|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
taaa, nawet przed chwilą tam kuknęłam i Cię widziałam To wracając do popularyzacji - pomijając to, że prawie nie używam kosmetyków gotowych, tylko własnoręcznie ukręcone, to w mojej szafce można znaleźć właściwie tylko Hippa i Babydreama - oliwkę BD, krem do brodawek BD, którego używam do wszystkiego - rąk, stóp, ust, brodawek , fantastyczny szampon Hipp albo BD i balsam do ciała Hipp. A jeszcze do twarzy mam dzieciaczka Avenki więc gdyby mnie ktoś nie znał to by pomyślał że już mam dziecko Podbierałam mamie "dorosłe" kosmetyki kiedy byłam mała. Matylda nie będzie musiała podbierać. Będzie się wkurzać że mama jej podbiera Aha, no i ujęło mnie jeszcze to, że są takie tanie! Cytat:
A ta oliwka jest naprawdę dobra. Tylko niektórym może przeszkadzać że się lepi do piżamki.
Lord, help me be the person my dog thinks I am... Edytowane przez kashin Czas edycji: 2009-07-02 o 16:46 |
||
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
wzięłam dłuuuugi chłodny prysznic i teraz jestem świeżutka i pachnąca i zrelaksowana...najchętnie j to bym się zdrzemnęła a tu o obiadku trzeba mysleć..
dziś rybka i warzywka...mąż nie będzie szczęśliwy hihihi Cytat:
Cytat:
|
|
|
#633 | |
|
Zadomowienie
|
No bez grzmotów to bym nie wzięła-kocham burze
![]() Chyba nawet przylazła, bo ściemniło się trochę i grzmi co chwila ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() A co do weny to całkowicie się zgadzam. Też mam tak, że jak mnie szał na coś napadnie to klękajcie narody, nie ma zmiłuj, wtedy od rana do wieczora mogła bym tylko to robić. Niestety nie zarobiłabym w ten sposób na życie bo na siłę raczej nie było by opcji, żebym coś robiła. |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety tak to z weną jest - raz jest a raz jej nie ma... muszę robić obiad a jestem tak śpiąca że najchętniej to bym po prostu teraz zasnęła jak siedzę....wszystko przez tą pogodę...ale troszke wiaterku przyszło i mam troche cienia za domkiem...ale itak duszno
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż wczoraj jej odpuściłam suszenie bo upał straszny więc wyschła sama. Ale za dwa tygodnie idziemy ją obciąć niech trochę odsapnie włochacz.A co do małża to mój nie informatyk, ale dar ma pod tym względem więc od lat nie wiem co to reklamy na necie ![]() Co do wyprawki to ja też nie konsultuje tylko kupuje bo jak bym miała czekać aż mój zaskoczy, że trzeba to w drodze na porodówkę przyszło by mi zakupy robić ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Mnie małżonek w poniedziałek uraczył- zrobił własnoręcznie i podał pod nos tyle tylko, że ja jadam bez śmietany-jakoś mi się nie komponuje
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupię od razu tą oliwkę skoro tak polecacie
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Pada
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas nie
Jedynie co to słońca już nie ma i się trochę ochłodziło
|
#639 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a szkoda bo też słyszałam o nich dużo dobrego ![]() Jadę zaraz do sklepu po wiatrak
|
|
#640 | |
|
Raczkowanie
|
U nas już przestało. Ptice świergolą, przyjemnie chłodno jest teraz. A mi żołądek się wywraca, zjadłabym już obiad (czyżby nektarynka pobudzała apetyt?
) a tu kurcze TŻ musiał po pracy jeszcze gdzieś pójść i muszę czekać Tzn. nie muszę, ale taka kochana jestem ![]() Cytat:
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chłodniutko się wreszcie zrobiło ![]() Ja też zawsze czekam jak mój wróci. Kiedyś przez takie czekanie to światełko w tunelu zobaczę z głodu Ostatnio coś mi się apetyt mocno pobudził |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu dziewczyny podziwiam Was z tym czekaniem - ja jem obiad jak zrobię - tak koło 15-15:20, a mąż wraca o 16:00 czasem trochę później
Nie dałabym rady chyba
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hahahha, ja też mam już skompletowaną wprawkę kosmetyczną dla dziecka - z tych produktów, które sama używam Waham się odnośnie oliwek i zawartej w nich parafiny - i o tym ciągle szukam teraz informacji na Biochemii, a opinie są sprzeczne. Niektóre mamy z dziećmi z AZS polecają, a ja mam niechęć do olejów mineralnych i wszelkich substancji ropopochodnych... I już sama nie wiem, co myśleć![]() I zastanawiam się, czy te oleje organiczne, których sama używam, będą bezpieczne dla skóry niemowlęcia ![]() I od kiedy zacząć z filtrem, bo obsesję mam niewąską Jak skończę aktualną Avenkę mineralną, to mam zamiar wypróbować dzieciaczkową Mustelę dla skór nietolerancyjnych![]() Poza tym, cenię Weledę. Nie stricte dziecięca, ale ma też produkty do pielęgnacji niemowląt. Trochę droższa, ale używają organicznych składników i nie dodają za dużo niepotrzebnych chemikaliów
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff skończyłam układać rzeczy Grzesia w szafce - trochę się tego nazbierało
![]() Aż mąż się zdziwił
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
ale wy tworzycie posty w zastraszającym tempie
![]() Cytat:
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie mi moją nieobecność
zakurzonymi meblami itd Więc przy okazji umyłam okna, parapet, podłogi i wreszcie uprałam pufy ... Wygląda już lepiej ... ale to jeszcze nie jest ten efekt końcowy, który chciałam uzyskać ![]() Przez cały dzień jadłam tylko owoce, nektarynki, brzoskwienie, arbuza dopiero na kolacje wtranżoliłam ziemniaki i kotlecika, i też nie za wiele. Latam od rana w gaciach i staniku, bo tak gorąco, że nie da się wytrzymać.Teraz na wieczór troszeczkę chłodniej, ale to jeszcze nie jest to czego bym oczekiwała wiatru nie ma, tyle że słońce gdzieś się schowało Przechodząc obok lustra nie mogę nie spojrzeć na swoje paskudne odbicie zaczynam wyglądac strasznie. Nogi mi się telepią, jakby z galarety były, celullit widać gołym okiem, tyłek zorany przez rozstępy, brzuszysko ogromne ... ledwo w lustrze się mieszczę ![]() Witaj Zuzaneczka
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciaza to najpieknieszy okres w zyciu kobietyNie martw sie Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-02 o 20:20 |
|
|
|
|
#648 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w sklepach powinien być jeden model i nie byłoby problemu albo możliwość połączenia kilku i zamówienia tego idealnego modelu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cera lepsza. Skóra nawilżona (przed ciążą pomimo stosowania balsamów nogi miałam w łuskach... ) i ogólnie czuję się super (pomijając ostatnie dni z upałami).I nawet małż mi dzisiaj powiedział, że nie wyobraża sobie mnie bez tego brzuchola
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie kończę tabliczkę czekolady
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
No i mi w głowie namieszałyście tym Hipp'em i Baby dream bo już w myślach miałam kosmetycznie wyprawkę wybraną a teraz
|
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie wysypalo pryszczami na calym ciele, popiersi zaczynaja do pepka siegac, o tylku i nogach nie wspomne z braku ruchu (przez upaly, siedze w domu ) robie sie okragltka![]() A TZ patrzy na mnie z przerazeniem ![]() Nie, nie jestes sama, my o 20 00 jak zwykle zjedlismy obiado-kolacje zeberka w sosie z kartofelkami co bym napewno czasem nie schudla |
|
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się wydębić od paru firm produkujących karmy dla zwierząt próbki
Jak przyjdą to zawieziemy do schroniska
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włosy przestały wypadać, paznokcie się wzmocniły, z cerą nie mam żadnych problemów.. zewsząd słyszę komplementy że świetnie wyglądam w ciąży fakt że teraz w upały puchnę i brzuszek ciąży ale kurcze - cudownie jest!
|
|
|
#655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój małż lubi w tych porach (w sensie czasowym ) frytki jadać... a ja się częstuję z jego talerza i pięknie mi 1,3 kg wskoczyło na wagę w przeciągu 3 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Pędzę (hahaha, krok posuwisty to najwięcej na co mnie stać ) z psem na spacer (góra 5 minut, bo mokro, więc spacerować to mogę sobie sama) skorzystam z tego, że przestało padać, ptaszki świergolą i jest chłodno |
||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu i u nas pada
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale już się oswoiłam
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jutro robię placki ziemniaczane, to już postanowione
![]() i to już chyba w okolicach 12, bo do przybycia męża nie wytrzymam
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też chcę kupić jakiś bożonarodzeniowy strój dla brzdąca, dlatego szukać go będę w lumpeksach. Już kilka takich widziałam, ale trudno jest myśleć o Gwiazdce, gdy lato za oknem ![]() Też bym zjadła, ale za gorąco jest na smażenie
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-02 o 21:32 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

) o prostych składach, bez nadmiaru niepotrzebnych konserwantów, aromatów, mydeł silnie pieniących i innych alergenów
taaa, nawet przed chwilą tam kuknęłam i Cię widziałam
, fantastyczny szampon Hipp albo BD i balsam do ciała Hipp. A jeszcze do twarzy mam dzieciaczka Avenki więc gdyby mnie ktoś nie znał to by pomyślał że już mam dziecko
A ta oliwka jest naprawdę dobra. Tylko niektórym może przeszkadzać że się lepi do piżamki.

Tzn. nie muszę, ale taka kochana jestem 
Jak skończę aktualną Avenkę mineralną, to mam zamiar wypróbować dzieciaczkową Mustelę dla skór nietolerancyjnych
zakurzonymi meblami itd Więc przy okazji umyłam okna, parapet, podłogi i wreszcie uprałam pufy ... Wygląda już lepiej ... ale to jeszcze nie jest ten efekt końcowy, który chciałam uzyskać