Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-06, 22:53   #4291
malina81
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Jako ta ktora juz jeden poród przeżyla niestety nie rozwieje waszego strachu -i chociaz jestem dowodem na to ze jest to do przezycia sama teraz chce sie zdecydowac na cesarkę bo niewyobrazan sobie kolejnego porodu SN
Jesli chodzi o zmiany w życiu gdy pojawia sie dziecko- to tu bede wieksza optymistką bo tych przezyć jakie dostarcza macierzynstwo nie da sie porównac z tą beztroską i imprezowym zyciem z którym nietóre z was sie roztały(rozstają)- to jest cos tak pieknego ze nic innego do tego sie nie da porównac- mimo ze na poczatku bywa ciezko- zmeczenie, nieprzespane noce itp-to kazdy usmiech dziecka jego gest spojrzenie a potem słowo rekompensuje wszystko
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 08:15   #4292
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej dziewczynki

jestesmy juz po usg polowkowym i bylo niesamowicie po prostu... Nawet sam lekarz powiedzial, ze takie dobre ujecia zdarzaja sie mu rzadko...Na poczatku bylo nieciekawie, bo male zalozylo rece na glowke zaslaniajac wszystko i ulozylo sie bokiem wiec widok zaden, ale po 5 minutach....odslonilo sie pieknie dajac pokaz ziewania, drapania sie po glowce, pocierania oczu, wkladania paluszkow do ust i w ogole... Filmik mamy boski, moglabym ogladac go godzinami...

Maluszek jest bardzo dlugi - 28 cm i okolo 550 gr wagi i lekarz stwierdzil, ze gdyby nie to, ze nasz termin poczecia jest bardzo dokladny to myslalby, ze dzidzi jest starsze i przesunalby date porodu...

A na dole dwa zdjecia i pierwsze z dosc waznym szczegolem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg malusi 1.jpg (21,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg malusi 2.jpg (25,0 KB, 47 załadowań)

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 08:34   #4293
domi7ks
Zakorzenienie

Kareninka!!!dowód jest, kurde, ale ja nie widzeTy nam tu gadaj, ale jesteś szczesliwa więc chyba chłopczyk:cmo k: super, ze wizyta byla taka cudowna

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 08:37   #4294
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Maluszek jest bardzo dlugi - 28 cm i okolo 550 gr wagi i lekarz stwierdzil, ze gdyby nie to, ze nasz termin poczecia jest bardzo dokladny to myslalby, ze dzidzi jest starsze i przesunalby date porodu...

Gratuluję Kareninko! Więc jednak piłkarz,klejnoty jak byk wspaniale wieści

Dziewczynki poruszacie bardzo ważne kwestie. Chyba każda z nas ma takie obawy. Ja myślę tak jak nasza mamusia z doświadczeniem - dzidzia wynagrodzi wszystko i poza tym chcę juz być mamą, chce kogoś wprowadzac w życie, a poza tym myślę że swoje sie już wybawilam i wyszlalam . A jeszcze poza tym jakoś to wszytsko przy odrobinie dobrej woli, pomocy bliskich mozna pogodzić...
Ale sam poród i obawy co do powrotu naszego ciala do normalnosci to inna sprawa... boję sie czy trafie na ludzkich lekarzy i personel, ktorzy nie zrobią mi krzywdy na całe zycie. Ale ponieważ za duzego wpływu na to nie ma pozostaje wierzyć że bedzie ok...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 08:51   #4295
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kareninka!!!dowód jest, kurde, ale ja nie widzeTy nam tu gadaj, ale jesteś szczesliwa więc chyba chłopczyk super, ze wizyta byla taka cudowna

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Gratuluję Kareninko! Więc jednak piłkarz,klejnoty jak byk wspaniale wieści

Stary 2009-07-07, 08:52   #4296
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Poza tym na czole wyszła mi ogromna brązowa plama
wygląda to fatalnie i kolejny znak zapytania... czy coś da się z tym zrobić?
sprobuj smarowac sokiem z cytryny albo rozcienczonym olejkiem cytrynowym. Tylko oslaniaj potem to miejsce od slonca, bo z jednej strony rozjasnia skore, ale z drugiej przyspiesza brazowienie pod wplywem slonca.

A co do 'ograniczenia wolnosci'... hmm, tez tak wczesniej myslalam. I podobnie przechodzilam rozterki kiedy mialam sie przeprowadzac i musialam 'zostawiac' swoich znajomych. Ale tak mysle, ze kazdy etap zycia ma swoje prawa. I tak, jesli chodzi o znajomych, to w pewnym momencie i tak bysmy sie rzadziej spotykali, bo kazdy ma przeciez swoje prywatne zycie i rozne zajecia. A teraz jak jade do Polski to i tak sie z nimi spotykam i wychodzi na to samo. Co do macierzynstwa, to moi znajomi tez maja lub planuja miec dzieci, wiec rozrywki zawsze sie w towarzystwie znajda, tylko sa inne niz przedtem. A jak dzieci sa juz duze, to wraca troche tej 'utraconej' wolnosci. Przynajmniej moi rodzice chodzili sobie do kina, na rozne imprezy, spotykali sie z przyjaciolmi.

W samym macierzynstwie przeraza mnie jednak najbardziej to czy dam rade pogodzic wszystko. Bo chcialabym rozijac sie dalej zawodowo, moze nawet zrobic doktorat, ale tez chcialabym miec jeszcze jedno dziecko pozniej.

Karenino, gratuluje jeszcze raz zdrowego synka

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-07 o 09:08
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:16   #4297
zmarzenka
Raczkowanie

Karenino dzieki za zdjecia!

Gratuluję synka!
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:28   #4298
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ja także przeżyłam jeden poród - cc, a tak bardzo chciałam sn, ale...
bałam sie wtedy i boję się teraz, raczej będę miała cc wiec boję się znieczulenia itd itd itd
to tak jak się bałam ciąży i każdego tygodnia czy nie poronię, czy nie urodze zbyt wcześnie aby przeżyło, również boję się kazdego badania czy aby z dzidkiem jest wszystko OK
przed urodzeniem Izy bałam się czy podołam temu wszystkiemu - jak wróciłam z nią ze szpitala to bałam sie spac oddzielnie, że nie usłyszę, bałam się zgasic światło w nocy i tak naprawdę wstydziłam się moich dziecinnych obaw bo okazało się, ze kazdy ruch amłej itp świetnie słyszałam i tak jest do dziś - instynkt i intuicja.
Wiadomo strach czy uda mi się ją uchronić przed wszystkim złym włącznie z chorobami cały czas mi towarzyszy, kazdego dnia boję się, ze popełnie błedy których nie da sie odwrócic
a teraz boję się jak pogodze wszystko jak urodzi sie drugie, czy uda mi się bo już jestem odpowiedzialna nie za siebie nie za jedno dzieciatko ale i za drugie
ale tak jak napisała Malina - śmiech radość słowa wypowiadane - no poprostu wszystko co związane z dzieckiem z jego rozwojem pomimo że przysparza masę zmartwień to wynagradza wszystko - nawet brak wolności
zresztą w chwili pojawienia sie malca na swiecie same zobaczycie, ze nie rozterki wezmą góre ale szczęście, ze już jest i wówczas róniez zauważycie jak się Wam przewrtościowuje świat

Karenina no dowód jest
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:35   #4299
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

a jednak! cieszę się, że wreszcie mogłaś poznać płeć.
a ta długość to chyba po tacie...
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
sprobuj smarowac sokiem z cytryny albo rozcienczonym olejkiem cytrynowym. Tylko oslaniaj potem to miejsce od slonca, bo z jednej strony rozjasnia skore, ale z drugiej przyspiesza brazowienie pod wplywem slonca.
tak właśnie myślałam... mam też krem UV 50 i nim też smaruję... no zobaczymy...

Dzisiaj na 17 idziemy do gina.
Już się denerwuję ale mam wielką nadzieję, że może zobaczy co ten nasz dzidź ma między nóżkami w końcu to już 17 tydz.

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2009-07-07 o 09:39
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:43   #4300
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczynki

jestesmy juz po usg polowkowym i bylo niesamowicie po prostu...
Gratulacje Śliczny Maluszek

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja myślę tak jak nasza mamusia z doświadczeniem - dzidzia wynagrodzi wszystko .
Ja też tak myślę - i nigdy, nawet przez chwilę nie pożałowałam że będę mamusią Dla mnie ta ciąża to błogosławieństwo i ogromna radość, jest tak, jak zawsze marzyłam, tylko czasem dopadają mnie takie głupie myśli... Chyba po prostu się trochę boję, czy temu wszystkiemu podołam... Ja mam tak, że to, co robię musi być zawsze tak na 100%, ważnym sprawom poświęcam się bez reszty i daję z siebie wszystko, a dziecko i jego pojawienie się na świecie jest dla mnie najważniejszą z tych ważnych w życiu spraw... Pewnie dlatego mam mnóstwo obaw - czy sobie poradzę, czy będę dobrą matką, czy będę umiała wychować swoje dziecko na mądrego, dobrego człowieka...
Ale to chyba normalne obawy każdej poważnie podchodzącej do roli matki kobiety

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:46   #4301
simpatica
Zakorzenienie

Karenina serdecznie gratuluję, i w ogóle długi ten synio fajnie, ja też się nie moge doczekac swojego usg ale to chyba jeszcze trochę.
chcę sie pochwlic na prawo i lewo ze wczoraj o godz 21:40 poczułam wreszcie ruchy! to jest super niestety zanim mój Tz wrócił do domku to bejbiątko juz spało dzisiaj rano czekaliśmy na jakieś show ale też nic. no cóż, jak to mówi Tż - jeszcze wszystko przed nami
mnie też poród przeraża ale staram sie o tym jeszcze nie myślec (chociaż nie zawsze sie udaje). ostatnio natknęłam sie na jakiś artykuł o "dobrych i złych stronach nacinania krocza przy porodzie" to mnie poprostu przeraża
dziewczyny ile Wy macie tych usg? ja miałam dopiero jedno w 7 tyg i teraz mi ginka powiedziała że następne będzie po 20 tyg. wizytę mam 16 i wtedy się będe zapisywała ale biorąc pod uwagę ze tam się trochę czeka to pewnie mnie doleci ok 23-24 tyg. czytałam wczoraj na linku który podała Konspiracja no i nie jest źle a raczej tak jak powinno byc ale mam wrażenie że Wy macie jakoś częściej
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:52   #4302
zmarzenka
Raczkowanie

U mnie też przybyło na nogach pajączków.
Gin na ostatniej wizycie poradził mi branie Rutinoscorbinu żeby uszczelnić żyły. Są też jakieś lekarstwa ale ja wolę nie testować.
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:54   #4303
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenino, gratuluje jeszcze raz zdrowego synka

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Karenino dzieki za zdjecia!
Gratuluję synka!
Ehh.....jak to pieknie brzmi - gratuluje synka...

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
j
Karenina no dowód jest
Hehehe...jest jest

Cytat:
a jednak! cieszę się, że wreszcie mogłaś poznać płeć.
a ta długość to chyba po tacie....
Dlugosc na pewno po tatusiu - prawie 1,90...

To trzymam kciuki dzisiaj

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Gratulacje Śliczny Maluszek

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Karenina serdecznie gratuluję, i w ogóle długi ten synio fajnie, ja też się nie moge doczekac swojego usg ale to chyba jeszcze trochę.
chcę sie pochwlic na prawo i lewo ze wczoraj o godz 21:40 poczułam wreszcie ruchy! to jest super
No to super, ze twoje malenstwo sie odezwalo Teraz bedzie juz czesciej do mamusi pukac....

Stary 2009-07-07, 10:06   #4304
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też poród przeraża ale staram sie o tym jeszcze nie myślec (chociaż nie zawsze sie udaje). ostatnio natknęłam sie na jakiś artykuł o "dobrych i złych stronach nacinania krocza przy porodzie" to mnie poprostu przeraża
dziewczyny ile Wy macie tych usg? ja miałam dopiero jedno w 7 tyg i teraz mi ginka powiedziała że następne będzie po 20 tyg. wizytę mam 16 i wtedy się będe zapisywała ale biorąc pod uwagę ze tam się trochę czeka to pewnie mnie doleci ok 23-24 tyg. czytałam wczoraj na linku który podała Konspiracja no i nie jest źle a raczej tak jak powinno byc ale mam wrażenie że Wy macie jakoś częściej
Powiem tak. Nie czytaj tych bzdur!!! Bo tylko niepotrzebnie denerwujesz siebie i malenstwo. Co ma byc to bedzie i kazde wyjscie bedzie dobre.
Ja sie tak raz urzadzilam na poczatku ciazy i sie zaczytalam na rozne zle tematy. I tak sie zdenerwowalam, ze nie moglam po nocach spac, a to przeciez bardziej moze zaszkodzic niz pomoc, wiec stiwerdzilam, ze dosc tego, bo nie warto.
A co do atrakcyjnosci seksualnej, no coz mam pewne obawy, ale rozmawiam o tym z mezem, przynajmniej po to, zeby w razie czego rozumial moje rozterki. A on mnie zawsze zapewnia, ze i tak dla niego jestem najpiekniejsza

A z usg, to mysle, ze to zalezy od lekarza. I kraju zamieszkania. Ale jesli malenstwo poki co rozwija sie prawidlowo, to chyba nie ma znaczenia. Nasze mamy nie znaly przeciez usg i tez rodzily zdrowe dzieci.
Stary 2009-07-07, 10:13   #4305
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Gin na ostatniej wizycie poradził mi branie Rutinoscorbinu żeby uszczelnić żyły. Są też jakieś lekarstwa ale ja wolę nie testować.
masz racje ja też bez zgody ginki nic nie brałam a ona mi wcześniej mówiła że przed skończeniem 3 m-ca żadnych tabletek mi przepisac nie może. dopiero później zapisała mi Cyclo3Fort to takie kapsułki. no i jeszcze bardzo dobry żel musujący.

Cytat:
Powiem tak. Nie czytaj tych bzdur!!! Bo tylko niepotrzebnie denerwujesz siebie i malenstwo. Co ma byc to bedzie i kazde wyjscie bedzie dobre.
Ja sie tak raz urzadzilam na poczatku ciazy i sie zaczytalam na rozne zle tematy. I tak sie zdenerwowalam, ze nie moglam po nocach spac, a to przeciez bardziej moze zaszkodzic niz pomoc, wiec stiwerdzilam, ze dosc tego, bo nie warto.
A co do atrakcyjnosci seksualnej, no coz mam pewne obawy, ale rozmawiam o tym z mezem, przynajmniej po to, zeby w razie czego rozumial moje rozterki. A on mnie zawsze zapewnia, ze i tak dla niego jestem najpiekniejsza

A z usg, to mysle, ze to zalezy od lekarza. I kraju zamieszkania. Ale jesli malenstwo poki co rozwija sie prawidlowo, to chyba nie ma znaczenia. Nasze mamy nie znaly przeciez usg i tez rodzily zdrowe dzieci.
już nie czytam
Stary 2009-07-07, 10:27   #4306
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie

Karenina, moje gratulacje

Cytat:
Dzisiaj na 17 idziemy do gina.
Już się denerwuję ale mam wielką nadzieję, że może zobaczy co ten nasz dzidź ma między nóżkami w końcu to już 17 tydz.
Trzymam i mam nadzieję, że dzidzia zdradzi płeć

Cytat:
Z tego co wiem, z NFZ refundowane są 3 USG przez całą ciążę, jeśli wszystko jest w porządku. Ja mam USG przy każdej wizycie, szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie inaczej, za bardzo bym się niepokoiła, gdybym nie mogła podglądnąć co u Małego.

I gratuluję pierwszych ruchów
Cytat:
Ja też biorę rutinoscorbin, z powodu skłonności do żylaków, jak na razie, odpukać, żaden mi nie wyszedł, ale kilka pajączków się pojawiło.

Guciu, ja prawie nic nie czytam z tych rzeczy, bo straszna panikara jestem. I tak ciągle się boję, czy dziecko zdrowe będzie.
A jeśli chodzi o poród, to się nie zastanawiam nad tym za bardzo, będzie co ma być.

Co do macierzyństwa, to ja dojrzewałam do tego długo, dopiero w tym roku się zdecydowałam, a mam przecież już 29 lat. I teraz trochę żałuję, że nie podjęłam tej decyzji wcześniej. Plus jest taki, że nie mam wrażenia, że z powodu dziecka coś mnie omija, owszem miewam rozterki jak każda z nas, ale generalnie czuję, że już przyszedł mój czas i najlepsze w życiu dopiero przede mną. Mój TŻ zawsze mówi, że dzieci nadają życiu sens i ja się z nim zgadzam.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 10:28   #4307
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
ile Ci poradzil brac tego Rutinoscorbinu?

Cytat:
masz racje ja też bez zgody ginki nic nie brałam a ona mi wcześniej mówiła że przed skończeniem 3 m-ca żadnych tabletek mi przepisac nie może. dopiero później zapisała mi Cyclo3Fort to takie kapsułki. no i jeszcze bardzo dobry żel musujący.
to żel do smrowania nóg? a jak sie nazywa?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-07-07, 10:36   #4308
gissh
Raczkowanie

Cytat:
chcę sie pochwlic na prawo i lewo ze wczoraj o godz 21:40 poczułam wreszcie ruchy! to jest super niestety zanim mój Tz wrócił do domku to bejbiątko juz spało dzisiaj rano czekaliśmy na jakieś show ale też nic. no cóż, jak to mówi Tż - jeszcze wszystko przed nami
dziewczyny ile Wy macie tych usg?
Ojej, gratuluję i trochę zazdroszczę Ja mam ostatnio normalnie jakąś obsesję jeśli chodzi o "oczekiwanie na ruchy" - nigdy w życiu tak się w siebie nie "wsłuchiwałam" jak ostatnio... Ale dzieciątko na razie nic a nic sobie z tego nie robi i siedzi w brzuszku cichutko... a mamusi pozostaje cierpliwość

Co do USG to ja jak dotąd miałam 3 - pierwsze na potwierdzenie ciąży było w 6. tygodniu, potem drugie w 10. (bo z ciążą były problemy) no i trzecie z przeziernością w 13. tygodniu. Z tego, co tutaj piszą dziewczyny niektóre mają USG częściej - nawet co miesiąc podczas każdej wizyty, ale moja ginka aż tak często nie robi (oczywiście jeśli nic się nie dzieje...)
Teraz jestem w 18. tygodniu (17+3 dokładnie) i następną wizytę mam 17 lipca - pewnie wtedy ginka mnie umówi na USG połówkowe... Swoją drogą już się nie mogę tego USG doczekać - od ostatniego upłynął miesiąc i strasznie bym już chciała zobaczyć dzidzia
Kurczę, ale ja jestem niecierpliwa

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 10:39   #4309
simpatica
Zakorzenienie

Konspiracjo to jest Veno Spray - żel musujący na zmęczone nogi. Jak sie go napsiuka na nogę i zaczyna smarowac to strzela jak takie cukierki musujące daje uczucie ochłodzonej nogi i później trzeba chwilę poleżec z nóżkami uniesionymi do góry. zapłaciłam za niedo 25 zł, ma 150 ml pojemności. mi pomoga na tyle że przestają mnie bolec żyły
Stary 2009-07-07, 10:43   #4310
domi7ks
Zakorzenienie

Simpatico a w którym jestes dokładnie tygodniu? gratuluje ruchów, ja ciagle czekam, ale w sumie mam jeszcze czas, bo dzis jest 16+5 lub wg ostatniego usg 17+2 wczoraj miałam jakies bulgotanki, ale to mogły być kiszki, no i to swedzenie. Raczej nie wiąże tego z ruchami maleństwa

Co do porodu to ja jestem jakaś dziwna, bo w ogóle nie mysle o nim tak jakby go miało nie byc. Nie zastanawiam się czy to straszne i czy boli, nie czytam zadnych artykułow, bo nie ma sensu. Moze jak już bedzie bliżej to złapie mnie stres, ale mysle, że wolalabym rodzic naturalnie, żeby zobaczyc jak to jest

Stary 2009-07-07, 10:44   #4311
gucia6
Zakorzenienie

ehh dziewczyny, nie wiem jak tam u was, ale u mnie pogoda jest beznadziejna, ze nic sie robic nie chce. Do tego jestem niewyspana, chyba powoli zaczyna mnie dopadac kryzys rozlaki z tz i ludzie mnie wkurzaja w pracy, zwlaszcza faceci, ktorzy mysla, ze ja sie im bede pierwsza klaniala. Tylko z jakiej paki? Bo jestem mlodsza? Przeciez pracujemy na tej samej plaszczyznie, poza tym mam wyzsze wyksztalcenie od wielu z nich, poza tym halo, jestem kobieta dorosla i jakis szacunek mi sie nalezy. No coz niektorym widocznie uprzejmosc trzeba wbijac mlotkiem do glowy

Ale nic to. Sprobuje sie nie denerwowac tym i miec to wszystko w . W koncu za 6 tygodni juz mnie tu nie bedzie i nigdy tu nie wroce.
Stary 2009-07-07, 10:51   #4312
domi7ks
Zakorzenienie

Gucia myslałam o Tobie wczoraj przed zaśneciem ,ze zapomniałam sie spytac jak Ci mija czas bez Tz? w sumie szybko leci, bo juz chyba dwa tygdonie prawda?
U mnie tez doopna pogoda, jestem senna, w dzien m isie chce spac, w nocy mam koszmary, tak jak dzis

Stary 2009-07-07, 10:54   #4313
elalank
Zadomowienie

karenina -gratulacje!!!! ale kurcze jak mam patrzeć na to zdjęcie, bo ja nie widzę tam klejnotów

simpatica- gratuluję ruchów! Ilość USG zależy od tego czy chodzi się prywatnie czy na NFZ a także czy wszystko jest w porządku z Dzidzią. Ja chodzę na NFZ i w pierwszym trym miałam 3 lub nawet 4 USG, ze względu, że miałam mały problem.

Mi tez wyszły malutkie, delikatne pajączki, to myślicie, ze Rutinoscorbin mogę brać bez konsultacji z moim ginem? I nogi mi już puchną, tym bardziej na taką pogodę, duchota i nie ma czym oddychać!

A jeśli chodzi o utratę wolności- ja osobiście podobnie jak brombusia, dojrzałam już do bycia mamą, bardzo pragnęłam dziecka i nie odczuwam tzw utraty beztroski. Bardzo się cieszę, z mojego stanu i z niecierpliwością czekam na Nasze Maleństwo!!

miłego dnia
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 10:56   #4314
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Simpatico a w którym jestes dokładnie tygodniu? gratuluje ruchów, ja ciagle czekam, ale w sumie mam jeszcze czas, bo dzis jest 16+5 lub wg ostatniego usg 17+2 wczoraj miałam jakies bulgotanki, ale to mogły być kiszki, no i to swedzenie. Raczej nie wiąże tego z ruchami maleństwa

Co do porodu to ja jestem jakaś dziwna, bo w ogóle nie mysle o nim tak jakby go miało nie byc. Nie zastanawiam się czy to straszne i czy boli, nie czytam zadnych artykułow, bo nie ma sensu. Moze jak już bedzie bliżej to złapie mnie stres, ale mysle, że wolalabym rodzic naturalnie, żeby zobaczyc jak to jest
Domi u mnie dokładnie tj 18+3. ja też mialam kilka razy coś w stylu nawet wzdęc? ale to wczoraj to było nareszcie to na co czekałam od 16 tyg ja też pomimo wszystkiego chce urodzic naturalnie no chyba że mi sie bejbik przekręci w druga stronę
Cytat:
ehh dziewczyny, nie wiem jak tam u was, ale u mnie pogoda jest beznadziejna, ze nic sie robic nie chce. Do tego jestem niewyspana, chyba powoli zaczyna mnie dopadac kryzys rozlaki z tz i ludzie mnie wkurzaja w pracy, zwlaszcza faceci, ktorzy mysla, ze ja sie im bede pierwsza klaniala. Tylko z jakiej paki? Bo jestem mlodsza? Przeciez pracujemy na tej samej plaszczyznie, poza tym mam wyzsze wyksztalcenie od wielu z nich, poza tym halo, jestem kobieta dorosla i jakis szacunek mi sie nalezy. No coz niektorym widocznie uprzejmosc trzeba wbijac mlotkiem do glowy

Ale nic to. Sprobuje sie nie denerwowac tym i miec to wszystko w . W koncu za 6 tygodni juz mnie tu nie bedzie i nigdy tu nie wroce.
ochana nie martw sie, wiem ze cisnienie sie samo podnosi ale pomyśl o maleństwie. Ty sie wkurzasz to i ono też. ja też miałam pracowc do ok 6 m-ca ale szefowa tak mi cisnienie podnosiła ze postanowiłam miec ją w i iśc na L4 a że doszły jeszcze wyłażące żyły to nie miałam już żadnych watpliwości. wspieram Cię duchowo - oddychaj głęboko
Stary 2009-07-07, 10:57   #4315
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspiracjo to jest Veno Spray - żel musujący na zmęczone nogi. Jak sie go napsiuka na nogę i zaczyna smarowac to strzela jak takie cukierki musujące daje uczucie ochłodzonej nogi i później trzeba chwilę poleżec z nóżkami uniesionymi do góry. zapłaciłam za niedo 25 zł, ma 150 ml pojemności. mi pomoga na tyle że przestają mnie bolec żyły
Super bardzo Ci dziekuję tez sobie go bedę musiala sprawić.
co do Usg to mialam pierwsze, 2-przezierność i teraz ostatnio. Połówkowe bede mieć w 22 tyg.

Cytat:

Gucia olej tych palantów. 6 tyg szybko minie i zrobisz im

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-07-07, 11:21   #4316
gucia6
Zakorzenienie

Dziekuje wam dziewczyny za wsparcie. Przynajmniej z wami czas mija przyjemniej

Domi, poki co jakos mija. Widomo dosc dlugo siedze w pracy, bo troche musze pokonczyc przed macierzynskim, a potem wieczorami tez mam co robic, bo musze w koncu uporzadkowac zdjecia ze slubu (bo mamy ich blisko 15 GB, zebrane z wielu aparatow), powalczyc z moim linuxem i czesto sie relaksuje, zeby poobserwowac jak mi corcia brzuch wypycha . A weekendy tez sobie jakos zapycham spotykajac sie ze znajomymi.

Simpatica, ja mam nadzieje tez rodzic naturalnie. Wszystko oczywiscie zalezy od tego czy mala mi sie obroci, bo poki co jest nozkami w dol. Ale na obracanie ma jeszcze czas

Kkonspiracjo, tym moim palantom to nawet kawy nie postawie na pozegnanie. Mam ich i tej firmy serdecznie dosc.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-07 o 11:23
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 11:28   #4317
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
chyba powoli zaczyna mnie dopadac kryzys rozlaki z tz i ludzie mnie wkurzaja w pracy, zwlaszcza faceci, ktorzy mysla, ze ja sie im bede pierwsza klaniala. Tylko z jakiej paki? Bo jestem mlodsza? Przeciez pracujemy na tej samej plaszczyznie, poza tym mam wyzsze wyksztalcenie od wielu z nich, poza tym halo, jestem kobieta dorosla i jakis szacunek mi sie nalezy. No coz niektorym widocznie uprzejmosc trzeba wbijac mlotkiem do glowy
Guciu, mam nadzieję, że Ci ten czas rozłąki z TŻ szybko minie
Co do tego kłaniania, to niektórzy mężczyźni są po prostu niewychowani
Ja tak mam z niektórymi sąsiadami, przecież jestem dorosłą kobietą a niektórzy z nich wyraźnie oczekują, że pierwsza będę się im kłaniać. I nie mówię tu o starszych panach, bo to stara szkoła i oni wiedzą, że mają kłaniać się kobietom, ale o facetach w średnim przedziale 30-50 lat. I nie są to ludzie, którzy mnie znają od dziecka, bo mieszkam tu dopiero 4 lata. Strasznie mnie to wkurza

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Mi tez wyszły malutkie, delikatne pajączki, to myślicie, ze Rutinoscorbin mogę brać bez konsultacji z moim ginem? I nogi mi już puchną, tym bardziej na taką pogodę, duchota i nie ma czym oddychać!
A mierzyłaś ciśnienie? Bo nogi mogą puchnąć od tego.
Tak w ogóle, to nogi dawaj do góry i zimne okłady sobie rób
Co do rutinoscorbinu, to tylko rutyna i witamina C, ale może lepiej zapytaj przy okazji lekarza, albo gina albo internistę.

Domi, pamiętasz jak ja się nie mogłam doczekać ruchów?
Już niedługo dziewczyny, zobaczycie

Stary 2009-07-07, 11:37   #4318
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Domi, pamiętasz jak ja się nie mogłam doczekać ruchów?
Już niedługo dziewczyny, zobaczycie

pamietam i w którym tygodniu poczułaś?

Gucia a że ak spytam, to sa niemcy ci panowie a raczej chłopy? czy to nie jest takie zachowanie typowe dla tego narodu??

Stary 2009-07-07, 11:48   #4319
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
pamietam i w którym tygodniu poczułaś?
Takie bulgotki nieśmiałe to gdzieś od 18 tc, a takie ruchy wyraźne, których już z niczym innym pomylić nie mogłam, to gdzieś od 3 tygodni czyli od 20 tc.
I od tamtej pory czuję codziennie, Mały rośnie, więc czuję je coraz silniej i wyraźniej
I oczywiście bardzo to lubię

Stary 2009-07-07, 11:50   #4320
kachula27
Zakorzenienie

Hej mamusie ja znowu tylko na chwilke bo zaraz wybywam z domku

Kareninko serdecznie gratuluje jajeczek!!!Kolejny kolega do druzyny bedzie
Ciekawe ile chilliderek sie uzbiera zeby kibicowac naszym chłopakom

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości