|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
nie pytałam mojego gina ale znalazłam coś takiego http://www.repka.pl/Seks/Seks-przyje...s-w-ciazy.aspx tam na końcu jest o lubrykantach ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- haha dobre! ![]() na szczęście po moich "101 pytaniach do" powiedział, że na połówkowe USG weźmie mnie do szpitala na "lepszy sprzęt"... cóż za pocieszenie
|
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Bezduszni Ci Wasi ginekolodzy, kurcze przecież to oczywiste, że chcemy wiedzieć jak to wygląda od środka, najchętniej to byśmy miały USG cały czas podłączone, żeby podglądać sobie dzidzię
Może jednak Dziewczyny warto zmienić jeszcze lekarza, popytajcie koleżanki może Wam polecą jakiegoś dobrego lekarza. |
|
|
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
Dziweczyny jak czytam o tych Waszych lekarzach to mam wrażenie że ja na jakiegś super gościa trafiłam a przecież każdy powinien być taki..
Mój gin jest zawsze pod telefonem jak nie może odebrać to oddzwania, za wizytę na gorszym sprzęcie płacę mniej, na lepszym więcej a jak mnie ściąga do szpitala z jakiegoś powodu to wcale nie płacę. Jest miły choć bardzo konkretny i rzeczowy i czasem trudno za nim nadążyć i czasami muszę potem dzwonić i dopytać, ale i to nie stanowi problemu. Otstatnio jak pogldalismy dzidzię to nawet się uśmiachał i mówił dokładnie gdzie widzi, że to dziewuszka, pokazął ją możliwie z każdej strony i po kawałeczku i całą i na życzenie zdjęcie nawet z tego kiepskiego sprzętu drukuje i zawsze jest miły i stara się tłumaczyć co się dzieje teraz co będzie później.. może nie należy do najtańzych w mojej okolicy ale zdecydowane jest wart pieniędzy które bierze nawet jeżeli wizyta trwa 15min
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie miałam dwie wizyty u tego lekarza mojego. Jak bylismy za pierwszym razem to był właśnie strasze milutki ( a byłam w 9 tyg.), mówił:to sa rączki, to nózie, pokazywał wszytsko i obracał ciagle monitor w moja stronę, tak, że widziałam jak dzidzia sie rusza. Po pierwszej wizycie wyszlismy z Tz wniebowzięci. Ale na tej ostatniej to własnie też mnie tak zbywał, monitor raz pokazał i to tak, że nie zdążyłam zobaczyc jak dzidzia sie rusza, nie komentował już tak ładnie
Co prawda koleżanka, która mi go poleciła, powiedziała, że musze się liczyc, ze jest oziębły. Choć druga klezanka, która już urodziła była bardzo zadowolona. Więc nie wiem...zobaczymy jak bedzie za tydzień na wizycie....
|
|
|
|
#4385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi ginka sama zaproponowała że na następne usg mogę przyjśc z mężem. tzn na pierwszym też ze mną był ale miałam usg dopochwowe wiec wolałam żeby nie wchodził jeszcze by poczuł się zazdrosny jakby zobaczył że mam miedzy nogami coś innego niż jego ... a tak naprawdę to przecież nie czułabym sie komfortowo.Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Brombusia ostatnio czytałam z Tż artykuł o kobietach w ciąży i tam było że partnerzy kobiet ciężarnych przechodzą jedną z dolegliwości - albo mają zachcianki, albo są spiący, albo tyją, albo mają mdłości a teraz sie zastanowic powinnam - czy to jest zabawne?
|
|||
|
|
|
#4386 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem szczerze że CC zawsze mi się wydawało lepszym rozwiązaniem ze względu na nieporównywalnie mniejszy ból niż SN, no i że to jakoś tak szybciej i w ogóle... Ale teraz po rozmowach z kilkoma mamusiami widzę, że zdania są jednak podzielone. Ale tak sobie myślę... jakby nie było dziewczyny (SN czy CC) - damy radę, teraz już nie mamy wyjścia... Cytat:
Potem przez całe badanie była już lukrowo-słodziutka, pokazywała wszystko TŻ-towi na monitorze, nawet żartowała że Dzidziuś ma nosek po tatusiu i takie tam... Generalnie TŻ trochę ją chyba zbił z tropu bo on taki jest że nie da sobie w kaszę dmuchać ani też traktować się z góry, a ona chyba jest przyzwyczajona że normalnie nikt się jej nie sprzeciwia i wszystko jest tak, jak ona chce... Dodam, że na szczęście ta lekarka to nie była moja ginka prowadząca tylko inna pracująca u nas w szpitalu... Gdyby moja mnie tak traktowała to za te pieniądze które jej płacę już dawno bym ją zmieniła...
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie środowo
![]() My dzisiaj zaczynamy 21 tydzień Jak tak czytam o Waszych ginekologach, to jednak przekonuje się, że wszędzie jest podobnie, raz z wizyty jestem bardzo zadowolona, a raz mniej, z tym, że TŻ zawsze ze mną do gabinetu wchodzi i zawsze oglądamy razem malutką. Domi masz prawo żądać, żeby tak ustawił sprzęt, żebyś Ty też widziała. A co do sn czy cc, nie zastanawiam się nad tym, co będzie to będzie, byleby wszystko poszło gładko podczas porodu, co zadecydują lekarze to będzie. Mam już upatrzony szpital i znajomą położną, z którą 2 tygodnie temu rodziła moja szwagierka, miała cc, bo było to konieczne z kilku powodów i była bardzo zadowolona z porodu. Chce też, żeby TŻ był ze mną.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4388 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam środowo
Tak właśnie coś mu wczoraj bulgotało, ale to chyba nie była dzidzia Cytat:
Odchudzać go na razie nie trzeba, bo on z kategorii "suchy wafel" (190 cm, 80 kg), więc jak trochę przytyje, to nawet dobrze. Cytat:
Ja chodzę prywatnie, płacę te 150 zł za 30-40 minut wizyty, ale nigdy nie spotkałam się z niemiłym zachowaniem. TŻ wchodzi zawsze ze mną, gabinet jest podzielony na dwie części, więc jak gin mnie bada etc. to TŻ siedzi przy biurku i przechodzi do tej drugiej części dopiero na USG. Zawsze jest miły i rzeczowy, odpowiada na wszystkie moje pytania, mam jego numer, ale staram się go nie nadużywać, więc dzwoniłam tylko wtedy jak bolała mnie ręka. Jestem zadowolona i mam do niego zaufanie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i muszę zapytać gina na następnej wizycie o szkołę rodzenia.
|
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia moja szwagierka umawiała się z nią w 36 tygodniu, wtedy porozmawiały, ona odpowiedziała na jej pytania, opisała szpital, potem już jeździła tylko regularnie na KTG do tego szpitala i czekała na poród i cały czas była w kontakcie z tą położną, która zresztą była podczas porodu i wpuszczała nas "większym stadem" na odwiedziny niż pozwalał na to regulamin
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje szczescie poki co nie przybralo jeszcze na wadze. Raczej zaczal z niewiadomych powodow gubic, jak bylam w I trym i niewiele ochoty na jedzenie, to musialam go jakos dokarmiac. A co do tych wizyt, to generalnie ostatnio mialam niby to polowkowe, ale to byl jakis taki dzien, ze w gabinecie wszyscy bez wyjatku (lekarz+pielegniarki) chodzili jacys tacy podminowani. Generalnie cieszylam sie ze moglam cos niecos zobyczyc jak moja mala sie rusza, ale gin tylko w milczeniu robil pomiary, nic nie powiedzial co jest co, tylko tyle ze w normie (dobre i to). Potem jeszcze cos nagryzgolil w mojej karcie ciazy i teraz tego rozszyfrowac nie moge. Generalnie wtedy tez czekalam 3 godz na swoja kolej i mialam uczucie jakby gin chcial mnie zbyc. No coz, za 3 tyg ide do niego po raz ostatni, wypytam sie o wszystko co chcialabym teraz wiedziec, a potem ide do nowego lekarza, tam gdzie sie przeprowadzam. A potem przejde sie do szpitala, gdzie chce rodzic, zapoznam sie z poloznymi. Ale jakkolwiek by niebylo jestem dobrej mysli i wierze, ze bedzie wszystko dobrze.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-08 o 12:42 |
|
|
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
To ja już wiem dlaczego mojemu TŻetowi ze sławnego w kręgu znajomych kaloryfera na brzuchu zrobił się balonik
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, pomarudze wam troche. Jakos dopadl mnie ostatnio podly nastroj, ktory mam nadzieje, ze szybko minie.
Wszystko zaczelo sie wczoraj po pracy, kiedy poszlam sobie z kumpela do miasta. Generalnie bylam troche zmeczona i pogoda mnie dobijala (szaro, deszczowo, zimno), a potem w domu kiedy robilam sobie kolacje to tylko plakac mi sie chcialo. Jakies takie uczucie do mnie przypezlo, jakbym nie dbala wystarczajaco o ciaze. Chociaz staram sie jak moge i zdrowo jesc, i troche sie poruszac, i co tylko. A dzis do tego sie troche martwie, bo corcia malo sie rusza. Kopac kopie, ale jakos tak rzadko. Nie lubie takich dni, kiedy i ona jest w nienajlepszym nastroju. Mam nadzieje, ze to tylko ta pogoda
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może po prostu był nie w sosie... a z drugiej strony płacę to wymagam ![]() dobra... mniejsza z tym. następna wizyta za 5 tygodni, bo za 4 jedziemy nad morze jeszcze nigdy nie byłam nad Bałtykiem... już się nie mogę doczekać!
|
|
|
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na nastepnej wizycie to walczymy jak lwice o swoje
|
||
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
A co?!
odnośnie tych rosnących bębenków naszych tz, to ja też nie mogę narzekać na kaloryfer ![]() mój tż otwarcie mówi, że on też jest w ciąży ![]() Idę robić jakiś obiad dla tych moich głodomorków - jednego dużego, a drugiego maleńkiego dzisiaj kuchnia poleca : rybka w panierce, ziemniaczki i surówka. na deser kefirek z owocami Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-07-08 o 14:09 |
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tez zaciążony a odonosnie kaloryferów...chyba wole mały brzuszek niż wyrzeźbiony
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ podobnie... Tyle że on sam przyznaje, ze w jego przypadku ciąża jest sporo przenoszona
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
No to mamy epidemie, bo mój też brzuszek dostał, on tak przez słodkie, będę musiała mu jakieś embargo nałożyć, bo nawet ostatnio znajomi stwierdzili, "że żonka o niego dba", a on tak sam o siebie zadbać umie
poza jeszcze moją kuchnią.
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
jaki tu spokój - na na na na - nic się nie dzieje - na na na na
dziewczyny mam pytanie. macie zamiar używac pieluszek tetrowych? czy od razu w pampersową sferę wchodzicie?
|
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
musicie to obejrzeć
http://www.youtube.com/watch?v=gFo7bPFEaYM popłakałam się ze smiechu |
|
|
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Rany ale naskrobalyscie
Jeśli chodzi o wizyty u gina to ja jak narazie jestem zadowolona, zawsze mily, na monitorze zawsze wszystko widze, jedyne co to czasem mi wagi i cm nie podaje ale ja z wrazenia jak widze moja niunie to zapominam o to zapytac A jesli chodzi o mojego tz to narazie nie ma zadnych objawów, spioch z niego zawsze byl i duzo jadl wiec to nic nowego U MNie po staremu czuje sie dobrze, buszek rosnie bardzo, jak bede miec jutro chwilke to zrobie soebie aktualne zdjecie i wam wkleje ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- A jesli chodzi o pieluchy to ja chyba odrazu papmersy, za wygodna jestem
|
#4405 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Czy u Was też pogoda zmienia się 5 razy dziennie, albo upał albo deszcz i zimno
Niewiadomo jak się ubrać żeby się nie przeziębić Zamówiłam ostatnio na allegro ciążowe leginsy i są naprawde super Są czarne i nawet wyszczuplają i to za 25 zł z przesyłką, już będę kupować tylko tak ciuchy bo same wiecie ile kosztują ciuchy w sklepach ciążowych![]() Cytat:
Z drugiej strony boje się że by jakieś tam substancję mogły przejść na dzidzię. Może jednak poczekam do wizyty![]() A co do brzuszków to mój tż jest maniakiem ćwiczeń, ma nawet swoją mini siłownie także u niego jako tako brzuszek nie wyszedł. Pozatym jest policjantem i musi być w miare sprawny fizycznie bo oni tam co jakiś czas testy mają Także niestety u Nas to tylko ja grubnę
|
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, nie było mnie pare dni i musze teraz nadrobić zaległości.
Dziś odebrałam wyniki i chyba nie mam za dobrych sama nie wiem ,wizyte mam dopiero 22 lipca. Chodzi mi o mocz glukoza nb bilirubina nb ketony nieobecne pH 6 ciężar właściwy 1,010 białko nb urobilinogen w normie leukocyty pokrywają p.w. erytrocyty wylugowane 3-5 nabłonki płaskie liczne bakterie liczne a krew hematokryt 35,2 ? no to czytam co nowego u was
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na moje oko masz mario2008 dobre wyniki
![]() A nie masz żelaza, magnzeu, itp? katekatee u mnie też tak pogoda sie zmienia, popołudniu było ciepło więc wyszłam w krótkim rekawku, ale jak wracałam od Tz niedawno to już lodówa na polu
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=domi7ks;13161156]Jak na moje oko masz mario2008 dobre wyniki
![]() A nie masz żelaza, magnzeu, itp? hemoglobina 12,1 mcv88 MCH 30,3 MCHC34,5 płytki krwi 271 nie wiem co jest żelazo a co magnez ![]() |
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Maria2008;13161776]
Cytat:
spoko masz wyniki jak na moje oko żelazo Fe a magnez Mg |
|
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
to wiem
nie wiem tylko które to jest na wynikach (jakie ma oznaczenia na badaniach) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

buc.

i na życzenie zdjęcie nawet z tego kiepskiego sprzętu drukuje
Co prawda koleżanka, która mi go poleciła, powiedziała, że musze się liczyc, ze jest oziębły. Choć druga klezanka, która już urodziła była bardzo zadowolona. Więc nie wiem...zobaczymy jak bedzie za tydzień na wizycie....

mi ginka sama zaproponowała że na następne usg mogę przyjśc z mężem. tzn na pierwszym też ze mną był ale miałam usg dopochwowe wiec wolałam żeby nie wchodził
jeszcze by poczuł się zazdrosny jakby zobaczył że mam miedzy nogami coś innego niż jego ...
a tak naprawdę to przecież nie czułabym sie komfortowo.

( bo mnie się trafiły tylko 2 kostki),
dziewczyny mam pytanie. macie zamiar używac pieluszek tetrowych? czy od razu w pampersową sferę wchodzicie?