![]() |
#2612 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Kwiatuszek wszystkiego naj naj naj fajknie ze wesele udane i ze jestes mega zadowolona
![]() Ja nie odmienialam nazisk pisalam tak jak to sie robi urzedowo ![]()
#2613 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do sukienki, to dzięki za maila. Tak sobie porównywałam i tą na Tobie i ten oryginał i moim skromnym zdaniem na Tobie wygląda o niebo lepiej. Choć to nie mój styl sukienki to ten oryginał robi większą bombę i bezę niż twoja w rzeczywistości. Ładnie Ci wydłuża talię, a niby ten krój skraca. Tylko jakby tego materiału na biodrach zaraz nad marszczeniami nie było to będzie super, no ale to moze przez to że za długa, albo na szpilkach. A i kształt wycięcia gorsetu też masz inny. Ponoć ten kształ to powiększ co nieco ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wczoraj chrzestny TŻ z żonką nam potwierdzili od razu, fanie tak ![]() ![]()
![]() |
#2614 |
Rozeznanie
|
Tak chcialam miec serduszko a nie taka falke tylko n narazie byla o 4cm z kazdej strony do zwezenia wiec efektu nie ma boje sie ze na nastepna przymiarek znowu bedzie za luzne bo chudne jakos tak ostatnio - ale i tak nie wygladam jak chcialam
![]() ![]() do organisty ide za tydzien oczywiscie zapytam o namiary na trabke - kosztuje to ok 200 zl chyba z tego co mowil Edytowane przez moniqa84 Czas edycji: 2009-07-06 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
ja nie odmienialam nazwisk, chyba ze było to nazwisko typowo polskie (-ski) - przynajmniej z tego co pamiętam....
a przy okazji - wlasnie dostalam fotki sztucznych zdobień auta, ktore ma "w pakiecie" firma z ktorej mam autko [do wyboru, w cenie]
#2616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ostatecznosci to moze to przedostatnie
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
te mają w standardzie, albo mozna potem zywe, 150 zl... ja sie zastanawiam nad tym pierwszym z tych dostepnych....
![]() |
#2618 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz ja się w ogóle nie stresowałam troszkę tylko jak siedziałam u fryzjerki i spojażałam na zegarek i się okaząło, że jeszcze 2 godz. zostały to mnie ścisnęło w żołądku, ale obiecałam sobie, że żadnego stresu i nie będę się starała, żeby wszystko było idealnie, bo dopiero nie wyjdzie. Ja się niczym nie przejmowałam i uśmiechałam cały czas nawet w kościele i wszystko bylo jak należy.
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2620 |
Rozeznanie
|
Jestem wykończona
![]() Kupiliśmy w Czechach połowę likierów. Musimy kupić jeszcze jeden. Objechaliśmy wszystkie Tesco, Hypernove, Bille w okolicy i nie było takiego smaku (marcepanowo - czekoladowy). Były w starym sklepie \"przygranicznym\", ale tam zaś nie przyjmowali karty, a my nie mieliśmy gotówki, a nie chciało się nam jechać 20km do bankomatu i z powrotem po likiery. Ale sklep jest do 22 czynny, więc kiedyś w tygodniu podjedziemy. A te likiery akurat chcę z Czech, bo u nas nie ma takich smaków, likiery są przepyszne no i b. podoba mi się butelka Byłam na wiejskim festynie w poszukiwaniu świecących pałek (gadżet dla dzieci), ale budki z takimi rzeczami nie było - już zamówiłam przez internet. W 4 miastach obeszliśmy wszystkie sklepy z butami i rozmiarów 46-47 NIE MA. To są kpiny normalnie. Szkoda było nóg na łażenie za tymi butami. Ostatecznie zamówiłam przez internet. Na pewno będą dobre na długość, a jak na szerokość będą za ciasne, to się je zaniesie do szewca, żeby trochę je rozszerzył. Byłam w sklepie ślubnym, ale takich serwetek nie było, jak chcę, a reszta rzeczy 30% droższa niż w innym sklepie ślubnym. Resztę pierdołek więc też trzeba zamówić prze internet. Podsumowując- szkoda było benzyny, czasu za jeżdżeniem za badziewiami, skoro i tak większość trza zamawiać przez net ![]() Dziś byłam u kosmetyczki, już się umówiła na zabieg przed ślubem (za 2 tyg. peeling migdałowy, a tuż przed ślubem jakiś zabieg przedbankietowy, robienie pięt i paznokci u stóp). Zmieniałam koncepcje jeśli chodzi o biżuterię. Miała być srebrna z cyrkoniami, a chyba kupię srebrna z jasnym (takim ecru) bursztynem, bardziej będzie mi pasowała do sukni. No i zaś problem, bo obeszłam w Krakowie chyba wszystkie sklepy i budki z biżuterią. I co? Jak były kolczyki to nie było wisiorka czy bransoletki, jak już był cały komplet, to zaś mi się nie podobał. Jutro jeszcze jadę na wycieczkę po jubilerach. Jutro tez przymiarka garnituru, potem do innego miasta po koszulę a wieczorkiem do dentysty. W końcu będę miała nowy ząbek ( z tym zastępczym teraz to źle mi się mówi). W środę rano wyjazd do sklepu po fajerwerki (wewnętrzne fontanny), potem kurs tańca.Wieczorek spotkanie z foto&video i cukiernią. W czwartek powinna być już gotowa moja suknia. I zaś tydzień zleci nie wiadomo kiedy. Was pokomentuję jutro, bo dziś (znowu) u mnei krucho z czasem, ale poczytałam wszystko. A! z newsów 4 osoby odmówiły ( w sumie to już ich miałam na liście, ze nie przyjdą, bo tego się spodziewała, ale mimo wszytko to odmawianie mnie dobija). Jeszcze 6 osób ma potwierdzić (spodziewam się, że 3 odmówi, a 3 przyjdzie jednak, no ale zobaczymy)
#2621 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Ja się nie miałam czym przejmować. Nie miałam winietek każdy siadał jak chciał i było dobrze nikt nie narzekał potem i tak każdy do każdego chodził, żeby się napić ![]() ![]()
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja dalej szukam miejsca na plener w okolicach zabrza :/ kitek, jestem pelna podziwu dla Twojej "obrotności" ![]()
![]() |
#2623 |
Wtajemniczenie
|
Wesele mieliśmy w Świbiu
![]() |
#2624 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obrotna babka z Ciebie ![]()
![]() |
#2625 | |
Rozeznanie
|
Kwiatuszek88
Wszystkiego najlepszego ![]() Zaneta88 Wysłałam Ci wiadomość. Przepraszam, że dopiero dzisiaj. SSR Fajny pomysł z tym ferrero ![]() Moniqa84 Wklej zdjęcia z ostatecznej przymiarki, bo teraz to trudno powiedzieć, jak tam ma byc mniej materiału itd. Kiedyś podobały mi się takie suknie, ale z czasem mi przyszło. LadySith No mnie sie te dekoracje nie podobają. Zgadzam się z AniąLaurą - jakoś tak biednie wyglądają. Ale jak już to mogłaby być 2 albo 4. Ja za strojenie auta chyba tez płacę coś koło 100 - 150zł (dokładnie nie pamiętam), z żywych kwiatów. Autko juz w sumie jest ozdobą samą w sobie, więc z przodu będa kilka położonych cantedesek i przy klamkach. Wklejam fotke autka jeszcze i dekoracji (coś takiego mniej więcej będzie). Cytat:
Z tym jeżdżeniem to najbardziej czasu mi szkoda, bo przez net zamówię w 5 minut, a tu 2 dni z głowy.
![]() |
#2626 |
Raczkowanie
|
Z tych dekoracji najmniej podoba mi sie 3
ale za to te pozostale bardzo gustowne ![]()
#2627 |
Rozeznanie
|
Te dekoracje to są takie przykładowe. W tym "moim" autku to raczej będzie coś w stylu ze zdjęcia 2. Wyjaśniłam pani od dekoracji, że chcę kilka kalii położonych i po jednej przy klamkach. W tej firmie robią b. ładne dekoracje, więc zdaję się na umiejętności pani dekoratorki.
Co do tego zamiennika, zamiast latarni to już wiem co będzie. Balony z helem i do tego doczepione zimne ognie. Zastanawiam się tez nad tym, czy by stolik do tortu nie był "posypany" płatkami kwiatów. Co do biżuterii to chodzi mi po głowie coś w tym rodzaju: tylko kształt to wolałabym łezki
#2628 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A te gadżety dla dzieci to jak, kiedy będziesz im wręczać i w ogóle napisz coś o tym. Kitek bursztyn jest super, ja też się zastanawiam czy nie mieć biżuterii z bursztynu ale takiego tradycyjnego. Ale jak chcę mieć diadem to mi już bursztyn nie pasuje. No chyba, że nie będzie diademu a będą bursztyny ![]() To jak się kształtuje całkowita liczba gości? Cytat:
![]() A autko masz w moim stylu, więc nie należy przesadzać z dekoracją, bo samo autko jest wypasione - takie moje zdanie ![]() Cytat:
Co do płatków przy torcie to zależy jak to siema do wystroju sali i do stolika barmańskiego, na którym tort wjeżdża. Żeby było ładnie, ale nie przedobrzyć ![]() Ten komplecik ładny, ale jakby było coś owalnego to by było lepsze ![]() Kitek a ile tych fontann do tortu masz? Dziewczynki wczoraj nam 2księży potwierdziło, że na dzień dzisiejszy się zjawią ![]() ![]() A dla dziewczynek, które chciały zobaczyć moje zaproszenia to proszę. Tylko wykonane komórą i wiadomo co na żywo to na żywo.
![]() |
#2629 |
Rozeznanie
|
SSR
Ty to mnei zawsze przyatakujesz tymi pytaniami ![]() ![]() ![]() Gościu od auta to mówił, że niektórzy w ogóle go nie dekorują, ale dla mnei bez wystroju to tak wyglądał "łyso", jednak te kilka kwiatków musi być. Likiery będą tylko 2 rodzaje: ten marcepanowy (jest przepyszny ![]() "Granicę" to przeważnie przekraczamy w Marklowicach. Te pałki to damy dzieciom tak wieczorem, bo wcześniej bez sensu (bo nie będą świeciło). Z gadżetów dla dzieci to tyle, jeszcze się zastanawiam nad takimi trąbkami. Normalnie te damy, bez ceremoniału. No ja to muszę miec, jak już to ten jasny bursztyn (do sukni ecru), i najlepiej łezki. Też chciałam didaem, ale chyba mi nie będzie pasował, więc chyba z niego zrezygnuję. Balon każdy dostanie jeden, cośdo zapalenia i już. Do stolika barmańskiego pasował nie musi, bo go nei będzie, tzn będzie na szampana, a potem na tort (ten sam stolik). Płatki to w sumie pasujądo każdego wystroju. A fontann o tortu to nie wiem ile będzie, bo jeszcze o takich szczególikach nie gadałam z panią menager. A! niedawno widziałam pannę młodą, która miała podobną suknię do Twojej, włosy miała uczesane w kok i miała wianek z kwiatów i do tego welon. Nie myslałaś o wianku? ładnie to wyglądało. Niestety nie mam żadnej fotki. Dziś znowu 2 osoby odmówiły (ale to z tych co miałam zaznaczonych już, że nie przyjdą). Na dzień dzisiejszy jest 52 osoby
#2630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do autka to ja uważam, że ono jest tak ładne, że nie można go zepsuć plastikowymi ozdobami. Muszą być żywe kwiatki i myślę, że te propozycje z cantedeskami, które pokazałaś będą ok ![]() Te likiery mają obłędne smaki ![]() A te pałki dla dzieciaków, rozumiem już wszystko, żeby się nie nudziły. No jak mi przyjedzie cała ferajna tych dzieci, to też będę musiała coś wymyślić. Bo balonów nie mam, to czymś musieliby się zając:/ Co do bursztynu to ten mleczny, o którym piszesz jest fajny, zresztą ja każdy bursztyn lubię. Ale przyznam szczerze nie widziałam jeszcze nigdy PM z biżu z bursztynu. Zawsze cyrkonie, perły, teraz modne swarowskie. Ciekawa kompozycja. JA się boję, że do śnieżnobiałej kiecki to ten mój bursztyn rednio będiz epasował, ale zobaczę na przymiarce. Wezmę korale znad morza i poprzymierzam ![]() ![]() A widzisz przypomniałaś mi pomysł z wiankiem (upadł, kiedy sali na sierpień nie było). Bo myślałam kiedyś o wianku z polnych kwaitów, z chabrów. Ale na jesień to nie wiem z czego, pewnie z tych dostępnych z kwaicarni, Boję się, że będę wyglądac jak dziecko komunijne albo rusałka. Może jednak ten diadem dostojnieszy- bo wtedy zawsze mogę być księżniczką ![]() ![]() A i chciałam się pochwalić, że mam już kosmetyczkę (super dziewczyna), będzie mi robić hennę na brwi i rzęsy - bo mam tak jasne że mi ich nie widać. A potem oczyszczanie i makijaż próbny. Od razu poleciła mi też fryzjerkę, ale się dziś do niej nie dostałam. Mam nadzieję, że będę zadowolona z makijażu, bo ona była pomalowana ładnie i w ogóle sympatyczna. Czyli kolejna rzecz odhaczona ![]() ![]()
![]() |
#2631 |
Raczkowanie
|
Kitek napewno bizuteria w ksztalcie lezki bedzie piekniejsza mi sie podoba
![]() ![]() ![]() SSR gratuluje pracy nad zaproszeniami ![]() ![]() ![]()
#2632 |
Rozeznanie
|
SSR
Dokładnie, kto pyta nie błądzi. Ja się wcale nie gniewam za te pytania, tak tylko napisałam, że Ty to zawsze zadajesz mnóstwo pytań ![]() ![]() Co do biżuterii, no widzisz, ja też chciałam cyrkonie, ale teraz raczej mi nie będą pasowały. Swarovski modny, ale mnie się nie podoba. To będę "pierwszą panną" młodą, która będzie miała bursztyn ![]() ![]() To na przymiarce zobaczysz co i jak z tym wiankiem. Masz rację w lato by lepiej pasował, a najlepiej jakby wesele było w noc świętojańską, i zamiast oczepin panny puszczałyby wianki na wodzie. U mnie była niedawno impreza "wianki" i puszczało się właśnie wianki na wodzie (1 wianek kosztował na tym, festynie 5zł), wianek był ze świeczką. Super to wyglądało. AniaLaura No to widzisz, ja diademu też nie będę miała (a chciałam bardzo, ale nie będzie mi pasował), welon to njuż całkiem odpada, kwiatek też bo dla mnie te cantedeski we włosach to wyglądają jak uszy Shreka. Będę miała opaskę z takiego samego materiału co suknia i z takimi aplikacjami jak na sukni. Miałam dziś już miec nowy ząbek, ale protetyk źle dobrał kolor, i muszę czekać do piątku. Oby w piątek już było OK, bo potem dentystka jedzie n urlop i przyjeżdża dopiero w sierpniu. Najwyżej mi zrobi lepszą zastępczą, taką co się nie będzie odróżniać, ale wolałabym już tą porcelanową.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-07-07 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Raczkowanie
|
Kitek no ja wlasnie bede miala cantadeski wiec uszu Shreka tez nie chce miec
![]() Ja nawet o opasce nie myslalam w sumie nie wiem czy bede miala fryzure z grzywka, ktora zapuszczam czy ta grzywka zostanie upieta.Wszystko okarze sie na probnym czesaniu ![]()
#2634 |
Zakorzenienie
|
SSR a kto cie maluje??
ja była w sobote w zabrzu upani ireny i nei wiem fryzure zrobiła mi cudną (wszystcy mowili ze duzo ładniejsza od panny młodej) ale makijaz sama neiwiem ładny był to fakt idealnie pasował do czerwonej sukni ale nie wiem czy to spowodowane bo wyszłam od niej o 12 30 biegiem do auta do bytomia do szpitala odebrac tate bo przerwał leczenie potem zawiesc go do pyskowic biegiem sie ubrac w kiecke i biegiem pędem do koscioła do gliwic na sikornik a upał 30 stopni i jak wpadłam do koscioła to sie czoło tam mi swieciło potem ok 20 na powiekach juz zrobiły mi sie kreski roztarłam palcem i niby było ok tez tak do kilku godzin buzia tak ogolnie ok nie wiem jakich kosmetyów uzywała bo nei mowiła a ja z tych nerów o tate nie zapytałam wiem ze uzywała fixatora czy jak to sie nazywa a i tak spłyneło nie wiem czy tak powinno byc czy nie .... chyba nie
![]() |
#2635 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za zaproszenia dziękuję ![]() Jak wymyślisz coś dla dzieciaków to pochwal się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja ten bursztyn muszę przedyskutować ze świadkową jak ona to widzi (krytyczne trzeźwe oko), ale jak ja mam śnieżnobiałą kiecę bez koralików to hmmmmm no nie wiem. Ten svarowski niby taki modny, ale ja to chyba jestem inna bo się nim nie zachwycam. Takie byle jakie szkiełko ![]() U nas też są wianki ale to już jak to mówimy w Polsce za Brynicą, a właściwie na Brynicy są puszczane. No wianek jest ładny, myślałam może, że jak nie z polnych kwiatów bo nie lato, to może z wrzosu lub jarzębiny. Ale znów nie chcę wyglądać jak na balu przebierańców. Musze nad tym pomyśleć ![]() No i koleje dzięki za przypomnienie o dentyście ![]() ![]() A uszy shreka mnie rozśmieszyły ![]() Cytat:
Ja powiem tak, na co dzień to ja się nie maluję, dlatego mój makijaż ślubny będzie delikatny, żeby ludzie niepomysleli, że za kogoś się przebrałam ![]() ![]() Ja się naprawdę na tym dziale życia nie znam więc mogłabym wciśnąć jakieś tam kawitacje i inne, ale to pewnie każda kosmetyczka robi, a że mam ją z polecenia od znajomej to jestem spokojna. Sama była delikatnie pomalowana i pomimo 30stopniowego upału wczoraj, nic się nie świeciła i nic jej nie spływało, więc chyba sie zna.
![]() |
#2636 |
Rozeznanie
|
Anika22
Makijaż musi wytrzymać co najmniej 8h,a z fixerem to nawet 10h. I to nawet jak jest upał. Nie powinno tak być, że po 2h podkład zacznie się rozpływać a po 4h oczy zaczną się rozmazywać. Byc może, a raczej na pewno, jest to spowodowane kosmetykami, jakbyś mogła napisać, czym Cię malowała, jaką firmę, a zwróciłaś uwagę z jakiej firmy był fixer? Byłam dziś w firmie pirotechnicznej no i okazało się, ze z tymi fontannami scenicznymi to nie jest taka prosta sprawa, muszą być na sali odpowiednie wywietrzniki, wyciągi czy coś, a nie jestem pewno jak to jest u nas na sali. To nie mógł mi gościu tego powiedzieć przez tel, nie tłuc się człowiek musi 40km, żeby się dowiedział że ![]() No ale nie ma tego złego....; zawsze jest jakieś wyjście. Patrzę, a tam zimne ognie 1metrowe ![]()
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-07-08 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tylko przód dekorują? A klamki i tył?! Jak miałabym już wybierać to wybrała bym pierwszą dekorację, ale z tym że będę miała coś podobnego na klamkach i z tyłu coś. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Kitek jeżeli chcesz rozszerzyć obuwie to sa specjalne sprey'e do tego! W salonach w CCC takie powinny mieć. A jeżeli buty są ze skóry to niech je rozchodzi przed weselem i się same rozejdą. A jeżeli nie chcesz już podejmować żadnych kosztów to podobno skarpeta zamoczona w płynie do naczyń i założona na nogę i potem do buta rozszerza obuwie. Abo zamiast płynu wódka. Powiem szczerze,że nie próbowałam ale jak pracowałam w salonie z butami to klientki tak mówił, że tak robią. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 |
Rozeznanie
|
Zanetaa88
Dzięki za rady. Zobaczymy, jak te buty przyjdą. Dobrze by było, jakby się okazały dobre na szerokość. To są ze skóry butki, więc troszkę się "rozejdą". Kiedyś próbowałam z mokrą skarpetą ![]() Dzwoniła do mnei pani z salonu sukien, nie wyrobią się na ten czwartek i dopiero w przyszły czwartek 16.07 mam odbiór (oby nie trzeba było już niczego poprawiać). To nawet dobrze, bo mój M. ma tego samego dnia odbiór garnituru, to nie trzeba będzie jeździć 2 razy.
#2639 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Teraz dopiero odkryłam ten wątek ![]() Ja jestem z Rybnika i ślub mam w przyszłym roku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-07-08 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.