|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
cheerliderki beda młodsze o miesiąc, czyli grudniowe
|
||
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
ja płci jeszcze nie znam. mówię na mój brzuch fasolka a mój Tż - fasolek
chyba chce syna ale wie że będzie to co zrobił lecę kobiety na pierogi ruskie bo już je ukleiłam i się właśnie ugotowały
|
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chcę takie piękne zdjęcia!!!! Niesamowite!!!!
Ja dziś zaczęłam 17 tydzień i tak się zastanawiam czy to dziwne uczucie w brzuszku, którego doznałam dzisiaj rano to mogło byc TO ![]() Poczułam cos jakby przelewanie wody połączone właśnie z "trzepotem skrzydeł motyla" i nie wiem! Ale chyba za wcześnie, prawda? Takie samo uczucie, tylko bardzo wyraziste miałam w bodajże 13 tygodniu. Ale nigdy wczesniej czegoś takiego nie czułam!
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Niemcow, to niestety gburowatosc jest cecha zwlaszcza Niemcow z poludnia, ktorzy uwazaja sie za niewiadomo kogo i nigdy nosa z wlasnej wioski nie wystawili (niestety miast tu na poludniu brakuje ). Bo z facetami pochodzacymi bardziej z polnocy lub centrum, to nie mam zadnego problemu. Ale wiadomo. Sa ludzie i ludzie.mmm... pierogi ruskie jak juz bede z mezen to sie zabiore za takie przysmaki.Sexi body, dziewczyny juz pisaly, ze roznie zaczely odczuwac swoje malenstwa, wiec wcale nie jest powiedziane, ze to za wczesnie. Ja zaczelam czuc na przelomie 17/18 tc. I gratuluje rozpoczetego kolejnego tygodnia
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-07 o 12:21 |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle że i ze mnie wróżka żadna Najważniejsze żeby i piłkarze i cheerliderki były zdrowymi bobasami
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
SMS od DUDZIAKOWEJ
"Gratuluję jej (Kareninie poznania płci) mój boy miał dzisiaj ciężką noc ale jakoś się trzymamy. Oby tak dalej."
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona ma najtrudniej z nas, a znosi to bardzo dzielnie. Ja na razie wybywam przewietrzyć dzidziola, no i Rufuska, bo znowu u mnie jest. Moja Mama już drugi raz tego lata wyjeżdża gdzieś na wypoczynek. Mówię Wam, nie ma to jak na emeryturze
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Didziakowa trzymajcie się
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu, pozdrow Dudziakowa i zlec odpoczynek i zeby sie trzymala z synusiem.
Na samym poczatku wyjasnie, ze ani w pracy ani w rodzinie sie nie chwalilismy, ze bedziemy mieli dziewczynke, bo do porodu jeszcze moze sie cos zmienic (wiadomo, wyjatek stanowi regule I wlasnie mi sie przydarzyla wesola pogadanka z moim project leaderem, kiedy stwierdzil ni z tego ni z owego, ze bedzie dziewczynka. A swoja teze wyjasnil tak: 'bo przeciez jak z tylu nie widac, ze kobieta jest w ciazy, to bedzie dziewczynka' A jak rozmawialam z tesciowa, ktorej powiedzialam, ze malenstwo jest ruchliwe, to tez zawyrokowala dziewczynke ![]() Tia, moze tych porzekadlach jednak ziarno prawdy jest
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-07 o 13:19 |
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Dzudziakowa- trzymaj się dzielnie!!!
Mi gin jeszcze nie mówiła terminu porodu, ale tak mi się wydaje, że Dzidzia przyjdzie na świat na przełomie listopada-grudnia, i mam coraz większe przeczucia na dziewczynkę, więc zapisuję ją od razu do drużyny cheerliderek Pierogi ruskie Ale teraz mi narobiłyście smaka! A tu w pracy muszę siedzieć o kanapce, jogurcie i wodzie. Ale jeszcze trochę i będę uciekać to sobie coś pysznego przygotuję na obiad.
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Dudziakowa trzymam mocno kciuki, dbaj o siebie i synusia
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja nie mogę wysiedzieć w pracy. Mam tu cały zapas jagodzianek, kanapek, wody, ciastek i czekolady
ale bardzo martwie się o mojego dziadziusia, który wczoraj przewrócił się i lekarze podejrzewają pęknięcie czaszki![]() ![]() Ma 83 lata i nienawidzi szpitali (a kto lubi?), a teraz musi leżeć, lekarze mówią tylko tyle, że trzeba czekać, żeby zobaczyc jak sobie organizm z tym poradzi... Czekanie jest okropne, okropne!!!!![]() ![]() On jest osłabiony, po wylewie i nie może pogodzic sie z tym, że powinien siedzieć, odpoczywać i nie moze robić już tego wszystkiego co kiedys. To jest straszne, najstraszniejsze w całej tej starości, pogodzenie sie z tym, że nie mozna już życ tak jak się przywykło...![]() ![]() ![]() To jest mój ukochany dziadziuś ![]() Przepraszam, że Wam smęcę, ale nie mogę myśleć o niczym innym
|
#4333 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
czytam coście naskrobały od wczoraj... dudziakowa, życze ci duuużo cierpliwości i siły; jeszcze kilka tygodni i mały przeżyje poza twoim organizmem!!! jak ten czas leci! kareninko, świetne portreciki ![]() porodem na razie staram się nie przejmować, bo najpierw muszę iść do okulisty: może czeka mnie cesarka (mega minusy na obu oczach); gdyby okazało się, że jednak poród sn to... nie wiem, zaczne panikować, wymyśle coś żeby nie rodzić w poznaniu, bo to czarna plama na mapie "rodzić po ludzku"; niestety jestem z mężem skonfliktowana serologicznie, potrzebuje jakąś tam szczepionkę anty D a to niestety wyklucza poród w domu, buuuu a tak bym chciała z własną położną, we własnej wannie, we własnym pokoju... a co do utraconej wolności i beztroski to powiem wam, że ja już dawno je straciłam, odkąd poszłam pracować na pełen etat; i już niestety nie można było iść ze znajomymi, na każdą imprezę, wyskoczyć niespodziewanie na miasto, spakować się i jechać z paczką w góry, bo niestety następnego dnia od 8 rano trzeba być w pełni dyspozycyjnym i w pełni sił umysłowych; jedyne czego żałuję, to że przed ciążą nie udało mi się pojechać w Alpy na narty to było takie moje wielkie marzenie; będę musiała jeszcze z 10 lat na to poczekać
|
|
|
|
#4334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-07-07 o 14:18 |
|||
|
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z kolei od dawna, bo juz od jakiś dwóch lat marze o stabilizacji, dzidziusiu, mężu i własnym mieszkaniu. Stuidowąła dziennie przez 5 lat, mieszkałam w kademiku i mi się to znudziło. Chce zająć się domem, dzidziusiem, mężem Mimo, ze nasz maluszek nie był planowany (choć zawsze chcielismy, ale po slubie w październiku) to sie bardzo ciesze
|
||
|
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
SexyBody smęć po to jest forum, a swoją droga no cóż faktem jest, ze czekanie w takich sytuacjach to mało komfortowe rozwiązanie ale nie ma lepszego, bo teraz to jego organizm musi się z tym uporać, gdyby to zalezało od lekarzy pewnie by coś zrobili
ale Ty moja droga myśl pozytywnie Gucia ja słysze wkoło, ze po moim wygladzie to widac, ze będzie chłopak a gin na ostatnim USG stwierdził, ze dzewczynka
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
pyyyszne ruskoje
się nażarłam i nie chcę się chwalic ale zrobiłam ciasto z wiśniami normalnie teraz mam czas na takie rzeczy na które wcześniej mi czasu brakło i przesyłam dziś swoje wsparcie duchowe kolejnym przyszłym mamom - Dudziakowej oraz Sexy Body
|
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Dawno mnie nie było Więc na wstępie pozdrawiam wszystkie mamusie. Mnie również możecie dopisać do grudniowych termin mam na 6 grudnia Nie myślałam, że doczekam się 19 tyg, nie mówiąc o następnych ale jakoś wszystko się układa. Moje maleństwo bardzo ruchliwe Więc niuńka ruchliwa Nie wiem czy dziewczynka czy chłopiec bo jak byłam na usg lekarz powiedział że jeszcze trochę za wcześnie na to. A byłam w 17 tyg. Następną wizytę mam dopiero na początku sierpnia. No chyba ze ma coś się niedobrego wydarzyć(odpukać), bo moja lekarka jest na urlopie. Jedyne dolegliwości jakie mam to ból brzucha, ale to raczej normalne jak dzidzia rośnie co?? Pozdrawiam wszystkie mamusie grudniowe
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu coś o ruchach dzidzi: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,3294524.html swoją drogą to myślalam że dzidzius tak jakos bardziej w poziomie sobie śpi..
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po spacerku, bo długo w tej duchocie łazić się nie da
Sexy body bądź dobrej myśli Trzymam za Dziadka.Oj, co Wy takiego widzicie w tych pierogach? ![]() A ruskie to te z serem i ziemniakami? Ja jakoś nie przepadam za takimi wynalazkami, kilka razy jadłam, ale w życiu sama tego nie robiłam. Jak już to wolę zeppeliny z mięsem. U mnie kuchnia serwuje dzisiaj gulasz z kaszą gryczaną plus ogórki kiszone
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy Body, staraj sie myslec pozytywnie i trzymaj sie dzielnie. I jestem z toba duchem.
Simpatica, tobie i chyba mojemu bratu i bratowej sie udalo i humor znacznie mi sie poprawil
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie bluźnij kobieto!
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
mniam ;p kasza gryczana mmmmm, a ja też miałam pierogi ;p ale z truskawkami
![]() Dziewczyny powiedzcie jak to jest z tym opalaniem?? Taka ładna pogoda i aż żal nie iść na plażę. Bo właśnie wczoraj byłam ale nie w żadnym stroju tylko w sukience no i trochę mi się zjarały plecy i nogi, ale brzuszkiem cały czas byłam odwrócona od słońca. |
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, wybacz jeśli uraziłam Twoje uczucia
![]() U mnie jakoś w rodzinie się nie je tego typu potraw, więc ja nie jestem przyzwyczajona
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie bym sie nie przyznawala gdzie pracuje, ale nie myslalam, ze w mojej firmie mieso produkuja
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepiej będzie jak będziesz siedziała w cieniu Ja pełnego słońca unikam, bo mi się zaraz robi słabo, ale ja generalnie nie jestem wielką fanka przysmażania
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-07 o 14:43 |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rety te spadające krewetki zaczynają mnie wkurzac
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielkie jak te sterowce
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Nie dopytałam się dokładnie ile tego rutinoscorbinu. Jakoś tak od razu przyjęłam że 1 szt. dziennie. Na wizycie jestem zawsze tak przejęta, że wyłącza mi się myślenie.
|
#4350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale po dzisiejszych rannych kopniakach, które były dużo poniżej pępka właśnie się zastanawiałam jak Dzidzia jest w środku ułożona! I to by się zgadzało Cytat:
Palce lizać!! Co do słońca, to tez raczej unikam, nasłuchałam się o plamach, przebarwieniach itp, więc wolę sobie w tym roku podarować. A nawet teraz ciężko jest mi wytrzymać na słońcu, więc w sumie problem rozwiązał mi się sam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

ale wie że będzie to co zrobił

). Bo z facetami pochodzacymi bardziej z polnocy lub centrum, to nie mam zadnego problemu. Ale wiadomo. Sa ludzie i ludzie.
jak juz bede z mezen to sie zabiore za takie przysmaki.

za Dziadka.