co byście zrobiły na moim miejscu? :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 08:45   #31
betika
Rozeznanie

Dot.: co byście zrobiły na moim miejscu? :(

Cytat:
Napisane przez lucy123456 Pokaż wiadomość
wiem może ja w tym momencie próbuje go tłumaczyć, sama nie wiem, ale może dopisze jakieś szczegóły do sytuacji:

1. teksty w google, które niby jego brat wpisywał
wiem że bardzo często przesiaduje u mojego TŻ na kompie mimo że ma swojego laptopa, zakłada gg, poczte u niego, wiem że to taka cicha woda jest, znam go prawie 2 lata, 22 lata, prawiczek a pozatym ich młodszy brat przyłapał go kiedyś przy laptopie jak siedział na takich stronach, ten jak zajarzył braciszka za plecami, sru kompa zamknął i z hukiem małego (12 lat) wywalił za drzwi, akurat tą sytuacje słyszałam

2. delikwentka od smsów

różnica między nimi 7 lat, pokazywał mi smsy od niej ja na początku nic nie mówiłam bo ja rozumiem że nie moge go ograniczac żeby pisał z koleżanką (TŻ widuje jej mame w pracy bo pracują w jednym miejscu i bardzo często gadaja), ale szlag mnie trafił kiedys zobaczyłam teskt o doładowaniu , wtedy zaczęły się o nią wojny, to mówił że chciał jej aby pożyczyć na doładowanie bo wie jaką ma cieżką sytuacje, opierniczyłam że wisi mi jaką ma sytuacje i praktycznie z workiem moich rzeczy wróciłam wtedy do domu, przepraszał wiec zgodziłam sie na rozmowe, jakos doszlismy do porozumienia, pokazywał mi smsy od niej, jak to się żaliła, że zepsuła swój związek i inne brednie (naprawde pustak w ***), mówiłam mu że mi to przykrość sprawia to on jej odpisywał że nie ma czasu bo siedzi ze mną, olewał na gg, sama widziałam, w końcu napisał definitywnie że ma spadac bo akcje nadal robiłam nieziemskie, no i na razie cisza, a ona? przeniosła się z żalami do kumpla mojego TŻ i on teraz jest słuchaczem jej problemów

3. ogłoszenie

ja wiem że on się głupio tłumaczy, po wczoraj widze kiedy kłamie, bo się motał nad odpowiedziami a nigdy tego nie robił, poza tym wiedział jaka jestem podejrzliwa (naprawde byłam), wiem to chamskie ale sprawdzałam wszystko, dosłownie wszystko, i on o tym bardzo dobrze wiedział, wiec chyba musiałby być kompletnym idiotą żeby po pierwszej akcji z google zostawic to na wierzchu, bo wpisał nick w wyszukiwarke i to tak zostawił, dobrze wiedział że ja doszukuje sie wszystkiego i wszędzie, a to było strasznie łatwe do odszukania, sru enter i już

no nie wiem co myśleć, wiem że mnie opierniczycie że doszukuje się prawdy nie wiadomo w czym, ale ja juz jestem taka że po poprzednim związku jak facet mnie juz na maxa okłamywał a ja głupia wierzyła w każde słowo albo nie chciałam widziec prawdy (zakończyliśmy etap na tym że ma dziecko z inną, które zrobił gdy był ze mna), od tamtego faceta nie wierze w teksty typu nie chciałem, bo ja tam specjalnie, to nieprawda, ja musze mieć suche i czyste fakty na wyjaśnienie sprawy, czyli 1000 pytań które ułożą się w całość

TŻ znam prawie 2 lata, przebywamy ze sobą praktycznie non stop, znam jego rodziców, lubie ich a oni mnie, przeważnie stawają po mojej stronie kiedy wywiąże się w rozmowie między nami jakaś różnica zdań, jeśli by znikał nie wiadomo gdzie to oni by mi powiedzieli, zapytali zamiast jego mnie o co chodzi, dodam że TŻ zachowywał się tak jak ja teraz (zazdrość, zaborczość, podejrzewanie, sprawdzanie) przez pierwsze pół roku naszego związku, wiem jak to jest gdy sytuacje dziwnie się układają a nie ma w tym naszej winy, np.
1. w walentynki dostałam smsa miłosnego, nie miałam pojecia od kogo a ta osoba upierała się że wiem, i dalej wypisywała smsy, TŻ wtedy nieźle się wkurzył,
2. dostaje smsa: kochanie moje już wstało? z nieznanego nr, na nic zdało się tłumaczenie że nie wiem o co chodzi, osoba wkrecała mi że ją znam, że się spotykamy, ewidentnie ktoś mi świnie podkładał, żeby wyszło że kręce za plecami TŻ a ja nie miałam z tym nic wspólnego, ale wychodziło że ściemniam, czasem sytuacje dziwnie się układają, trudno w coś uwierzyć ale mimo że prawda jest trudna do zrozumienia to jednak okazuje się prawdziwa

pozatym rozum każe uciekać a serce i przeczucie jeszcze zostać

oj długi post mi wyszedł
a nie pomyślałaś, że ten ktoś z innego nr-u, co do Ciebie pisał mógł być podstawiony przez Twojego TŻ-ta? Być może wtedy akurat miał coś na sumieniu, więc podstawił kogoś byś Ty w razie czego nie mogła się do niego doczepić.
Swoją drogą jesteś naprawdę naiwna wierząc w to wszystko. Jeśli z nim zostaniesz będziesz jeszcze bardzo płakała i to nie będą tylko smsy z domniemaną koleżanką a już wizyta Twojego TŻ-ta w łóżku innej. Masz to szczęście, że dostałaś w porę sygnał ostrzegawczy, bo trudniej Ci będzie odejść, bo być może potem będziecie małżeństwem, być może będą dzieci... Zastanów się nad tym...
betika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 09:01   #32
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
problem w związku, sprawa ma się tak:

jakiś miesiąc temu siedze u TŻ na kompie, wpisuje coś tam w wyszukiwarke google i ukazuje mi się tekst który ktos wpisywał gdy czegoś szukał (zamotane ale mam nadzieje że wiadomo o co chodzi) a tam teksty typu: anonse, kobieta, sponsoring, sex, szukam dziewczyny itp, moja reakcja , wiec pytam się od razu go o co chodzi, tłumaczył że to nie on i wine zrzucił na brata, mówie dobra pewnie to prawda, za jakiś czas ktoś mu zaczyna puszczać sygnały z zastrzeżonego, on się wkurza i blokuje w tel prywatne nr, wiec ten ktoś w końcu musiał ukazać swój nr żeby móc się dodzwonić, no i pewnego dnia jestem w pracy a mój TŻ dzwoni żeby mi powiedzieć (i jak to stwierdził żeby być ze mną szczery), że to jakaś laska z którą zamienił kilka smsów zanim mnie poznał (2 lata temu), teraz zamienili pare słów i koniec, ale jak sie jakiś czas temu okazało nadal ze soba pisali albo raczej ona do niego żaliła się że jest samotna, bo zerwała z chłopakiem i inne pierdy ona wiedziała że ja jestem ale nadal do mojego TŻ wydzwaniała, wkurzało mnie to na max ale on twierdził że ona mu zwisa i powiewa, ale zapaliła mi się wtedy czerowna lampka i zaczęłam być podejrzliwa i tu przyznaje że raz zajrzałan do jego archiwum gg (wiem wiem będziecie besztać ale nie w tym rzecz), a tam ich rozmowa (ona zaczęła) i mój TŻ z tekstem że doładuje jej konto bo mu przykro że tyle ze sobą pisali i ją naciągał na kase , wojne zrobiłam wtedy nieziemską, on przepraszał 1000 razy, mówił że tylko ja się liczę i objecał że nie będzie już pisał, było ok a tu nagle siedze z nim jeden dzień, drugi a ona stale mu smsy pisze i nawija jak to jej źle, on z uśmiechem na twarzy z nią pisze przy mnie, to się wkurzyłam i wyszłam, poszedł za mną i znów przepraszał, pojechałam do domu, na drugi dzień przy mnie napisał sms że ma spadać bo on ma swoje problemy i swoją dziewczynę na której jej zależy, od tego czasu był spokój, objecał że powie mi od razu jakby coś mu pisała, i co? pisała czemu kazał jej spadać a on mi nie powiedział, wygadał się tydzień później i powiedział że napisał jej definitywnie że ma dać mu spokój bo rozwala mu związek. Miałam dość tych wszystkich spraw naraz (na dodatek jeszcze po ponad 2 latach odezwała się do niego jego była ale jej nie odp), miałam dość tych dziwnych spraw, kłamstw i niewyjaśnionych sytuacji że stałam się naprawde zaborcza i zazdrosna, on to odczuwał, mówił żebym tak nie robiła bo mam go za psychola, dewianta itp, że on nigdy nie chiał mnie skrzywdzić i że tylko ja się liczę, trauma po poprzednim związku, to że jest ze mną nie do końca szczery naprawde namieszały mi w głowie i przyznaje że przez pewien czas mógł się czuć jak kontrolowany ale ja nie umiałam inaczej, bałam się że kolejny znów skrzywdzi mnie tak samo. A dziś? znów przez przypadek w google coś znalazłam, wpisany był jego nick, więc klikam a tam ukazuje się strona z ogłoszeniami i jego anons:

"jesli czujesz sie znudzona lub szukasz przygód wyzwania moze czegos innego odezwij sie mozliwy delikatny sponsoring 100% dyskrecji wiek b/z."

pytam się wprost o co chodzi, zaczął się motać, zwalać winę na kogoś innego że ktoś mu kawał zrobił itp, kompletnie nie umiał się wytłumaczyć, więc niewiele myśląc poszłam do domu, na gg mi pisał że on się źle czuł taki sprawdzany, że był nieszczęśliwy ostatnio, że mnie kocha, ze tylko ja itp a także... przyznał się do tego że on sam to tam umieścił dlaczego? żeby mi na złość zrobić, żebym zrozumiała że źle robię stale go oskarżając, że próbował mi to wyjaśnić na spokojnie to nie docierało to musiał zrobić terapię szokową, oniemiałam, w końcu pojechałam do niego, z 4 h wyjaśniał mi o co chodzi, że nikt mu na to nie odp a nawet jeśli to i tak ma swój honor i by na to nie poszedł itp, mówił także że trzeba coś naprawić bo ostatnio między nami było źle, że kocha, że mnie nigdy nie zdradził i nie chciał skrzywdzić ale on już nie dawał rady itp, był zadziwiająco miły, zawsze pół dnia przy kompie a dziś prawie cały dzień spędził na rozmowie ze mną, chce to wszystko poukładać żeby znów było ok między nami, a ja? ja się na to zgodziłam. Kocham go i on kocha mnie to wiem, przeczucie mi od dawna poddpowiadało że coś nie gra (dlatego byłam zazdrosna i podejrzliwa), a teraz podpowiada mi że jest nadzieja, tylko taka stale powracająca myśl czy dobrze zrobiłam? a co jeśli znów mnie okłamał? czy jestem aż tak naiwna? nie wiem co mam robić tak naprawde, zgodziłam się żebyśmy byli dalej razem i byśmy spróbowali wszystko naprawić tylko nie wiem czy słusznie?

co byście zrobiły na moim miejscu?

dzięki za dotrwanie do końca
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ile jesteście razem? Długo go znasz?
Cytat:
rok i ponad 9 miesięcy
Cytat:
szczerze przyznam że odejście było pierwsza moja myśla, ale ciezko mi to wszystko przekreślic a poza tym bedac z nim nadal i obserwujac sytuacje, jeśli coś ukrywa nadal to prawda w końcu wyjdzie, ale i tak czuje sie zamotana
Cytat:
naprawde nie wiem co robic, załamana jestem po prostu, czekać? odejść? tysiące pytań mam w głowie, na pewno od razu nie będzie ok między nami bo bede go pytaniami zadreczac ale co dalej? to nie wiem
Cytat:
właśnie na gg znów go dręcze pytaniami, poczekam i chyba i nastawie wszystkie zmysły
Cytat:
wiem może ja w tym momencie próbuje go tłumaczyć, sama nie wiem, ale może dopisze jakieś szczegóły do sytuacji:

1. teksty w google, które niby jego brat wpisywał
wiem że bardzo często przesiaduje u mojego TŻ na kompie mimo że ma swojego laptopa, zakłada gg, poczte u niego, wiem że to taka cicha woda jest, znam go prawie 2 lata, 22 lata, prawiczek a pozatym ich młodszy brat przyłapał go kiedyś przy laptopie jak siedział na takich stronach, ten jak zajarzył braciszka za plecami, sru kompa zamknął i z hukiem małego (12 lat) wywalił za drzwi, akurat tą sytuacje słyszałam

2. delikwentka od smsów

różnica między nimi 7 lat, pokazywał mi smsy od niej ja na początku nic nie mówiłam bo ja rozumiem że nie moge go ograniczac żeby pisał z koleżanką (TŻ widuje jej mame w pracy bo pracują w jednym miejscu i bardzo często gadaja), ale szlag mnie trafił kiedys zobaczyłam teskt o doładowaniu , wtedy zaczęły się o nią wojny, to mówił że chciał jej aby pożyczyć na doładowanie bo wie jaką ma cieżką sytuacje, opierniczyłam że wisi mi jaką ma sytuacje i praktycznie z workiem moich rzeczy wróciłam wtedy do domu, przepraszał wiec zgodziłam sie na rozmowe, jakos doszlismy do porozumienia, pokazywał mi smsy od niej, jak to się żaliła, że zepsuła swój związek i inne brednie (naprawde pustak w ***), mówiłam mu że mi to przykrość sprawia to on jej odpisywał że nie ma czasu bo siedzi ze mną, olewał na gg, sama widziałam, w końcu napisał definitywnie że ma spadac bo akcje nadal robiłam nieziemskie, no i na razie cisza, a ona? przeniosła się z żalami do kumpla mojego TŻ i on teraz jest słuchaczem jej problemów

3. ogłoszenie

ja wiem że on się głupio tłumaczy, po wczoraj widze kiedy kłamie, bo się motał nad odpowiedziami a nigdy tego nie robił, poza tym wiedział jaka jestem podejrzliwa (naprawde byłam), wiem to chamskie ale sprawdzałam wszystko, dosłownie wszystko, i on o tym bardzo dobrze wiedział, wiec chyba musiałby być kompletnym idiotą żeby po pierwszej akcji z google zostawic to na wierzchu, bo wpisał nick w wyszukiwarke i to tak zostawił, dobrze wiedział że ja doszukuje sie wszystkiego i wszędzie, a to było strasznie łatwe do odszukania, sru enter i już

no nie wiem co myśleć, wiem że mnie opierniczycie że doszukuje się prawdy nie wiadomo w czym, ale ja juz jestem taka że po poprzednim związku jak facet mnie juz na maxa okłamywał a ja głupia wierzyła w każde słowo albo nie chciałam widziec prawdy (zakończyliśmy etap na tym że ma dziecko z inną, które zrobił gdy był ze mna), od tamtego faceta nie wierze w teksty typu nie chciałem, bo ja tam specjalnie, to nieprawda, ja musze mieć suche i czyste fakty na wyjaśnienie sprawy, czyli 1000 pytań które ułożą się w całość

TŻ znam prawie 2 lata, przebywamy ze sobą praktycznie non stop, znam jego rodziców, lubie ich a oni mnie, przeważnie stawają po mojej stronie kiedy wywiąże się w rozmowie między nami jakaś różnica zdań, jeśli by znikał nie wiadomo gdzie to oni by mi powiedzieli, zapytali zamiast jego mnie o co chodzi, dodam że TŻ zachowywał się tak jak ja teraz (zazdrość, zaborczość, podejrzewanie, sprawdzanie) przez pierwsze pół roku naszego związku, wiem jak to jest gdy sytuacje dziwnie się układają a nie ma w tym naszej winy, np.
1. w walentynki dostałam smsa miłosnego, nie miałam pojecia od kogo a ta osoba upierała się że wiem, i dalej wypisywała smsy, TŻ wtedy nieźle się wkurzył,
2. dostaje smsa: kochanie moje już wstało? z nieznanego nr, na nic zdało się tłumaczenie że nie wiem o co chodzi, osoba wkrecała mi że ją znam, że się spotykamy, ewidentnie ktoś mi świnie podkładał, żeby wyszło że kręce za plecami TŻ a ja nie miałam z tym nic wspólnego, ale wychodziło że ściemniam, czasem sytuacje dziwnie się układają, trudno w coś uwierzyć ale mimo że prawda jest trudna do zrozumienia to jednak okazuje się prawdziwa

pozatym rozum każe uciekać a serce i przeczucie jeszcze zostać

oj długi post mi wyszedł
Jeśli:
- nie jesteście małżeństwem z długim stażem
- nie posiadacie wspólnych dzieci
- nie jesteś od niego zależna finansowo
- nie prowadzicie wspólnych interesów

to odpowiedź jest bardzo prosta: rzuć go i to w trybie natychmiastowym (tutaj się nawet nie ma nad czym dwa razy zastanawiać)

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 09:34   #33
cycytrynka
Raczkowanie

Kochana, widać, że jesteś bardzo zakochana w tym chłopaku ,a on to wykorzystuje. Widzi na ile mu pozwalasz, że jesteś w nim bezgranicznie zakochana, że mu wybaczasz, co sprawia, ze zachowuje się tak a nie inaczej. Szczerze? Nie wierzyłabym. Nawet jeśli te dziwne anonse ( nie jeden, ale już dwa złapane przez Ciebie ! Kto wie czy nie ma tego więcej w necie?) to sprawa jego brata , to przecież esmesy sam pisał. Prawdy się od niego raczej nie dowiesz.
Pytasz co zrobiłabym na Twoim miejscu? Odeszła. Miłość , miłością. Ale tylko taka miłość jest fajna która Cię cieszy i sprawia , ze czujesz się szczęśliwa i bezpieczna. Nawet jakbyście byli razem, to przecież dalej będziesz go sprawdzać, będziesz czuła niepokój i na każdym kroku węszyła zdradę.Prawda? Wiem, ze to trudna decyzja i cieżka i Ty ją sama podejmiesz Życzę powodzenia , cokolwiek zrobisz
cycytrynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 09:42   #34
niczka87
Zakorzenienie

Autorko wątku - co musiałoby się stać, żebyś Go zostawiła? Już teraz ewidentnie widać, że wciska Ci niesamowite wały, a Ty się na to łapiesz, wierząc usilnie, mimo swoich wątpliwości w te Jego bzdury. Love is blind ;|
Stary 2009-06-29, 10:06   #35
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betika Pokaż wiadomość
a nie pomyślałaś, że ten ktoś z innego nr-u, co do Ciebie pisał mógł być podstawiony przez Twojego TŻ-ta? Być może wtedy akurat miał coś na sumieniu, więc podstawił kogoś byś Ty w razie czego nie mogła się do niego doczepić.
Swoją drogą jesteś naprawdę naiwna wierząc w to wszystko. Jeśli z nim zostaniesz będziesz jeszcze bardzo płakała i to nie będą tylko smsy z domniemaną koleżanką a już wizyta Twojego TŻ-ta w łóżku innej. Masz to szczęście, że dostałaś w porę sygnał ostrzegawczy, bo trudniej Ci będzie odejść, bo być może potem będziecie małżeństwem, być może będą dzieci... Zastanów się nad tym...
no o tym samym pomyslalm jak przeczytaalm post lucy. jak bym cyk cyk, przeciez taki czlowiek nie jest fair wobec ciebie od podstawy, to dlaczego mu na "gorze" masz wierzyc?

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
Autorko wątku - co musiałoby się stać, żebyś Go zostawiła? Już teraz ewidentnie widać, że wciska Ci niesamowite wały, a Ty się na to łapiesz, wierząc usilnie, mimo swoich wątpliwości w te Jego bzdury. Love is blind ;|
wlasnie, to ze dogadujesz sie z rodzicami, jestescie prawie 2 lata, ze cos tam cos tam, nie zastapi tego ze facet cie oklamuje. i to jeszcze tak perfidnie. sposoring. a czemu akurat tak?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 10:09   #36
25malinka10
Raczkowanie

Wiesz kiedyś z koleżanką robiłysmy sobie jaja na czatach bodajże wp nastolatki, pisałysmy do tych wszystkich sponsorów którzy sie oferują i pociskały kity. Ty wiesz że oni wszyscy mają żony, dziewczyny... - i nawet o tym mówia wprost, przedstawiajac je w najgorszym świetle i że robia "to" od ilus miesiecy czy lat a ich kobiety nie maja o tym pojęcia.

Słuchaj, gdybym ja znalazła taki anons to od razu powiedziałabym stanowczo - KONIEC. A Ty jestes taka dziewczyną która łyka wszystko, wszystko wybaczasz i koleś będzie nadal robił Ci wały, on wyczuje Twoją łatwowierność.

Dlaczego go tłumaczysz ?? Dlaczego nie zerwiesz ?? Ja wiem że to trudne, ale dzieki temu masz szanse na fajne życie z innym normalnym facetem.
25malinka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 10:22   #37
kometeq
Raczkowanie

ja bym się nie zastanawiała nawet chwili.
Chciał coś naprawić? Nie wydaje mi się, żeby to był dobry sposób. Dla mnie w związku ważna jest szczerość i zaufanie, nie umiałabym żyć w takiej sytuacji.

http://kometeq.soup.io/
kometeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 10:46   #38
bubus900
Zakorzenienie

Pytasz się co byśmy zrobiły na Twoim miejscu.

Kopnęły go w d u pę .
Stary 2009-06-29, 11:05   #39
Dociakowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Pytasz się co byśmy zrobiły na Twoim miejscu.

Kopnęły go w d u pę .

albo w co innego

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 11:13   #40
lucy123456
Raczkowanie

najchętniej to bym mu jaja pourywała
lucy123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 11:21   #41
katakumba
Zakorzenienie

ale czy to zapobieglo by jego sposnorinogowi?
niekoniecznie

rzuc go w diably

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 11:54   #42
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
najchętniej to bym mu jaja pourywała
A dopiero co pisałaś, że go nie chcesz zostawiać.

Wiesz co, tak szczerze to jak chcesz to z nim zostań. Ale ja bym nie widziała sensu, facet Cię oszukuje, Ty mu jednocześnie nie ufasz od dawna i łykasz wszelkie kłamstewka jakimi Cię raczy, bo CHCESZ mu wierzyć. Skoro już teraz, po raptem 2 latach (to przecież jest krótko!) ma takie rzeczy na sumieniu, jakieś pseudo-koleżanki, ogłoszenia o sponsoringu, to będzie pewnie tylko gorzej. Albo będzie dalej kłamał wykorzystując Twoją naiwność, albo w końcu uzna że znudziło mu się pilnowanie się na każdym kroku i Cię rzuci dla jakiejś innej, u której będzie miał czystą kartę.
Zmarnowałaś dwa lata z facetem który Cię najwyraźniej oszukuje, jeśli chcesz możesz marnować kolejne mimo, że nie warto.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 13:15   #43
lucy123456
Raczkowanie

bo nie chce z powodów sercowych ale jestem zła, rozżalona i smutna wiec nie wiem co zrobie, pewnie go zostawie bo nie dam rady się zadręczać ale musze najpierw troche poczekac bo nie jestem teraz w stanie (wiem opierniczycie mnie za to ale cóż, inaczej nie potrafie)
Stary 2009-06-29, 14:11   #44
ashlix
Zadomowienie

kochana...

RZUC GO !
Stary 2009-06-29, 14:15   #45
arrabbiata
Zadomowienie

Autorko wątku. Dlaczego jesteś taka naiwna?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 15:07   #46
Kaluch
Rozeznanie

nie czytałam wszystkich odpowiedzi na Twój post droga autorko, ale nasuwa mi się jedna mysl- robi Cie jak chce, a Ty mu wierzysz.. Mi to wygląda tak- załozył sobie konto-gdzie w ogóle to samo ogłoszenie.. n/c. Tobie wcisnal ze to brat. Zaczal smsowac z jakas cizią-smiem twierdzic, ze to nie kolezanka sprzed lat a jakas niunia z własnie tego ogłoszenia-to dlatego jej doładował konto-pisał sobie i flirtował.. tak to wygląda na moje oko.

niebawem odkryłas Owy dowód w postaci tego konta i on zaczal przerzucać wine na Ciebie- co jest kompletną nie prawdą! ;/ To on jest winny, robił to z premedytacja , a anie dlatego, ze chciał Ci zafundowac terapie, zebys przestała byc podejrzliwa. Moim skromnym zdaniem powinnac sie od niego odciac na jakis czas, bo facet Cie oszukuje a pozniej mydli oczy i tak czy siak wychodzi na jego.

Okłamywał Cię dziewczyno, to co robił było paskudne. Zastanów się czy chcesz być z kims takim i czy wytrzymasz? Bo skoro zrobił raz to może i drugi. Bo skoro w jego mniemaniu uwierzyłas w te bajki, to dlaczego teraz mialabys nie uwierzyc? A jestem pewna, ze podejrzenia zazdrosc i zaborczosc nie znikną pod osłona 'szczerej' rozmowy i 'wybaczenia' .

Takie moje obiektywne spojrzenie na ta sytuacje, sama oczywiscie nie wiem co bym zrobila gdyby mnie takie cos spotkało,-ale jeśli moge sie wypowiedziec to takie własnie mam zdanie i zycze Ci mimo wszystko duzo szczescia. tyle, ze nie szczescia z tym .. ehh a szczescia z kimś kto sprawi, ze bedziesz na prawde szczesliwa. Rzuć go i nie badz naiwna, ze 'wszystko sie ulozy'. cmok.

-z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa.

sty-love.blogspot.com

Edytowane przez Kaluch
Czas edycji: 2009-06-29 o 15:09
Kaluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 15:31   #47
Elfir
Zakorzenienie

To już nie ma sensu. Utraciłaś do niego zaufanie a on wcale nie stara się go przywrócić. Teraz o drżenie serca będzie cie przyprawiać każdy SMS, każdy e-mail. Nie przestaniesz go kontrolować.

Ja nawet wierze w to, ze on cie kocha, ale to wcale nie wyklucza jego romansów na boku - przecież są mężowie zdradzający żony, mimo, że nie myślą o rozwodzie. To chyba taki typ mężczyzny.

Pytanie czy tobie taki typ odpowiada.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 16:20   #48
anka_85
Zakorzenienie

ten koleś to zwykły śmieć.

chyba za mało dał Ci wrażeń, bo Wasz związek dalej istnieje.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 21:08   #49
Jadeitea
Zadomowienie

Cytat:
bo nie chce z powodów sercowych ale jestem zła, rozżalona i smutna wiec nie wiem co zrobie, pewnie go zostawie bo nie dam rady się zadręczać ale musze najpierw troche poczekac bo nie jestem teraz w stanie (wiem opierniczycie mnie za to ale cóż, inaczej nie potrafie)
Uwierz, im dłużej to będziesz ciągnąć, tym Ci będzie trudniej. Zakończ to teraz, dopóki postanowienie jest świeże i mocne.

Body Revolution: IN PROGRESS/ON HIATUS (przerwa spowodowana remontem i przeprowadzką)

Jem trawę - blog (też zaniedbany, ale kiedyś doń wrócę)
Jadeitea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 21:12   #50
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Chcesz mu dać drugą szansę?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 21:33   #51
DariaKom
Zakorzenienie

Czasami w przypadku tego typu wątków, znajdzie się kilka osób, które piszą coś w stylu "może facet nie kłamie...", "nie rób nerwowych ruchów, może jeszcze poczekaj" a tu ewidentnie każda osoba pisze, że sprawa jest jasna i nie ma się nad czym zastanawiać.... daje do myślenia nie ?

Dłuższe oczekiwanie niczym dobrym nie zaowocuje, Ty się lepiej nie poczujesz, bo wiesz, że jesteś w konia robiona. Trwanie w tej relacji z przyzwyczajenia i ze strachu przed samotnością też nie da Ci żadnej satysfakcji, bo i tak jesteś samotna w związku...

Nie wiem na co tu czekać ?! Aż się psychicznie zrujnujesz?
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 22:52   #52
lidzia66
Raczkowanie

a ja wbrew wszystkiemu wypowiem się inaczej, nie znamy tego faceta, pokazano nam go tylko z jednej strony, w przeciągu kilku tygodniu, w których jak każdy z nas mógł mieć chwile załamania, pytanie czy już kiedyś mu się takie coś zdarzyło? wiem jakie jest życie, czasem okrutne ale czasem tłumaczenia które nie mają sensu okazują się prawdziwe, każdy popełnia błędy, każdy się czasem myli, jedyna myśl która mi się nasuwa : "błądzić rzeczą ludzką, Boską przebaczać"
lidzia66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 13:35   #53
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Chcesz mu dać drugą szansę?
Hehe wszystko na to wskazuje, ciekawe tylko która to już z kolei najwidoczniej autorce wątku taka sytuacja pasuje
Stary 2009-06-30, 15:10   #54
dream7
Zakorzenienie

GG do dream7

Sytuacja powtorzyla sie dwa razy sama napisalas ze nie umial sie konkretnie wytlumaczyc z tej sytuacji to widac ze on cos kreci..ja bym odeszla od niego
Stary 2009-06-30, 18:16   #55
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

ja za 1 razem moze bym focha strzelila ale za 2gim bym glupa stzelala. wiadomo ze gdy spytasz to zaprzeczy to jasne jak slonce. zrobilabym prowokacje. podstawilabym zaufana przyjaciolke i niech odpowie na anons ;D jesli nie ma sie albo stalowych nerwow zeby taka prowokacje robic albo talentu aktorskiego moze wyczuc ze skas zna ten sposob "flirtowania" ale to ja bym zrobila jestem msciwa i lubie zrownac idiotow z ziemia szczegolnie tych co uwazaja ze sa super bo mnie wyrolowali a ja "glupia nie wiem". pozniej kulminacja pokazac mu ze sie pomylil a Ty z niego debila zrobilas;D
Stary 2009-06-30, 19:56   #56
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lidzia66 Pokaż wiadomość
a ja wbrew wszystkiemu wypowiem się inaczej, nie znamy tego faceta, pokazano nam go tylko z jednej strony, w przeciągu kilku tygodniu, w których jak każdy z nas mógł mieć chwile załamania, pytanie czy już kiedyś mu się takie coś zdarzyło? wiem jakie jest życie, czasem okrutne ale czasem tłumaczenia które nie mają sensu okazują się prawdziwe, każdy popełnia błędy, każdy się czasem myli, jedyna myśl która mi się nasuwa : "błądzić rzeczą ludzką, Boską przebaczać"
Sorry, ale szukanie dziewczyn na seks w Internecie i chęć bycia sponsorem to coś więcej, niż błądzenie. A najprostsze wytłumaczenie najczęściej jest tym prawdziwym, tym bardziej że facet mota się jak ryba złapana w sieć i ściemnia w żywe oczy.

Wszystko se można wytłumaczyć, nawet jak się przyłapie faceta ze spuszczonymi spodniami, leżącego na sąsiadce - wtedy zapewne tym, że spodnie mu się zsunęły, potknął się o nie i upadł na łóżko, na którym akurat leżała inna kobieta. Tylko po jaką cholerę? Żeby nie być sama? Żeby tworzyć pozory związku i szczęścia? Żeby przymykać latami oko na to, że misiu ma dwie komórki, z którym jedna schowana w szufladzie razem z prezerwatywami, chociaż partnerka stosuje tabletki anty?

Sorry, ale nawet chwilowa gorsza kondycja związku nie tłumaczy szukania sobie od razu kochanki i to jeszcze w taki sposób. To nie jest przypadek, że mieli długi i poważny kryzys, on gdzieś poszedł, poznał kogoś, w kim mógł szukać ciepła i oparcia i wdał się w romans. To jeszcze jakoś można zrozumieć i coś próbować ratować, jeśli facet zdobyłby się na szczerość. To jest przypadek, że zaledwie po dwóch latach związku facet siedzi na necie i szuka "łatwych i chętnych" za kasę, czy doładowanie komórki. To jest facet? To jest związek? Niech sobie Bóg mu wybacza, ona nie musi, a wręcz nie powinna, bo na końcu zostanie sama, znerwicowana, z zerowym poczuciem własnej wartości.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 20:10   #57
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Sorry, ale szukanie dziewczyn na seks w Internecie i chęć bycia sponsorem to coś więcej, niż błądzenie. A najprostsze wytłumaczenie najczęściej jest tym prawdziwym, tym bardziej że facet mota się jak ryba złapana w sieć i ściemnia w żywe oczy.

Wszystko se można wytłumaczyć, nawet jak się przyłapie faceta ze spuszczonymi spodniami, leżącego na sąsiadce - wtedy zapewne tym, że spodnie mu się zsunęły, potknął się o nie i upadł na łóżko, na którym akurat leżała inna kobieta. Tylko po jaką cholerę? Żeby nie być sama? Żeby tworzyć pozory związku i szczęścia? Żeby przymykać latami oko na to, że misiu ma dwie komórki, z którym jedna schowana w szufladzie razem z prezerwatywami, chociaż partnerka stosuje tabletki anty?

Sorry, ale nawet chwilowa gorsza kondycja związku nie tłumaczy szukania sobie od razu kochanki i to jeszcze w taki sposób. To nie jest przypadek, że mieli długi i poważny kryzys, on gdzieś poszedł, poznał kogoś, w kim mógł szukać ciepła i oparcia i wdał się w romans. To jeszcze jakoś można zrozumieć i coś próbować ratować, jeśli facet zdobyłby się na szczerość. To jest przypadek, że zaledwie po dwóch latach związku facet siedzi na necie i szuka "łatwych i chętnych" za kasę, czy doładowanie komórki. To jest facet? To jest związek? Niech sobie Bóg mu wybacza, ona nie musi, a wręcz nie powinna, bo na końcu zostanie sama, znerwicowana, z zerowym poczuciem własnej wartości.

no dokladnie, wytlumaczyc to można wszystko i oszukiwać samą siebie

ale chyba ,a raczej na pewno NIE warto
Stary 2009-07-02, 11:56   #58
lucy123456
Raczkowanie

zerwałam wiem że tak było trzeba ale i tak mi ciężko
Stary 2009-07-02, 12:57   #59
alloffkowa
Zakorzenienie

Dobrze zrobiłaś,
3maj się , pierwsze dni są najgorsze !
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 13:14   #60
babeczka83
Raczkowanie

Uszy do góry, będzie dobrze . Zasługujesz na kogoś, kto nie będzie Cię okłamywał. Dobrze, że dałaś sobie spokój, więc zamiast się smucić - ciesz się!

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości