Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-28, 12:18   #3661
mka1987
Raczkowanie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a nie wiesz może ile kosztuje suknia MS Kym?
http://www.blogcdn.com/www.aisledash...ottero-kym.jpg
- w salonie w olsztynie za tą sukienkę trzeba zapłacic 3500zł, ale z doswiadczenia wiem, ze w różnych salonach cena moze byc nieco inna.

Gucia0987, zaaaabcia, BEAMI, zanetaa88, motley, anjadka, baja_86 dziękuję bardzo

mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 12:22   #3662
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
- w salonie w olsztynie za tą sukienkę trzeba zapłacic 3500zł, ale z doswiadczenia wiem, ze w różnych salonach cena moze byc nieco inna.
uff bo już myślałam, że ok 5.000

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 13:00   #3663
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

cześć dziewczynki!!! kilka dni mnie nie było ale nawet nie probuje nadrabiac
wszystkim, ktore maja kłopoty z TZ zycze zeby sie wszystko wyjasniło i było ok!!!

a jesli o nasz slub idzie to my dzisiaj z ambony spadlismy w tyg załatwilisy wszystko z ksiedzem, protokol spisany bezbolesnie bylo nawet miło i zabawnie momentami szczegolnie przy tym pytaniu o dzieci odpowiadalismy oddzielnie tzn najpierw tz wyszedł i ja odpowiadałam a potem odwrotnie ii ksiadz sie smial ze nawet co do liczby dzieci sie zgaddzamy

jestesmy juz w połowie zapraszenia... jeszcze ten tydzien i nastepny i powinno byc finito
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 13:56   #3664
jaga_2001
Zakorzenienie

Wszystkim wczorajszym PM-kom skladam moc zyczen
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzieki Agatko, ale nie bede Ci główki zawaracac, masz swoje zmartiwenia i zalatanie w zwiazku ze zblizajacym sie slubem
jakos poradze, najwyzej zaciagne swego mezusia w ciemny kat i nałomocze
Nie bedziesz zawracac. Szczerze mowiac to ten slub i wesele to mi wisza i powiewaja. Dzis zdalam sobie sprawe z tego, ze moja swiadkowa bardziej sie moim slubem i weselem przejmuje niz ja sama. Inne znajome to non stop gadaja o swoich slubach. Ja gadalam, do czasu az mnie tesciu nie wkurzyl i nie wtracil swoich 5 groszy. Od tamtej pory nie chce mi sie czegokolwiek zalatwiac. W tym tygodniu ide zamwiac tort i ide tylko dlatego, ze musze a nie dlatego, ze chce go zamowic...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 13:58   #3665
kaska87
Zakorzenienie

Jaga Twój podpis mnie zabija jak ja Ci zazdroszczę tych 12kg na minusie

Stary 2009-06-28, 14:10   #3666
jaga_2001
Zakorzenienie

kaska, tu nie ma czego zazdroscic, tylko brac sie za siebie.

Mnie dobija wyglad mojej swiadkowej. Ekstra laska. A dobija mnie bardziej to, ze ja tak wygladalam 5 lat temu, zanim poznalam TZ :sciana: Wiem, ze musialabym zrzucic jeszcze te 4, max 6 kg by wygladac tak jak ona... Dlatego znow wzielam sie za siebie.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 14:12   #3667
kaska87
Zakorzenienie

wzięłam się jakies 3 dni temu ja w czasach swej świetlności ważyłam 53 przy 173cm, ale TZ mnie "trochę" spasł

Stary 2009-06-28, 14:50   #3668
Daysy85
Zakorzenienie

Moje drogie Panie ... jeżeli chodzi o 2 mężczyzn świadków to ja tak nie za bardzo chcę... Ja chciałam mieć koleżankę po ty by mi naprawdę pomogła, poszła ze mną na przymiarkę, pomogła wybrać bukiet, ubrać się w suknie. Dla mnie rola świadkowej nie polega tylko na przyjściu na imprezę weselną. Poza tym świadkowie też pomagają przy prezentach itd. i co mam teraz dopuścić do tego jakąś obcą osobę? albo kuzynkę którą widziałam 3 lata temu ostatni raz ???

Mam nadzieję, że sytuacja się jakoś rozwiąże dla mnie pomyślnie, może poproszę koleżankę z pracy... ale nie chcę nikogo uszczęśliwiać na siłę.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 15:16   #3669
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Nie bedziesz zawracac. Szczerze mowiac to ten slub i wesele to mi wisza i powiewaja. Dzis zdalam sobie sprawe z tego, ze moja swiadkowa bardziej sie moim slubem i weselem przejmuje niz ja sama. Inne znajome to non stop gadaja o swoich slubach. Ja gadalam, do czasu az mnie tesciu nie wkurzyl i nie wtracil swoich 5 groszy. Od tamtej pory nie chce mi sie czegokolwiek zalatwiac. W tym tygodniu ide zamwiac tort i ide tylko dlatego, ze musze a nie dlatego, ze chce go zamowic...
ech...nie mów tak.... po trochu Cie rozumiem, bo jak przed slubem zaczeli mnie wkurzac... TZ i jego rodzice to tez powiedzialam, ze w tylku to wszystko mam, ze skoro nie mam nic do powiedzenia przy swoim weselu to niech robia wszystko sami i poszlam sobie... wiem, wiem, moze glupie to bylo ale z nimi inaczej nie mozna

ech... Jagus toz to wesele tak naprawde jest dla Was, ja myslalam, ze przyjde na swoje i bede jak za kare siedziec, ale pozniej doszlam do wniosku, ze pokaze im wszystkim... od samego poczatku usmiech nie schodzil mi z twarzy, w tylku wszystkich mialam, ktorzy mnie wkurzali i cieszylam sie chwila.. ktora niestety bardzo szybko minela, bo niby wesele zaczelo sie ok 17 do 4 rano to jednak baaaardzo szybko to minelo

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 15:44   #3670
Lustereczko
Rozeznanie

Czesc dziewczyny dzieki wszystkim za zyczenia

Jestesmy juz po....bylo BOSKO, wszystko sie udalo, pogoda swietna, w kosciele bez stresu, schola dziecieca zrobila wrazenie na gosciach, na sali super strasznie duzo jedzenia, i duzo zostalo, zespol tez sie swietnie spisal, suknia cudowna, lekka, makijaz i fryzura wytrzymaly wszystko, kazdy zachwycony, ciagle ktos nas zaczepial mowil ze jest super, ze slicznie wygladamy

Super uczucie miec meza i obraczke na palcu

Dluzsza relacja i fotki beda juz wkrotce

A teraz zmykam do mezulka, bo jedziemy do rodzicow bo pare osob ma przyjechac. Pozdrawiam goraco
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 16:55   #3671
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Doskonale rozumiem, też mam jazdy z rodzicami, wcale się tym nie cieszę już

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Moje drogie Panie ... jeżeli chodzi o 2 mężczyzn świadków to ja tak nie za bardzo chcę... Ja chciałam mieć koleżankę po ty by mi naprawdę pomogła, poszła ze mną na przymiarkę, pomogła wybrać bukiet, ubrać się w suknie. Dla mnie rola świadkowej nie polega tylko na przyjściu na imprezę weselną. Poza tym świadkowie też pomagają przy prezentach itd. i co mam teraz dopuścić do tego jakąś obcą osobę? albo kuzynkę którą widziałam 3 lata temu ostatni raz ???

Mam nadzieję, że sytuacja się jakoś rozwiąże dla mnie pomyślnie, może poproszę koleżankę z pracy... ale nie chcę nikogo uszczęśliwiać na siłę.
Daysy mam to samo, tyko ze świadkiem, poprosiliśmy jego kumpla, ale on coś kręci, miał nam dać odpowiedź do końca tygodnia, jest niedziela, a telefon milczy, a M. nie za bardzo ma kogo wziąć i jesteśmy w kropce. Chyba poprosi tego kolegę co był u niego na weselu w zeszłym roku. Ale popiłabym tego jego kolege, za samo podejście podziękowałabym mu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 17:20   #3672
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
ja tylko na chwilke

wczoraj mielismy grilla. TZ mama poszła o 21 a TZ zostal odo 23. chcial upic mojego tatę. wypili 2 flaszki, TZ piwo i 2 drinki mocne. w konsekwencji, moj tata dzis wstal w miare dobrze, a TZ obudził sie teraz na ostrym kacu i dzis sie juz nie spotkamy.

wykorzystałam wiec okazje, poszłam sobie do galerii i kupilam:
- drugie buty do slubu tym razem z odkrytą pieta i paluszkami - takie do wykorzystania tez potem na codzien.
- bluzeczkę
- tunikę (chyba na wieczór panienski bedzie)
- Torebkę
- chustę na kostium kąpielowy

jutro jedziemy po obrączki i na pierwsza przymiarke sukni slubnej do warszawy.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:16   #3673
atomufka
Zakorzenienie

Witam kobietki.A ja juz jestem PO

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:19   #3674
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
pisz pisz

Stary 2009-06-28, 20:40   #3675
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Zycze Ci duzo szcześcia i zeys zawsze była taka szczesliwa jak w dniu ślubu bardzo serdecznie gratuluje.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:40   #3676
kliwia
Zakorzenienie

atomufka no to juz uzaleznienie zeby w dniu slubu o 20 wchdozic na wizaz!!:P
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:49   #3677
groszek80
Raczkowanie

Witajcie kobietki!!! Wróciłam właśnie z domku, gdzie odpoczywałam w weekend. Postaram się nadrobić wszystko co napisałyście, a jest tego 10 stron

Dobrze, że mam jutro na 10, a nie 7.15 więc postaram się wszystko przeczytać i być na bieżąco!!
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:52   #3678
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
w dniu ślubu??

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
ja tylko na chwilke

wczoraj mielismy grilla. TZ mama poszła o 21 a TZ zostal odo 23. chcial upic mojego tatę. wypili 2 flaszki, TZ piwo i 2 drinki mocne. w konsekwencji, moj tata dzis wstal w miare dobrze, a TZ obudził sie teraz na ostrym kacu i dzis sie juz nie spotkamy.

wykorzystałam wiec okazje, poszłam sobie do galerii i kupilam:
- drugie buty do slubu tym razem z odkrytą pieta i paluszkami - takie do wykorzystania tez potem na codzien.
- bluzeczkę
- tunikę (chyba na wieczór panienski bedzie)
- Torebkę
- chustę na kostium kąpielowy

jutro jedziemy po obrączki i na pierwsza przymiarke sukni slubnej do warszawy.
Pokaż :P

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:07   #3679
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
kaska, zawsze mozesz powiedziec, ze masz torbiele na jajnikach i lekarz ginekolog kazal Ci je brac na ich zmniejszenie :P

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

kliwia, ubieglas mnie
Jaga ja tak właśnie powiedziałam, to się dowiedziałam, że tym bardziej nie powinnam się truć i że to zło. Ale żadnego kalendarza nie rysowałam. Cieszę się, ze mam to za sobą

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
wreszcie się u nas ruszyło coś załatwiliśmy dziś USC-nie widzą przeszkód żebyśmy zawarli związek malżenski
wracając zahaczyliśmy o jubilera, tak po prostu obejrzeć modele i wiecie co....zamówiliśmy obrączki dokładnie takie jak w załączniku, klasyczne, proste, ale jak je założyliśmy to nie chcieliśmy oddać gdyby nie fakt, że TŻa byla trochę za duża na niego pani jubiler była rewelacyjna, jakby ktoś z Sosnowca i okolic potrzebował namiarów, to chętnie polecę w ogóle wchodzimy, a TŻ mówi
- (TŻ) Dzień dobry, właśnie wracamy z Urzedu Stanu Cywilnego, dostaliśmy dokumenty, że nie ma przeszkód, żebyśmy się pobrali, nasz ksiądz też już uprzedzony o tym, mamy salę, zespół, zaproszonych gości, ubrani jesteśmy od sto do głów, nadszedł czas na wizyte u pani
- (pani o mało nie dusząc się ze śmiechu, siląc się na poważną minę) Witam panstwa, zaraz na pewno coś wspólnie dobierzemy na panstwa jakże delikatne dłonie, obiecuję dołożyć wszelkich starań, aby te GPSy, które panstwo wybierzecie nieskazitelnie pasowały do Państwa ubiorów i wystroju sali weselnej
Myślałam, że umrę tam ze śmiechu jak przyszło co do graweru, TŻ pyta "a zmieści się I love Iron Maiden i Pink Floyd?" Pani mówi, że oczywiście hehehe, dwa świry i pani pyta, czy nie chcemy standardowo daty ślubu, bo zawsze mężczyźni wybierają datę, żeby pamiętać, a TŻ do niej "wie pani co, czekaliśmy 2 lata, żeby ta jedyna data, którą pamiętam wypadała w sobotę. w tym roku wypada, więc ufff nie będę musiał się uczyć innej na pamięć" koniec końców, stanęło na tym, że mamy wygrawerowane na obu obrączkach "KOCHAM CIĘ NA OKRĄGŁO" i jeszcze dostaliśmy 10% rabatu przy odbiorze, na karte stałego klienta, bo pani powiedziała, że takich świrów to by chciała mieć więcej w sklepie
ale jajcarz z niego : hahaha::h ahaha::ha haha:
Stary 2009-06-28, 21:11   #3680
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Jak to slub byl wczoraj

Dziewczyny wszystko sie udalo po naszej mysli Jestem strasznie zmeczona zdam relacje w tygodniu.a zaraz wkleje jakies foto

szafa

Stary 2009-06-28, 21:11   #3681
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Strobiluska, wizyta spoko

A tekst n obraczkach bardzo oryginalny.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

mnie swego czasu koles w USC wkurzyl. Najpierw powiedzial, ze jestem strasznie wyemancypowana, bo nie chce calkiem wziac nazwiska TZ tylko dopisuje. Na co ja, ze mamy rownouprawnienie i ze roznie dobrze to TZ moze przyjac mjenazwisko, ew. dopisac mje. Ja sie nie obraze. Na co on na do widzenia, ze powinnam sie cieszyc, bo jestem juz po ostatniej promocji. Bo jeszcze troche i bylabym stara panna.NA co ja, ze dzis sa inne czasy i ze mam pelno znajomych, starszych ode mnie nie myslacych jeszcze o slubie. I wcale to nie oznacza, ze sa starymi pannami. A on, no hcybaze sa singilkami z wyboru. Pacan.
Co za prostak!!! U mnie nie byłoby tak łagodnie, jakby koleś z takim tekstem wyskoczył!!! Co go to ogóle obchodzi, poza tym jego praca to wydanie dokumentu i tyle a to Twoja prywatna sprawa jakie będziesz nosić nazwisko!!! Ale mnie wkurza takie zachowanie!!
Stary 2009-06-28, 21:13   #3682
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny dzieki wszystkim za zyczenia

Jestesmy juz po....bylo BOSKO, wszystko sie udalo, pogoda swietna, w kosciele bez stresu, schola dziecieca zrobila wrazenie na gosciach, na sali super strasznie duzo jedzenia, i duzo zostalo, zespol tez sie swietnie spisal, suknia cudowna, lekka, makijaz i fryzura wytrzymaly wszystko, kazdy zachwycony, ciagle ktos nas zaczepial mowil ze jest super, ze slicznie wygladamy

Super uczucie miec meza i obraczke na palcu

Dluzsza relacja i fotki beda juz wkrotce

A teraz zmykam do mezulka, bo jedziemy do rodzicow bo pare osob ma przyjechac. Pozdrawiam goraco
Gratuluje szczęśliwej żonce Czekamy na obszerną relacje wraz ze zdjęciami

Cytat:
Tobie również gratuluje i czekam na fotorelacje

Ech dziewczyny z jednej strony nie mogę się doczekać ślubu ale z drugiej jest mi już tak żal, że to wszytsko przeminie jak wiatr...
Jeszcze tylko 41 dni
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:14   #3683
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a moze jednego dnia zrobią sobie wolne i cie gdzies zabiorą

Pytałam sie ale nie widzialam odp
ile płacicie na sali weselnej przed slubem??
nam kazał dac jakąs czesc tydzien przed i powiedział ze to ma byc 10 tys zł. a jak jest u was??
My płaciliśmy zaliczkę 1000 zł przy rezerwacji, reszta na tydzień przed, najpóźniej w tym samym dniu!!
Stary 2009-06-28, 21:24   #3684
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość

Pokaż :P
jutro postaram sie zrobic zdjęcia

jakos tak denerwuje sie jutrzejszą przymiarką. jak pierwszy raz zmierzylam moja suknie to:
- bylo to styczniu
- mialam ponad 39 stopni gorączki
- miala rozmiar 42 (a ja nosze 34/36)

jakies wskazówki, odnosnie pierwszej przymiarki??

a obrączek nie moge sie juz doczekac

Atomufka pokaz zdjęcia

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:26   #3685
atomufka
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny na razie dwie fotki
ups nie chca sie zaladowac

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-06-28 o 21:29
Stary 2009-06-28, 21:29   #3686
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
E to spoko

Wiekszy problem mamy my pol miasta nam zalalo, wczoraj malo braklo żeby zalało też nasz dom, ale się udało rzeka wylała na drugą strone, wiec u nas nic, a po drugiej stronie wsio zalane.

Zobaczcie jak wyglada moja Dębica.
http://bermudy.org/debica_pod_woda/100_0019.JPG
http://bermudy.org/debica_pod_woda/100_0017.JPG
http://bermudy.org/debica_pod_woda/100_0016.JPG
http://bermudy.org/debica_pod_woda/100_0015.JPG
Anjadka koszmar!!! Tak się składa, że w czwartek przejeżdżałam pociągiem przez Dębicę i trochę widziałam!!! Mam nadzieję, że sytuacja się trochę unormowała!! Aha!!! W czwartek przez Twoje miasto wracał samochodem mój TŻ i nie mógł wyjechać, bo gdziekolwiek się nie ruszył wszędzie zablokowany wyjad przez wodę!! zdawał mi relację na żywo, ale zdjęcie dopiero oddają ogrom tej tragedii!! Udało mu się jakoś, ale podobno niektórym auta odmówiły posłuszeństwa i nie mieli tyle szczęścia!!!

A tak na koniec, to zgubił tam przednią rejestrację i teraz trzeba czekać tydzień na jej wyrobienie
Stary 2009-06-28, 21:30   #3687
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny na razie dwie fotki
ups nie chca sie zaladowac
gdzie one są na nk?

Stary 2009-06-28, 21:35   #3688
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie one są na nk?
na nk nie wrzuce

szafa

Stary 2009-06-28, 21:37   #3689
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
na nk nie wrzuce
no to dawaj tutaj bo się nie moge doczekac

Stary 2009-06-28, 21:42   #3690
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
no to dawaj tutaj bo się nie moge doczekac
No tylko n ie moge wrzucic jakis error wyskakujewysle ci link na priva

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości