Mżawka, kapuśniaczek czy oberwanie chmury czyli 30. już już cz. XI - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-26, 14:36   #1531
Marguerita
Zakorzenienie

GG do Marguerita
Dot.: Mżawka, kapuśniaczek czy oberwanie chmury czyli 30. już już cz. XI

Dobra ja się zwijam na obiad potem się wyszykować bo o 16 TŻ już przychodzi a potem na Dżampreze może się nie schleje, ale w końcu muszę uczcić fakt że będę ciotką

Ciaaaaał

Piję pokrzywę
Marguerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 14:37   #1532
Czarnula4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
Coraz bardziej się boję, że bd miała takie wyniki, że się nie dostanę tam gdzie chcę... i mam jakieś wyrzuty sumienia, że mogłam się bardziej przyłożyć do geo.
mam to samo co to geografii

Idę się szykować.
Do jutra i miłego dnia

– Państwo wyglądają na szczęśliwą parę. Jak do tego doszliście?
– Jesteśmy powierzchowni i nie mamy nic do powiedzenia.
Czarnula4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 14:38   #1533
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Przy chemii i leczeniu jest chyba jeszcze kwestia wieku, moja mama niby badala się regularnie+plus gdy coś je dolegało, a tu nagle bum. Wiadomo bylo ze ma wrzody, ale kiedys nei poszla do pracy, bo tak ją bolał brzuch ze nie mogla wstac. W koncu jak bylam w szkole brat wezwał pogotowie i z nia pojechał - nic nie znaleźli, ale lekarz powiedzial ze ma złe przeczucia i kazal jej zostac. Miala operację i wycięli jej trochę jelit i pęcherza, potem pół roku chemii, kompletnie jej to zniszczyło wzrok - zaczęła się jej robić ogromna zaćma (40paro letniej kobiecie), ale póki co jest dobrze. Tzn ma wiele guzków w organiźmie ale są pod kontrolą... I oby już nic nie wyskoczyło bo wtedy to był ogromny stres dla wszystkich.
Dobrze, że jest pod kontrolą. TRzymam kciuki, żeby było dobrze
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 14:39   #1534
nicRu
maszyna, nie człowiek

Shewa dzięki
Stary 2009-06-26, 14:41   #1535
zte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
No moja babcia raz z tego wyszła. Jakieś 1,5 roku temu miała raka jakiegoś związanego z przełykiem,węzłami chłonnymi itd. Wycięli jej wszystko. Wszystko było czyste, ładnie się zagoiło. Ale babcia nie potrafiła zrezygnować z papierosów. Jednego nie zdąrzyła zgasić a zapalała drugiego. I tym oto sposobem ma przerzuty na płucach, i to spore. Nie kwalifikuje się ani na chemioterapie, ani na operacje, bo jest za słabe. Zostaje tylko czekać...
Jakbyś opisała sytuacje mojej cioci. Dokładnie to samo...wszystko się zgadza.
zte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 14:42   #1536
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zte Pokaż wiadomość
Jakbyś opisała sytuacje mojej cioci. Dokładnie to samo...wszystko się zgadza.
Jak widać jest wiele ludzi którzy nie doceniają szansy którą dostali
Stary 2009-06-26, 14:46   #1537
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do imion z ciekawszych jakie znałam/słyszałam istniejących osób z mego otoczenia to z pewnością musze wymieniśc Esterę, Olimpię, Klaudynę, Patrick a(tak chlopak mial w paszporcie, tu w Polsce i tam mowili Patryk), Jadwigę (choc to ne az takie niewzykle), Olgę (tez niezbyt nizwykle), Irenę, Elżbietę, Berenikę, Ninę.
Olga mam na bierzmowanie Jak dla mnie nie jest nietuzinkowe mocno, ale fakt, że nie jest też bardzo popularne Dlatego je wzięłam. No i dlatego, że mi się podobało. Ale nie powiem, fajnie było jak na bierzmowaniu miałam imię, którego nikt nie brał Bo to w ogóle prawosławna święta niby Tylko że u mnie w domu wszyscy mają automatycznie jedno skojarzenie z tym imieniem - wychowawczynię mojego brata z LO
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 14:46   #1538
nicRu
maszyna, nie człowiek

Moja mam tez paliła, ale rzuciła. Ot tak, stwierdzila, ze nei warto, trzeba wykorzystac czas ktory pozosta a nie kusic los, skoro wie sie, ze choroba moze wrocic. No i nie pali juz od 3 lat.
Stary 2009-06-26, 14:55   #1539
zte
Zadomowienie

a moja ciocia nie rzuciła i mówi, że to nie ma sensu...jak będzie miała umrzeć to umrze i tego nie zmieni już w ogole podchodzi to tej sytuacji jakoś obojętnie "co ma być to będzie"... z drugiej strony mam kolejna ciocię, któa miała raka piersi-teraz juz jest wszystko okej, ale uważa się za osobę, która nawet herbaty nie może sobie zrobić...bo jest chora tego tez nie rozumiem...powinna sie cieszyc i zyc na pelnych obrotach, dostala od zycia kolejna szanse, bo bylo z nia zle a ona teraz ciagle placze nad swoim losem i obwinia wszystkich za jej chorobę, mimo ze juz sporo czasu minelo i kazdy stara sie jej jakos pomoc
Stary 2009-06-26, 15:01   #1540
shewa
Zakorzenienie

Ja na bierzmowaniu wzięłam sobie Ita

Ja nie rozumiem ludzi, którzy nie doceniają szansy... PRzecież jest tyle osób które nie wygrały z rakiem, a tak bardzo tego pragnęły. A ile jest bardzo młodych osób, które dałyby wszystko za chociaż rok, 2 więcej. Nie rozumiem ludzi którzy wygrali, i sami powodują to że to wszystko wraca...
Stary 2009-06-26, 15:05   #1541
agusia642
Zakorzenienie

wyprzedaże = klapa
byłam taka wkurzona, że nic nie kupiłam, drugie podejście w poniedziałek, może bedzie troche mniej ludzi i jakies konkretne przeceny a nie spodnie o 15 zł przecenione...
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:05   #1542
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

a ja mam 4 imiona
Od mamusi dostałam Katarzyna Maria, a na bierzmowanie wybrałam patronke Marie Magdalene.. Ksiądz się zgodził no i jestem: Katarzyna Maria Maria Magdalena
Totylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:07   #1543
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Żanetka pozdrów ziemniaki
Pozdrowione! Ale bd okrutna, bo idę je teraz zjeść

Cytat:
Napisane przez Czarnula4 Pokaż wiadomość
mam to samo co to geografii
Poprzytulajmy się

Ja też na bierzmowanie wybrałam sobie Maria Magdalena; wszyscy się mnie później pytali czy to ta ladacznica xD Ale nie nie. To inna

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:14   #1544
zte
Zadomowienie

Cytat:
Ja na bierzmowaniu wzięłam sobie Ita

Ja nie rozumiem ludzi, którzy nie doceniają szansy... PRzecież jest tyle osób które nie wygrały z rakiem, a tak bardzo tego pragnęły. A ile jest bardzo młodych osób, które dałyby wszystko za chociaż rok, 2 więcej. Nie rozumiem ludzi którzy wygrali, i sami powodują to że to wszystko wraca...
łaaaał pierwszy raz słyszę o imieniu Ita Łaadne, takie inne. Moja kolezanka wzieła sobie na bierzmowanie ... Adelajda-wersja Adela mi się bardziej podoba(miałam kotkę, która tak nazwałam )

Aga nie nerwuj się

Ja z bierzmowania mam Klara wszyscy się śmiali, że to imię pasuje do zakonnicy
Stary 2009-06-26, 15:15   #1545
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Totylkokasia Pokaż wiadomość
a ja mam 4 imiona
Od mamusi dostałam Katarzyna Maria, a na bierzmowanie wybrałam patronke Marie Magdalene.. Ksiądz się zgodził no i jestem: Katarzyna Maria Maria Magdalena
Szalona xD
Rak to zóo wielkie. W zeszłym roku byłam na pogrzebie siostry koleżanki- dziewczyna rok starsza od nas. Wiedziałam tylko tyle, że w wieku lat dziewięciu nagle jakiś paraliż i na wózku musiała być, a od dwóch lat raka miała i w końcu nie wiadomo co ją wykończyło. Wszystko ok, ale jak zobaczyłam tą koleżankę to musiałam wyjść z kościoła bo ryczeć mi siechciało. Dziewczyna w naszym wieku i chustka na głowie. Też rak. Akurat była po wyjściu z kliniki. W ogóle wtedy pierwszy raz zła na polskich lekarzy byłam, bo jej coś wyskoczyło nagle na węzłach chłonnych. Poszła do lekarza, a lekarz stwierdził, że coś ją ugryźć musiało- w zimie!- dał jej jakąś maść i tabletki i wysłał do domu. Przyszła do domu i zemdlała. Mama szybko po tatę dzwoniła, który w Czechach w klinice pracuje jako chirurg. Tata przyjechał i brał dziewczynę do Czech do kliniki na badania, bo tu jej stwierdzili, że jej nie wyślą, po tym co lekarz stwierdził. I koleżanka pół roku przesiedziała w Czechach w klinice. Teraz jest wszystko ok już. No ale strach zostaje. A dziewczynę podziwiam. Widziałam ją w ostatnim dniu szkoły w drugiej klasie, głos miała jakby paliła nie wiadomo jak długo, włosów zero, a śmiała się z choroby. Teraz jak gadamy to też się śmieje, a ja z jej hasła: 'warto było przejść tą chorobę i te chemie dla takich włosów'. Ma włosy takie delikatne takie śliczne, że no xD
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:19   #1546
zte
Zadomowienie

