Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 13:58   #4081
fruzia01
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

zaharia, jaki ty masz zgrabny brzuszek! gdzie ty tam dziecko zmieściłaś?

kobietki, powiedzcie mi proszę, co sądzicie o adapterach na pasy bezpieczeństwa w samochodzie dla ciężarnych? używacie? myślicie że warto? my za 3 tygodnie jedziemy na urlop, brzuszek będzie już spory, chciałam sobie taki adapter dla bezpieczeństwa młodego sprawić; ale jak zobaczyłam ceny, mój zapał ostygł 150-160 pln! zastanawiam się więc czy to tylko gadżet czy warto jednak tego gadżetu używać?
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:05   #4082
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

elalank tak to jest 17tc ale na usg wychodzi o tydzień większe dziecko

domi dziękuje
bombrusia to jest 17tc a ostatnie zdjecie jest z 15tc dałam dla porównania

fruzia01 mnie się wydaje ze przesadzili z tą ceną. Ja chyba raczej nie kupie tego bede jakoś uważać
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:06   #4083
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Fuzia - ja nie planuję - widziałam takie nakładki i rozmawiaąłm z mamusiami, ktore ich uzywały bo dostały - nie uważały tego za przydatne a juz na pewno nie za koniecznośc - bo w sumie t tylko rochę zmiękcza miejsca ewentualnego uwierania pasa.. ja raczej nie planuję kupować.. choć to też pewnie zależy od tego ja masz umiescowione pasy - jeżeli już teraz jest ci niewygodnie to przymierz się do nakładek i zobacz czy będzie lepiej

za to mi w podróży bardzo spradzająsię małe jaśki pod plecki - mam dość stary samochód bez regulacji odcinka ledzwiowego..
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:16   #4084
zaharia
Rozeznanie

maria - skad ty masz taki brzusio???, ale ladniutki i okraglutki, jak na 17 tc to naprawde masz sie czym pochwalic.

DZIEKI dziewczyny, ze zauwazacie moj odstajacy brzuszek:jupi :, wiec nie naleze do tych jedynych ktorzy widza moja ciaze. DOMI ty jestes chudzinka i tez dlugo zapewne nie bedzie widac wybrzuszenia.

co do ksiazek: mam w domu "w oczekiwaniu na dziecko" i powiem szczerze, ze nie robi na mnie wielkiego wrazenie - nie polecam, za to pieknie"ilustrowana" i w bardzo ciekawy sposob przedstawiona, jest ksiazka "ciaza. pytania i odpowiedzi"
jednak wszystkie informacje mozna znalezc w internecie.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:26   #4085
domi7ks
Zakorzenienie

Musiałam sobie zrobić zdjecia w takim samym ujęciu jak ma Maria dla porównania
i dla porównania zdjecie z pierwszych dni ciazy a może i godzin ( wtedy chwallam sie spodniami:P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1600.jpg (29,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1596.jpg (33,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1598.jpg (36,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1434.jpg (38,8 KB, 42 załadowań)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:29   #4086
gucia6
Zakorzenienie

Maria, Zaharia,Domi macie superaste brzuszki

Moj tak sie ladnie nie prezentuje, bo mimo iz jestem dosc szczupla, to mam dosc mocno odstajaca klatke piersiowa i wszystko sie jakos tak dziwnie rozklada. Jutro bede robic fotki po wizycie u lekarza.

Ale u mnie pogpda beznadziejna. Bylo duszno i zbieralo sie na burze, gdzies z daleka pogrzmilo, pokropilo troche i teraz jest jeszcze gorzej

Przynajmniej w tym wszystkim jakos mnie moje malenstwo pociesza dajac to tu to tam kopniaki

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-01 o 14:32
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:29   #4087
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
bo ja wlasnie na poczatku miałam bardzo nisko zgrubienie, teraz z każdym dniem mam wrazenie, ze jest wyzej, tak jak pisała zaharia, czyli maica sie podnosi
Moj brzuch tak nizutko byl gruby, a teraz grubieje coraz wyzej
Domi, ja mam dokładnie tak samo jak Ty, tzn. mój brzuszek jest cały czas największy pod pępkiem... Widocznie na tym stadium ciąży tam właśnie jest macica. Ale od jakiegoś tygodnia mój brzuszek zaczął jakby wychodzić wyżej, czyli macica najwyraźniej zaczyna się podnosić.
Dziewczyny które są w bardziej zaawansowanej ciąży niż my mają już macicę znacznie wyżej i dlatego ich brzuszki mają już trochę inny kształt. Ale u nas Domi też wszystko chyba idzie w dobrym kierunku

Zahario, Mario - śliczne macie brzuszki

I tak sobie właśnie myślę, że fajnie, że każda z nas, Mamuś, jest inna, ma inną budowę ciała i inny brzuszek... Super się to ogląda W ogóle chyba nie ma dwóch takich samych brzuszków

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:31   #4088
Ravenne
Raczkowanie

Zaharia piękny brzuszek, widać, że Miriam ma tam dobrze, u tak zgrabnej mamusi. Widzę, że idziemy łeb w łeb ja też dzisiaj 20 tydzień zaczynam

Maria piękny brzusio!

Fruzia ja też myślałam o tym adapterze, ale cena mnie odstraszyła, w ostatnim MjakMama jest trochę o jeździe autem w czasie ciąży i tam piszą, żeby dbać tylko o to, aby pas (ten dolny) układać pod brzuszkiem.

Lucky ja też jakąś poduszkę pod kręgosłup wezmę, bo za 2 tygodnie wyjeżdżamy nad morze i czeka nas jakieś 4-5 godzin jazdy. Jak by co mogę rozłożyć fotel, więc jakoś się tę podróż przeżyje.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:35   #4089
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Domi, ja mam dokładnie tak samo jak Ty, tzn. mój brzuszek jest cały czas największy pod pępkiem... Widocznie na tym stadium ciąży tam właśnie jest macica. Ale od jakiegoś tygodnia mój brzuszek zaczął jakby wychodzić wyżej, czyli macica najwyraźniej zaczyna się podnosić.
Dziewczyny które są w bardziej zaawansowanej ciąży niż my mają już macicę znacznie wyżej i dlatego ich brzuszki mają już trochę inny kształt. Ale u nas Domi też wszystko chyba idzie w dobrym kierunku

nawet chyba mamy podobnie termin bo ja wczesniej miałam na 17 grudzien, po ostatnim USG na 13 wszytsko idzie i jest jak ma byc czekamy w takim razie na fotke Twego brzusia;P

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:37   #4090
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No, brzuszek już całkiem, całkiem
Większy niż Zaharii i mniejszy niż Marii.
Brzucholki, to jednak bardzo indywidualna sprawa, każdy jest inny a wszystkie piękne

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Lucky ja też jakąś poduszkę pod kręgosłup wezmę, bo za 2 tygodnie wyjeżdżamy nad morze i czeka nas jakieś 4-5 godzin jazdy. Jak by co mogę rozłożyć fotel, więc jakoś się tę podróż przeżyje.
Ravenne, a Ty dalej na L-4? ZUS Cię nękał jeszcze?
Ja właśnie też chcę nad morze jechać, ale jestem cały czas na L-4 i nie wiem właśnie czy mogę w związku z tym.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:45   #4091
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
i dla porównania zdjecie z pierwszych dni ciazy a może i godzin ( wtedy chwallam sie spodniami:P)

domi slicznie wygladasz, i ladnie sie zaokraglasz

brombusia zaprezentuj swoj brzunio. aaa palmy... na tak widzialas zdjecia robilam sama w lustrze - pomysl podpatrzony od tarasi, moj tz ciagle w pracy, tyle go mam co na obiad wyciagne, czasami na jakies male zakupy i wieczorkiem na przytulanki i buziak na dobranoc sezon!!!

ravenne ty zaczynasz, a ja dzis skonczylam dokladnie dzisiaj mamy 20 i 1 dzien.

tak, to prawda, kazda z nas ma inna budowe i kazdy brzunio jest inny a zarazem wszystkie sliczne i okragle, niepowtarzalne tak jak mieszkancy tych niezwyklych domkow: ehem:
12.12.12 zoi

Stary 2009-07-01, 15:21   #4092
Ravenne
Raczkowanie

Brombusia - tak nadal na L4 jestem, narazie mam 1 wpisaną, kontroli z ZUS-u jeszcze nie było, ale w domu muszę być cały czas.
16 jadę do lekarza i wtedy wystawi mi zwolnienie z 2, także będziemy mogli spokojnie wyjechać i nie martwić się, że ZUS przyjdzie, bo 2 nie jest obowiązkiem siedzenia w domu.
Stary 2009-07-01, 15:50   #4093
2befree
Raczkowanie

Cześć Mamusie,
ale macie piękne brzuszki. Zazdroszczę, bo ja cały czas wyglądam, jakby mi się nieco przytyło i tyle. Czekam z niecierpliwością na takie cudne kształty jak Wasze

Tymczasem zbieram się na wizytę - trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.

Buziaki
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 16:19   #4094
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,
ale macie piękne brzuszki. Zazdroszczę, bo ja cały czas wyglądam, jakby mi się nieco przytyło i tyle. Czekam z niecierpliwością na takie cudne kształty jak Wasze

Buziaki
trzymane
Na pewno wszystko bedzie dobrze.
Stary 2009-07-01, 16:34   #4095
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=zaharia;13038859]maria - skad ty masz taki brzusio???, ale ladniutki i okraglutki, jak na 17 tc to naprawde masz sie czym pochwalic.

Sama nie wiem czemu taki duży może to przez wzdęcia. Mam wrażenie że pod wieczór mój brzuch jest taki twardy czuje jakby mi ktoś go napompował
Jestem szczupła i tylko mi brzusi rośnie reszta stoi w miejscu.
Domi no też już masz brzusiośliczny jest

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2009-07-01 o 16:49
Stary 2009-07-01, 16:45   #4096
gucia6
Zakorzenienie

To mamusie, ja sie powoli odmeldowuje. Przynajmniej jutro bede offline, bo nie przychodze do pracy, ale ide do lekarza.
Tak wiec trzymajcie kciuki, zeby z malenstwem bylo wszystko dobrze i zeby sie ukazalo, kim jest.
Jak wszystko bedzie ok, to raport zdam w piatek.
Stary 2009-07-01, 16:55   #4097
Jil Sander
Raczkowanie

Gucia6, 3mam kciuki za Twoją wizytę. Zdaj potem koniecznie sprawozdanie .
Ja płeć mam poznać dopiero 13 lipca - oczywiście pod warnkiem, że maluch mi się nie zasłoni .

Póki co strasznie dokucza mi pogoda. Nie mam czym oddychać . Do tego stopnia, że w niedzielę zemdlałam . Dziś natomiast mam jakieś bóle po lewej stronie klatki piersiowej .
Stary 2009-07-01, 17:08   #4098
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Kachula super wyglądaciea jakie podobne do siebie jesteście

gucia trzymam kciuki no i niech pokaże co tam ma

No pogoda jest straszna teraz upały nie ma czym dychać
Stary 2009-07-01, 17:10   #4099
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jil Sander Pokaż wiadomość
Gucia6, 3mam kciuki za Twoją wizytę. Zdaj potem koniecznie sprawozdanie .
Ja płeć mam poznać dopiero 13 lipca - oczywiście pod warnkiem, że maluch mi się nie zasłoni .

Póki co strasznie dokucza mi pogoda. Nie mam czym oddychać . Do tego stopnia, że w niedzielę zemdlałam . Dziś natomiast mam jakieś bóle po lewej stronie klatki piersiowej .
oj kochana, koniecznie odwiedz kardiologa i zrob ekg, takie bole moga byc niebezpieczne. mowie bo sama mam zle doswiadczenie.

gucia - zaciskam kciuki!!!

2befree - rowniez trzymam za ciebie i czekam na relacje.
12.12.12 zoi

Stary 2009-07-01, 19:20   #4100
asioczka
Zadomowienie

hej dziewczyny! ja bylam u gin i wszystko w porzadku. moge dalej jezdzic do pracy ( wrecz musze bo gin powiedziala ze o zadnym zwolnieniu nie ma mowy- jestem zdrowa jak ryba, moge robic prawie wszytko co normalnie i mam chodzic do pracy, bo wyniki BARDZO dobre
pod koniec lipca nastepna wizyta i USG moze wreszcie ja sie pochwale czy moje Bobo ma fifraka czy nie
ja przed ciaza w talii mialam 64 cm, teraz w najwezszym miejscu czyli w pozostalosci po talii mam 76 (nad pepkiem) a w najbardziej wystajacym 80 cm (pod pepkiem). i siostra mi powiedziala zebym nie mowila na dziecine Dzidek, bo brzydko nie wiem czemu hehe.
Cytat:
kachula wow jaki Ty masz juz duzy brzusio!!!

Dziewczyny orientujecie sie moze na co zwracac uwage przy kupnie pralki?
ja przed kupnem pralki poczytalam troche forum http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic67730-150.html
ale sama zwracalam uwage na:
-czy klasa energetyczna A+
-obroty przy wirowaniu
- ilosc programow i jakie, czy jest mozliwosc skrocenia, czy jest wyswietlacz ktory pokazuje ile czasu zostalo do konca prania
-czy ma wywazenie bebna lub program "1/2 wsadu"
- no i ja chcialam ladowana od gory wiec to tez bylo kryterium
- ceny sprawdzalam na ceneo.pl i porownywalam z "rzeczywistoscia", czyli cenami w sklepach

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 19:43   #4101
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
16 jadę do lekarza i wtedy wystawi mi zwolnienie z 2, także będziemy mogli spokojnie wyjechać i nie martwić się, że ZUS przyjdzie, bo 2 nie jest obowiązkiem siedzenia w domu.
No niby tak, ale ostatnio przecież też nie mogli Ci nic zarzucić, a i tak niepotrzebnie Cię fatygowali i denerwowali.

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
trzymałam. Jak poszło?

Zaharia brzuchola postaram się wstawić w najbliższym czasie, tylko niech mi TŻ zrobi jakieś ładne zdjęcie
A z tym sezonem, to nie zazdroszczę, ale w końcu mieszkasz na wyspie,która utrzymuje się głównie z turystyki.

Myślałam, że moja alergia już odchodzi w zapomnienie, ale byliśmy na cmentarzu, a tam lipy rosną, no i wróciłam obsmarkana po kolana

Stary 2009-07-01, 20:11   #4102
malina81
Zadomowienie

Witam. Gratuluje pięknych brzuszków, które dzis sie pokazały Dziewczyny wygladacie pieknie

Ja własnie wróciłam z USG genetycznego- i jestem bardzo zadowolona bo dzidzius- nadal chłopiec- jest zdrowy, pani doktor wszystko sprawdziła i jest OK. Problem był tylko z buźką bo jakoś nie chciał sie nam pokazać ale w ostateczności udało sie sprawdzić wargi które są całe wiec nie ma żadnego rozszczepu itp U mnie 21tc i synus waży prawie 500g

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 20:17   #4103
brombusia
Zakorzenienie

Malinko, gratuluję zdrowego synka

Stary 2009-07-01, 20:25   #4104
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
karenina - jak mamusia sie czuje???
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Dlaczego??
Jak Mama?
Dziekuje kochane mama byla dzisiaj na kontroli i oczywiscie za wczesnie na jakas poprawe, ale nie jest tez gorzej... Niestety, co wyszlo na badaniu dodatkowo to problem z sercem i...ze miala ukryty zawal 2-3 miesiace temu Jestem w szoku i sama juz nie wiem co myslec...

A co do dotykania sutkow to nie mozna ich podrazniac, bo takie podraznianie powoduje wydzielanie sie oksytocyny w organizmie i przedwczesny porod a tego raczej nie chcemy wiec...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Ja chyba tez zaczelam je miec, bo czasami czuje takie nieprzyjemne napiecie w brzuchu, ale nic nie boli, tylko brzuch jest troche twardszy. Zapytam jutro na wizycie
Tak, to wlasnie to...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dziewczyny co o tym myślicie??

http://allegro.pl/item666913168_legg...owe_3_4_l.html

czy któraś coś takiego ma?? Bo ja się zastanawiam czy sobie nie kupić takich leginsów. Ostatnio byłam na zakupach ciążowych to rzeczy są albo strasznie drogie 150 zł za sztukę albo okropne CHyba zacznę zamawiać na allegro. Może wy coś polecicie??

Moja mama kupila mi takie legginsy w Nivenie i mimo ze na poczatku bylam baaardzo sceptycznie nastawiona to teraz je uwielbiam...

Cytat:
Mamusie zobaczcie co wyczytałam
"20 tydzien. Gratulacje! Jesteś w połowie ciąży! Twój pępek może hucznie dać znać o sobie i wyskoczyć na zewnątrz. Będzie to świadczyło o tym, że góra macicy przekroczyła wysokość pępka" *

*http://www.brzuszek.net/index.php?op...d=39&Itemid=60

Czyli w takim razie te mamsuie, którym już sterczy pepek w 20 tyg, maja macice nad pepkiem
U mnie macica jest juz ponad pepkiem i na szczescie pepek nie wyskoczyl...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Tak wiec trzymajcie kciuki, zeby z malenstwem bylo wszystko dobrze i zeby sie ukazalo, kim jest.
Jak wszystko bedzie ok, to raport zdam w piatek.

Trzymam kciuki

Dziewczynki, brzuszki macie takie sliczne

Ja postaram sie wkleic moj jutro moze...zaczelismy juz 23 tydzien i jestem 4 kg do przodu...

malinko gratuluje zdrowego syneczka

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-07-01 o 20:27
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 20:31   #4105
malina81
Zadomowienie

wklejam jeszcze swój wieczorny brzusio- zdjęcie mojego autorstwa wiec wybaczcie jakość
aaa i pępek mi wyskoczył ale przy Kubie tez miałam taki "sterczący"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch 002.jpg (77,0 KB, 37 załadowań)
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 20:37   #4106
Ravenne
Raczkowanie

Brombusia- niestety nie mam na to wpływu, czy będą mnie dalej nękać, czy nie. Na razie mam leżeć i oszczędzać się, wyjeżdżamy tylko na 3 dni i tylko wtedy jeśli pani doktor powie, że wszystko jest ok i że mogę jechać.
Mam zaświadczenie od ortopedy, które jasno mówi, że mam prowadzić oszczędny tryb życia i że zaleca L4 do końca ciąży ze względu na stawy, poza tym ostatnie plamienia i bóle podbrzusza to nie jest nic. Nie wiem staram się mieć nadzieję, że nie będę miała już problemów z ZUS-em.
Stary 2009-07-01, 21:07   #4107
brombusia
Zakorzenienie

Karenina, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
wklejam jeszcze swój wieczorny brzusio- zdjęcie mojego autorstwa wiec wybaczcie jakość
aaa i pępek mi wyskoczył ale przy Kubie tez miałam taki "sterczący"
Malinko, ale z Ciebie drobinka, ale brzuszek zgrabniutki
Mój pępek nie sterczy i się nie zapowiada, spłycił się tylko nieco.

Ravenne, jasne, że nie jesteś na L-4 dla kaprysu i mam nadzieję, że to do nich dotarło i zostawią Ciebie i Alicję w spokoju

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Dziewczyny, Wam też te krewetki tak wyskakują?
Bo mi to strasznie na nerwy działa

Stary 2009-07-01, 22:44   #4108
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
katekatee - ja sobie kupiłam na allegro takie spodnie:
http://allegro.pl/item642592374_spod...50_roz_38.html

i muszę powiedzieć, że rozstać się z nimi nie mogę. A co do leginsów, to gdybym miała zgrabne nogi to pewnie tez bym kupiła

A z kupą myślałam, że się popłaczę ze śmiechu! Ale oczywiście gratuluję pierwszej przebranej pieluchy!

Mój pępek też się odrobinę spłycił, ale daleko mu do wystawania.
Wielkie dzięki za tą stronkę, ja identyczne spodnie kupiłam w sklepie za 100 zł..... bez komentarza Też się z nimi nie rozstaje, są naprawdę wygodne. Zamówię sobie inny kolor tym razem za połowe ceny.... a co do pieluchy to nie przypuszczałam że z tym jest tyle zachodu... i jeszcze ta akcja na sam koniec.... szkoła przetrwania

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ten pępek to przeraża mnie najbardziej
Na szczęście nie wszystkim nam wyskoczy...

Ja bedę miała pokoik dla maluszka wlaśnie w żołto zielonej tonacji. Wygląda super Jest radosny i sloneczny, taki wesoły, w sam raz dla dziecka.
Natomiast niebieskiego nie lubie, ale moze lepiej już zołto- niebieski niż zielono-niebieski?

Ale miałaś pampresowe szkolenie
Też tak myślę że jakoś zielony do niebieskiego hmmm trochę nie bardzo. No i niebieski jest taki strasznie oklepany. A powiedz mi jak macie że jedną ścianę inną czy jakoś tak fragmentami jeden kolor taki jeden taki??

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Pietrusiumój brzunio jest większy Mam dokładnie 89cm na wysokości pępka
dziś postaram się zrobić fotkę
Ja też mam 89 cm

Ale wysyp brzuszków Bardzo fajne te Wasze brzuszki.
Maria ja mam taki sam jak ty Może się skuszę na jakąś fotkę

Fruzia co do tego pasa do samochodu to jeśli dużo jeździsz autem to może warto, ja za dużo jeżdżę więc myślę że nie będę kupować.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i gratuluje dzisiejszym podglądaczkom Zwłaszcza mamom rosnącej drużyny piłkarskiej
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 23:21   #4109
kachula27
Zakorzenienie

czesc mamusie ja wlasnie niedawno do domu wrocilam

Ostatnio narzekalam ze maly mnie jeszcze nie kopie no i teraz mam za swoje kopie co chwilke i musze przyznac ze uwielbiam to uczucie ale cos mi dzis wlazl pod zebro i wysiedziec nie moge

Dziewczyny alez macie sliczne brzuszki

Lece nadrobic co napisalyscie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:17   #4110
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Witam was !!!!!!!!!

BYŁAM U LEKARZA WCZORAJ JEST WSZYSTKO W PORZADKU,DZIDZIA ROŚNIE SOBIE DOSTAŁAM SKIEROWANIE NA KRZYWA CUKROWĄ I USG TYLKO ŻE USG MAM JECHAĆ DO SZCZECINA I ZROBIC ZA 50 ZL PLATNE USG I KUPIC PŁYTE DVD ŻEBY GINEK MI NAGRAŁ DZIDZIE ALE JADE DOPIERO JAK WRÓCE Z ŁODZI Z SIOSTRZENICA .W PONIEDZIAŁEK POPOŁUDNIU JADE Z NATALKA KUPIE PŁYTKE CIESZE SIE ALE TEZ BYŁAM BARDZO ZŁA NA TA SWOJA GIN BO ONI TEŻ MAJA TAKI SPRZĘT A MUSZE GDZIES JEZDZIC ALE NIC TO DOPIERO W PONIEDZIALEK SIE DOWIEM WSZYSTKIEGO WAŻE 52 KG I 15 NASTEPNA WIZYTA ALE Z WYNIKAMI JUZ.DZIDZIA KOPIE MOCNO OJ TO CHYBA CHLOPIEC KRYSTIAN BEDZIE CHYBA BO TAK KOPIE MOCNO .DZIEWCZYNY ŁADNE MACIE TE SWOJE BRZUSIA JA TEZ TAK WYGLĄDAM HI HI JAK COŚ TO TEŻ DODAM ZDJĄTKO JAKIES BUZKA
paczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości