostowała się, brzuch wrócił do normy, a potem kopnęła tatusia w rękę, więc TŻ był wniebowzięty
To jest naprawdę niesamowite jak tak maleństwo się wypnie z jednej strony i bardziej wystaje
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 11:13   #3802
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzis sie troche niepokoje, bo moje malenstwo do tej pory nie dalo o sobie znac. Zwykle rano juz dzielnie fikalo, a dzis nic. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok.

Moze to przez pogode? Moje na przyklad, kiedy jest taka "senna" dla mnie pogoda tez jest troche spokojniejsze....a raz mialam tak (jakis tydzien temu w weekend), ze az do 15-16 nic nie czulam i tez sie juz martwilam...ale na szczescie pozniej dostalam "kopa na pocieszenie" i od razu lepiej...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A ja kupilam wreszcie piekny kajet na dziennik ciąży. Kupiłam i tyle. Na razie leży tydzień i nie mam kiedy się za niego zabrać...

Hihihi...ja tez sie przyznaje, ze moj Dziennik Ciazy lezy sobie juz przygotowany - pierwsze 8 kart juz posklejane i gotowe i...nie moge sie zabrac za reszte roboty..

Cytat:
Kareninko slicznosci zakupiliscie dla dzidzi ,gratuluje prezentacji,kiedy masz kochana nastepna wizyte?

Kochana, oczywiscie, ze bedzie wszystko dobrze Masz zdrowego i silnego synka i juz niedlugo bedziesz go tulila w ramionach i wstawia nam cudne fotki twojego skarba

A my mamy usg polowkowe 6 lipca

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Kareninka widzę że zaszalałaś z tymi zakupami Śliczne rzeczy dla maluszka
Ja postanowiłam być twarda i na razie nic jeszcze nie kupuję... Chcielibyśmy najpierw poznać płeć dzidzi. Ale nie powiem - zdarzało się już że zachodziłam do sklepów z artykułami dla maluchów żeby sobie chociaż pooglądać

Ja tez nie chcialam nic kupowac, ale wczoraj bylam w taaakim stresie po tej prezentacji, ze malz po prostu chcial odciagnac moja uwage i zaproponowal ze kupimy cos dla mnie...Ja na to, ze dzisiaj nie chce...No to on, ze moze dla dzidzi...od razu mialam taka minke wiec...

Stary 2009-06-25, 11:37   #3803
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje dziewczynki za kciuki...
Prezentacja poszla dobrze i w koncu wszyscy zobaczyli mojego brzusia... Takze bylam ciekawa czy w ogole beda sluchali o czym mowie czy tylko patrzyli na brzuszek Ale sluchali sluchali i mieli milion pytan na koniec...
Takze stawiam wszystkim dzisiaj Milkshake i koktajle owocowe do wyboru

My wczoraj z tz'tem kupilismy przez internet rzeczy dla malenstwa...wkleje potem fotki...
ale pysznosci mniam mniam, to kiedy mamy wpaść?:P

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

miłego dnia
zazdroszcze podwórka i parasolki:P

Cytat:

trzymam kciuki za teściowa
Cytat:

Oh, bardzo mi przykro i mam nadzieje, ze szybko dostaniesz dobre wiadomosci

A oto nasze wczorajsze zakupy...mam nadzieje, ze niedlugo przyjda poczta...
śliczne rzeczy

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Kasiula gratuluję synka.

Domi wywróż mi córkę to może będzie synek. Mój tz tak czeka na małego wędkarza.

Mi wczoraj nagle wyskoczył taki brzuch, że myślałam że mnie rozsadzi. Skóra napięta do granic możliwości. Zaczęłam mamie pokazywać jakiego mam twardziela, a ta krzyczy przestań bo mu oczka wyjmiesz

a do Ciebie pasuje mi córeczka, do Twojego nicku chyba
Cytat:
może dlatego, że usłyszało, że tatusiowi nie chce fikac?

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Domi jak tam Twoja nauka na jutro? Mi się tak nie chce uczyć, że aż strach

kiepsko jużchyba dzis dam sobie spokój z nauką, nic nowego nei wymyśle i stresuje się

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-06-25 o 11:43
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 12:14   #3804
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki a mozecie podac linka do tego watku bo nie mam czasu go poszukac dziekuje
Prosze bardzo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=autentyczne
Stary 2009-06-25, 12:22   #3805
martaN23
Zadomowienie

kachula27-GRATULACJE syna:ju pi:
ja dzisiaj na 17 mam wizytę będę oglądać dzidzie!!!!!!niestety tż ze mną nie może pójść bo w pracyale na pewno pójdziemy razem na następną wizytę
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 12:24   #3806
fruzia01
Raczkowanie

kobietki, trzymajcie kciuki,
dzisiaj idę na 16:30 do gina; mam nadzieję, że nie wykryje żadnych komplikacji i pozwoli mi na pełną aktywność (DVD z ćwiczeniami dla ciężarówek od kilku dni leży i czeka )
no i mam cichą nadzieję, że tym razem dzidzia ustawi się odpowiednio i pozwoli zajrzeć między nóżki obstawiam że będzie.... a zresztą nic nie mówię, możecie mi powróżyć
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 12:32   #3807
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
ale pysznosci mniam mniam, to kiedy mamy wpaść?:P
Hehehe...wlasnie wychodze wiec moze troszke pozniej...

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
dzisiaj idę na 16:30 do gina; mam nadzieję, że nie wykryje żadnych komplikacji i pozwoli mi na pełną aktywność (DVD z ćwiczeniami dla ciężarówek od kilku dni leży i czeka )
no i mam cichą nadzieję, że tym razem dzidzia ustawi się odpowiednio i pozwoli zajrzeć między nóżki obstawiam że będzie.... a zresztą nic nie mówię, możecie mi powróżyć

Trzymam kciuki i chociaz zadna ze mnie czarownica to mysle, ze moze dziewczynka bedzie u ciebie..?

Stary 2009-06-25, 12:50   #3808
elalank
Zadomowienie

Konspiracja - nie pamiętam, czy Tobie miałam dać znać, a propos wykorzystania urlopu po macierzyńskim za 2010 - więc przysługuje on nam normalnie (26 dni)! Więc dobra wiadomość

fruzia - stawiam na dziewczynkę!

martaN23 - powodzenia na wizycie

A mi koledzy w pracy właśnie przynieśli michę czereśni Jak to miło być jedyną kobietą w pracy
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 13:18   #3809
gucia6
Zakorzenienie

A ja sie dzis w pracy dowiedzialam, ze wkrotce wejdzie u nas skrocony czas pracy , a co za tym idzie mniejsze zarobki i jeszcze dalej nizsze swiadczenia na wychowawczym , bo calosc obliczana jest ze sredniej z 12 mies przed porodem. Takze mozna sie tylko w ugryzc.
Stary 2009-06-25, 13:20   #3810
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Brzuchatki
Pogoda dzisiaj niby lepsza, ale u mnie strasznie duszno. Normalnie się pocę od samego myślenia

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Dudziakowa wczoraj wieczorkiem, napisała, że się nawadniają bo wypłynęło jej trochę wód. Poza tym wszystko ok!
Uff, to dobrze

Cytat:
Dzisiaj wybieram sie do lekarza na 18:15 mam nadzieje, że mnie uspokoi i w koncu bede mogla przestac sie denerwowac
Trzymam

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj na 17 mam wizytę będę oglądać dzidzie!!!!!!niestety tż ze mną nie może pójść bo w pracyale na pewno pójdziemy razem na następną wizytę
Marta, powodzenia dzisiaj . Szkoda, że TŻ nie może Ci dzisiaj towarzyszyć.

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
Fruziu za dzisiejszą wizytę. Mnie coś się wydaje, że Ty dziewczynkę będziesz miała

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości