|
|
#3661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
Moja kolekcja byłaby jeszcze pełniejsza, gdyby znalazł się w niej pełnowymiarowy flachon Samsary, której Ci po cichutku zazdroszczę . To perfumy mojej młodości i mam do nich szczególny stosunek emocjonalny. Niestety na razie maluszek musi mi wystarczyć![]() Cytat:
. Ja też cały czas parcuję nad moim zbiorkiem, ale staram się nie ulegać już tak często forumowym modom. Tak było na przykład ze Smokami, Eau de Merveilles, Parfum Sacre, Shalimarem które nabyłam, a jakże, ale równie szybko wysłałam w świat. Teraz nieco dłużej się zastanawiam zanim cokolwiek kupię![]() Cytat:
), Twoje ciepłe słowa sprawiły mi wielką radość . W porównaniu z nią mój skromny zbiór jest tylko namiastką Lutensów mam tylko kilka (Bois Oriental, Amre Sultan, Ambre Sultan Fraiche i Five O'Clock), bo i nie wszystkie mnie zachwycają. Ostatnio zauroczył mnie Clair de Musc i pewnie będę się za nim rozglądać. Tych czarnych flaszek możesz nie znać - stoją tam głównie ze względu na kolor i prostą formę![]() Cytat:
Przecież Ty te wszystkie flaszki masz u siebie-jestem tego pewna ) podoba Sama zresztą wiesz
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-07 o 20:48 |
||||
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapowiadał mi się wieczór pełen wrażeń, a tu proszę, tyle cudów!
Wiem, że każda kolekcja zasłuduje na osobne słowa uznania, ale jestem zbyt oszołomiona, aby je sklecić, tak więc, Gothic, BlackDee, Teza, Nosek, Daffodilka - zbiorowe przeogromne Ach.... |
|
|
|
#3663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i pojde z torbami Jak zaczne testowac, to pewnie bede sciagac cuda z drugiego konca swiata. Nauczona doswiadczeniem z probkami, ktore dostaje od wizazanek boje sie juz czegokolwiek testowac i zostaje przy klasykach Ale takie kolekcje jak Twoja robia na mnie ogromne wrazenie.Nosku, sliczna kolekcja Bardzo lubie love love, Rumeur tez mi sie podoba, szkoda tylko ze taki nietrwaly na mnie. Czy z Twojej skory tez tak szybko sie ulatnia? Mialam Addicta2, wydalam go jednak a cos czuje, ze teraz by mi sie spodobal znowu. Chance tez mam w planach zakupowych. Bombke posiadalam jedynie przez chwile zanim wypadla mi z rak, ale zapach mi sie podoba. A na Kenzo wlasnie urzadzam polowanie Duzo zapachow nas laczy
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
mimo przetasowan u Ciebie ciagle sporo nas laczy
masz jeden z moich signature scents gdzie te czasy, gdy noskowa kolekcja to bylo kilka zdjec?
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Nosku całkowicie moja kolekcja, padłam i leżę!!!!!!!!!!!!
ależ jestem ciekawa rumeur! muszę przebadać kwc Gratuluję wszystkich śliczności!---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NoskuNosku, masz śliczną kolekcję, choć żałuję, że nie znam zawartości tych wyjątkowo dekoracyjnych flakoników. W każdym razie wspaniale się prezentują i sądząc po tonacji kolorystycznej ich zawartość musi być bardzo kobieca i subtelna, a właścicielka delikatna i niezwykle romantyczna . Serdecznie gratuluję![]() Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-07 o 21:25 |
||
|
|
|
#3667 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
to bedzie cos! Wprost nie moge sie doczekac.A calej reszcie gratuluje pieknych kolekcji, zielenieje z zazdrosci i zastanawiam sie kiedy w koncu ja zblize sie choc troche do zaspokojenia swoich zapachowych chcic.
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, ale słodko u Ciebie
|
#3669 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
- niestety-nie ma ich tam ,aaaa...Voluspy- dopiero dostanę swoją dlatego nie poznałam ,tigree tez znam-czy wg. Ciebie STH nie jest podobny do Tigre? co do mojej kolekcji-to byście sie zdziwiły jak zieje pustką
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-08 o 11:21 |
|
|
|
|
#3670 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Moje zbiory nieco się zmieniły przez ten rok. Powiedziałabym, że stały się jeszcze bardziej monotonne. Szykuję się do uwiecznienia tej ewolucji. Cytat:
Trzynaście zapachów nas łączy na bieżąco. Dodatkowe pięć miałam niegdyś, ale już nie mam (o czym w kilku przypadkach wiesz najlepiej). Oraz jeszcze siedem, których nie mam, ale chętnie bym miała... To daje 25 punktów wspólnych. A jeszcze dodać mogę zapachy, które miałeś, a nie masz, bo teraz ja je mam... Czy ja jeszcze w ogóle muszę pisać, że mi się podoba? ![]() Cytat:
![]() Najważniejsza jest radość, jaką daje nam używanie perfum, a nie ilośc flaszek. Zaciekawił mnie olejek z Tunezji (tez mam kilka flaszeczek). Jaki to zapach? Cytat:
No muszę. Nie mogę inaczej... ![]() Łączy nas... jakieś 30 zapachów. Kilkanaście albo i więcej miałam lub chciałabym mieć. Twoja półka wygląda tak, że nieomal mogłaby być moja. Gdybym tylko miała tak piękne meble... ![]() Co do odlewek, mam ten sam problem. Nie zużywam. No nie mogę i basta. Testuję, używam ze dwa razy, a potem chomik atakuje i kończy się radocha. Jak znajdziesz metodę na zgwałcenie wewnętrznego chomika, to proszę, podziel się ze mną. U mnie działa tylko wymienianie odlewek na... inne odlewki. których też nie zużywam. Cytat:
Ja się chętnie zdziwię. Lubię się dziwić, szczególnie jeśli nie do końca wierzę w przyczyny zadziwienia. Zadziw nas Polly. ![]() NoskuNosku, nie zacytował mi się Twój post. Masz fuksjowy Budyniek i dużą Flowerbombkę. Urocze są te kompozycje niessssamowicie i bardzo mi do Ciebie pasują. Ja już pisałam kiedyś, że dla mnie zawsze pozostaniesz "noskiem", nie "nosem" i ta odsłona kolekcji moje odczucia potwierdza. Ślicznie.
|
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kto by pomyślał, że zaczynałaś od flaszki Code. Taka rewolucja, że ho ho... Gratuluję zbioru - piękny, chętnie bym w nim pobuszowała. ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Tezo, Daff, Nosku przepiękne macie kolekcje. gratuluje.
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Zmiany wyraźne, ale nadal słodko, świeżo i dziewczęco.
![]() Gratuluję Nosku. |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na bieżąco śledzę Twoje nowe fascynacje, bo zawsze istnieje duże prawdopodobieństwo, że mogą stać się i moimi . I przeważnie (z wyjątkiem BT, HS, HW, i Bois d'Ombrie ) tak jest - stąd tyle wspólnych zapachów . Z niecierpliwością oczekuję też nowej odsłony Twojej kolekcji, bo podejrzewam, że zaszły tam istotne zmiany - bardzo jestem ich ciekawa . A co do odlewek mam jotę w jotę tak samo Wyjątkowo wredna gadzina![]() Aga, bardzo dziękuję
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-08 o 08:43 |
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje ![]() i tu tez mi sie podoba, lacza nas pewne zapachy
|
||
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3677 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ta ja mam jakoś dziwnie z odlewkami- bo jak mi sie podobają to zuzywam śmiało
przecież zawsze po zużyciu odlewki można nabyć kolejną odlewkę lub flaszkę
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
BlackDee przepiękna kolekcja, robi wrażenie, zwłaszcza czarnulki wyglądają przecudnie.
teza20 a ja niezmiennie zazdroszczę Gaiac ![]() Daffodilko, pięknie prezentuje się Twoja kolekcja, wiele zapachów chętnie bym podkradła. ![]() noseknosek podwędziłabym dla siebie Hypnose Elixir Rumeur 2 Rose też bym podkradła. Piękna, radosna kolekcja.Chwilę nie zaglądałam, a tutaj tyle wspaniałości. |
|
|
|
#3680 | |
|
spin doctor
|
Uwielbiam ten wątek
![]() Cytat:
Chętnie spędziłabym cały dzień sam na sam z Twoimi zapachami i testowała, testowała....[QUOTE=Kasiulka22;13139971 Szykujcie się na moją [/QUOTE]Czekam z niecierpliwością ![]() noseknosek- ) bym przygarnęła. Super
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Daff, jejku, jejku....
Ślinię się już pół dnia i nie wiem co napisać...Że większość przygarnęłabym bez mrugnięcia okiem ![]() ![]() Że tyle moich masz... (10 sztuk obecnie, 2 to czas przeszły, 9 punktów wspólnych odlewkowych )Co jeszcze... PIĘKNIE i MOJO Gratuluję!![]() Dioneja - początki są zawsze początkami (każda z nas tak zaczynała ... a potem nadchodziła era Wizażu i kolekcja zaczynała rosnąć sama) Powodzenia w dalszym zachwycie perfumami ![]() Nosku, słodko i uroczo u Ciebie - mimo odmmiennych upodobań (a może dzięki nim ) podziwiam Twoją kolekcję i gratuluję bardzo Dzieje się tu ostatnio, oj dzieje... Czekam z niecierpliwością na cd.
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, ale slodko u Ciebie!
Ja tez mam w swoim zbiorku Euphorie, Flowerbomba,Amour, Hypnose (z tym, ze klasyczne) kiedys mialam Addicta 2 i nadal za nim tesknie;-) Lubie tez Chance, ale majac do wyboru Chance i Coco Mademoiselle , kupilam to drugie. Widze u Ciebie Baby Doll, musze sobie koniecznie przypomniec ten zapach! No i powachac Lolite , bo akurat tej nie mam. Dzisiaj do mojej kolekcji dolaczylo Midnight Poison w wersji dla kolekcjonerow. W Polsce czeka jeszcze na mnie Flowerbomb (moja druga flaszka juz, pierwsza poszla bardzo szybko!) oraz Prada. Po powrocie z urlopu wkleje aktualizacje.
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualizacja czerwcowa
Avon Summer White Yves Rocher Pur desir de Lilas C-Thru Black Diamond Puma I'm going
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-07-08 o 13:18 |
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Imponujące kolekcje fanów m.in Tezy, Ghotic i Daffodilki.
Luskam, widzę Pumę , kiedys bardzo pargnełam mieć bzową YRNajbliższa mi kolekcja Nosek Nosek - podzielam miłość (uzywając)do Flowerbomb, Bright Crystal, Funny, DKNY, I Love puściłam w świat, Ck czeka na wylot , LL mam tylko odleweczkę, a od Ciebie zabrałabym Addicty, Escadę, Baby Doll, Lanvin, Roumeur 2, Rush 2, Hypnose elixr (nie próbowałam, ale marzę w ciemno), Chane, ach....wszytko mogłabym
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
A no tak!Cała i zdrowa!
Kolekcja Noska jest jak dla mnie idealna!
|
#3686 |
|
BAN stały
|
przepraszam że ja tu tak tylko przelotem i nie zdazylam przejrzeć wszystkich kolekcji
i przy okazji wielkie dziekuję i mnóstwo całusów za komplementy mojej kolekcji ![]() teza- no ja musze koniecznie pokazac Twoja fote chłopakowi, ach jak ja bym chciala żeby bój men tak pachniał no mnóswto cudeniek, sporo nas łączy![]() Daff- Ty wiesz doskonale co ja chce napisac. juz nieraz zachwycałam sie Twoim zbiorem.. w moich oczach to są samiutke perełki, cudności którymi moglabym pachniec co dziennie. Na Twoje skarby patrzy mi sie z takim samym sentymentem i rozczuleniem jak na moje wlasne |
|
|
|
#3687 | ||||||||||||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Na mojej skórze Rumeur 2 jest całkiem trwały jak na świeżaka, ale nawet w ciągu dnia lubię nim dopachniać, bo jego pierwsze, grejpfrutowe nuty są wręcz zniewalające. Euphorię mam w wersji Blossom, jest bardziej świeża, niż klasyk, jeśli nie znasz, to potestuj myślę, że powinna Ci się spodobać.Cytat:
Cytat:
Kasiulko dziękuję ślicznie Dla mnie Twoja kolekcja zawsze będzie niedoścignionym wzorem i inspiracją. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
faktycznie "perfumowo" raczej nie dorastam ciągle kwiatki-sratki i owocki dziękuję! Cytat:
dzięki, w takim razie muszę nadrobić wątek i przyjrzeć się Twojej kolekcji dziękuję i życzę szybkiej realizacji marzeń ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kolejna siostra zapachowa. Wklejałaś może gdzieś swoją kolekcję? chętnie bym podejrzała co nieco.
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Tezo och gdyby każdy facet tak pachniał
Daff oj jak ja Ci zazdroszczę Samsary Gratuluję Nosku Twoja kolekcja jest bardzo bliska memu sercu. Z miłą chęcią zwinęłabym Ci każdy flakonik, który jeszcze nie zagościł w mojej kolekcji
|
#3689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko dość intensywny i trochę boję się używać :P
|
|
|
|
|
#3690 | |||||
|
Raczkowanie
|
noseknosek, bardzo fajna, dziewczęca kolekcja, przypomina mi moje "początki"
![]() Cytat:
![]() OI bardzo kocham, mam kilka miniatur i oszczędzam, jak nie wiem co, więc szukam jakiejś podobnej zamiany, no ale NM też nie mam szansy upolować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się z Daff, dla wielu wizażanek jesteś autorytetem olfaktorycznym ![]() Ale do dziś nie mogę zapomnieć mego rozczarowania, gdy w Twoim blogu przeczytałam, że mój wymarzony Idole prawie nie trzyma się skóry (A'propos zajrzałam teraz tam i okazuje się, że napisałaś to równo rok temu, 9 lipca ) Pomimo tego, nadal jest w mojej liście marzeń.Z niecierpliwością czekam na fotki odnowionej kolekcji Cytat:
Cytat:
Let me smell the moon in your perfume....... Edytowane przez BlackDee Czas edycji: 2009-07-08 o 23:09 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

kolekcja bardzo bliska mojemu sercu
Moja kolekcja byłaby jeszcze pełniejsza, gdyby znalazł się w niej pełnowymiarowy flachon Samsary, której Ci po cichutku zazdroszczę
. To perfumy mojej młodości i mam do nich szczególny stosunek emocjonalny. Niestety na razie maluszek musi mi wystarczyć
Przede wszystkim dlatego, że, jak piszesz, jest "Twoja". Też bardzo chciałabym taką mieć, ale jeszcze trochę mi brakuje.

), Twoje ciepłe słowa sprawiły mi wielką radość

, LL mam tylko odleweczkę, a od Ciebie zabrałabym Addicty, Escadę, Baby Doll, Lanvin, Roumeur 2, Rush 2, Hypnose elixr (nie próbowałam, ale marzę w ciemno), Chane, ach....wszytko mogłabym