|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() A woalki sa superrrrr ![]()
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Jasmine Bridal F217
![]() c8e485fb0a69f93bmed.jpg a572396ccfd1e03fmed.jpg dc1e732b8563cce4med.jpg
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka, loooooz
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Na to wychodzi, że ten sam układ dla wszystkich...
Poznajecie mnie? Musiałam... Dziś pożegnanie...
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, tak podczepiany.
Tylko sie zastanawiam jak podczepic. Obie warstwy razem czy osobno? Przy osobnym jest wieksze prawdopodobienstwo rozdarcia tiulu... No i chce ja na zdecydowanie mniejszyk kole. Na tej fotce jest jak dla mnie za szeroka...A efek jaki zamierzam osiagnac w dniu slubu to taki Tylko woalka nachodzaca na czolo, bez tych odstajacych pior (chce storczyka we wlosach identycznego jak w bukiecie), suknia oczywiscie moja, bez ramiaczek i do tego rekawiczki te dlugie ![]() 92fb6ee7d8326e74d8c13d6088c419c3.jpg A moj TZ ma wygladac mniej wiecej tak. Tylko czekam az mi kasa wplynie na konto ebay, bym mogla kupic brazowy fular. Wczoraj wplacilam a na koncie beda za 2-3 dni od wplaty, pozniej zakup i wyplata z konta i czekac zanim dotrze do sprzedawcy kwota. A pozniej czekac na przesylke z UK.![]() vilworst_1.jpg Do tego autko retro Mysle, ze razem fajnie to bedzie wyladac.
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga podoba mi sie bardzo taki zestaw.
Tylko tak nie moge sobie do tej sukni wyobrazic rękawiczek. a pewnie nie masz zdjęcia swojego z rękawiczkami juz?? |
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tu skupia sie na jednej parze. My na jednej godzinie nauczylismy sie calej choreografii do jednej piosenki, na drugiej choreografii do drugiej (ale my to wg instruktora ewenementy ). W sobote do 3, w niedziele do 4 (gdzie inni maja 4 zajecia by nauczyc sie jednej choreografii do jednego tanca). Na 5 to tylko doszkalanie ![]() Madzia, nie, nie mam. Ale to czy bede miec rekawiczki to decyzje ostateczna podejme dopiero na przymiarce sukni. Jak bylam ostatnio to niczego nie wzielam (rekawiczek, butow, woalki), by sprawdzic jak wszystko bedzie sie komponowac. Ale teraz bede z mama to wezme wszystko to i aparat tez wezme Bo wtedy to nawet telefonem zapomnialam cynkac...
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-07-07 o 14:10 |
|
|
|
|
#4569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj TZ marudził o brązowym ale mu wybilam z głowy bo nigdy wczesniej się z takowym nie spotkalam, a u Ciebie widzę, że to nawet ciekawie wygląda ... hmm
|
|
|
#4570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
niezła historia. U mnie nikt sie tak nie wtrąca, nawet teściowa![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byliśmy dziś w hurtowni po wódkę na purtelam i dodatkową na wesele, tak żeby nie zabrakło Trafiliśmy tez na promocje Coca-coli, więc kupiliśmy kilka zgrzewek. W piątek dokupimy reszte napojów i trochę winkaDziś odmówiły nam kolejne 2 osoby, powód: małe dziecko, zrobili dobre wrażenie bo chociaż życzenia nam złożyli. Moja rodzina już w zasadzie potwierdziła przybcie w komplecie, od Tz jeszcze ze 20 osób w ogóle nie dało znać, do soboty mają czas, więc myslę, że chociaz część sama z siebie się odezwie. |
|||||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
SollAngelica. Moj TZ ma surdut w kolorze gorzkiej czekolady, ale ten surdut bardziej przypomina klasyczny garnitur.
Ale na metce jest surdut. Kolor to gorzka czekolada. Tez w paski, ale czarne Wklejlam juz tu gdzies jego fotki ![]() Zaproszenia. Hmmm, u mnie goscie maja czas by do dzis potwierdzic. ALe daje im czas do niedzieli. Po tym czasie sama dzwonie. Ale czesc osob juz sama zadzwonila.
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-07-07 o 14:24 |
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Pogubiłam się
Jakaś chodzę wewnętrznie nie spokojna. Nie wiem czemu. Właśnie dostałam e-maila od koleżanki i jest już po podróży, a Ja? WSZYSTKO PRZED SOBĄ. Czy to normalne taki stres?! ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Ja sobie myślę o co Ci chodzi jakie pożegnanie! ![]() A tu dziś pogrzeb Michaela [*] http://www.youtube.com/watch?v=asfiKvQxbnM Najpiękniejsza piosenka |
|
|
|
|
#4573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy moglabyś mi zdradzić, czy drogo zapłaciliście za taki surdut? my myslimy z TZ narazie i nie mozemy się zdecydować na nic ![]() dziewczyny, jakie będziecie mieli zabawy na weselu? my narazie chcemy zabawę z tabliczkami na znajomość siebie a reszty nie wiem... na bank nic zboczonego bo są okropne ;/
|
|
|
#4574 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć nie powiem bo mialam podobne obawy, tzn. bałam się, że fryzura nie wyjdzie, że suknia nie ta itp. ![]() Cytat:
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lustereczko piękne zdjęcia |
|
|
|
|
#4576 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Kilka dni mnie nie było. Załatwiłam kilka spraw, makijaż i fryzurę próbne, zamówiłam bukiet. W sobotę byliśmy na weselu koleżanki i poszłam na makijaż próbny. Mam mieszane uczucia i chyba się nie zdecyduję na panią, chociaż makijaż nie wygląda tak źle. Moje uwagi: przyszłam a pani widzi, że już nałożyłam krem, ok ale od razu zaczęła zakładać podkład (l'oreal true match) a potem już puder. Byłam w szoku, bo gdzie baza i korektor?? Ona powiedziała, że bazę i korektor nałoży już na ślubie. Później przeszła już do malowania oka i ust. Nie miała fixatora, jak jej się zapytałam czy na ślubie użyje fixatora, to zaczęła kręcić, że on ściaga strasznie twarz i daje dziwne ucucie, że bym źle się w nim czuła OMG, wkurzyłam się. W domu użyłam swojego. Czas trwania 30min - 50zł. Raczej nie skorzystam w jej usług na ślubie. W ogóle wkurzyam się, o pytam się jej czy ma mnie zapisaną w kalendarzu, ona zajrzała i na 13 miała jakiś makijaż ślubny, ja mówię, że też chciałam na 13, i ile by jej zajął ten a ona, że może mnie zapisać na 13.30 chce zdążyć w pół godziny umalować inną PM a jeszze wcześniej mówiła, że dojeżdża do klientki, w tym przypadku, to na bank ja bym usiała do niej jechać:/ Co sądzicie o tym makijażu? Moim zdaniem pasuje mi taki, tylko ten ciemny za bardzo cvhyba wychodzi na zewnątrz oka jak otwieram oczy, tak śtredni mi się to widziPS. Na nosie mam odbite okulary
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo do Ciebie pasuje. Może rzeczywiście trochę ten ciemny cień za bardzo wychodzi. Gdyby nie to, to byłby idealnyDziewczyny potrzebuje jakiś tekst podziękowań dla osób,które przyjdą złożyć nam życzenia a nie są zaproszone na wesele. Planujemy kupić czekoladę i na nią nakleić kartkę z podziękowaniami. Myślałam o takich: 1. "Serdecznie dziękujemy za pamięć, życzenia i kwiaty." Trudno przewidzieć czy każdy przniesie kwiaty, choicaż zazwyczaj tak się robi albo 2. "Za życzenia, za przybycie od nas dla Was te słodycze" chociaż to akurat bardziej pasuje na podziekowania dla gosci weselnych i 3. " Za życzenia dziękujemy słodyczami częstujemy" Które najlepsze? * |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Baju, już sama nie wiem, bo przy zamkniętych oczach ten makijaż bardzo mi się podoba, ale tak ogólnie to TŻ mówi, że ten makijaż nie wiele różni się od tych co ja robię, choć nie umiem tak ładnie cieniować na powiekach. Ogólnie i tak kupuje kosmetyki na plener i makijaż twarzy tak samo bym sobie zrobiła, ale obawiam się o to oko, zy bym umiała.
Tekst chyba 3 najlepszy. Moja fryzura próbna: troszkę za obszerna, ale już umówiłam się z fryzjerką, że zrobi mi mniejsze upięcie i oczywiście bardziej sklei i ściągnie włosy na przodzie. Robiłam wczoraj. Tu z odrostami tak sobie wygląda:P Przymierzałam welon i mało widać tą fryzurę, o welon jest gęsty. Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2009-07-07 o 15:29 |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jeszcze troche czasu, może sama popróbujesz pomalować sobie tak oczy, przejrzyj filmiki instruktażowe , praktyka czyni mistrzem, więc może się uda wycieniować powieki tak jak robi to ta kosmetyczka ![]() Fryzura ładna, ale jakoś czegoś mi tu brakuje, sama nie wiem... Moja fryzura tez prawie całkowicie znika pod welonem, no ale nic nie zrobimy skoro chcemy welon wpięty od góry |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, dziisaj bylam ze swiadkowa na zakupach - kupila sukienke
, kupilam TZ koszule na poprawiny bialo rózowa )taka mu sie podobala) i wiece co .... tak mi sie spodobala ta koszula ze pojechalam do krawcowej i zminilam kolor sukienki z ecru na jaśniutki róż ehhh kobiety.... ![]() tak sie zastanawiam ze tz ma gladki garnitur biala koszule bez akmizelki i z bardziej ozdobnych rzeczy ma musznik ktory zdobi caly stroj i w zwiazku z tym jak na oczepinach sciagnie ten musznik to potem bedzie wyglądał tak "biednie" co w tej sytuacji wymyslić? |
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko problem ze zdobyciem takiego musznika...![]() Anuulaa, kolorystyka super. Idealnie dobrana do Twojego typu urody. Super, ze cienie matowe a nie perlowe, bo makijaz dzieki temu jest wyrazistrzy. Ale... ten cien powinien byc jeszcze nalozony na srodku gornej powieki, a nie tylko na zmych zewnetrznych kacikach. Uzyskalambys wtedy efekt, tzw. kocich oczu ![]() No i fryzurka jak dla mnie za bardzo ulizana na przodzie
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, makijaż bardzo ładny
![]() Myszka, mój będzie miał muszkę, a po północy zakłada jasnorózowy krawat. Ogladałam kiedyś z mamą zdjecia z wesela i moja mama się pyta ,,kto to jest?" i pokazuje na pana młodego, który miał rozpiętą koszulę, bez krawata i po północy wyglądał bardziej niechlujnie niz wszyscy pozostali bo reszta facetów miała krawaty Rózowy, bo w mojej sukni sa dodatki różowe
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Anula nie obraz się ale ta fryzur jest chyba dla takich starszych osób Ty jesteś taka śliczna a frzurka jakby nie dla Ciebie
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
PM-ki z 1 siepnia , macie juz zamówione bukiety?
|
|
|
|
#4587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie obraże sie, dzieki za szczerośc, w końcu po to się was pytam. Pierwotnie chciałam o wiele mniejsze upięcie, nie wiem czemu takie duże zrobiła, może takie tylko umiała. Na właściwej już powiem jej, żeby zrobiła inaczej. Ale taki kok chcę mieć, bo koniecznie nie chcę zwisających włosów, chce miec wysoko spieete wszystkie włosy. |
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co Wam powiem?
Byłam w sobote na weselu i zobaczyłam coś z czym dotąd się nie spotkałam, ale już wiem, że na pewno wdrożę u siebie ![]() Wyobraźcie sobie, że pod ołtarz przed środek kościoła wcale nie szli tylko mlodzi. Kolejnośc była następująca
W momencie kiedy jedni siadali kolejni szli do ołtarza. Spotkałyście się z czymś takim??? Dla mnie to nie głupi pomysł, z racji tego że od razu goście poznają głównych aktorów uroczystości, bo przecież rodzice i świadkowie też są ważni ![]() OMG !! jaga_2001 Twoja suknia cudo !! jakos tylko nie widzę tutaj rękawiczek - ale reszta szałowa !! anuulaa bardzo podoba mi się Twoje uczesanie - misterna robota i co do makijażu także jest bomba. Może ciut jeszcze bardziej bym rozjaśniła oko, ale sam pomysł jest świetny- pasuje do Twojej buzki jak ulał ![]() i UŚMIECHAJ sie !! Masz śliczny uśmiech i piękne ząbki - perełki !!!!!!! Zazdroszcze
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2009-07-07 o 18:44 |
|
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam z TZ w kosciele po zasiwadczenie, ze odbyły sie zapowiedzi. Potem do TZ parafi aby je oddac. zapytalam sie księdza czy tata moze mnie prowadzic, cho sama jeszcze nie wiem. to znaczy ja bym bardzo chciała, ale tata troszke jest wstydliwy, ale cos pobakuje, ze tak
![]() dostałam tez numery do par które maja slub tego samego dnia (wczesniej byl inny ksiądz, który nie chcial mi dac) zapytałam sie kto slub bedzie prowadzil, wiec podal mi dwóch księzy. jacych młodzi, dopiero w tym roku przyszli do naszej [parafii (to chyba dobrze, ze młodzi co?? moze nie beda gadac o polityce hehepotem bylismy u organisty zapytac sie czy na saksofonie moze mi grac ktos, zgodził sie, tylko zapytał sie czy sam bedzie grał, czy ma mu podkład na organach robic (jak by było lepiej)?? zapytalam sie ile jest piesni granych no i tydzien przed mamy przyjsc i wszystko omowic ![]() aha przyszły nasze zawieszki a wódke a w prezencie dostalismy 2 kotyliony jeden rozowy z biala kokardką naszyta, a drugi złoty z obraczakmi. jak myslicie po co one są?? Cytat:
tak, juz od miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Dziewczyny jak wy dostałyscie numery od osób, które biorą slub tego samego dnia co wy, to dzwoniłyscie do nich i co mowilyscie?? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- dzwonilismy dzis po ludziach. 37 osób nam potwierdzilo wiec juz nie jest źle. jeszcze jakies 30 zostalo
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

No i weterynarze nakladaja foliowe rekawice, albo foliowe wodki na smieci a ja mam tiulowe.
No i na czas zalozenia obraczek rekawiczke jedna zdjemie mi TZ. 

No i chce ja na zdecydowanie mniejszyk kole. Na tej fotce jest jak dla mnie za szeroka...

na początku tłumaczyłam sobie, że ona chce dobrze, że nie robi tego złośliwie, ale nie, teraz to jestem pewna, że ona i moja ciocia z "wielkiego świata" mają własną wizję NASZEGO ślubu i co chwila się muszę z nimi kłócić...tak, kłócić, bo obracanie w żart, tłumaczenie na spokojnie, że tego i tego nie chcemy, chcemy to i tamto, a to i owo będzie takie a nie inne nie przynosi rezultatów, one swoje
np ciotka do mnie wczoraj dzwoni i pyta, ile będzie malych druhenek, bo ona im sukienki kupi, bo akurat u nich promocja jakaś. To ja mówię, ze nie będzie małych druhenek, ani dużych, tylko jedna świadkowa. A ta, że jak to, ze na całym świecie są a ja coś wymyślam. To mowie, gdzie na żywo ostatnio widziała takie coś, ona mi mowi, ze u X na weselu jak byli...tylko że X wychodziła za niemiłosiernie bogatego amerykanina, który ma w USA i w całej Europie sieć restauracji....ja powiedziąłam,ze to polskie wesele i u nas tak się nie robi (bo mnie wkurzyła). A ona dalej swoje, że mam podać wzrost tych dziewczynek, ona kupi fioletowe sukieneczki bo piekne są (swoją drogą jak wszystko na salil jest bordowo-złote to skąd nagle fiolet??) to ja mówię, że to jest nasze wesele koniec kropka nie bedzie druhenek...wrrrrr taka niby pierdoła a nie przekonasz, czemu ludzie nie organizują własnych ślubów, tak jak chcą? tylko się potem wpychaja w innych plany? babcia to samo....wytargała z jakiejś gazety głowe i mam się tak uczesac, bo to modne teraz - dopinany warkocz opleciony wokół głowy
mowie, że nie, a ona że mam się tak uczesać, bo moja mama ma moją kitkę, kiedy pierwszy raz ścinalam włosy, to akurat sobie dopnę 

Rózowy, bo w mojej sukni sa dodatki różowe