![]() |
#121 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Kingdom: Nuty zapachowe: neroli, imbir, róża, jaśmin, drzewo sandałowe, drzewo Copahu
ja dzrzew nie czuje żadnych, jaśmin i może róża...blehhhhh ![]()
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Ja też w Kingdom czuję seksik, ale taki, jakby to ując, bardzo fizjologiczny, wydzielinowy, nieco brudny i zakazany. Ciut obleśny
![]() ![]()
![]() |
#125 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Mam podpowiedzi dla osób poszukujących Becherovki w perfumach KLIK i KLIK ![]() A ja osobiscie absynt czuję w Eau des Merveilles ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Nindżopesz
|
Dzika Truskawo - wiem, wiem, odmieniłam Becherowkę w wyszukiwarce przez wszystkie przypadki
![]() ![]() Maja - a ja myślałam, że mój opis wymaga cudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, Angel ma coś w sobie... Uwielbiam, ale do mroku dla mnie ciut za słodki - czekoladę i karmel normalnie czuję ![]() ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-01 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chciałabym perfumy lekko słodkie, ale zimne - taki mistyczny SPOKÓJ, bez żadnych ciepłych drzewek, rogrzewajacych nut. I wanilii Ange ou Demon, od której nabieram ochoty na małe co nieco, hehe ![]() Ale ja to mam skojarzenia z tą piosenką, hihi... ![]() P.S. a co do siły razenia Angela... jak się popsikałam w tym w perfumerii i wsiadłam potem do pociągu, to jakiś koleś obok mnie lekko ostentacyjnie wstał i wyszedł do innego przedziału. Hy hy... :-P Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-01 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Mistycznie kojarzą mi się Kyoto, Messe de Minuit i Tumulte (Tumulte męskie ![]() Heh, ciekawe jaką minę miałaby konsultantka w perfumerii słysząc tekst typu "szukam mistycznych gotycko-pogańskich perfum, wie pani, mrok i zło, ziemia ze świeżo usypanego grobu, posmak krwi, kadzidło, trochę świeżego popiołu, ot taki folklor..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() Kyoto mistyczne jak najbardziej ![]() MdM jakieś słodziutkie i przyjazne na mnie, a Tumulte pH jeszcze nie znam Alien jest bardzo ludziowym zapachem IMO
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę o tych zapachach metal- goth... w dobie pary Nergal -Doda
![]() ![]() Doda zdaje się lubiła którąś z Soni Rykiel?
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#136 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tumulte jest na mojej skórze barrrdzo leśne, suche i przestrzenne. Coś jak rozwodnione Kyoto. IMO Alien jest dziwaczny, moja zapachowa trauma ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zawsze miałam przeczucie że szatan czai się na wizazu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
No widzisz jak to trzeba uważać?Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Doda to nie metal!!! Ten wątek, to nie miejsce dla niej ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-02 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zamiast mroku kojarzy mi się z czerwcowym dniem i wieczorem, kiedy to zapach unosił się pod moimi oknami... ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-02 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Nindżopesz
|
Uprasza się aby autorka wątku stanęła pod ścianą i pozwoliła się rozstrzelać.
Obudziłaś moje chciejstwo! ![]() ![]() Stwierdziłam, że koniecznie potrzebuję do szczęścia Habanity (już upolowana), odrobiny klasycznego Poisona (EDIT: również chapsnięty - miniatura w wersji ESP, oby to dało się nosić) i Magie Noire. Nie mam pojęcia na jakie okazje będę ich używać (TŻ chyba wyrzuci mnie z domu razem z flakonami bo nie trawi takich ciężkich, starodawnych woni), nie obchodzi mnie, że w ogóle nie pasują do mojego stylu ubierania, wyglądu, charakteru - muszmieć i koniec. W ogóle jakiś czas temu, kiedy testowałam powyższe, stwierdziłam, że kiedyś je kupię - na starość. Czyli to już starość? ![]() Natomiast kadzidła mi się opatrzyły, zresztą trudno uniknąć wtórności. A dziś wypachniłam się Wenge i ciągle chodziły mi po głowie utwory My Dying Bride - Wenge jakoś pasuje do tego smętnego wyrzynania na wiolonczelach ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-07-02 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie spać po nocach już nie mogę... zżera mnie żądza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
yyy...a wiesz ze ja tez tak miałam??? i jeszcze przy Wenge mi sie przypomniała przedziwna kapela Cultus Sanquine ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Nindżopesz
|
Czyli coś w tym jest! CS nie znam ale wieczorem nadrobię braki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=97S4k88s4yk
![]() |
![]() |
#146 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję. ![]() Cytat:
Jest taki wątek na Wizażu "cośtam" Barbie i hard core Barbie. Jak widzę toi złożenie hard z Barbie to mi glany bledną, ale to chyba jest właśnie to, co odwala Doda w gatkach z lacku. ![]() Cytat:
![]() Ja poszłam muzycznie w inną stronę (bynajmniej nie łagodniejszą, rzekłabym, że wręcz przeciwnie), ale w latach osiemdziesiątych miałam moment, kiedy słuchałam Candlemasa, o którym wyczytałam potem, że byli prekursorami doom metalu. http://www.youtube.com/watch?v=6Spu7FWs8ik A co do perfum - mnie się kadzidła nie opatrzyły. Jest tyle najróżniejszych oblicz kadzidła i tyle najrózniejszych oblicz dymnego drewna, że mam nadzieję radować się tymi zapachami przez najbliższe cztery stulecia. I to nie ze względu na uszy, tylko ze względu na nos. ![]()
![]() |
![]() |
#147 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A muzycznie sama nie wiem dokąd poszłam... W każdym razie growlingu nie zniese ![]() Masz zapewne rację ale mój niezbyt wprawiony nos twierdzi: kadzidło, żywica, kadzidło, żywica, to już gdzieś było, to też. A finanse nie pozwalają zagłębić się w niuanse. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejrzałam też parę innych pachnideł, i tak: Obsession dla mnie zbyt sztuczny, a pod koniec zalatywał pogryzionym ołówkiem ![]() ![]() Za to urzekły mnie słodko-cmenatrne lilie w Premier Jour Niny Ricci. Szkoda, ze trochę nietrwałe (ale pewnie i tak będę musiała kupić, jak i wściekle jaśminowehgo Aliena ![]() Przejrzałam swoje preferencje zapachowe i oto, co mi wyszło jako mój wymarzony zapach gotycko-romantyczny: Szalony jaśmin, duszny jak czerwcowa noc i zimny niczym białe śniegi na szczytach najwyższych gór. Cmentarna lilia, słodko-gorzka podróż do wieczności, fascynująca bielą Niewinności i pięknem nagiej anielicy. Z odrobiną świeżo rozkwitłej róży, zroszonej zimnym deszczem. Osłodzone ciepłem kuszącej i zmysłowej wanilii i uduchowione mistycznym kościelnym kadzidłem... (czemu ja mam wrazenie, że ten miks to byłby smrodek nie do strzymania? ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-03 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Powinnaś spróbować kadzidła typowo kościelnego - Avignon, Messe, Cardinal albo coś w tym guście ![]() A ten miks wanilii, kadzidła i całej kwiatowej reszty mógłby być niezłym kilerem ![]() Ale co to ja chciałam. Ach, a propos Dody. Uwaga, bezczelny offtop. Właśnie widziałam teledysk do Dziękuję - może ja jakaś konserwatywna jestem, ale ten długowłosy gitarzysta w czerni, perkusista z irokezem, sama Doda w białych glanach (o ile się nie mylę) i znak "\m/" na zakończenie wprawiły mnie w pewną konsternację. Po co ta otoczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
może chce się przypodobać narzeczonemu? ![]() a w ogóle to nie masz co robić tylko teledyski Dody oglądac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.