Nadmierne pocenie się - wątek zbiorczy - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 21:28   #1081
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: nadmierne pocenie się ...

A myślałaś o botoxie u dermatologa?

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 22:06   #1082
Little brown
Raczkowanie

Dot.: nadmierne pocenie się ...

pisałam, ze byłam u dermatologa....

a co do botoxu... pierwsza sprawa nie mam absolutnie tyle kasy po drugie zabieg trzeba powtarzac max co poł roku, a co najgorsze u wielu ludzi nie przynosi oczekiwanych efektów lub tez wcale.... czytałam o wielu takich przypadkach. Fakt, sa ludzie którym pomógł, ale ogolnie tak jak sie słyszy zabieg ten jest dosc przerekllamowany.

Zobacze jak to bedzie w wakacje, moze sie troche wycisze... Ale dzis nie miałam stresów tylko upał a i tak sie spociłam. A Antidral stosowąłam 2 dni temu. Wiec jesli ktos pisze ze moze stosowac Antidral raz na tydzien lub rzadziej to niestety nie ma to porównania z moim problemem.... moge tylko pozazdroscic.

pozdrawiam
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 11:56   #1083
watashi
Zadomowienie

Ja z reguły się pocę jak są duże upały A w sytuacjach stresowych niby już nie ale na maturze ustnej byłam cała mokra^^

Ktoś pisał że jak zaczął stosować antidral na paszki to zaczęły mu się pocić ręcę i stopy. W końcu którędyś ten pot musi się wydostawać Organizm musi się pocić, żeby w upał ochładzać organizm inaczej może się przegrzać. Mnie np po antidrau przestały się tak pocić pachy, ale za to zaczęły mi się pocić plecy Nie jakoś strasznie ale kiedy jest gorąco są wilgotne. Niestety jestem "uczulona" niejako na "gorąco" i wyskakują mi wtedy swędzące zaczerwienia na plecach. -.- Dłonie też mi się pocą czasem ale to mi tak nie przeszkadza. A na stopy też stosuje antidral i dezodorant więc są suche

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 22:38   #1084
Jedlinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ma-rzena Pokaż wiadomość
może za krótko czekasz żeby Ci wsiąknęło w paszki. ja robię tak, że jak się posmaruję antidralem i założę piżamkę to leżę kilka chwil z rękami za głową żeby wszystko ładnie wsiąknęło
Przed założeniem piżamy możesz jeszcze pachy posmarowane antidralem suszarką podsuszyć. Też świetnie działa
Jedlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 17:13   #1085
ma-rzena
Raczkowanie

hihi takiego pomysłu nie miałam, mi wystarcza podniesienie paszek i antidral się wchłania, ale czemu nie, można spróbować zimnym strumieniem powietrza potraktować
Stary 2009-06-28, 17:32   #1086
Little brown
Raczkowanie

Wszystko robie według zalecen i czekam naprawde dosc długo.

U mnie niestety prpblemem jest to ze mnie nic nie jest w stanie chronic nawet jak lekko sie denerwuje ;/ chyba mam tak zakodowane w głowie ze nawet małe emocje i juz zaczynam sie pocic.

Niektórzy z Was juz o tym pisali, ale czy u Was w rodzinie ma jeszcze ktoś ten problem? Ja np zauwazyłam ze jedna osoba z rodziny dosc bliskiej ma ten problem, tylko nie wiem, czy była spocona dlatego ze na dworze straszny gorąc czy tez cierpi na HH...

pozdrawiam!
Stary 2009-06-28, 22:11   #1087
Beataboni
Raczkowanie

Ja sie ciagle poce, nawet jak jest mi bardzo zimno to pod pachami mokro, wiec sie nie przejmuj
Beataboni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 09:59   #1088
Rozzz
Zakorzenienie

Ja już dziś na pewno zastosuję Antidral, bo już nie działa, a dziś taki upalny dzień będzie. Już dawno nie stosowała, zapominam się

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 23:08   #1089
ma-rzena
Raczkowanie

wczoraj i dzisiaj to jakaś masakra z tą duchota uffff no ale antidral muszę pochwalić bo prawie 0 potu, może jakaś kropelka, dwie, ale takto suuucho
Stary 2009-06-30, 23:25   #1090
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma-rzena Pokaż wiadomość
wczoraj i dzisiaj to jakaś masakra z tą duchota uffff no ale antidral muszę pochwalić bo prawie 0 potu, może jakaś kropelka, dwie, ale takto suuucho
A ja pod pachami suchutko nawet kropelki potu za to plecy normalnie czułam się jak wodospad Niagara xD Organizm znalazł sobie inną drogę ujścia potu -.- uh i tak źle i tak niedobrze. Właśnie dzisiaj się zastanawiałam dlaczego pot pod pachami nieładnie pachnie a tego na plecach czy dłoniach nie czuć?

Stary 2009-07-01, 17:32   #1091
Pola:)
Raczkowanie

Ja juz mialam dosc dluga przerwe w stosowaniu (niezamierzona)... jakies 1,5-2tyg. no i paszki wilgotne w tym upale... dzisiaj zdecydowanie aplikuje na noc i powrot do suchosci
Pola:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 10:09   #1092
Natta
Przyczajenie

Cześć Wam
Ponieważ jest to moja pierwsza wiadomość na tym forum na początku wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Jak wiele dziewczyn z tego forum mam ogromne problemy z poceniem się pod pachami. Przez dwa lata korzystałam z Antidralu który trochę mi pomagał. Niestety od ponad pół roku znowu to samo...
Kiedy trafiłam jakiś czas temu na to forum spodobała mi się wiadomość Marteczki99 na temat Everdry dostępnego na allegro. Postanowiłam wyłożyć kasę i od 3 dni mam to w domu.
Szczerze mówiąc jestem póki co zafascynowana jego działaniem. Do tej pory użyłam go 3 razy, każdego wieczoru. Już po pierwszym dniu było super. Co prawda trochę się spociłam ale bluzeczka była całkowicie sucha. Wczoraj nie pociłam się już w ogóle. Jechałam samochodem w ten upał i odziwo miałam mokre plecy, mokre dłonie a pachy całkowicie suche.
Teraz robie przerwe tygodniową zgodnie z instrukcją a jak po tygodniu znowu zacznę się pocić mam użyć go raz i powinno być znowu sucho. Mam nadzieje, że znalazłam w końcu coś co mi na stałe pomoże.
Będę na bierząco informować jak wygląda sytuacja z Everdy i moim poceniem.
Póki co pozdrawiam.
Natta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 13:20   #1093
Raczkowanie

Natta - witaj na forum!
Na pewno wiele dziewczyn (i chlopakow bedzie wdziecznych za ta informacje. Na niektorych antidral nie dziala, albo dzialanie slabnie z czasem, wiec warto wiedziec o alternatywach!
Moglabys jeszcze podac sklad i cene 'Everdry'?
Pozdrawiam
Stary 2009-07-02, 20:26   #1094
Natta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pola:) Pokaż wiadomość
Natta - witaj na forum!
Na pewno wiele dziewczyn (i chlopakow bedzie wdziecznych za ta informacje. Na niektorych antidral nie dziala, albo dzialanie slabnie z czasem, wiec warto wiedziec o alternatywach!
Moglabys jeszcze podac sklad i cene 'Everdry'?
Pozdrawiam
Cześć Pola

Cena nie jest niska, na allegro kupiłam za 129 zł.
Skład jest następujący: woda, chlorek glinu, hydroksyetyloceluloza. (niby nie różni się od pozostałych preparatów jednak coś musi w sobie mieć skoro rezultaty są takie zachwycające.

Ja kupiłam swój Everdry na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item666028826_...m_w_3_dni.html

Dostępne są również takie próbki 4 ml wystarczające na 3 wieczory do wypróbowania jeśli ktoś boi się od razu wykładać 129 zł na50 ml.
Kosztują chyba 8 zł.

Jeśli chodzi o mnie to dzisiaj przetrwałam kolejny upalny dzień bez żadnej plamki na koszulce
Pozdrawiam
Stary 2009-07-02, 21:25   #1095
Little brown
Raczkowanie

NATTA, a gdzie mozna kupic te probki?
Stary 2009-07-02, 21:49   #1096
Raczkowanie

Little brown - jak wpiszesz 'everdry' w wyszukiwarce allegro to wyskoczy Ci niewiele wynikow (mnie 2) i w tym probki
A czy to rzeczywiscie dziala nie mam pojecia, nie probowalam. To tylko rada techniczna
Stary 2009-07-03, 11:11   #1097
Natta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
NATTA, a gdzie mozna kupic te probki?
Widziałam na allegro. Miała je ta sama osoba od której kupiłam antyperspirant 50 ml.

Cytat:
Napisane przez Pola:) Pokaż wiadomość
A czy to rzeczywiscie dziala nie mam pojecia, nie probowalam. To tylko rada techniczna
działa, działa i to jak
Stary 2009-07-03, 16:27   #1098
peorth
Zadomowienie

Witam
Kupilam wczoraj Driclor i wczoraj zastosowalam na noc - zadzialal od razu Upaly takie, a bluzka pod pachami prawie suchutka Nie czulam pieczenia czy szczypania, tylko raczej takie uciazliwe swedzenie i laskotanie. I duzo bardziej pod prawa pacha, a pod lewa prawie wcale, nie mam pojecia czemu tak sie stalo
Uzylam tez dzis rano Rexony, na wszelki wypadek, bo nie wiedzialam czy Driclor tak od razu cos zmieni.

Mam moje drogie kilka pytan do Was bardziej doswiadczonych w tym temacie, jako ze wogole nie mam pojecia jak uzywac tego rodzaju antyperspirantow.

Otoz zastanawiam sie czy Driclor nie odbarwi mi skory jesli bede uzywac samoopalacza? I czy koniecznie musze go uzyc zaraz po kapieli a tuz przed snem? Co jesli posmaruje cialo balsamem i potem uzyje Dricloru?

Bede bardzo wdzieczna za wszelkie rady na ten temat
peorth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 18:10   #1099
Rozzz
Zakorzenienie

Z paszkami miałam w miarę spokój, ale plecy.... rany jak chodziłam to jaki miałam stres, że mam chyba plecy mokre Ale nic nie było. A bluzkę miałam jasną.

Stary 2009-07-04, 23:38   #1100
brunetka6
Raczkowanie

dla mnie antidral i eriaxil dzialaja tak samo. ja nie widze roznicy
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia."

Virginia Woolf
brunetka6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 00:01   #1101
MonikaB152
Raczkowanie

Dot.: SKUTECZNY antyperspirant

Cytat:
Napisane przez Maaja Pokaż wiadomość
hmm to sama nie wiem. Niby preparatu typu Etiaxil,Antidral są przeznaczone dla osób z nadmiernym poceniem się ale jeżeli będzie to dla Ciebie bardzo uciążliwe i krępujące to zastanów się nad kupnem takiego specyfiku.
Tzn. tak: człowiek musi się pocić taka natura ale nie aż tak jak niektórzy.
MonikaB152- a jak wychodzisz z domu gdy pogoda jest taka średnia tzn. nie ma upału, jest około 15 stopni, też masz mokre pachy?

Bo jak jest upał 35 stopni, jesteś na polu, jest Ci gorąco to raczej normalne że się pocisz, ale w moim przypadku to nie było normalne bo ja się pociłam nawet jak było mi zimno.... Jak jest z Tobą?! Może pocisz się gdy się stresujesz? Opisz swoją sytuację jak możesz...
wiem, że nie mam jeszcze tak źle, że są osoby, które mają gorzej
to jest tak: jak jest 15 stopni i nic szczegolnego, wymagajacego jakichs szczególnych pokładów energii nie robię, no to odczuwam komfort przy użyciu zwyklej rexony. Ale jeśli juz np. w takiej temperaturze robie zakupy, wtedy już rexona to trochę za mało
myśle, ze nie mam problemu z nadmiernym poceniem właśnie ostatnio zakupiłam sobie rexonę (niestety sorai nie było) i nie jest już tak źle wytrzymuje moze ze 2 godziny, a to juz cos
jeszcze te koszmarne upały ostatnio...

przepraszam, ze tak dawno nie pisalam
pozdrawiam
MonikaB152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 13:43   #1102
tennyo4
Zadomowienie

Wiesz te ostatnie upały to mało kto wytrzymuje na sucho
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 08:07   #1103
neTy
Raczkowanie

A co zorbić kiedy poci mi się twarz.. Ledwo wyjdę na pole gdy jest troszke cieplej ( ok25 stopni) i już mam mokre czoło, policzki i pod nosem..Wygląda to fakatlnie. Ale najgorsze są jednak te policzki
neTy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 11:01   #1104
mojito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Wiesz te ostatnie upały to mało kto wytrzymuje na sucho
Ja to już odpuściłam, bo chyba musiałabym stosować taki antyperspirant wszędzie... do twarzy noszę takie chusteczki odświeżające albo wodę w sprayu. Takich silnych antyperspirantów z apteki nie używam na codzień bo jednak mam przekonanie, że to nie może być super zdrowe. Kilka razy używałam, np na wesele koleżanki. Mi wystarcza zwykły spray dova, teraz mam hairminimising, zapach czuć bardzo dlugo więc mam poczucie, że jednak pachnę milo
mojito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 14:12   #1105
Little brown
Raczkowanie

hej!

U mnie w wakacje troche lepiej, ale chyba nie az tak idealnie jak rok temu. Uzywam Driclor i rano jakis antyperspirant deklikatny.
Czy Wy tez tak macie ze troche sie spocicie, w dotyku bluzka jest lekko wilgotna (bluzka z materiału na którym widac mokre plamy), ale mimo wszystko nie ma plam? U mnie tez plecy bardziej sie poca gdy mniej poca sie pachy...

pozdrawiam
Stary 2009-07-07, 19:54   #1106
allesi
Zadomowienie

Na mnie nic nie działa. NIC. Etiaxil, Dircol, Antridal, jakieś kremy zmiejszające ilośc potu , mydło siarkowe.. Przy stosowaniu każdego z specjalnych preparatów miałam wrażenie, że na początku nastąpiła minimalna poprawa, ale po 2 dniach wszystko wracało do normy.

I moim problemem nie są mokre pachy, tylko zapach. Śmierdzę nawet 30 mniut po umyciu się. W między czasie nie mam szczególnego wysiłku fizycznego/psychicznego, stresu też nie. Pocę się nawet w zimie. 365 dni w roku ;/
Gdy ściągam stanik, na 'poduszkach' też czuć pot, choć nie są mokre. Ta sytuacja mnie przerasta.

Ale mój pot czuć tylko w pobliżu innych osób. Sama go nie uczuję - no chyba, że po bieganiu, graniu w siatkówkę i takich przypadkach. I jest jeszcze jeden wyjątek, czuję go też, gdy powiedzmy palcem przejadę po pachie.

I doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że inne osoby też czują ten 'zapach', chociaż tego mi nie okazują. Niestety czasami zauważam jakieś ich drobne gesty między sobą czy znaki i jest mi przykro. Zaczęło się to rok temu. Kiedyś podczas kłótni dowiedziałam się, że jestem śmierdzącym potem. Nieźle,nie?

Właśnie wybieram się do dermatologa. Moja ostatnia nadzieja. Chociaż mam zamiar jeszcze zacząć pić w miarę regularnie herbatki zielone. Podobno zmniejszają zapach potu.

Najgorsze jest to, że jak chciałam porozmawiać o tym z mamą, usłyszałam, że przesadzam.

Błagam! Ma ktoś jakiś pomysł jak z tym walczyć?
allesi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 20:29   #1107
Little brown
Raczkowanie

alessi piszesz ze mokre pachy nie sa Twoim problemem ale dlatego ze nie masz mokrych pach czy dlatego ze mimo masz mokre pachy to nie ich widok jest najgorszy tylko ten zapach?
Stary 2009-07-07, 21:25   #1108
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
alessi piszesz ze mokre pachy nie sa Twoim problemem ale dlatego ze nie masz mokrych pach czy dlatego ze mimo masz mokre pachy to nie ich widok jest najgorszy tylko ten zapach?
Wydaje mi się że alessi chodizło że porzy tym zapachu już jej tak te mokre pachy nie przeszkadzają.
Alessi mój pot też niestety zawsze było czuć i bardzo mnie to krępowało.. Ale na szczęście antidral na mnei działa chociaż jak się trochę spocę to nie pachnie to różami.
W każdym razie może to dieta ma wpływ na zapach potu? Np jak ludzie jedzą dużo czosnku to potem nawet pot nim pachnie. Stosujesz do ejdzenia dużo przypraw np? albo jadasz ostro? może wystarczy zmienić dietę na bardziej jarską?

Stary 2009-07-07, 21:32   #1109
Rozzz
Zakorzenienie

A ja już znów dośc dawno nie używałam Antidralu i paszki tak średnio, ale w miarę ok Ale plecy... kurczę...ostatanio wesżłam do marketu i stanęłam sobie przy gazetach i 'chłonęłam' od tego gorąca, które było na dworze, ale sporo czasu mi to zajęło... przyszła mi myśl, aby nie robic zakupów w markecie tylko od razu iśc do domu, bo myślałam,że mam mokre, a miałam 2 bluzki na sobie. Ale jakoś przeżyłam. W domu jak ściągałam to widziałam, że plecy od 1 bluzki mokre dosc mocno,a ta druga bluzka tylko wilgotna od tamtej, ale bez plam...

Stary 2009-07-07, 21:34   #1110
zzzielona
Wtajemniczenie

A ja uważam, że Twoje pocenie się JEST naturalne. Drogeryjne antyperspiranty mają działać na Ciebie tylko do pewnego stopnia - czyli w normalnych warunkach w ciągu dnia, a załóżmy, że WF do takowych nie należy. Uważam, że powinnaś używać drogeryjnego dezodorantu na codzień a po WFie po prostu iść do łazienki, podmyć pachy i użyć tego dezodorantu. Stosowanie mocnych antyperspirantów nie jest też tak do końca dobre bo to, jak wiadomo, blokuje pory a te wszystkie toksyny, w postaci potu muszą z nas jakoś ujść, więc jeśli nie wydostanie się pod pachami to stanie się to na plecach czy też w innym miejscu.

Jeśli jednak bardzo zależy Ci na całkowitej ochronie to idź do apteki i poproś o jakiś skuteczny preparat. Niestety tylko apteczne dezodoranty będą mogły Ci pomóc w takich sytuacjach.
zzzielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości