|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze cz. VIII
Cytat:
Cudny ten pasek
|
|
#752 |
|
Przyczajenie
|
Świetna ta kurteczka
![]() Nie wiem gdzie wy te świetne rzeczy kupujecie. U nas jak się coś ładnego trafi to sukces! xD Edytowane przez Domitilla Czas edycji: 2009-06-25 o 14:18 |
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiam moje spodnie wtorkowe i kilka rzeczy z wczesniejszych wypraw do sh, spodnie wymiete i brudne, bo foty robione prosto po powrocie z lumpka:
1)spodnie river island 2) ich tyl 3) biale (aj wymiete straszliwie) h&m 4)bluzeczka z kokardką 5) białe spodenki modo 6)czarna torebeczka 7) moje ulubione butki 8) bordowa river island 9) butki bardzo wysokie |
|
|
|
#754 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe komentarze
![]() Cytat:
straszny tłum ludzi był ale za to ceny nawet nawet
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostrowczanka jaki masz świetny avatarek
I znów zmierzch.. kolejny dzień dobiegł końca. Choćby nie wiem jaki był piękny, jego miejsce zajmie noc. Edytowane przez elficzeq Czas edycji: 2009-06-24 o 23:13 |
|
|
|
|
#757 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Heh, filmik pierwsza klasa. Dokładnie tak się wszędzie zachowują. Słyszałam, że u nas kiedyś, zatrudnili ochroniarzy do ciucholandu, bo tak się te baby biły. A żeby tam dojść w ogóle to trzeba zejść po schodkach... kiedyś jeden z ochroniarzy otworzył drzwi a te tak wleciały, że zrzuciły go z tych schodów. Aż mi się w głowie nie mieści, że ludzie w dzisiejszych czasach potrafią zachowywać się jak zwierzęta dosłownie. Tragedia.
|
|
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;12933211]Heh, filmik pierwsza klasa. Dokładnie tak się wszędzie zachowują. Słyszałam, że u nas kiedyś, zatrudnili ochroniarzy do ciucholandu, bo tak się te baby biły. A żeby tam dojść w ogóle to trzeba zejść po schodkach... kiedyś jeden z ochroniarzy otworzył drzwi a te tak wleciały, że zrzuciły go z tych schodów. Aż mi się w głowie nie mieści, że ludzie w dzisiejszych czasach potrafią zachowywać się jak zwierzęta dosłownie. Tragedia.
[/QUOTE]Tam gdzie ja chodzę ( lumpeks w Siedlcach) codziennie nie tylko w dni dostawy jest ochroniarz Bez tego pana to trzeba by co chwilę po karetkę dzwonić, bo to co się tam wyrabia to ludzkie pojęcie przechodzi Zwłaszcza przy koszach z butami ( nie zapuszczam się w te rejony bo się boję zwyczajnie ). Co godzinę do tego kosza panie z obsługi wrzucają buty, a właściwie chcą wrzucić, ale nigdy im się to nie udaje. Sprzedawczynie wychodzą z zaplecza z workiem ( takim plastikowym) z butami i jeszcze zanim dojdą do koszy worek już jest w strzępach a buty latają pod sam sufit
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem pod wrazeniem waszych lumpkowych łowów. Ja jestem zakupomanniaczką i na ciuchy co miesiac wydaje bardzo duzo pieniedzy, bo zawsze kupuje nowe. Ale jak tak patrze jakie slicznosci potraficie wyszukac w SH to dochodze do wniosku ze marnuje pieniadze
![]() Powiedzcie mi czy wy kupujecie w takich lumpkach gdzie ubrania sa na wage czy w takich gdzie sa raczej na sztuki? U mnie miescie jest sporo lumpkow takich typu-Exclusive SH, przynajmniej z nazwy :p jeszcze w zadnym nie bylam. Ale na manekinach na wystawach czasem sa na prawde zachecajace ciuszki. Moze ktoras z was orientuje sie odnosnie jakiegos dobrego lumpka w Gliwicach lub Katowicach? I jeszcze pytanie odnosnie butow- co z nimi robicie przed zalozeniem? Pierzecie, dezynfekujecie jakos? |
|
|
|
#761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do butów- jeśli da się je wyprać to piorę. Ale wiadomo jeśli są ze skóry lub z jakiegoś tworzywa skóropodobnego to raczej nie ryzykuje prania. Myje je gąbką lub miękka szczotką i wodą z mydłem lub proszkiem, przecieram w środku spirytusem i spryskuje takim sprayem do odświeżania butów z Rossmanna. Jeśli buty są ze skóry po takim myciu zawsze skórę natłuszczam, kremem na przykład ![]() Co do lumpków w Katowicach i Gliwicach to nie pomogę- nie moje rejony
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty poprostu eeextra!Kurde ja sobie taak pomyslalam ze moze bym choć raz przyszla na otwarcie bo ja jestem spioszek i tak przychodze kolo 12, ale wlasnie nie wiem czy te lumpki obok mnie są tego typu ze o 9 wyjadają fajne rzeczy i butki.. Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-06-25 o 10:59 |
|
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie ceny niestety są w tych ekskluzywnych Mam kilka miejsc upatrzonych, w których różne rzeczy opłaca się kupić, bo np. kurtki bardziej opłaci się kupować na wycenie, bo na wagę w dniu dostawy są drogie (ciężkie) - musisz się rozejrzeć u siebie, trzeba dużo pochodzić i to właśnie na dostawy, żeby się zorientować jaki jest towar. I raczej nie rezygnować jak raz nic nie będzie, bo u mnie np. jest tak, że przy jednej dostawie nie mogę nic znaleźć, bo są same beznadziejne rzeczy, a przy następnej wychodzę z worem ciuchów ![]() Buty myję dokładnie jakąś szczoteczką, gąbeczką...co tam w ręce wpadnie - później warto spryskać wewnątrz jakimś środkiem grzybobójczym. Ewentualnie wymienić wkładkę, fleczki i takie tam Niestety, rzadko znajduję jakiekolwiek buty w moim rozmiarze ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
buty sa z wronskiej z dostawy- takze to chyba twoje rejony? ja na dostawy zazwyczaj chodze ale tak jak o 9 jest otwierane to po 10 zawsze najfajniejsze ciuchy mozna znalezc jak juz kazdy selekcje zrobi i poodklada to co mu nie pasuje...
|
|
|
|
|
#766 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#767 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() swietna iwus87 , super zakupy, zakiety swietne Cytat:
![]() widze, ze u Was podobne rzeczy dzieja sie w lumpkach ![]() ![]() u mnie jak rzuca worek z butami, to nie mozna sie dopchac, pracownice jak ida z nowymi rzeczami na wieszakach, to tlumek za nimi, babki łokcie juz w gotowosci ![]() ![]() ogółem jest darcie, krzyk i opieprz pracownic wydzieranie wszystkich wieszakow na raz to naprawde chamstwo ale.. tez sposob na najlepszy towar![]()
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostawy w poniedziałki, czwartki, piątki i soboty ( ale najlepszy towar jest w czwartek ), we wtorek wszystko -50%, a w środy wszystko po 1 zł ( tylko skóry po 3 zł ). W centrum też są fajne sh, naprawdę fajne ubrania, ale drogo. A ten sh moim zdaniem ma przyzwoite ceny tylko dzicz przeokropna Koleżance mojej mamy z pracy ukradli tam raz buty w których przyszła, bo akurat przymierzała rurki i zdjęła je na dosłownie chwilę![]() I jeśli już mowa o Siedlcach to fajny lump jest też za Millenium, dokładnie nad Biedronką Tam dostawy w czwartki, ubrania świetne moim zdaniem, ale drożej trochę niż w tym przy stacji. Ale tam kulturalnie jest, lump jest ogromny- zajmuje całe piętro, czysto, przebieralnie też są.
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2009-06-25 o 13:07 |
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Poszperalam troszke na internecie bo temat bardzo mnie zaciekawil i znalazlam troche namiarow na bardzo interesujace lumpki w moim rejonie. Szczegolnie jeden mnie zaciekawil, ale posty byly z 2006 roku takze sprzed 3 lat i sytuacja mogla sie sporo zmienic. Chodzi o lumpek w Katowicach w okolicach ronda w tzw. Superjednostce. Bardzo byl zachawalany. Narazie nei mam czasu zeby sie tam udac z powodu sesji- moze ktoras z was moze udzielic jakis aktualnych informacji na jego temat? I jeszcze jeden na wojewódzkiej 16 w Katowicach- "Ładne rzeczy dla domu". |
|
|
|
#770 |
|
Rozeznanie
|
Nadal koło superjednostki jest ten ciucholand
Baaardzo duza hala. Rzeczy na wagę i wycenione jednak te pierwsze szkoda gadac... te wycenione calkiem calkiem i idzie naprawde fajne rzeczy znalezc. Polecam Ci ten co byl kiedys przy dworcu a teraz przeniesiony w okolice skrzyzowania ul. Stawowej i Mickiewicza... bardziej od strony Stawowej Koło takiego ogródka piwnego. No i zobacz jeszcze na ul. Warszawskiej... tam to chyba jest 6 ciucholandow obok siebie
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
kkaarrooolina - a jak sytuacja cenowa w tych lumpkach ? Ile tak mniej więcej za kg ?
|
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
hej.a do ktorego lumpeksu chodzisz?
|
|
|
|
#773 |
|
Przyczajenie
|
No a to są moje zdobycze.
Z pierwszego wyjścia: 1. Lwiątko Simba - 1 zł 2. Łosiek - 1 zł Z drugiego wyjścia: 1. Biały miś - 1 zł 2. Niedźwiadek - 2 zł 3. Foczka - 4 zł 4. Custeczka w groszek - 50 gr 5. Chsteczka w pepitke - 50 gr 6. Torba ze Snoopy'im - 8 zł A z dzisiejszego: 1. Lew - 1,60 zł 2. Timon - 2 zł Strasznie mi się podobają te zabawki A szczególnie Foczka
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 |
|
Przyczajenie
|
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tam w superjednostce ponoc byl jeszcze jeden lumpek- taki maly i stylowy, zaraz obok wejscia do tego duzego. I to wlasnie ten mnie bardziej interesuje. |
|
|
|
|
#777 |
|
BAN stały
|
Przeglądam ten wątek już długi czas, nigdy nie chodziłam do lumpków. W końcu się przełamałam, byłam krótko bo trochę się spieszyło mamie, ale i tak jestem zadowolona mimo, że wiele rzeczy było niestety dla mnie za dużych. Kilka fotek, za jakoś sorki, ale to z telefonu ;-)
1. dwuczęsciowa bluzka 7,50 2. spódniczka na lato 6,50 3. śliczna różowa bluzeczka bez ramiączek, ładnie układa się na biuście (dorothy perkins 4,50zl) 4. zwykła bluzeczka na ramiączkach ( dorothy perkins 4,60zl) 5. falbaniasta (next 4,90zl) |
|
|
|
#778 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
gaddzinka super buty
to moje wczorajsze: klapki koturny dla mamy 10zł czerwone moje 15zł
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystko cudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
się razem od
....

Wszystko cudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!