Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 09:17   #1111
szana
Zadomowienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
moja niunia jak odczuła brak karmiciela regularnego (dla niej regularne karmienie to karma nonstop w misce) gdy ja otwierałam drzwi.. przez pierwsze dni syczała i zwiewała za lodówke
po jakimś czasie już tylko syczała.. a teraz mam wrażenie że jak tylko wyjde mała zasypia na wycieraczce przed drzwiami (caly czas mowa o drzwiach wejsciowych do mieszkania)
Gdy przychodzi moj TZ to wyjatkowo bacznie mu sie przyglada i jest w stanie alarmu biegowego za kanape..Kiedyś teżstrasznie na niego syczała.. ale kazałam mu ją nakarmić to
się niunia opamiętała i teraz przyłazi mu na kolana do głaskania
o tak bo one kochają ludzi,którzy ich karmią dobrze,że już do Was takiego zaufania nabrała,pewnie jej ciężko było. Co my byśmy bez tych skarbów zrobiły pociechy nasze

kiedy najlepiej się opalać? przed 12? czy po? czy jak to jest?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:20   #1112
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
o tak bo one kochają ludzi,którzy ich karmią dobrze,że już do Was takiego zaufania nabrała,pewnie jej ciężko było. Co my byśmy bez tych skarbów zrobiły pociechy nasze

kiedy najlepiej się opalać? przed 12? czy po? czy jak to jest?
wg dermatologów i onkologów najgorsza pora na opalanie jest miedzy 11 i 16 - bo wtedy najbardziej praży i te wszsytkie szkodliwe promieniowania wtedy najbardziej dają
Lekarze doradzaja wychodzic na opalanki do 11 i po 16.. czyli wtedy gdy wg zwyklego czlowieka praktycznie nic go juz nie zlapie slonko
Stary 2009-07-02, 09:23   #1113
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
No to powiem Ci ze albo masz extra nasloneczniony ogród różan yalbo masz jakieś wczesne odmiany..Ja specjalnie poszłam na działke w sam weekend odpowiadający mojemu i nie widziałam żadnych róż które nadawałyby się do oskubania
a tak swoją droga to jak należy naszykować takie płatki.. rzeczywiście tydzień przed będziesz zbierała ??
bo ja ot tak myślałam najwcześniej w czwartek przed ślubem.. no ale ja to się nie znam ??
U mnie to większość róż już przekwita więc to chyba zależy od odmiany
Ja spróbuje płatki róż załatwić w hurtowni kwiatów
A najlepiej płatki przechowywać w lodówce albo w piwnicy.

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:24
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:24   #1114
szana
Zadomowienie

Cytat:
wg dermatologów i onkologów najgorsza pora na opalanie jest miedzy 11 i 16 - bo wtedy najbardziej praży i te wszsytkie szkodliwe promieniowania wtedy najbardziej dają
Lekarze doradzaja wychodzic na opalanki do 11 i po 16.. czyli wtedy gdy wg zwyklego czlowieka praktycznie nic go juz nie zlapie slonko
rzeczywiście mnie wtedy już nic nie złapie ja to mam dziwnie z opalaniem bo jakoś tak ciężko mnie opala ale co najlepsze-nie na czerwono
Stary 2009-07-02, 09:31   #1115
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
rzeczywiście mnie wtedy już nic nie złapie ja to mam dziwnie z opalaniem bo jakoś tak ciężko mnie opala ale co najlepsze-nie na czerwono
To mnie pierwszy raz zawsze na czerwono, a później już na brązowo
Stary 2009-07-02, 09:36   #1116
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
To mnie pierwszy raz zawsze na czerwono, a później już na brązowo
ale szybko Cie opala? ja mam dziwnie bo przebolała bym ten czerwony żeby potem się już ładnie opalić ale nie-opala mnie tak ciężko na taki ni to oliwkowy ni to brązowy,ale bardzo długo musze na słonko być żeby coś było widać
Stary 2009-07-02, 09:39   #1117
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ale szybko Cie opala? ja mam dziwnie bo przebolała bym ten czerwony żeby potem się już ładnie opalić ale nie-opala mnie tak ciężko na taki ni to oliwkowy ni to brązowy,ale bardzo długo musze na słonko być żeby coś było widać
2-3 godziny na słońcu i jestem czerwona jak burak. Później cierpie przez jakieś 2 dni Potem juz opalam się na brązowo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 09:42   #1118
szana
Zadomowienie

Cytat:
2-3 godziny na słońcu i jestem czerwona jak burak. Później cierpie przez jakieś 2 dni Potem juz opalam się na brązowo
ale masz fajnie tzn bólu nie zazdroszczę ale wolała bym tak jak Ty-pocierpieć i mieć ładną opaleniznę nie wiem co robić,żeby wspomóc swoje opalanie
Stary 2009-07-02, 09:47   #1119
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ale masz fajnie tzn bólu nie zazdroszczę ale wolała bym tak jak Ty-pocierpieć i mieć ładną opaleniznę nie wiem co robić,żeby wspomóc swoje opalanie
No nie wiem. Może przyspieszacz do opalania?? Są takie i wyglądają jak balsam do opalania. Ale nie wiem czy to coś pomaga.
Stary 2009-07-02, 09:50   #1120
szana
Zadomowienie

Cytat:
No nie wiem. Może przyspieszacz do opalania?? Są takie i wyglądają jak balsam do opalania. Ale nie wiem czy to coś pomaga.
zobaczę w sklepie co to takiego i jak działadzięki
i może będę więcej marchewki jeść

ok idę się uczyć normalnie bo nic z tego nie będzie
Stary 2009-07-02, 09:52   #1121
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
zobaczę w sklepie co to takiego i jak działadzięki
i może będę więcej marchewki jeść

ok idę się uczyć normalnie bo nic z tego nie będzie
Moja znajoma piła dużo kubusiów marchewkowych i jej skóra zrobiła się pomaranczowa
Stary 2009-07-02, 10:16   #1122
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma piła dużo kubusiów marchewkowych i jej skóra zrobiła się pomaranczowa
tez tak kiedys mialam bylam uzalezniona od Kubusiow (bo rodzice cale zgrzewki kupowali), pilam nawet po 2 dziennie... i skonczylo sie to pomaranczowa skora
na szczescie Kubusie mi sie znudzily i wszystko wrocilo do normy

heh oczywiscie jak zaczelam cwiczyc to kocie towarzystwo sie obudzilo i mi asystowali. ja pompeczki, a kitek mi na plecy (nie moze byc za lekko), ja wymachy nozkami - oni lapali noge... komedia

ide sie wyprysznicowaci nabalsomowac chlodzacym balsamem idealny kosmetyk na taki upal
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:39   #1123
tancerka212
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za pomoc z tymi simsami- wychodzi na to że nie ma co kasy wydawać na grę jak pewnie w ogóle nie poleci... muszę jeszcze sprawdzić czy ten procesor to na pewno to 2.0 czy siostrze się coś pomyliło ale nawet nie wiem gdzie tego szukać więc tżta trzeba będzie wykorzystac

Lain twoje kociaki są tak cudne że nie mogę się na nie napatrzeć hehe a najbardziej mnie rozbawił fakt że biednemu Beniowi na ogon polują

ja właśnie posprzątałam trochę i poodkurzałam i taaaak się zgrzałam że teraz siedzę przy wiatraczku i ledwo co dyszę- a miałam iść na balkon się opalać ale zrezygnuję z tego pomysłu bo sie chyba ugotuję jak byłam młodsza to leżałam na balkonie i się opalałam codziennie choć po 2 godzinki a teraz jakaś taka wygodna się zrobiłam że mi się nie chce pocić na tym słońcu chyba się wykąpię i nasmaruję balsamem brązującym i na jedno wyjdzie

dziewczyny jak tż wymyslił sobie że chce iść na staż to ma jakieś szanse jeszcze w tym roku na niego pójsc??? bo ma też jakąś pracę taką żeby sobie dorobić ma dostać i nie wiemy za co się zabrac lepiej- czy za staż czy za tą pracę bo wiadomo że jak zacznie pracować to nie mnoże stażu załatwiac... praca zupełnie z zawodem nie związana i tylko tak żeby nie siedziec w domu tylko coś zarabiac jest, a staż to byłby już w zawodzie tylko nie wiem jak to technicznie jest czy teraz jakieś staze jeszcze startują w drugiej połowie roku??????
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:48   #1124
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za pomoc z tymi simsami- wychodzi na to że nie ma co kasy wydawać na grę jak pewnie w ogóle nie poleci... muszę jeszcze sprawdzić czy ten procesor to na pewno to 2.0 czy siostrze się coś pomyliło ale nawet nie wiem gdzie tego szukać więc tżta trzeba będzie wykorzystac
klikasz prawym na Moj Komputer, wchodzi we wlasciwosci, a tam w zakladce Ogólne jest napisane jaki procesor

