Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 12:40   #241
precious_81
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Kurde, a mnie odcięli od świata. Prąd wyłączyli i dopiero co znowu wszystko działa. Najgorsze że u nas to wszystko na prąd a tak mi się herbaty chciało... I Jelpa też nie kupiłam, bo wyłączyli akurat jak byłam w Lidlu i do kas zaganiali.
Dlatego się cieszę, że dałam się przekonać mężowi, by nie kupować płyty elektrycznej

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
przepis, już jest, wyżej
Już skopiowałam
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 12:42   #242
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

hej Mamunie
Nadrabiam Was, jestem dopiero na str 4
Odebrałam wyniki na tą tarczyce, wygląda na to, że wyniki są w normie, ale i tak jutro idę do endokrynologa, bo jakby nie patrząc 4 guzki mam, no i wyszło, że mam za wysoki cholesterol (pewnie stąd ten cellulit )
Od dziś jak grill to tylko pod folią i jedzonko gotowane, a nie smażone. Mam nadzieję, że cukier chociaż w normie będzie ale obciążenie zrobię dopiero za tydzień lub 2 tyg.

Fasoleczk4 i Nika piękne te Wasze córeczki naprwde takie zdjęcia to miła paniątka. A jak tam z filmikiem, oglądacie go codziennie bo ja tak...

wiecie co zauważyłam, że mój synek jednego dnia jest mniej aktywny, a drugiego szaleje od rana do wieczora i znów na nast. dzień mniej aktywny a potem szał...też tak macie poza tym te kopniaki są ciut inne niż te na początku, a to pewnie dlatego, że mały się już obrócił...

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość

Kupujecie takie wiaderko? Kiedyś widziałam je na allegro, a nawet chyba na wizażu jest wątek o tym. Podobno właśnie są one bardzo dobre na początek, bo dziecko czuje się jak w brzuszku i nie boi się kąpieli.
tak, kupujemy- jestem zdecydowana

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
no właśnie mnie też zastanawia materacyk i wszelkie rzeczy które są potrzebne do spania
łóżeczko dostam więc już nie mam zmartwienia, ochraniacze też dostałam i pościel mam ... zostaje mi materacyk i chyba jakiś ochraniacz na niego żeby się nie zalał... a jaki to nie wiem słyszałam o tych gryko - kukurydzianych czy jakoś tak??? sorejna jak coś wypatrzysz w Bydzi to daj znać...
okij
ostatnio widziałam materacyki w sklepie z artykułami dziecięcymi na Fordońskiej obok stacji benzynowej i juska (tuż przed stacją jest wjazd) warto jeszcze sprawdzić w hurtowni przy nast. jusku na gdańskiej.
Ja jeszcze materacyku nie wybrałam

dobra wracam do nadrabiania ...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 12:44   #243
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dobra, znikam! Jeszcze półtorej godziny muszę powytężać szare komórki. Pojawię się pod wieczór.
Będziemy czekać
Ja uciekam sprzątać

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 12:48   #244
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
Dlatego się cieszę, że dałam się przekonać mężowi, by nie kupować płyty elektrycznej
My nie mieliśmy wyboru. Teraz już nie projektują i nie budują z gazem. Co najwyżej na gazie To by tłumaczyło wielkość naszej łazienki

Aliisanka, jak Ty nie przestaniesz z tymi przepisami, to będziesz później moją osobistą instruktorką fitness. Niby nie mam apetytu, ale jak widzę te zdjęcia albo czytam te przepisy na słodkości, to
Stary 2009-06-29, 12:57   #245
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
My nie mieliśmy wyboru. Teraz już nie projektują i nie budują z gazem. Co najwyżej na gazie To by tłumaczyło wielkość naszej łazienki

Aliisanka, jak Ty nie przestaniesz z tymi przepisami, to będziesz później moją osobistą instruktorką fitness. Niby nie mam apetytu, ale jak widzę te zdjęcia albo czytam te przepisy na słodkości, to
to będziemy się nawzajem instruktować
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 13:05   #246
woman31
Zadomowienie

sweetpinky normalnie nie moge caly czas napatrzec sie na Twoj domek- cudo chcialbym Ciebie zapytac jak dom jest nasloneczniony? bo widze ze z jednej strony jest sciana lasu... a wiesz dlaczego pytam? poniewaz ja jestem "chora" na punkcie naturalnego swiatla" i moim glownym krytetium wyboru przy wyborze dzialki bylo wlasnie doskonale naslonecznienie- no i taka kupilismy....lasek mamy dopiero na koncu drogi za to moj mezus bardzo upieral sie przy takiej ktora wlasnie miala z jednej strony sciane lasu...do dzis zaluje ze tamtej nie kupilismy
no wlasnie i ciekawi mnie jak tam jest zimna? jak latem? bo te dzialki co ogldalismy zimna (te ze sciana lasu) to byly cale pokryte sniegiem, a na innych juz dawno sniegu nie bylo, no i caly dzien tylko cien (i to od strony z ktorej planowany byl salon).
ale jak ogladam Twoja dzialeczke to poprostu napatrzec sie nie moge

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
to będziemy się nawzajem instruktować

ALIISANKA przez Ciebie chodze jak opetana bo niczym nie moge zaspokoic tej "chcicy" na Twoje ciasto
ps. sliczna z Ciebie mamuska
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 13:12   #247
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
sweetpinky normalnie nie moge caly czas napatrzec sie na Twoj domek- cudo chcialbym Ciebie zapytac jak dom jest nasloneczniony? bo widze ze z jednej strony jest sciana lasu... a wiesz dlaczego pytam? poniewaz ja jestem "chora" na punkcie naturalnego swiatla" i moim glownym krytetium wyboru przy wyborze dzialki bylo wlasnie doskonale naslonecznienie- no i taka kupilismy....lasek mamy dopiero na koncu drogi za to moj mezus bardzo upieral sie przy takiej ktora wlasnie miala z jednej strony sciane lasu...do dzis zaluje ze tamtej nie kupilismy
no wlasnie i ciekawi mnie jak tam jest zimna? jak latem? bo te dzialki co ogldalismy zimna (te ze sciana lasu) to byly cale pokryte sniegiem, a na innych juz dawno sniegu nie bylo, no i caly dzien tylko cien (i to od strony z ktorej planowany byl salon).

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

ALIISANKA przez Ciebie chodze jak opetana bo niczym nie moge zaspokoic tej "chcicy" na Twoje ciasto
Ja też zaczynam świrować ... wciągnełam juz jabłko, banana, cukierka, kanapke z drzemem i nie pomaga

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 13:15   #248
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
A wracając jeszcze do tematu baldachimu to my będziemy mieć, ale siateczkowy, przewiewny i łatwy do prania, szybkoschnący (tradycyjnie IKEA http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20130878). U nas musi być bo mieszkamy w parku, tuż nad Wartą i wiem ile robactwa zlatuje się do mieszkania kiedy mamy otwarte okno. A nie wyobrażam sobie aby Matylda miała spać w pokoju z wiecznie zamkniętymi oknami.

W II części Mamuś pojawił się wątek Tummy Tub. Sorejna kupuje a nam pożyczą znajomi. Większość dziewczyn woli tradycyjne wanienki.
u nas siatkowy baldachim odpada a to dlatego, że co prawda ma pełnić funkcję ochronną ale nie przed owadami (których w zimie de facto nie ma no chyba, że na nast. lato) ale przed światłem (mamy jedno wspólne pomieszczenie). Wyboru więc nie mam, chcąc nie chcąc, aby zapewnić mu zdrowy sen muszę taki baldachim zakupić. A prać to ja mogę razem z pościelą, raz na tydzień, 2 tyg., o ile będzie taka potrzeba

si si to ja kupuję te wiaderko, pożyczyć nie mam od kogo, bo co z kim rozmawiam o tym wynalazku, to nikt nie wie o co chodzi

a takie wiaderko w podróż można wziąć...wiec kolejny plus

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy!

Przeleciałam wątek szybko wzrokiem, wiem, że padła kwestia materaca. Na zajęciach w szkole rodzenia mówili, że najlepszy będzie gryczano-kokosowy bądź gryczany, absolutnie należy wykluczyć gąbkowy!

Kashin - też zastanawiałam się nad baldachimem, ale jak dowiedziałam się, że trzeba go prać 2-3 razy w tygodniu to chyba zrezygnuję Ty nie masz wyjścia z racji miejsca zamieszkania, ale w moim przypadku miał on spełniać jedynie funkcje estetyczne, więc można go sobie darować...
Witaj
dla mnie tak częste pranie to lekka przesada, musiałabym go prać co 1,5 dnia to pościel musiałabym prać co 12 godzin , no chyba ze latem, to wiadomo częściej się pierze...ale i tak nie tak często...chyba

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

A ja chciałam sie pochwalić kupilismy mój wymarzony wózeczek Quinny speedi sx kolor morski za okazyjną cene
Wkleje wam zdjęcia, nie ja je robiłam, tylko sprzedający.
wczoraj właśnie zagadałam laskę, która miała dokładnie taki sam wózek i była bardzo ale to bardzo zadowolona - więc dobry wybór joannah

wracam na str. 5

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-06-29 o 13:17
Stary 2009-06-29, 13:20   #249
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

ta działka jest na w pół nasłoneczniona, ma i słonko i cień. Ale fakt, dłużej utrzymywał się śnieg na naszej działce niż typowo w mieście między blokami. A teraz jest fajnie przyjemnie bo między drzewami, chociaż jak były burze to parno.
Ale co jest dla mnie najpiekniejsze w tej działce to śpiew ptaków, normalnie ma się wrażenie jakby się było w jakimś zoo ornitologicznym
to właśnie mnie urzekło jak pojechaliśmy pierwszy raz oglądać działkę a to była późna wiosna
dużo osób tylko nam mówi co będzie z komarami ale przy zamówieniu okien odrazu zapowiedzieliśmy, że mają być z moskitierami więc chyba problemu nie będzie

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 14:06   #250
Nika1980
Zakorzenienie

kochane, ale gorąco...... powietrze się nie rusza..

wróciłam i kupiłam materiał na zasłoneczki, kołderkę i poduszki do fotela... tylko nie pytajcie jaki kolor bo padniecie....jednak te hormony coś mi robią z głową , ale co ja poradzę kiedy tylko różowy mi się podobał...

nic to...mam nadzieje,że po porodzie jak mi się hormony zaczną ulatniać nadal będzie mi się podobał...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 14:09   #251
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

uff nadrobiłam Was, ale to tylko dlatego, że trochę przystopowałyście

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wstałam o 7 ... ale zanim zrobiłam śniadanie, uruchomiłam komputer ... no i jestem
Miłego dnia Mamusie
miało być odwrotnie: najpierw śniadanko, potem komputer oj oj, uzależnienie postępuje

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Zaraz lece do laboratorium odebrać moje wyniki glukozy a po południu do gienka.....

Miłego dnia dziewuszki
za wizytę

Cytat:
Mam takie pytanko. Czy wszystkie akcesoria dla dziecka trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Mam na myśli rzeczy typu pościel, reczniczek po kąpieli czy kocyki polarowe itp?
też się zastanawiałam no ale jak trzeba będzie, to trzeba ... ale dlaczego to nie wiem ...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
oki to wkleję fotki
przytulny domeczek i okolica ... pozazdrościć

Cytat:
wklejam Wam zdjęcia z wesele, na jednym ja - kulka, a na drugim z moją lepszą połową
jaka uśmiechnięta z Ciebie Mamusia
a brzusio to masz już widoczny i to bardzo

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
jeju czekolady mi się chce!!!!
Cytat:
A mi się chce truskawek z bitą śmietaną. Ale to po pracy
Cytat:

Dziewczyny ja od wczoraj siedzę na działce. Daleko do sklepu, słodyczy brak, lodówka wypełniona ale jakoś nie tym na co mam ochotę, nawet moich kuleczek czekoladowych nie wzięłam jedyne czym mogę się uraczyć, to agrestem prosto z drzewka - umieram z tęsknoty za zachciankami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 14:12   #252
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

wróciłam i kupiłam materiał na zasłoneczki, kołderkę i poduszki do fotela... tylko nie pytajcie jaki kolor bo padniecie....jednak te hormony coś mi robią z głową , ale co ja poradzę kiedy tylko różowy mi się podobał...

nic to...mam nadzieje,że po porodzie jak mi się hormony zaczną ulatniać nadal będzie mi się podobał...
Podziwiam Cię że takiej spiekoty wyszłaś na dwór, ja czekam do 18, dopiero wtedy wyjdę bo teraz ciężko się nawet ruszać...uff, jak gorąco
Stary 2009-06-29, 14:15   #253
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię że takiej spiekoty wyszłaś na dwór, ja czekam do 18, dopiero wtedy wyjdę bo teraz ciężko się nawet ruszać...uff, jak gorąco
spacerek mi dobrze zrobił no i musiałam zakupy na obiadek zrobić. a tak mi się nie chce gotować.
wogóle to nie wiem czy mi się coś chce...kupiłam czereśnie ale postawiłam je w kuchni i już nie mam na nie ochoty... bez sensu

Stary 2009-06-29, 14:16   #254
Orzeszek.1
Zadomowienie

Tak się zastanawiam czy nie wybrać się na weekend na mazury, np. Mikołajki? Możecie mi polecić jakiś pensjonacik czy coś w tym stylu, oczywiście hotel też wchodzi w gre
Stary 2009-06-29, 14:34   #255
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Chodzi podobno o to, że osiada na tym mnóstwo zarazków, kurzu, robali itd.
Co prawda 2-3 razy w tygodniu to jakieś szaleństwo (przynajmniej moim zdaniem).

Zastanawiam się jak często należy prać ochraniacz i pościel...
Czy ktoś się orientuje?
co tydzien.

ochraniacza kolezanka wogole nie zmienia, ma jeden i nie wiem czy go wogole pierze. pewnie jak sie zakurzy to by sie przydalo, a tak to przeciez dziecko na tym nie spi...

ja mam dwa zestawy po 4 czesci bo jak juz pisalam takie akurat byly przecenione, wiec bede zmieniac co tydzien caly komplet i prac.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

w Mikolajkach jest beznadziejnie i drogo, sami turysci i nic pozatym. przynajmniej ja mam takie zdanie.
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 14:38   #256
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cześć dziewczynki

Cytat:
aha w sobote pojechalismy poogladac wozki i wzrod wielku wozkow najbardziej spodobal sie nam quinny speedi, ale ma jeden wielki minus ktory go komplentnie dyskfalifikuje- otoz w spacerowce nie mozna przekladac raczki na druga strone- tak by mozna bylo ustawic dziecko w przeciwnym kierunku do slonca. wczesniej nie bralam tego w ogole pod uwage ale moje doswiadczone kolezanki mowily ze to podstawa.
no i tym sposobem znowu jestesmy bez konkretnego typu
My w sobote kupilismy Quinny speedi i jestesmy zadowoleni, w szczególności ja

Cytat:
A więc przesyłam linczki do koszuleczek )
http://www.allegro.pl/item668581923_...lna_roz_l.html

http://www.allegro.pl/item649688308_...sliczna_m.html

Tę pierwszą sama mam w posiadaniu i powiem Wam że świetnie się sprawdza

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

To wspaniale że udał Ci się weekend!!!
Kochana, brak przekładanej rączki to rzaden problem! Wystarczy dokupić parasolkę do wózka i już po kłopocie Takie uniwersalne parasolki są tanie i co najważniejsze sprawdzają się w każdej sytuacji. Oczywiście takie jest moje zdanie )

My natomiast mieliśmy pracowity weekend - sobota, to dzień składania mebelków, a w niedzielę zrobiliśmy sobie szybki wypad na lubelszczyznę by zawieźć niepotrzebne mebelki do mojego domu rodzinnego - ufff, jak dobrze że mamy gdzie składować niepotrzebne manele, inaczej pewnie nie moglibyśmy się już ruszać w mieszkaniu hihi Życzę Wam udanego tygodnia!!!!
Co do koszulek to ja planuje wybrać sie na stadion i tam kupie, bo kiedys widziałam i wiem że są niedrogie.

Tak jak Orzeszek napisała że brak przekładanej rączki to nie problem, wystarczy parasolka

A jakie mebelki sładaliście??

Cytat:
woooooooooow
QUINNY!! gratki, super śliczny!!!

wcale nie podstawa, parasolka i problem z głowy.
właśnie w ostatnim tygodniu gdy przyszło do nas latko rozglądałam się po mieście i nawet nie wyobrażacie sobie ile ludzi ma taki wóżek jak ja ( i jak joannah) czyli bez opcji przekładania rączki) i spacerówki spradzają się chyba bo ludzie ich używają.
dzieki
Ja w obecnej spacerówce tez nie mam przekładanej raczki i nie ma problemu, a zresztą jak dziecko zaczyna siedzieć i jeździ w spacerówce, to jest ciekawe swiata i sie rozglada, nie chce tylko patrzeć na mamusie

Cytat:
A właśnie byłam kupić coś na obiad i oczywiście musiałam wstąpić do 5-10-15 bo było po drodze zwłaszcza, że mają wyprzedaż i był taki polarkowy kombinezonik z kapturkiem, ale na dole nie był rozdzielony na nogi tylko taki jakby śpiworek. Był przeceniony chyba z 60 zł na 20 więc jak za darmo, tylko muszę przekonać męża bo były tylko różowe ale myślę że wieczorem po niego wrócę
Widziałam ten śpiworek, tez mi sie podobał i kupiłabym go gdyby nie to że mamy juz 4 śpiworki Ja widziałam w realu na Jubilerskiej beżowe.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
wczoraj właśnie zagadałam laskę, która miała dokładnie taki sam wózek i była bardzo ale to bardzo zadowolona - więc dobry wybór joannah
Dzieki

Nika, Alisanka- ślicze brzusie, a ciasto wygląda smakowicie

sweetpinky- śliczny domek

Ja też dziś nie wychodze z domku, tylko o 18 mam wizyte, ale to w bloku obok.

Nika- ja cię rozumiem z tym różowym, mi tez sie podoba ten kolorek

Edytowane przez joannah
Czas edycji: 2009-06-29 o 14:43
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 14:47   #257
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Co do koszulek to ja planuje wybrać sie na stadion i tam kupie, bo kiedys widziałam i wiem że są niedrogie.

Tak jak Orzeszek napisała że brak przekładanej rączki to nie problem, wystarczy parasolka

A jakie mebelki składaliście??

dzieki
Ja w obecnej spacerówce tez nie mam przekładanej raczki i nie ma problemu, a zresztą jak dziecko zaczyna siedzieć i jeździ w spacerówce, to jest ciekawe swiata i sie rozglada, nie chce tylko patrzeć na mamusie

Widziałam ten śpiworek, tez mi sie podobał i kupiłabym go gdyby nie to że mamy juz 4 śpiworki Ja widziałam w realu na Jubilerskiej beżowe.

Dzieki

Składaliśmy wysoką szafkę z BRW do pokoju maleństwa, 2 półeczki do naszego pokoju, no i zawieszaliśmy wiszącą suszarkę na balkonie. A rozbieraliśmy biurko, które stało w Gabi pokoju i komodę, która nie była w ogóle przydatna )

Ja koszul już nie będę kupowała - mam jeszcze z czasów porodu Gabi ) Są nawet w bardzo dobrym stanie, więc można je użyć raz jeszcze hihi
Stary 2009-06-29, 14:52   #258
Foka29
Zadomowienie

Cytat:

O rety!
I pomyślec, że jeszcze ze 2 miesiące temu stanowiłyśmy zwarty obóz przeciwniczek różowego koloru

Udało mi się ugotowac obiad. Skończyłam przy tym jak Fasoleczka, w samej bieliźnie.
Perwersyjne marzenie niejednego faceta. Kobieta w bieliźnie gotuje mu obiad

Wiecie co, chyba mi się udało przekonac męża, że nasz Staś to Staś. Najpierw przypomniał sobie jakiegoś fajnego ś.p. wujka o tym imieniu a potem pytał brzuszka "co u Ciebie Stasiu?"
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 14:54   #259
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam czy nie wybrać się na weekend na mazury, np. Mikołajki? Możecie mi polecić jakiś pensjonacik czy coś w tym stylu, oczywiście hotel też wchodzi w gre
eeeee Mikołajki? to już lepiej Augustów

ja pochodzę z Suwałk

Cytat:
Cześć dziewczynki

dzieki

Dzieki

sweetpinky- śliczny domek

Ja też dziś nie wychodze z domku, tylko o 18 mam wizyte, ale to w bloku obok.

Nika- ja cię rozumiem z tym różowym, mi tez sie podoba ten kolorek
kochana, też mi się tak wydaje...

co do różowego...mój znienawidzony kolor... no niestety ... tylko krowa nie zmienia poglądów... może fakt posiadania córki, może hormony, nie wiem co , ale coś sprawiło , że kupiłam różowy materiał- nie jest tak całkiem różowy, sa na nim serca czerowne i waniliowe misie , ale jednak

zrobiłam jedynie 25 minut ćwiczeń nie mam siły...moje dziecko chyba też nie bo jest niemrawe...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 14:55   #260
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Mam takie pytanko. Czy wszystkie akcesoria dla dziecka trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Mam na myśli rzeczy typu pościel, reczniczek po kąpieli czy kocyki polarowe itp?
oczywiscie ze tak! wiadomo kto to macal np. w sklepie?
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 14:56   #261
bea83
Rozeznanie

Witam serdecznie Tak szybko piszecie, ze weszlam na wizaz a tu juz III czesc watku Az sie zdziwilam Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko w porzadku. Ja poki co bardzo dobrze sie czuje Tylko upaly juz powoli mnie wykanczaja - srednia temp odkad przylecielismy do Chicago wynosi 30 stopni w cieniu a co to bedzie jak za tydzien lecimy do Miami na Floryde Dluga podroz znioslam bardzo dobrze - i trwala ona od wyjazdu z domu w Grudziadzu do wejscia do domu u mojego taty w Chicago rowne 23 godziny Pozdrawiam z daleka

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 14:58   #262
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
O rety!
I pomyślec, że jeszcze ze 2 miesiące temu stanowiłyśmy zwarty obóz przeciwniczek różowego koloru

Udało mi się ugotowac obiad. Skończyłam przy tym jak Fasoleczka, w samej bieliźnie.
Perwersyjne marzenie niejednego faceta. Kobieta w bieliźnie gotuje mu obiad

Wiecie co, chyba mi się udało przekonac męża, że nasz Staś to Staś. Najpierw przypomniał sobie jakiegoś fajnego ś.p. wujka o tym imieniu a potem pytał brzuszka "co u Ciebie Stasiu?"
wiem, mnie samą to przeraża no i zastanawiam się CO DALEJ!?

wow...ja dziś siedzę w luźnej lekkiej sukience -czuję się w niej naprawdę ciężarowo....

wiedziałam, że go przekonasz...jak kobieta ma przeczucie co do imionka to facet nie ma wyjścia

ostatnio zajrzałam na komp mojego męża bo zgrywał fotki Lenki z CD i patrzę a on zatytułował katalog Lenneke ( holenderskie imię ) ! myślałam, że padnę.
Powiedziałam mu, że nie ma mowy. Lena to Lena a nie Lenneke, wogóle nie wiem gdzie on to wytrzasnął...

Stary 2009-06-29, 15:33   #263
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Tak, mam ten proszek - jestem z niego zadowolona, bardzo ładnie pachnie i jest tani I myślę, że nie będzie powodował uczulenia - Gabi bardzo przypasował, zobaczymy jak Hania się do niego odniesie - ale jak to mówią: NIE SPRÓBUJESZ TO SIĘ NIE PRZEKONASZ

Myślę że w tym czasie nie będzie jeszcze tak zimno i taki pajacyk wystarczy. Mamy taki sam pajacyk http://www.allegro.pl/item669379478_...z_0_3m_ce.html

I jeszcze taki na miśku, któraś z dziewczyn wygrała taki na allegro. Mamy rozmiar 56 i 62, pajacyk nie musi przecież być dopasowany ) Śpiworka do wózka nie mamy. Na zimę kombinezonik pewnie na 62 lub 68, zależy jakie duże bobo będzie Kombinezon tyż przeciez nie musi być dopasowany Tak planuję małą ubierać na spacery
Ja też chyba zdecyduję się na dzidziusia bo ma dobre opinie w necie no i cena przystępna
A trzeba do niego dokupywać płyn do płukania ?

O rety ale śliczny pajac!

Cytat:
To wklej jakieś foty

Od kiedy? Na wszystkich stronach producentów wózków, które przejrzałam, tylko Tako daje 24-miesięczną gwarancję. Reszta 12-miesięczną.

Pewnie, że przesada.

Hehe! Ja też się nad tym zastanawiam

Jeśli będę kupować wózek u siebie w mieście, to też będę musiała "oświecić" sprzedawczynię, bo też mi mówiła o rocznej gwarancji, a potem przeczytałam na stronie Tako, że wózki mają 2-letnią. Jednak mam nadzieję, że sprzedawczyni w Bielsku mówiła prawdę, że jeszcze nikt tego wózka nie reklamował.

Mi się podoba ta druga. Jakiś czas temu wypatrzyłam ją na Allegro.

1. Nie znoszę koszul zapinanych na guziki.
2. Tak się odmienia T-shirt.
3. Jak można po porodzie leżeć w spodenkach od piżamy? Przecież trzeba zakładać majtki z podpaską, a w domu robić "senanse" wietrzenia krocza.

Ja przykywam narzutą ze względów estetycznych, a nie dlatego, żeby się pościel nie kurzyła.

Można mieć jednorazowe, siateczkowe albo bawełniane. Ja nawet teraz wybieram tylko bawełniane, bo koronka gryzie, a stringi przed ciążą zakładałam tylko na specjalne okazje.
Malin dopytaj się jeszcze w sklepie czy do sierpnia cena się nie zmieni bo my jak kupowaliśmy w sobote wózeczek to facet powiedział że pod koniec lipca mają zdrożeć (taką informację dostał od producenta). W drugim sklepie powiedzieli nam to samo. Nie mam pojecia czy tak faktycznie ma być ale może warto się zorientować w temacie?

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
hej Mamunie
Nadrabiam Was, jestem dopiero na str 4
Odebrałam wyniki na tą tarczyce, wygląda na to, że wyniki są w normie, ale i tak jutro idę do endokrynologa, bo jakby nie patrząc 4 guzki mam, no i wyszło, że mam za wysoki cholesterol (pewnie stąd ten cellulit )
Od dziś jak grill to tylko pod folią i jedzonko gotowane, a nie smażone. Mam nadzieję, że cukier chociaż w normie będzie ale obciążenie zrobię dopiero za tydzień lub 2 tyg.

Fasoleczk4 i Nika piękne te Wasze córeczki naprwde takie zdjęcia to miła paniątka. A jak tam z filmikiem, oglądacie go codziennie bo ja tak...

wiecie co zauważyłam, że mój synek jednego dnia jest mniej aktywny, a drugiego szaleje od rana do wieczora i znów na nast. dzień mniej aktywny a potem szał...też tak macie poza tym te kopniaki są ciut inne niż te na początku, a to pewnie dlatego, że mały się już obrócił...

tak, kupujemy- jestem zdecydowana

okij
ostatnio widziałam materacyki w sklepie z artykułami dziecięcymi na Fordońskiej obok stacji benzynowej i juska (tuż przed stacją jest wjazd) warto jeszcze sprawdzić w hurtowni przy nast. jusku na gdańskiej.
Ja jeszcze materacyku nie wybrałam

dobra wracam do nadrabiania ...
Ja też tak mam od piątku moje dziecię jest jakieś niemrawe. Na szczescie byłam dziś na wizycie i serducho biło jak dzwon więc troszkę się uspokoiłam Poza tym moja ginka twierdzi że tak czasami bywa i nie należy się tym przejmować

Cytat:

Ja też się zapierałam że nie kupię dla Michaśki nic różowego a tym czasem pół szafy różowych ciuszków Nawet pościel zamówiłąm różowo-seledynową
http://bobus.com.pl/popup_image.php?pID=692&imgID=1

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
co tydzien.

ochraniacza kolezanka wogole nie zmienia, ma jeden i nie wiem czy go wogole pierze. pewnie jak sie zakurzy to by sie przydalo, a tak to przeciez dziecko na tym nie spi...

ja mam dwa zestawy po 4 czesci bo jak juz pisalam takie akurat byly przecenione, wiec bede zmieniac co tydzien caly komplet i prac.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

w Mikolajkach jest beznadziejnie i drogo, sami turysci i nic pozatym. przynajmniej ja mam takie zdanie.
A gdzie kupowałaś tą pościel?

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Tak szybko piszecie, ze weszlam na wizaz a tu juz III czesc watku Az sie zdziwilam Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko w porzadku. Ja poki co bardzo dobrze sie czuje Tylko upaly juz powoli mnie wykanczaja - srednia temp odkad przylecielismy do Chicago wynosi 30 stopni w cieniu a co to bedzie jak za tydzien lecimy do Miami na Floryde Dluga podroz znioslam bardzo dobrze - i trwala ona od wyjazdu z domu w Grudziadzu do wejscia do domu u mojego taty w Chicago rowne 23 godziny Pozdrawiam z daleka
Floryda

Odebrałam wyniki glukozy. Na sczęście wszystko jest w normie!
Ledwo do tarłam do domu i zauważyłam że mi nogi lekko spuchły i dłonie A wogóle tak się spociłam że nawet majtki mam mokre
Ide pod zimny prysznic

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-06-29 o 15:37
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 15:52   #264
karamari
Rozeznanie

Ładne rzeczy! Kilka dni tu nie zaglądam i od razu nowy wątek

Na razie dotarłam do 165 strony w poprzedniej części i chciałam pogratulować i pozazdrościć ogródków Nice i żartownisiowi - właściwie posiadłości z ogrodem
Jedną ze zmian ciążowych, jaką odczuwam najwyraźniej, jest ciśnienie na wicie gniazda i dom z ogrodem, szczególnie w cichej leśnej okolicy... Kto by kiedykolwiek pomyślał

Sorejna - dzięki za mądre słowa

Kashin - podaj proszę link do tego forum dla maniaczek sprzątania Wiedziałam, że to poznańska domieszka krwi odpowiada za tę mutację genetyczną
Też się przymierzam do III USG za tydzień i do telefonu do położnej Oby nic nie stanęło na przeszkodzie.

Dziewczyny zainspirowane tradycją rozsyłania kart powiadamiających o narodzinach dziecka - jeśli Wam się podoba ten zwyczaj, to czemu go nie wprowadzić? My przy szukaniu zaproszeń weselnych spotkaliśmy się z tym słodkim i wygodnym dla matek zwyczajem Teraz temat odżył i zostanie wdrożony do realizacji Możemy mieć w Polsce Walentynki, możemy mieć i kartki narodzinowe!

Jeszcze tylko by się przydał baby shower

Idę nadrabiać dalej
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 16:02   #265
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też się zapierałam że nie kupię dla Michaśki nic różowego a tym czasem pół szafy różowych ciuszków Nawet pościel zamówiłąm różowo-seledynową
http://bobus.com.pl/popup_image.php?pID=692&imgID=1

Odebrałam wyniki glukozy. Na sczęście wszystko jest w normie!
Ledwo do tarłam do domu i zauważyłam że mi nogi lekko spuchły i dłonie A wogóle tak się spociłam że nawet majtki mam mokre
Ide pod zimny prysznic
taaaak, to popatrz co ja kupiłam, wariatka... zdjęcia poniżej...

super, że ze zdrówkiem wszystko dorbze!

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Ładne rzeczy! Kilka dni tu nie zaglądam i od razu nowy wątek

Na razie dotarłam do 165 strony w poprzedniej części i chciałam pogratulować i pozazdrościć ogródków Nice i żartownisiowi - właściwie posiadłości z ogrodem
Jedną ze zmian ciążowych, jaką odczuwam najwyraźniej, jest ciśnienie na wicie gniazda i dom z ogrodem, szczególnie w cichej leśnej okolicy... Kto by kiedykolwiek pomyślał

Sorejna - dzięki za mądre słowa

Kashin - podaj proszę link do tego forum dla maniaczek sprzątania Wiedziałam, że to poznańska domieszka krwi odpowiada za tę mutację genetyczną
Też się przymierzam do III USG za tydzień i do telefonu do położnej Oby nic nie stanęło na przeszkodzie.

Dziewczyny zainspirowane tradycją rozsyłania kart powiadamiających o narodzinach dziecka - jeśli Wam się podoba ten zwyczaj, to czemu go nie wprowadzić? My przy szukaniu zaproszeń weselnych spotkaliśmy się z tym słodkim i wygodnym dla matek zwyczajem Teraz temat odżył i zostanie wdrożony do realizacji Możemy mieć w Polsce Walentynki, możemy mieć i kartki narodzinowe!

Jeszcze tylko by się przydał baby shower

Idę nadrabiać dalej
Karamari witaj

to prawda, że dlaczego w Polsce nie wprowadzić zwyczaju kartek dla nowo narodzonych dzieci! jestem za!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stof 003.jpg (137,1 KB, 45 załadowań)

Stary 2009-06-29, 16:18   #266
sweetpinky
Zakorzenienie

kurcze uczę się cały czas tez na obronę a nogi mi strasznie spuchły aż czuję, że mrowieją co jest

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 16:37   #267
Tequillla
Zadomowienie

Nika słodkie te misie i serduszka...
A skoro już jesteśmy przy słodyczach, to zapraszam na kawałeczek ciasta truskawkowego, już jest gotowe. Dziś -tak jak Aliisanka miałam dzień cukiernika Ale zrobiłam ciasto bez pieczenia, bo w ten upał przy piekarniku bym się wykończyła chyba....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5584.jpg (61,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5607.jpg (39,4 KB, 22 załadowań)
Stary 2009-06-29, 16:48   #268
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a u Nas leje i burza
ja po obiadku się położyłam i usnęłam
teraz pozmywałam po obiadku i odpoczywam dalej
myślałam, że wstanę głodna, a ja nadal mam brzuszek pełny po obiedzie dziwne
jutro o 12 mam lekarza, proszę o kciuki
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-29, 16:51   #269
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
My też póki co mamy taki plan - w pokoju Małej będzie łóżeczko i tam będzie spała w dzień, a w naszym pokoju wstawimy kołyskę, w której będzie spała w nocy. Fakt koszt podwójny, ale póki co tylko tak nam pasuje.

Już brzuszek ciążowy widać
Ślicznie wyglądaliście

Nam położna radziła koci grzbiet i skłon japoński na bóle kręgosłupa.
skłon japoński - czyli jaki? bo koci krzbiet to wiem
Alisankio bardzo dziękuje za przepis, może mnie natchnie i zrobie
Stary 2009-06-29, 16:51   #270
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Nika słodkie te misie i serduszka...
A skoro już jesteśmy przy słodyczach, to zapraszam na kawałeczek ciasta truskawkowego, już jest gotowe. Dziś -tak jak Aliisanka miałam dzień cukiernika Ale zrobiłam ciasto bez pieczenia, bo w ten upał przy piekarniku bym się wykończyła chyba....
ależ smakowicie wygląda...skonsumowała bym
..Iskierką malutką..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości