|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
zaharia, jaki ty masz zgrabny brzuszek! gdzie ty tam dziecko zmieściłaś?
kobietki, powiedzcie mi proszę, co sądzicie o adapterach na pasy bezpieczeństwa w samochodzie dla ciężarnych? używacie? myślicie że warto? my za 3 tygodnie jedziemy na urlop, brzuszek będzie już spory, chciałam sobie taki adapter dla bezpieczeństwa młodego sprawić; ale jak zobaczyłam ceny, mój zapał ostygł 150-160 pln! zastanawiam się więc czy to tylko gadżet czy warto jednak tego gadżetu używać?
|
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
elalank tak to jest 17tc ale na usg wychodzi o tydzień większe dziecko
domi dziękuje ![]() bombrusia to jest 17tc a ostatnie zdjecie jest z 15tc dałam dla porównania ![]() fruzia01 mnie się wydaje ze przesadzili z tą ceną. Ja chyba raczej nie kupie tego bede jakoś uważać
|
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Fuzia - ja nie planuję - widziałam takie nakładki i rozmawiaąłm z mamusiami, ktore ich uzywały bo dostały - nie uważały tego za przydatne a juz na pewno nie za koniecznośc - bo w sumie t tylko rochę zmiękcza miejsca ewentualnego uwierania pasa.. ja raczej nie planuję kupować.. choć to też pewnie zależy od tego ja masz umiescowione pasy - jeżeli już teraz jest ci niewygodnie to przymierz się do nakładek i zobacz czy będzie lepiej
![]() za to mi w podróży bardzo spradzająsię małe jaśki pod plecki - mam dość stary samochód bez regulacji odcinka ledzwiowego.. |
|
|
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
maria - skad ty masz taki brzusio???, ale ladniutki i okraglutki, jak na 17 tc to naprawde masz sie czym pochwalic.
DZIEKI dziewczyny, ze zauwazacie moj odstajacy brzuszek co do ksiazek: mam w domu "w oczekiwaniu na dziecko" i powiem szczerze, ze nie robi na mnie wielkiego wrazenie - nie polecam, za to pieknie"ilustrowana" i w bardzo ciekawy sposob przedstawiona, jest ksiazka "ciaza. pytania i odpowiedzi" jednak wszystkie informacje mozna znalezc w internecie.
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam sobie zrobić zdjecia w takim samym ujęciu jak ma Maria dla porównania
i dla porównania zdjecie z pierwszych dni ciazy a może i godzin |
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Maria, Zaharia,Domi macie superaste brzuszki
Moj tak sie ladnie nie prezentuje, bo mimo iz jestem dosc szczupla, to mam dosc mocno odstajaca klatke piersiowa i wszystko sie jakos tak dziwnie rozklada. Jutro bede robic fotki po wizycie u lekarza. Ale u mnie pogpda beznadziejna. Bylo duszno i zbieralo sie na burze, gdzies z daleka pogrzmilo, pokropilo troche i teraz jest jeszcze gorzej Przynajmniej w tym wszystkim jakos mnie moje malenstwo pociesza dajac to tu to tam kopniaki
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-01 o 14:32 |
|
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny które są w bardziej zaawansowanej ciąży niż my mają już macicę znacznie wyżej i dlatego ich brzuszki mają już trochę inny kształt. Ale u nas Domi też wszystko chyba idzie w dobrym kierunku Zahario, Mario - śliczne macie brzuszki I tak sobie właśnie myślę, że fajnie, że każda z nas, Mamuś, jest inna, ma inną budowę ciała i inny brzuszek... Super się to ogląda W ogóle chyba nie ma dwóch takich samych brzuszków
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
Zaharia piękny brzuszek, widać, że Miriam ma tam dobrze, u tak zgrabnej mamusi. Widzę, że idziemy łeb w łeb ja też dzisiaj 20 tydzień zaczynam
Maria piękny brzusio! Fruzia ja też myślałam o tym adapterze, ale cena mnie odstraszyła, w ostatnim MjakMama jest trochę o jeździe autem w czasie ciąży i tam piszą, żeby dbać tylko o to, aby pas (ten dolny) układać pod brzuszkiem. Lucky ja też jakąś poduszkę pod kręgosłup wezmę, bo za 2 tygodnie wyjeżdżamy nad morze i czeka nas jakieś 4-5 godzin jazdy. Jak by co mogę rozłożyć fotel, więc jakoś się tę podróż przeżyje.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet chyba mamy podobnie termin bo ja wczesniej miałam na 17 grudzien, po ostatnim USG na 13 wszytsko idzie i jest jak ma byc czekamy w takim razie na fotke Twego brzusia;P
|
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większy niż Zaharii i mniejszy niż Marii. Brzucholki, to jednak bardzo indywidualna sprawa, każdy jest inny a wszystkie piękne Cytat:
Ja właśnie też chcę nad morze jechać, ale jestem cały czas na L-4 i nie wiem właśnie czy mogę w związku z tym.