O a jeszcze tak o nietypowch imionach! Do mnie do szkoły chodzi dziewczyna o imieniu ... Iness

Anlejka to jest najgorsze, coraz więcej młodych ludzi dopada ten cholerny rak
Stary 2009-06-26, 15:20   #1547
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Co ja bym zrobiła? Nie wiem, ale moge ci powiedzieć co zrobiłam
Z tym, że ja go uwielbiałam i dałabym się pociąć za to żeby z nim być No i raz wyszło i się nie udało, to chyba z pare miesięcy nie gadaliśmy, bo on o byłej myślał. Potem zaczęliśmy rozmawiać, wyznałam mu moje uczucia a on wtedy spotykał się z inną Ale ja szybko odkręciłam i powiedziałam, że to jak brata przecież.... ( no ale głupi by się zczaił ). No, ale nadal rozmawialiśmy Byłam na tyle zdesperowana że złożyłam papiery do niego do szkoły do LO
Więc moja rada brzmi tak: Jeśli czujesz, że naprawde chcesz z nim być, to próbuj. Lepiej żałować, że się coś zrobiło, niż żałować, że nie zrobiło się nic

co do imion to jam Malwina Dorota xD a jak zrobię bierzmowanie to bedzie jeszcze Lidia, po Babci
na szczęście u mnie nikt z bliskiej rodziny na raka nie chorował, z czego się bardzo cieszę oczywiście, tzn jak byłam malutka to siostra mojej Babci zmarła na raka piersi a mąż tej samej Babci na raka krtani. ale to nie moja linia, więc ja jestem jakby bezpieczna?

a teraz lece z psem, bo chmurzy sie

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:23   #1548
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha

Cytat:
szkoda
ale możemy kiedyś się w Strzelcach umówić?
ja tam mam 20minut drogi
aaa pewnie
ja tam mam z pol godziny chyba gdzies, nie wiem dokladnie

Cytat:

Jak to jeszcze nie zaczeli?? A to... Przykro
zaczynaja w lipcu prawdopodobnie

Cytat:
Mnie tez będzie się kojarzył z Billie Jean.
moja ulubiona

Na bierzmowanie brałam Katarzyna.
Magdalena Julia Katarzyna

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:25   #1549
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość

co do imion to jam Malwina Dorota xD a jak zrobię bierzmowanie to bedzie jeszcze Lidia, po Babci
na szczęście u mnie nikt z bliskiej rodziny na raka nie chorował, z czego się bardzo cieszę oczywiście, tzn jak byłam malutka to siostra mojej Babci zmarła na raka piersi a mąż tej samej Babci na raka krtani. ale to nie moja linia, więc ja jestem jakby bezpieczna?

Hm ja wiem, że jak byłam pierwszy raz u gina i miałam pierwszą cytologie, to jak okazało się, że mam nadżerke, to się lekarz pytał czy w rodzinie był jakiś rak. No i powiedzieliśmy że dziadek miał raka płuc, to w sumie nie miało takiego dużego znaczenia, ale jak mama powiedziała, że siostra jej mamy zmarła na raka szyjki macicy to już miałam zaznaczane żeby było bardzo szczegółowo zbadane.
To chyba jest tak, że jak to jest np siostra babci to, to jednak może zostać w genach. Bo może np twoja babcia ma w genach ale ukrytego. U jednych się ujawnia a u niektórych nie. To tak jak z chorobami genetycznymi, może się ujawnić w 3 pokoleniu dopiero np.

Ja coś czuje, że mnie rak dopadnie I dziadek, i babcia, siostra babci...
Stary 2009-06-26, 15:28   #1550
zanetka007
Wtajemniczenie

Zjadłam obiad, pozmywałam i co... Paula mi dała zagwozdkę więc spróbuję skończyć Hałsa dziś xD

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:28   #1551
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

ja z bierzmowania Dominika

Shewa co Ty za głupoty gadasz..

Edytowane przez marcia1003
Czas edycji: 2009-06-26 o 15:30
marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:29   #1552
zte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość

a ja jestem zagrożona i to bardzo ... moja babcia, mama mojego taty zmarla na raka płuc, wuj na raka gdzieś w kręgosłupie, ciocia ze strony mamy- rak piersi-wyleczony, kolejna ciocia rak krtani i teraz coś w płucach ma dobrze, że jestem uzalezniona od pomidorów i jabłek podobno przeciwrakowe cos tam maja w sobie
Stary 2009-06-26, 15:31   #1553
nicRu
maszyna, nie człowiek

A ja Mam Maria - drugiego brak - z bierzmowania: Zofia
Stary 2009-06-26, 15:31   #1554
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zte Pokaż wiadomość
O a jeszcze tak o nietypowch imionach! Do mnie do szkoły chodzi dziewczyna o imieniu ... Iness

Anlejka to jest najgorsze, coraz więcej młodych ludzi dopada ten cholerny rak
Moja klasa była uważana, za wielce światową, bo była Vanessa, Debora no i Andrea xD Deborę i Vanessę to nauczyciele jeszcze jakoś przejedli, ale mi żyć nie dawali xD A jakie zdziwienie było jak widzieli, że urodziłam się w Polsce i to jeszcze w Cieszynie. Na koniec LO dowiedziałam się, że wszyscy byli święcie przekonani, że ja to jakaś zagraniczna jestem xD
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:35   #1555
Neszikaa
Zadomowienie

Też nie mam drugiego imienia. Z bierzmowiania: Weronika Chociaż u nas ksiądz mowil, że na bierzmowanie trzeba wziac takie imie jak sie ma na pierwsze! Chyba, że ktoś nie miał swietego, albo ewentualnie jak ja miał tylko jedno.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Moja klasa była uważana, za wielce światową, bo była Vanessa, Debora no i Andrea xD Deborę i Vanessę to nauczyciele jeszcze jakoś przejedli, ale mi żyć nie dawali xD A jakie zdziwienie było jak widzieli, że urodziłam się w Polsce i to jeszcze w Cieszynie. Na koniec LO dowiedziałam się, że wszyscy byli święcie przekonani, że ja to jakaś zagraniczna jestem xD
Woow! Ale przeciez Debora i Vanessa sa (chyba) mniej popularne niż Andrea Vanessa to juz w ogole.

Ze mną do szkoły chodziła też.. Cindy
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje

Edytowane przez Neszikaa
Czas edycji: 2009-06-26 o 15:37
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:37   #1556
zte
Zadomowienie

Cytat:
jak napisałaś tu na waizażu swoje imię to też pomyslalam, ze jakaś zagraniczna dziewczyna z nami pisze

u mnie w klasie była Pamela, ale to coraz bardziej popularne ...tylko, że ona płaska jak deska była, a często nauczyciele mówili...Pamela Anderson
Stary 2009-06-26, 15:48   #1557
nicRu
maszyna, nie człowiek

Pobiję was. U mnie w szkole był Francesco i Ratmir :P
Stary 2009-06-26, 15:51   #1558
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha

u mnie byla Nikoletta

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość

Ze mną do szkoły chodziła też.. Cindy

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 15:52   #1559
zte
Zadomowienie

Cytat:
Pobiję was. U mnie w szkole był Francesco i Ratmir :P
Ratmir czego to nie wymyślą
ja znam chłopaka który ma na imię Martyn ... bez sensu takie trochę
Stary 2009-06-26, 15:53   #1560
nicRu
maszyna, nie człowiek

No dobra. Nie pobiję was. Ale moj brat ma kolegę ze śmeisznym życiorysem - urodzil się w.. eee Jordanii? Jemenie? Nie pamiętam, ale ogólnie to jest polakiem i studiuje w Angli czy tam Szkocji. I wyjeżdża do rpacy jako native speaker języka angielskiego

zte - o chlopaku sie dowiedzielismy jak czytalismy talbice ogloszen "Uczen naszej szkoly Ratmin XXXX urodzony w 1992 w Kazachstanie zajal ktorestam mejsce w centralnym etapie olimpiady jezyka rosyjskiego oraz tytul laureata." Skubany, bo jako laureat juz nie musi zdawac matury tlyko ma 100% z R. A Francesco w polowie byl wlochem XD

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2009-06-26 o 15:55
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości