|
|
#2551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matura 2010
Cytat:
moja siostra siedzi i się smuci szkoda mi jej a mature dobrze zdała ale jak ona to mówi "stać ją na więcej" więc ją pocieszam że może zawsze poprawwić![]() Cytat:
A co do religii, ja nie chodze od 2 lat nie wiem jak będzie w tym roku szkolnym, zobacze kto będzie mnie uczyć. Powiedziałam mamie jak się zmieni nauczyciel to będe chodzić jak nie to napewno nie będe
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze kazdy mowi ze mozna bylo lepiej napisac, ale nie ma co spogladac za siebie tylko trzeba isc do przodu poprawic moze przez 5 lat, takze ma czas ![]() ja mialam w 1i2kl. z katechetka :P w 3. bedzie z ksiedzem.. momentami mnie ta babka denerwowala, ale jak powiedzialam co mysle, to na sile nie wmawiala mi ze nie mam racji.. czasami zdarzalo sie ze zle odebrala to co napisalam/powiedzialam :P ale ogolnie to byla spoko
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja miałam podobnie z pieszymi, ale to jeszcze podczas kursu. Widziałam, że idą, ale nie chciało mi sie zatrzymywać Pracuję przy owocach. Ciężko jest, ale co będę w domu robić. Kasa się zawsze przyda Aktualnie zarabiam na jazdy przed egzaminem nr 2 A chciałam nowy rower kupić ![]() Cytat:
A kropki do jutra znikną ![]() Idę do łóżeczka, bo jutro pracuję. Pojawię się wieczorem. Dobranoc
|
|
|
#2554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam z rel 6 na koniec i średnia 4,0 a tak by było 3,9
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie z kolega w 100% xD takie przedmioty jak PP, PO, WF, WOK czy Religia potrafia duzo pomoc przy sredniej nawet 5 z ktoregos takiego bzdetnego przedmiotu duzo daje xD mi co prawda do 4,0 zabraklo calej jednej oceny wyzej (nie moja wina, ze matematyczka slepa jest albo liczyc nie umie xD) :P ale i tak poprawilam sie w stosunku do 1kl xD a mniej sie uczylam :P ach ![]() juz ich prawie nie widac ![]() ja tez ide spac baj!
konsekwentnie dążyć do celu(ów)..;-) Edytowane przez KaasiaaK Czas edycji: 2009-06-30 o 22:37 |
|
|
|
|
#2556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;13028278]to zaswiadczenie najwazniejsze
w ogole, co sie robi na takich kursach? to w kosciele, nie? slyszalam,ze w kazdym wieku mozna do tego przystapic[/QUOTE]nauki przedmałżeńskie .. 9 miesięcy bodajże się na to bryka. W każdą niedzielę + pierwsze piątki miesiąca. ja w szkole też to dostaję razem ze świadectwem ukończenia szkoły. Cytat:
"dzień dobry - dobranoc." jak zagadają to odpowiem na pytanie, pogadam, ale ogólnie nie wkupiam się w rodzinę.. dziadków nawet nie znam tzn. jednego dziadka, ale raz w życiu się widzielismy u mnie też Cytat:
katechetka czy tam katecheta muszą mieć jakiś papier na to, żeby móc wystawić świstek, że ukończyło się kurs nauki przedmalżeńskiej. W moim mieście jest tylko jedna katechetka, która ma takie uprawnienia - i właśnie ona mnie uczy, więc też taki papierek dostanę ![]() mam tak samo.. wierzę, że Bóg istnieje, ale jakoś nie popieram działań kościoła, nie jako wspólnoty a jako instytucji (kazanie nt wyborów i polityki na jednej ze mszy mnie zbiły z nóg, cytuję słowa księdza :"i pamiętajmy, w życiu najważniejsze są dwie wartości.. prawo i sprawiedliwość...") Cytat:
albo wkręca: "ja nie jem fast foodów" - na wycieczce w Zakopcu pierwsza do Maca poleciała.. "ja nie mam w domu telewizora i nie oglądam telenoweli" - na wycieczce błagała naszą wych., żeby przełączyła jej na "Barwy Szczęścia"... "ja nie mam komputera i internetu" - codziennie gada ze swoim synem na skypie (znam jej syna). to jest człowiek - wkręt ![]() i przez 3 lata jak mnie uczyła słyszałam te jej wszystkie historie X razy... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- powodzonka Dziuniu ;* dobranoc ;* Cytat:
![]() branocka Kasiu ;*
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tylko dwóch chłopaków miało 6 w stylu "proszę pani, bo ja będę mieć pasek, jak mi pani 6 postawi, no proszę pani" Bo u nas religia to jeden wielki pic na wodę... A katechetka jest dobrą koleżanką mojej mamy więc wiem, że ona tego tylko uczy, żeby uczyć, sama specjalnie praktykująca nie jest ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Bo pamiętam jak musieliśmy zbierać piep.... podpisy do bierzmowania to po takie same biegali z nauk przedmałżeńskich ![]() Ja tak samo... A jak usłyszałam ostatnio w tv, że sejm uchwalił ustawę (?) o propagowaniu wartości chrześcijańskich przez media publiczne, to myślałam, że rzucę pilotem w telewizor Każde mieszanie się instytucji kościoła w tego typu sprawy jest dla mnie żałosne ![]() Nasza byłą lepsza. Przepisujemy jakąś notatkę z tablicy o eutanazji. I zaczynamy z nią ten temat. Tłumaczy nam czemu jest zła. W końcu ktoś zadaje pytanie "a pani jest przeciwko?" ona: "już cicho, przepisujcie" i się śmieje. Babka się nie wczuwała w przedmiot i za to ją lubiłam A od początku maja przy zmianie planu już nie mieliśmy religii, bo były dwa razy na końcu i sobie szliśmy do domu, ona też, wpisywała nam obecności z poprzednich lekcji ![]() Za to katechetki w sp i gimnazjum to była tragedia W 3 gim tylko miałam z księdzem i to mi się naprawdę podobało, takie mądre dyskusje |
||
|
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
Dobranoc Wam
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry Żbiki ;**
ja już od pół godziny na nogach... :/ na 8:00 jazda... miłego dnia ;*
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Dziunie
Idę do pracy ![]() Miłego dnia
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() miłego dnia ![]() idę się zbierać... jadę nad zalew się opalać łii <radocha>
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus Edytowane przez k4rotk4 Czas edycji: 2009-07-01 o 10:37 |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
ja wróciłam z jazd i w sumie teraz nuuuda ;]
pojawię się wieczorem ;**
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam do pracy i jej nie było
Nie przywieźli owoców, więc znosiłam beczki przez 1,5 godziny i wróciłam do domu ![]() Od przedwczoraj oglądam "Chirurgów"
|
|
#2565 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wow ![]() teraz to tylko się żenić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie oglądałam fajne??? Cytat:
![]() i jak się bawiłaś??? |
|||||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bylo? jak było? ![]() mów, mów, mów ! ![]() i najlepiej pokaż jakieś zdjęcia;]
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie modle zeby za rok podstawe zdac i moj brat sie dziwi jak mozna isc na korki z ang. jak sie podstawe zdaje :P nie kazdy ma taki talent do jezykow jak on (ale do niemieckiego oboje nie mamy talentu )taki juz chyba urok katechetek moja ogolnie byla spoko, ale ostatnio dosc duzo mowilismy o antykoncepcji, aborcji i tego typu rzeczach.. i generalnie uznala ze antykoncepcja to wszelkie zło, ze tabletki anty to tak na prawde srodek aborcyjny.. w moim odczuciu nie byla zbyt przekonywujaca w swoich slowach, bo wg mnie wszystko (jesli mowimy o aborcji) dzieje sie w sumieniu rodzicow dziecka, a szczegolnie kobiety.. nawet jak prawo tego zabrania to kobieta jak bedzie chciala to zrobic to zrobi i nic jej nie powstrzyma... nie mowie tu o sytuacjach gdzie doszlo do gwałtu czy ciaza jest zagrozeniem zycia czy zdrowia matki albo dziecka, bo sadze ze w takich sytuacjach to aborcja powinna byc dopuszczalna.. co mnie troche zdziwilo to to ze katechetka uznala ze dziewczyna zgwalcona ktora zaszla w ciaze nie ma prawa usunac ciazy.. bo to dziecko przeciez i ona nie moze decydowac za nie.. ze moze ojciec (!!!!! gwalciciel!!!!) by sobie tego nie zyczyl.. a co taki przestepca moze sobie zyczyc? chyba tylko najłagodniejszej kary.. w tym temacie odnioslam wrazenie ze sorka popadla w lekka paranoje.. no i dla niektorych byla przkonywujaca bo pare osob zmienilo swoje zdanie na te tematy po lekcjach religii.. dla mnie katechetka nigdy nie byla opiniotworcza osoba.. ogolnie to ją dobrze wspominam tylko w w/w tematach lekko przeginala ;] (ale esej odwalilam :P) ja tez nie lubie lezec plackiem i sie opalac.. kiedys u wujka na dzialce probowalam i wytrzymalam cale 15 min ja nie potrafie usiedziec/lezec w miejscu prez dluzszy czas xD moze mam jakies niestwierdzone adhd xD chociaz niedawno dwa razy udalo mi sie na balkonie cala godzine wytrwac ;P ale wzielam sobie ksiazke i jakos nie zauwazylam ze tyle czasu minelo :Pa zalewow tez nie lubie :P kiedys jak bylam dzieckiem to owszem, ale teraz w ogole mnie to nie kreci ;P no i czystosc zbiornikow wodnych czesto pozostawia wiele do zyczenia ;P jak juz to bym mogla nad morze pojechac, ale jako ze opalac sie nie lubie, to co, mialabym w wodzie siedziec?
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Było zajefajnieee.
![]() Chyba najlepsze wakacje. Pogoda - super Morze - gorące Ludzie - świetni Imprezy - do rana Przewodnik - do bani I teraz rozpocznie się cykl ognisk poobozowych. |
|
|
|
#2569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
do niemieckiego też nie mam, a angielski na podstawie i żeby tylko zdać więc Twój brat musi być naprawdę dobry nie no moja tez na temat aborcji i eutanazji się wypowiadała i próbowała nas przekonać i też o dziwo jej sie udało przynajmniej częściowo. mnie akurat nie, bo na ten temat mam od dawna wyrobione zdanie zresztą bardzo podobne do Twojego, czyli zgoda na aborcję w niektórych przypadkach w zależności od matki i tyle. Moja katechetka to się wtrąca do spraw typu: pakowanie prezentów ( próbowała nam wmówić, że prezent zapakowany w papier ma większe znaczenie niż ten w torebce ) i że prezent na dzień matki jest nieważny jeżeli nie poszliśmy w jej intencji na majowe ![]() też właśnie nie mogę tak długo w jednym miejscu, jak byłam nad morzem to byłam jedyną osobą, która przemiszczała się z częstotliwością raz na minutę ale nad morzem to jest jeszcze co robić, a nad takimi zalewami umieram z nudów, w dodatku się brzydze brudnej wody, znaczy takiej rzecznej czy zalewowej esej numer 2 ![]() Karmenka ludzie w znaczeniu Ci z wycieczki czy Francuzi ;> Edytowane przez 201605040950 Czas edycji: 2009-07-01 o 16:01 |
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
A ze zdjęciami to jest problem. Bo siostra dała mi aparat a zapomniała o karcie pamięci. ;PP
Ale inni robili mi zdjęcia. Tylko muszę pozgrywać. ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Ale i Francuzi i Włosi mrauu maruu
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kolezanka ma kolege ktory podobnie jak moj brat nigdy na dodatkowe lekcje nie chodzil i nigdy nie mial najmniejszych problemow z ang ;] to co pogrubione - ja jak juz gdzies jade to nawet moge chodzic 100razy ta sama trasa ;P byle nie siedziec bezczynnie. a jak jestem w domu i sa takie upaly jak teraz to siedze przy wiatraczku i sie chlodze dzisiaj krzyzowki rozwiazywalam
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może 'zapodasz' jakieś szczegóły dotyczące tych Francuzów i Włochów mrau mrau ![]() Bardzo Ja robię same fajne rzeczy
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ach ta skromnosc
|
|
#2574 | |
|
Konto usunięte
|
oj to działo się chyba
![]() Cytat:
wow zdolniacha tacy ludzie tylko u mnie takie jazdy mamy z ta kobietą że masakra ale przynajmniej jest zabawnie ja też mogę łazić byle tylko nie siedzieć w jednym miejscy, bo umieram z nudów, dlatego na plaży najlepiej grać w plażówkę ![]() Beata oczywiście, że tak niepotrzebnie pytałam Edytowane przez 201605040950 Czas edycji: 2009-07-01 o 17:20 |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakieś trudne w wymowie . I jeszcze Zii-Zuu był, ale to chyba nie jego imię.W ogóle to ja myślałam że to Hiszpanie, bo tacy podobni i po hiszpańsku do nich a oni Ale po ang się dogadaliśmy .![]() I różne inne historie
|
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie powiem, że nigdy, bo pewnie nie, ale póki co jestem w klubie ![]() Przypomniało mi się ![]() Ten od drapania po pleckach ( ) jak się zaczęliśmy spotykać powiedział mi, że jestem inna niż wszystkie dziewczyny. Ja ze wzrokiem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Ale mam odciski Poszłam wczoraj w bardzo niewygodnych butach do ojca powiedzieć mu, że nie zdałam egzaminu. Wiecie, co usłyszałam? 'Wiedziałem, że nie zdasz' . Przykre ![]() A już potrafiłam się śmiać z tego egzaminu, a wczoraj znowu. Ale już jest dobrze. Nie głaskać mnie
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hahaha xD ta ich inteligencja ^^ zawsze wiedza co powiedziec ;P ja bodajze uslyszalam kiedys od mojego eks ze jego kolezanki sa takie.. męskie ciekawosc to pierwszy stopien do piekla
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęłam firanki i zasłonki, umyłam okna u siebie, umyłam podłogę, skosiłam trawnik w ogródku, założyłam te firanki i zasłonki. Padam
![]() Karolina ![]() Ej, ja też uważam, że prezent zapakowany w papier ma większą wartość niż taki w torebce
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
ale z Ciebie pracus xD
wiadomo ze jak sie pakuje w papier to trzeba wlozyc w to choc troche wysilku, ale nie wszystko da sie w papier zapakowac
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj, drugi zdasz. I też mam odciski. Co mam opowiadać... Za dużo tego ![]() Przyjechaliśmy w sobotę o 21, zakwaterowaliśmy się i zaczęliśmy szukać sklepu. Wiadomo po co .A tu dupa, zamykają o 15 prawie wszystko, a piwa w barze 2,5 e. ![]() Ale jakoś się zdobyło co potrzebne . Zabawnie było.W ogóle wyszło tak, że co noc impreza, beka niezła była ![]() Cytat:
A, no i musiałam opowiedzieć sąsiadce wycieczkę Okrajona bo wielu rzeczy nie powinna usłyszeć
Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2009-07-01 o 18:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

moja siostra siedzi i się smuci
szkoda mi jej a mature dobrze zdała ale jak ona to mówi "stać ją na więcej" więc ją pocieszam że może zawsze poprawwić
Dostawali razem ze świadectwem już w kwietniu

A chciałam nowy rower kupić 
z drugą widziałam się tylko parę razy, taka kobieta-demon 
Bo u nas religia to jeden wielki pic na wodę... A katechetka jest dobrą koleżanką mojej mamy 

wow