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
domi slicznie wygladasz, i ladnie sie zaokraglasz ![]() ![]() ![]() brombusia zaprezentuj swoj brzunio. aaa palmy... na tak widzialas zdjecia robilam sama w lustrze - pomysl podpatrzony od tarasi , moj tz ciagle w pracy, tyle go mam co na obiad wyciagne, czasami na jakies male zakupy i wieczorkiem na przytulanki i buziak na dobranocravenne ty zaczynasz, a ja dzis skonczylam dokladnie dzisiaj mamy 20 i 1 dzien. tak, to prawda, kazda z nas ma inna budowe i kazdy brzunio jest inny a zarazem wszystkie sliczne i okragle, niepowtarzalne tak jak mieszkancy tych niezwyklych domkow ![]()
|
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia - tak nadal na L4 jestem, narazie mam 1 wpisaną, kontroli z ZUS-u jeszcze nie było, ale w domu muszę być cały czas.
16 jadę do lekarza i wtedy wystawi mi zwolnienie z 2, także będziemy mogli spokojnie wyjechać i nie martwić się, że ZUS przyjdzie, bo 2 nie jest obowiązkiem siedzenia w domu.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie,
ale macie piękne brzuszki. Zazdroszczę, bo ja cały czas wyglądam, jakby mi się nieco przytyło i tyle. Czekam z niecierpliwością na takie cudne kształty jak Wasze ![]() Tymczasem zbieram się na wizytę - trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Buziaki |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymane ![]() Na pewno wszystko bedzie dobrze.
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=zaharia;13038859]maria - skad ty masz taki brzusio???, ale ladniutki i okraglutki, jak na 17 tc to naprawde masz sie czym pochwalic.
Sama nie wiem czemu taki duży może to przez wzdęcia. Mam wrażenie że pod wieczór mój brzuch jest taki twardy czuje jakby mi ktoś go napompował ![]() Jestem szczupła i tylko mi brzusi rośnie reszta stoi w miejscu. Domi no też już masz brzusio
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-07-01 o 16:49 |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
To mamusie, ja sie powoli odmeldowuje. Przynajmniej jutro bede offline, bo nie przychodze do pracy, ale ide do lekarza.
Tak wiec trzymajcie kciuki, zeby z malenstwem bylo wszystko dobrze i zeby sie ukazalo, kim jest. Jak wszystko bedzie ok, to raport zdam w piatek.
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
Gucia6, 3mam kciuki za Twoją wizytę. Zdaj potem koniecznie sprawozdanie
.Ja płeć mam poznać dopiero 13 lipca - oczywiście pod warnkiem, że maluch mi się nie zasłoni .Póki co strasznie dokucza mi pogoda. Nie mam czym oddychać . Do tego stopnia, że w niedzielę zemdlałam . Dziś natomiast mam jakieś bóle po lewej stronie klatki piersiowej .
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Kachula super wyglądacie
![]() gucia trzymam kciuki no i niech pokaże co tam ma ![]() No pogoda jest straszna teraz upały nie ma czym dychać
|
|
|
|
#4099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() gucia - zaciskam kciuki!!! 2befree - rowniez trzymam za ciebie i czekam na relacje.
|
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny! ja bylam u gin i wszystko w porzadku. moge dalej jezdzic do pracy ( wrecz musze bo gin powiedziala ze o zadnym zwolnieniu nie ma mowy- jestem zdrowa jak ryba, moge robic prawie wszytko co normalnie i mam chodzic do pracy, bo wyniki BARDZO dobre
![]() pod koniec lipca nastepna wizyta i USG moze wreszcie ja sie pochwale czy moje Bobo ma fifraka czy nie![]() ja przed ciaza w talii mialam 64 cm, teraz w najwezszym miejscu czyli w pozostalosci po talii mam 76 (nad pepkiem) a w najbardziej wystajacym 80 cm (pod pepkiem). i siostra mi powiedziala zebym nie mowila na dziecine Dzidek, bo brzydko nie wiem czemu hehe .Cytat:
ale sama zwracalam uwage na: -czy klasa energetyczna A+ -obroty przy wirowaniu - ilosc programow i jakie, czy jest mozliwosc skrocenia, czy jest wyswietlacz ktory pokazuje ile czasu zostalo do konca prania -czy ma wywazenie bebna lub program "1/2 wsadu" - no i ja chcialam ladowana od gory wiec to tez bylo kryterium - ceny sprawdzalam na ceneo.pl i porownywalam z "rzeczywistoscia", czyli cenami w sklepach
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymałam. Jak poszło?Zaharia brzuchola postaram się wstawić w najbliższym czasie, tylko niech mi TŻ zrobi jakieś ładne zdjęcie ![]() A z tym sezonem, to nie zazdroszczę, ale w końcu mieszkasz na wyspie,która utrzymuje się głównie z turystyki. Myślałam, że moja alergia już odchodzi w zapomnienie, ale byliśmy na cmentarzu, a tam lipy rosną, no i wróciłam obsmarkana po kolana
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Gratuluje pięknych brzuszków, które dzis sie pokazały
Ja własnie wróciłam z USG genetycznego- i jestem bardzo zadowolona bo dzidzius- nadal chłopiec ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko, gratuluję zdrowego synka
|
#4104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane
Niestety, co wyszlo na badaniu dodatkowo to problem z sercem i...ze miala ukryty zawal 2-3 miesiace temu Jestem w szoku i sama juz nie wiem co myslec...![]() A co do dotykania sutkow to nie mozna ich podrazniac, bo takie podraznianie powoduje wydzielanie sie oksytocyny w organizmie i przedwczesny porod a tego raczej nie chcemy wiec... Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama kupila mi takie legginsy w Nivenie i mimo ze na poczatku bylam baaardzo sceptycznie nastawiona to teraz je uwielbiam... Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki Dziewczynki, brzuszki macie takie sliczne Ja postaram sie wkleic moj jutro moze...zaczelismy juz 23 tydzien i jestem 4 kg do przodu... ![]() malinko gratuluje zdrowego syneczka
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-01 o 20:27 |
||||
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
wklejam jeszcze swój wieczorny brzusio- zdjęcie mojego autorstwa wiec wybaczcie jakość
aaa i pępek mi wyskoczył
|
|
|
|
#4106 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia- niestety nie mam na to wpływu, czy będą mnie dalej nękać, czy nie. Na razie mam leżeć i oszczędzać się, wyjeżdżamy tylko na 3 dni i tylko wtedy jeśli pani doktor powie, że wszystko jest ok i że mogę jechać.
Mam zaświadczenie od ortopedy, które jasno mówi, że mam prowadzić oszczędny tryb życia i że zaleca L4 do końca ciąży ze względu na stawy, poza tym ostatnie plamienia i bóle podbrzusza to nie jest nic. Nie wiem staram się mieć nadzieję, że nie będę miała już problemów z ZUS-em.
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Karenina, będzie dobrze
Cytat:
Mój pępek nie sterczy i się nie zapowiada, spłycił się tylko nieco. Ravenne, jasne, że nie jesteś na L-4 dla kaprysu i mam nadzieję, że to do nich dotarło i zostawią Ciebie i Alicję w spokoju ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Dziewczyny, Wam też te krewetki tak wyskakują? Bo mi to strasznie na nerwy działa
|
|
#4108 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale wysyp brzuszków Bardzo fajne te Wasze brzuszki. Maria ja mam taki sam jak ty Może się skuszę na jakąś fotkę Fruzia co do tego pasa do samochodu to jeśli dużo jeździsz autem to może warto, ja za dużo jeżdżę więc myślę że nie będę kupować. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i gratuluje dzisiejszym podglądaczkom Zwłaszcza mamom rosnącej drużyny piłkarskiej![]()
|
|||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie ja wlasnie niedawno do domu wrocilam
Ostatnio narzekalam ze maly mnie jeszcze nie kopie no i teraz mam za swoje kopie co chwilke i musze przyznac ze uwielbiam to uczucie ale cos mi dzis wlazl pod zebro i wysiedziec nie moge ![]() Dziewczyny alez macie sliczne brzuszki ![]() Lece nadrobic co napisalyscie
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
Witam was !!!!!!!!!
BYŁAM U LEKARZA WCZORAJ .DZIEWCZYNY ŁADNE MACIE TE SWOJE BRZUSIA JA TEZ TAK WYGLĄDAM HI HI JAK COŚ TO TEŻ DODAM ZDJĄTKO JAKIES BUZKA |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

150-160 pln! zastanawiam się więc czy to tylko gadżet czy warto jednak tego gadżetu używać?

Ale u nas Domi też wszystko chyba idzie w dobrym kierunku 

trzymane
. Do tego stopnia, że w niedzielę zemdlałam
nie wiem czemu hehe