Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-06, 17:30   #1441
jozia
Zadomowienie

GG do jozia
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Jozia to Wy sami sobie za wesele płacicie??? ile Wam potrzeba? wiesz dziwię się trochę skoro nie macie pewności, że nazbieracie to ślub nie jest pewny na 100% czy jak? bo teściowa, że Wam nie da to wiem, ale Twoi rodzice?
Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

Szkoda, że nie poszłaś do normalnej pracy, bo bys nie miała kichy. Ale o ile Ci sie nie odechce to studia mozesz później zacząć.
Mi rodzice dokładają do wesela ja mam mieć 6 tys. resztę rodzice płacą ja muszę mieć na oko 12tys. Wiec z mojej strony to pól na pół. Natomiast Tz w zasadzie płaci sam, w zasadzie. Gdyż ojciec obiecał ze pomoże a dziadek przed wyjazdem powiedział ile braknie Michałowi tyle mu dołożą. Prezent bedzie prezentem, a pomoc w weselu drugim.

Mam zapał do nauki bo gdyby nie ona to nawet na studium tak naprawde bym nie poszła. Moze jesli sie uda to zaczne na zime, a moze jeszcze we wrześniu musze jeszcze sie porządnie zastanowic. Po za tym chce mieć wykształcenie a nie tylko liceum i technika:/ Zawsze marzyłam o studiach i wiem ze kiedyś to zrealizuje.
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 17:40   #1442
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
tyle, że jak dla mnie to tango nie salsa
Ale jak dla Ciebie Nie rozumiem.

Ja chcę się zapisać na salsę na jesień, żeby TŻ nauczyć tańczyć w parze no i poza tym lubię salsę i zawsze można ją tańczyć albo na weselach albo innych imprezach. Byłam parę razy na salsotekach i strasznie mi się podobało jak niektóre pary wymiatały, dlatego chcę zacząć się uczyć już na jesień, żeby do ślubu już się czegoś nauczyć. A ten taniec co wkleiłam, to chciałabym na pierwszy taniec. To nie jest tango. Ta para co tańczy bosko wygląda, bo nie tańczą tak sztucznie jak to widać na niektórych filmikach na you tube. Tak lekko im to wyszło. My z TŻ pewnie nie damy rady aż tak długiego tańca tak dobrze wyćwiczyć, ale jak zaczniemy uczyć się choreografii już na wiosnę, to mam nadzieję, że chociaż połowę krótszy damy radę się nauczyć tak żeby nie wyglądało to kwadratowo.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Jadę do Poznania na uczelnie oddać kawałek magisterki
Ja dzisiaj odebrałam od promotora pierwszy rozdział. Myślałam, że będę miała tyle do poprawiania, że lepiej będzie pisać od nowa, ale się okazało, że mi kazał tylko zmienić kolejność dwóch podrozdziałów i trochę bardziej rozbudować trzeci podrozdział, bo za mało napisałam.

Cytat:
W ogóle a propos tych tańców, mi sie nie podobają takie niewiadomo jak wymyślne tańce, ale zatańczone kanciasto, np tak jak ten taniec co Jazz wkleiła - takie chodzenie i stres, żeby dobrze postawic krok.
No co ty. Dla mnie właśnie na tym filmiku ta para się wydawała taka wyluzowana i tak płynnie im to wszystko wyszło. Widać, że albo dużo ćwiczyli albo dobrzy z nich tancerze. No i nie wyglądali na zestresowanych. Chociaż może za dużo się naoglądałam takich zupełnie dennych filmików

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ja wodę termalną znam tylko vichy a tę markę można kupić tylko w aptece
woda termalna fajna.. zwłaszcza na taki upał... ale z drugiej strony straszliwie droga jest
A ile kosztuje?
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 17:48   #1443
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Zawsze marzyłam o studiach i wiem ze kiedyś to zrealizuje.
Jozia ja bym tego nie odkładała... im dłuzej będziesz odkładać tym ciężej będzie ci to zrealizować... a potem zanim skonczysz studia to będziesz mieć 30-tke na karku;-/ u mnie to zawsze była najpierw nauka a potem przyjemności i na pewno rodzice nie pozwoliliby żeby na wesele kase wykładać a żebym nie miała studiów bo nie ma już na to kasy...

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

A ile kosztuje?
koleżanka teraz płaciła 20zł za wodę 150ml z La Roche Posay, a ja płaciłam 39zł za wodę 300ml i dostałam gratis 200ml mleczko do demakijażu również z LaRoche Posay więc wyszło całkiem niedrogo- te wody są baaaardzo wydajne więc to rzadki wydatek i raz na rok można zaszaleć i się dopieścić
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 17:54   #1444
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:

Ja chcę się zapisać na salsę na jesień, żeby TŻ nauczyć tańczyć w parze no i poza tym lubię salsę i zawsze można ją tańczyć albo na weselach albo innych imprezach. Byłam parę razy na salsotekach i strasznie mi się podobało jak niektóre pary wymiatały, dlatego chcę zacząć się uczyć już na jesień, żeby do ślubu już się czegoś nauczyć. A ten taniec co wkleiłam, to chciałabym na pierwszy taniec. To nie jest tango. Ta para co tańczy bosko wygląda, bo nie tańczą tak sztucznie jak to widać na niektórych filmikach na you tube. Tak lekko im to wyszło. My z TŻ pewnie nie damy rady aż tak długiego tańca tak dobrze wyćwiczyć, ale jak zaczniemy uczyć się choreografii już na wiosnę, to mam nadzieję, że chociaż połowę krótszy damy radę się nauczyć tak żeby nie wyglądało to kwadratowo.

Ja dzisiaj odebrałam od promotora pierwszy rozdział. Myślałam, że będę miała tyle do poprawiania, że lepiej będzie pisać od nowa, ale się okazało, że mi kazał tylko zmienić kolejność dwóch podrozdziałów i trochę bardziej rozbudować trzeci podrozdział, bo za mało napisałam.

No co ty. Dla mnie właśnie na tym filmiku ta para się wydawała taka wyluzowana i tak płynnie im to wszystko wyszło. Widać, że albo dużo ćwiczyli albo dobrzy z nich tancerze. No i nie wyglądali na zestresowanych. Chociaż może za dużo się naoglądałam takich zupełnie dennych filmików

A ile kosztuje?
woda zvichów kosztuje koło 20 zł ale nie pamiętam dokładnie pojemności
Stary 2009-07-06, 18:08   #1445
Samoa
Zakorzenienie

lubię góry, ale nie podoba mi sesja ślubna w górach ani trochę.

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
naszą piosenką jest "chcę tu zostać-farba" ale już siostra TZta ją wzieła i ja nie chciałbym mieć takiej samej, chociaż TŻ chciałby ją mieć
skoro jest Wasza i tz chce to przestań się nakręcac na to, z ektos to juz miał, co Cie to obchodzi, to Wasze wesele.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
A co myślicie o piosenkach w języku angielskim na pierwszy taniec? Bo my się z TŻtem zastanawiamy nad taką opcją. Minusem jest to, że rodzinka nie zrozumie tekstu... Musimy to jeszcze przemyśleć.
nie rozumiem po co rodzina ma rozumieć tekst, czy będzie po polsku czy po angielsku nikt sie nie będzie wsłuchiwalPoza tym Wy macie rozumieć

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
wczoraj z teściową i tżtem oglądaliśmy na youtubie pierwsze tańce i doszliśmy do wniosku że to tak mega sztucznie wygląda w 99%... więc na dzień dzisiejszy wszystko mi jedno co zatańczymy
mi tez wszystko jedno, bo tancerzami nie jesteśmy i nie bedziemy sie wydurniać.

Cytat:
wczoraj z tżtem już zaczęliśmy sobie na necie szukać wymarzonej narożnej kanapy ale kurdę strasznie małą powierzchnię spania mają te kanapy nasze minimum to 145 cm szerokości do spania.. jak nie znajdziemy odpowiedniej to będziemy zmuszeni kupić jakąś kanapę i fotele... ale ja mam nadzieję że trafimy na jakiś fajny, niezbyt olbrzymi i nie kosmicznie drogi narożnik z dużą powierzchnią spania
a nie macie sypialni? Czy chcecie do spania dla gości?

Cytat:
Mi rodzice dokładają do wesela ja mam mieć 6 tys. resztę rodzice płacą ja muszę mieć na oko 12tys. Wiec z mojej strony to pól na pół. Natomiast Tz w zasadzie płaci sam, w zasadzie. Gdyż ojciec obiecał ze pomoże a dziadek przed wyjazdem powiedział ile braknie Michałowi tyle mu dołożą. Prezent bedzie prezentem, a pomoc w weselu drugim.

Mam zapał do nauki bo gdyby nie ona to nawet na studium tak naprawde bym nie poszła. Moze jesli sie uda to zaczne na zime, a moze jeszcze we wrześniu musze jeszcze sie porządnie zastanowic. Po za tym chce mieć wykształcenie a nie tylko liceum i technika:/ Zawsze marzyłam o studiach i wiem ze kiedyś to zrealizuje.
wiesz co, jakbym była w takiej sytuacji, że sama musiałabym płacić za studia i sie utrzymywać to nie robiłabym wesela tylko wolała zarobioną kasę przeznaczyć na studia, bo to jednak wazniejsze niż impreza. A najlepiej to bym przełożyla ten ślub, żeby sie odbyl po obronie licencjata.
Mam nadzieję, że macie już sporo odłożone, bo co będzie jak sie za rok okaże, że nie uzbieraliście
W ogóle jak teraz pomyślałam, że musiałabym z tż harować, zeby odłozyć 40 tys. na wesele to w życiu bym się tego nie podjęła, bo to byłaby stara kasy, czasu i sił. Warto harowac na mieszkanie a nie po to, zeby przewalic kasę w jedną noc, ale to moje zdanie. Szkoda mi Was, że teraz msusicie sobie tyle odmawiac, Wasz wybór, obyscie tylko nie powiedzieli po weselu, ze to byla głupia decyzja, bo to tylko jedna noc, impreza jak impreza.

Cytat:
a na mój gust zatańczyli beznadziejnie Ale wiesz co, teraz pomyślałam, że jakbym była u znajomych na weslu i by beznadziejnie zatańczyli to przynajmniej bysmy sie wszyscy posmiali i by było wesołoPrzeciez to ni ekonkurs tańca, chyba liczy sie pomysł i to nie musi byc tak na serio, aczkolwiek boje sie o tango LainBo to jest specyficzny taniec, nie taki do wyklepania kroków, tylko trzeba sie wczuc a ja nie wiem jak to wyjdzie przy tłumie gapiów. Mój kolega chodzi na milongi z żoną i mi opowiadal, że ot jest mega klimatyczne i ni etakie jak na filmach czy w tańcu z gwiazdami.

