|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Doda to efekt bezstresowego wychowania ;)
http://pomponik.pl/news/porady-wycho...w-dody,1332892
Czyli że co - pobije kogoś (zabije), okradnie, da się przelecieć przed kamerami - a rodzice pogłaskają po głowie córeczkę? Ciekawa jestem, czy faktycznie akceptują takie zachowanie całkowicie, czy - jest to "chłyt martekingowy"
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doda to efekt bezstresowego wychowania ;)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13073430]http://pomponik.pl/news/porady-wycho...w-dody,1332892
Czyli że co - pobije kogoś (zabije), okradnie, da się przelecieć przed kamerami - a rodzice pogłaskają po głowie córeczkę? Ciekawa jestem, czy faktycznie akceptują takie zachowanie całkowicie, czy - jest to "chłyt martekingowy" [/QUOTE]Ta jasne już widze jak dziecko ucieka na ulice, a tatuś mówi Ładnie biegłaś ![]() To już kit na maxa, nie wierze w takie coś, zaden normlany rodzic tak nie zrobi, bez względu na to czy wychowuje bezstresowo, czy tradycyjnie.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że nie mają siły, odwagi, charakteru, by zwrócic jej uwagę. Głaszczą po głowie, bo tak łatwiej.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, że mnie mama tak nie chwaliła bo pewnie bym teraz biegała z cycami na wierzchu i krzyczała, że jestem ksienszniczkom.
Pewnie i akceptują. Jakby nie akceptowali to by się tym w telewizji nie chwalili. Ja to bym się pod ziemie na ich miejscu zapadła.
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
ja to bym sobie na ich miejscu zadała pytanie "gdzie popełniłam błąd???"
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
E, to proste jak konstrukcja cepa: oni po prostu próbują pod przykrywką bezstresowego wychowania ukryć ogromne błędy wychowawcze, przez które wyrósł taki potwór jak Doda Katoda.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Też mi trudno uwierzyć ![]() Chociaż... Różne rzeczy robią rodzice. Widziałam wczoraj jak ojciec się "zajmował" dzieckiem. Niemowlę raczkowało po podłodze. W supermarkecie... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z drugiej strony lepiej mieć takie "układy" z rodzicami, niż narzekać w brukowcach jak to się miało nieszczęśliwe dzieciństwo. Show biznes rządzi się swoimi prawami i tam wszystko jest przekoloryzowane
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
"Ladnie bieglas" cha cha. Rozwalil mnie ten tekst. No madra Dodza jak i jej staruszkowie.
Kiedys Widzialam program z cala rodzinka Rabczewskich w komplecie i to wlasnie tak wygladalo, ze oni jej na wszystko pozwalaja i co by nie zrobila i powiedziala, to jest wspaniale, cudowne i naj naj naj. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1307406 6]ja to bym sobie na ich miejscu zadała pytanie "gdzie popełniłam błąd???"
no, to pytanie jak najbardziej na miejscu ![]() ale tu się nie ma czym chwalic ... dla mnie bezstresowe wychowanie to BZDURA na kółkach
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie to wszystko jest jakoś naciągane. Trudno mi uwierzyć, że wszystko co robi/robiła Doda podoba się jej rodzicom w stu procentach i w ogóle jej nie krytykują, tylko się cieszą, że mają taką wspaniałą, idealną córkę. Moim zdaniem to może być chwyt marketingowy, a jeżeli nie... to tylko pozostaje mi współczuć rodzinie Rabczewskich i cieszyć się, że moi rodzice nie wychowywali mnie bezstresowo.
I jeszcze ten tekst: "Ładnie biegłaś". No litości
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
aha, czyli jeśli dziecko wypadnie z okna, cudem przeżyje - mam pochwalić 'o, jak ładnie leciałeś/aś : ) '
![]()
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
O proszę, wczoraj się na to niechcący natknęłam szukając jakiejś krzyżówki (Internet
) i szczerze mówiąc dało mi to do myślenia. Zakładając że samoocena człowieka opiera się na tym co komu na jego temat wpajają rodzice to rzeczywiście wierzę, że rodzice D&^% chwalili ją za wybiegnięcie na ulice. W sumie znałam kilka osób którym rodzice mówili że są idealni i im się rzeczywiście tak przez to wydawało. No a D%&6 jest tylko przekoloryzowanym przykładem.Tylko teraz powstaje pytanie czy w tym szalenstwie jest metoda? Nie wiem czy przez rodziców, czy przez typ osobowości, ale w każdym razie nie mam zbyt wysokiej samooceny i nie ukrywam że mi to często przeszkadza. Może do pewnego stopnia warto wmawiać dzieciom, że są wspaniałe i wyjątkowe? Oczywiście bez przesady, ale chodzi o wykreowanie pozytywnego wizerunku przez pryzmat którego ktos siebie postrzega. Dosyć przykre jest to że bardzo pewni siebie ludzie z reguły są tępi, bo nie dostrzegają swoich wad, a inteligentni je namnażają. Znam kilka wyjątków, które łączą inteligencję z wysokim poziomem pewności siebie, ale tutaj prawie na pewno wpływ mieli na to ich rodzice.
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13073430]http://pomponik.pl/news/porady-wycho...w-dody,1332892
Czyli że co - pobije kogoś (zabije), okradnie, da się przelecieć przed kamerami - a rodzice pogłaskają po głowie córeczkę? Ciekawa jestem, czy faktycznie akceptują takie zachowanie całkowicie, czy - jest to "chłyt martekingowy" [/QUOTE]Moja znajoma, chodziła do tej samej szkoły, co bohaterka owego artykułu i mówiła, że rodzice naprawdę nie widzieli nigdy nic złego w tym, co robi lub jak się zachowuje. Spięcia z nauczycielami zawsze były łagodzone jakimiś prezentami. Ale tak naprawdę to cholera wie jak tam jest. Ja nie popieram tzw. bezstresowego wychowania, dziecku trzeba wyznaczać jasne granice. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ten "tatuś" nie wygląda na takiego, co to mówi "ale ładnie biegłaś",a raczej na takiego, co lutuje w łeb
Nie mówiąc o tym, że prowadzał dziecko na sznurku ??? Skąd ona wzięła "szkiełko"? Dramat jakiś. |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
i w ogóle czym tu się chwalić? chyba całkowitym brakiem samokrytyki. równie dobrze można jeść kupę i krzyczeć głośno że to jest fajne i jestem z tego dumna... żenada...
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh Doda może być im jedynie wdzięczna, że ma takie poczucie wartości, wysokie ego. Nigdy nie krytykowana, zawsze chwalona i dzisiaj są tego efekty - dziewczyna nie boi się żadnego ruchu, nie mysli "Co powiedzą ludzie", tylko robi to, na co ma ochotę. Komuś to przeszkadza? Nie pasuje muzyka - nie słuchaj. Nie podoba sie wygląd - nie oglądaj, ale nie krytykuj tylko dlatego że jest inna..
ps nie jestem FaNkOm DoDy..
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
nie chce od razu walic z grubej rury ze niektorzy ludzie nie powinni miec dzieci, ale przynajmniej zastanowic sie dwa razy zanim cokolwiek zrobia/powiedza.
i jakby nie patrzec to ZDROWA dawka wstydu tez kazdemu by sie przydala. no moze chociaz skromnosci...
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kontrą dla bezstresowego wychowania Dody niech będzie Michael Jackson, który był bezustannie krytykowany i wysmiewany przez ojca, co praktycznie zniszczyło jego psychikę. (Przywołałam ten przykład tylko dlatego, że podejrzewam, że większa częśc z Was orientuje się w tej sytuacji) Wszelkie skrajności jednak sa szkodliwe i klucz zapewne lezy w wypośrodkowaniu obu metod, ale jak to wychodzi w praktyce - wiadomo
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj wydaje mi sie jest uklad zwany 'coreczka tatusia'. Moze w leb lutuje, ale temu, co corci cos nie tak powie lub zrobi na przekor.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle co to za pomysł, żeby prowadzić dziecko za "tasiemkę" normalnie jak psa na smyczy i to jest bezstresowe wychowanie???
Emilka 3.10.2013 Kamil 9.03.2000 Edytowane przez ja-ika Czas edycji: 2009-07-04 o 00:10 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13075774]Bo bezstresowe wychowanie nie polega na pozwalaniu na wszystko i braku kar. Bezstresowe, czyli bez wrzasku, bez uzasadniania "nie, bo nie", z rozmowami, z mądrym ponoszeniem konsekwencji. W przypadku Dody było to raczej bezwychowanie
[/QUOTE]Dokładnie. Niestety - termin "bezstresowe wychowanie" został bardzo wypaczony i to głównie przez media. |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Pojęcie 'bezstresowe wychowanie' większość ludzi rozumie jako pozwalanie dziecku na wszystko
owszem nie powinno być przemocy w wychowaniu dziecka, ale przecież to nie oznacza rozpuszczania...Dziwić się, że pełno takich dodusi, jolusi rutowicz Dzisiaj stałam w kolejce w sklepie medycznym, przedemną małżeństwo z dzieckiem 5 góra 7 lat. Dziewczynka ubrana od stóp do głów na różowo.. skarpetki, buty, spódniczka, koszulka, sweterek, gumki na włosach i plecaczek ![]() Matka do ekspedientki "poproszę różowy temblak"(takie coś do podtrzymywania ręki w gipsie". Jak usłyszałam to mało co nie parsknęłam śmiechem... ona na to że nie robią różowych tylko czarne i granatowe są. Dziecko jak usłyszło w ryk, szlocha jakby ją ze skóry obdzierali, matka parsknęła, że do czego to podobne żeby nie było różowych i wyszli z wieeeelkim fochem ze sklepu Jak patrze na te dzieci 'bezstresowo wychowane' to sie zastanawiam co będzie chodziło po ulicach za 15-20 lat ![]() Ostatnio w klubie widziałam małolate jakąś, z 150 wzrostu, ostry makijaż, wulgarne ubranie i zachowanie... co najlepsze, gada z koleżanką i nagle teksta 'jejuu ale ten czas leci... juz do pierwszej gimnazjum idziemy ehh" Potem się dziwić, że gwałty na 12 czy tam 13 letnich dziewczynkach.. wygładają jak zaprzeproszniem dzi*ki to jak ma być inaczej
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
No proszę, a myślałam, że nieudanych eksperymentów genetycznych
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Piękny komentarz |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Mam 153cm, rozumiem, że wzrost świadczy o wrodzonym zidioceniu
![]() Nie, nie miałam na myśli wrodzonego zidiocenia, tylko to że takie dziecko ma jeszcze inną budowe ciała niż osoba dorosła, i z tym makijażem, ubraniem i zachowaniem wyglądało to komicznie...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Ciekawa jestem, czy faktycznie akceptują takie zachowanie całkowicie, czy - jest to "chłyt martekingowy"