Cytat:
Lain twoje kociaki są tak cudne że nie mogę się na nie napatrzeć hehe a najbardziej mnie rozbawił fakt że biednemu Beniowi na ogon polują

mam nadzieje, ze Benio troche wyluzuje w koncu, bo sie nerwicy nabawi

ja sie nie opalam, bo jeszcze mam troche egipskiej opalenizny... tzn - wyrazny bialy slad po staniku i majtkach wiecej mi nie trzeba

Cytat:
dziewczyny jak tż wymyslił sobie że chce iść na staż to ma jakieś szanse jeszcze w tym roku na niego pójsc??? bo ma też jakąś pracę taką żeby sobie dorobić ma dostać i nie wiemy za co się zabrac lepiej- czy za staż czy za tą pracę bo wiadomo że jak zacznie pracować to nie mnoże stażu załatwiac... praca zupełnie z zawodem nie związana i tylko tak żeby nie siedziec w domu tylko coś zarabiac jest, a staż to byłby już w zawodzie tylko nie wiem jak to technicznie jest czy teraz jakieś staze jeszcze startują w drugiej połowie roku??????
a po co on sie na jakies niskoplatne marne staze pcha niech od razu sprobuje do normalnej pracy... a gdzie on chce w ogole pracowac?
Stary 2009-07-02, 10:57   #1125
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie towszystko zależ od stanu finansów powiatowego urzędu pracy
ja ostatnio widziałam na stronie pupu w moim wojewodztwie komunikat że ze względu na dużą ilość wnioskówo staże i małej ilości kasy wszystkie wnioski złożone po jakimś tam dniu będą rozpatrzone dopiero w chwili gdy urząd dostanie na to pieniądzez centrali
coś w ten deseń

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 11:01   #1126
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mój dla odmiany pyta: co tym razem kasia wymyśliła... co tam u Tadzika
spadaj
Tancerka niech Twój TZ nie będzie szwgier i niech szuka normalnej pracy, a nie jakieś staże i dorabianie teraz Wam sie kasa na mieszkanko przyda a za staz to ile dostanie 600zł

a ja mam już plastry obeszło się bez badnia bo niedanow byłam na cytol. nic sie złego nie dzieje więc super teraz czekam na @ i naklejam

cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:08   #1127
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
klikasz prawym na Moj Komputer, wchodzi we wlasciwosci, a tam w zakladce Ogólne jest napisane jaki procesor

a po co on sie na jakies niskoplatne marne staze pcha niech od razu sprobuje do normalnej pracy... a gdzie on chce w ogole pracowac?
ooo dzięki sprawdziłam ten procesor i niestety 2.0 core duo a więc bye bye simsy.. no to siostra się nie ucieszy... ale gorzej by było jakby kupiła i by nie działały

Lain wiesz z tym stażem to chodzi o to że tż chciałby pracować w tym miejscu pracy (w tym wielkim zakładzie o którym wam już kiedyś pw pisałam że i ja bym tam chciała) ale że wszyscy by tam chcieli pracować to trzeba taką kolejność niestety odbębnić że najpierw tam na staż a dopiero ewentualna praca... ja nawet na praktyki tam idę, też będę chciała na staż i dopiero praca.. tu nie chodzi więc o kasę tylko o takie pewne stałe procedury do przyszłej fajnej pracy.. ale jeśli nic z tym nie wypali to tż weźmie tą pracę co mu sąsiadka zaoferowała- ma dostać samochód służbowy i coś tam jeździć załatwiac- sami nie znamy szczegółów bo sąsiadka kazała przyjść osobiście jak będzie chciał pracę a najpierw tż chce zapytac o ten staż i dopiero do niej pójdzie jak staż nie wypali- nie wiem czy nie zamotałam coś i czy coś zrozumiałaś ale ty mądra jesteś więc na pewno moje wywody zczaiłaś

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tancerka niech Twój TZ nie będzie szwgier i niech szuka normalnej pracy, a nie jakieś staże i dorabianie teraz Wam sie kasa na mieszkanko przyda a za staz to ile dostanie 600zł
mojemu tżtowi daleko do szwagra spoko na pewno nie weźmie roboty za 500zł tylko będzie szukał coś - w sumie dopiero w niedzielę się dowiedzieliśmy że nie jedziemy za greanicę do pracy bo na farmie jakieś problemy są i nie mają odbiorcy na owoce więc lipa.... no więc nie jest źle skoro tż nie zaczął jeszcze pracy szukać a już ma jakąś awaryjną ofertę spokojnie kochana już ja dopilnuję tżta żeby jak należy było
Stary 2009-07-02, 11:09   #1128
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
spadaj

a ja mam już plastry obeszło się bez badnia bo niedanow byłam na cytol. nic sie złego nie dzieje więc super teraz czekam na @ i naklejam

cześć
No co mój TZ bardzo lubi słuchać Waszych nowinek.... a że Twoje z reguły są takie powiedzmy najbardziej spektakularne no to co
Przynajmniej widać, że jednoczy się w bólu TZ-ów PM 2010
Oj Kasia Kasia on z nas się wiecej śmieje niż jakoś specjalnie złośliwie nabija...
Traktuje ten nasz wizaż tak: Oj Maya Maya dziecinniejesz na starość
maaatko

rano o 7 jak jechaliśmy do miasta było 21 stopni słoneczko gorąc
a teraz taaki grzmoty słychać że obłęd
Nigdy nie były same grzmoty takie głośne i przenikliwe...
Chyba właśnie odczułam zmianę klimatu w naszej szerokości geograficznej... Ciekawe czy będzie w Kielcach trąba powietrza..... tfu tfu odpukać
Stary 2009-07-02, 11:13   #1129
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain wiesz z tym stażem to chodzi o to że tż chciałby pracować w tym miejscu pracy (w tym wielkim zakładzie o którym wam już kiedyś pw pisałam że i ja bym tam chciała) ale że wszyscy by tam chcieli pracować to trzeba taką kolejność niestety odbębnić że najpierw tam na staż a dopiero ewentualna praca... ja nawet na praktyki tam idę, też będę chciała na staż i dopiero praca.. tu nie chodzi więc o kasę tylko o takie pewne stałe procedury do przyszłej fajnej pracy.. ale jeśli nic z tym nie wypali to tż weźmie tą pracę co mu sąsiadka zaoferowała- ma dostać samochód służbowy i coś tam jeździć załatwiac- sami nie znamy szczegółów bo sąsiadka kazała przyjść osobiście jak będzie chciał pracę a najpierw tż chce zapytac o ten staż i dopiero do niej pójdzie jak staż nie wypali- nie wiem czy nie zamotałam coś i czy coś zrozumiałaś ale ty mądra jesteś więc na pewno moje wywody zczaiłaś
to ja bym na jego miejscu od razu skladala do kilku miejsc i m.in. na ten staz... bo takie skladanie do jednego miejsca, potem czekanie az moze sie odezwa, potem skladanie do drugiego i znow czekanie... wg mnie to strata czasu
a juz troche lat ma, tytul magistra tez - nie ma na co czekac... wg mnie wszelkie praktyki, staze itp. to sie powinno w trakcie studiow robic, a potem juz nie marnowac czasu tylko od razu uderzac do normalnej roboty...
jak bardzo mu zalezy to ok - niech sklada na staz, ale lepiej niech od razu zlozy do kilku miejsc... jak sie zglosi wiecej chetnych pracodawcow to tylko na plus - bedzie mogl sobie przebierac... kilka rozmow kwalifikacyjnych tez mu nie zaszkodzi - czlowiek dzieki temu sie wyrabia i na kazdej nastepnej idzie mu lepiej

Kasia
cos czuje, ze nas tu czeka duzo rozterek typu - czy plaster dziala jak sie milimetr odkleil z jednej strony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 11:15   #1130
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia cos czuje, ze nas tu czeka duzo rozterek typu - czy plaster dziala jak sie milimetr odkleil z jednej strony
nie spoko jak się troszeczkę odklei to nic się nie stanie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:16   #1131
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
działa, ja mam taki z Ziaji/Ziai? Nie wiem jak się to poprawnie odmienia. Raz dotąd leżałam w ogrodzie po tym jak sie nim posmarowałam i mam ślad od spodenekA leżałam z 20-30 min, bo więcej nie lubię Bo ja lubię tylko na plaży sie opalac i nad basenem

Cytat:

wg mnie powinien zcząc w końcu pravce w zawodzie, bo czym dłużej będzie zwlekał tym trudniej będzie mu dostac pracę. Tż koledzy z roku, którzy w czasie studiów nie pracowali w zawodzie tylko byli takimi chlopkami od wszystkiego wynieś przynieś pozamiataj teraz nie mogą znaleźc pracy i odrzucaja ich nawet korporacje, które biorą wszystkich. Wtedy jak pracowali w jakiejś firmie budowlanej to się jarali, że sa kozaki a teraz się zaczęły schody, bo chłopaki rok po skończeniu studiów i zero doświadczenia w zawodzie i to w dużym mieście.

Zaczęłam teraz rozkmniniać ile potrzeba kasy na urządzenie mieszkania i strasznie się cieszę, że mamy wszystkie sprzęty rtv i agd, bo nam z 10 tys. wydatków odpadło na dzień dobry
Stary 2009-07-02, 11:16   #1132
lain
Zakorzenienie

Cytat:
nie spoko jak się troszeczkę odklei to nic się nie stanie
ok, trzymam za slowo, ze takich problemow nie bedzie
Stary 2009-07-02, 11:21   #1133
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
to ja bym na jego miejscu od razu skladala do kilku miejsc i m.in. na ten staz... bo takie skladanie do jednego miejsca, potem czekanie az moze sie odezwa, potem skladanie do drugiego i znow czekanie... wg mnie to strata czasu
a juz troche lat ma, tytul magistra tez - nie ma na co czekac... wg mnie wszelkie praktyki, staze itp. to sie powinno w trakcie studiow robic, a potem juz nie marnowac czasu tylko od razu uderzac do normalnej roboty...
jak bardzo mu zalezy to ok - niech sklada na staz, ale lepiej niech od razu zlozy do kilku miejsc... jak sie zglosi wiecej chetnych pracodawcow to tylko na plus - bedzie mogl sobie przebierac... kilka rozmow kwalifikacyjnych tez mu nie zaszkodzi - czlowiek dzieki temu sie wyrabia i na kazdej nastepnej idzie mu lepiej
tak trzeba będzie zrobić- napisać cv i rozsyłać gdzie się da... zaraz tż do mnie przyjedzie i coś będziemy mysleć
Stary 2009-07-02, 11:23   #1134
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie tak samo myślę I dodam, że wg Tancercia dla Twojego tz to juz jest ostatni dzwonek, żeby sie zakręcić za czyms w zawodzie.

Ja się cieszę, że mój tz pracował w zawodzie podczas studiów, bo gdyby mial zacząc pracę dopiero po studiach to bysmy mogli zapomniec o mieszkaniu, samochodach, wakacjach, bo zarabiałby jakies grosze, ja jakies grosze i byśmy mieli kupę nie zdolność. A tak yo ja moge ze spokojem zaczynać karierę od mniejszej pensji, bo mamy zabezpiecznei w postaci zarobków tżcika i wszystko mam nadzieję będzie no stress

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
ok, trzymam za slowo, ze takich problemow nie bedzie

jestem pewna, że będą, bo ja panikarą nie jestem a jak mi się odkleił troche plaster to czułam dyskomfort - że moze nie działa i takie tam.
Stary 2009-07-02, 11:43   #1135
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Ja się cieszę, że mój tz pracował w zawodzie podczas studiów, bo gdyby mial zacząc pracę dopiero po studiach to bysmy mogli zapomniec o mieszkaniu, samochodach, wakacjach, bo zarabiałby jakies grosze, ja jakies grosze i byśmy mieli kupę nie zdolność. A tak yo ja moge ze spokojem zaczynać karierę od mniejszej pensji, bo mamy zabezpiecznei w postaci zarobków tżcika i wszystko mam nadzieję będzie no stress
ja to w ogole dzieki TZowi dostrzeglam, ze na pewnych kierunkach studia dzienne to strata czasu. on ze swoich studiow (finansow i bankowosci) nie wyniosl praktycznie niczego co przydaloby mu sie do pracy w banku wszystkiego nauczyl sie w pracy, na szkoleniach itp. dzieki temu ze mogl normalnie pracowac na pelny etat
no i dzieki takiemu trybowi studiow TZ z chwila uzyskania tytulu magistra (za dwa lata ) bedzie mial takie doswiadczenie, ze juz bedzie mogl mierzyc tylko wysoko
teraz moze na razie zostac dyrektorem placowki, bo taka opcja uruchamia sie wraz z licencjatem... tyle, ze robienie dyrektora z 23-latka to wg wielu robienie mu krzywdy... moze i tak choc jego dyrektorka ma zamiar mocno mu w tym pomoc, bo widzi potencjal
ciekawe jakie opcje uruchomia sie wraz z tytulem magistra i z tymi 2 latami wiecej

na razie mocno trzymam za niego kciuki...

a jego kolega z oddzialu (3 lata starszy) chyba juz nie ma czego z kasa robic, bo dzis przyjechal do pracy takim czyms http://allegro.pl/item676618577_bugg...mologacja.html i sie po kolei wozili po okolicach masakra... ludzie maja nierowno pod sufitem.... on tym ma zamiar do pracy jezdzic (a wypasione Audi stoi w garazu )
TZ juz zapowiedzial, ze sie wybieraja na jakis tor quadowy zeby sobie tym posmigac

faceci to dzieci
Stary 2009-07-02, 12:14   #1136
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

faceci to dzieci
jak to mówią: fececi całe życie są dziećmi. Tylko zabawki mają coraz droższe
Stary 2009-07-02, 12:21   #1137
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja to w ogole dzieki TZowi dostrzeglam, ze na pewnych kierunkach studia dzienne to strata czasu. on ze swoich studiow (finansow i bankowosci) nie wyniosl praktycznie niczego co przydaloby mu sie do pracy w banku wszystkiego nauczyl sie w pracy, na szkoleniach itp. dzieki temu ze mogl normalnie pracowac na pelny etat
no i dzieki takiemu trybowi studiow TZ z chwila uzyskania tytulu magistra (za dwa lata ) bedzie mial takie doswiadczenie, ze juz bedzie mogl mierzyc tylko wysoko
teraz moze na razie zostac dyrektorem placowki, bo taka opcja uruchamia sie wraz z licencjatem... tyle, ze robienie dyrektora z 23-latka to wg wielu robienie mu krzywdy... moze i tak choc jego dyrektorka ma zamiar mocno mu w tym pomoc, bo widzi potencjal
ciekawe jakie opcje uruchomia sie wraz z tytulem magistra i z tymi 2 latami wiecej

na razie mocno trzymam za niego kciuki...

a jego kolega z oddzialu (3 lata starszy) chyba juz nie ma czego z kasa robic, bo dzis przyjechal do pracy takim czyms http://allegro.pl/item676618577_bugg...mologacja.html i sie po kolei wozili po okolicach masakra... ludzie maja nierowno pod sufitem.... on tym ma zamiar do pracy jezdzic (a wypasione Audi stoi w garazu )
TZ juz zapowiedzial, ze sie wybieraja na jakis tor quadowy zeby sobie tym posmigac

faceci to dzieci
Jakbym miała studiowac coś związanego z finansami to nie szlabym na dzienne (nawet sie dostałam na wieczorową ekonomię), bo w tej branży można pracować już podczas studiów i w trakcie robienia magisterki miec kilkuletnie doświadczenie. Mojemu tz jak miała 24 lata powiedzieli, że się nadaje na dyrketora, ale proponują go na zastepcę dyrektora, bo by sie pewnie pracownicy z trzydziecha na karku burzyli, że taki gówniarz jest ich szefemA kierownika to on nie chciał i im podziękował
Tu gdzie teraz jest tż nie ma ciśnienia na stanowiska, bo każdy zarabia tyle samo, ważne, żeby być dobrym, bo każdemu kasa leci indywidualnie w zalezności od jego pracyA jak miałby zostac dyrektorem to sie nie będzie bronił, ale u niego trzeba miec spore doświadczenie, więc na razie nawet o tym nie mysli, bo mu to niepotrzebne, zwłaszcza, że zarobki i tak będzie miał wyższe od dyrektora normalnego oddziału banku a nawet od regionalnego, którego znamy
Nie lubie Audi, niech lepiej chłopak jeździ tym czymś
Stary 2009-07-02, 12:28   #1138
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miała studiowac coś związanego z finansami to nie szlabym na dzienne (nawet sie dostałam na wieczorową ekonomię), bo w tej branży można pracować już podczas studiów i w trakcie robienia magisterki miec kilkuletnie doświadczenie. Mojemu tz jak miała 24 lata powiedzieli, że się nadaje na dyrketora, ale proponują go na zastepcę dyrektora, bo by sie pewnie pracownicy z trzydziecha na karku burzyli, że taki gówniarz jest ich szefemA kierownika to on nie chciał i im podziękował
Tu gdzie teraz jest tż nie ma ciśnienia na stanowiska, bo każdy zarabia tyle samo, ważne, żeby być dobrym, bo każdemu kasa leci indywidualnie w zalezności od jego pracyA jak miałby zostac dyrektorem to sie nie będzie bronił, ale u niego trzeba miec spore doświadczenie, więc na razie nawet o tym nie mysli, bo mu to niepotrzebne, zwłaszcza, że zarobki i tak będzie miał wyższe od dyrektora normalnego oddziału banku a nawet od regionalnego, którego znamy
Nie lubie Audi, niech lepiej chłopak jeździ tym czymś
ale tu nawet nie o zarobki chodzi (choc to swoja droga)
poprostu dyrektor placowki to klawa posadka nic sie nie robi czasem sie zrobi jakies tabelki i wysle do centrali, czasem sie skoczy na zebranko i tyle cisza, spokoj, sielanka

ja uwielbiam Audi - piekne sa
ale podobno maja jak na polskie warunki kiepskie zawieszenie tak czy siak nie pogardzilabym wypasiona Audica moze kiedys

ale sie ucze
Stary 2009-07-02, 13:15   #1139
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu nawet nie o zarobki chodzi (choc to swoja droga)
poprostu dyrektor placowki to klawa posadka nic sie nie robi czasem sie zrobi jakies tabelki i wysle do centrali, czasem sie skoczy na zebranko i tyle cisza, spokoj, sielanka

ale podobno maja jak na polskie warunki kiepskie zawieszenie tak czy siak nie pogardzilabym wypasiona Audica moze kiedys

ale sie ucze
jak się plany same realizują to faktycznie żyć nie umierać
Dla mnie z Audi robi sie to samo co z BMW. Fakt, ze to piękne auta, ale to jedna z marek razem z BMW którą wg mnie powinno sie kupic w salonie a nie kupić używke i zgrywać pana wszechświataA niestety jeździ pełno buraków, którzy uciułali na te auta i sie wożą. To są marki dla ludzi z kasą i uważam, że tylko ludzie z kasą powinni nimi jeździć, bo mają klasę. Podoba mi się strasznie A5, piękna jest i A8 Jeszcze Q7 mi sie podoba baaaardzo Piękne auta, ale sama marka buraczeje, tylko nówki sztuki się liczą tak na prawdę.

Ale Ci głupio, że ta sesja się tak ciągnie w lipcu jeszcze. Ja musze zdobyć jeszcze jeden wpis i koniec myslenia o uczelni.I niestety nie obyło sie bez jednego 3,5 ale co tam, ważne, że stypendium będzie Trzeba wycisnąc z uczelni co się da w ostatnim roku studiowania
Stary 2009-07-02, 13:22   #1140
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też uwielbiam audi Przed weselem sobie jeszcze kupimy
Cytat:
Ale Ci głupio, że ta sesja się tak ciągnie w lipcu jeszcze. Ja musze zdobyć jeszcze jeden wpis i koniec myslenia o uczelni.I niestety nie obyło sie bez jednego 3,5 ale co tam, ważne, że stypendium będzie Trzeba wycisnąc z uczelni co się da w ostatnim roku studiowania
Zazdroszczę Ja też chcę miec koniec sesji.
Wpisy to pikuś Chociaż ja muszę 70 km po nie jeździć. Tak se wybrałam i tak mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości