Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-08, 23:13   #4411
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
to wiem
nie wiem tylko które to jest na wynikach (jakie ma oznaczenia na badaniach)
moze nie miałas tego robionego
ale jak hemoglobina okej, to żelazo również powinno byc ok

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 23:23   #4412
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

mam tak:
leukocyty
erytocyty
hemoglobina
hematokryt
MCV
MCH
MCHC
płytki krwi

a magnez i żelazo robi się osobno czy to powinno być w tym?
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 23:28   #4413
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
mam tak:
leukocyty
erytocyty
hemoglobina
hematokryt
MCV
MCH
MCHC
płytki krwi

a magnez i żelazo robi się osobno czy to powinno być w tym?

hmm, mi mama robi w u siebie w pracy laboratorium i jak zanosi babkom karteczke, to Mg, zelazo czy inne pierwiatski zaznacza dodatkowo

Stary 2009-07-08, 23:34   #4414
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

a to możliwe w takim razie następnym razem zrobie sobie jeszcze Mg i Fe

dzięki Domi
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 23:36   #4415
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
a to możliwe w takim razie następnym razem zrobie sobie jeszcze Mg i Fe

dzięki Domi

ja uciekam spac

Bardzo duzo siedze przed komputerem, Tz pracuje ja sie nudze i tak siedze...musze ograniczyc, ale mi sie nudzi

Stary 2009-07-09, 09:15   #4416
martaN23
Zadomowienie

jestem dziś pierwsza?widzę że rozwinełyscie rozmowę o lekarzachmój jest bardzo sympatyczny ale starszy bo koło 60jest ordynatorem u nas w szpitalu tam też bedę miała cccała wizyta jest przyjemnością odpowiada na wszystkie pytania zawsze pyta jak sie czuje czy mi sie tam coś nie dzieje i zawsze pyta o bioderka bo jak wcześniej pisalam jestem po 3 operacjach na nie
Co do dzidzi to zaczęliśmy już 18 tydzień i umieny się ze sobą porozumiećsama w to jeszcze nie wierzęwieczorem jem sobie cukiereczka kladę sie na pleckach i tak po 10-15 min pukam w brzuszek a ono odpowiada też puknięcie ale to jest super
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 09:29   #4417
domi7ks
Zakorzenienie

martoN23 a na kiedy masz termin?Ja wg ostatniej @dzis zaczełam 18 tydz, a wg ostatniego usg to juz nawet w niedziele jaczje malutkie bulgotki, ale nei wiem czy to dzidzi, jeszcze nie daje znak za bardzo

Stary 2009-07-09, 09:35   #4418
gucia6
Zakorzenienie

MartaN23, fajnie, ze komunikacja z malenstwem sie rozwija

A u mnie dzis jako tako. Humor mam juz dobry, tylko ta pogoda . Tydzien temu byly upaly, teraz jest zimno, co chwile pada, albo swieci slonce. Doslownie krecka mozna dostac. I do tego chce mi sie spac. Chyba bede musiala komus troche kawy z dzbanka podebrac

Na szczescie moja malenka ladnie sie rusza, juz sie dzis rano przywitala z mamusia, a wczoraj wieczorem to dala popis akrobacji, ze hej Poprostu uwielbiam to uczucie. Wtedy wiem, ze wszystko jest ok.

Domi spokojnie. Moja malenka zaczela mi dawac znac pierwszy raz na przelomie 18/19tc. A z tego co pamietam to u Zaharii mala tez sie pozno odezwala. Przyjdzie i na ciebie kolej badz dobrej mysli.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-09 o 09:37
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 09:36   #4419
tarasia
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj miałam jakąś ciężką noc... kiepsko spałam, obudziłam się siku, potem bolał mnie lewy jajnik... chyba się będę musiała zdrzemnąć popołudniu.

Ja też coś tam czuję aleteż trudno mi powiedzieć czy to jest "to".
przed wczoraj czułam jakby mi ktoś pukał od środka brzucha ale ciągle się zastanawiam czy to nie gazy...

Kachula,
a jak wasze remonty?

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2009-07-09 o 09:39
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 09:50   #4420
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
martoN23 a na kiedy masz termin?Ja wg ostatniej @dzis zaczełam 18 tydz, a wg ostatniego usg to juz nawet w niedziele jaczje malutkie bulgotki, ale nei wiem czy to dzidzi, jeszcze nie daje znak za bardzo
tyle się napisalam i wcięło mi posta
termin mam na 16 grudnia i dziś zaczęlam 18 tydzień
dzidzia też nie zawsze daje o sobie znać najczęściej jak nie wypada się macaćale tak wieczorkiem po culiereczku to tak ale trzeba być cierpliwym
ty już niedlugo też poczujesz
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:01   #4421
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam jakąś ciężką noc... kiepsko spałam, obudziłam się siku, potem bolał mnie lewy jajnik... chyba się będę musiała zdrzemnąć popołudniu.

przed wczoraj czułam jakby mi ktoś pukał od środka brzucha ale ciągle się zastanawiam czy to nie gazy...

Kachula, a jak wasze remonty?

ja tez takie gazy własnie czuje, ale wczoraj cos mnie tak jakby pukło w środku...ale nei wierze, że mógłby to być pierwszy kopniaczek

Ja dziś grzesze, jem parówki z serem

MartoN to mamy podobnnie wszyściutko z datami

Stary 2009-07-09, 10:24   #4422
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewczyny, nie było mnie pare dni i musze teraz nadrobić zaległości.
Dziś odebrałam wyniki i chyba nie mam za dobrych sama nie wiem ,wizyte mam dopiero 22 lipca.

Chodzi mi o mocz glukoza nb
bilirubina nb
ketony nieobecne
pH 6
ciężar właściwy 1,010
białko nb
urobilinogen w normie
leukocyty pokrywają p.w.
erytrocyty wylugowane 3-5
nabłonki płaskie liczne
bakterie liczne

a krew hematokryt 35,2 ?

no to czytam co nowego u was
jak miałam ostatnio bakterie w moczu to dostałam antybiotyk!! i teraz muszę jeszcze brać żurawit, bo podobno w ciąży mocz robi się zasadowy co sprzyja rozwojowi bakterii ( a te nie sa wskazane w moczu)

Wczoraj miałam ciężki dzień, brzuch mnie bolał, wydymało mnie, ze myślałam, że pęknę i nie czuję od 1,5 dnia ruchów
Ale też chyba pisałyście, ze na początku nie czuje się ruchów codziennie?? (pierwsze ruchy zaczęłam czuć tydzień temu w piątek) - ale teraz w sobotę zaczynam 21 tydzień, więc trochę się martwię. ech...

domi - a czemu grzeszysz jedząc parówki? ja tez sobie dziś zakupiłam 2 do pracy no muszę powiedzieć, ze zdaję sobie sprawę z czego robione sa parówy, ale je uwielbiam i sa dobrą zagryską w pracy
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:46   #4423
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam ciężki dzień, brzuch mnie bolał, wydymało mnie, ze myślałam, że pęknę i nie czuję od 1,5 dnia ruchów
Ale też chyba pisałyście, ze na początku nie czuje się ruchów codziennie?? (pierwsze ruchy zaczęłam czuć tydzień temu w piątek) - ale teraz w sobotę zaczynam 21 tydzień, więc trochę się martwię. ech...

domi - a czemu grzeszysz jedząc parówki? ja tez sobie dziś zakupiłam 2 do pracy no muszę powiedzieć, ze zdaję sobie sprawę z czego robione sa parówy, ale je uwielbiam i sa dobrą zagryską w pracy
Elalank, jesli sie martwisz, to dzwon do lekarza. Mysle, ze brak czucia ruchow malenstwa to jest wystarczajacy powod, zeby cie przyjal nawet dzis. Zreszta dla wlasnego spokoju (i malenstwa tez) moze powinnas rzeczywiscie isc.

Domi, grzesz ile wlezie . Chociaz najbardziej grzeszysz tym, ze robisz mi tylko smaka, a ja siedze w pracy i nie mam mozliwosci wyskoczyc po zakupy ani tego w jakikolwiek sposob przygotowac
Stary 2009-07-09, 10:47   #4424
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Ślicznotki
U mnie pogoda dalej w kratkę, ale dobre samopoczucie mnie nie opuszcza, tyle że zgaga wróciła, a już tydzień miałam spokój

Guciu, cieszę się, że humor Ci się poprawił i Mała dokazuje od rana
Domi, pewnie to co czułaś to Twoje dziecko, na początku to nie są takie oczywiste kopniaczki

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Co do dzidzi to zaczęliśmy już 18 tydzień i umieny się ze sobą porozumiećsama w to jeszcze nie wierzęwieczorem jem sobie cukiereczka kladę sie na pleckach i tak po 10-15 min pukam w brzuszek a ono odpowiada też puknięcie ale to jest super
No to gratuluję komunikacji z dzidziolkiem

Cytat:
To na początku trudno stwierdzić, ale pewnie to już Twoja dzidzia, a nie gazy.

Cytat:
Na początku też nie czułam ruchów codziennie, ale jeśli bardzo Cię to niepokoi, to najwyżej przejedź się na pogotowie, powiedz, że nie czujesz ruchów, wtedy pewnie zrobią Ci USG i się przekonasz, że wszystko ok.
Moja koleżanka tak zrobiła
Ja robię dzisiaj małe porządki w szafach, ostatnio jak byłam u Mamy, to dała mi becik, w którym byłam niesiona do chrztu.
No to Wam pokażę, mam do niego jeszcze wypełnienie, ale trochę już zużyte, więc pewnie, zrobi się jakieś nowe. Wybaczcie, że nie wyprany i niewyprasowany, ale stwierdziłam, że nie ma sensu, bo nie mam proszku dla niemowlaka. Koronka w kilku miejscach pożółkła, ale myślę że to się da doprać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg becik 002.jpg (80,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg becik 003.jpg (25,5 KB, 18 załadowań)

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:56   #4425
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja robię dzisiaj małe porządki w szafach, ostatnio jak byłam u Mamy, to dała mi becik, w którym byłam niesiona do chrztu.
No to Wam pokażę, mam do niego jeszcze wypełnienie, ale trochę już zużyte, więc pewnie, zrobi się jakieś nowe. Wybaczcie, że nie wyprany i niewyprasowany, ale stwierdziłam, że nie ma sensu, bo nie mam proszku dla niemowlaka. Koronka w kilku miejscach pożółkła, ale myślę że to się da doprać.
Zanim wypierzesz, to potraktuj te miejsca woda utleniona. U mnie poki co to tylko na plamy z awokado nie pomoglo.

A becik super. Ja niestety nic takiego po szafach nie znajde, bo wiem, ze pare lat temu byly w domu wielkie porzadki i z takich rzeczy nic sie nie ostalo.

Ale pochwale sie wam. Wczoraj spotkalam sie z kumpela, ktora ma teraz 15 mies synka i pozbywa sie rzeczy po nim i dostalam od niej wanienke, kombinezon zimowy (co prawda 74, ale malej i tak bedzie cieplo), czapeczke zimowa, buciki, skarpeteczki, lapki niedrapki. Co prawda wszystko w kolorach niebieskich, ale mysle, ze corcia sie nie obrazi. Zdjecia powklejam jutro, bo wczoraj juz nie miala sily, zeby to wszystko jeszcze fotografowac.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-09 o 11:02
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:58   #4426
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie dziewczyny, ja bym tak nie panikowala... W tym artykule o ruchach dziecka ktory niedawno Wam wkleiłam jest napisane, że dopiero od 25 tyg. kobieta powinna czuć ruchy codziennie, wiec spokojnie to dopiero 21 i dzidzius sie rozkręca...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:58   #4427
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Na początku też nie czułam ruchów codziennie, ale jeśli bardzo Cię to niepokoi, to najwyżej przejedź się na pogotowie, powiedz, że nie czujesz ruchów, wtedy pewnie zrobią Ci USG i się przekonasz, że wszystko ok.
Moja koleżanka tak zrobiła
no to chyba jednak tak zrobię, bo mamy wyjechać w sobotę na 5 dni, więc wolę się nie martwić, tylko wypoczywać. Dzięki

No to już becik się wypierze, wyprasuje i będzie jak malowany
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:12   #4428
Ravenne
Raczkowanie

Brombusia- becik śliczny, faktycznie woda utleniona powinna pomóc na zszarzenia.

Elalank
jedź do szpitala i powiedz, że nie czujesz ruchów, zrobią Ci USG lub KTG i uspokoisz się

Marta masz zdyscyplinowane dziecko , moje mi nie odpukuje, jej ruchy są swobodne, ale faktycznie po 20 minutach od jakiegoś jedzonka, zwłaszcza słodkiego zaczyna bardziej fikać.

Domi to puknięcie to było na pewno to, te pierwsze są takie nieśmiałe, ale za miesiąc już, będziesz okopywana mocno i często

Miłego dnia kochane!
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:23   #4429
sexy body
Rozeznanie

marta zazdroszczę tego komunikowania się z Maluszkiem, to musi być super uczucie!

Ja już niby coś czułam i po konsultacjach z koleżankami, które mają dzieci można stwierdzić, że to Dzidek dawał o sobie znać, ale jakoś tak trudno mi w to uwierzyć! Że to juz????

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań i wiecie co, pielęgniarka wkłuła mi się w żyłę, a w niej nie płynęła krew! Wystraszyłam się! Musiała troche tak "pogrzebać" tą igłą w żyle i dopiero poszło!
Pielęgniarka powiedziała, że tak się czasami dzieje ze strachu. To znaczy człowiek sie psychicznie nie boi, ale organizm jest wystraszony zupełnie niezaleznie od naszej świadomosci
Cuda normalnie

Ja się nie boję pobierania krwi, ale muszę przyznać, że prawie mnie ze strachu sparaliżowało jak weszłam do szpitala i pomyślałam sobie, że już niedługo wpadne tu z bólami porodowymi i będą mnie ciagać po tych zielonych, nieprzyjaznych salach i machać wokół mnie aparaturą, strzykawkami i nie daj Boże skalpelem Brrrr!!!! Nieprzyjemnie mi się zrobiło bardzo

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:28   #4430
domi7ks
Zakorzenienie

Dziewczyny!ale jestem zła! normlanie przyszłam i wyje
Miałam wszystkie dokumenty, Tz w pracy i mialam isc sama zarezerwowac termin slubu cywilnego. Tz sie nei moze zwolnic z pracy, wiec pszlam sama. Ale głupia babora mnie wysmiała ze jestem sama ironicznie jestem taka wkurzoa, ze nie moge
I jestem przy okazji zła na Tz ze nie przeczytał dokadnie, że mamy byc koniecnzie oboje, tylko "sobie myslalm"ze nam dadza jakies wnioski do domu, albo ze to sie tylko rezerwuje.

Ok moj błąd, ze sama byłam ,ale babora nie msiala sie nabijac, ze sama"chce brac slub"

Stary 2009-07-09, 11:34   #4431
konspiracja
Zakorzenienie

Domi ja tez bardzo lubie parówki
a to jakies z serem w srodku czy sama sobie takie robisz?
Ja podobnie jak Gucia mozliwosci pichcenia teraz nie mam, ale smaka mi zrobiłaś...

Brombusiu - becik śliczny. Lubię takie rzeczy "z duszą"

Znowu dziś nawal w pracy, oby do weekendu...

Wiecie co - coś mało piszemy. Dalej jesteśmy w pierwszej części naszego watku, a nie powinno być tak że jedna część na jeden trymestr? Nie obijać się dziewczyny!

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Dziewczyny!ale jestem zła! normlanie przyszłam i wyje
Miałam wszystkie dokumenty, Tz w pracy i mialam isc sama zarezerwowac termin slubu cywilnego. Tz sie nei moze zwolnic z pracy, wiec pszlam sama. Ale głupia babora mnie wysmiała ze jestem sama ironicznie jestem taka wkurzoa, ze nie moge
I jestem przy okazji zła na Tz ze nie przeczytał dokadnie, że mamy byc koniecnzie oboje, tylko "sobie myslalm"ze nam dadza jakies wnioski do domu, albo ze to sie tylko rezerwuje.

Ok moj błąd, ze sama byłam ,ale babora nie msiala sie nabijac, ze sama"chce brac slub"
Durna babora! Nie martw się glupich nie brakuje...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-07-09, 11:47   #4432
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A becik super. Ja niestety nic takiego po szafach nie znajde, bo wiem, ze pare lat temu byly w domu wielkie porzadki i z takich rzeczy nic sie nie ostalo.
U mnie też niewiele, tylko ten becik i jakaś moja niemowlęca kurteczka z białego misia (ale tylko dlatego, że moja lalka w niej paradowała). Mama ostatnio robiła porządki u siebie, bo czeka ją przeprowadzka i pytała mnie co ma zrobić z moimi lalkami. No i miałam niezły dylemat
W końcu została tylko ulubiona małpka i ukochana lalka Monika
Reszta powędrowała do jakichś małych dziewczynek.

Za to moja teściowa ma całą reklamówkę śpioszków mojego TŻ.

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Brombusia- becik śliczny, faktycznie woda utleniona powinna pomóc na zszarzenia.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań i wiecie co, pielęgniarka wkłuła mi się w żyłę, a w niej nie płynęła krew! Wystraszyłam się! Musiała troche tak "pogrzebać" tą igłą w żyle i dopiero poszło!
Pielęgniarka powiedziała, że tak się czasami dzieje ze strachu. To znaczy człowiek sie psychicznie nie boi, ale organizm jest wystraszony zupełnie niezaleznie od naszej świadomosci
Cuda normalnie
Mnie też mówiła, że coś krew nie chce lecieć, a potem się okazało, że przebiła żyłę na wylot
Krwiaka miałam na pół ręki .
Tak przedstawiłaś ten pobyt w szpitalu, że normalnie gęsiej skórki dostałam.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Babora ??
Domi, szkoda nerwów. Urzędniczki już tak mają, pewnie myślała, że jest taka super dowcipna

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Brombusiu - becik śliczny. Lubię takie rzeczy "z duszą"
Dzięki. Ja też lubię takie starocie ( zboczenie zawodowe).

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Wiecie co - coś mało piszemy. Dalej jesteśmy w pierwszej części naszego watku, a nie powinno być tak że jedna część na jeden trymestr? Nie obijać się dziewczyny!
Też to zauważyłam. Mamusie wrześniowo-październikowe już mają 3 część, a my wyraźnie się obijamy.

Stary 2009-07-09, 11:50   #4433
sexy body
Rozeznanie

brombusia, to mnie wystraszyłaś, teraz będę bacznie obserwować rękę, bo naprawdę mnie boli

Słodki ten becik, ja też lubię takie rzeczy, które mają swoją historię. Niestety mój Dzidek jest skazany na czystą komerchę, czyli wyprawka ze Smyka itp.

Mieszkam w nowym domu i z pewnoscią zadnych staroci w nim nie znajdę. Ale w domu mojej babci, na strychu jest mój wózek! Piękny, czerwony i stary jak cholera Nie nadaje się juz do użytkowania. Jak będę miała mozliwosć to zrobię mu zdjecie.

domi może tej Pani (nieładnie powiem) żal d... ściska i z zazdrosci tak się zachowała? W każdym razie nie powinnaś się tym tak przejmować.

Edytowane przez sexy body
Czas edycji: 2009-07-09 o 11:52
sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:58   #4434
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
brombusia, to mnie wystraszyłaś, teraz będę bacznie obserwować rękę, bo naprawdę mnie boli

Słodki ten becik, ja też lubię takie rzeczy, które mają swoją historię. Niestety mój Dzidek jest skazany na czystą komerchę, czyli wyprawka ze Smyka itp.
Nie chciałam Cię straszyć, zresztą taki krwiak później sinieje, potem żółknie, a po tygodniu znika
Nie wiem, czy mój Mały będzie miał coś ze Smyka. Strasznie drogie te ciuszki tam są. A może mi się wydaje?
Jak na razie, przywlokłam kilka rzeczy z ostatniej wizyty w lumpku, fajne takie małe rzeczy są

Stary 2009-07-09, 12:11   #4435
domi7ks
Zakorzenienie

No własnie mamusie czego te babory w urzedach takie są?takie wredoty, mi sie kojarza z komunistkami, takie jak w filmach z lat 80tych Opryskliwie, wredne, dumne, mysla, że sa bozkami....

Dziekuję ze mnie rozumiecie, ale ja mam teraz doła, bo sie poczułam jak idiotką. Taka wazna sprawa, która powinna byc przyjemnoscia, a odechciało mi się już wsyztskiego. W kazdym razie Tz jutro rano najwyzej spóxni sie do pracy, mam nadzieje, że to jakoś załatwi dziś Dodatkowo chcieliśmy termin na 8ego sierpnia albo na 15 sierpnia, a tu mozna dopiero na 22ego lub wrzesień naszybciej

A co do parówek...to moja mama kupuje parówki z indyka z serem w środku. Albo cielęce, bardzo chude i ogólnie dobre Bo ja takich tłustych małych grubych nie lubie
A nie jadłam prawie dwa miesiące parówek, bo czytałam, że lepie unikac, ale teraz coraz więcej zaczynam szaleć. Prawie codziennie kawa rozpuszczalna, czasem serki topione i z plesnia, rybke czase kupuje wedzona. Ale tak sie nei da unikac, jak mam bardzo na to ochote, widocznie dzidzi też to smkauje- tak sie pocieszam

Stary 2009-07-09, 12:14   #4436
gucia6
Zakorzenienie

Tak piszecie o tych ciuszkach, za juz nie moge sie doczekac wizyty w Polsce, gdzie mam dostac troche ciuszkow w spadku. Ale to bedzie dopiero pod koniec sierpnia.

I tak sie zastanawiam, ze chyba pokoik dzieciecy zrobimy tym czasi jak sie juz przeprowadze i przed wyjazdem do Pl. Bo potem chce przywiezc rodzicow na kilka dni, a jednak te sprawy chcialabym organizowac egoistycznie tylko z tz. Chce zeby bylo po naszemu, a znajac moich rodzicow, zwlaszcza mame, to moglaby sie jeszcze obrazic, ze nie sluchamy jej rad. Ale tak poza tym, to cudowna z niej kobieta, zeby nie bylo

A co do tego pisania, to wam powiem jakbym mogla sie rozpisywac za kazdym razem, ale nie robilam, bo widzialam, ze dziewczyny raczej skromnie pisza. Ale jesli tak, to biore to jako niepisane przyzwolenie do zapelniania stron

Nic to. Zmykam na chwile do miasta.
Stary 2009-07-09, 12:22   #4437
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
I tak sie zastanawiam, ze chyba pokoik dzieciecy zrobimy tym czasi jak sie juz przeprowadze i przed wyjazdem do Pl. Bo potem chce przywiezc rodzicow na kilka dni, a jednak te sprawy chcialabym organizowac egoistycznie tylko z tz. Chce zeby bylo po naszemu, a znajac moich rodzicow, zwlaszcza mame, to moglaby sie jeszcze obrazic, ze nie sluchamy jej rad. Ale tak poza tym, to cudowna z niej kobieta, zeby nie bylo

.

A my bedziemy remontowac mieszkanko od poniedziałju i tez mi to spedza sen z powiek ja niewiem czy jestem wrazliwa taka czy z braku zajecia tak siedze i mysle i sie przejmuje. W kazdym razie Tz bedzie malowal, ale jego tato połozy panele. A ja juz widze oczyma wyobraxni jak jedziemy do sklapu, własnie z Tz tata (bo my nie mamy samochodu) i tylo slysze a po co to, po co tamto....Po co nowe meble, po co to...Matko!juz moja mama z tata mnie pytali i mowili zebysmy nie szaleli, po co sie spieszyc z kupnem tego czy tamtego..A mnie, że tak powiem lekko cisnienie sie podnosi jak to już słysze. Bo..kase mamy swoją wlasna odłożona i za to mamy zamiar kupic meble, nawet samochód. A rodzice, nie wie czy sie boją, że bedziemy od nich chcieli czy co

Stary 2009-07-09, 12:25   #4438
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
fajnie jest odnajdywać takie rzeczy z naszego dzieciństwa... u mnie w domu już dawnno takich nie ma, bo mama porozdawała nasze ciuszki koleżankom.

Cytat:
Ale pochwale sie wam. Wczoraj spotkalam sie z kumpela, ktora ma teraz 15 mies synka i pozbywa sie rzeczy po nim i dostalam od niej wanienke, kombinezon zimowy (co prawda 74, ale malej i tak bedzie cieplo), czapeczke zimowa, buciki, skarpeteczki, lapki niedrapki. Co prawda wszystko w kolorach niebieskich, ale mysle, ze corcia sie nie obrazi.
super. Ja też liczę na moją kuzynkę i na kuzynki tż, które też mają małe dzieci
domi7ks nic sie nie przejmuj, i tak ktoś inny będzie udzielał wam ślubu.
ci urzędnicy czasem tak maja...

Cytat:
Mnie też mówiła, że coś krew nie chce lecieć, a potem się okazało, że przebiła żyłę na wylot
Krwiaka miałam na pół ręki .

Dzięki. Ja też lubię takie starocie ( zboczenie zawodowe).
okropieństwo z tym pobieraniem krwi.
ja na szczęście nie miałam takich perypetii z pobieraniem ale kiedy poszłam na betę to piguła użyła chyba jakiejś mega grubej igły bo bolało jak cholera.
teściowa mówiła, że czasem tak robią, żeby krew szybciej leciała... niezłe

brombusiu, a co to znaczy zboczenie zawodowe? przecież nie jesteś archeologiem

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

ostatnio sie zastanawiałam, w czym wywieźć takiego małego szkraba ze szpitala po porodzie? sam rożek przecież w zimie nie wystarczy... może kombinezon? sama nie wiem...
i w ogóle zastanawiam się, w co się takie małe istotki w ogóle ubiera?
pielucha, body jakiś sweterek? przeraża mnie to...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:35   #4439
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

hej dziewczyny, no my tez powoli, niesmialo zaczynamy ciuszki kupowac. tyle, ze na ebayu. ostatnio dostalismy taki komplet 16 ubranek i pprostu nie moglismy sie nadziwic jaki one sa malenke. te czapeczki i lapki niedrapki , spioszki itd w kolko je ogladalismy. na razie w szufladzie je schowalam i czasem na nie zerkam
a wczoraj zaczelismy sie nad wozkiem zastanawiac ale za kazdym razem jak sie za to biore to pprostu wpadam w jakis stan paniki - za duzo tego wszystkiego i boje sie, ze wybierzemy zly wozek a potem Bombel bedzie przez nas nieszczesliwy chociaz w sumie jemu to pewnie zadnej roznicy nie zrobi w koncu sie chyba zdecydujemy na maxi cosi mura. w likend idziemy obejrzec i przestestowac w sklepie na jezdzie probnej no i jeszcze kolor musimy wybrac... ufff...
od tego pisania o parowkach tez sie glodna zrobilam. ale tak jak kilka dziewczyn tutaj siedze w pracy wiec zamiast parowek mam bagietke z serem i czeresnie. tez dobrze

pozdrowajki

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:48   #4440
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Tak piszecie o tych ciuszkach, za juz nie moge sie doczekac wizyty w Polsce, gdzie mam dostac troche ciuszkow w spadku. Ale to bedzie dopiero pod koniec sierpnia.

A co do tego pisania, to wam powiem jakbym mogla sie rozpisywac za kazdym razem, ale nie robilam, bo widzialam, ze dziewczyny raczej skromnie pisza. Ale jesli tak, to biore to jako niepisane przyzwolenie do zapelniania stron

Nic to. Zmykam na chwile do miasta.
Też sie nie mogę doczekac kupowania ciuszków, ale to dopiero jak poznamy pleć

Gucia, nie żałuj sobie - stron ci u nas dostatek czekamy na elaboraty...

Cytat:
A my bedziemy remontowac mieszkanko od poniedziałju i tez mi to spedza sen z powiek
Nie chcę Cie martwić, ale pewnie w najbliższym czasie będzie Ci to spędzac sen z powiek, wiem co mowię...

Cytat:
brombusiu, a co to znaczy zboczenie zawodowe? przecież nie jesteś archeologiem
też mnie to zaintrygowało

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości