|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() ![]() jak to nie ma efektu.. super wyglada ![]() moj tez mial skracane spodnie;D Cytat:
wiec jest luz
|
|
|
#4502 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co zrobić tacy są ludzie, swojego nie pilnują tylko do innych się wpieprzają... Zapewne mają jakiś problem emocjonalny ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() :ee k:![]() ![]() ![]() :ee k:![]() ![]() ![]() :ee k: a jeszcze tylko 4 tygodnie niecałe!!
|
|||
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
kliwia ekstra ten garniak! a czy Twój TŻ planuje coś zrobić z bródką na ślub, czy taka zostaje? bo mój też jest "owłosiony"
na twarzy
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka zazdroszcze taniego, ale na allegronie mozemy zrobic takiego zakupu bo moj tz jest niewymiarowy
![]() baja tak tak znajde tanszy juz mam jeden sklep na oku ![]() ![]() martucha no co za skromnosc ![]() kasiuha broda i wasy zostaja!! jakby zgolil to bym za niego nie wyszla Nie wyobrazam go sobie bez zarostu hihihihna pewno ja sobie wyrowna i poprzycina ale nie za mocno ![]() ps. robiac prasowanie oparzylam sie zelazkiem na brzychu, mam 15cm szrame pod pepkiem, wygladam jak po cesarskim cieciu, a szrama jest prawie granatowa
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-07-06 o 23:24 |
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
groszku nasze wesele za 3 tygodnie a też tego nie mamy
jutro mam obronę (licencjat) więc mało czasu (na wizaż zawsze jest czas ) ale w środę bierzemy się do pracy
|
|
#4506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie są wcale wstretne-nie obrażaj tych, które takie sobie wybrały kliwiuś niby z której strony ten twój TZ niewymiarowy jest? PS. taaa ja mojemu powiedziałam, ze jak obetnie wlosy to za neigo nie wyjde....powiedzial,z e obetnie po ślubie :p
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2009-07-06 o 23:27 |
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
strobli serio nie wymierowy, a to dlatego ze nie jest za wysoki
i marynarke powinien miec mniejsza a portki od rozmiaru wiekszego, na szczecie ta ciut wieksza marynarka ukladala sie o niebo leppiej dobrzew ze mozna poprawiac hhaGeneralnie to on ma ze spodniami klopot zawsze bo jest szeroki w udach i mu sie kieszenie od gajerkowych portek zawsze rozlaza ![]() A r marynarkacfh rozchodzi sie na tylku rozmiar odpowiedni, a w rozmiarze wiekszym rekawy do kolan ![]() Ja się umowilam z Tz ze po 40 sie zgoli ![]() Jakby on teraz zgolil sie to by sie go o dowod pytali w nocnym Cholera na allegro same ładne kamizelki to ecru, w chciclalam popatrzec jakie sa wzory
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia te kamizelki są regulowane z tyłu więc wystarczy wybrać rozmiar (nawet jak nie ma idealnego) i dopasować do siebie
![]() powiedzcie mi proszę a najlepiej narysujcie jak się zapina musznik bo ni chusteczki nie wiem jak
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2009-07-06 o 23:47 |
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka musznik ma haczuk
cos na ksztalst zapiecia od strojow kapielowych ;]No wlasnie dzis tz mierzyl kamizelke, i mimo dopasowania paskiem tylnym, trzeba by zwezac, bo dostawala, przy pachach
|
|
|
|
#4510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4511 |
|
Zadomowienie
|
kliwiuś hehe wiesz co, mój TŻ się ze mnie nabijał, że kobity to mają głupio, latają po te suknie, przymierzają, przerabiają, wybierają 2 miesiące, a on wszedł, włożył garnitur i od razu pasował.... a tu jednak proszę, niektózy mężczyźni są jednak do nas, kobiet, podobni
mój TZ ma srebrny musznik i "ścierkę" (jak nazwał wypustkę) , a Ty jaki chciałaś kolor? albo co zamiast musznika? skoro napisałaś, że nie przewidywaliście takiego kompletu?pamiętacie jak wam pisałam, że mi 6-osobowa rodizna odmówiła? sięgnęliśmy (za waszą namową) po listę rezerwową i pojechaliśmy wczoraj do kuzynki mojego taty-swego czasu byli bardzo blisko ze sobą-i od razu potwierdzili przybycie było bardzo sympatycznie i wiecie co, w zasadzie to sie cieszę, że to ta rodzina będzie, bo są o wiele sympatyczniejsi, niż tamci na początku tłumaczyłam sobie, że ona chce dobrze, że nie robi tego złośliwie, ale nie, teraz to jestem pewna, że ona i moja ciocia z "wielkiego świata" mają własną wizję NASZEGO ślubu i co chwila się muszę z nimi kłócić...tak, kłócić, bo obracanie w żart, tłumaczenie na spokojnie, że tego i tego nie chcemy, chcemy to i tamto, a to i owo będzie takie a nie inne nie przynosi rezultatów, one swoje np ciotka do mnie wczoraj dzwoni i pyta, ile będzie malych druhenek, bo ona im sukienki kupi, bo akurat u nich promocja jakaś. To ja mówię, ze nie będzie małych druhenek, ani dużych, tylko jedna świadkowa. A ta, że jak to, ze na całym świecie są a ja coś wymyślam. To mowie, gdzie na żywo ostatnio widziała takie coś, ona mi mowi, ze u X na weselu jak byli...tylko że X wychodziła za niemiłosiernie bogatego amerykanina, który ma w USA i w całej Europie sieć restauracji....ja powiedziąłam,ze to polskie wesele i u nas tak się nie robi (bo mnie wkurzyła). A ona dalej swoje, że mam podać wzrost tych dziewczynek, ona kupi fioletowe sukieneczki bo piekne są (swoją drogą jak wszystko na salil jest bordowo-złote to skąd nagle fiolet??) to ja mówię, że to jest nasze wesele koniec kropka nie bedzie druhenek...wrrrrr taka niby pierdoła a nie przekonasz, czemu ludzie nie organizują własnych ślubów, tak jak chcą? tylko się potem wpychaja w innych plany? babcia to samo....wytargała z jakiejś gazety głowe i mam się tak uczesac, bo to modne teraz - dopinany warkocz opleciony wokół głowy mowie, że nie, a ona że mam się tak uczesać, bo moja mama ma moją kitkę, kiedy pierwszy raz ścinalam włosy, to akurat sobie dopnę ufffff musiałam się komuś wyżalić....TŻtowi nie moge, bo on ma dość gadania tej mojej ciotki, to nie chce go jeszcze bardziej do niej zniechęcac.....
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
strobli kochana, tż w sklepie mierzył srebrny
i był za srerbny i nie pasowął do jego karnacji za bardzo, już lepiej w ecru wygladal, ale ze mam suknie biala, to musi miec biala kamiezelkę. ![]() Wczesniej nie chcielismy kamizelki zadnej, chcialam by mial tylko krawat pod kolor bukietu i wsio ![]() Ale jak zalozyl to na prawde super wygladal, baaardzo elegancko ![]() Bez kamiezelki tez ladnie, ale bardziej jak biznesmen niz mlody ![]() Jeszcze zostaly nam buty ale juz wiemy jakie, z conhpolu, o takie: ![]() http://www.k2buty.pl/conhpol-con5-p-217.html a dzis zajde do mojego upatrzonego spytac o kamizelke
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-07-07 o 07:56 |
|
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane moje
My byliśmy wczoraj na siudmej lekcji tańca i nasza instruktorka nagrała nas kamerką i jestem zadowolona z efektu naszych ćwiczeń bardzo ładnie to wyglądało na filmie szczerze mówiąc to myślałam że to tak sztywno tańczymy ale jak obejżałam to nawet nie tak sztywno tylko musimy jeszcze popracować nad wystąpieniami publicznymi bo sie denerwujemy jak ktoś na nas patrzy i zapominamy kroki a jak będzie na nas patrzyło 130 osób to ja nie wiem
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- cala niedziala i poniedzialek z TZ w niedziele znowu bylismy na drinkach ze swiadkami a tak poza tym to jestem wkurzona, ludzie w ogole nie dają znac. jak dzownie to wyobrazcie sobie, ze mówią, ze n=jeszcze nie wiedza czy beda mieli urlop to kiedy niby sie dowiedza. mamy potwierdzone od 83 osób, a reszta dalej milczy TZ powiedzial w piatek swojej matce aby zadzwoniła do swojej rodziny bo nikt sie nie odezwal. a ta nic. wczoraj znowu do niej dzwonil, a ta, ze spokojnie, mamy czas do tydzien przed weselem super... tylko jak cos to jeszcze bymsy kogos doprosili |
|
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
Uffff...My wczoraj załatwilaliśmy kwiaty w kosciele...nie dość, ze minimalna stawka to 400pln (składaliśmy się jeszcze z druga parą), to trzeba po te kwaity jechac w piatek rano o 4,30 na giełde razem z siostrą zakonną...no i co padło na nas, bo ta druga para umyła rece...nie dość, że mamy jechać po kwiaty, to jeszcze wieczorem w piatek mamy przyjść udekorować sobie ławki...Jakaś paranoja wogóle !!!
Załatwialiśmy tez wszystko na sali...i tu znowu szok...z 5 umówionych dań wyszły 4 + lody, ustalanie godzin posiłków mnie dobiło, bo ja chciałam tort po oczepinach ok.1 , ale u nich jest inny zwyczaj i jest o 23,30 przed...no żesz w mordę. Wogóle nie podoba mi się rozplanowanie tego jedzenia, ale juz mi wszystko jedno i nie mam do tego nerw. Co najlepsze...dekoracja niby w cenie...ale w tej cenie to tylko sa wazony na stoły dla gości. WIęc cóż kolejny 1000pln pękł na dekoracje...dwa bukiety na stojakach za młodymi i jeden przed na stole + na środku serce ze sztucznych kwiatów + 4 filary ubrane w lampeczki i organzę. MASAKRA!!! Wszędzie tylko płać i płać...
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka to dobrze, ze choc miałas namiary na druga parę, nam ksiądz nie chcial dac - ochrona danych
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
agatka ale przeboje, bidulko
trzymaj sie będzie dobrze![]() madzia to niech w takim razie ksiadz umowi was w kancelarii albo sam zbierze kase na kwiaty itp
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, jak pomysle, ze do slubu zostalo niecale 4 tygodnie a mi tylko polowa osób potwierdziła a reszta mysli, albo jeszcze nie wie to az mnie szlag trafia |
|
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
Tata TZ ma dzisiaj operacje na kręgosłup
boje sie bardzo o niego bo jak coś bedzie nie tak to czeka go wózek
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno wszystko bedzie dobrze. a czemu ma operację?? |
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wole byc kojazona z ginekologiem niz czuc sie jakbym miala obie rece w gipsie
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
heloł gwiazdeczki
![]() nowy pomysł Tż i swiadka !!!! "królowo idziemy z bracikiem we frakach" (z podtekstem kochana poszukasz gdzie to mozna kupic?) potem wymyslili ze pojdą w gangsterskim stylu czyli kapelutek czarno białe buty to im mowie jak czarno białe jak suknia ivory!!!! no tak to trza znalesc nie mam juz do nich siły mowie załóżcie se ten frak czarno białe buty i kapelutek i laseczke do tegoa moj na to " no laseczke to ja już mam i przytuliłja cie nie moge wcoraj balowalismy na poprawinach poprawin u kuzyna tż jak się strolili to im takie durnoty do głowy przychodzą ciekawe czy beda dzis pamiętac swoja drogą chyba by to smiesznie wygalało frak, czarno-białe buty i cylinder uhahaha a swiadek to mi ostatnio palnął ze on to idzie we flauszowym turkusowym garnitusze - to mu mowie staryyyy wez to swiadkowej wytłumacz (swoja drogą to jest dziewczyna jest) macie gdzies zdjecie takiego pomysłu na frak i czarno białe buty to im pokaze co wymyslili
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
jutro mam drugą i ostatnia przymiarkę sukni slubnej . jak wszystko bedzie dobrze, to ją odbieram
juz sie nie moge doczekac.jutro znowu czeka mnie caly dzien w warszawie, bo potem jedziemy jeszcze do makro, kupic alkohole do barku na wesele. |
|
|
|
#4524 |
|
Wtajemniczenie
|
Tata TZ jest elektrykiem i zawsze ciężko pracował i nie oszczędzał sie i mu wyszła przepuklina czy jakieś guzy na kręgach od dźwigania i skakania po słupach energetycznych i go bolały plecy i poszedł do lekarza no i okazało sie że jest tak źle że tylko operacja.
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, dobrze ze szybko mu wykryli. operacja napewno sie uda, trzymam kciuki,
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, juz odbierasz? Ja jeszcze przerobek w swojej nie mialam robionych.
Bede robic na tydzien przed a odbiore na dzien przed. Do tego czasu moge jeszcze schudnac.
|
#4527 | |||
|
Zakorzenienie
|
bardzo elegancki garniak
Cytat:
Nie wiem czy wogóle bedziemy dawać ciasto. Jezeli coś zostanie po poprawinach to pewnie najblizsza rodzina dostanie. U nas chyba nie ma takiej tradycji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wczoraj kupiłam dwa krawaty - jasny różowy po oczepinach i jasny morski na poprawiny (łącznie 81 zł) . TZ jest absolutnie obojętnie co założy. Wczoraj mu mówię, ze ,,nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi kupował ciuchy i mówił, ze mam w nich iść na jakąś imprezę, a tym bardziej na własny slub." A on na to: ,, ja też sobie tego nie wyobrażam zeby ktos mi mówił co mam założyć." Ja zdziwiona A TZ: ,,nikt, oprócz ciebie" Potwierdziłam fryzjerkę, makijażystkę, florystkę i jestem spokojna dzisiaj musze się spakować
|
|||
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze tak sobie mysle, ze to tylko 3,5 tygodnia, moze nie schudnę ?? najgorsze ze do wawy mam 130km a dzien czy dwa dni przed juz bym nie miała czasu na takie wyjazdy. najwyzej bede ją mierzyła co tydzien i sie kontrolowała ![]() a wy ile przed bedzecie odbieraly wasze suknie slubne?? |
|
|
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki.
Długo mnie tu nie było, zaczyna mi sie czas kurczyć... jesteśmy w ferworze roznoszenia zaproszeń... masakraaa. I jestem totalnie podłamana ślubem, tzn ceremonią w Kościele - Proboszcz zakazał: - dekorowania żywymi kwiatami - dekorowania ławek - zmiany organisty - może być śpiewaczka, ale pieron wie czy sie zgadają - można mieć uwaga, uwaga.... SZTUCZNE kwiaty, które są dostępne u pani Krysi w kwiaciarni obok - bo ona uwaga, uwaga... ZAWSZE je wystawia.... (czyli zabrudzone, zakurzone...) - ... I jak tu sie cieszyć, że ślub będzie "piękny" jak nie będzie całej "pięknej" otoczki??? Wkurzona jestem na maksa!!!! A nie bardzo mam teraz czas na zmianę Kościoła!!!!! Masakra. |
|
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
Wklejam zdjecia od fotografa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

ale poza tym, włazi mi do garów

oczywiście nigdy im tego nie powiedziałam prosto w oczy. Oni od początku jak sie dowiedzieli o ślubie to kręcili nosem, mialo być przyjęcie to ok, potem wesele to zdziwienie było "mieliście nie robić wesela". Czy ja im się wtrącam z tż do budżetu. Nie wiem co to za ludzie.

hihihih![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

super... tylko jak cos to jeszcze bymsy kogos doprosili
napewno wszystko bedzie dobrze.