Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-08, 08:19   #4621
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Byłam w tym sklepie no name
Była biała kamizelka, ale miała wzorek z bluszczem, ładna ale to nie to. Ma mieć dostawę w piątek, to zajdę i zobaczę co ma nopwego. (zdjecie tej kamizelki )

Co do brązowego fularu
Widziałam wczoraj na manenikinie brazowy garnitur, i kremową kamizelkę i musznik, ale wzorek na nich był ciemnobordowy. Z odleglosci dwóch kroków, braz garnitury udzielal się wzorkowi i super wygladalo to (zdjecie )
Samego fularu nie widzialam w brazie. Przynajmniej w tym sklepie

Jagus Ale w necie może znajdziesz
http://www.dessire.pl/musznik-dlugi-cat-47-id-277.aspx
http://www.vianelli.pl/index.php?cPath=21 tutaj sa brazowe fulary, ale jakies takie dziwne, bo nie ma zdjecia calego jak to wyglada, widac jakby to byl kawalek materialu chustka jakby yhmmm

a przez przypadek znalazalm producenta odziezy slubnej u Ciebie:
Tabu
SZKOLNA 27
15-640 BIAŁYSTOK , PODLASKIE
Telefon: 0856613505
nie wiem czy jeszcze istnieje, bo strona w necie nie dziala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fular.jpg (9,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kamizelka.jpg (10,3 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-07-08 o 08:25
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 08:44   #4622
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 09:25   #4623
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
u nas juz od dawna sto w szafie czysta de luxe
my też mamy taką od dawna na szafie czyste de luxe jest niezła w smaku, no i ma dosć ladną butelkę, z czego śmiał się mój TŻ, bo biegalam po sklepie i szukałam wódki, której butelka mi się będzie podobała z winami to samo-on wybrał 7 rodzajów wina, a ja wybrałam z tego 3-te, które wizualnie mi się podobały

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
wybieram miedzy takimi - wszystkie w kolorach jasno różowym lub białoróżowym
2

kurcze, goście mieli potwierdzać do 5 lipca, czyli do niedzieli, dziś jest środa i cisza. Czy ktoś do jasnej cholery czyta w ogóle te bileciki dołączone do zaproszeń?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 09:29   #4624
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
dziewczyny czym opóźnic okres? dostane 28-29 a mam obfity. wole zaczac dzialac juz w lipcu
na wit. C bym nie liczyła tylko pigułki albo plastry , ale musisz wziać w pierwszy dzień okresu na miesiac przed.

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
dzisiaj wpadłam na pomysł, że zamówimy z allegro dwie ramki ze specjalnym grawerem (jeszcze nad nim myślę) i z jednej strony będzie nasze zdjęcie a z drugiej strony napiszę jakieś ładne podziękowania rodzicom, wydrukujemy na ozdobnym papierze i gotowe

a dzisiaj nasz swiadek wpadł na pomysł, że przed samym ślubem przyklei Tżtowi na podeszwach butów napis HELP!! ....heh..to tajemnica i mam Mu się nie wygadac heh...będzie smiech, kiedy w kościele uklęknie trzeba się troszeczkę pośmiac bo te załatwianie, latanie i pilnowanie wszytskiego już mnie dobija...

Dziewczyny....jaką wódkę będziecie miały lub miałyście na weselu?? musimy kupic niebawem a mój mężulek jakiś niezdecydowany jest...poradzicie
ramka to nawet fajny pomysł niestety wszystkie podziękowania juz skasowałam z dysku...
mi osobiscie ten pomysł z Help się nie podoba w dodatku ma to być tajemnica... nie pomyślałaś, ze TZ może się zdziwić czumu ludzie się śmieją... mnie osobiście by to jeszcze bardziej stremowało...
my będziemy mieli Polonise (jakos tak to się pisze...)

dzisiaj mam dzień urody idę na zabieg na ciało w spa i pazurasy
miał któraś z Was tipsy na nogach? albo zelowane paznokcie ? zastanawiam sie nad french-em lub nałozeniem kolorowego akrylu np. kremowego, albo jasno rózowego

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 09:33   #4625
Yennka
Raczkowanie

GG do Yennka

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
kurcze, goście mieli potwierdzać do 5 lipca, czyli do niedzieli, dziś jest środa i cisza. Czy ktoś do jasnej cholery czyta w ogóle te bileciki dołączone do zaproszeń?
zaproszeń nikt nie czyta a już na pewno nie ze zrozumieniem:/

pytam znajomą czy mają jak dojechać z kościoła na sale (30 min autem) a ona pyta po co, bo to przecież w tym samym miejscu... a w zaproszeniu są oczywiście nazwy obu miejscowości + mapka dojazdu
Yennka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 09:37   #4626
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
mi osobiscie ten pomysł z Help się nie podoba w dodatku ma to być tajemnica... nie pomyślałaś, ze TZ może się zdziwić czumu ludzie się śmieją... mnie osobiście by to jeszcze bardziej stremowało...
jak zwykle zgadzam się z goldi*, nie podoba mi się ten pomysł... kościół to chyba nie najlepsze miejsce na takie żarty...

Cytat:
Napisane przez Yennka Pokaż wiadomość
zaproszeń nikt nie czyta a już na pewno nie ze zrozumieniem:/

pytam znajomą czy mają jak dojechać z kościoła na sale (30 min autem) a ona pyta po co, bo to przecież w tym samym miejscu... a w zaproszeniu są oczywiście nazwy obu miejscowości + mapka dojazdu
no u mnie to samo, w 2 różnych miejscowościach jest ślub i wesele, i jak staram sie komuś wytłumaczyć, to mmi każdy mówi, eeee jeszcze dużo czasu, i tak zapomnę, to mi powiesz przed slubem....już widzę, jak w piątek przed ślubem dzwonię do wszystkich i im tłumaczę.....

_________
* czy my kiedyś miałyśmy odmienne zdanie?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2009-07-08 o 09:38
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 09:48   #4627
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Całą noc nie spałam... Głowa mi pęka. Przepłakałam wczoraj całe trzy godziny - od wniesienia trumny. Tak mi źle okropnie. Nie umiem się wyciszyć...
Stary 2009-07-08, 10:12   #4628
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Całą noc nie spałam... Głowa mi pęka. Przepłakałam wczoraj całe trzy godziny - od wniesienia trumny. Tak mi źle okropnie. Nie umiem się wyciszyć...
tak się tym przejełaś ja tez lubię niektóre jego piosenki, ale jak nasz papież umarł to nie było takich płaczów.......i mnie wkurza to, że wczoraj na 5 programach ten pogrzeb wiadomo, że szkoda, ale kazdy kiedys umrze mi tez jakoś smutno było wczoraj ale tylko chwilę bo nie znałam go

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:18   #4629
baja_86
Zakorzenienie

Dziewczyny z 8 sierpnia, mamy dziś równo miesiąc do ślubu

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
wybieram miedzy takimi - wszystkie w kolorach jasno różowym lub białoróżowym
ja dalej obstawiam ten ostatni

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Okres najlepiej zmienić tabletkami.

Wstawiam wam zdjęcia mojego bukieciku bo sporo osób go chwaliło więc może ktoś sie zainspiruje
bardzo ładny, wygląda na strasznie cięzki

Cytat:
no właśnie namawiam Tżta na tego pana tadeusza ale jemu wydaje się ona oklepana...nie wiem w jakim sensie...
my mamy pana tadka, nie wiem czy jest oklepany. U nas w rodzinie chyba nikt go na weselu jeszcze nie miał, natomiast na wizażu dość często czytam, że ktoś zdecydował się na tę wódkę

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć
Tata TZa miał wczoraj rano tą operacje zadzroniłam do niego wczoraj wieczorem na komórke bo można mieć na oddziale i odebrał ale głos miał cichy i zachrypnięty, pewnie miał tą rurke w gardle mówił że leży na oddziale pooperacyjnym i że miał 10 centymetrowe cięcie kręgosłupa i go boli wszystko ale mi go szkoda.

Cytat:
daj sobie trochę czasu, a inaczej spojrzysz na to wszystko
czas leczy rany

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2009-07-08 o 10:19
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:31   #4630
dekoderka
Raczkowanie

Dziewczyny prosze o radę!!!
Tz kupił garnitur-czekoladowy, ciemny brąz coś takiego. Ciemny z połyskiem brązu. Do tego biała koszula-bo ja mam białą sukienkę( wiem może trochę nie pasuje). Uparł się że chce do tego muchę. Ma już brązowa, ale jaśniejsza niż garniak, taka brązowa wpadająca w złoto. I teraz mój problem: Zamówiłam kwiaty o jakich marzyłam.białe róże-ok, pod sukienke i koszulę, zielenina, i zawsze marzyłam o fioletowych eustomach. Wszystko jakoś by pasowało, gdyby nie ta mucha wpadająca w złoto. Zrobiło się cyrkowo. Powinnam wymienić te fioletowe eustomy pewnie na coś wpadającego w złoto, może jakieś herbaciane kwiatki, prawda?????
Powiedzcie co myślicie? Bardzo proszę o radę. Jak z tego wybrnąć?

Edytowane przez dekoderka
Czas edycji: 2009-07-08 o 10:32
dekoderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:38   #4631
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć
Tata TZa miał wczoraj rano tą operacje zadzroniłam do niego wczoraj wieczorem na komórke bo można mieć na oddziale i odebrał ale głos miał cichy i zachrypnięty, pewnie miał tą rurke w gardle mówił że leży na oddziale pooperacyjnym i że miał 10 centymetrowe cięcie kręgosłupa i go boli wszystko ale mi go szkoda.
Trzymaj sie kochana

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Tz kupił garnitur-czekoladowy, ciemny brąz coś takiego. Ciemny z połyskiem brązu. Do tego biała koszula-bo ja mam białą sukienkę( wiem może trochę nie pasuje). Uparł się że chce do tego muchę. Ma już brązowa, ale jaśniejsza niż garniak, taka brązowa wpadająca w złoto. I teraz mój problem: Zamówiłam kwiaty o jakich marzyłam.białe róże-ok, pod sukienke i koszulę, zielenina, i zawsze marzyłam o fioletowych eustomach. Wszystko jakoś by pasowało, gdyby nie ta mucha wpadająca w złoto. Zrobiło się cyrkowo. Powinnam wymienić te fioletowe eustomy pewnie na coś wpadającego w złoto, może jakieś herbaciane kwiatki, prawda?????
Prawda . Inaczej bedzie zbyt pstrokato
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:38   #4632
anuulaa
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a wiecie co Wam powiem?
Byłam w sobote na weselu i zobaczyłam coś z czym dotąd się nie spotkałam, ale już wiem, że na pewno wdrożę u siebie

Wyobraźcie sobie, że pod ołtarz przed środek kościoła wcale nie szli tylko mlodzi.
Kolejnośc była następująca
  • młody z matką
  • połówki teściów ze sobą (tzn ojciec młodego i mama młodej)
  • świadkowie
  • ojciec z młodą
Powiem Wam, że wyglądało super.
W momencie kiedy jedni siadali kolejni szli do ołtarza.
Spotkałyście się z czymś takim???

Dla mnie to nie głupi pomysł, z racji tego że od razu goście poznają głównych aktorów uroczystości, bo przecież rodzice i świadkowie też są ważni

anuulaa bardzo podoba mi się Twoje uczesanie - misterna robota i co do makijażu także jest bomba. Może ciut jeszcze bardziej bym rozjaśniła oko, ale sam pomysł jest świetny- pasuje do Twojej buzki jak ulał

i UŚMIECHAJ sie !! Masz śliczny uśmiech i piękne ząbki - perełki !!!!!!! Zazdroszcze
Dziękuję za komplementy To wejście bardzo mi się podoba, u nas miało być podobnie, ale bez połówek teściów i chyba ich dołączę Nie wydaje mi się to przedstawieniem jak uważa madzialenka, bo to jest właśnie wzniosła chwila i w ten sposób rodzice mogą się także poczuć ważni
Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Anuulaa, ja bym Ciebie widziala w rozpuszczonych wlosach, lekko nafalowanych, delikatnie spietych z tylu, tak troche na czubku glowy i do tego welon.

Dziekuje.

Jestem z deka wsciekla... Przed chwila dzwonila moja siostra cioteczna z info, ze nie bedzie na weselu. Powodu, dla ktorego nie przyjdzie nie podala. Po prostu nie bedzie i tyle. Za chwile zadzwonil jej ojciec - moj chrzestny z info, ze jego z zona(ciotka jest siostra rodzona mojej mamy) tez nie bedzie. Powodu dla ktorego ich nie bedzie tez nie podal. Powiedzialam, ze szkoda, bo jego corki tez nie bedzie. A on, ze nic nie wie, ze ona ma dziecko. No sorry, moj kolega tez ma dziecko w identyznym wieku i przychodza... I takim sposobem, ode mnie z 40 osob przyjdzie 20...
Myślałam nad opcją rozpuszczenia włosów, ale jednak zrezygnowałam, bo9 nie chcę klejących się włosów na plecach hehe. Zawsez na każdym weselu miałam rozpuszczone włosy i zawsze się z nimi męczyłam. Poza tym mam bardzo gęsty welon, długie kolczyki i bardziej elegancko jest spiąć włosy.

Ehh ci goście są niepowaqżni, niektórzy są jak dzieci, tru7dno zrozumieć takie typy:/

Cytat:
miał któraś z Was tipsy na nogach? albo zelowane paznokcie ? zastanawiam sie nad french-em lub nałozeniem kolorowego akrylu np. kremowego, albo jasno rózowego
Ja miałam akryl na nogach, frencha, fajnie to wyglada Teraz też sobie robię na ślub.

Zapomniałam Wam napisać, jak zamawiałam bukiet, to pani powiedziała, że taki jak chcę z samych róż do ręki to trzeba ich 30 szt. i ciężko dostać taki kolor fuksji. Cena mnie zabiła 150-180zł, no ale to raz w życiu się ma taki bukiet hehe. Zamówiłam taki jak na zdjęciu, ale bez perełek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6a86fbbf61dd5660b050dee848d6c5a5_m.jpg (29,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6fcb405939951e26a7466fcf415b846b_m.jpg (49,7 KB, 57 załadowań)
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:42   #4633
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Trzymaj sie kochana

Prawda . Inaczej bedzie zbyt pstrokato
masz jakiś pomysł?
Stary 2009-07-08, 10:43   #4634
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście te fioletowe eustomy do takiego zestawu nie bardzo pasują. Chcesz bardziej stonowany bukiet czy kolorowy? bo jeśli stonowany to zostaw eustomy, ale w kolorze jasnym, kremowym, a do bukietu niech dołożą jakieś złote druciki czy inne ozdobniki w tym kolorze. Jeśli stawiasz na zdecydowany kolor to te herbaciane róże będą pasowały, tu też możesz coś złotego do bukietu dołożyć. Postaram się poszukać zdjęć bukietów, które by tu pasowały
Stary 2009-07-08, 10:43   #4635
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Kurde ale jaja Wchodze sobie wlasnie na nasza-klase i widze w nowo dodanych fotkach jakas pare mloda... bylam pewna ze to ktoras z Was wiec wlaze zeby poogladac... no i co widzę...mój kościół.... a za chwile widzę, że tego pana mlodego to ja znam ze szkoly.... i juz mialam tu wpasc, zeby nakrzyczec tutaj ze ktoras z Was miala slub w moim kosciele, w dodatku z moim znajomym kiedy to okazalo sie ze jego zona to tez moja znajoma ze szkoly tylko ze tak ja odstawili ze zupelnie do siebie niepodobna byla
(po nazwisku to ja ich nie znam, raczej tak z imienia i z widzenia)
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:44   #4636
SollAngelica
Raczkowanie

dziewczyny po raz trzeci pisze to samo, bo mi się wizaz zawiesza i zjada posty dziś

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Jasmine Bridal F217
piękna!! ja tez wahalam się pomiędzy moja a Jasmine
tylko ja zastanawialam się nad taką z paseczkiem delikatnym w pasie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć!
Kilka dni mnie nie było. Załatwiłam kilka spraw, makijaż i fryzurę próbne, zamówiłam bukiet. W sobotę byliśmy na weselu koleżanki i poszłam na makijaż próbny. Mam mieszane uczucia i chyba się nie zdecyduję na panią, chociaż makijaż nie wygląda tak źle. Moje uwagi: przyszłam a pani widzi, że już nałożyłam krem, ok ale od razu zaczęła zakładać podkład (l'oreal true match) a potem już puder. Byłam w szoku, bo gdzie baza i korektor?? Ona powiedziała, że bazę i korektor nałoży już na ślubie. Później przeszła już do malowania oka i ust. Nie miała fixatora, jak jej się zapytałam czy na ślubie użyje fixatora, to zaczęła kręcić, że on ściaga strasznie twarz i daje dziwne ucucie, że bym źle się w nim czuła OMG, wkurzyłam się. W domu użyłam swojego. Czas trwania 30min - 50zł. Raczej nie skorzystam w jej usług na ślubie. W ogóle wkurzyam się, o pytam się jej czy ma mnie zapisaną w kalendarzu, ona zajrzała i na 13 miała jakiś makijaż ślubny, ja mówię, że też chciałam na 13, i ile by jej zajął ten a ona, że może mnie zapisać na 13.30 chce zdążyć w pół godziny umalować inną PM a jeszze wcześniej mówiła, że dojeżdża do klientki, w tym przypadku, to na bank ja bym usiała do niej jechać:/ Co sądzicie o tym makijażu? Moim zdaniem pasuje mi taki, tylko ten ciemny za bardzo cvhyba wychodzi na zewnątrz oka jak otwieram oczy, tak śtredni mi się to widzi

PS. Na nosie mam odbite okulary
makijaz jest super! kolorki super do Ciebie pasują no i masz śliczną, gładziutką cerę!
jedno do czego mogę się przyczepić, to to, że ni wycieniowała Ci na zewnątrz oka
zobacz pierwszą fotkę w załączeniu -z tak wycieniowanymy byłoby Ci rewelacyjnie!!

a co do fryzury, to nie gniewaj się, ale nie podoba mi się..
wg mnie czegoś w niej brakuje...
popatrz, jak zdejmiesz welon to zostaniesz tak jakby z "gołymi" włoskami...
to zalizanie, skoro takie chcesz to Ok, ale zmieniłabym upięcie
zdecydowanie na mniejsze
moze zrob tak, że na dole będziesz miala malutkie zawijaski i stopniowo ku górze będą szły większe?
Ty masz stroik od Dodomi, prawda?
moze pomiędzy te zawijaski na dole fryzurki wepnij kilka kamyczków takich jak w stroiku?
wklejam Ci w załączeniu pare fryzurek, moze któreś upięcie Cie zainspiruje

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje jakiś tekst podziękowań dla osób,które przyjdą złożyć nam życzenia a nie są zaproszone na wesele. Planujemy kupić czekoladę i na nią nakleić kartkę z podziękowaniami.
Myślałam o takich:

1. "Serdecznie dziękujemy za pamięć, życzenia i kwiaty."
Trudno przewidzieć czy każdy przniesie kwiaty, choicaż zazwyczaj tak się robi

albo

2. "Za życzenia, za przybycie od nas dla Was te słodycze"
chociaż to akurat bardziej pasuje na podziekowania dla gosci weselnych

i
3. " Za życzenia dziękujemy
słodyczami częstujemy"
Które najlepsze?
*
wg mnie trzecie, drugie jest Ok, ale dla gości na salę

Cytat:
dzisiaj zamówiłam tablice rejestracyjne na allegro...trochę na poważnie, trochę z przymrużeniem oka

miałam zabrać się za robienie albumów...ale raz, ze jestem leniwa, dwa, że ciągle brakuje mi czasu to jeszcze nie mam takich zdolności dlatego dzisiaj wpadłam na pomysł, że zamówimy z allegro dwie ramki ze specjalnym grawerem (jeszcze nad nim myślę) i z jednej strony będzie nasze zdjęcie a z drugiej strony napiszę jakieś ładne podziękowania rodzicom, wydrukujemy na ozdobnym papierze i gotowe
może znacie jakieś ładne, nieoklepane podziękowania?? będę wdzięczna
a oto i ramka:

co o tym myślicie??

a dzisiaj nasz swiadek wpadł na pomysł, że przed samym ślubem przyklei Tżtowi na podeszwach butów napis HELP!! ....heh..to tajemnica i mam Mu się nie wygadac heh...będzie smiech, kiedy w kościele uklęknie trzeba się troszeczkę pośmiac bo te załatwianie, latanie i pilnowanie wszytskiego już mnie dobija...

Dziewczyny....jaką wódkę będziecie miały lub miałyście na weselu?? musimy kupic niebawem a mój mężulek jakiś niezdecydowany jest...poradzicie
jakie masz napisy na tablicach?

ramka jest OK, ale czy napewno chcesz ten napisz na niej? dla rodziców? hmm

napis na butach... eee
kosciol to nie miejsce na takie zarty, poza tym TZ jakby chcial to sam by napisał, a tak moze byc mu po fakcie przykro, bo napewno tak Cie kocha, że nie chcialby byc posądzony o probe ucieczki i szukanie pomocy

my mamy Nemiroffa

Beami - jakiego Wy macie Nemiroffa? bo my narazie 120 butelek black, ale chcemy jeszcze dokupić tego białego

Cytat:
no właśnie namawiam Tżta na tego pana tadeusza ale jemu wydaje się ona oklepana...nie wiem w jakim sensie...
nie na 100% nie bierz Tadeusza!!!
ja tez go chcialam i namawialam TZ ze wzgledu na super butelkę...
ale... bylismy ostatnio na 2 weselach gdzie byl wlasnie Pan Tadeusz
i sama slyszalam jak goscie narzekali, że zimny jest OK, ale jak chwilę postoi na stole to nie da się tego pić
i to faceci po kilku głębszych na 2 różnych weselach... gdzie teoretycznie powinno byc im wszystko jedno juz.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _make up.jpg (24,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (29,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 737.jpg (12,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 738.jpg (21,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 745.jpg (22,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 916.jpg (27,1 KB, 5 załadowań)
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 11:04   #4637
anuulaa
Wtajemniczenie

No właśnie z tą moją fryzurą jest taki problem, że ja właśnie chciałam takie mniejsze upięcie, a fryzjerka zrobiła coś takiego, średnio mi się podoba, ale na tej właściwej już powiem jej, że ma o wiele bardziej zmniejszyć to upięcie i żeby zrobiła mniejsze zawijaski. Nie śmiejcie się, ale o takie coś mi cho0dziło, a tak wyszło jak wyszło. Nie zmienię już fryzjerki, bo ta jest ok, tylko dam jej instruktaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6deeaef43499120e4c7270dcf36533da_m.jpg (28,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e1317ba2dda100c712893ec8d8fd259e_m.jpg (14,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura.jpg (24,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2009-07-08, 11:05   #4638
baja_86
Zakorzenienie

Dekoderko niestety nie znalazłam zbyt wiele, ale pokażę to co mam.
Myślę, że w kwiaciarni coś doradzą. Podoba mi się ten ostatni bukiecik, ale zamiast białych perełek dołożyłabym jakieś złote, ewentualnie wplotła złoty drucik.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg big-4815e0921ab46.jpg (9,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003_primary.jpg (17,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9306c1226b272828.jpg (26,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2009-07-08, 11:14   #4639
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez wczoraj płakałam, a już jak jego córeczka mówiła, że M. był najlepszym tatą na świecie to normalnie nie mogłam zatamować łez. nawet teraz jak to pisze to mam wilgotne oczy..

Cytat:
Tz kupił garnitur-czekoladowy, ciemny brąz coś takiego. Ciemny z połyskiem brązu. Do tego biała koszula-bo ja mam białą sukienkę( wiem może trochę nie pasuje). Uparł się że chce do tego muchę. Ma już brązowa, ale jaśniejsza niż garniak, taka brązowa wpadająca w złoto. I teraz mój problem: Zamówiłam kwiaty o jakich marzyłam.białe róże-ok, pod sukienke i koszulę, zielenina, i zawsze marzyłam o fioletowych eustomach. Wszystko jakoś by pasowało, gdyby nie ta mucha wpadająca w złoto. Zrobiło się cyrkowo. Powinnam wymienić te fioletowe eustomy pewnie na coś wpadającego w złoto, może jakieś herbaciane kwiatki, prawda????? Powiedzcie co myślicie? Bardzo proszę o radę. Jak z tego wybrnąć?
Akurat ja uważam, że połaczenie bieli, zieleni, brązu (i jego pochodnej barwy, czyli złota) z jakimkolwiek innym kolorem absolutnie sie nie gryzie. Co wiecej wszystkie te 3 kolory są dobrym tłem. Sa lekkie i czy to byłby bukiet z rózem, błękitem, fioletem, pomarańcza... to ABSOLUTNIE nie pogryzie się z tłem! Ożywi

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-07-08, 11:23   #4640
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
ja tez wczoraj płakałam, a już jak jego córeczka mówiła, że M. był najlepszym tatą na świecie to normalnie nie mogłam zatamować łez. nawet teraz jak to pisze to mam wilgotne oczy..

Ja nie umiem dać sobie rady. Michael znaczył dla mnie wiele, bardzo wiele. Był ze mną całe życie, zawsze. Jedyne co mogę teraz to zatańczyć swój 1 taniec do jego piosenki...Dla niego...
Stary 2009-07-08, 11:25   #4641
anuulaa
Wtajemniczenie

Dekoderko, rzeczywiście te fioletowe eustomy nie będą pasowały. Baji propozycje są podobają mi się

W sobotę byliśmy na weselu znajomych. Było super. Moje spostrzeżenia:
-na mszy młodzi nieśli dary - ona chleb a on wino - fajnie to wyglądało
-był śpiew i osobno 2x pani grała na skrzypcach
-przy wyjściu młodych były wystrzelane 2 race z takimi papierkami białymi, fajnie to wyglądało, szkoda tylko, że tych dwóch panów nie wcelowało i to wystrzelenie poszło tak pod skos i wprawie wcale nie poszło na młodych:/
-życzenia były na sali, pierwszy taniec do pauli w kole z kwiatów
-był wiejski stół, TŻ się zajadał świeżutką swojską pajdą chleba, ogóraskiem i smalcem coś a'la pasztet pychotka
-na osobnym stole były też ciasta i pokrojone w pół arbuzy wypełnione miaższem w kostce - ludzie chętnie brali
- było dużo wina, wódki szło chyba mniej - była wyborowa - butelki po 0,7, uważam, że za duże te butelki,bo wódka długo stała na stole i robiła się ciepła. Ponoć super wchodzi - ja nie piłam
-zespół super grał, cały czas tańczyliśmy
-oczepiny trwały godzinę, było dużo zabaw
-z tortem były jaja, bo race zapalali w rogu sali przy kuchni i one się nei chciały zapalić, zrobił się tłum przy tym torcie i zamieszanie niepotrzebne. w końcu po 5 min zapaliły się.
-na poprawinach było piwo
Stary 2009-07-08, 11:59   #4642
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma co płakać.
Płacz nie spowoduje, że ożyje.
Trzeba się z tym pogodzić.
Nikt nie żyje wiecznie.Dobrze,że są jego piosenki których możesz na okrągło słuchać.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Hej

Dziękuję za komplementy To wejście bardzo mi się podoba, u nas miało być podobnie, ale bez połówek teściów i chyba ich dołączę Nie wydaje mi się to przedstawieniem jak uważa madzialenka, bo to jest właśnie wzniosła chwila i w ten sposób rodzice mogą się także poczuć ważni

Myślałam nad opcją rozpuszczenia włosów, ale jednak zrezygnowałam, bo9 nie chcę klejących się włosów na plecach hehe. Zawsez na każdym weselu miałam rozpuszczone włosy i zawsze się z nimi męczyłam. Poza tym mam bardzo gęsty welon, długie kolczyki i bardziej elegancko jest spiąć włosy.

Ehh ci goście są niepowaqżni, niektórzy są jak dzieci, tru7dno zrozumieć takie typy:/

Ja miałam akryl na nogach, frencha, fajnie to wyglada Teraz też sobie robię na ślub.

Zapomniałam Wam napisać, jak zamawiałam bukiet, to pani powiedziała, że taki jak chcę z samych róż do ręki to trzeba ich 30 szt. i ciężko dostać taki kolor fuksji. Cena mnie zabiła 150-180zł, no ale to raz w życiu się ma taki bukiet hehe. Zamówiłam taki jak na zdjęciu, ale bez perełek.

Dla mnie bukiet ma zwykły różowy kolor a nie fuksji
Cena z kosmosu
Aż się boję o cenę mojego bukietu.
Bo chce zielone róże, po fachowemu kolor kiwi.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
No właśnie z tą moją fryzurą jest taki problem, że ja właśnie chciałam takie mniejsze upięcie, a fryzjerka zrobiła coś takiego, średnio mi się podoba, ale na tej właściwej już powiem jej, że ma o wiele bardziej zmniejszyć to upięcie i żeby zrobiła mniejsze zawijaski. Nie śmiejcie się, ale o takie coś mi cho0dziło, a tak wyszło jak wyszło. Nie zmienię już fryzjerki, bo ta jest ok, tylko dam jej instruktaż

Pierwsza fryzura na zdjęcie zdecydowanie lepsza od tej którą Ci zrobiła.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:

-życzenia były na sali, pierwszy taniec do pauli w kole z kwiatów

Dla mnie to kiczowato wygląda.
Tańczysz a tu Ci kwiatki leżą.
Dostajesz je i na ziemie kładziesz nie podoba mi się to.
Widziałam to już u kogoś ale dla mnie kicz.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ja mam tablice z napisem : Nowożeńcy i Koniec Wolności.
Nowożeńcy z przodu a Koniec wolność z tyłu.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 12:25   #4643
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
masz jakiś pomysł?
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście te fioletowe eustomy do takiego zestawu nie bardzo pasują. Chcesz bardziej stonowany bukiet czy kolorowy? bo jeśli stonowany to zostaw eustomy, ale w kolorze jasnym, kremowym, a do bukietu niech dołożą jakieś złote druciki czy inne ozdobniki w tym kolorze. Jeśli stawiasz na zdecydowany kolor to te herbaciane róże będą pasowały, tu też możesz coś złotego do bukietu dołożyć. Postaram się poszukać zdjęć bukietów, które by tu pasowały
Zgadzam sie całkowicie z bają. Ja bym zrobiła złote dodatki w tym bukiecie i w wersji bardziej stonowanej wlasnie. Ale to zależy co kto lubi.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 12:57   #4644
bzyczka1
Zakorzenienie

my idziemy dzisiaj na sale ustalić menu i wpłacić zaliczkę. A jutro po południu załatwić do końca księdza, później pewnie dekoracje (jak się ksiądz zgodzi ).

A z nie ślubnych spraw, muszę się pochwalić, że wczoraj broniłam licencjata, i przy użyciu wszelkich znanych mi sztuk walki, obroniłam się i pytanie do Was dostałam pieniążki od taty w nagrodę i kombinuje co za nie kupić. Nie chciałabym ubrań itp. Długopis porządny mam, piórem ostatnio rzadko kiedy pisze...lubię czytać czekam na pomysły

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:10   #4645
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
A z nie ślubnych spraw, muszę się pochwalić, że wczoraj broniłam licencjata, i przy użyciu wszelkich znanych mi sztuk walki, obroniłam się i pytanie do Was dostałam pieniążki od taty w nagrodę i kombinuje co za nie kupić. Nie chciałabym ubrań itp. Długopis porządny mam, piórem ostatnio rzadko kiedy pisze...lubię czytać czekam na pomysły
gratuluję ja z okazji obrony dostałam kolczyki złote od chrzestnej i wisiorek od mamy. Bizuterię albo ładny zegarek będziesz miała na lata...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-07-08, 13:11   #4646
zanetaa88
Zakorzenienie

Bzyczka to idź do Księgarni tam na pewno Ci coś polecą.
Ja ostatnio przeczytałam TESTAMENT Johna Grishama, bardzo fajna książka.
Pokazuje co pieniądze potrafią zrobić z człowiekiem i jak dla niego są ważne oraz pokazuje też że znajdują się ludzie którzy pieniędzy w ogóle nie potrzebują i są szczęśliwi.

Stary 2009-07-08, 13:11   #4647
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do Was pytanko moze sie orientujecie czy róże zielone są łatwo dostępne?? Ma któras z Was moze bukiet z takim kwiatkiem?
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:19   #4648
zanetaa88
Zakorzenienie

Kochana Ja mam zielone róże, po fachowemu kolor kiwi.
Z tego co mi florysta mówił, trzeba zamówić wcześniej bukiet żeby miał czas na pojechanie na giełdę i zdobycie ich, podobno są łatwo dostępne.
Znam florystę z Dębicy, jego gg 11225091.(Bartek się nazywa)
Doradził mi jaki kształt powinnam mieć do mojej sukni miałam już bukiet wybrany a on tylko trochę doradził mi zmiany i uważam, że na lepsze.

Stary 2009-07-08, 13:23   #4649
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kochana Ja mam zielone róże, po fachowemu kolor kiwi.
Z tego co mi florysta mówił, trzeba zamówić wcześniej bukiet żeby miał czas na pojechanie na giełdę i zdobycie ich, podobno są łatwo dostępne.
Znam florystę z Dębicy, jego gg 11225091.(Bartek się nazywa)
Doradził mi jaki kształt powinnam mieć do mojej sukni miałam już bukiet wybrany a on tylko trochę doradził mi zmiany i uważam, że na lepsze.
No własnie ja bym chciała białego storczyka cymbidium z takim różowym środkiem i do tego zielone róże, taki cos jak na zdjeciu ale właśnie z zielonymi różami zamiast tych kremowych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3217081395_71aa5fffb4.jpg (34,6 KB, 21 załadowań)
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:32   #4650
zanetaa88
Zakorzenienie

Ładny bukiet i ładnie będzie się komponował.
A jak już woja florystka nie będzie miała zielonych róż to zielony storczyk a kremowe róże?
Ja będę miała zielono-kremowe róże tak jak na pierwszym zdjęciu, ale tak zwany "zwis" nie będzie z róż tylko z trawy tak jak na drugim zdjęciu i na trawie koraliki.
Tylko trwa ciut krótsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bukiet.jpg (36,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-slubny-1.jpg (23,4 KB, 11 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości