|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
czy mówiłam Wam, że z tego wszystkiego zapomniałam, że wczoraj miałam imieniny....? mąż pamiętał ( choć w holandii nie ma czegoś takiego jak imieniny) i wrócił z pracy z wielkim bukietem słoneczników
![]() u nas przestało padać, wypogadza się no i wreszcie mnie głowa nie boli ![]()
![]() |
#992 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nieźle muszę się nagimnastykować by ujrzeć jak się miewa moja psiutka, zarośnięta czy jeszcze nie ![]() ![]() ![]() Nika to wsio najlepszego z okazji Twoich wczorajszych imienin ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-07 o 15:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
mój mąż wpadł posprzątał balkon, zjadł i znów wypadł
![]() załatwia wodę na działce. Balkon lśni jak psu jajca ![]() ![]() Nika ślę buziaczki ![]() oho...synuś zaczął harcować ![]()
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-07-07 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Sorejna, dziękuję
![]() ![]() Właśnie dzwoniła żona brata mojego męża, że chce wpaść w czwartek na ploty ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() jak psu jajca, mówisz... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#995 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy dziś po kołyskę do męża siostry ciotecznej
![]() Będziemy niedaleko Pepco, więc zobaczę co mają ciekawego ![]() Miłego wieczorku ![]()
#997 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I serdecznie zazdraszczam 13-tki z hemoglobiny! ![]() Papryczkę wcinam niemal codziennie, w moim ulubionym zestawie z pomidorsem, ogórkiem małosolnym i sałatą ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajne imię Emilka, mnie też się kojarzy z serią L.M. Montgomery ![]() Dziergaj, dziergaj i się chwal!!! ![]() Cytat:
![]() Mnie też męczy ruchliwość dziecięcia, gdy siedzę przed komputerem... A zwłaszcza podczas pracy - trudno się skupić, będąc tak non-stop kopanym ![]() I wszystkiego najlepszego z okazji imienin! ![]() Ja miałam w niedzielę i nawet odważyłam sie pierwszy raz w życiu zrobić sernik na zimno, ponieważ mój mąż jest wielkim fanem (sentyment z dzieciństwa ma czy coś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykam tymczasem na kolacyjny bobik ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
mój też do kuchni się garnie, w przeciwieństwie do mnie
co do wózka, postanowiłam popytać znajomych, pierwszy tel i trafiony ![]() wózek Deltim (nie wiem jaki model ale klasyczny, 4 koła pompowane, wielofunkcyjnym, na razie wiem tyle...cenę poznam po konsultacji koleżanki z małżem) aha dostałam jeszcze propozycję zakupu kojca, ale nie wiem czy mi się przyda ... Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-07 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | ||||
Wtajemniczenie
|
Odpowiadam na raty i idę nadrabiać dalej dzisiejsze 4 strony
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jeszcze w tym moim artykule jest taka informacja, że pracownik, który skorzystał z prawa do obniżenia wymiaru etatu zamiastu urlopy wychowawczego jest przez 12 miesiecy chroniony przez rozwiązaniem umowy o pracę. To znaczy, że np. zamiast brać wychowawczy przez 3 lata mogę obniżyć sobie etat do 1/2? Jeśli tak można to by było dobre rozwiązanie dla mnie. Dziecko zostawałoby z babciami tylk 4 godzinki, miałabym ciągłość pracy i całkiem fajną kaskę za 4 godziny pracy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko też ma ADHD płodowe
![]() ![]() Idę sprzątać łazienkę i toaletę.
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
Też nad tym rozmyślam, czy by tak nie zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
Dowiedziałam się dzisiaj wszystkiego nie dostanę becikowego z UP bo pani mi powiedziała że nie opłacam jakiś składek emerytalnych wysłała mnie do MOPS-u tam był taki facet zakręcony że prawie w ogóle go nie zrozumiałam dopiero szwagier w domu przetłumaczył mi wszystko jak krowie na miedzy
![]() Ja byłam wczoraj w Pepco jest u mnie wyprzedaż 50 % ale na ubranka dla starszych dzieci. Nika wszystkiego njalepszego z okazji imienin ![]() Dzisiaj malowałam sobie paznokcie u nóg chyba było z 5 podejść bo malowałam po 2 paluszki oj chyba to był ostatni raz bo ciężko było ja z goleniem narazie nie mam problemu nie wiem co będzie później bo mężą nie ma, uciekam prasować ciuszki wczorajsze jak szybko skończę to wam pokaże ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-07 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My co prawda jesteśmy nastawieni póki co na poród rodzinny, ale właśnie mąż będzie stał przy mojej głowie i ma zakaz pchania się tam gdzie lekarz ![]() Cytat:
![]() A ostatnio jak dłużej chodzę to cały brzuch mi twardnieje jak skała i ciągnie tak że nie mogę iść wyprostowana tylko sie muszę lekko zginać. Jak usiądę to przechodzi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli jednak tak można? Ciekawe co by powiedzieli u mnie w firmie na to ![]() Cytat:
![]() Ale dobrze, że wszystko się wyjaśniło i jednak Ci się należy. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze zakupy lumpkowe zrobiłam zdjęcia tylko z ubranek ( ten komplecik na wieszaczku był nowy z metką )ale kupiłam jeszcze dwa prześcieradełka do łóżeczka, cienką kołderkę do wózka i trzy flanelowe pieluchy których będe uzywała do kapania i za wszystko zapłaciłam 30 zł
![]()
#1007 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałyście butelki Tommee Tippee? Wydaje mi się, że smoczki w tych butelkach mają bardziej "sutkowy" kształt niż np. Avent, też to zauważyłyście? Tylko znowu w trzymaniu chyba Avent jest poręczniejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |||
Zadomowienie
|
Ginek znowu zrobil USG i zobaczylismy (bylam z TZ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja za to przekroczylam juz wszystkie normy z moja waga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj znowu sie go pytalam czy chce byc przy porodzie to powiedzial, ze tak i ze wezmie kamere ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"chodzi o to, ze lody sa zimne... a organizm musi je ogrzac wiec spala przy tym wiecej kalorii.... " przed ciążą, sama jadłam i to testowałam ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest jeszcze coś takiego, jak becikowe samorządowe, wypłacane przez miasto, o ile rada tak zadecyduje. Informacji należy szukać w urzędach miasta.
![]() |
#1011 |
Zadomowienie
|
Precious ja mam obie te butelki zrobiłam ci zdjęcia żebys sobie porównała
![]()
#1012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój dzieć też ułożony główką do dołu, a często czuję smeranie w dole brzucha - podejrzewam, że to łapki? Bo kopie znacznie wyżej zdecydownie odnóżami dolnymi ![]() Ja w 6 miesiącu przytyłam 3 kg ![]() ![]() ![]() Dopiero w 9 miesiącu ponoć się nie tyje... ![]() Aniu, śliczne zakupy dla dzidzi!
![]() |
#1013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciliśmy i mam już kołyskę w domciu ![]() Jutro jak ją skręcimy to wrzucę fotki ![]() Jest porządna, drewniana z Ikei - tylko chyba trzeba ją odmalować trochę, bo już 3 dziewczynki z niej korzystały, więc i farba trochę zeszła ![]() Zdecydowałam też, że i tak kupimy łóżeczko, a kołyska będzie taka "doraźna". Ona jest niska - więc w sam raz dziecko można położyć i nawet nogą kołysać ![]() Materacyk był razem z nią - tylko tyle, że gąbkowy - i teraz dziewczyny poradźcie - co na to kłaść, żeby bezpośrednio na nim dziecko nie leżało, a że wymiar tej kołyski niestandardowy (80*40 cm) nie będę oddzielnego materaca kupować ![]() W Pepco byłam, ale dla dzieci u nas nic ciekawego - kupiłam dla siebie bluzkę tylko ![]() ![]()
![]() |
#1014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Precious wszystkie smoczki ktore podczas ssania sie wyciagaja sa dobre (zgryz) a jak jest z Avent to nie wiem ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5639.html Ja kupilam butelki Avent Airflex ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Miss.hot ja mam taki lumpek że zawsze coś fajnego mozna kupić ale postaram sie narazie nie chodzić bo już sporo ubranek mam teraz rozglądam się za pościelą do łóżeczka
![]() Wczoraj zapoznałam się z moją sąsiadką z pietra , jest pielegniarką środowiskową ![]() ![]() ![]()
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś widziałam się z koleżanką i jej dwumiesięcznym synkiem i ona mówiła, że kupiła kilka rzeczy na 56 to nawet nigdy mu ich nie założyła, nawet po porodzie ![]() I sama poradziła, żeby poczekać, oczywiście jak są jakieś fajne większe ciuszki to tak, bo na pewno się przydadzą, ale tych na 56 i 62 to mało kupować ![]() Teraz będę myślała nad wózkiem, łóżeczkiem, pościelą i takimi pierdółkami typu butelki, termometry i inne akcesoria ![]() A z tą pielęgniarką to fajnie trafiłaś ![]()
![]() |
#1017 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A też Ci się wydaje, że ta z TT jest bardziej "sutkowa" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wspomina poród i narodziny naszego synka bardzo dobrze, tylko jak mówi strasznie długo to wszystko trwało bo 16 godz od 7 rano do 23 i on był też zmęczony tym wszystkim, ale cały czas był ze mna i mnie wspierał, a jak rodziłam to stał z boku i widział jak rodzi sie nasz synek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja najbardziej sie boje że jak zaczne rodzić to nie będziemy mieli z kim zostawić synka i bede sama musiała rodzić, ale mam nadzieje że nie urodzi sie wcześniej jak we wrześniu, bo wtedy będzie już brat męża ![]() Dzisiaj poprawiłam sobie humorek, byłam u fryzjera i zrobiłam sobie balejage ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Poszperałam na allegro i znalazłam łóżeczko + materacyk http://www.allegro.pl/item671825151_...nka_gryka.html i pościel http://www.allegro.pl/item671693710_...t_gratisy.html kolor paseczki fioletowe
![]() Jutro jeszcze pogadam z mężem i chyba kupimy wcześniej, żeby na potem zostawić rzeczy mniejszego kalibru szczególnie finansowego ![]()
#1020 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie wszystkie mamusie i ich brzuszki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro rano wylatujemy do Miami na Floryde, wieczorem jeszcze z wujkiem rozmawialismy i nas przerazil - bo u nich dzisiaj bylo 38 stopni C ![]() ![]() ![]() ![]() Z Florydy wracamy pod koniec lipca to wtedy do was zajrze - czy wszystkie nadal w dwupaku beda ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.