|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cheloł
![]() Ale dzisiaj ciepło, robię porządki w szafach, części już nie włożę, bo mi się brzuchol nie mieści ![]() Najbardziej szkoda mi letnich spódnic, bo jakoś ciążowych za bardzo nie widziałam, wszędzie sukienki,a ja nie przepadam za sukienkami, lubię właśnie spódnice. Miałam tak samo Guciu. Budziłam się chyba 4 razy (ale tylko jeden raz wędrowałam do toalety), jakoś mi niewygodnie było, w dodatku Mały wyprawiał w brzuchu straszne harce, ale chyba raczej nie z tego powodu się budziłam. Oj, jeszcze mamy dużo czasu Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też ostatnio brzuch stwardniał, trochę się wystraszyłam, ale tylko dwa razy w niedzielę i od tamtej pory mam spokój.
|
|
#4052 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a brzuszek dla mnie najładniejszy bo w środeczku siedzi moja dzidzia! ![]() jak to jest z tymi biodrami... czy one się po ciąży zejdą? bo jestem tym pzrerażona! Gratulacje!! Cytat:
Ja uważam, że ciąża to taki okres kiedy nieważne czy się ma w pasie 5 cm mniej czy więcej - ważne, żęby ten, kto siedzi w środeczku był zdrowy! Cytat:
u nas dzisiaj też cieplutko, ale ja siedzę w domu bo mam parę rzeczy do tłumaczenia więc... |
|||
|
|
|
#4053 | |
|
Rozeznanie
|
Witam MamusieJ
Cytat:
Kolanosiu – ja te „ważne” usg robię na sprzęcie 4d i płacę za wizytę 200zł a płytkę dostaję gratis – jak jesteś z Wa-wy lub okolic to polecam przychodnię Pro-life na Saskiej Kępie /ja tam jeżdżę bo to jeden z 3 gabinetów gdzie mogę spotkać mojego lekarza prowadzącegoJ [QUOTE=pietrusia;13023846]Ja sie nawet nigdy to tej pory nie mierzylam nawet jestem ciekawa ile mam w pasie jak tylko sie zmierze to wam napisze [COLOR=black]Ja jestem w 20 tc i przytylam 4 kg wydaje mi sie ze chyba nie tak duzo co ?? Pietrusia – ja też mam 20tc i też ok. 4kg do przodu idziemy równoJDziewczyny a ja wczoraj byłam z Tz-em na pierwszych zajęciach w szkolea rodzeniaJ!! Normalnie zaczyna się chodzić po 25tc ale u mnie jast kilak szkół i ja z polecenia bardzo chciałam iść do tej jednej a tu kolejna grupa będzie jeszcze w trakcie kursu jak ja już będę rodzić więc postanowiliśmy wybrać się wcześniejJ!! No i jest super choć zajęcia strasznie długo trwają… od 19 prawie 3hJ Ale w ramach kursu jest 10 zajęć 1xtydz + 11 spotkanie w szpitalu na zwiedzanie porodówkiJ Kurs prowadzony jest super i strasznie się cieszę że już tam chodzę bo to mnie jakoś tak zaczęło przybliżać to tego dzidziusiaJ no i jest miło i ludzie są fajni – w sumie tylko 10 par więc kameralnie i prowadzi to babka z jajemJ A.. i w sobotę na 11 idę do lekarza – i zobaczymy czy mojej córci ptaszek nie urósł ![]() Ale że od razu jedziemy z Tz-em na weekend do jego dziadków to wrażenia z wizyty opowiem Wam dopiero w poniedziałekJ Miłego dniaJ |
|
|
|
|
#4054 |
|
Rozeznanie
|
witam srodowo mamuski!!
