Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-07, 15:17   #991
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

czy mówiłam Wam, że z tego wszystkiego zapomniałam, że wczoraj miałam imieniny....? mąż pamiętał ( choć w holandii nie ma czegoś takiego jak imieniny) i wrócił z pracy z wielkim bukietem słoneczników

u nas przestało padać, wypogadza się no i wreszcie mnie głowa nie boli

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 15:32   #992
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz zobaczylam to co was juz spotkalo: ruchy dziecka przez skore Cudowny widok. Mala tez zaczela sie wiecej ruszac, chyba te upaly dawaly jej sie we znaki, bo stradsznie leniwa byla!!
I nareszcie zdecydowalismy sie na imie, bedzie Emilka
może się przekręciła i teraz coraz częściej będziesz obserwować skaczący brzuszek

Cytat:
dziewczyny, ktoras tu wczesniej wspominala cos o shoarmie, macie jakis sprawdzony przepis?? szukam wlasnie na necie, ale kazdy inny, a mam taka straszna ochote
nie pomogę niestety

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
niom, mój zaczął mnie golić, bo ja już od dawna niewidziałam swojej psity, no i paznokcie u nóżek mi maluje hihi
mi w zupełności starczy jak mój czasami wklepie mi krem i zrobi masaż na moje ocellulitowane nogi
nieźle muszę się nagimnastykować by ujrzeć jak się miewa moja psiutka, zarośnięta czy jeszcze nie dlatego z goleniem lecę na oślep ale my się z nią z znamy nie od dziś kiedyś traktowałam ją depilatorem - teraz nawet wyobrazić sobie tego nie jestem w stanie

Nika to wsio najlepszego z okazji Twoich wczorajszych imienin

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-07-07 o 15:34
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 15:40   #993
sweetpinky
Zakorzenienie

mój mąż wpadł posprzątał balkon, zjadł i znów wypadł
załatwia wodę na działce.

Balkon lśni jak psu jajca jeszcze tylko pułapki i będzie wsio

Nika ślę buziaczki

oho...synuś zaczął harcować

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-07-07 o 15:41
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 15:41   #994
Nika1980
Zakorzenienie

Sorejna, dziękuję

Właśnie dzwoniła żona brata mojego męża, że chce wpaść w czwartek na ploty ona pochodzi z Australii, strasznie fajna dziewczyna!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
mój mąż wpadł posprzątał balkon, zjadł i znów wypadł
załatwia wodę na działce.

Balkon lśni jak psu jajca jeszcze tylko pułapki i będzie wsio

Nika ślę buziaczki
dziękuję! buziaczki otrzymałam

jak psu jajca, mówisz...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 16:05   #995
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
A te programisty to chyba już tak mają Mój też różne rzeczy w domu zrobić umie, pomalować, wywiercić, lampę przerobić. Tylko jakoś do gotowania się nie garnie, noooo
To mój wyjątkiem jest, bo najczęściej to on gotuje

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Co do hemoglobiny zaś, to mnie mimo przecież świetnego odżywiania, z badania na badanie spada... Zaczynałam przed ciążą od prawie 14mg a jestem niewiele ponad 11 Od 4 miesiąca piję codziennie pokrzywkę, sok z buraków (uwielbiam), jem dużo buraczków i botwinki, wszelakie możliwe suszone owoce i orzechy, ostatnio polubiłam nagle cudownie nać pietruszki, o którą od dzieciństwa toczyłam boje z Mamą i już powoli zaczynam tracić nadzieję, bo anemia przy porodzie może wywołać niemiłe konsekwencje, a i w połogu nie pomaga Szuakm jeszcze wód wysokożelazianych, ale nie wiem, czy nie skapituluję i nie sięgnę po chemię

Gratuluję ginka z NFZ-tu! Oby było takich więcej
Hemoglobina będzie spadać, bo w nas krąży więcej krwi - naszej i dziecka. Ja na szczęście miałam na początku ciąży nadmiar żelaza, więc anemia mi nie grozi. Poza tym co trzeci dzień łykam witaminki dla kobiet i zajadam się czerwonymi owocami.

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
dziewczyny spiesze z informacja iz w pepco sa poprzeceniane body, rampersy i inne ciuszki dla maluszkow. maz mowi ze jestem szalona bo znowu wyszlam z 2 torbami- no ale jak nei skorzystac jak najdrozsza rzecz jaka kupilam to 13zl (dresiki welurowe), a najtansza 5,99zl- sliczne body rozpinane lub zawizywane po calej dlugosci. naprawde polecam. najpierw zanim poszlam na takie duze zakupy to upralam w swoim proszku na 60st te ciuszki ktore wczesniej kupilam w Pepcko - zeby sprawdzic czy nie tandeta- no i po praniu wszystkie ciuszki wygladaja idelanie, zatem polecam
A te ciuszki to na jaki wzrost są poprzeceniane?

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
czy mówiłam Wam, że z tego wszystkiego zapomniałam, że wczoraj miałam imieniny....? mąż pamiętał ( choć w holandii nie ma czegoś takiego jak imieniny) i wrócił z pracy z wielkim bukietem słoneczników

O! To wszystkiego NAJ
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 16:33   #996
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Jedziemy dziś po kołyskę do męża siostry ciotecznej
Będziemy niedaleko Pepco, więc zobaczę co mają ciekawego

Miłego wieczorku

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 17:47   #997
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
W imieniu dra. K.A.S - serdecznie dziękuję
Hmmm, moja hemoglobina jest na poziomie 13. Ale co drugi, trzeci dzień (jak mi się przypomni) łykam Feminatal N, tak na wszelki wypadek. A pietruszkę uwielbiam! No i wcinaj świeżą paprykę.
Wzniosę dziś toast na Twoją cześć pokrzywką z cytrynką!
Aaaach, dzięki!
I serdecznie zazdraszczam 13-tki z hemoglobiny!
Papryczkę wcinam niemal codziennie, w moim ulubionym zestawie z pomidorsem, ogórkiem małosolnym i sałatą Ale chyba jednak ten Feminatal robi różnicę

Cytat:
Wczoraj pierwszy raz zobaczylam to co was juz spotkalo: ruchy dziecka przez skore Cudowny widok. Mala tez zaczela sie wiecej ruszac, chyba te upaly dawaly jej sie we znaki, bo stradsznie leniwa byla!!
I nareszcie zdecydowalismy sie na imie, bedzie Emilka

Nika, Karamari czytanie o waszych szwalniczych osiagnieciach zachecilo mnie do robotek recznych. Sprobuje wydziergac cosik dla naszej dziewuszki zobaczymy co z tego wyjdzie!!
Gratuluję pięknych doznań! Ciąża to fajna sprawa
Fajne imię Emilka, mnie też się kojarzy z serią L.M. Montgomery

Dziergaj, dziergaj i się chwal!!!

Cytat:
moje dziecko to jest jakieś adhd płodowe na każdym usg słyszę: o jejku jaka aktywna...
no i sama czuję stąd od czasu do czasu po prostu jak do was piszę to kładę głośnik na brzuchu z nagraniami gdzie mój mąż spiewa i gra- to ją uspokoja.
bo choć ruchy dziecka są cudowne to czasem po prpstu nie mogę się skupić bo mi się coś wypycha, porusza, wędruje....
ADHD płodowe
Mnie też męczy ruchliwość dziecięcia, gdy siedzę przed komputerem... A zwłaszcza podczas pracy - trudno się skupić, będąc tak non-stop kopanym

I wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
Ja miałam w niedzielę i nawet odważyłam sie pierwszy raz w życiu zrobić sernik na zimno, ponieważ mój mąż jest wielkim fanem (sentyment z dzieciństwa ma czy coś). Ja myślałam, że nie lubię takich wspomnień minionej ery, ale wyszedł fantastyczny i wszystkim gościom smakował

Cytat:
niom, mój zaczął mnie golić, bo ja już od dawna niewidziałam swojej psity, no i paznokcie u nóżek mi maluje hihi
Super-mąż!!!

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hemoglobina będzie spadać, bo w nas krąży więcej krwi - naszej i dziecka. Ja na szczęście miałam na początku ciąży nadmiar żelaza, więc anemia mi nie grozi. Poza tym co trzeci dzień łykam witaminki dla kobiet i zajadam się czerwonymi owocami.
Tak, ja wiem, że dla kobiet w ciąży są niższe normy, ale ponoć 10mg to dolna norma - do której ja powoli, acz systematycznie zmierzam

Zmykam tymczasem na kolacyjny bobik
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:06   #998
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To mój wyjątkiem jest, bo najczęściej to on gotuje
mój też do kuchni się garnie, w przeciwieństwie do mnie

co do wózka, postanowiłam popytać znajomych, pierwszy tel i trafiony propozycja:
wózek Deltim (nie wiem jaki model ale klasyczny, 4 koła pompowane, wielofunkcyjnym, na razie wiem tyle...cenę poznam po konsultacji koleżanki z małżem)

aha dostałam jeszcze propozycję zakupu kojca, ale nie wiem czy mi się przyda ...

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-07-07 o 18:08
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:31   #999
precious_81
Wtajemniczenie

Odpowiadam na raty i idę nadrabiać dalej dzisiejsze 4 strony

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
precious mi pani dzisiaj powiedziła że nie dostane becikowego a co do urlopu to jeszcze w tym momencie jest urlop dla bezrobotnych ale mają to zlikwidować więc jak ja rodze w październiku to już nie bedzie.
Może zapytaj lepiej w MOPS-ei lub Urzędzie Miasta bo to tam zgłasza się po becikowe, więc pewnie będą lepiej zorientowani.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
fakt, trochę tego urlopu mi się nazbierało, a to dlatego, że praktycznie od początku ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim
a dwa lata na bezpłatnym to rzeczywiście przesada. zastanawiam się tylko czy warto go brać czy nie...tak by jak najdłużej z małym zostać choć życie pewnie to zweryfikuje i kto wie, czy zdołam cały zaległy urlop wykorzystać
Jak dla mnie to za długo głównie ze względu na pracę - bałabym się, że po takim czasie już jej nie będę miała. A poza tym szkoda nie brać wypłaty

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
w dodatku cały czas nie wiem czy podczas kąpieli ściąga się napletek małemu czy nie, bo w sieci krążą różne opinie kto ma synka i mnie uświadomi
Nasza położna ze szkoły rodzenia jednak jest za ściąganiem napletka. Sama stwierdziła, że od lat są różne opinie na ten temat i zawsze jak jedzie na jakieś sympozja to jest gorąca dyskusja, ale jednak - według niej - odciąganie napletka służy utrzymaniu higieny chłopca i właśnie przez to nie ma dziecko później problemów. Oczywiście tylko podczas kąpieli i delikatnie na tyle ile się uda, nie na siłę.

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Chyba 20 tygodni plus 2 tygodnie fakultatywnego czyli razem 22 tygodnie
Faktycznie - rozmarzyłam się z tym dłuższym macierzyński przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale zrozumiałam to co wydrukowałam tak jak chciałam - sprawdziłam teraz jeszcze raz i faktycznie jest 20 tygodni od stycznia 2009 r. a w styczniu 2010 r. wchodzi 2 fakultatywnego (który będzie zwiększany corocznie). Jeszcze jak byście były ciekawe wchodzi urlop ojcowski - w 2010 r. tydzień do ukończenia przez dziecko jednego roku życia.
A jeszcze w tym moim artykule jest taka informacja, że pracownik, który skorzystał z prawa do obniżenia wymiaru etatu zamiastu urlopy wychowawczego jest przez 12 miesiecy chroniony przez rozwiązaniem umowy o pracę. To znaczy, że np. zamiast brać wychowawczy przez 3 lata mogę obniżyć sobie etat do 1/2?
Jeśli tak można to by było dobre rozwiązanie dla mnie. Dziecko zostawałoby z babciami tylk 4 godzinki, miałabym ciągłość pracy i całkiem fajną kaskę za 4 godziny pracy
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:43   #1000
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Zmykam tymczasem na kolacyjny bobik
U mnie też się właśnie gotuje
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:44   #1001
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Moje dziecko też ma ADHD płodowe Wierci się prawie przez cały dzień, raz słabiej, raz mocniej. Ale pewnie jak jutro pójdziemy do gina, to przed falami USG schowa się w "kątek"

Idę sprzątać łazienkę i toaletę.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:46   #1002
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
To znaczy, że np. zamiast brać wychowawczy przez 3 lata mogę obniżyć sobie etat do 1/2?
Jeśli tak można to by było dobre rozwiązanie dla mnie. Dziecko zostawałoby z babciami tylk 4 godzinki, miałabym ciągłość pracy i całkiem fajną kaskę za 4 godziny pracy
Też nad tym rozmyślam, czy by tak nie zrobić.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 19:02   #1003
aniago25
Zadomowienie

Dowiedziałam się dzisiaj wszystkiego nie dostanę becikowego z UP bo pani mi powiedziała że nie opłacam jakiś składek emerytalnych wysłała mnie do MOPS-u tam był taki facet zakręcony że prawie w ogóle go nie zrozumiałam dopiero szwagier w domu przetłumaczył mi wszystko jak krowie na miedzy bo troszkę zna się na tym a więc tak: becikowe dostane 1000 zł i kolejny 1000 zł dlatego że oboje z mężem nie pracujemy, to że jest w Angli ich nie obchodzi dostałam już wszystkie potrzebne dokumenty i teraz tylko mamy z mężem pozałatwiać wszystkie papierki urzędowe tj. dochód itp.
Ja byłam wczoraj w Pepco jest u mnie wyprzedaż 50 % ale na ubranka dla starszych dzieci.
Nika wszystkiego njalepszego z okazji imienin

Dzisiaj malowałam sobie paznokcie u nóg chyba było z 5 podejść bo malowałam po 2 paluszki oj chyba to był ostatni raz bo ciężko było ja z goleniem narazie nie mam problemu nie wiem co będzie później bo mężą nie ma, uciekam prasować ciuszki wczorajsze jak szybko skończę to wam pokaże

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-07-07 o 19:04
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 19:29   #1004
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
sutki jak sutki, czasami swędzą ale zrobiła mi się ta linia i pępek mi śmiesznie wystaje
A ja właściwie nie mam pępka teraz tworzy idelanie jedną linię z brzuchem. Linii na brzuchu do tej pory nie mam.

Cytat:
ps. może jakby stał z tyłu i nie widział, co dzieję się między moimi nogami to kto wie...może bym się zdecydowała, ale to też zależy czego on chce a wiem, że na początku jak o tym rozmawialiśmy to miał opory. Zresztą tyle się nasłuchał od kolegów, bo tak naprawde my laseczki nie wiemy jak oni to przeżywają, nam mówią co innego a kolegom co innego ... i bądz tu mądrym
Ja też uważam, że nic na siłę. Jeżeli ktoś nie czuje się na siłach to nie ma co zmuszać.
My co prawda jesteśmy nastawieni póki co na poród rodzinny, ale właśnie mąż będzie stał przy mojej głowie i ma zakaz pchania się tam gdzie lekarz

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Wlasnie poczytalam na watku mamusiek sierpniowych, ze jak maly sie wypina i przy tym brzuch twardnieje to jest to skurcz. To ja tez mam takie czasem. Dzisiaj rano jeszcze w lozku,a potem jak sie golilam przez te wigibasy brzuch mi calkowicie stwardnial i bolal. Stwierdzilam, ze takie akrobacje zrobilam po raz ostatni, mam w nosie kilka wloskow, moje dziecko jest wazniejsze
Po drugie co to za golenie jak ja juz nic przez ten brzuchol nie widze.
A tak miedzy nami TZ sie ucieszy bo nie lubi jak jestem ogolona na "zero", mowi, ze nie lubi oskubanych kurczakow
Ja też tak mam coraz częściej ale myślałam cały czas, że to dziecko się tak wypina.
A ostatnio jak dłużej chodzę to cały brzuch mi twardnieje jak skała i ciągnie tak że nie mogę iść wyprostowana tylko sie muszę lekko zginać. Jak usiądę to przechodzi.

Cytat:
Moj tez juz tak lazi, ale uczucie jak sie przemieszcza jest niesamowite, normalnie jakies obce cialo w moim, tuz pod skora za duzo sie chyba horrorow naogladalam

ptasie mleczko, niedlugo ciotka jedzie do Polski to ja poprosze o kilka paczek
Nam też się kojarzy z "Obcym"

Cytat:
Złożyliśmy wreszcie oficjalne zamówienie na szafki kuchenne
Niestety, firma zastrzega sobie 8 tygodni na realizację = 27 sierpnia!!!
Pan architekt nas pocieszał, że może wyrobią się tydzień lub dwa wcześniej, a sam montaż będzie trwał tylko 1 dzień... Ale mimo to, mam nadzieję, że nie będę w fazie schyłkowej ciąży albo akurat w akcji - to będzie mój 37 tc
Znam to - też tyle musieliśmy czekać na meble kuchenne i szafki na przedpokój. Zresztą teraz na wszystko są takie terminy - nawet na drzwi czekaliśmy prawie 4 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
dziewczyny spiesze z informacja iz w pepco sa poprzeceniane body, rampersy i inne ciuszki dla maluszkow. maz mowi ze jestem szalona bo znowu wyszlam z 2 torbami- no ale jak nei skorzystac jak najdrozsza rzecz jaka kupilam to 13zl (dresiki welurowe), a najtansza 5,99zl- sliczne body rozpinane lub zawizywane po calej dlugosci. naprawde polecam. najpierw zanim poszlam na takie duze zakupy to upralam w swoim proszku na 60st te ciuszki ktore wczesniej kupilam w Pepcko - zeby sprawdzic czy nie tandeta- no i po praniu wszystkie ciuszki wygladaja idelanie, zatem polecam
Nie wiem czy u mnie jest jakiś inny asortyment, ale ja byłam tam chyba z 2 razy i nigdy nic mi się nie spodobało

Cytat:
co do wózka, postanowiłam popytać znajomych, pierwszy tel i trafiony propozycja:
wózek Deltim (nie wiem jaki model ale klasyczny, 4 koła pompowane, wielofunkcyjnym, na razie wiem tyle...cenę poznam po konsultacji koleżanki z małżem)

aha dostałam jeszcze propozycję zakupu kojca, ale nie wiem czy mi się przyda ...
Super, najważniejszy zakup mielibyście z głowy

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Też nad tym rozmyślam, czy by tak nie zrobić.
Czyli jednak tak można?
Ciekawe co by powiedzieli u mnie w firmie na to

Cytat:
Dowiedziałam się dzisiaj wszystkiego nie dostanę becikowego z UP bo pani mi powiedziała że nie opłacam jakiś składek emerytalnych wysłała mnie do MOPS-u tam był taki facet zakręcony że prawie w ogóle go nie zrozumiałam dopiero szwagier w domu przetłumaczył mi wszystko jak krowie na miedzy bo troszkę zna się na tym a więc tak: becikowe dostane 1000 zł i kolejny 1000 zł dlatego że oboje z mężem nie pracujemy, to że jest w Angli ich nie obchodzi dostałam już wszystkie potrzebne dokumenty i teraz tylko mamy z mężem pozałatwiać wszystkie papierki urzędowe tj. dochód itp.
Nie ma to jak dobrze zorientowany urzędnik
Ale dobrze, że wszystko się wyjaśniło i jednak Ci się należy.
Stary 2009-07-07, 20:02   #1005
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
O, rany! Przepraszam Cię, Aliisanko, ciągle mi się zdaje, że to u Ciebie dopiero początki Jak ten czas szybko leci
leci jak szalony Kochana
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:07   #1006
aniago25
Zadomowienie

Moje wczorajsze zakupy lumpkowe zrobiłam zdjęcia tylko z ubranek ( ten komplecik na wieszaczku był nowy z metką )ale kupiłam jeszcze dwa prześcieradełka do łóżeczka, cienką kołderkę do wózka i trzy flanelowe pieluchy których będe uzywała do kapania i za wszystko zapłaciłam 30 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (32,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (30,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (30,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (34,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (33,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (26,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (32,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2009-07-07, 20:12   #1007
precious_81
Wtajemniczenie

Oglądałyście butelki Tommee Tippee? Wydaje mi się, że smoczki w tych butelkach mają bardziej "sutkowy" kształt niż np. Avent, też to zauważyłyście? Tylko znowu w trzymaniu chyba Avent jest poręczniejsza.
Stary 2009-07-07, 20:13   #1008
zartownis
Zadomowienie

Ginek znowu zrobil USG i zobaczylismy (bylam z TZ) naszego ufoludka. Ulozyl sie glowka do dolu i moglby juz tak zostac, choc dzis w nocy kopal mnie w dol brzucha, wiec jak widac kreci sie jak bak. Wazy ok 815 gr i podobno miesci sie w normie.
Ja za to przekroczylam juz wszystkie normy z moja waga, przez ostatni miesiac przytylam 4 kg, postanowilam, ze przechodze na diete, koncze ze slodyczami i lodami. No i zaczne uczciwie chodzic z psami na spacerki bo inaczej nie mam jak tego spalic.

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
ooo ja mam linie przez cały brzuszek i obowiązkowo pępek już mi nawet przez bluzki wystaje
Linia do tej pory sie u mnie nie pojawial, a i pepek mam wklesly, zastanawiam sie jak wyglada wystajacy pepek czy on sie zupelnie na "lewa" wywraca. I na koncu jest supelek czy jak

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

U nas dzis ładna pogoda świeci słoneczko, choć rano zapowiadało sie na deszcz.

Dziś uprałam pierwsze ubranka dla dzidziusia, tylko przeraża mnie prasowanie ale może będzie troche chłodniej

Ja sobie nie wyobrażam żebym miała rodzic bez mojego męża, był przy pierwszym porodzie i bardzo mi pomógł, teraz tez bedzie razem ze mną.
A ja nie wiem czy TZ bedzie, bo nie wiadomo gdzie wtedy bedzie.
Dzisiaj znowu sie go pytalam czy chce byc przy porodzie to powiedzial, ze tak i ze wezmie kamere

Cytat:
ja bym sie nie dala jeszcze by cos wiecej ucial
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:20   #1009
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Ja za to przekroczylam juz wszystkie normy z moja waga, przez ostatni miesiac przytylam 4 kg, postanowilam, ze przechodze na diete, koncze ze slodyczami i lodami. No i zaczne uczciwie chodzic z psami na spacerki bo inaczej nie mam jak tego spalic.
Kochana, co jak co ale od lodów się chudnie, nie słyszałaś?

"chodzi o to, ze lody sa zimne... a organizm musi je ogrzac wiec spala przy tym wiecej kalorii.... "
przed ciążą, sama jadłam i to testowałam
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:22   #1010
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Nareszcie jakieś rzetelne informacje: becikowe wypłaca gmina niezależnie od statusu zatrudnienia, dodatkowy 1000 zł zasiłku rodzinnego przysługuje rodzinom od dochodzie poniżej ok. 500 zł miesięcznie/osobę.
Jest jeszcze coś takiego, jak becikowe samorządowe, wypłacane przez miasto, o ile rada tak zadecyduje. Informacji należy szukać w urzędach miasta.
Stary 2009-07-07, 20:30   #1011
aniago25
Zadomowienie

Precious ja mam obie te butelki zrobiłam ci zdjęcia żebys sobie porównała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (32,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (34,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (31,2 KB, 18 załadowań)
Stary 2009-07-07, 20:31   #1012
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Ginek znowu zrobil USG i zobaczylismy (bylam z TZ) naszego ufoludka. Ulozyl sie glowka do dolu i moglby juz tak zostac, choc dzis w nocy kopal mnie w dol brzucha, wiec jak widac kreci sie jak bak. Wazy ok 815 gr i podobno miesci sie w normie.
Ja za to przekroczylam juz wszystkie normy z moja waga, przez ostatni miesiac przytylam 4 kg, postanowilam, ze przechodze na diete, koncze ze slodyczami i lodami. No i zaczne uczciwie chodzic z psami na spacerki bo inaczej nie mam jak tego spalic
Hej, gratuluję spotkania III stopnia
Mój dzieć też ułożony główką do dołu, a często czuję smeranie w dole brzucha - podejrzewam, że to łapki? Bo kopie znacznie wyżej zdecydownie odnóżami dolnymi

Ja w 6 miesiącu przytyłam 3 kg A od ostatniej wizyty i ważenia 2 tygodnie temu też czuję, że jeszcze mi przybyło Teraz to okres intensywnego wzrostu malucha i niestety - przybierania na wadze przez mamusię
Dopiero w 9 miesiącu ponoć się nie tyje...

Aniu, śliczne zakupy dla dzidzi!
Stary 2009-07-07, 20:34   #1013
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Moje wczorajsze zakupy lumpkowe zrobiłam zdjęcia tylko z ubranek ( ten komplecik na wieszaczku był nowy z metką )ale kupiłam jeszcze dwa prześcieradełka do łóżeczka, cienką kołderkę do wózka i trzy flanelowe pieluchy których będe uzywała do kapania i za wszystko zapłaciłam 30 zł
Wow niezła kolekcja

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
"chodzi o to, ze lody sa zimne... a organizm musi je ogrzac wiec spala przy tym wiecej kalorii.... "

Wróciliśmy i mam już kołyskę w domciu
Jutro jak ją skręcimy to wrzucę fotki
Jest porządna, drewniana z Ikei - tylko chyba trzeba ją odmalować trochę, bo już 3 dziewczynki z niej korzystały, więc i farba trochę zeszła
Zdecydowałam też, że i tak kupimy łóżeczko, a kołyska będzie taka "doraźna". Ona jest niska - więc w sam raz dziecko można położyć i nawet nogą kołysać
Materacyk był razem z nią - tylko tyle, że gąbkowy - i teraz dziewczyny poradźcie - co na to kłaść, żeby bezpośrednio na nim dziecko nie leżało, a że wymiar tej kołyski niestandardowy (80*40 cm) nie będę oddzielnego materaca kupować

W Pepco byłam, ale dla dzieci u nas nic ciekawego - kupiłam dla siebie bluzkę tylko Na stoisku Tchibo u nas też pojedyncze sztuki dla dzieci i nic z tych fajnych nie było co na stronie widziałam

Stary 2009-07-07, 20:47   #1014
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Ale smoczek na butelce Aventu jest z Lovi tez bardzo dobry smok

Precious wszystkie smoczki ktore podczas ssania sie wyciagaja sa dobre (zgryz) a jak jest z Avent to nie wiem

https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5639.html

Ja kupilam butelki Avent Airflex
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:48   #1015
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot ja mam taki lumpek że zawsze coś fajnego mozna kupić ale postaram sie narazie nie chodzić bo już sporo ubranek mam teraz rozglądam się za pościelą do łóżeczka
Wczoraj zapoznałam się z moją sąsiadką z pietra , jest pielegniarką środowiskową powiedziała że jak urodzę to bedzie do mnie przychodziła powiedziałam jej że jestem sama bo mąż wyjechał i kazała mi przychodzić kiedy chcę jeśli by cos się działo więc jestem troszkę spokojniejsza ale mam nadzieje że nic to terminu porodu dziać się nie bedzie
Stary 2009-07-07, 20:54   #1016
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss.hot ja mam taki lumpek że zawsze coś fajnego mozna kupić ale postaram sie narazie nie chodzić bo już sporo ubranek mam teraz rozglądam się za pościelą do łóżeczka
Wczoraj zapoznałam się z moją sąsiadką z pietra , jest pielegniarką środowiskową powiedziała że jak urodzę to bedzie do mnie przychodziła powiedziałam jej że jestem sama bo mąż wyjechał i kazała mi przychodzić kiedy chcę jeśli by cos się działo więc jestem troszkę spokojniejsza ale mam nadzieje że nic to terminu porodu dziać się nie bedzie
No ja też już muszę trochę przystopować z ubrankami
Dziś widziałam się z koleżanką i jej dwumiesięcznym synkiem i ona mówiła, że kupiła kilka rzeczy na 56 to nawet nigdy mu ich nie założyła, nawet po porodzie
I sama poradziła, żeby poczekać, oczywiście jak są jakieś fajne większe ciuszki to tak, bo na pewno się przydadzą, ale tych na 56 i 62 to mało kupować

Teraz będę myślała nad wózkiem, łóżeczkiem, pościelą i takimi pierdółkami typu butelki, termometry i inne akcesoria

A z tą pielęgniarką to fajnie trafiłaś

Stary 2009-07-07, 20:58   #1017
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Co tam waga - najważniejsze, że Dzidziuś zdrowo wywija

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochana, co jak co ale od lodów się chudnie, nie słyszałaś?

Też kiedyś słyszałam tą teorię

Cytat:
Dzięki
A też Ci się wydaje, że ta z TT jest bardziej "sutkowa"

Cytat:
Ale smoczek na butelce Aventu jest z Lovi tez bardzo dobry smok

Precious wszystkie smoczki ktore podczas ssania sie wyciagaja sa dobre (zgryz) a jak jest z Avent to nie wiem

https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5639.html

Ja kupilam butelki Avent Airflex
Ja wcześniej też byłam nastawiona na tą Avent Airflex, ale jak zobaczyłam TT to się teraz zastanawiam czy nie będzie lepsza.

Cytat:
Super, że masz taka osobę pod ręką. Poza tym nie musi sie nic dziać, ale zawsze możesz ją podpytać o różne rzeczy w razie wątpliwości no i pewnie dużo doradzi po porodzie o karmieniu czy przewijaniu.
Stary 2009-07-07, 21:01   #1018
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
A propos jedzenia w dwa dni pochłonełam opakowanie ptasiego mleczka
Ja na początku ciązy mogłam jeść ptasie mleczko non stop

Cytat:
czy twój mąż przed pierwszym porodem miał obawy? jak to wspomina? jakie są jego przezycia? jestem bardzo ciekawa.
mój mąż już od dawna zapowiedział , że będzie ze mną choćby nie wiem co. jasne,że się boi ( ja przecież też) ale staramy się nawzajem wspierać jestem ciekawa jakie są wrażenia twojego męża. opowiesz?
Mój mąż napewno miał jakieś obawy,bo nie wiedział do końca jak to będzie, ale prawie od początku ciąży wiedzielismy że chcemy razem rodzić, też dużo rozmawialiśmy na ten temat.
wspomina poród i narodziny naszego synka bardzo dobrze, tylko jak mówi strasznie długo to wszystko trwało bo 16 godz od 7 rano do 23 i on był też zmęczony tym wszystkim, ale cały czas był ze mna i mnie wspierał, a jak rodziłam to stał z boku i widział jak rodzi sie nasz synek.

Cytat:

Nika- wszystkiego najlepszego

Cytat:
I wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
Ja miałam w niedzielę i nawet odważyłam sie pierwszy raz w życiu zrobić sernik na zimno, ponieważ mój mąż jest wielkim fanem (sentyment z dzieciństwa ma czy coś). Ja myślałam, że nie lubię takich wspomnień minionej ery, ale wyszedł fantastyczny i wszystkim gościom smakował
Również wszystkiego najlepszego

Cytat:

Linia do tej pory sie u mnie nie pojawial, a i pepek mam wklesly, zastanawiam sie jak wyglada wystajacy pepek czy on sie zupelnie na "lewa" wywraca. I na koncu jest supelek czy jak

A ja nie wiem czy TZ bedzie, bo nie wiadomo gdzie wtedy bedzie.
Dzisiaj znowu sie go pytalam czy chce byc przy porodzie to powiedzial, ze tak i ze wezmie kamere

ja bym sie nie dala jeszcze by cos wiecej ucial
U mnie pępek wywrócił sie na drugą strone , fajnie wygląda taka kuleczka.

Ja najbardziej sie boje że jak zaczne rodzić to nie będziemy mieli z kim zostawić synka i bede sama musiała rodzić, ale mam nadzieje że nie urodzi sie wcześniej jak we wrześniu, bo wtedy będzie już brat męża

Dzisiaj poprawiłam sobie humorek, byłam u fryzjera i zrobiłam sobie balejage
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 21:43   #1019
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Poszperałam na allegro i znalazłam łóżeczko + materacyk http://www.allegro.pl/item671825151_...nka_gryka.html i pościel http://www.allegro.pl/item671693710_...t_gratisy.html kolor paseczki fioletowe

Jutro jeszcze pogadam z mężem i chyba kupimy wcześniej, żeby na potem zostawić rzeczy mniejszego kalibru szczególnie finansowego

Stary 2009-07-08, 03:18   #1020
bea83
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie mamusie i ich brzuszki Tak wpadlam zeby zobaczyc czy wszystkie jeszcze w dwupaku siedza , bo wiecie te z poczatku wrzesnia moze z 2 miesiace przed terminem zechcialy sie rozpakowac Ale widze ze wszystkie dzielnie do swojego terminu czekaja to dobrze ... moje malenstwo nie ma wyboru musi czekac przynajmniej do mojego powrotu do kraju a najlepiej do pazdziernika
Jutro rano wylatujemy do Miami na Floryde, wieczorem jeszcze z wujkiem rozmawialismy i nas przerazil - bo u nich dzisiaj bylo 38 stopni C Dobrze, ze ma on ogromny dom jednorodzinny z klimatyzacja a przy domu basen, z ktorego w takie upaly sie nie wychodzi - 2 lata temu jak bylismy u niego i wtedy tez bylam na tym samym etapie ciazy to woda w basenie byla ciepla jak w wannie ... tak to jest w wakacje na Florydzie Ja sie z natury nie lubie opalac, ale wtedy z wakacji wrocilam taka opalona, ze po porodzie jak mi brzuch calkowicie zniknal to nie moglam sie na niego napatrzec taki brazowy byl az czarny a wogole na sloncu nie lezalam - wiekszosc to wlasnie w basenie
Z Florydy wracamy pod koniec lipca to wtedy do was zajrze - czy wszystkie nadal w dwupaku beda Trzymam aby maluszki dobrze sie rozwijaly i nie wychodzily przed czasem, bo wiem ze roznie z tym bywa

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości