|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
A ja się chyba dziś wcześniej położę.... jakaś zmęczona już jestem
![]() Miłych snów, dobranoc
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do praktyczności to popieram. Mam co prawda takie malutkie buciki na stanie, ale nie były kupione przeze mnie. Ja nauczyłam się szanować pieniadze jak zajmowałam się pazurami-bardzo nierówno zarabia się w tej branży. Były miesiące, że nie wiedziałam co z kasą zrobić a były też takie, że czule do mamy się uśmiechałam co by mnie poratowała ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Dobranoc! |
|
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
już nie mogę doczekać się jutra
![]() o 12 już będę smażyć placuszki, może sos węgierski zrobię.. ![]() oszaleję do jutro, albo ślinotoku dostanę
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja mama kupiła w lumpeksie chyba ze 2 lata temu. Czerwony polarowy z reniferem. A teraz dokupiłyśmy do tego śliniak ze świątycznymi motywami i napisem "My first Christmas dinner", oczywiście też z lumpka |
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja czuję że znów dziś czeka mnie pół nocy bez snu
![]() pewnie nie będę mogła usnąć, a już ciepłe mleczko nawet piję... macie jakieś sposoby na zasnięcie?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Idę pod prysznic i leżakować
![]() Co do sposobów na sen-nie mam niestety, chociaż jestem osobą, która (przed ciążą) zawsze miała problemy z zaśnięciem. Moja mama do tej pory wspomina jak miałam ze dwa lata i przyłapała mnie jak w nocy siedziałam w łóżku i się bawiłam. Na pytanie dlaczego nie śpię odpowiedziałam-"nie mogę zaschnąć" Na szczęście w ciąży żadnych tego typu problemów nie mam i zasycham bez problemu, ba, nawet czasem popołudniowe drzemki zaliczam
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() -------------------- a ja tak lubię upały ![]() i chcę zobaczyć tą sławną krewetkę ... wychodzi na to, że przekorna jestem ale przyznam się Wam, że dziś się poryczałam kiedy okazało się, że nie ma rozmiaru butów, które sobie upatrzyłam i kiedy chciałam wymienić cień do powiek, a pani powiedziała, że zwrotów nie prowadzą i...eh trochę dziś tego było |
|
|
|
|
#669 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Dzisiaj znowu w nocy (2razy ![]() ![]() A potem dal popis w ogrodku i musialam leciec po niego, bo spac nie mozna bylo . No i raz siusiu musialam , wiec ogolnie trzy razy wstawalam czy w takich warunkach mozna sie wyspac![]() ![]() Cytat:
. Postaram sie dzis spakowa i zawiezc na poczteCytat:
, a ja tak nie lubie stac przy garach![]() Cytat:
moze kiedys zrobie jakies placki, choc ogolnie nie przepadam, bo jak mieszkalam w domu z rodzicami to tata czesto robil (on je uwielbia) i mi sie chyba przejadly![]() Cytat:
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-03 o 06:06 |
||||
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
a kiedyś widziałam też jakby strój mikołaja
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana w porze śniadania
![]() Właśnie papuniam tosty, bo wczoraj ktoś mi smaku narobił A ogólnie to noc przespana (raz wstawałam siku) ale czuję się zmęczona??? Bolą mnie łydki i wogóle. Coś mi się wydaje, że to była jednak ciężka noc. A sny jak zwykle upiorne o duszeniu, przetrzymywaniu itd i ojciec dziecka ![]() Ehhh ... co ja bedę dziś robić?
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dziś dłużej sobie pospałam, chyba potrzebowałam więcej snu Piję kawkę i zaraz zaczynam się brać za naukę do obrony - zostało tylko 10 dni ![]() Cytat:
![]() Czasem to pomaga Cytat:
A teraz długie przebywanie - i to nie leżenie, tylko jak gdzieś muszę iść - męczy mnie okropnie
|
|
#673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie o poranku
![]() dziś znów czeka mnie dużo pracy. I znów wyskakuje mi krewetka witamy kolejnego raczka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/przepis45120.html
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi, kochana odstawiam szycie do przyszłego tygodnia, bo w niedzielę mamy przyjęcie i wczoraj posprzątałam górę domku , a dziś chcę dół wysprzątać i do miasta iść, bo w sobotę przyjeżdża moja siostra z mężem i synkiem i bardzo chcęcoś siostrzeńcowi kupić.
ale w przyszłym tygodniu będę szyć zasłoneczki.... a póki co zajadam danonka XL truskawkowego... btw wczoraj moje dziecko dało mi popalić, cały dzień była tak aktywna...usiąść nie mogłąm bo się zaczynała przebijać przez skórę...wieczorem byłam już nawet roszkę poirytowana tą stópką w pepku... i wypychaniem sie gdzie można i jak mozna...eeeh..ale dziś tylko się przywitała i chyba będzie spokojna...nie dziwię się, musi być zmęczona po wczorajszym dniu
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
No tak - zapomniałam Nika, że czeka Was przyjęcie
![]() Słyszałyście dziewczyny o przypadku dziecka, które ma 16 lat, a fizycznie i psychicznie jest niemowlakiem Mąż mi wczoraj pokazywał w necie artykuł http://www.focus.pl/newsy/zobacz/pub...reenberg/nc/1/http://www.youtube.com/watch?v=jBbG2...eature=related
|
#678 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba pierwszy raz w życiu muszę się zmuszać do jedzenia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przysięgam, że jestem w kompletnym szoku.......... nie wiem co myśleć... mają rację: tajemnica, cud... jak to nazwać...?
|
|
|
#680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj byłam u przyjaciółki cały dzień i na koniec obdarzyła mnie toną pięknych ciuszków i śpiworkiem niebieskim do wózka wczoraj jak byłyśmy na spacerze w parku z jej córką rozpętała się straszne burza spindalałyśmy do domu aż się kurzyło, już dawno takiej nie widziałam (ale bez deszczu) i jak raz walnęło to zgasł prąd u mnie na osiedlu i u męża gdzie ma firmę.A w nocy powtórka z rozrywki, nieźle dawało czadu. A rano obudził mnie straszny ból brzucha, podnoszę kodrę a to mój synuś nie wiem czym wypychał się bardzo z brzucha, mój brzuch wyglądał jakbym nosiła nosorożca w brzuchu pomiziałam go i się wchłonął ![]() a dziś idę na grilla do znajomych
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naukowcy próbują rozwikłać tą zagadkę i jeśli się uda, to niewykluczone, że powstanie "eliksir młodości" (gdzieś w innym artykule przeczytałam) - tylko ciekawe kogo będzie na niego stać i jak dalej świat będzie funkcjonował
|
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wchłonął się, hahahaha dobry tekst! Cytat:
poza tym...po co odwracać odwieczny porządek rzeczy? dziwni ci ludzie, ciągle chcą więcej zamiast cieszyć się tym życiem i tą chwilą którą mają... właśnie masz rację: jakby świat dalej funkcjonował? niech się lepiej skupią na leku na raka zamiast na głupim eliksirze młodości... zbieram się powoli do miasta póki jeszcze da się wytrzymać na zewnątrz...
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie nie dałam rady was jeszcze nadrobic zostały mi 3 strony ale to siąde w weekend bo dzisiaj ostatni dzień mam męża jutro leci płakac mi się chce jak cholera ale jakoś się trzymam
![]() U mnie dzisiaj od 7.00 rano burza i deszcz, nareszcie chłodniej. Spalismy już pierwszą noc w mieszkaniu jest bardzo fajnie jak by nie to 4 pietro to zastanawlibysmy się nad kupnem tego mieszkania. Mam juz w komodzie wszystkie ubranka dla Laury, brakuje mi tylko pieluch a kosmetyki ma mi kupic mama w Niemczech normalnie mogłabym otwierać te szawki z ciuszkami i gapic sie na nie godzinę ![]() Nika piekny wyszedł ten fotel. Miss.hot ja to muszę się z tobą na ciuchland wybrać ![]() Uciekam do męża bo jutro o tej porze będzie już na lotnisku
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania - nie ma sprawy - jak się spotkamy, to możemy razem podjechać do tego lumpka
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane o poranku
o 8.00 wywalili mnie z łóżka robotnicy od kanalizy... potem z bólem głowy już się nawet nie kładłam, stwierdziłam że psa obbstrzyże ale jakoś mi nie idzie więc czekam na koleżankę która studiuje weterynarie i umnie strzyc bo nie chce zrobić młodej irokeza... Wogóle wczoraj fajny dzień bo wygraliśmy rower ( jakiś czas temu jak podpisywałam umowę w orange był konkurs "rysunkowy" - musiałam dorysować rowarzyście tło i narysowałam lasy góry i psa biegnącego za rowerzystą... - zwykłym długopisem...) i dzwonią ze mamy rower odebrać ... myśleliśmy ze to żart ale pojechaliśmy i dostaliśmy - rower wart 850 zł wię całkiem całkiem dobry ... teraz mamy 3 i jeden mamy do wydania...Myślałam że dzisiaj krewetki już nie będzie ale ona ciągle nas prześladuje... wczoraj skończyłam szkołę rodzenia i pytałam się o te sutki.. i połozna powiedziała że perzed karmieniem i po karmieniu należy sutek przemyć własnym pokarmem.. wtedy niby nie pękają, a jeżeli juz pękły to szybko się goją
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje Trzeci możecie sprzedać i będzie dodatkowa kasa dla maluszka
|
|
#688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i się nie starzeje, ale tez się nie rozwija. Cytat:
![]() Byłam wczoraj w Szkole Rodzenia na pierwszych zajęciach Zajęcia prowadziła bardzo fajna położna. Ciekawie opowiadała o ciąży, o różnych "przypadkach" z życia wziętych, mówiła jak sobie radzic z dolegliwościami, jakie dolegliwości powinny byc niepokojące a co jest normalne. Cwiczyliśmy też oddychanie przeponą i mięśnie Kegla. Za tydzień będzie o porodzie
|
||
|
|
|
#689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#690 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
Co do maści do sutków to ja polecam Bepanthen maść i po tej maści nie trzeba obmywać sutków przed podaniem dziecku. wczoraj kupilismy fotelik Maxi Cosi city taki jak ten Jutro jedziemy zobaczyć prawie tygodniową dzidzie do mojego kuzyna, juz nie mogę sie doczekać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

. No i raz siusiu musialam
, wiec ogolnie trzy razy wstawalam czy w takich warunkach mozna sie wyspac
moze kiedys zrobie jakies placki, choc ogolnie nie przepadam, bo jak mieszkalam w domu z rodzicami to tata czesto robil (on je uwielbia) i mi sie chyba przejadly