Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-08, 10:05   #4381
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam jeszcze pytanie czy ktoś może wie czy w ciąży można używać takiego żelu nawilżającego Feminum? Zapomniałam zapytać doktorki a nie wiem czy używać czy lepiej nie.
też się nad tym zastanawiałam, bo mam kłopot ze śluzem.
nie pytałam mojego gina ale znalazłam coś takiego
http://www.repka.pl/Seks/Seks-przyje...s-w-ciazy.aspx
tam na końcu jest o lubrykantach

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mi powiedział, że ja mam nosic dzidzie a nie ogladać buc.
haha dobre!

na szczęście po moich "101 pytaniach do" powiedział, że na połówkowe USG weźmie mnie do szpitala na "lepszy sprzęt"...
cóż za pocieszenie

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:14   #4382
elalank
Zadomowienie

Bezduszni Ci Wasi ginekolodzy, kurcze przecież to oczywiste, że chcemy wiedzieć jak to wygląda od środka, najchętniej to byśmy miały USG cały czas podłączone, żeby podglądać sobie dzidzię Wiadomo, że dla nich to kolejna ciąża, kolejne dziecko, ale jak im się znudziła ta praca, to niech sie przekwalifikują na cukiernika. Ale mnie wkurza takie coś.

Może jednak Dziewczyny warto zmienić jeszcze lekarza, popytajcie koleżanki może Wam polecą jakiegoś dobrego lekarza.
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:24   #4383
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Dziweczyny jak czytam o tych Waszych lekarzach to mam wrażenie że ja na jakiegś super gościa trafiłam a przecież każdy powinien być taki..
Mój gin jest zawsze pod telefonem jak nie może odebrać to oddzwania, za wizytę na gorszym sprzęcie płacę mniej, na lepszym więcej a jak mnie ściąga do szpitala z jakiegoś powodu to wcale nie płacę. Jest miły choć bardzo konkretny i rzeczowy i czasem trudno za nim nadążyć i czasami muszę potem dzwonić i dopytać, ale i to nie stanowi problemu. Otstatnio jak pogldalismy dzidzię to nawet się uśmiachał i mówił dokładnie gdzie widzi, że to dziewuszka, pokazął ją możliwie z każdej strony i po kawałeczku i całą i na życzenie zdjęcie nawet z tego kiepskiego sprzętu drukuje i zawsze jest miły i stara się tłumaczyć co się dzieje teraz co będzie później.. może nie należy do najtańzych w mojej okolicy ale zdecydowane jest wart pieniędzy które bierze nawet jeżeli wizyta trwa 15min
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:33   #4384
domi7ks
Zakorzenienie

Ja narazie miałam dwie wizyty u tego lekarza mojego. Jak bylismy za pierwszym razem to był właśnie strasze milutki ( a byłam w 9 tyg.), mówił:to sa rączki, to nózie, pokazywał wszytsko i obracał ciagle monitor w moja stronę, tak, że widziałam jak dzidzia sie rusza. Po pierwszej wizycie wyszlismy z Tz wniebowzięci. Ale na tej ostatniej to własnie też mnie tak zbywał, monitor raz pokazał i to tak, że nie zdążyłam zobaczyc jak dzidzia sie rusza, nie komentował już tak ładnie Co prawda koleżanka, która mi go poleciła, powiedziała, że musze się liczyc, ze jest oziębły. Choć druga klezanka, która już urodziła była bardzo zadowolona. Więc nie wiem...zobaczymy jak bedzie za tydzień na wizycie....

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:53   #4385
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Witaj w klubie zakreconych...ja dzisiaj uparcie probowalam otworzyc drzwi wejsciowe kluczem od skrzynki pocztowej...
ja z kolei ostatnio nasmarowałam sobie blachę na ciasto nie z tej strony
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
No tak właśnie się wczoraj czułam - czekałam na ta wizytę długie 4 tygodnie a tu nawet bobaska nie mogłam dobrze oglądnąć
wiem, że jeszcze się naoglądam jak się urodzi ale teraz to jest takie szczególne, bo można podglądnąć co się dzieje w moim brzuszku.
jak zapytałam gina, czy mogę zaprosić męża żeby oglądnął usg, to on odpowiedział " a po co?"
tż i tak wszedł bo nalegałam ale jakiś taki niesmak mam po tej wizycie
co za gbur, ciekawe czy jak on miałby zostac ojcem to by nie chciał zobaczyc? mi ginka sama zaproponowała że na następne usg mogę przyjśc z mężem. tzn na pierwszym też ze mną był ale miałam usg dopochwowe wiec wolałam żeby nie wchodził jeszcze by poczuł się zazdrosny jakby zobaczył że mam miedzy nogami coś innego niż jego ... a tak naprawdę to przecież nie czułabym sie komfortowo.
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Bezduszni Ci Wasi ginekolodzy, kurcze przecież to oczywiste, że chcemy wiedzieć jak to wygląda od środka, najchętniej to byśmy miały USG cały czas podłączone, żeby podglądać sobie dzidzię Wiadomo, że dla nich to kolejna ciąża, kolejne dziecko, ale jak im się znudziła ta praca, to niech sie przekwalifikują na cukiernika. Ale mnie wkurza takie coś.
dobre.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Brombusia ostatnio czytałam z Tż artykuł o kobietach w ciąży i tam było że partnerzy kobiet ciężarnych przechodzą jedną z dolegliwości - albo mają zachcianki, albo są spiący, albo tyją, albo mają mdłości jak tak sobie przeanalizuje zachowanie męża to w sumie wszystko oprócz tego ostatniego sie zgadza on to tez tak mówi
a teraz sie zastanowic powinnam - czy to jest zabawne?
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 11:11   #4386
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Elalank, chyba nie masz tak co żałować za CC... też mi sie kiedyś wydawalo że to lepsze rozwiazanie ale jak sie troche wczytałam w temat to chyba jednak nie. Zwłaszcza dla dzidzi. Wiec tylko wtedy jak naprawde nie ma innej mozliwości, to już trudno - musi byc cc.
Ja też się szykuję na poród SN, chociaż do pewnego momentu myślałam o CC... Urodziłam się z dysplazją stawów biodrowych i to taką dosyć poważną a nie zdiagnozowaną w porę, więc leczenie trwało bardzo długo... Wiem że takie schorzenie moze być wskazaniem do CC, ale jak powiedziałam o tym mojej gin to stwierdziła, że o ile nie miałam żadnej operacji w obrębie stawów i nie mam tam żadnych śrub ani niczego takiego to raczej każą mi rodzić SN...
Powiem szczerze że CC zawsze mi się wydawało lepszym rozwiązaniem ze względu na nieporównywalnie mniejszy ból niż SN, no i że to jakoś tak szybciej i w ogóle... Ale teraz po rozmowach z kilkoma mamusiami widzę, że zdania są jednak podzielone.
Ale tak sobie myślę... jakby nie było dziewczyny (SN czy CC) - damy radę, teraz już nie mamy wyjścia...

Cytat:
jak zapytałam gina, czy mogę zaprosić męża żeby oglądnął usg, to on odpowiedział " a po co?"
Podczas naszego ostatniego USG usłyszeliśmy z TŻ-tem to samo pytanie - TŻ wszedl ze mną do gabinetu i powiedział, że chciałby być przy badaniu żeby zobaczyć Dzidzia, a na to lekarka (takim głupim, pretensjonalnym głosem): "a po co? co pan chce w 13 tygodniu oglądać?" Ja normalnie aż zbladłam - tak mnie to babsko zdenerwowało, a mój TŻ na to: "jak to co, proszę pani? moje dziecko!" Ale gdybyście słyszały głos mojego TŻ-ta jak to powiedział... Baba normalnie o mało pod tę leżankę do robienia USG nie weszła...
Potem przez całe badanie była już lukrowo-słodziutka, pokazywała wszystko TŻ-towi na monitorze, nawet żartowała że Dzidziuś ma nosek po tatusiu i takie tam... Generalnie TŻ trochę ją chyba zbił z tropu bo on taki jest że nie da sobie w kaszę dmuchać ani też traktować się z góry, a ona chyba jest przyzwyczajona że normalnie nikt się jej nie sprzeciwia i wszystko jest tak, jak ona chce...
Dodam, że na szczęście ta lekarka to nie była moja ginka prowadząca tylko inna pracująca u nas w szpitalu... Gdyby moja mnie tak traktowała to za te pieniądze które jej płacę już dawno bym ją zmieniła...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 11:36   #4387
Ravenne
Raczkowanie

Witam Mamusie środowo

My dzisiaj zaczynamy 21 tydzień

Jak tak czytam o Waszych ginekologach, to jednak przekonuje się, że wszędzie jest podobnie, raz z wizyty jestem bardzo zadowolona, a raz mniej, z tym, że TŻ zawsze ze mną do gabinetu wchodzi i zawsze oglądamy razem malutką.

Domi masz prawo żądać, żeby tak ustawił sprzęt, żebyś Ty też widziała.

A co do sn czy cc, nie zastanawiam się nad tym, co będzie to będzie, byleby wszystko poszło gładko podczas porodu, co zadecydują lekarze to będzie. Mam już upatrzony szpital i znajomą położną, z którą 2 tygodnie temu rodziła moja szwagierka, miała cc, bo było to konieczne z kilku powodów i była bardzo zadowolona z porodu. Chce też, żeby TŻ był ze mną.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 11:44   #4388
brombusia
Zakorzenienie

Witam środowo
Cytat:

no to czekamy az mu urosnie bebolek...i dzidzia zacznie kopac
Tak właśnie coś mu wczoraj bulgotało, ale to chyba nie była dzidzia

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Ja obserwuję to samo u swojego mężusia.
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale ma spust Twoj Tż
Ale przyznam ze u mnie czasem potrafi być podobnie A poźniej sie reflektuje i pyta mój małż: "musisz jeść, kto tu jest w ciąży?"
Ulżyło mi, że nie tylko mój mąż tak ma.
Odchudzać go na razie nie trzeba, bo on z kategorii "suchy wafel" (190 cm, 80 kg), więc jak trochę przytyje, to nawet dobrze.

Cytat:
Nie dziwię Ci się, że się rozczarowałaś. Swoją drogą, przecież taki ginekolog ma codziennie do czynienia z ciężarnymi, powinien wiedzieć jak ma się wobec nich zachować.
Ja chodzę prywatnie, płacę te 150 zł za 30-40 minut wizyty, ale nigdy nie spotkałam się z niemiłym zachowaniem. TŻ wchodzi zawsze ze mną, gabinet jest podzielony na dwie części, więc jak gin mnie bada etc. to TŻ siedzi przy biurku i przechodzi do tej drugiej części dopiero na USG.
Zawsze jest miły i rzeczowy, odpowiada na wszystkie moje pytania, mam jego numer, ale staram się go nie nadużywać, więc dzwoniłam tylko wtedy jak bolała mnie ręka. Jestem zadowolona i mam do niego zaufanie.

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

Brombusia ostatnio czytałam z Tż artykuł o kobietach w ciąży i tam było że partnerzy kobiet ciężarnych przechodzą jedną z dolegliwości - albo mają zachcianki, albo są spiący, albo tyją, albo mają mdłości jak tak sobie przeanalizuje zachowanie męża to w sumie wszystko oprócz tego ostatniego sie zgadza on to tez tak mówi
a teraz sie zastanowic powinnam - czy to jest zabawne?
Ja też gdzieś czytałam o tym, że to może wynikać ze stresów związanych z zostaniem ojcem, ale z nas dwojga to mój TŻ miał większe "parcie" na dziecko. Więc ma co chciał

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Podczas naszego ostatniego USG usłyszeliśmy z TŻ-tem to samo pytanie - TŻ wszedl ze mną do gabinetu i powiedział, że chciałby być przy badaniu żeby zobaczyć Dzidzia, a na to lekarka (takim głupim, pretensjonalnym głosem): "a po co? co pan chce w 13 tygodniu oglądać?" Ja normalnie aż zbladłam - tak mnie to babsko zdenerwowało, a mój TŻ na to: "jak to co, proszę pani? moje dziecko!"
Jaki waleczny ten Twój TŻ

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Mam już upatrzony szpital i znajomą położną, z którą 2 tygodnie temu rodziła moja szwagierka, miała cc, bo było to konieczne z kilku powodów i była bardzo zadowolona z porodu. Chce też, żeby TŻ był ze mną.
Ja też mam upatrzony szpital i namiary na fajną położną. Właśnie, jak to się załatwia z położną, muszę się z nią umówić na jakieś wizyty czy jak
No i muszę zapytać gina na następnej wizycie o szkołę rodzenia.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 11:47   #4389
Ravenne
Raczkowanie

Brombusia moja szwagierka umawiała się z nią w 36 tygodniu, wtedy porozmawiały, ona odpowiedziała na jej pytania, opisała szpital, potem już jeździła tylko regularnie na KTG do tego szpitala i czekała na poród i cały czas była w kontakcie z tą położną, która zresztą była podczas porodu i wpuszczała nas "większym stadem" na odwiedziny niż pozwalał na to regulamin
Stary 2009-07-08, 12:09   #4390
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
isałam Wam już kiedyś, że właściwie nie mam żadnych zachcianek ciążowych, ale okazuje się, że wszystkie ma mój TŻ.
Oto co pochłonął dzisiaj po powrocie z pracy:
obiad ( 2 x tyle co ja, a ja nie jadam jak wróbelek)
potem czekolada mleczna, prawie cała ( bo mnie się trafiły tylko 2 kostki),
następnie podebrał mi trochę truskawek,
potem na kolacje zapiekał sobie parówki z serem ( sztuk 5), do tego chleb oczywiście
niedawno ja zgłodniałam od tego patrzenia jak on je, więc postanowiłam wrzucić sobie do mleka garść muesli, to przylazł też do kuchni z zapytaniem, czy on może sobie też zrobić, bo mu smaka zrobiłam
więc pochłonął miseczkę muesli z mlekiem.
Ciekawe czy zgagi teraz też dostanie ?
Od początku przytył już ponad 3 kg
A mowi sie, ze to kobiety maja zachcianki.

Moje szczescie poki co nie przybralo jeszcze na wadze. Raczej zaczal z niewiadomych powodow gubic, jak bylam w I trym i niewiele ochoty na jedzenie, to musialam go jakos dokarmiac.

A co do tych wizyt, to generalnie ostatnio mialam niby to polowkowe, ale to byl jakis taki dzien, ze w gabinecie wszyscy bez wyjatku (lekarz+pielegniarki) chodzili jacys tacy podminowani. Generalnie cieszylam sie ze moglam cos niecos zobyczyc jak moja mala sie rusza, ale gin tylko w milczeniu robil pomiary, nic nie powiedzial co jest co, tylko tyle ze w normie (dobre i to). Potem jeszcze cos nagryzgolil w mojej karcie ciazy i teraz tego rozszyfrowac nie moge. Generalnie wtedy tez czekalam 3 godz na swoja kolej i mialam uczucie jakby gin chcial mnie zbyc.

No coz, za 3 tyg ide do niego po raz ostatni, wypytam sie o wszystko co chcialabym teraz wiedziec, a potem ide do nowego lekarza, tam gdzie sie przeprowadzam. A potem przejde sie do szpitala, gdzie chce rodzic, zapoznam sie z poloznymi. Ale jakkolwiek by niebylo jestem dobrej mysli i wierze, ze bedzie wszystko dobrze.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-08 o 12:42
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 12:37   #4391
sexy body
Rozeznanie

To ja już wiem dlaczego mojemu TŻetowi ze sławnego w kręgu znajomych kaloryfera na brzuchu zrobił się balonik

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:19   #4392
gucia6
Zakorzenienie

Wiecie co, pomarudze wam troche. Jakos dopadl mnie ostatnio podly nastroj, ktory mam nadzieje, ze szybko minie.
Wszystko zaczelo sie wczoraj po pracy, kiedy poszlam sobie z kumpela do miasta. Generalnie bylam troche zmeczona i pogoda mnie dobijala (szaro, deszczowo, zimno), a potem w domu kiedy robilam sobie kolacje to tylko plakac mi sie chcialo. Jakies takie uczucie do mnie przypezlo, jakbym nie dbala wystarczajaco o ciaze. Chociaz staram sie jak moge i zdrowo jesc, i troche sie poruszac, i co tylko.
A dzis do tego sie troche martwie, bo corcia malo sie rusza. Kopac kopie, ale jakos tak rzadko. Nie lubie takich dni, kiedy i ona jest w nienajlepszym nastroju.
Mam nadzieje, ze to tylko ta pogoda
Stary 2009-07-08, 13:56   #4393
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
j
co za gbur, ciekawe czy jak on miałby zostac ojcem to by nie chciał zobaczyc? mi ginka sama zaproponowała że na następne usg mogę przyjśc z mężem. tzn na pierwszym też ze mną był ale miałam usg dopochwowe wiec wolałam żeby nie wchodził jeszcze by poczuł się zazdrosny jakby zobaczył że mam miedzy nogami coś innego niż jego ... a tak naprawdę to przecież nie czułabym sie komfortowo.
najlepsze jest to, że na pierwszym USG sam zaproponował, żeby tż wszedł, a teraz takie pytanie.
Może po prostu był nie w sosie...
a z drugiej strony płacę to wymagam

dobra... mniejsza z tym. następna wizyta za 5 tygodni, bo za 4 jedziemy nad morze jeszcze nigdy nie byłam nad Bałtykiem... już się nie mogę doczekać!

Stary 2009-07-08, 14:03   #4394
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Wiecie co, pomarudze wam troche. Jakos dopadl mnie ostatnio podly nastroj, ktory mam nadzieje, ze szybko minie.
Wszystko zaczelo sie wczoraj po pracy, kiedy poszlam sobie z kumpela do miasta. Generalnie bylam troche zmeczona i pogoda mnie dobijala (szaro, deszczowo, zimno), a potem w domu kiedy robilam sobie kolacje to tylko plakac mi sie chcialo. Jakies takie uczucie do mnie przypezlo, jakbym nie dbala wystarczajaco o ciaze. Chociaz staram sie jak moge i zdrowo jesc, i troche sie poruszac, i co tylko.
A dzis do tego sie troche martwie, bo corcia malo sie rusza. Kopac kopie, ale jakos tak rzadko. Nie lubie takich dni, kiedy i ona jest w nienajlepszym nastroju.
Mam nadzieje, ze to tylko ta pogoda
Napewno pogoda, brak Tz, duzo rozmyślasz, martwisz sie i stąd to wszytsko. Kochana to naturalne, tak, że głowa do góry

Cytat:
najlepsze jest to, że na pierwszym USG sam zaproponował, żeby tż wszedł, a teraz takie pytanie.
Może po prostu był nie w sosie...
a z drugiej strony płacę to wymagam

dobra... mniejsza z tym. następna wizyta za 5 tygodni, bo za 4 jedziemy nad morze jeszcze nigdy nie byłam nad Bałtykiem... już się nie mogę doczekać!

Na nastepnej wizycie to walczymy jak lwice o swoje

Stary 2009-07-08, 14:07   #4395
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Na nastepnej wizycie to walczymy jak lwice o swoje
A co?!

odnośnie tych rosnących bębenków naszych tz, to ja też nie mogę narzekać na kaloryfer
mój tż otwarcie mówi, że on też jest w ciąży

Idę robić jakiś obiad dla tych moich głodomorków - jednego dużego, a drugiego maleńkiego
dzisiaj kuchnia poleca :
rybka w panierce, ziemniaczki i surówka.
na deser kefirek z owocami

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2009-07-08 o 14:09
Stary 2009-07-08, 14:09   #4396
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
A co?!

odnośnie tych rosnących bębenków naszych tz, to ja też nie mogę narzekać na kaloryfer

mój tez zaciążony

a odonosnie kaloryferów...chyba wole mały brzuszek niż wyrzeźbiony

Stary 2009-07-08, 14:51   #4397
gissh
Raczkowanie

Cytat:

Mój TŻ podobnie... Tyle że on sam przyznaje, ze w jego przypadku ciąża jest sporo przenoszona

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 15:04   #4398
Ravenne
Raczkowanie

No to mamy epidemie, bo mój też brzuszek dostał, on tak przez słodkie, będę musiała mu jakieś embargo nałożyć, bo nawet ostatnio znajomi stwierdzili, "że żonka o niego dba", a on tak sam o siebie zadbać umie poza jeszcze moją kuchnią.
Stary 2009-07-08, 19:26   #4399
simpatica
Zakorzenienie

jaki tu spokój - na na na na - nic się nie dzieje - na na na na dziewczyny mam pytanie. macie zamiar używac pieluszek tetrowych? czy od razu w pampersową sferę wchodzicie?
Stary 2009-07-08, 20:00   #4400
tarasia
Wtajemniczenie

musicie to obejrzeć
http://www.youtube.com/watch?v=gFo7bPFEaYM
popłakałam się ze smiechu

Stary 2009-07-08, 20:10   #4401
malina81
Zadomowienie

Cytat:
musicie to obejrzeć
Ja też
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 20:10   #4402
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
musicie to obejrzeć
mam nadzieje że mój Tż nie ma aż tak wyczulonego węchu i fajnie to bejbe sprawdza pojemnośc pieluszki na 0:50
Stary 2009-07-08, 20:13   #4403
malina81
Zadomowienie

Cytat:
jaki tu spokój - na na na na - nic się nie dzieje - na na na na dziewczyny mam pytanie. macie zamiar używac pieluszek tetrowych? czy od razu w pampersową sferę wchodzicie?
Ja pieluchy tetrowe uzywałam do wycierania buźki czy podkladania przy karmieniu itp ale na pupe zakładałam tylko pampersy i tym razem tez nie planuje inaczej- wg mnie to cudowny wynalazek
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 20:26   #4404
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Rany ale naskrobalyscie ale juz wszystko nadrobilam co by znow nie byc do tylu

Jeśli chodzi o wizyty u gina to ja jak narazie jestem zadowolona, zawsze mily, na monitorze zawsze wszystko widze, jedyne co to czasem mi wagi i cm nie podaje ale ja z wrazenia jak widze moja niunie to zapominam o to zapytac

A jesli chodzi o mojego tz to narazie nie ma zadnych objawów, spioch z niego zawsze byl i duzo jadl wiec to nic nowego

U MNie po staremu czuje sie dobrze, buszek rosnie bardzo, jak bede miec jutro chwilke to zrobie soebie aktualne zdjecie i wam wkleje

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

A jesli chodzi o pieluchy to ja chyba odrazu papmersy, za wygodna jestem

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 20:43   #4405
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie. Czy u Was też pogoda zmienia się 5 razy dziennie, albo upał albo deszcz i zimno Niewiadomo jak się ubrać żeby się nie przeziębić Zamówiłam ostatnio na allegro ciążowe leginsy i są naprawde super Są czarne i nawet wyszczuplają i to za 25 zł z przesyłką, już będę kupować tylko tak ciuchy bo same wiecie ile kosztują ciuchy w sklepach ciążowych

Cytat:
też się nad tym zastanawiałam, bo mam kłopot ze śluzem.
nie pytałam mojego gina ale znalazłam coś takiego
http://www.repka.pl/Seks/Seks-przyje...s-w-ciazy.aspx
tam na końcu jest o lubrykantach
czyli tam piszę że można używać... sama nie wiem, do wizyty jeszcze dwa tygodnie nie wiem czy tyle wytrzymam Z drugiej strony boje się że by jakieś tam substancję mogły przejść na dzidzię. Może jednak poczekam do wizyty

A co do brzuszków to mój tż jest maniakiem ćwiczeń, ma nawet swoją mini siłownie także u niego jako tako brzuszek nie wyszedł. Pozatym jest policjantem i musi być w miare sprawny fizycznie bo oni tam co jakiś czas testy mają Także niestety u Nas to tylko ja grubnę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 21:52   #4406
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam dziewczyny, nie było mnie pare dni i musze teraz nadrobić zaległości.
Dziś odebrałam wyniki i chyba nie mam za dobrych sama nie wiem ,wizyte mam dopiero 22 lipca.

Chodzi mi o mocz glukoza nb
bilirubina nb
ketony nieobecne
pH 6
ciężar właściwy 1,010
białko nb
urobilinogen w normie
leukocyty pokrywają p.w.
erytrocyty wylugowane 3-5
nabłonki płaskie liczne
bakterie liczne

a krew hematokryt 35,2 ?

no to czytam co nowego u was
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 22:33   #4407
domi7ks
Zakorzenienie

Jak na moje oko masz mario2008 dobre wyniki hematokryt ja mam gdzies 32, wiec Ty masz lepiej, a nabłonki i bakterie to chyba norma
A nie masz żelaza, magnzeu, itp?

katekatee u mnie też tak pogoda sie zmienia, popołudniu było ciepło więc wyszłam w krótkim rekawku, ale jak wracałam od Tz niedawno to już lodówa na polu

Stary 2009-07-08, 22:55   #4408
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=domi7ks;13161156]Jak na moje oko masz mario2008 dobre wyniki hematokryt ja mam gdzies 32, wiec Ty masz lepiej, a nabłonki i bakterie to chyba norma

hemoglobina 12,1
mcv88
MCH 30,3
MCHC34,5
płytki krwi 271
nie wiem co jest żelazo a co magnez
Stary 2009-07-08, 22:57   #4409
domi7ks
Zakorzenienie

[QUOTE=Maria2008;13161776]
Cytat:
Jak na moje oko masz mario2008 dobre wyniki hematokryt ja mam gdzies 32, wiec Ty masz lepiej, a nabłonki i bakterie to chyba norma

hemoglobina 12,1
mcv88
MCH 30,3
MCHC34,5
płytki krwi 271
nie wiem co jest żelazo a co magnez

spoko masz wyniki jak na moje oko
żelazo Fe a magnez Mg

Stary 2009-07-08, 23:03   #4410
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

to wiem
nie wiem tylko które to jest na wynikach (jakie ma oznaczenia na badaniach)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości