|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
![]() ale jak hemoglobina okej, to żelazo również powinno byc ok
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
mam tak:
leukocyty erytocyty hemoglobina hematokryt MCV MCH MCHC płytki krwi a magnez i żelazo robi się osobno czy to powinno być w tym?
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, mi mama robi w u siebie w pracy laboratorium i jak zanosi babkom karteczke, to Mg, zelazo czy inne pierwiatski zaznacza dodatkowo |
|
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
a to możliwe w takim razie następnym razem zrobie sobie jeszcze Mg i Fe
![]() dzięki Domi
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uciekam spac Bardzo duzo siedze przed komputerem, Tz pracuje ja sie nudze i tak siedze...musze ograniczyc, ale mi sie nudzi
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
jestem dziś pierwsza?
mój jest bardzo sympatyczny ale starszy bo koło 60jest ordynatorem u nas w szpitalu tam też bedę miała cc![]() cała wizyta jest przyjemnością odpowiada na wszystkie pytania zawsze pyta jak sie czuje czy mi sie tam coś nie dzieje i zawsze pyta o bioderka bo jak wcześniej pisalam jestem po 3 operacjach na nie![]() ![]() Co do dzidzi to zaczęliśmy już 18 tydzień i umieny się ze sobą porozumieć
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
martoN23 a na kiedy masz termin?Ja wg ostatniej @dzis zaczełam 18 tydz, a wg ostatniego usg to juz nawet w niedziele
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
MartaN23, fajnie, ze komunikacja z malenstwem sie rozwija
A u mnie dzis jako tako. Humor mam juz dobry, tylko ta pogoda . Tydzien temu byly upaly, teraz jest zimno, co chwile pada, albo swieci slonce. Doslownie krecka mozna dostac. I do tego chce mi sie spac. Chyba bede musiala komus troche kawy z dzbanka podebrac ![]() Na szczescie moja malenka ladnie sie rusza, juz sie dzis rano przywitala z mamusia, a wczoraj wieczorem to dala popis akrobacji, ze hej Poprostu uwielbiam to uczucie. Wtedy wiem, ze wszystko jest ok.Domi spokojnie. Moja malenka zaczela mi dawac znac pierwszy raz na przelomie 18/19tc. A z tego co pamietam to u Zaharii mala tez sie pozno odezwala. Przyjdzie i na ciebie kolej
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-09 o 09:37 |
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj miałam jakąś ciężką noc... kiepsko spałam, obudziłam się siku, potem bolał mnie lewy jajnik... chyba się będę musiała zdrzemnąć popołudniu.
Ja też coś tam czuję aleteż trudno mi powiedzieć czy to jest "to". przed wczoraj czułam jakby mi ktoś pukał od środka brzucha ale ciągle się zastanawiam czy to nie gazy... Kachula, a jak wasze remonty? Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-07-09 o 09:39 |
|
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() termin mam na 16 grudnia i dziś zaczęlam 18 tydzień dzidzia też nie zawsze daje o sobie znać najczęściej jak nie wypada się macać ![]() ty już niedlugo też poczujesz
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez takie gazy własnie czuje, ale wczoraj cos mnie tak jakby pukło w środku...ale nei wierze, że mógłby to być pierwszy kopniaczek ![]() Ja dziś grzesze, jem parówki z serem ![]() MartoN to mamy podobnnie wszyściutko z datami
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam ciężki dzień, brzuch mnie bolał, wydymało mnie, ze myślałam, że pęknę i nie czuję od 1,5 dnia ruchów Ale też chyba pisałyście, ze na początku nie czuje się ruchów codziennie?? (pierwsze ruchy zaczęłam czuć tydzień temu w piątek) - ale teraz w sobotę zaczynam 21 tydzień, więc trochę się martwię. ech... domi - a czemu grzeszysz jedząc parówki? ja tez sobie dziś zakupiłam 2 do pracy |
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi, grzesz ile wlezie
|
|
#4424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Ślicznotki
U mnie pogoda dalej w kratkę, ale dobre samopoczucie mnie nie opuszcza, tyle że zgaga wróciła, a już tydzień miałam spokój ![]() Guciu, cieszę się, że humor Ci się poprawił i Mała dokazuje od rana ![]() Domi, pewnie to co czułaś to Twoje dziecko, na początku to nie są takie oczywiste kopniaczki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka tak zrobiła Ja robię dzisiaj małe porządki w szafach, ostatnio jak byłam u Mamy, to dała mi becik, w którym byłam niesiona do chrztu. No to Wam pokażę, mam do niego jeszcze wypełnienie, ale trochę już zużyte, więc pewnie, zrobi się jakieś nowe. Wybaczcie, że nie wyprany i niewyprasowany, ale stwierdziłam, że nie ma sensu, bo nie mam proszku dla niemowlaka. Koronka w kilku miejscach pożółkła, ale myślę że to się da doprać.
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A becik super. Ja niestety nic takiego po szafach nie znajde, bo wiem, ze pare lat temu byly w domu wielkie porzadki i z takich rzeczy nic sie nie ostalo. Ale pochwale sie wam. Wczoraj spotkalam sie z kumpela, ktora ma teraz 15 mies synka i pozbywa sie rzeczy po nim i dostalam od niej wanienke, kombinezon zimowy (co prawda 74, ale malej i tak bedzie cieplo), czapeczke zimowa, buciki, skarpeteczki, lapki niedrapki. Co prawda wszystko w kolorach niebieskich, ale mysle, ze corcia sie nie obrazi. Zdjecia powklejam jutro, bo wczoraj juz nie miala sily, zeby to wszystko jeszcze fotografowac.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-09 o 11:02 |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to już becik się wypierze, wyprasuje i będzie jak malowany
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia- becik śliczny, faktycznie woda utleniona powinna pomóc na zszarzenia.
Elalank jedź do szpitala i powiedz, że nie czujesz ruchów, zrobią Ci USG lub KTG i uspokoisz się ![]() Marta masz zdyscyplinowane dziecko , moje mi nie odpukuje, jej ruchy są swobodne, ale faktycznie po 20 minutach od jakiegoś jedzonka, zwłaszcza słodkiego zaczyna bardziej fikać.Domi to puknięcie to było na pewno to, te pierwsze są takie nieśmiałe, ale za miesiąc już, będziesz okopywana mocno i często Miłego dnia kochane!
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
marta zazdroszczę tego komunikowania się z Maluszkiem, to musi być super uczucie!
Ja już niby coś czułam i po konsultacjach z koleżankami, które mają dzieci można stwierdzić, że to Dzidek dawał o sobie znać, ale jakoś tak trudno mi w to uwierzyć! Że to juz???? Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań i wiecie co, pielęgniarka wkłuła mi się w żyłę, a w niej nie płynęła krew! ![]() Wystraszyłam się! Musiała troche tak "pogrzebać" tą igłą w żyle i dopiero poszło!Pielęgniarka powiedziała, że tak się czasami dzieje ze strachu. To znaczy człowiek sie psychicznie nie boi, ale organizm jest wystraszony zupełnie niezaleznie od naszej świadomosci ![]() ![]() Cuda normalnie ![]() Ja się nie boję pobierania krwi, ale muszę przyznać, że prawie mnie ze strachu sparaliżowało jak weszłam do szpitala i pomyślałam sobie, że już niedługo wpadne tu z bólami porodowymi i będą mnie ciagać po tych zielonych, nieprzyjaznych salach i machać wokół mnie aparaturą, strzykawkami i nie daj Boże skalpelem ![]() Brrrr!!!! Nieprzyjemnie mi się zrobiło bardzo
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!ale jestem zła!
![]() Miałam wszystkie dokumenty, Tz w pracy i mialam isc sama zarezerwowac termin slubu cywilnego. Tz sie nei moze zwolnic z pracy, wiec pszlam sama. Ale głupia babora mnie wysmiała ze jestem sama ironicznie ![]() I jestem przy okazji zła na Tz ze nie przeczytał dokadnie, że mamy byc koniecnzie oboje, tylko "sobie myslalm"ze nam dadza jakies wnioski do domu, albo ze to sie tylko rezerwuje. Ok moj błąd, ze sama byłam ,ale babora nie msiala sie nabijac, ze sama"chce brac slub"
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi ja tez bardzo lubie parówki
a to jakies z serem w srodku czy sama sobie takie robisz? Ja podobnie jak Gucia mozliwosci pichcenia teraz nie mam, ale smaka mi zrobiłaś... ![]() Brombusiu - becik śliczny. Lubię takie rzeczy "z duszą" Znowu dziś nawal w pracy, oby do weekendu... Wiecie co - coś mało piszemy. Dalej jesteśmy w pierwszej części naszego watku, a nie powinno być tak że jedna część na jeden trymestr? ![]() Nie obijać się dziewczyny!---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#4432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu została tylko ulubiona małpka i ukochana lalka Monika ![]() Reszta powędrowała do jakichś małych dziewczynek. Za to moja teściowa ma całą reklamówkę śpioszków mojego TŻ. Cytat:
![]() Cytat:
Krwiaka miałam na pół ręki . Tak przedstawiłaś ten pobyt w szpitalu, że normalnie gęsiej skórki dostałam. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Domi, szkoda nerwów. Urzędniczki już tak mają, pewnie myślała, że jest taka super dowcipna Dzięki. Ja też lubię takie starocie ( zboczenie zawodowe).Też to zauważyłam. Mamusie wrześniowo-październikowe już mają 3 część, a my wyraźnie się obijamy.
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
brombusia, to mnie wystraszyłaś, teraz będę bacznie obserwować rękę, bo naprawdę mnie boli
![]() Słodki ten becik, ja też lubię takie rzeczy, które mają swoją historię. Niestety mój Dzidek jest skazany na czystą komerchę, czyli wyprawka ze Smyka itp. ![]() Mieszkam w nowym domu i z pewnoscią zadnych staroci w nim nie znajdę. Ale w domu mojej babci, na strychu jest mój wózek! Piękny, czerwony i stary jak cholera Nie nadaje się juz do użytkowania. Jak będę miała mozliwosć to zrobię mu zdjecie.domi może tej Pani (nieładnie powiem) żal d... ściska i z zazdrosci tak się zachowała? W każdym razie nie powinnaś się tym tak przejmować.
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-07-09 o 11:52 |
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy mój Mały będzie miał coś ze Smyka. Strasznie drogie te ciuszki tam są. A może mi się wydaje? Jak na razie, przywlokłam kilka rzeczy z ostatniej wizyty w lumpku, fajne takie małe rzeczy są
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie mamusie czego te babory w urzedach takie są?takie wredoty, mi sie kojarza z komunistkami, takie jak w filmach z lat 80tych
Opryskliwie, wredne, dumne, mysla, że sa bozkami....Dziekuję ze mnie rozumiecie Dodatkowo chcieliśmy termin na 8ego sierpnia albo na 15 sierpnia, a tu mozna dopiero na 22ego lub wrzesień naszybciej![]() A co do parówek...to moja mama kupuje parówki z indyka z serem w środku. Albo cielęce, bardzo chude i ogólnie dobre Bo ja takich tłustych małych grubych nie lubieA nie jadłam prawie dwa miesiące parówek, bo czytałam, że lepie unikac, ale teraz coraz więcej zaczynam szaleć. Prawie codziennie kawa rozpuszczalna, czasem serki topione i z plesnia, rybke czase kupuje wedzona. Ale tak sie nei da unikac, jak mam bardzo na to ochote, widocznie dzidzi też to smkauje- tak sie pocieszam
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych ciuszkach, za juz nie moge sie doczekac wizyty w Polsce, gdzie mam dostac troche ciuszkow w spadku. Ale to bedzie dopiero pod koniec sierpnia.
I tak sie zastanawiam, ze chyba pokoik dzieciecy zrobimy tym czasi jak sie juz przeprowadze i przed wyjazdem do Pl. Bo potem chce przywiezc rodzicow na kilka dni, a jednak te sprawy chcialabym organizowac egoistycznie tylko z tz. Chce zeby bylo po naszemu, a znajac moich rodzicow, zwlaszcza mame, to moglaby sie jeszcze obrazic, ze nie sluchamy jej rad. Ale tak poza tym, to cudowna z niej kobieta, zeby nie bylo A co do tego pisania, to wam powiem jakbym mogla sie rozpisywac za kazdym razem, ale nie robilam, bo widzialam, ze dziewczyny raczej skromnie pisza. Ale jesli tak, to biore to jako niepisane przyzwolenie do zapelniania stron ![]() Nic to. Zmykam na chwile do miasta.
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my bedziemy remontowac mieszkanko od poniedziałju i tez mi to spedza sen z powiek ) i tylo slysze a po co to, po co tamto....Po co nowe meble, po co to...Matko!juz moja mama z tata mnie pytali i mowili zebysmy nie szaleli, po co sie spieszyc z kupnem tego czy tamtego..A mnie, że tak powiem lekko cisnienie sie podnosi jak to już słysze. Bo..kase mamy swoją wlasna odłożona i za to mamy zamiar kupic meble, nawet samochód. A rodzice, nie wie czy sie boją, że bedziemy od nich chcieli czy co
|
|
|
|
|
#4438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() domi7ks nic sie nie przejmuj, i tak ktoś inny będzie udzielał wam ślubu. ci urzędnicy czasem tak maja... ![]() Cytat:
ja na szczęście nie miałam takich perypetii z pobieraniem ale kiedy poszłam na betę to piguła użyła chyba jakiejś mega grubej igły bo bolało jak cholera. teściowa mówiła, że czasem tak robią, żeby krew szybciej leciała... niezłe brombusiu, a co to znaczy zboczenie zawodowe? przecież nie jesteś archeologiem ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- ostatnio sie zastanawiałam, w czym wywieźć takiego małego szkraba ze szpitala po porodzie? sam rożek przecież w zimie nie wystarczy... może kombinezon? sama nie wiem... i w ogóle zastanawiam się, w co się takie małe istotki w ogóle ubiera? pielucha, body jakiś sweterek? przeraża mnie to... |
|||
|
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, no my tez powoli, niesmialo zaczynamy ciuszki kupowac. tyle, ze na ebayu. ostatnio dostalismy taki komplet 16 ubranek i pprostu nie moglismy sie nadziwic jaki one sa malenke. te czapeczki i lapki niedrapki , spioszki itd
w kolko je ogladalismy. na razie w szufladzie je schowalam i czasem na nie zerkam ![]() a wczoraj zaczelismy sie nad wozkiem zastanawiac ale za kazdym razem jak sie za to biore to pprostu wpadam w jakis stan paniki - za duzo tego wszystkiego i boje sie, ze wybierzemy zly wozek a potem Bombel bedzie przez nas nieszczesliwy chociaz w sumie jemu to pewnie zadnej roznicy nie zrobi w koncu sie chyba zdecydujemy na maxi cosi mura. w likend idziemy obejrzec i przestestowac w sklepie na jezdzie probnej no i jeszcze kolor musimy wybrac... ufff...od tego pisania o parowkach tez sie glodna zrobilam. ale tak jak kilka dziewczyn tutaj siedze w pracy wiec zamiast parowek mam bagietke z serem i czeresnie. tez dobrze ![]() pozdrowajki |
|
|
|
#4440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gucia, nie żałuj sobie - stron ci u nas dostatek czekamy na elaboraty...Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

mój jest bardzo sympatyczny ale starszy bo koło 60jest ordynatorem u nas w szpitalu tam też bedę miała cc

. Tydzien temu byly upaly, teraz jest zimno, co chwile pada, albo swieci slonce. Doslownie krecka mozna dostac. I do tego chce mi sie spac. Chyba bede musiala komus troche kawy z dzbanka podebrac