ja dopiero sniadanko koncze, ale dzisiaj dalam czadu, tak fajnie bylow lozeczku ,miriam juz daje sie we znaki fika jakies koziolki, bo raz ja czuje nad pepkiem a zaraz na dole w podbrzuszu. ![]() Brombusia - CIEPLO!!! super! w koncu jakas poprawa, ciekawe na jak dlugo?? domi-nie przejmuj sie tym brzuszkiem, ja tez przez dlugi czas mialam pod pepkiem, dopiero jakis tydzien temu macica zaczela sie przesuwac w gore, pytalam mojej gim i piwiedziala mi, ze to naturalne i u szczuplych kobiet jest bardziej widoczne, bo nie ma na brzuchu tluszczyku. wiec czekaj na 20 tc i sama zauwazysz roznice. karenina - jak mamusia sie czuje??? 82gosia - grtulacje!! kolejny z meskiego rodu ![]()
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
miednica najbardziej rozchodzi sie w ostatnich miesiącach gdy dziecko jest juz ciężkie biodra sie schodza po porodzie ale trwa to troche dluzej niz wchłanianie brzzuszka.. wszystkie macie piękne brzuszki ! serdecznie gratulacje dla wszystkich mamuś!! |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie zobaczcie co wyczytałam
"20 tydzien. Gratulacje! Jesteś w połowie ciąży! Twój pępek może hucznie dać znać o sobie i wyskoczyć na zewnątrz. Będzie to świadczyło o tym, że góra macicy przekroczyła wysokość pępka" * *http://www.brzuszek.net/index.php?op...d=39&Itemid=60 Czyli w takim razie te mamsuie, którym już sterczy pepek w 20 tyg, maja macice nad pepkiem
|
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie w ten upalny dzień
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje Co do brzuszka, to ja mierzyłam na wysokości pępka, a macica też już mi się podniosła do góry. Pępek zaczyna się spłycać, ale jeszcze mi nie wyskoczył ![]() 82gosia - gratuluje synka! Ja dzisiaj mam w planach porządki w szafie (podział na to w co się mieszczę, a w co już nie) i odnowa fotelika samochodowego dla Alicji, bo dostaliśmy używany, więc trzeba go przeprać. Miłego dnia kochane!
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2009-07-01 o 11:14 |
|
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
82gosia gratulacje synusia
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- lucky1910 a mierzylas sie w pasie na wysokosci pepka?? Ile masz?? Może znów mamy tak samo
|
#4060 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Wczoraj miałam pracowity dzień jak nie zakupy to kawka z koleżanką i wróciłam do domu po 22.00
Dziękuje bardzo za trzymanie kciuków Obecnie jestem na etapie doboru kolorów na ścianach w pokoju małego Skoro już wiem ży będzie mały to trzeba mu zrobić super pokoik Mamy zieloną farbę, taki groszek ale chce jedną ściąne zrobić inną myślałam o żółtym albo o niebieskim. ALe z tym niebieskim to sama nie wiem. CO myślicie zielono-niebieskich ścianach?? I dziś pierwszy raz w życiu przebrałam pampersa ) Mały nagle mówi że kupa, po 2 minutach skapłam się o co chodzi. Chciałam poczekać aż ktoś przyjedzie ale stwierdziłam że "raz się żyje". Wszystko poszło ok Byłam z siebie taka dumna a tu mały jak wstał z nowym papersem to sięgł po starego i wywalił kupe na podłogę.... ![]() ![]() Będę miała nauczkę na przyszłość że pampersa się kładzie dalekooooooo od dziecka Mam nadzieje że mały się nie wygada i nie powie mamie że ciocia zbierała kupe z podłogi![]() A i jeszcze na koniec powiedział "udało się" myślałam że padne Cytat:
Fajna stronka. Wg niej moj mały powinen mieć około 400g a ma 560 CHyba czas na jakąś dietę Cytat:
A porządku też już zrobiłam i muszę sobie kupić jakieś nowe rzeczy bo ostatnio proporcje tego w co się mieszcze a tego w co nie znacznie się różnią Dziewczyny co o tym myślicie??http://allegro.pl/item666913168_legg...owe_3_4_l.html czy któraś coś takiego ma?? Bo ja się zastanawiam czy sobie nie kupić takich leginsów. Ostatnio byłam na zakupach ciążowych to rzeczy są albo strasznie drogie 150 zł za sztukę albo okropne CHyba zacznę zamawiać na allegro. Może wy coś polecicie??
|
||
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
katekatee - ja sobie kupiłam na allegro takie spodnie:
http://allegro.pl/item642592374_spod...50_roz_38.html i muszę powiedzieć, że rozstać się z nimi nie mogę. A co do leginsów, to gdybym miała zgrabne nogi to pewnie tez bym kupiła A z kupą myślałam, że się popłaczę ze śmiechu! Ale oczywiście gratuluję pierwszej przebranej pieluchy! Mój pępek też się odrobinę spłycił, ale daleko mu do wystawania. |
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie wszystkim nam wyskoczy... Cytat:
Jest radosny i sloneczny, taki wesoły, w sam raz dla dziecka.Natomiast niebieskiego nie lubie, ale moze lepiej już zołto- niebieski niż zielono-niebieski? ![]() Ale miałaś pampresowe szkolenie
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój brzunio jest większy dziś postaram się zrobić fotkę
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam u was dziewczynki dzis z pogoda u mnie straszny upał 30 st C w cieniu masakra idzie sie ugotowac
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pepka, to troche mi sie splycil, ale do wystawania jeszcze troche ![]() Tarasia, niestety nie poradze, bo z ksiazek o ciazy zrezygnowalam na rzecz internetu, gdzie jest mnostwo informacji. Natomiast ksiazke to kupie sobie o dorastaniu maluszka i dodatkowo jakis przewodnik dla tz, zeby sie troche psychicznie przygotowal do porodu ze mna
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-01 o 12:52 |
|
|
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Tarasiu ja mam sporo książek ale chyba najlepsza jest "w oczekiwaniu na dziecko" - polecam
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie ja tylko wpadam sie przywitac i odmeldowuje sie bo uciekam do mamusi mojej,od dzis ma 3 tyg urlopu wiec pewnie bedziemy sobie troszke jezdzic w tym czasie na wies do jej domku a tam jest super bo duzo lasow a ja uwielbiam takie spacerki
Umnie duszno ze szok lece pod prysznic bo nie wytrzymam zaraz Milego dzionka
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=elalank;13036351]katekatee - ja sobie kupiłam na allegro takie spodnie:
http://allegro.pl/item642592374_spod...50_roz_38.html i muszę powiedzieć, że rozstać się z nimi nie mogę. A co do leginsów, to gdybym miała zgrabne nogi to pewnie tez bym kupiła Jaki to jest materiał? chodzi mi czy są cienkie i miękkie? pisze że to jeans |
|
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki moje kochane, wklejam zdjecia dzisiaj 1 dzien polmetka,(2o tygodni skonczone)
![]() , soki i mleczne napoje dobrze schlodzone dzisiaj sie u nas leja, dla kazdego kto nas odwiedzi, zapraszam i was!!!! a moja miriam z okazji swieta otrzymala pierwsze pantofelki ![]() 2.jpg DSC04760.jpg 3.jpg
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
Pokaże mój brzuszek jaki jest większy od ostatnich zdjęć
![]() ostatnie zdjęcie jest w 15tc robione ![]() zaharia ślicznie wyglądasz w 20tc brzuszek malutki ,zgrabniutki.
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-07-01 o 13:32 |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Zahario brzusio zaczyna Ci ładnie rosnąc, w ogóole sliczna masz figure i podejrzewam buzie, ale nie widac dokładnie
Tarasia ja mam książę "Twoja ciąża tydzien po tygdoniu", dosyć fajna, ale w necie to samo pisza, naprawde ![]() Ja robie liste co na trzeba do mieszkanka, wszytsko od podstaw i sie załamuję
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Łał Maria duzy ten brzusiu jak na 17 tydzien, bardzo mi sie podoba
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Nie da się ukryć jak na 17tc to jest już spory. Rośnie mały(a)
|
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałam się dowiedzieć co nasze jesienno-zimowe mamuśki czytają. zahario i Mario piękny brzuszeczki! Każda z nas ma inny brzuch, a to jest takie słodkie!! |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Maria2008;13037701]
Cytat:
zaharia - ale masz figurkę! no, no, niezła laseczka Maria - piękny brzusio, już się nie wyprzesz ciąży I to dopiero 17 tydzień?Ale w sumie co ja się dziwię, ostatnio moja koleżanka mi się pytała czy jestem w drugim miesiącu? Ja dostałam książkę: http://www.empik.com/ciaza-poradnik-...a,prod570110,p Jest do poczytania, ale bez rewelacji. Miałam też "w oczekiwaniu na dziecko" ale ją sprzedałam, nie byłam z niej zadowolona. Chyba najwięcej i tak dowiadujemy się z internetu i forum od innych mamuś domi - jestem jak najbardziej za napadem na bank. Powoli robię listę co musimy kupić do nowego mieszkania i można się załamać ile potrzebujemy pieniędzy.. |
|
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maria jak piekny ![]() Cytat:
no daj spokój, porazka |
||
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie się ją czyta, bo autorka dosyć dowcipna jest. Myślę, że lepiej zainwestować w jakiś poradnik dla rodziców dotyczący opieki, rozwoju dziecka etc. Cytat:
Tak w ogóle to GRATULACJE z okazji półmetka No, brzuszek zgrabny i powabny, malutki, ale już widać Maria, dorodny masz brzucholek, jak na 15 tydzień edit: nie doczytałam, że to 17 tcBardzo fajny Wy tak bez skrępowania publikujecie te brzuchole, może ja też się skuszę. Tyle, że ja bardziej z tych wstydliwych jestem
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-01 o 14:00 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

) Mały nagle mówi że kupa, po 2 minutach skapłam się o co chodzi. Chciałam poczekać aż ktoś przyjedzie ale stwierdziłam że "raz się żyje". Wszystko poszło ok Byłam z siebie taka dumna a tu mały jak wstał z nowym papersem to sięgł po starego i wywalił kupe na podłogę.... 
CHyba zacznę zamawiać na allegro. Może wy coś polecicie??