|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
wspieramy Cię wszystkie w tym optymistycznym podejściu! uśmiech jest jednym z wielu cudownych lekarstw! przesyłam Ci gorące pozdrowienia kochana
|
|
#272 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tylko nie jedzcie tych środków pestek, o których wspomniano na poprzedniej stronie, a przynajmniej sprawdźcie, które z owoców mają trujące fragmenty. Zjadanie kwasu pruskiego to żadna przyjemność ani witaminy
|
|
#273 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Tak więc widać, że pestki mają jednak w sobie troche substancji trujących. Ale nasz organizm jest do tego przystosowany Komórki raka nie. Poza tym, ile to ja pestek się najadłem z wiśni, jabłek, arbuzów, truskawek itp. :P Jakoś żyje
Edytowane przez Odyn88 Czas edycji: 2009-06-25 o 12:53 |
||
|
|
|
#274 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ta tancerka ma tego samego nowotwora co ja. Nie wiem czy dam rade przez to przejść...
http://saveizabela.com/Om%20Iza/mainframe%20polsk.htm http://www.garnek.pl/kleooo/4346078/izabela-sokolowska Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-06-25 o 13:12 |
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
skoro ona ma to samo to chociaż wiesz jakim tropem w leczeniu podążać!
|
|
|
|
#276 |
|
|
|
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, że to ogromne pieniądze, ale są do zdobycia. jest pełno fundacji, poza tym można się przecież zwrócić do rodziny, gdziekolwiek, samochod sprzedac, kredyt wziąć! przecież Twoje życie jest najważniejsze. to nie są miliony
|
|
|
|
#278 |
|
Nie depcze krokusów
|
Profil Izy na NK
http://nasza-klasa.pl/profile/22475535 życzę Wam powodzenia w leczeniu!
|
|
#279 | |||
|
|
Cytat:
Czy byłaś pod stałą kontrolą lekarzy przez te 7 lat? Dlaczego wcześniej nie zuważono, że zaczynają się robić przeżuty? Czy można zrobić badanie "od stóp do głów" rezonansem magnetycznym by mieć pewność, że nie ma przeżutów, czy każdą część ciała trzeba badać osobno? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-07-02 o 21:59 |
|||
|
|
|
#280 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
http://www.gazetalekarska.pl/xml/oil...0705/n20070506 |
|
|
|
|
#281 | |
|
|
Cytat:
Chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej o tym badaniu, ale nie teoretycznie (już przeczytałam co nieco) tylko jak to wygląda w praktyce. Czy trudno zdobyć skierowanie na to badanie? Bo wyczytałam, że fundusze NFZ są ograniczone. Czy można to badanie zrobić przed chemioterapią, czy tylko podczas leczenia? Jaki jest koszt wykonania tego badania prywatnie? |
|
|
|
|
#282 |
|
Podróżniczka
|
Buttercup miala to robione wiec zna wiecej szczegolow.
Moja mama tez dwukrotnie. Do tego badania kwalifikowała jakas komisja, z wojewodzkimi konsultantami i chyba ktos z nfz-u. Jesli juz Cie zakwalifikuje to na samo badanie nie czeka sie dlugo.Nie mam pojecia ile to kosztuje prywatnie. Pije sie glukoze z rozpuszczonym izotopem pierwiastka ( juz nie pamietam jakiego ). Przez około pół godziny organizm poddaje sie napromieniowaniu i obserwuje sie wlasnie rozpad tej glukozy aobraz rejestruje komputer. Tyle mniej wiecej z opowiadan pamietam...ale moge sie mamy dopytac dokladnie. To jest bardzo nowoczesne badania, ale jest niewielu specjalistow ktorzy potrafia niestety obslugiwac aparaturę i odczytywać wyniki. Moja mame za pierwszy razem w opisie prawie usmiercili. Wyzej w watku to opisywalam. |
|
|
|
#283 |
|
Przyczajenie
|
Madziu
![]() Chciałabym Cię przytulić i ulżyć w smutku. Szczerze wierzę,że z każdej choroby,nawet tej o bardzo złych rokowaniach można wyjsć. W medycynie nic nie jest na 100% i to jest PIĘKNE!To daje dużo nadzieii. Czasem ktoś kto ma 90% umiera..a ten komu dawali 10% żyje długo i szczęśliwie(i nie jest to pusty frazes---po chorobie takiej jak Twoja głębiej się doświadcza wszystkiego). Nastawienie pozytywne i wiara w wyzdrowienie dużo dają.Jednak nie obwiniaj się gdy będziesz miała gorsze chwile->on przychodzą i odchodzą. P.S Moja ciocia podczas swojej choroby piła koktaile,które sama przygotowywała--->pomagały jej przy chemioterapii(praktycznie skutki uboczne takie jak mdłości nie występowały),oraz ogolnie dobrze wpływały na cały organizm-->dodawały energii. Przepis: 2 banany 1 seler 2pieruszki(korzenie) trochę natki trochę imbiru świeżego startego Wszystko razem zmiksować(część może być w sokowirówce-->seler i piertrucha).I pić;-) Nie jest to może pyszne...ale co tam;-) Zawsze potem można wszamać czekoladę w nagrodę za takie poświęcenie
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
na PET bardzo trudno się dostać, a prywatnie koszt to jakieś 10 tys., a i tak od razu Cie z marszu nie przyjmą niestety.
|
|
|
|
#285 |
|
|
tak myślałam, że to rewelacyjne badanie ciężko jest dostać.
Dziewczyny, w jaki sposób można zapisać się do fundacji pomagającej osobom chorym na nowotwór? |
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Gliwicka onkologia PETa prywatnie Ci nie zrobi, kwalifikuje komisja, skierowanie musisz miec od lekarza prowadzacego...
Jestem wykonczona
|
|
|
|
#287 |
|
Nie depcze krokusów
|
Moja kuzynka miała kilka razy tomografię. Nie czekała wcale długo, ale faktem jest, że nie jest wykonywana każdemu i trudno o skierowanie. Sprzęt jest rzadki, bardzo drogi w uzyskaniu i utrzymaniu, a kolejka długa, więc nieliczni mają szansę. Ze względu na nowotwór, który rozsiewa się po ciele, miała pierwszeństwo. Ostatnie badanie kontrolne też miała wykonywane w ten sposób. Płyn z izotopem jest niedobry.
|
|
#288 |
|
Podróżniczka
|
Madzia...ale nie zaszkodzi sprobowac...poradz sie swojego lekarza, przygotujcie skierowanie i cala dokumentacje...moze akurat sie uda!
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Dolaczam do watku. Nie mam raka, lecz nowotwor (a to wbrew powszechnej opinii nie to samo). Dowiedzialam sie o nim pod koniec kwietnia. Od tego czasu wszystko zaczelo toczyc sie bardzo szybko - przychodnie, szpitale, chemioterapia... Jestem prawie w polowie leczenia, ale najgorsze, ze efektow niestety nie widac. Mimo to nie trace sil i wiary - po prostu staram sie nie dopuszczac do siebie mysli o chorobie!!
Najgorsze jest to, ze wszystkich na okolo musze pocieszac - faceta, rodzicow, znajomych. Wszyscy zalamani i mam wrazenie, ze przejmuja sie moja choroba o wiele bardziej niz ja. Ja staram sie nie dopuszczac jej do siebie, stworzylam sobie wewnetrzna blokade, nie probuje na sile jej oswoic wymyslajac jej smieszne nazwy - to nie jest moj sprzymierzeniec, tylko wrog, ktorego musze sie jak najsyzbciej pozbyc. Podchodze do tego w miare na luzie - nie chce, by ten wstretny intruz zatrul mi cale zycie. Posluchalam lekarza i "zyje normalnie" - nie rezygnuje praktycznie z niczego (oprocz 3 pierwszych dni po chemii). O chorobe nie prosilam - jest we mnie, ale na pewno kiedys bede zdrowa ![]() Madzia, trzymam kciuki za Ciebie i za Twoje leczenie. Mnie tez strasza, ze po chemii (i po przeszczepie, ktoremu byc moze bede poddana) moge byc bezplodna, jednak na forum dotyczacym mojej choroby wyczytalam o wielu przypadkach szczesliwego zajscia w ciaze - to jest naprawde mozliwe - wbrew wszystkim i wszystkiemu!! Takze uszka do gory, jestem z Toba ![]() Jesli chodzi o PETa, to obecnie jestem w trakcie oczekiwania na wynik, ja to nazywam zabawnie oglaszaniem werdyktu przez jury, chociaz tu wcale nie ma nic do smiechu. Nie mam zadnych problemow ze zdobyciem skierowania. Moj lekarz prowadzacy sam mi je wypisuje, potem ustala termin (zwykle czeka sie 1-2miesiace, ja dzieki niemu czekam jakis tydzien). Pierwsze badanie mialam robione przed chemioterapia, nastepne po 2 chemiach i jeszcze kolejne po 4 - te mialy ocenic postepy leczenia. Ostatnie badanie bede robic w pazdzierniku, juz po zakonczeniu leczenia. Prawda niestety jest taka jak pisaly dziewczyny wyzej - w Polsce niewielu jest specjalistow, ktorzy potrafia to badanie interpretowac - moj lekarz prowadzacy sam przyznal, ze to badanie w Polsce istnieje od niedawna i wobec tego lekarze sami musze nauczyc sie je wykorzystywac. Prywatnie z tego co slyszalam kosztuje ok. 6000zl, takze mimo wszystko warto postarac sie o skierowanie np. podczas wizyty kontrolnej. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2009-06-25 o 21:30 |
|
|
|
#290 |
|
|
Nafiqo, jeśli chodzi o posiadanie dzieci, to oprócz radioterapii i chemioterapii, problemem może być kręgosłup, który nie wytrzyma ciąży. Czeka mnie ciężka operacja, nie wiadomo, czy po niej będe w pełni sprawna.
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-07-02 o 21:59 |
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Zaczyna to wyglądać bardzo groźne, bo po miesiącu badań nadal nie ma wyników i proszą o badania, co zwykle się tak nie zdarza.[/QUOTE]
zaczynasz niestety sie nakrecac, tak zdarza sie bardzo czesto, i czesto badania sa tez powtarzane... |
|
|
|
#292 |
|
|
Nakręcać? Chyba sama nie wierzysz, że to o co proszą i jak długo trwa to badanie, dobrze rokuje!
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-06-26 o 16:09 |
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Trudno mi poprostu uwierzyc, ze sama dla siebie wymyslasz jak najczarniejsze scenariusze... Nie powinnas kazdej sytuacji, przedluzonego czekania na wyniki interpretowac negatywnie. W Gliwicach leczy sie masa ludzi... Lezalam tam na oddziale prawie 4 miesiace i doskonale wiem jak to wyglada... uwierz mi ze nie zawsze prosba o dodatkowe badania oznacza cos zlego...
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu czytam Twój wątek od samego początku. Nie spotkałam się z taką siłą charakteru, z jaką to przyjmujesz. Jesteś wspaniała, wierzę, że wszystko będzie dobrze i trzymam kciuki.
Podziwiam Cię i życzę duuużo siły.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
#295 |
|
|
Buttercup, zastanawiam się równieź dlaczego nie dostałam jeszcze wyników, skoro są już w szpitalu?
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-07-02 o 22:00 |
|
|
|
#296 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ale z jakiego powodu szpital miałby trzymać wyniki w tajemnicy? Bo się obrazisz?
Może mają problem z jednoznaczną diagnozą i potrzebują dodatkowych badań.
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Zazwyczaj nie dowiesz sie niczego oficjalnie sama. Kiedys rowniez dzwonilam, pytalam, ale zawsze slyszalam ze interpretacji wynikow dokonuje lekarz prowadzacy... Rozmawialam z nim o tym i to jest tak, ze wiekszosc ludzi jak dowie sie jakie ma wyniki, zaczyna szukac informacji w internecie i przedwczesnie panikowac, a jak wiadomo na cala diagnoze nie sklada sie przeciez jedno badanie, dlatego tak ciezko czegokolwiek sie dowiedziec...
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Koszt leczenia w Chinach - 55 tys. dolarow.
Zobaczymy, co bedzie. Jesli takie leczenie bedzie potrzebne, to mozna postarac sie zorganizowac zbiorke pieniedzy ![]() Mysle,ze przez nk, wizaz itp. mozna znalezc wiele osob, ktore wplacilyby jakas sume ![]() W koncu jestes z nami od dawna i wiemy, ze to nie jest fikcyjna opowiesc ![]() Na pewno pomozemy
|
|
|
|
#299 |
|
|
W poniedziałek dostane dokumenty do wypisania i będe starała się o grupe niepełnosprawności. Dostane również zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 150 zł miesięcznie. Jak dostane już legitymacje ubezpieczeniową, będę szukała fundacji, aby założyć subkonto. Chociaż wiem, że z fundacją może być problem, bo takie fundacje niechętnie przyjmują dorosłych. Ale spróbować zawsze warto
Dziewczyny, czy przy radioterapii, rodzina nie może odwiedzać chorego pacjenta ze względu na jego napromieniowanie? Wczoraj usłyszałam taką opinie, ale przyznam, ze nigdzie się z tym nie spotkałam
|
|
|
|
#300 |
|
Konto usunięte
|
jak ja mialam radioterapie to mama mnie mogla odwiedzac pierwsze slysze chyba ze sie cos od tamtego czasu zmienilo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.