|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
princessa średnio liczy się 10 dkg torta na osobę, więc jak masz 120 osób to 12 kg tort. Zawsze lepiej wziąć troszkę więcej żeby się miało pewność że wszyscy dostaną, zawsze lepiej jak zostanie niż jakby miało zabraknąć
a z ciastami to różnie. Mi pani powiedziała że na 1 blaszkę (taką normalną, domową podłużną) liczy się 8 osób. Nie wiem ile to kg. Ale tak biorąc pod uwagę to myślę że trzeba liczyć koło 20 dkg ciasta ale nie wiem czy to nei za dużo będzie. Chyba że będziecie rozdawać jeszcze.
|
|
#3632 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
tak rozmawialismy, wczoraj... wyjasnilismy sobie wszystko, kazde powiedzialo co mu sie nie podoba i juz bylo oki... do dzisiaj... dzis znow to samo....
porazka
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi widzieć, to co napisałaś. Kochana mam nadzieje, że wszystko się między Wami ułoży. Mam nadzieje, że będziesz kochać i będziesz kochana. Jeżeli możesz mi napisać, co się działo takiego, co zrzucałaś na stres przedślubny? Może ja też wiele rzeczy właśnie tym tłumacze... już sama nie wiem!
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
heh... ja w sumie wiedzialam od razu ze to nie stres, tylko po prostu przeszkadza mi zachowanie TZ-ta, ale wszyscy ze to sie stresuje i ze temu sie czepiam ciagle....
ale on tez sie bardzo zmienił... im blizej slubu, tym stawal sie coraz pewniejszy siebie... tzn mnie.. ze moze robic wszystko a ja i tak go nie zostawie... i ze slub sie odbedzie... heh... powiedzialam od razu, ze nawet po slubie jezeli dalej tak bedzie to najwyzej na pierwsza rocznice dostanie pozew o rozwod... u nas to w sumie jest tak, ze on robi to czego ja nie toleruje, ale najlepsze jest to, ze on doskonale o tym wie... czyli tak jakby na zlosc chcial mi ciagle zrobic.... a ja sie wtedy wkurzam i wychodzi pozniej ze ja sie nie wiadomo czego czepiam... to po co bral mnie za zone, skoro wiedzial czego nie znosze i akceptowal to, a teraz mu to przeszkadza...
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziękuję, że to napisałaś, bo już chyba wiem co powinnam zrobić... Mam nadzieje, że między wami wszystko się ułoży. Trzymam kciuki i może rzeczywiście potrzebujecie trochę odpocząć, zmienić otoczenie. Może zorganizujcie chociaż wyjazd na weekend. Mam nadzieje, że się dogadacie!
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz w sumie nie kieruj sie tak bardzo mna.... zrob jak Ci serce podpowiada... tak bys pozniej nie zalowala swojej decyzji....
jezeli potraficie rozmawiac to porozmawiajcie, bo u nas nie ma zbytnich szans na normalna rozmowe... moj małzonek uwaza, ze najlepiej przemilczec i temat zniknie....
|
#3638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
z reszta pislam juz tu na forum to pre dni do tylu...ja juz jestem zmeczona klotniami z tzem a tak regulanie klocimy sie co tydzien nawet w rocznice slubu cywilnego mi taki nr odstawil fakt ze tutaj mamy teraz zestresowany tryb zycia niestety, ale to go tak do konca nie usprawiedliwia...naprawde lpiej sobie wytlumacyc wszystko i co najwazniejsze sprawdzic pootem czy skladane obietnice sa prawdziwe...moj tz wie, ze czasem zle robi, tylko ze przynaje sie dopiero drugi dzien po klotni po zadanej mi przykrosci i takich tam i ciagle to ja jakos musze wlaczyc zeby bylo ok..ale ostatnio mu powiedzialam, ze ja juz nie mam sily na te walki i nie wiem jak to sie skonczy pewnego dnia jesli on bedzie tak do tego podchodzil... musimy uwazac dziewczyny i nie dac sie im, niech niei mysla, ze slub daje im prawo do tego czego oni chcadamy rade jakos musimy jesli naprawde to jest milosc
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
heh... a myslalam, ze tylko ja nie przezywam miesiaca miodowego... przyjaciolka do mnie ostatnio mowi, ze nie pisala ostatnio bo myslala, ze nacieszyc sie soba nie mozemy po slubie... heh... niestety...
mam nadzieje, ze ulozy sie nam wszystkim i bedzie dobrze, bo to naprawde nie jest normalne, ze malzenstwo zaraz po slubie zamiast cieszyc sie soba to sie kloca i nienawidza.... wczoraj moj malzonek doprowadzil mnie do takiego szalu, ze zaczelam wrzeszczec jak jakas opetana.. sama siebie nigdy takiej nie widzialam...
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam żeby ksiądz mi rozgrzeszenia nie dał dzień przed ślubem
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gucia0987 MisQa sas moze to dzwine co napisze ale pamietajcie ze to wasze zycie i ze tak do celowo i egoistycznie to WY macie byc szczesliwe... to nie jest oboz koncentracyjny gdzie nie macie wplywu na nie... i jesli wam zle.. Misqu jesli zapypiasz placzac juz teraz to pomysl co sie bedzie dzialo za 5 lat.. jesli sie nic niezmieni...
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
jak to czytam to aż się boję brać ślubu
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
kaśka nie każdy lub oznacza kłopoty...
my na szczęście ostatnio się nie kłócimy, tż ma wreszcie urlop i może dlatego, spokojniejszy jest i w ogóle. zostało nam jeszcze troszkę mniej niż miesiąc. Ostatnio kupiłam biżuterię i się załamałam jak chcialam kupić ponczoszki kobieta mi w sklepie zawołała 25 zł za ecru gatty. Nie wiem jak u was ceny ale u mnie to zazwyczaj było kolo 15 zł. Cholera 50 zł za ponczochy wyjdzie wolę nie ryzykować z jedną parą bo jak jej się coś stanie to co zrobię
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Widze że są jakieś problemy... to i ja dołożę swój..,
skopany mam dzień... dziewczyna która miała być moja straszą.... nie będzie moja starsza bo jest w 4 miesiącu ciąży a dowiedziała się o tym 3 tygodnie temu a ja dziś dowiedziałam się o tym... na moim ślubie będzie w 6 ....po prostu załamałam się ... w sumie to ja na nią nie jestem zła ... nawet bardzo się cieszę że ona sobie układa życie z tym ze ja jestem zła na ta sytuacje... że zostałam tak jak by na lodzie... bo ja nie mam tak naprawdę żadnej takiej koleżanki , która mogła bym poprosić ![]() Ani za bardzo nikogo z rodziny... moja bratanica kończy 18 lat 9 września... to będzie trochę za późno
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
daysy no to faktycznie problem...ale z drugiej strony skoro ono dowiedziała się będąc dopiero w 3 miesiącu to znaczy że dobrze się czuła, więc dlaczego będąc w 6 miesiącu miała by nie przyjść na wesele do Ciebie. Chociażby tylko do kościoła, by Wam świadkować.
Moja świadkowa dzisiaj do mnie napisała że nie wie jak to będzie, bo była wczoraj dwa razy u spowiedzi i dwa razy nie dostała rozgrzeszenia i nie wie co na to moja rodzina i mój ksiądz proboszcz. Ale ja nie mam zamiaru z niej rezygnować bo nie dostanie rozgrzeszenia i do komunii nie przystąpi. A rozgrzeszenia nie dostała bo mieszka teraz u chłopaka, w warszawie jest na praktykach i ciężko by było jej opłacić jakieś inne lokum na ten czas. Jak dla mnie chory powód by nie dtsać rozgrzeszenia. Zaczęlam się martwić co będzie z nami bo my też razem mieszkamy. Chore to jest.
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ona mówi że nie nie chce być świadkową w ciąży bo to przynosi pecha. Ja jej powiedziałam że ja nie wierze w zabobony. Ale ona nie chce być i tyle w tym stanie w , którym się znalazła.
A teraz mam problem. Bo w sumie nie mam żadnej bliskiej koleżanki bo zawsze byłam za bardzo zapracowana , zajęta itd, nie miałam czasu na koleżanki i jakoś tak wyszło. A ja nie chcę żeby moim świadkiem była dziewczyna z "łapanki" z ostatniej chwili. Zawsze chciałam żeby raczej była to osoba która zna mnie dość dobrze i po prostu najnormalniej pod słońcem pomoże mi trochę w przygotowaniach itp. A teraz ta sytuacja jest taka patowa... z tego stresu to mnie tak bolą mięśnie na plecach... jak by mnie ktoś skopał ! |
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka swiadek nie musi byc nawet wierzacy, wiec jesli nie przystapi do komunii to sie nic nie stannie.
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem i będę walczyć ze swoim proboszczem jeżeli będzie marudził. Ksiądz starej daty (ma juz ponad 70 lat) i ile ja się nasłuchalam jak spisywaliśmy protokół i się dowiedzial że razem mieszkamy.
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu to nie jest tak ze tak zawsze jest.... sa lepsze i gorsze chwile...ja z moim tzem mieszkam ponad 2 lata wiec juz go troche znam i wiedzialam jak jest..wczesniej ja przesadzalam teraz on to robi...zdazaja sie ciezkie chwile, nie ma dwoch idelanych osob ktore pasuja do siebie idealnie...
ja wierze ze bedzie lepiej..bo wiem, ze tz mnie kocha ...i wy dziewczynki pewnie tez to wiecie.... trzeba tylko przetrwac kryzysy.... bo w kazduym malzenstwie wczesniej czy pozniej przychodza...wazne by umiec je rozwiazac...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3651 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
stokrotka piękna suknia, bardzo podobają mi się te zakładki i materiał Gucia0987, MisQa, sas współczuję Wam problemów z TŻ, mam nadzieję, że wszystko się Wam ułoży A nas dzisiaj spotkała fajna niespodzianka. Jakiś czas temu wysłaliśmy razem z TŻ smsa, żeby być na widowni castingu "mam talent"... w sumie tak dla zabawy, a dzisiaj oddzwonili do TŻ że go zapraszają we wtorek do Warszawy i może ze sobą wziąć aż 5 osób i tylko teraz mamy problem bo kogo się nie spytamy to bardzo by chciał jechać ale musi być w pracy. I jeszcze wyjdzie na to, że będziemy w dwójkę zajmowali 6 miejsc
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
zgarnijcie ludzi z ulicy
![]() myślalam że już tylko ja na forum siedze ![]()
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy, a moze miej dwoch swiadkow plci meskiej?
Myslalas nad tym? Bo przeciez nie ma obowiazku by swiadkowie byli roznej plci. ![]() Misqa, wspolczuje Ci kochana. Jakbys chciala sie kiedys spotkac na kawe i pogadac to daj znac. Jestem do dyspozycji. ![]() A mnie dzis TZ lekko znerwicowal. Najpierw sobie ubzdural, ze on chce poprawiny (dodatkowe 1000 zl, niezaleznieile by gosci bylo plus alko). To jeszcze gdy mu przypomnialam, ze mial zadzwonic dzis lub jutro do kolegi (ktory mial robic za kierowce i odwozic moich gosci do miasta) to powiedzial, ze zrobi to w tygodniu, bo najpierw musi miec do niego namiary. No rzesz kurcze. Jakby tamten sie nie zgodzil to ja musze w takim razie rezerwowac jakiegos busa, albo cos, a to powinnam byla zrobic jakis miesiac temu a nie teraz! Z rezta chcialam jakiegos busa, by gosci wozil turami, bo sama wiem, ze nie kazdy chce siedziec do 4 i czekac az wszyscy sie zbiora i razem pojada. Na co on teraz madrze wymysli, zebym zalatwiala autokar, ktory po wszystkich gosci przyjedzie. Kurde madry, gdy ja juz zamowilam autobus, ktory mial gosci tylko zawiezc na sale... Mnie ten jego stoicko spokoj to dobija. On ma wiecznie czas i wiecznie zdarzy. No tak, tylko, ze gdyby nie ja i gdybym nie wiercila mu w wielu sprawach dziure w brzutu to w sprawie wesela nic bysmy nie zalatwili...
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze wszystko sie ulozy u Was a my juz dzisiaj lecimy do Polski wkoncu !! bylismy wczoraj na zakupach kupilismy sukienki dla malych druzek koszule i krawaty dla druzbow .. TZet odebral garnitur slicznie w nim wyglada kupilismy tez figurke na tort no i dla siebie kupilam bransoletke i lancuszek jeszcze tylko kolczyki trzeba zamowic aaa no i sukienka na poprawiny odebrana tez wszystko ladnie spakowane w walizkach jutro wylot o 17 mam troche stresa po ostatnich wydarzeniach ze samolotami
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
1. lancuszek na poprawiny
2. bransoletka 3. komplety dla druzek 4. nasza figurka na tort 5. sukienki dla malych druzek 6 i 7 moja sukienka na poprawiny ...
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2009-06-28 o 08:23 |
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia sliczna suknia dla druchenki dasz mi namiary na sklep
|
#3657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przykro czytać o waszych problemach z tz. Myślę, że sam ślub i rozpoczęcie życia razem są stresujące i pewnie przez to się kłócicie. Myślę, że po ślubie trzeba się dotrzeć, i z czasem będziecie dochodzić do porozumienia. trzymam za to kciuki. Sama trochę się boje jak to będzie zamieszkać z tz i teściami
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakos poradze, najwyzej zaciagne swego mezusia w ciemny kat i nałomocze
|
|
#3660 | |||||
|
Zakorzenienie
|
stokrotka, mka ślicznie wyglądacie w swoich sukienkach
![]() Cytat:
pamiętam jak opisywałaś początkowe dni Waszego małżeństwa, byłas taka szczęścliwa. Mam nadzieję, że to szczęście wróci, tylko musicie praować nad tym ciężko i walczyć o Wasz związekCytat:
Cytat:
Ale może masz jaką kuzynkę, która nadawałaby się do tej roli. W ostateczności możecie mieć dwóch świdków, my tak mamy, bo zależało nam na tym by nasi bracia nimi byli.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

a z ciastami to różnie. Mi pani powiedziała że na 1 blaszkę (taką normalną, domową podłużną) liczy się 8 osób. Nie wiem ile to kg. Ale tak biorąc pod uwagę to myślę że trzeba liczyć koło 20 dkg ciasta
ale nie wiem czy to nei za dużo będzie. Chyba że będziecie rozdawać jeszcze.

z reszta pislam juz tu na forum to pre dni do tylu...
Moj Tz mial szczescie i ksiadz nie przyczepil sie do tego ...Ja po prostu mialam pecha

i tylko teraz mamy problem bo kogo się nie spytamy to bardzo by chciał jechać ale musi być w pracy. I jeszcze wyjdzie na to, że będziemy w dwójkę zajmowali 6 miejsc
no i dla siebie kupilam bransoletke i lancuszek jeszcze tylko kolczyki trzeba zamowic