|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczeta, melduje sie poniedzialkowo. Weekend minal mi milo i szybko (ogolne porzoadkowanie balaganu poprzeprowadzkowego, impreza firmowa, dlugie spacery i baaardzo dlugie rozmowy z rodzicami, bratem, bratowa i tz oczywiscie).
A w piatek postanowilam sobie troche zaszalec i kupilam sobie dwie tuniki, spodniczke i sukienke (musze ja tylko troche skrocic, bo mi za bardzo pod nogi wchodzila). Fotki zrobie pozniej w domu. Teraz zmykam nadrabiac co tam naskrobalyscie w ciagu weekendu. Lucky, uwazam ze zrobilas bardzo dobrze. U mnie w pracy panuje taki chory zwyczaj, ze ludzie z przeziebieniem przychodza do biura Karenina, z mama na pewno bedzie dobrze. Zycze jej szybkiego powrotu do zdrowia. Kolanosia, co do odczynu pH pochwy, to kup sobie w aptece plyn intymny do plukania pochwy na bazie kwasu mlekowego. Ja stosuje zwykly plyn do higieny intymnej z kw. mlekowym i pH mam dobre, ani zadnych bakterii. Dla malenstwa takie srodki sa bezpieczne. Ale mimo wszystko jak sie niepokoisz, to pogadaj z lekarzem. Zahira, jak tam dzisiejsza wizyta? Czekamy na raport. Brombusiu, jak mnie moje malenstwo kopie czy boksuje, to nie moge sie nigdy pohamowac od usmiechu i jakiegos komentarza. A tak w ogole, to wczoraj chcialam podsluchac moja dzidzie i za chwile po tym jak przylozylam sluchawke do brzucha, to malenstwo zaczelo w to miejsce kopac (czyzby niewygodnie sie zrobilo ) a w sluchawkach slyszalam takie lup, lup . Cos niesamowitego.I od ostatniego tygodnia schudlam 0,5 kg . Moze to dlatego, ze mi obrzeki zeszly, bo w pasie przybralam kolejne 2 cm
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-29 o 09:23 |
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja brzuch tez mam dość nisko- ale z Kubą tez mi jakoś tak rósł wiec tym sie nie przejmuje- moze chłopaki tak lubią ![]() ![]() kachula Fajnie że jesteś Ravenne trzymam kciuki a jutro z podwojona mocą ![]() ![]() karenina19 będzie dobrze A ja dziś mam 20tc za soba czyli zaczynam 21tc i szósty miesiąc ciązowy A poza tym czekam na moja mamę która po połrocznej wizycie u mojego brata w Kanadzie dziś wraca ) Mam nadzieje ze dolecą szcześliwie- tzn ona i moja bratanica Julia
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
No hej, hej, ja tez juz jestem
Domi - gratki PAni MGR Trzymam kciuki za inne obrony i dzisiejsze wizyty u ginków. U mnie pogoda bez zmian, lata jak nie było tak nie ma... ![]() Kareninka, nie martw sie tak. Zdrowka Mamie życzę! Malinko, jak Ty dokladnie liczysz te m-ce? 18 tc to ktory to m-c?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-06-29 o 09:29 |
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja właśnie też mam problem z liczeniem tych miesięcy.
bo są te kalendarzowe i ciążowe... i nigdy nie wiem o którym mam mówić. |
|
|
|
#3937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Karenino, moja kochana
Ja wiem, że to łatwo napisać, ale postaraj się być dobrej myśli. Troszkę trzeba się w łóżku należeć i pomęczyć, ale z zapalenia płuc wychodzi się w ciągu kilku tygodni, wiem, bo też to kiedyś przechodziłam ![]() Cytat:
Na co mój TŻ odezwał się z wyrzutem "Przecież śpię" Jeszcze się nie przyzwyczaił chyba, że gadam z własnym brzuchem. Sam wczoraj śpiewał piosenkę synkowi, ale dobór repertuaru ("Siedem dziewcząt z albatrosa" ) i jego umiejętności wokalne, tak mnie rozśmieszyły, że aż dostałam czkawki ![]() Bardzo się cieszę Cytat:
Ja też właśnie dzisiaj myślałam o Zuzannie, bo listę przeglądałam. Cytat:
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-06-29 o 10:00 |
|||
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=katekatee;12977049]Witam serdecznie zrobiłam sobie małą przerwę w nauce i czytam co tam naskrobałyście
Kolanosia mam głupie pytanie, w związku z tym że ja jeszcze nigdy nie miałam robionych tych badań. Powiedz mi czy ten "materiał" do badania może pobrać tylko lekarz czy można to zrobić w domu Bo ja mówiłam mojej pani dr żeby zrobić takie badanie ale ona stwierdziła że to się robi dopiero pod koniec ciąży Ona co prawda bada mnie przy każdej wizycie ale wyczytałam że takie bakterie wcale nie muszą dawać jakiś wielkich objawów. Zastanawiam się wiec czy sama nie pójść i nie zrobić takiego badania tylko właśnie problem że nie wiem jak Ale ze mnie ofiara będę wdzięczna za odpowiedź Hej odpisuję dopiero teraz bo jak zwykle weekendzik u mnie był intensywny i w rozjazdach! Jeśli chodzi o badanie czystości czy inaczej mówiąc biocenozy pochwy to powinno się je robić podczas ciąży dwukrotnie. Na początku i w ostatnim miesiącu. Na początku trzeba stwierdzić czy nie masz jakiegoś stanu zapalnego i ewentualnie go przeleczyć jakimiś globulkami, które są bezpieczne dla dzidzi bo działają miejscowo. Jest to ważne by nie rozwinął sie jakiś poważny stan, słyszałam nawet, że z powodu niektórych bakterii można nawet poronić. ale oczywiście nie chcę straszyć, to pewnie w nielicznych przypadkach, choć na pewno się zdarza. Na końcu ciąży określa się również stan wydzieliny by znowu ewentualnie sprawdzić czy w dobrych warunkach nasz dzidziuś będzie przychodził na świat. Materiał może pobrać lekarz, bądż pielęgniarka w gabinecie ginekologicznym lub labaoratorium analitycznym, niestety nie można zrobić tego samodzielnie w domu. Jak mieszkałam w Warszawie to było to badanie zleceane wszystkim moim koleżankom w ciąży na porządku dziennym. Teraz mieszakam w mniejszym mieście i zdziwiło mnie kiedy lekarz nawet o tym nie wspomniał. Zrobiłam badanie sama w piątek, nie wyszło zbyt dobrze i dzisiaj spróbuję złapać mojego lekarza. Niestety pracuje w szpitalu i kilku przychodniach i bardzo jest z nim utrudniony kontakt. zazdroszczę tym które mogą zadzwonić do swojego lekarza o każdej porze dnia i nocy. Ale będę próbować! Pozdrawiam! ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- [QUOTE=gucia6;12999047] Kolanosia, co do odczynu pH pochwy, to kup sobie w aptece plyn intymny do plukania pochwy na bazie kwasu mlekowego. Ja stosuje zwykly plyn do higieny intymnej z kw. mlekowym i pH mam dobre, ani zadnych bakterii. Dla malenstwa takie srodki sa bezpieczne. Ale mimo wszystko jak sie niepokoisz, to pogadaj z lekarzem. Dzięki, taki płyn mam już od początku ciązy i chyba na moje problemy to za delikatnie działa. Nic stram się nie panikować, spróbuje złapać dziś ginka i tyle.
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Juz pisze jak to z tymi miesiącami- miesięcy kalendarzowych w ciązy jest 9, a ciązowych 10 ( bo miesiące ciążowe liczone są co 4 tygodnie)
a wiec u mnie zaczął sie szósty miesiac ciązowy ale kalendarzowy jest to nadal piąty. Co do obliczania miesięcy kalendarzowych jest kilka różnych sposobów na obliczanie miesięcy: 1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. 2. Sposób ściągnięty z innego forum Smile 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. 3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża": 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień 4. Wg encyklopedii Larousse: 1mc - 1-4tyg 2mc - 5-8tyg 3mc - 9-13tydz 4mc - 14-18tydz 5mc - 19-23tydz 6mc - 24-27tydz 7mc - 28-31tydz 8mc - 32-35tydz 9mc - 36-39tydz a ja korzystam ze stronki http://www.familie.pl/Gravid/Kalende...sutrakning.php |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to juz 20 tc Wyliczenia dla dzisiejszego dnia: Pon 29 cze 2009 Kalkulacja rozpoczyna się od dnia: Pon 29 cze 2009. Twoja ciąża rozpoczęłą się Śr 11 lut 2009. Twój cykl menstruacyjny trwa ok. 30 dni Zaszłaś w ciążę około Pt 27 lut 2009 (owulacja). Minęło 138 pełnych dni z 281 (49%). Jesteś w 20 tygodniu.
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo !
U nas dziś w końcu słońce zaświeciło! Faktycznie wczoraj pustki były na forum! Za to dziś znów będą nowe rewelacje z USG Trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze! Ja tez z tymi tygodniami i miesiącami to zawsze mam problem, no ale wg powższych danych jest to zdecydowanie 5 Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-06-29 o 11:34 |
|
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Widzę że wy też macie problemy z liczeniem tych miesięcy. Ja też korzystam z tej stronki ale według tych wyliczeń podanych przez malina81 wychodzi że już mam 6 miesiąc
TO już sama nie wiem czy już mam 6 miesiąc czy jeszcze 5 tak jek wg famili. 6 to już tak fajnie brzmi Ale jeszcze poczekam z tydzień i potem już będę mówić że jestem w 6 miesiącu Jak narazie egzaminy pozdawane zaharia NadiaM trzymam kciuki za wizytę i liczę na trzymaniu również za moją . Ja mam dopiero o 16 i już się nie mogę doczekać Ostatnia była 4 tygodnie temu i jakoś się denerwuje Poza tym mam nadzieje że dziś Pani dr powie mi czy napewno noszę małego Wiktora w brzuchu kolanosia bardzo dziękuje za odpowiedź. Pogadam z gin żeby mi zrobiła to badanie, a jak nie zechce to się chyba zastanowię nad zmianą lekarza bo co to za lekarz który nie zleca wszystkich badań.... A co do płynu to podajcie nazwe jakich używacie, ja używa, Lactacid i chyba kupię jakiś inny bo ten jego zapach zaczyna mnie strasznie drażnić Cytat:
dobre Ja mojego tż to ciągle strasze że mały się go nie zna i się go boi i dlatego go nie kopie Na co ten ostatnio ciągle za mną chodzi i mnie maca żeby jednak mały go poznał I ostatnio coraz częściej mu się udaj czuć kopniaki Ale tak jak piszesz mój też jest najaktywniejszy wieczorem (imprezowicz po mamusi ) a i też bardziej kopie jak zjem coś słodkiego. WY też tak macie czy ja sobie wymyślam ???????????Ravenne trzymam kciuki za obronę ![]() Idę trochę posprzątać bo od rana się obijam
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie pogoda nawet niezła, ale coś grzmi z daleka.
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też od dłuższego czasu go używam i jestem z niego zadowolona!
a ja parę dni temu odczułam bulgotki w brzuchu a teraz cisza... zaczynam się zastanawiać czy wszystko OK? |
|
|
|
#3947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ten czas leci... jak to juz 5 mc u mnie to trzeba sie spieszyć... ![]() Dzidziolki jeszcze ponoć w nocy baraszkują w najlepsze, jak my smacznie śpimy ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=katekatee;13001990]
dobre Ja mojego tż to ciągle strasze że mały się go nie zna i się go boi i dlatego go nie kopie Na co ten ostatnio ciągle za mną chodzi i mnie maca żeby jednak mały go poznał I ostatnio coraz częściej mu się udaj czuć kopniaki QUOTE] Mój TŻ gdzieś wyczytał że między 4. a 5. miesiącem ciąży dzidziuś zaczyna słyszeć, tzn. reagować na bodźce akustyczne no i jako że wkroczyliśmy w ten etap ciąży TŻ zaczął ostatnio przemawiać do mojego brzucha Generalnie jak tatuś zaczyna mówić do dzidzia to mamusia zachodzi się ze śmiechu... bo on, zanim cokolwiek powie, zawsze się dzidziowi dokładnie - z imienia i nazwiska - przedstawia, komunikując przy tym również oczywiscie "To ja, twój tatuś" No a jak mu już różne rzeczy poopowiada, to na koniec też zawsze dodaje "To mówiłem ja, twój tatuś" ![]() Strasznie mnie TŻ tymi swoimi przemówieniami rozbawia, ale on całkiem poważnie twierdzi, że to przedstawianie się jest konieczne żeby dzidziuś się z nim zapoznał i od początku go rozpoznawał... Mówię Wam, wariat Ale zabawnie jest
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolanosia nie zaszkodzi jeżeli do podmywania użyjesz zwykłego jogurtu naturalnego, ja czasem stosuję i dla siebie i mojej małej - pediatra mi to podpowiedziała w przypadku córeczki.
u mnie tez nie zlecają tego badania ale pod koniec ciąży - już nie pamiętam nazwy - ale miałam stosowane czopki z jodyną dziś jadę na USG - 22 tydzień, jutro do gina, ciekawa jestem czy mały jest nadal mały czy dziś będzie mała
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie
posluchajcie sobie tego:http://www.youtube.com/watch?v=aCSDLp10i2I ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszytskie wizyty dzis Ravenne i pozostałe mamusie broniace się ![]() ![]()
|
|
|
|
#3951 |
|
Rozeznanie
|
witam kochane mamuski
ja juz po wizycie... miriam potwierdzona , wiec zakupilam kilka sukieneczek![]() mala wazy 300g, mierzy ok 28cm(z nozkami), rozmiar stopy: 3,4cm , serucho bije jak oszalale a mala wstydliwa buzke chwala, i zakrywala oczka, przeliczylismy paluszki u raczek i nozek, obwod glowki i brzuszka w normie, wiec pani gin powiedziala, ze miriam jest ani gruba ani chuda(a ja sie martwilam bo ciazy po mnie tak naprawde to jeszcze nie widac, bylam przekonana, ze jest za mala i b. chuda)moja mala laseczka prawdopodobnie dlugonoga caly czas robila "rowerek" ja juz od dwoch miesiecy stoje z waga - uch cale szczescie, bo na poczatku przytylam 5kg. nadal mam wcinac zelazo i wapno! a jutro konczymy 20t.c wiec impreza z suto oblana sokami ![]() ![]() ![]() ide na obiadek a potem poczytam co naklikalyscie.
|
|
#3952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już nie mogę się doczekać następnej wizyty u gin, a to dopiero 17 lipca będzie... Ale może wtedy już się uda moją dzidzię podejrzeć? ![]() A tak w ogóle to ja mam teorię że skoro u Mamuś listopadowych przewaga chłopców to może u nas, grudnióweczek, będzie więcej dziewczynek? Tak dla równowagi
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
zaharia bardzo sie ciesze ze dzidzia zdrowo rosnie, no i ze to nadal Miriam bo malo dziewczynek na naszym wątku
wiec jeszcze niestety daleko.
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Zahiro, super, ze u twojej malutkiej wszystko w porzadku.
Ja juz ni moge sie doczekac wizyty w czwartek, kiedy mam nadzieje dowiedziec sie czy w moim brzuszku rosnie chlopiec czy dziewczynka. Poki co mam przeczucie na chlopaka, ale zobaczymy
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-29 o 16:41 |
|
|
|
#3955 | ||||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=gissh;13002755]
Cytat:
)) strasznie zabawny ten twój TŻ )) a podobno rzeczywiście tatów często dzieci po głosie nawet bardziej rozpoznają, bo łatwiej słyszą niskie dźwięki. No ja na komunikację musze jeszcze troche a raczej dość długo poczekac, dopiero 13+6 t.c..[QUOTE=kolanosia;13000790] Cytat:
Jeśli chodzi o Warszawę, to rzeczywiście ma podobno najbardziej rozbudowany system opieki nad kobietami w ciąży - miasto dopłaca do wielu badań, które nie są w standardzie NFZ. Akurat ja na razie jeszcze z tego korzystam... Cytat:
No to pięknie, gratuluję zdrowej dzidzi i potwierdzenia że to Miriam ![]() Cytat:
Tym razem wszystko było pięknie widać, dzidzia urosła przez tydzień o 2cm i miała już 7 ))I tak między wierszami zasugerowano mi że hihi chłopiec kolejny na wątku w drodze!!! I teraz to już nie wiem co wolę, naprawdę chyba mi wszystko jedno. Chociaż lekarka też powiedziała, że na tym etapie ciąży to właściwie jest hehe 50/50% więc się mam nie nastawiać, i że powie w 20 tc. Tak więc naprawdę się nie nastawiam, i dalej jednak czuję, że to dziewczynka. Obaczymy. Domi, gratuluję trzech literek przed nazwiskiem!!!! I strasznie współczuję atmosfery w domu. Dobrze, że z TŻtem się wspieracie. Oby jak najszybciej na swoje!! Upał się w końcu zrobił. Tak czekałam na to, a teraz normalnie wymiękłam po godzinie na dworze...
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
dziekuje wam waszystkim
DZIEKI KOCHANE MAMUSKI!!!! gucia - to juz niedlugo, trzymam kciuki aby malenstwo dalo sie sfotografowac miedzy nozkami ![]() pietrusia - wiem co to znaczy, ten czas wyczekiwania na "podgladanie" sie tak dluzy, ja tez 20 lipca ide na 2d usg i juz dzis tesknie aby znow ja widziec. gissh -rowniez tobie zycze dobrej widocznosci pomiedzy nozkami. ![]() domi -dzieki za linka, super slowa, tak gonimy i czesto zapominamy o najwyzszym a to od niego "dar" dostalysmy - nowe zycie, ktore jest w nas. katekatee -czekam na relacje z podgladania nadia - mam nadzieje, ze nie zapomnialas o nas i dasz znac co u dzidzi??? magda -i jak tam synus???napisz nam cos wiecej. gissh - podoba mi sie podejscie twojego tz, super. ![]() ![]() dobry jest!!!tatusiowie... hmmm?????? kazdy ma jakis sposob, a co jeden to lepszy. moj juz zestawil cala biblioteczke, gdzie sie uda tam skupuje ksiazki z mniej lub wiecej madrymi bajkami, a wieczorem kazuje mi sie "rozbierac" i co...... on sie bierze za czytanie do brzucha. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
kochana mozesz otrzymac miano "dobrej wrozki", nosilam wstazeczke czerwona wedlug zalecen i....... miriam nadal pozostala miraim ![]() ![]() ![]() brombusiu - zapraszam na krete, polezymy pod palemka, podrapiemy sie po okraglych brzuszkach, obalim litry soczkow... co za sielanka ![]() co ty na to???lot z katowic do heraklionu to tylko 2godz20min, a nad morze baltyckie.....???? no i pogoda murowana. mowie ci ty to jeszcze przemysl
|
|
|
#3957 |
|
BAN stały
|
Witajcie
U nas dosc nerwowo wczoraj bylo caly dzien pod EKG siedzilam....bo malemu tetno skakalo jak oszalale jak pilka do gry....![]() ![]() ![]() Juz mailam czarne mysli o porodzie i poczywiscie o smierci malca..mego..... naszczecie pod wieczor uspokoil sie....ale cala nocka nie przespana.... RANY!!!!!!!!!!!!! MAM DOSC!!!!!!!!!dziewczny.....cche do domku chce....byc zwykla kobieta w ciazy chodzic nqa spacerki pokazywac brzuszek.. A nie moge humr dzis do dupy....zalamna jestem... \ buzka.. ![]() |
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dudZiaku trzymaj sie, nie poddawaj sie!!! wszystkie jestesmy z toba, i trzymamy za was.
|
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Zahario super, że długonoga laseczka rozwija się tak pięknie i zdrowo!!!No i że została jednak dziewczynką, których u nas nie zawiele
![]() Ja na razie przejdę na domowe sposoby tak jak radziła Magda bo mój ginek wyjechał sobie na 2 tyg urlopik i tyle go widziałam. Jak się pogorszy lub objawy zaostrza to nie będzie wyjścia, tzreba będzie pójść gdzieś na ostry dyżur. Ale same wiecie jak to w naszych szpitalach....najlepiej z daleka. Czekam więc cierpliwie do wizyty 13 lipca, może wtedy i ja dowiem się co mój bąbel ma między nóżkami. Na razie przeczucia na chłopca, zale zobaczymy. Miłego wieczorku! ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Tak jest w 100%!!!Pozdrawiamy!
|
|
#3960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dudziakowa trzymaj się kochana
Ciężka droga przed Tobą, ale pomyśl jaka piękna będzie nagroda Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj spacerując, dotarliśmy z TŻtem pod plac zabaw, gdzie pełna zwątpienia stwierdziłam, że to chyba strasznie nudne, tak siedzieć tam z dzieckiem kilka godzin. Mój małż stwierdził, że zawsze mogę wziąć sobie laptopa i czytać wizaż na placu zabaw, to 3 godziny mam z głowy ( bo tyle wytrzymuje bateria w lapku) Chyba bym niezłą sensację wzbudzała, ja myślę że książka wystarczy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

) a w sluchawkach slyszalam takie lup, lup
. Cos niesamowitego.
. Moze to dlatego, ze mi obrzeki zeszly, bo w pasie przybralam kolejne 2 cm

Poza tym mam nadzieje że dziś Pani dr powie mi czy napewno noszę małego Wiktora w brzuchu