Cytat:
Jozia ja bym tego nie odkładała... im dłuzej będziesz odkładać tym ciężej będzie ci to zrealizować... a potem zanim skonczysz studia to będziesz mieć 30-tke na karku;-/ u mnie to zawsze była najpierw nauka a potem przyjemności i na pewno rodzice nie pozwoliliby żeby na wesele kase wykładać a żebym nie miała studiów bo nie ma już na to kasy...
Mam znajoma, która ma 27/28 lat zrobiła w zeszłym roku licencjat z pedagogiki na wyższej szkole tego i owego i teraz jest na bezrobociu.

Zrobiłam z 15 km na rowerku i padam, myślałam, ze nie wróce do domu, jechalismy przez las i w niektorych momentach na najlzejszej przrzutce jechałam jak na najcięższej. Ale będę dziś spała
Stary 2009-07-06, 18:09   #1446
asiulek1705
Wtajemniczenie

Nadrobiłam całe 5 dni mojej nieobecności, nie dało mi to spokoju
Stary 2009-07-06, 18:19   #1447
Samoa
Zakorzenienie

A ja właśnie patrzyłam na allegro, bo tż wrzucił wczoraj ofertę rodziców i już 303 osoby oglądały tylko gorzej, bo ludzie piszą do niego maile, bo przez swoje konto założył i ma stos maili na skrzynce mimo, ze w treści napisał, żeby pisali na inny adres i dzwonili do jego mamy, ludzie to są tępi
Idę się wykąpać, bo jestem cala z błota, bo jeździlam przez kałuże i nawet but mi został w błocie jak stanęłam nogą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 18:29   #1448
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa niestety nie będziemy mieli narazie sypialni jako takiej- będziemy mieli aby jeden pokój który będzie pokojem dziennym a w nocy będzie się zamieniał w sypialnię poprzez rozłożenie jakiegoś łoża- marzy nam się narożna kanapa z funkcją spania ale tżta ciocia już nam wlasnie powiedziała że ona niedawno robiła remont mieszkania i kupowała narożną kanapę która jest duuuża i nam pokaże jaką ona ma i jak nam się spodoba to da nam namiary bo to nie w naszym mieście jest

a ja właśnie dostałam @ więc jestem aniołkiem spragnionym czułości... a tżcik dziś nie przyjedzie bo robi nam mieszkanko z resztą cały weekend siedzielismy razem wiec dziś jakoś przeżyje
a teraz uciekam do dentystki na lakierowanie zębów i będe niedługo papa
Stary 2009-07-06, 18:38   #1449
lain
Zakorzenienie

Cytat:
aczkolwiek boje sie o tango Lain
nie boj sie spokojna twoja rozczochrana

Cytat:
jechalismy przez las i w niektorych momentach na najlzejszej przrzutce jechałam jak na najcięższej

tzn jak?

rodzice kupuja nowa lodowe (bo lodowka tego nazwac nie mozna), wiec lada dzien dostaniemy z TZem lodoweczke tzn. poki co postoi w domu na wsi i na nas poczeka
nasz pierwszy powazniejszy sprzet AGD
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:42   #1450
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:

wiesz co, jakbym była w takiej sytuacji, że sama musiałabym płacić za studia i sie utrzymywać to nie robiłabym wesela tylko wolała zarobioną kasę przeznaczyć na studia, bo to jednak wazniejsze niż impreza. A najlepiej to bym przełożyla ten ślub, żeby sie odbyl po obronie licencjata.
Mam nadzieję, że macie już sporo odłożone, bo co będzie jak sie za rok okaże, że nie uzbieraliście
W ogóle jak teraz pomyślałam, że musiałabym z tż harować, zeby odłozyć 40 tys. na wesele to w życiu bym się tego nie podjęła, bo to byłaby stara kasy, czasu i sił. Warto harowac na mieszkanie a nie po to, zeby przewalic kasę w jedną noc, ale to moje zdanie. Szkoda mi Was, że teraz msusicie sobie tyle odmawiac, Wasz wybór, obyscie tylko nie powiedzieli po weselu, ze to byla głupia decyzja, bo to tylko jedna noc, impreza jak impreza.
Ale wesele to Nasza decyzja. A rodzice jak najbardziej mnie wspierają. Nie wyobrażam sobie aby rodzice za mnie płacili za szkołe skoro jestem juz dorosła i wiem ile co kosztuje. Mam swoje pragnienia ale potrafie sobie tego odmówić bo małżeństwo jest jedna ważną rzecza w moim zyciu. A wiem ze Michał bedzie mnie tym bardziej wspierał po slubie abym skonczyla licencjata.

To jest nasz wybór i niczego ani Ja ani Michał nie żałujemy. Jesteśmy dorosłymi osobami i mamy swoje priorytety i marzenia.
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:45   #1451
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
"Jak dla mnie" - po prostu takiego zwrotu użyłam Chodziło mi o to, że nie wydaje mi się to być salsą i być może to jest tango ale nie jestem pewna Myślałam, że Ty myślałaś że to salsa jest bo najpierw mówiłaś o salsotekach a potem wkleiłaś ten taniec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 18:54   #1452
madziulka_
Zakorzenienie

Witam po milutki weekendzie spędzonym nad morzem
Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
a i zapomniałam Wam napisać jaką moja sis miała piosenkę na pierwszy taniec: Wodecki-Oczarowanie.

a mi sie podoba jak na razie piosenka zaśpiewana przez Katarzynę Skrzynecka i Roberta Janowskiego - ten którego kocham

a Wy macie jakieś typy??

bo ja teraz mam za duzo woplnego czasu i teraz o wszystkim myslę

ogólnie nie moge sie doczekac tego dnia
My chcemy na 99,9% 'Wielką miłość'

Cytat:
ja nie mam żadnego typu na piosenkę na pierwszy taniec.. powiedziałam tżtowi że to jego misja znaleźć coś na ten pierwszy taniec i zaczął sobie jaja robić i mi puszczać jakieś głupawe melodyjki a ja miałam zgadywać co to za piosenki- ale się uśmiałam- tż jakieś stare smęty zapuszczał i udawał że jest mega romantyczny wczoraj z teściową i tżtem oglądaliśmy na youtubie pierwsze tańce i doszliśmy do wniosku że to tak mega sztucznie wygląda w 99%... więc na dzień dzisiejszy wszystko mi jedno co zatańczymy

nooo mnie nie ma i nawet nie mam co tu nadrabiać
a tak ogólnie to właśnie najadłam się sledzi i czekam aż muffinki się upieką

a jeszcze jedną nowiną jest to że dziś przyjechały cegły i cement i pustaki do budowy naszego ganeczku pan fachowiec wreszcie ma czas więc teraz remont ruszy pełną parą

wczoraj z tżtem już zaczęliśmy sobie na necie szukać wymarzonej narożnej kanapy ale kurdę strasznie małą powierzchnię spania mają te kanapy nasze minimum to 145 cm szerokości do spania.. jak nie znajdziemy odpowiedniej to będziemy zmuszeni kupić jakąś kanapę i fotele... ale ja mam nadzieję że trafimy na jakiś fajny, niezbyt olbrzymi i nie kosmicznie drogi narożnik z dużą powierzchnią spania
Ojj to przewalone że nie będziecie mieć oddzielnej sypialni, gdzie dałoby radę postawić chociaż łoże..

My też planujemy ruszyć z wykańczaniem Naszego domku (a potem teściowej) już w tym miesiącu, chociaż troszkę mnie przeraża ile kasy pójdzie na takie rzeczy których praktycznie nie widać a co dopiero wykończeniówkaN o nic pożyjemy zobaczymy

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:57   #1453
kaska87
Zakorzenienie

Jozia ja nie wiem co Wam się tak pali do slubu studia odkładać bo ślub młodzi jesteście Twój TZ ma 21 lat wg mnie facet powinien mieć te chociaż 25 lat ale oko Wasza sprawa, tylko żeby Ci się te studia nie odwidziały bo teraz bez studiów z praca ciężko

zazdroszczę Wam tych remontów

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 19:06   #1454
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa niestety nie będziemy mieli narazie sypialni jako takiej- będziemy mieli aby jeden pokój który będzie pokojem dziennym a w nocy będzie się zamieniał w sypialnię poprzez rozłożenie jakiegoś łoża- marzy nam się narożna kanapa z funkcją spania ale tżta ciocia już nam wlasnie powiedziała że ona niedawno robiła remont mieszkania i kupowała narożną kanapę która jest duuuża i nam pokaże jaką ona ma i jak nam się spodoba to da nam namiary bo to nie w naszym mieście jest
ahaMożecie też zrobić kanapę na wymiar

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
nie boj sie spokojna twoja rozczochrana

tzn jak?

rodzice kupuja nowa lodowe (bo lodowka tego nazwac nie mozna), wiec lada dzien dostaniemy z TZem lodoweczke tzn. poki co postoi w domu na wsi i na nas poczeka
tzn. tak strasznie ciężko mi się pedałowałoKupują tą side by side?Fajne one są, zwłaszcza ta funkcja robienia loduJak w naszej przyszłej kuchni będzie miejsce to taką własnie chcemy, ale póki co mamy taka normalnąA dzis sobie przypomnialam, ze można kupic taką do zabudowy, tez mi sie podobaFajnie juz cos mieć
W ogóle jak tak ostatnio rozmawialismy ztz o mieszkanku to już ustalilismy, że kuchnia i łazienka będą w stylu środziemnomorskim a salon w kolonialnymNie mogę się doczekać aż kupimyPrawdopodobnie w przyszłym tygodniu podjedziemy z tż do dewelopera na wstępne oględziny Nie będziemy jeszcze kupować, ale chcemy sie zorientować czy jest w ogóle o czym myśleć, bo jak to się okaże kicha to na razie na nic nie patrzymy i olewamy temat mieszkania.

Cytat:
Ale wesele to Nasza decyzja. A rodzice jak najbardziej mnie wspierają. Nie wyobrażam sobie aby rodzice za mnie płacili za szkołe skoro jestem juz dorosła i wiem ile co kosztuje. Mam swoje pragnienia ale potrafie sobie tego odmówić bo małżeństwo jest jedna ważną rzecza w moim zyciu. A wiem ze Michał bedzie mnie tym bardziej wspierał po slubie abym skonczyla licencjata.

To jest nasz wybór i niczego ani Ja ani Michał nie żałujemy. Jesteśmy dorosłymi osobami i mamy swoje priorytety i marzenia.
no to dobrze, że jesteście tacy dorośliGood luck

Wysmarowalam się balsamem Dove, który mi sie kojarzy z wakacjami i leżę i pachnę A jutro muszę pomalowac paznokcie u stopek, bo mi lakier odprysnął z jednego paznokcia a mam na czerwono pomalowane i wyglądam jak wiejska baba W ogóle tak sie zmęczyłam na rowerze, że byłam cała czerwona na buzi to juz w ogóle Rosjanka z bazaru tylko niebieskich cieni brakowalo

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
My też planujemy ruszyć z wykańczaniem Naszego domku (a potem teściowej) już w tym miesiącu, chociaż troszkę mnie przeraża ile kasy pójdzie na takie rzeczy których praktycznie nie widać a co dopiero wykończeniówkaN o nic pożyjemy zobaczymy

no to superA wracacie czy będziecie nadzorować prace wirtualnie?
Coś mi świta, ale nie pamiętam - będziecie mieszkać z teściowa czy się z nią zamieniliście?Budowaliści e domek? Jak masz projekt to zarzuć to sie podjaram

Cytat:
Jozia ja nie wiem co Wam się tak pali do slubu studia odkładać bo ślub młodzi jesteście Twój TZ ma 21 lat wg mnie facet powinien mieć te chociaż 25 lat ale oko Wasza sprawa, tylko żeby Ci się te studia nie odwidziały bo teraz bez studiów z praca ciężko

ja tez im zazdroszczę, ale tak pozytywnie, bo wiem, ze kiedyś tam tez będę urządzać domekAle sie musicie cieszyć dziewczyny
No 21 lat to dla mnie śmiech na sali i jakby moj brat jak miał 21 lat przyszedł pewnego dnia do rodziców i powiedział, że ślub i on jest dorosły to by go śmiechem zabili Albo raczej on by najpierw zabił śmiechem laske, która sie zciśnieniowała na ślub w tym wieku
Ale niektórzy sa dorosli ponad swój wiek.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Madziulka a jak temat trzymania kciuków?A napisałaś o tej modowej stronce i prosiłam, żebys wkleiła linka, bo nie wiem co to, możesz wkleić?
Stary 2009-07-06, 19:15   #1455
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
......A wiem ze Michał bedzie mnie tym bardziej wspierał po slubie abym skonczyla licencjata.....
oj Jozia Jozia coś to troszkę dziwnie u was jest z kolejnością... ledwo 20 lat skończyliście, ani studiów nie macie skończonych (nawet zaczętych), ani pracy stałej a tak na ten ślub się palicie jak nie wiem... ja się tam nie wtrącam i nie będę wam zmieniać myslenia ale mój poukładany w innej kolejności móżdżek troszkę tego nie pojmuje... zamiast dążyć do tego by jak najszybciej zdobyć porządne wykształcenie po maturze to wy wolicie kasę na wesele przeznaczyć a szkołę przełożyć mówisz że Michał będzie cię wspierał żebyś skonczyła licencjata- niby jak- będzie cię dopingował z pomponami żebyś na studia poszła??? masz teraz okazję a ty ją odkładasz... niech cię lepiej ten twój Michał zdopinguje żebyś natychmiast szła na studia i zdobywała tak ważne w dzisiejszych czasach wykształcenie...

Cytat:

Ojj to przewalone że nie będziecie mieć oddzielnej sypialni, gdzie dałoby radę postawić chociaż łoże..
eee tak zaraz przewalone- będziemy mieli taką 40 metrową kawalerkę jakby z kuchnią, łazienką i pokojem i osobnym wejściem co i tak uważam już za szczęście że nie będziemy musieli mieszkać bezpośrednio z rodzicami i brak łoża jak do sypialni nie jest żadną tragedią wiele osób zaczyna od kawalerki i dopiero z czasem się dorabia czegoś więcej więc i na małżeńskie łoże przyjdzie czas a teraz mogę spać i na materacu hehehe byle by móc spać razem

Lain gratulacje z powodu posiadania pierwszego domowego sprzętu

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

dziewczyny a ja mam takie pytanie- czy jak się ma taki bezprzewodowy internet w domu (np z play czy z orange) to można sobie go odliczyć od podatku jak się ma faktury??? czy to tylko taki stacjonarny internet można odliczac???

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-07-06 o 19:10
Stary 2009-07-06, 19:19   #1456
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
oj Jozia Jozia coś to troszkę dziwnie u was jest z kolejnością... ledwo 20 lat skończyliście, ani studiów nie macie skończonych (nawet zaczętych), ani pracy stałej a tak na ten ślub się palicie jak nie wiem... ja się tam nie wtrącam i nie będę wam zmieniać myslenia ale mój poukładany w innej kolejności móżdżek troszkę tego nie pojmuje... zamiast dążyć do tego by jak najszybciej zdobyć porządne wykształcenie po maturze to wy wolicie kasę na wesele przeznaczyć a szkołę przełożyć mówisz że Michał będzie cię wspierał żebyś skonczyła licencjata- niby jak- będzie cię dopingował z pomponami żebyś na studia poszła??? masz teraz okazję a ty ją odkładasz... niech cię lepiej ten twój Michał zdopinguje żebyś natychmiast szła na studia i zdobywała tak ważne w dzisiejszych czasach wykształcenie...

eee tak zaraz przewalone- będziemy mieli taką 40 metrową kawalerkę jakby z kuchnią, łazienką i pokojem i osobnym wejściem co i tak uważam już za szczęście że nie będziemy musieli mieszkać bezpośrednio z rodzicami i brak łoża jak do sypialni nie jest żadną tragedią wiele osób zaczyna od kawalerki i dopiero z czasem się dorabia czegoś więcej więc i na małżeńskie łoże przyjdzie czas a teraz mogę spać i na materacu hehehe byle by móc spać razem

Lain gratulacje z powodu posiadania pierwszego domowego sprzętu

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

dziewczyny a ja mam takie pytanie- czy jak się ma taki bezprzewodowy internet w domu (np z play czy z orange) to można sobie go odliczyć od podatku jak się ma faktury??? czy to tylko taki stacjonarny internet można odliczac???
o internet to pytanie do Jazz, na mój chłopski rozum internet to internet i będzie można
Skoro to nie jest Wasze docelowe mieszkanko to brak sypialni was najwyżej zmotywuje do szybszego starania się o domek
Z tymi pomponami to dobre bylo
Stary 2009-07-06, 19:20   #1457
lain
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. tak strasznie ciężko mi się pedałowało
to musisz sobie chyba wyregulowac przerzutki bo tak nie powinno byc ja nawet pod pionowe gorke w Pieskowej Skale wjezdzalam na luzaka tylko trzeba szybko pedalowac zeby nie poleciec w dol
mi tak sie ciezko pod gorke pedalowalo na moim starym rowerze, ale tam nawet nie bylo czego regulowac, bo przerzutki byly do bani

Cytat:
Kupują tą side by side?Fajne one są, zwłaszcza ta funkcja robienia loduJak w naszej przyszłej kuchni będzie miejsce to taką własnie chcemy, ale póki co mamy taka normalnąA dzis sobie przypomnialam, ze można kupic taką do zabudowy, tez mi sie podobaFajnie juz cos mieć
taka wlasnie side by side
o taka http://www.samsung.com/pl/consumer/d...=RSG5FURS1/XEO

ona jest w sklepie internetowym prawie 4 tys. tansza niz w Media Markt
nawet sie nie zastanawiamy gdzie ja kupowac

Cytat:
Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu podjedziemy z tż do dewelopera na wstępne oględziny Nie będziemy jeszcze kupować, ale chcemy sie zorientować czy jest w ogóle o czym myśleć, bo jak to się okaże kicha to na razie na nic nie patrzymy i olewamy temat mieszkania.
to sie dowiadujcie i zdawajcie relacje nam Wieliczka tez po drodze
TZowi ostatnio podrzucilam do ogladniecia te mieszkanka. stwierdzil, ze fajne
Stary 2009-07-06, 19:21   #1458
BlackAngel
Adwokat diabła

Tancerka, wg mnie net to net ;D Masz faktury to odliczasz..
Tak ja myślę..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 19:25   #1459
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:

A Wy zdecydowaliscie jednaka narazie wynająć coś a dopiero a w dalszej przyszłości remontować dom?
Cytat:
ahaMożecie też zrobić kanapę na wymiar

tzn. tak strasznie ciężko mi się pedałowałoKupują tą side by side?Fajne one są, zwłaszcza ta funkcja robienia loduJak w naszej przyszłej kuchni będzie miejsce to taką własnie chcemy, ale póki co mamy taka normalnąA dzis sobie przypomnialam, ze można kupic taką do zabudowy, tez mi sie podobaFajnie juz cos mieć
W ogóle jak tak ostatnio rozmawialismy ztz o mieszkanku to już ustalilismy, że kuchnia i łazienka będą w stylu środziemnomorskim a salon w kolonialnymNie mogę się doczekać aż kupimyPrawdopodobnie w przyszłym tygodniu podjedziemy z tż do dewelopera na wstępne oględziny Nie będziemy jeszcze kupować, ale chcemy sie zorientować czy jest w ogóle o czym myśleć, bo jak to się okaże kicha to na razie na nic nie patrzymy i olewamy temat mieszkania.

no to dobrze, że jesteście tacy dorośliGood luck

Wysmarowalam się balsamem Dove, który mi sie kojarzy z wakacjami i leżę i pachnę A jutro muszę pomalowac paznokcie u stopek, bo mi lakier odprysnął z jednego paznokcia a mam na czerwono pomalowane i wyglądam jak wiejska baba W ogóle tak sie zmęczyłam na rowerze, że byłam cała czerwona na buzi to juz w ogóle Rosjanka z bazaru tylko niebieskich cieni brakowalo

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

no to superA wracacie czy będziecie nadzorować prace wirtualnie?
Coś mi świta, ale nie pamiętam - będziecie mieszkać z teściowa czy się z nią zamieniliście?Budowaliści e domek? Jak masz projekt to zarzuć to sie podjaram

ja tez im zazdroszczę, ale tak pozytywnie, bo wiem, ze kiedyś tam tez będę urządzać domekAle sie musicie cieszyć dziewczyny
No 21 lat to dla mnie śmiech na sali i jakby moj brat jak miał 21 lat przyszedł pewnego dnia do rodziców i powiedział, że ślub i on jest dorosły to by go śmiechem zabili Albo raczej on by najpierw zabił śmiechem laske, która sie zciśnieniowała na ślub w tym wieku
Ale niektórzy sa dorosli ponad swój wiek.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Madziulka a jak temat trzymania kciuków?A napisałaś o tej modowej stronce i prosiłam, żebys wkleiła linka, bo nie wiem co to, możesz wkleić?
E kciuki to można popuścić.
Jejq wybaczChyba nie widziałam Twojego posta(czasami nie czytam kilku stron)A stronak to stylio.pl, nick moge Ci podać na priva bo tak to się wstydzę
Co do domku to moge napisac priva szczegółowo

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 19:27   #1460
kaska87
Zakorzenienie

Madziulka wiesz ja mieszkam teraz w małym mieście a chcemy przeprowadzić się do Wrocławia, bo wiadomo z pracą lepiej itd
a dojeżdżać codziennie 80km to męczące ale jakby co to dom jest

Stary 2009-07-06, 19:28   #1461
BlackAngel
Adwokat diabła

Nie no znowu krewetki

Mi znowu tż zaginął, ja to się z nim mam..

Stary 2009-07-06, 19:32   #1462
kaska87
Zakorzenienie

Madziulka ja poproszę PW o mieszkanku

Stary 2009-07-06, 19:37   #1463
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
to musisz sobie chyba wyregulowac przerzutki bo tak nie powinno byc ja nawet pod pionowe gorke w Pieskowej Skale wjezdzalam na luzaka tylko trzeba szybko pedalowac zeby nie poleciec w dol
mi tak sie ciezko pod gorke pedalowalo na moim starym rowerze, ale tam nawet nie bylo czego regulowac, bo przerzutki byly do bani

taka wlasnie side by side
o taka http://www.samsung.com/pl/consumer/d...=RSG5FURS1/XEO

ona jest w sklepie internetowym prawie 4 tys. tansza niz w Media Markt
nawet sie nie zastanawiamy gdzie ja kupowac

to sie dowiadujcie i zdawajcie relacje nam Wieliczka tez po drodze
TZowi ostatnio podrzucilam do ogladniecia te mieszkanka. stwierdzil, ze fajne
oj mozliwe, ze trzeba wyregulowaćDo przodu jechałam, tylko byłam tak zmęczona, że dla mnie każda byle górka to była góra
Rodzice tż kupili taka na jakiejś promocji 3 tys. taniej niż w sklepieTz taka chce, ja sie waham miedzy taką a taką do zabudowy, bo fajna tak tajna lodówka Ja mam tutaj w domu dwie taki eogromne w spiżarniI obie na max pełne, jak córka chomik to rodzice też chomiki
Dam znać co i jakNajwyżej będziesz moja sąsiadka i będę Ci podrzucać dzieci

Cytat:
A Wy zdecydowaliscie jednaka narazie wynająć coś a dopiero a w dalszej przyszłości remontować dom?

E kciuki to można popuścić.
Jejq wybaczChyba nie widziałam Twojego posta(czasami nie czytam kilku stron)A stronak to stylio.pl, nick moge Ci podać na priva bo tak to się wstydzę
Co do domku to moge napisac priva szczegółowo
no to daj na priv, bo ciekawa jestem co toA o domku to jak chcesz to tez możesz skoro juz spytałamAle jak to problem to spoko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 19:39   #1464
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Tancerka, wg mnie net to net ;D Masz faktury to odliczasz..
Tak ja myślę..
ja też tak myślałam ale tata mówi żebym to sprawdziła bo on to nie jest taki pewien... i zburzył mój światopogląd że internet to internet i można odliczac więc postanowiłam zasięgnąć rad wszechstronnie uzdolnionych i wszechwiedzących wizażanek
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Nie no znowu krewetki
takie reklamy mnie tak denerwują że na złość robiąc nie kupię tych krewetek choćby nie wiem co!!!

a mój tż zaczyna pracę od połowy sierpnia szczyt marzeń to to nie jest ale przynajmniej nie będzie tyrał za 600zł na stażu nie wiem dokładnie ile będzie zarabiał bo ma pojechać się dogadać ale z tego co szef mówił to spokojnie się utrzymamy ( bo mieszkając u rodziców nie musimy rachunków płacić tylko samo jedzenie, utrzymanie auta i drobne przyjemności). od razu spokojniejsza jestem bo troszkę zaczęłam się obawiać co to będzie jak do ślubu żadne z nas pracy nie znajdzie ale teraz przynajmniej wiem że z głodu nie umrzemy jeszcze jak ja parę groszy do domu przyniosę choćby z głupiego stażu to będzie ok
Stary 2009-07-06, 19:44   #1465
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a mój tż zaczyna pracę od połowy sierpnia szczyt marzeń to to nie jest ale przynajmniej nie będzie tyrał za 600zł na stażu nie wiem dokładnie ile będzie zarabiał bo ma pojechać się dogadać ale z tego co szef mówił to spokojnie się utrzymamy ( bo mieszkając u rodziców nie musimy rachunków płacić tylko samo jedzenie, utrzymanie auta i drobne przyjemności). od razu spokojniejsza jestem bo troszkę zaczęłam się obawiać co to będzie jak do ślubu żadne z nas pracy nie znajdzie ale teraz przynajmniej wiem że z głodu nie umrzemy jeszcze jak ja parę groszy do domu przyniosę choćby z głupiego stażu to będzie ok
o to fajnieA gdzie będzie pracował?
Stary 2009-07-06, 19:44   #1466
kaska87
Zakorzenienie

żeby mój TZ też prace znalazł póki co się nie garnie wkurza mnie on
napiszę Wam coś na PW

Stary 2009-07-06, 19:44   #1467
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzice tż kupili taka na jakiejś promocji 3 tys. taniej niż w sklepieTz taka chce, ja sie waham miedzy taką a taką do zabudowy, bo fajna tak tajna lodówka Ja mam tutaj w domu dwie taki eogromne w spiżarniI obie na max pełne, jak córka chomik to rodzice też chomiki

moi to tez chomiki jakby byla jakas kleska to spokojnie bysmy sobie pozyli dosc dlugo na naszych zapasach
a to 4 tys. to nawet nie jakas promocja tylko z tego co widze regularna cena w wiekszosci sklepow internetowych... nawet znalezlismy taki z Krk a w jednym daja gratis 24 puszki coli
tylko Media Markt szuka naiwnych na wywalenie 10 tys.
jak dobrze, ze sa sklepy internetowe

Cytat:
Dam znać co i jakNajwyżej będziesz moja sąsiadka i będę Ci podrzucać dzieci
a ja Tobie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 19:51   #1468
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
moi to tez chomiki jakby byla jakas kleska to spokojnie bysmy sobie pozyli dosc dlugo na naszych zapasach
a to 4 tys. to nawet nie jakas promocja tylko z tego co widze regularna cena w wiekszosci sklepow internetowych... nawet znalezlismy taki z Krk a w jednym daja gratis 24 puszki coli
tylko Media Markt szuka naiwnych na wywalenie 10 tys.
jak dobrze, ze sa sklepy internetowe
no oni dostali całą lodówkę pełną coca coliMy też się klęski nie boimy, cała spiżarnia oprócz dówch wielkich lodówek to jeeden wielki regał z jedzeniem a do tego mamy jeszcze w kotłowni wielki regal z przetworami typu ogórki kiszone i konserwowe, kompoty, przeciery pomidorowe, sałatki z ogórków, moze nas śnieg zasypac a my przezyjemy(juz pomijam spory zapas tłuszczyku, który posiadają wszyscy poza moim bratema ja walczę, ale nie wiem czy to rozsądne z punktu widzenia moich szans przeżycia w głuszy)

Cytat:
a ja Tobie
kurde, myślałam, że na to nie wpadniesz
Stary 2009-07-06, 19:52   #1469
BlackAngel
Adwokat diabła

Na szczęście my obydwoje z tż pracujemy
Mój uwielbia swoją pracę, bo palił się do niej od dawien dawna.. robi to co lubi i to najważniejsze..

Krewetki, zUo

Stary 2009-07-06, 19:53   #1470
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
A my z TŻ w taki sposób będziemy mieć pralkę, bo TŻ babcia sobie kupiła, ale ładowaną od góry, ale jednak jej się to nie podoba i kupi sobie nową, a tą my dostaniemy

Cytat:
To pogadamy jak księgowa z księgową W ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych w art. 26 ust. 1 pkt. 6a jest napisane, że można odliczyć od dochodu, a nie od podatku
wydatków ponoszonych przez podatnika z tytułu użytkowania sieci Internet w lokalu (budynku) będącym miejscem zamieszkania podatnika w wysokości nieprzekraczającej w roku podatkowym kwoty 760 zł,
Znasz limit, wiesz że musisz mieć fakturę na siebie i że odliczamy samo użytkowanie sieci (żadne instalacje modemu itp. nie podlegają odliczeniu), a teraz zwróć uwagę na oznaczenie miejsca użytkowania sieci. Możesz odliczyć tylko tyle tej wydatkowanej kwoty ile przypada na używanie sieci w lokalu (budynku) będącym miejscem zamieszkania. Czyli jeśli masz np. takiego Blueconnecta to jeśli operator da Ci takie zestawienie, na którym będzie wyszczególnione w jakim miejscu ile korzystałaś z neta, to sobie z takiego zestawienia zliczasz tylko te kwoty co wykorzystałaś w swoim miejscu zamieszkania.

Tak samo jak ktoś ma telewizję z neostrady i na fakturze ma napisane internet+tv, to nie może tego sobie odliczyć, nawet jak wie ile jest za co. Ja właśnie już jakiś czas temu myślałam o tym, żeby zmajstrować jakieś pisemko do TP S.A., że chcemy żeby nam to rozdzielali na fakturach, ale zapomniałam. Dzięki za przypomnienie

A teraz będą sprawdzać takie rzeczy, bo szukają kasy, a wiedzą, że ludzie próbują wszystko odliczać i czasem się rozpędzą i przeoczą jakiś szczegół. Ja w ubiegłym tygodniu leciałam do urzędu skarbowego ze skróconym aktem urodzenia dziecka klienta, bo urząd chciał sprawdzić czy koleś miał prawo do skorzystania z ulgi podatkowej (ta na dziecko to jest od podatku).

Edit: to samo dotyczy internetu z komórki. Jak masz rozliczenie, z którego wprost wynika ile tego neta używałaś w miejscu zamieszkania, to możesz odliczać.

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-07-06 o 20:02
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości