Doda to efekt bezstresowego wychowania ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-03, 15:00   #1
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Doda to efekt bezstresowego wychowania ;)

http://pomponik.pl/news/porady-wycho...w-dody,1332892

Czyli że co - pobije kogoś (zabije), okradnie, da się przelecieć przed kamerami - a rodzice pogłaskają po głowie córeczkę? Ciekawa jestem, czy faktycznie akceptują takie zachowanie całkowicie, czy - jest to "chłyt martekingowy"
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:26   #2
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek
Dot.: Doda to efekt bezstresowego wychowania ;)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13073430]http://pomponik.pl/news/porady-wycho...w-dody,1332892

Czyli że co - pobije kogoś (zabije), okradnie, da się przelecieć przed kamerami - a rodzice pogłaskają po głowie córeczkę? Ciekawa jestem, czy faktycznie akceptują takie zachowanie całkowicie, czy - jest to "chłyt martekingowy" [/QUOTE]
Ta jasne już widze jak dziecko ucieka na ulice, a tatuś mówi Ładnie biegłaś

To już kit na maxa, nie wierze w takie coś, zaden normlany rodzic tak nie zrobi, bez względu na to czy wychowuje bezstresowo, czy tradycyjnie.

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:29   #3
WytwornaWanilia
Raczkowanie

Myślę, że nie mają siły, odwagi, charakteru, by zwrócic jej uwagę. Głaszczą po głowie, bo tak łatwiej.
WytwornaWanilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:32   #4
Hyysteria
Raczkowanie

Dobrze, że mnie mama tak nie chwaliła bo pewnie bym teraz biegała z cycami na wierzchu i krzyczała, że jestem ksienszniczkom.
Pewnie i akceptują. Jakby nie akceptowali to by się tym w telewizji nie chwalili. Ja to bym się pod ziemie na ich miejscu zapadła.
Stary 2009-07-03, 15:39   #5
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

ja to bym sobie na ich miejscu zadała pytanie "gdzie popełniłam błąd???"

41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:50   #6
agniesikk
Zakorzenienie

E, to proste jak konstrukcja cepa: oni po prostu próbują pod przykrywką bezstresowego wychowania ukryć ogromne błędy wychowawcze, przez które wyrósł taki potwór jak Doda Katoda.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:55   #7
masmeli
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
E, to proste jak konstrukcja cepa: oni po prostu próbują pod przykrywką bezstresowego wychowania ukryć ogromne błędy wychowawcze, przez które wyrósł taki potwór jak Doda Katoda.

dobre
masmeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 16:05   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
To już kit na maxa, nie wierze w takie coś, zaden normlany rodzic tak nie zrobi, bez względu na to czy wychowuje bezstresowo, czy tradycyjnie.

Też mi trudno uwierzyć

Chociaż... Różne rzeczy robią rodzice. Widziałam wczoraj jak ojciec się "zajmował" dzieckiem.
Niemowlę raczkowało po podłodze. W supermarkecie...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 16:16   #9
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Ta jasne już widze jak dziecko ucieka na ulice, a tatuś mówi Ładnie biegłaś

jeszcze jakby przez to spowodowała stłuczkę

Z drugiej strony lepiej mieć takie "układy" z rodzicami, niż narzekać w brukowcach jak to się miało nieszczęśliwe dzieciństwo.
Show biznes rządzi się swoimi prawami i tam wszystko jest przekoloryzowane
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 16:47   #10
Chaos_Girl
Zadomowienie

"Ladnie bieglas" cha cha. Rozwalil mnie ten tekst. No madra Dodza jak i jej staruszkowie.
Kiedys Widzialam program z cala rodzinka Rabczewskich w komplecie i to wlasnie tak wygladalo, ze oni jej na wszystko pozwalaja i co by nie zrobila i powiedziala, to jest wspaniale, cudowne i naj naj naj.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 16:49   #11
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chaos_Girl Pokaż wiadomość
"Ladnie bieglas" cha cha. Rozwalil mnie ten tekst. No madra Dodza jak i jej staruszkowie.
Kiedys Widzialam program z cala rodzinka Rabczewskich w komplecie i to wlasnie tak wygladalo, ze oni jej na wszystko pozwalaja i co by nie zrobila i powiedziala, to jest wspaniale, cudowne i naj naj naj.
rany, tragedia.
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 17:03   #12
anka_85
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1307406 6]ja to bym sobie na ich miejscu zadała pytanie "gdzie popełniłam błąd???"

[/QUOTE]
no, to pytanie jak najbardziej na miejscu

ale tu się nie ma czym chwalic ...
dla mnie bezstresowe wychowanie to BZDURA na kółkach

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 17:17   #13
visionario
Rozeznanie

Dla mnie to wszystko jest jakoś naciągane. Trudno mi uwierzyć, że wszystko co robi/robiła Doda podoba się jej rodzicom w stu procentach i w ogóle jej nie krytykują, tylko się cieszą, że mają taką wspaniałą, idealną córkę. Moim zdaniem to może być chwyt marketingowy, a jeżeli nie... to tylko pozostaje mi współczuć rodzinie Rabczewskich i cieszyć się, że moi rodzice nie wychowywali mnie bezstresowo.
I jeszcze ten tekst: "Ładnie biegłaś". No litości

visionario jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 17:18   #14
WhiteCherry
Zakorzenienie

aha, czyli jeśli dziecko wypadnie z okna, cudem przeżyje - mam pochwalić 'o, jak ładnie leciałeś/aś : ) '

Stary 2009-07-03, 17:33   #15
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

O proszę, wczoraj się na to niechcący natknęłam szukając jakiejś krzyżówki (Internet) i szczerze mówiąc dało mi to do myślenia. Zakładając że samoocena człowieka opiera się na tym co komu na jego temat wpajają rodzice to rzeczywiście wierzę, że rodzice D&^% chwalili ją za wybiegnięcie na ulice. W sumie znałam kilka osób którym rodzice mówili że są idealni i im się rzeczywiście tak przez to wydawało. No a D%&6 jest tylko przekoloryzowanym przykładem.

Tylko teraz powstaje pytanie czy w tym szalenstwie jest metoda? Nie wiem czy przez rodziców, czy przez typ osobowości, ale w każdym razie nie mam zbyt wysokiej samooceny i nie ukrywam że mi to często przeszkadza. Może do pewnego stopnia warto wmawiać dzieciom, że są wspaniałe i wyjątkowe? Oczywiście bez przesady, ale chodzi o wykreowanie pozytywnego wizerunku przez pryzmat którego ktos siebie postrzega. Dosyć przykre jest to że bardzo pewni siebie ludzie z reguły są tępi, bo nie dostrzegają swoich wad, a inteligentni je namnażają. Znam kilka wyjątków, które łączą inteligencję z wysokim poziomem pewności siebie, ale tutaj prawie na pewno wpływ mieli na to ich rodzice.
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 17:45   #16
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
no, to pytanie jak najbardziej na miejscu

ale tu się nie ma czym chwalic ...
dla mnie bezstresowe wychowanie to BZDURA na kółkach

Bo bezstresowe wychowanie nie polega na pozwalaniu na wszystko i braku kar. Bezstresowe, czyli bez wrzasku, bez uzasadniania "nie, bo nie", z rozmowami, z mądrym ponoszeniem konsekwencji. W przypadku Dody było to raczej bezwychowanie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 17:46   #17
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13073430]http://pomponik.pl/news/porady-wycho...w-dody,1332892

Czyli że co - pobije kogoś (zabije), okradnie, da się przelecieć przed kamerami - a rodzice pogłaskają po głowie córeczkę? Ciekawa jestem, czy faktycznie akceptują takie zachowanie całkowicie, czy - jest to "chłyt martekingowy" [/QUOTE]
Moja znajoma, chodziła do tej samej szkoły, co bohaterka owego artykułu i mówiła, że rodzice naprawdę nie widzieli nigdy nic złego w tym, co robi lub jak się zachowuje. Spięcia z nauczycielami zawsze były łagodzone jakimiś prezentami.
Ale tak naprawdę to cholera wie jak tam jest.
Ja nie popieram tzw. bezstresowego wychowania, dziecku trzeba wyznaczać jasne granice.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 17:54   #18
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ten "tatuś" nie wygląda na takiego, co to mówi "ale ładnie biegłaś",a raczej na takiego, co lutuje w łeb Nie mówiąc o tym, że prowadzał dziecko na sznurku ??? Skąd ona wzięła "szkiełko"?
Dramat jakiś.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 18:00   #19
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

i w ogóle czym tu się chwalić? chyba całkowitym brakiem samokrytyki. równie dobrze można jeść kupę i krzyczeć głośno że to jest fajne i jestem z tego dumna... żenada...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 18:15   #20
ankasz
Zakorzenienie

Ehh Doda może być im jedynie wdzięczna, że ma takie poczucie wartości, wysokie ego. Nigdy nie krytykowana, zawsze chwalona i dzisiaj są tego efekty - dziewczyna nie boi się żadnego ruchu, nie mysli "Co powiedzą ludzie", tylko robi to, na co ma ochotę. Komuś to przeszkadza? Nie pasuje muzyka - nie słuchaj. Nie podoba sie wygląd - nie oglądaj, ale nie krytykuj tylko dlatego że jest inna..

ps nie jestem FaNkOm DoDy..

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 20:45   #21
kurakowa
Raczkowanie

nie chce od razu walic z grubej rury ze niektorzy ludzie nie powinni miec dzieci, ale przynajmniej zastanowic sie dwa razy zanim cokolwiek zrobia/powiedza.
i jakby nie patrzec to ZDROWA dawka wstydu tez kazdemu by sie przydala. no moze chociaz skromnosci...
Stary 2009-07-03, 22:10   #22
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez kurakowa Pokaż wiadomość
nie chce od razu walic z grubej rury ze niektorzy ludzie nie powinni miec dzieci, ale przynajmniej zastanowic sie dwa razy zanim cokolwiek zrobia/powiedza.
i jakby nie patrzec to ZDROWA dawka wstydu tez kazdemu by sie przydala. no moze chociaz skromnosci...
Zdrowa dawka wstydu, czy skromności owszem nie zaszkodzi. Niestety mamy podział na ciągłą krytykę, która potrafi wpędzić w kompleksy z którymi człowiek boryka się przez całe życie i kompletnie bezkrytyczne podejście z którego powstają zadufani w sobie niewychowani ludzie.

Kontrą dla bezstresowego wychowania Dody niech będzie Michael Jackson, który był bezustannie krytykowany i wysmiewany przez ojca, co praktycznie zniszczyło jego psychikę. (Przywołałam ten przykład tylko dlatego, że podejrzewam, że większa częśc z Was orientuje się w tej sytuacji)

Wszelkie skrajności jednak sa szkodliwe i klucz zapewne lezy w wypośrodkowaniu obu metod, ale jak to wychodzi w praktyce - wiadomo
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 23:50   #23
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ten "tatuś" nie wygląda na takiego, co to mówi "ale ładnie biegłaś",a raczej na takiego, co lutuje w łeb Nie mówiąc o tym, że prowadzał dziecko na sznurku ??? Skąd ona wzięła "szkiełko"?
Dramat jakiś.
Tutaj wydaje mi sie jest uklad zwany 'coreczka tatusia'. Moze w leb lutuje, ale temu, co corci cos nie tak powie lub zrobi na przekor.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 00:08   #24
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Dramat jakiś.
3 letnie dziecko ze szkłem w ręku
a w ogóle co to za pomysł, żeby prowadzić dziecko za "tasiemkę" normalnie jak psa na smyczy i to jest bezstresowe wychowanie???

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2009-07-04 o 00:10
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 00:13   #25
Vegusia
Rozeznanie

GG do Vegusia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13075774]Bo bezstresowe wychowanie nie polega na pozwalaniu na wszystko i braku kar. Bezstresowe, czyli bez wrzasku, bez uzasadniania "nie, bo nie", z rozmowami, z mądrym ponoszeniem konsekwencji. W przypadku Dody było to raczej bezwychowanie[/QUOTE]

Dokładnie. Niestety - termin "bezstresowe wychowanie" został bardzo wypaczony i to głównie przez media.
Vegusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 00:35   #26
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegusia Pokaż wiadomość
Dokładnie. Niestety - termin "bezstresowe wychowanie" został bardzo wypaczony i to głównie przez media.
Raczej głównie przez rodziców.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 00:42   #27
BrillantE
Raczkowanie

Pojęcie 'bezstresowe wychowanie' większość ludzi rozumie jako pozwalanie dziecku na wszystko owszem nie powinno być przemocy w wychowaniu dziecka, ale przecież to nie oznacza rozpuszczania...
Dziwić się, że pełno takich dodusi, jolusi rutowicz Dzisiaj stałam w kolejce w sklepie medycznym, przedemną małżeństwo z dzieckiem 5 góra 7 lat. Dziewczynka ubrana od stóp do głów na różowo.. skarpetki, buty, spódniczka, koszulka, sweterek, gumki na włosach i plecaczek
Matka do ekspedientki "poproszę różowy temblak"(takie coś do podtrzymywania ręki w gipsie". Jak usłyszałam to mało co nie parsknęłam śmiechem... ona na to że nie robią różowych tylko czarne i granatowe są. Dziecko jak usłyszło w ryk, szlocha jakby ją ze skóry obdzierali, matka parsknęła, że do czego to podobne żeby nie było różowych i wyszli z wieeeelkim fochem ze sklepu
Jak patrze na te dzieci 'bezstresowo wychowane' to sie zastanawiam co będzie chodziło po ulicach za 15-20 lat
Ostatnio w klubie widziałam małolate jakąś, z 150 wzrostu, ostry makijaż, wulgarne ubranie i zachowanie... co najlepsze, gada z koleżanką i nagle teksta 'jejuu ale ten czas leci... juz do pierwszej gimnazjum idziemy ehh" Myślałam że się przeszłyszałam ale kumpel słyszał to samo. Wyglądała na jakieś 18-19 lat Potem się dziwić, że gwałty na 12 czy tam 13 letnich dziewczynkach.. wygładają jak zaprzeproszniem dzi*ki to jak ma być inaczej

BrillantE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 09:08   #28
sine.ira
BAN stały

No proszę, a myślałam, że nieudanych eksperymentów genetycznych
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 09:25   #29
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BrillantE Pokaż wiadomość
Ostatnio w klubie widziałam małolate jakąś, z 150 wzrostu, ostry makijaż, wulgarne ubranie i zachowanie... co najlepsze, gada z koleżanką i nagle teksta 'jejuu ale ten czas leci... juz do pierwszej gimnazjum idziemy ehh" Myślałam że się przeszłyszałam ale kumpel słyszał to samo. Wyglądała na jakieś 18-19 lat Potem się dziwić, że gwałty na 12 czy tam 13 letnich dziewczynkach.. wygładają jak zaprzeproszniem dzi*ki to jak ma być inaczej
Mam 153cm, rozumiem, że wzrost świadczy o wrodzonym zidioceniu

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
No proszę, a myślałam, że nieudanych eksperymentów genetycznych
Piękny komentarz
Stary 2009-07-04, 09:48   #30
BrillantE
Raczkowanie

Mam 153cm, rozumiem, że wzrost świadczy o wrodzonym zidioceniu

Nie, nie miałam na myśli wrodzonego zidiocenia, tylko to że takie dziecko ma jeszcze inną budowe ciała niż osoba dorosła, i z tym makijażem, ubraniem i zachowaniem wyglądało to komicznie...

BrillantE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości