|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Mam zapał do nauki bo gdyby nie ona to nawet na studium tak naprawde bym nie poszła. Moze jesli sie uda to zaczne na zime, a moze jeszcze we wrześniu musze jeszcze sie porządnie zastanowic. Po za tym chce mieć wykształcenie a nie tylko liceum i technika:/ Zawsze marzyłam o studiach i wiem ze kiedyś to zrealizuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zadomowienie
|
Ale jak dla Ciebie
![]() Ja chcę się zapisać na salsę na jesień, żeby TŻ nauczyć tańczyć w parze no i poza tym lubię salsę i zawsze można ją tańczyć albo na weselach albo innych imprezach. Byłam parę razy na salsotekach i strasznie mi się podobało jak niektóre pary wymiatały, dlatego chcę zacząć się uczyć już na jesień, żeby do ślubu już się czegoś nauczyć. A ten taniec co wkleiłam, to chciałabym na pierwszy taniec. To nie jest tango. ![]() ![]() Ja dzisiaj odebrałam od promotora pierwszy rozdział. Myślałam, że będę miała tyle do poprawiania, że lepiej będzie pisać od nowa, ale się okazało, że mi kazał tylko zmienić kolejność dwóch podrozdziałów i trochę bardziej rozbudować trzeci podrozdział, bo za mało napisałam. Cytat:
![]() A ile kosztuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Jozia ja bym tego nie odkładała... im dłuzej będziesz odkładać tym ciężej będzie ci to zrealizować... a potem zanim skonczysz studia to będziesz mieć 30-tke na karku;-/ u mnie to zawsze była najpierw nauka a potem przyjemności i na pewno rodzice nie pozwoliliby żeby na wesele kase wykładać a żebym nie miała studiów bo nie ma już na to kasy...
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- koleżanka teraz płaciła 20zł za wodę 150ml z La Roche Posay, a ja płaciłam 39zł za wodę 300ml i dostałam gratis 200ml mleczko do demakijażu również z LaRoche Posay więc wyszło całkiem niedrogo- te wody są baaaardzo wydajne więc to rzadki wydatek i raz na rok można zaszaleć i się dopieścić ![]()
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że macie już sporo odłożone, bo co będzie jak sie za rok okaże, że nie uzbieraliście ![]() W ogóle jak teraz pomyślałam, że musiałabym z tż harować, zeby odłozyć 40 tys. na wesele to w życiu bym się tego nie podjęła, bo to byłaby stara kasy, czasu i sił. Warto harowac na mieszkanie a nie po to, zeby przewalic kasę w jedną noc, ale to moje zdanie. Szkoda mi Was, że teraz msusicie sobie tyle odmawiac, Wasz wybór, obyscie tylko nie powiedzieli po weselu, ze to byla głupia decyzja, bo to tylko jedna noc, impreza jak impreza. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam z 15 km na rowerku i padam, myślałam, ze nie wróce do domu, jechalismy przez las i w niektorych momentach na najlzejszej przrzutce jechałam jak na najcięższej. Ale będę dziś spała ![]()
![]() |
#1446 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
#1447 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie patrzyłam na allegro, bo tż wrzucił wczoraj ofertę rodziców i już 303 osoby oglądały
![]() ![]() Idę się wykąpać, bo jestem cala z błota, bo jeździlam przez kałuże ![]() ![]()
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
Samoa niestety nie będziemy mieli narazie sypialni jako takiej- będziemy mieli aby jeden pokój który będzie pokojem dziennym a w nocy będzie się zamieniał w sypialnię poprzez rozłożenie jakiegoś łoża- marzy nam się narożna kanapa z funkcją spania
![]() ![]() a ja właśnie dostałam @ więc jestem aniołkiem spragnionym czułości... a tżcik dziś nie przyjedzie bo robi nam mieszkanko z resztą cały weekend siedzielismy razem wiec dziś jakoś przeżyje ![]() a teraz uciekam do dentystki na lakierowanie zębów i będe niedługo papa
#1449 | |
Zakorzenienie
|
nie boj sie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tzn jak? ![]() rodzice kupuja nowa lodowe (bo lodowka tego nazwac nie mozna ![]() ![]() ![]() nasz pierwszy powazniejszy sprzet AGD ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest nasz wybór i niczego ani Ja ani Michał nie żałujemy. Jesteśmy dorosłymi osobami i mamy swoje priorytety i marzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zadomowienie
|
"Jak dla mnie" - po prostu takiego zwrotu użyłam
![]() ![]() ![]()
#1452 | ||
Zakorzenienie
|
Witam po milutki weekendzie spędzonym nad morzem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też planujemy ruszyć z wykańczaniem Naszego domku (a potem teściowej) już w tym miesiącu, chociaż troszkę mnie przeraża ile kasy pójdzie na takie rzeczy których praktycznie nie widać a co dopiero wykończeniówka ![]()
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Jozia ja nie wiem co Wam się tak pali do slubu
![]() ![]() ![]() zazdroszczę Wam tych remontów ![]()
#1454 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle jak tak ostatnio rozmawialismy ztz o mieszkanku to już ustalilismy, że kuchnia i łazienka będą w stylu środziemnomorskim a salon w kolonialnym ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysmarowalam się balsamem Dove, który mi sie kojarzy z wakacjami i leżę i pachnę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
no to super ![]() ![]() Coś mi świta, ale nie pamiętam - będziecie mieszkać z teściowa czy się z nią zamieniliście?Budowaliści e domek? Jak masz projekt to zarzuć to sie podjaram ![]() Cytat:
![]() ![]() No 21 lat to dla mnie śmiech na sali i jakby moj brat jak miał 21 lat przyszedł pewnego dnia do rodziców i powiedział, że ślub i on jest dorosły to by go śmiechem zabili ![]() ![]() Ale niektórzy sa dorosli ponad swój wiek. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Madziulka a jak temat trzymania kciuków? ![]() ![]()
![]() |
#1455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lain gratulacje z powodu posiadania pierwszego domowego sprzętu ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- dziewczyny a ja mam takie pytanie- czy jak się ma taki bezprzewodowy internet w domu (np z play czy z orange) to można sobie go odliczyć od podatku jak się ma faktury??? czy to tylko taki stacjonarny internet można odliczac???
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-07-06 o 19:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro to nie jest Wasze docelowe mieszkanko to brak sypialni was najwyżej zmotywuje do szybszego starania się o domek ![]() Z tymi pomponami to dobre bylo ![]()
![]() |
#1457 | ||
Zakorzenienie
|
to musisz sobie chyba wyregulowac przerzutki bo tak nie powinno byc
![]() ![]() ![]() mi tak sie ciezko pod gorke pedalowalo na moim starym rowerze, ale tam nawet nie bylo czego regulowac, bo przerzutki byly do bani ![]() Cytat:
![]() o taka http://www.samsung.com/pl/consumer/d...=RSG5FURS1/XEO ona jest w sklepie internetowym prawie 4 tys. tansza niz w Media Markt ![]() nawet sie nie zastanawiamy gdzie ja kupowac ![]() Cytat:
![]() ![]() TZowi ostatnio podrzucilam do ogladniecia te mieszkanka. stwierdzil, ze fajne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Adwokat diabła
|
Tancerka, wg mnie net to net ;D Masz faktury to odliczasz..
Tak ja myślę..
![]() |
#1459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jejq wybacz ![]() ![]() ![]() Co do domku to moge napisac priva szczegółowo
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Madziulka wiesz ja mieszkam teraz w małym mieście a chcemy przeprowadzić się do Wrocławia, bo wiadomo z pracą lepiej itd
![]() a dojeżdżać codziennie 80km to męczące ![]() ![]()
#1461 |
Adwokat diabła
|
Nie no znowu krewetki
![]() Mi znowu tż zaginął, ja to się z nim mam..
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Madziulka ja poproszę PW o mieszkanku
![]()
#1463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rodzice tż kupili taka na jakiejś promocji 3 tys. taniej niż w sklepie ![]() ![]() ![]() ![]() Dam znać co i jak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie reklamy mnie tak denerwują że na złość robiąc nie kupię tych krewetek choćby nie wiem co!!! a mój tż zaczyna pracę od połowy sierpnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
żeby mój TZ też prace znalazł
![]() ![]() ![]() napiszę Wam coś na PW ![]()
#1467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi to tez chomiki ![]() ![]() a to 4 tys. to nawet nie jakas promocja tylko z tego co widze regularna cena w wiekszosci sklepow internetowych... nawet znalezlismy taki z Krk ![]() ![]() tylko Media Markt szuka naiwnych na wywalenie 10 tys. ![]() jak dobrze, ze sa sklepy internetowe ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurde, myślałam, że na to nie wpadniesz ![]()
![]() |
#1469 |
Adwokat diabła
|
Na szczęście my obydwoje z tż pracujemy
![]() Mój uwielbia swoją pracę, bo palił się do niej od dawien dawna.. robi to co lubi i to najważniejsze.. Krewetki, zUo
![]() |
#1470 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wydatków ponoszonych przez podatnika z tytułu użytkowania sieci Internet w lokalu (budynku) będącym miejscem zamieszkania podatnika w wysokości nieprzekraczającej w roku podatkowym kwoty 760 zł, Znasz limit, wiesz że musisz mieć fakturę na siebie i że odliczamy samo użytkowanie sieci (żadne instalacje modemu itp. nie podlegają odliczeniu), a teraz zwróć uwagę na oznaczenie miejsca użytkowania sieci. Możesz odliczyć tylko tyle tej wydatkowanej kwoty ile przypada na używanie sieci w lokalu (budynku) będącym miejscem zamieszkania. Czyli jeśli masz np. takiego Blueconnecta to jeśli operator da Ci takie zestawienie, na którym będzie wyszczególnione w jakim miejscu ile korzystałaś z neta, to sobie z takiego zestawienia zliczasz tylko te kwoty co wykorzystałaś w swoim miejscu zamieszkania. Tak samo jak ktoś ma telewizję z neostrady i na fakturze ma napisane internet+tv, to nie może tego sobie odliczyć, nawet jak wie ile jest za co. Ja właśnie już jakiś czas temu myślałam o tym, żeby zmajstrować jakieś pisemko do TP S.A., że chcemy żeby nam to rozdzielali na fakturach, ale zapomniałam. Dzięki za przypomnienie ![]() A teraz będą sprawdzać takie rzeczy, bo szukają kasy, a wiedzą, że ludzie próbują wszystko odliczać i czasem się rozpędzą i przeoczą jakiś szczegół. Ja w ubiegłym tygodniu leciałam do urzędu skarbowego ze skróconym aktem urodzenia dziecka klienta, bo urząd chciał sprawdzić czy koleś miał prawo do skorzystania z ulgi podatkowej (ta na dziecko to jest od podatku). ![]() Edit: to samo dotyczy internetu z komórki. Jak masz rozliczenie, z którego wprost wynika ile tego neta używałaś w miejscu zamieszkania, to możesz odliczać. Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-07-06 o 20:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.