|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Piękne zdjęcia wklejacie dziewczyny! Każdy brzuszek inny i każdy ładny
Za 5-6 miesięcy zamiast naszych zdjęć będziemy wklejać zdjęcia naszych dzieciaczków!!!Maria2008 ja mleko gotuję, bo po prostu nie lubię zimnego. Ale te w kartonach są pasteryzowane, więc myślę, że nie trzeba gotować. elalank w końcu się doczekałaś sygnałów z brzuszka Mam prośbę o trzymanie kciuków za dzisiejszą wizytę. Mam nadzieję, że moje łożysko "poszło" do góry i w końcu będę mogła ruszyć się z łóżka. Jeśli tak to pierwsze co zrobię po powrocie do domu to siadam do allegro i zamawiam jakieś ciuchy ciążowe, bo normalnie nie mam nic. Tak się właśnie zastanawiam w czym tu do lekarza się wybrać... hmm... |
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilla123 trzymam mocno kciuki na pewno bedzie wszystko dobrze i czekamy na relacje
|
#4203 |
|
Rozeznanie
|
Jak patrzę na Wasze zdjecia, to coraz bardziej przekonuję się o tym, że nie ma żadnych reguł co do wielkosci brzuszka w poczszególnych miesiacach. Nic się nie da przewidzieć
Ja się muszę pochwalić, że po rozmowach z szefem zostałam zatrudniona na umowę o pracę na cały etat (wcześniej byłam na umowę zelecenie) Jednak szefowie też mają serce ![]() I jeszcze mi powiedział, że po urodzeniu i urlopie macierzyńskim zawsze znajdzie się dla mnie miejsce w firmie Mogę oblewać! A poza tym to fajnie się czyta te Wasze relacje z przebiegu ciąży. Fajnie jest spodziewać sie dzieciaczka A propo toksoplazmozy - tez na nią nie chorowałam, mam kota w domu, uważam na czystosć i mam nadzieję, że będzie dobrze
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
Gissh - ja też mam to samo, identycznie czasem odczuwam tętno, zwłaszcza jak się kładę na lewym boku. Będę musiała zgłosić to mojej lekarce na następnej wizycie.
Tak się tu rozpisałyście o toksoplazmozie, a ja jeszcze tego testu nie miałam robionego, że chyba w poniedziałek wybiorę się na badanie i sobie zrobię, bo lekarka mi tego nie zalecała, ale dla własnego spokoju sprawdzę. A co do moich problemów z ZUS-em to dowiedziałam się, że to wszystko dzięki mojemu pracodawcy, który zapewnia mi takie atrakcje. Nie będę wchodzić w szczegóły, ale szkoda gadać Gucia gratuluje córeczki!! Śliczny brzuszek. Pietrusia także piękny brzuszek i jeszcze w takiej ładnej bluzeczce ![]() Elalank trzymam kciuki za wizytę i gratuluje pierwszego kontaktu z dzieciątkiem
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Magdawikp, alez ja sie wcale nie martwie i wiem, ze u corci wszystko ok, bo inaczej gin wyslalby mnie na dalsze badania. A z ta grupa krwi, to poprostu zauwazylam link, bylam ciekawa a potem zdziwiona wynikiem. A jaka grupe bedzie mialo dziecko, to bez roznicy.
Sexy Body, gratuluje pomyslnego obrotu spraw w pracy. To jest powod do swietowania Tylko nie mieszac soczkow za mocno ![]() A toksoplazmozy, to ja testu nie mialam robionego, ale wydaje mi sie ze przechodzilam, bo raz jak bylam mlodsza to na drugi dzien po zjedzeniu tatara cala rodzina sie pochorowala. A tak w ogole mam taka ochote na tatarka od samego poczatku ciazy, no ale dla malenstwa moge sie wyrzec
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-03 o 14:15 |
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie wyglądasz Pietrusiu, widać ciąża Ci służy
Elu, gratuluję "nawiązania kontaktów" I trzymam za wizytę.Przecież w kartonie jest pasteryzowane, można pić bez gotowania Cytat:
Mam nadzieję, że będziesz mogła już w końcu normalnie wychodzić z domu. Cytat:
![]() Przynajmniej teraz wiesz, na czym stoisz. Sexy body gratuluję nowej umowy w pracy
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
a jak tak szybciukto - tylko się pochwalić - bo dziś na zakupkach udało mi się wybrać kostium z koszulką zakrywający brzuszek i jestem baaardzo zadowolona
w załaczniku zdjęcie (kostuimu , nie moje - tylko mój jest w tej różowej wersji kolorystycznej
|
|
|
|
#4208 | |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamuski, ale naklikalyscie
, juz sie biore za nadrabianie.dziewczyny powiedzcie mi czy was tez jajniki tak bola ![]() ![]() ja juz od dwoch dni mam silny bol lewego jajnika, tak mi sie wydaje, ze to jajanik. w kazdym razie kujacy boj po lewej stronie podbrzusza. czy to normalne???? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
brombusia - krewetki naprawde potrafia wyprowadzic czlowieka z rownowagi ![]() , a co z nasza pogoda??gucia- gratulacje, oc troszke tych dziewczynek nam sie moze na watku uzbiera , brzuszek sliczny, okraglutkipietrusia - ladne m1 dla corenki elenak ciesze sie, ze juz kontakt z malenstwem zlapalas , cudowne uczucie, prawda?? trzymam kciuki!kropka juz cie tutaj zaczelo brakowac, a ty wpadasz i juz walize pakujesz na kolejny wyjazd. niektorym to dobrze tokso. ja rowniez ze zwierzakami spedzilam cale dziecinstwo, i antycial rowniez nie mam, z czym badania na tokso mam robione na biezaco tz. co miesiac. wazne, tak jak juz dziewczyny pisaly aby dbac o czystosc. kamila juz zaciskam kciukasy
|
|
|
#4209 |
|
Rozeznanie
|
zaharia mnie od czasu do czasu zakłują jajniki, ostatnio tak 2-3 razy dziennie, ale nie jest to jakiś ciągły ból, tylko taki chwilowy.
Lekarz mi powiedział, że we wnętrzu kobiety cieżarnej dzieje się tak wiele, że czasem musi cos pokłuć czy zaboleć, przecież wydanie na świat małego człowieka w ciągu 9 miesięcy to ogromny wyczyn organizmu! Mój lekarz powiedział, żeby takimi bólami się nie przejmować, chyba że cos naprawdę zacznie nas niepokoić.
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
zahario mi tez tak zakuja jajniki czasem
![]() I dobrze, że zrobiłam sobie sama badania, bo juz mam do mnie dzwonila, ze sa wyniki i chyba mam anemie..a ja kurde żadnych witamin nie biore Poczekam aż wróci z pracy i sobei kupie jakies witaminy, mam gdzies tego lekarza,, jak taki jest, jeszcze sie wkurze i go zmienie
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaharia, czy Ty czasem jakoś na dniach nie wyjeżdżasz do Polski? Ja na razie wybywam z domu, idę się udzielać towarzysko do koleżanki ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Domi nie denerwuj się. Anemia jest dość częsta u kobiet w ciąży, kup witaminy i poinformuj o tym lekarza. Swoją drogą, dobrze, że zrobiłaś te badania.
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie dobrze, ze zrobiłam. Tym bardziej, że ostatnio mnie głowa pobolewa, czyli ewidentny dowód, że cos nie tak. Oj mamusie, gdyby nie wizaz i Wy, to może czekałabym jeszcze miesiąc.... a swoja drogą chyba wiekszosć z Was zazywa Falvit?
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
Zaharia to link do producenta tych kostiumów:
http://www.self.pl/ |
|
|
|
#4214 |
|
Rozeznanie
|
brombusia -ja wczoraj tez mialam zly dzien, podbrzusze mnie bolalo a brzuch byl jak kamien, pocieszajace w tej sytuacji bylo to, ze miriam fikala i osobie znac dawala. zadzwonilam do mojej gin i kazala brac magnez 360mg dziennie(6 tabl.), i juz dzisiaj brzuszek miekki jak gabeczka, ale w nocy ten jajnik, i tak caly czas, wiec nie zastanawiajac sie zadzwonilam do gin i dzisiaj - powiedziala, ze moze mala sie tam gdzies usadzila(zapewne hustawke sobie urzadza z jajnika mamusi), lub to wiazadla, jesli bol sie bedzie utrzymywal mam sie do niej zglosic
- tylko to mnie tak martwi bo ja jutro lece do polskidomi -ta anemia to powrzechny problem ciezarnych, tez mam i zajadam zelazo ![]() sexybody - to prawda, z tymi zmianami w naszym organizmie jakie musza zajsc aby wydac na swiat malenstwo. DZIEKI KOCHANE!!! co myslicie moze wrzuce nospe???
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
Zaharia nie wiem czy masz problem z zaparciami, ale jeśli masz to ból w lewym boku, tak na wysokości jajnika np. u mnie oznacza to, że jelitka się buntują, że mam zaparcie i jak już "odblokuje" się, to ból znika. W tamtym miejscu jest końcówka jelita grubego czy inny podobny wynalazek
Tylko, że to też zdarza się rzadziej, bo ostatnio dość regularnie chodzę do toalety.Ale może faktycznie mała sobie pochulała i też Ci coś tam podrażniła. Jak by co to pójdź do swojej ginekolog jeszcze przed wylotem, żeby się uspokoić.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Kropeczko nareszcie jesteś
Własnie jak wchodziłam na wizaż to pomyslałam o Tobie- "kiedy miałas wrócić"- a tu prosze- myslisz i masz![]() Guccia gratuluje córci i jej ładnego "mieszkanka"Pietrusia ślicznie wygladasz Jesli chodzi o toxo tez nie mam przeciewcaił- robiłam badania przed ciązą i w pierwszym trymestrze tez bo lekarz powiedział ze moze sie okazac ze w miedzy czasie przeszłam ale nie...Kota miałam jeszcze całkiem niedawno- ogólnie wychowana byłam na wsi ze zwierzetami i zajadałam brudne owoce, piłam mleko prosto od krowy wiec to dziwne że nie chorowałam- ale stwierdziłam ze skoro wczesniej sie nie zaraziłam mimo ze nie uważałam to teraz tez mam nadzieje jakos przetrwam ![]() |
|
|
|
#4217 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przed wczoraj najdlam sie jak glupia sliwek na noc !!!(u mnie to rzadkosc) i tak nie pomalu puszcza![]() ![]() dzieki slonko - chyba mam odpowiedz na moje bolesci ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ravenne jak sie czujesz jak pani mgr? Ja, niestety, bezrobotna |
|
|
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Zaharia nie ma problemu kochana, ja już przed ciążą miałam problemy z zaparciami i też mnie tak pobolewało i się wystraszyłam, że to jajniki są, ale moje lekarka internistka, powiedziała, że to pewnie to i faktycznie jak się regularnie oczyszcza to nie ma pobolewania tam.
Dobrze, że Ciebie uspokoiłam ![]() Domi, czuje się tak samo jak przed obroną
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a studiowałas dziennie czy zaocznie? Jasie meczyłam przez 5 lat na studiach stacjonarnych a teraz jestem bezrobotna. Jakbym miala iść znów na studia, to wybrałabym zaoczne i szukała pracy mniej więcej w zawodzie... |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
To dziewczeta ja sie odmeldowuje do poniedzialku.
Generalnie czuje sie jak w epoce kamienia lupanego bez internetu w domu Zycze wam wszystkim udanego weekendu
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
dudziaku co u was????jak sie czujesz?
martwimy sie o was tutaj wszystkie razem wziete i oczywiscie czekamy na radosne nowiny
|
|
#4223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziekuje za troske...i trzymanie kciukow... JA dzis przyjechalam do domku na weekend mam przepustke... ale chyba to zly pomysl bo bardziej sie denerwuje.... ![]() U nas mozna powiedziec ze lepiej wyniki sa lepsze....i woogle ale co niepokoi lekarzy to to ze malemu strasznie "lata" tetno.. ![]() ![]() a do tego ta pogoda....nie da sie oddychac.... No pozatym to TZ sie cieszy ze jestesmy w domku chodz na chwile.... musze wam powiedziec..ze widze jak TZ aptrzy na mnie ze by chcial sie pokochac ...a wiadomo ze nie wolno....![]() a mnie tez sie chce... ehehehea ja wam gratuluje ![]() -brzuskow sa piekne -i poznania płci Pozdraiwam ide sie polzyc i pozniej wejde na wizaz....buzka
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
dudziaku delektujcie sie wspolnym czasem
![]() ciesze sie, ze ty sie czujesz lepiej, my nadal trzymamy za was uwazaj na siebie i malego
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Dudziakowa fajnie,że jesteś w domku chociaz przez weekend. Nie zamartwiaj sie tylko odpoczywaj i korzystaj z domowych komfortów. A jesli chodzi o przytulanki z TŻ to niech cie diabełek nawet nie kusi
Wiesz zostają jeszcze "robótki ręczne"- zawsze to coś -TŻ na pewno sie ucieszy![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Kachula a gdzie ty jesteś?? O tej godzinie to kogo jak kogo ale ciebie liczyłam ze zastanę a tu pustki
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
ale wy spamujecie
![]() w ogole to super was czytac.. moje kochane ciezarowki Lucky ja mam wiekszy jednoczesciowy kostium Twoj bardzo ladny![]() jestem strasznie glodna ostatnio.. moglabym jesc co pol godziny ale za to zjem troszke i juz jestem pelna
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() Dudziakowa trzymaj sie Ja dzwoniłam do lekarza, kazał mi kupic m.in Centrum materna, więc kupiłam (i jesczez jakies inne wymieniał, ale nie typu Feminatal czy Falvit napewno żelazo (norma 23-160) ja mam 43, czyli w dolnej granicy
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko kochana jestem jestem ostatnio jakos brak mi weny do pisania, w sumie tez nie mam za bardzo na to czasu bo jak rano wyjde z domu tak wracam wieczorkiem
Wiesz moj tz jest kierowca tira i nie ma calymi tygodniami,zjezdza tylko na weekendy wiec jakos musze sobie organizowac czas zeby mi szybko zlecial i tak wlasnie robie i czesto ostatnio nie przesiaduje w domu a w weekendy to wiadomo mało zagladam bo mam tz w domu No ale obiecuje poprawe No i chcialam powiedziec ze jak jeszcze jakis czas temu narzekalam ze maly mnie prawie nie kopie tak teraz sie rozszalał i daje mamie popalic ale to bardzo mile uczucie ![]() Dudziakowa Ty uwazaj na siebie bo Ci nie wolno kochana!!! Milego weekendu kochane mamuski A swoja droga to u nas na watku zaraz wiekszosc dziewczyn bedzie miała poloweczke ciazy a niektore juz sa po polowie,kurcze ale ten czas zachrzania A no i mialam Wam mowic dzis tzn wczoraj moja dobra kolezanka urodzila coreczke 58dluga i 4 kg, 12 godzin sie meczyła strasznie i dopiero po tym czsie jej zrobili cc a juz wczesniej miala wskazania do cesarki,ech ten moj szpital az sie boje co bedzie u mnie Szpital mam 3 minuty spacerkiem od domu ale chyba pojde rodzic do innego tam gdzie moja ginka przyjmuje,to jeszcze kwestia zastanowienia sie i rozwazenia wszystkich za i przeciwZmykam do łozka bo juz powoli pozno sie robi
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
Ja dzisiaj w roli rannego ptaszka, bo zaraz wyjeżdżamy do mojej Mamy Wczoraj wróciłam dosyć późno, ale za to bardzo zadowolona, dawno się tak dobrze nie bawiłam ![]() Zaharia mam nadzieję, że brzuszek już nie boli. Życzę udanego lotu i odzywaj się do nas, jeśli będziesz miała dostęp do neta ![]() Dudziaczku ![]() Cytat:
Co do głodu, to ja też szybko się zapycham, a jak nie wciągnę czegoś co 3 godziny, to mnie w żołądku ssie Kachula, podziwiam Cię. Ja bym strasznie cierpiała, gdybym tak długo nie widziała swojego męża. Ale pewnie człowiek się przyzwyczaja, to jesteś trochę jak żona marynarza
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!
Miałam zdać relacje z wczorajszej wizyty: otóż nic nowego się nie dowiedziałam, dostałam skierowanie na toksoplazmozę, i na 23.07 mam termin na USG połówkowe. Miałam tylko badanie na fotelu i słuchaliśmy serduszka. Więc wszystko w porządku ![]() dudziakowa - dobrze,ze dostałaś przepustkę miłego weekendu, idę dalej leniuchować |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Za 5-6 miesięcy zamiast naszych zdjęć będziemy wklejać zdjęcia naszych dzieciaczków!!!

Tylko nie mieszac soczkow za mocno 
za wizytę.
, nie moje

, juz sie biore za nadrabianie.

i jej ładnego "mieszkanka"
Wiesz zostają jeszcze "robótki ręczne"- zawsze to coś -TŻ na pewno sie ucieszy

napewno żelazo (norma 23-160) ja mam 43, czyli w dolnej granicy