Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 09:56   #4771
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
o widze, że masz taką sytuacje jak ja, z tym, że my dopiero 25 lipca dostaniemy klucze do mieszkania i dopiero zaczniemy remont, także troche to jeszcze potrwa, ale już się nie moge doczekać
kupiliście mieszkanko super do 25 już bliziutko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:00   #4772
kliwia
Zakorzenienie

zielony mnotylku kwiatkow jest 5 wiecej mi się nie podobało.
No i chcialam jeszcze dodac takie krysztalki na drucikach, ale jeaszcze nie kupiłam ich
martusia bycz sie bycz

Dziekuję

madzialenka musialabyc miec suknie z typowym gorsetem zeby sie nie marszczylo. To nei jest powod by sie zanosic, Jak bedziesz siadac w miare prosto to fiszbiny az tak sie wyginac nie beda. Pocwicz, zebys wiedziala jak w kosciele siadac
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:18   #4773
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
wiecie co..ręce opadają....dzisiaj dostałam smsa "nie będziemy na weselu" i koniec......... zamurowało mnie kiedy to zobaczyłam...co za chamstwo !!!!! i pomyślec ze napisała mi takiego smsa siostra mojego taty...pisała w imieniu własnym oraz jej 2 dorosłych córek!!!!!! cała zaproszona 6 ograniczyła się do smsa z 4 wyrazami.... kiedy zadzwoniłam do nich niesamowicie wku** i zapytałam dlaczego wysłała mi tylko smsa (na dodatek nie podpisując się!) i zapytałam czy mogę znac powód, usłyszałam....wrednym głósem "no bo nie będziemy" ............. (jeszcze miałą pretensje ze wydzwaniam do niej) ....o fuck!! w końcu powiedziałam jej "w takim razie żegnam" i się rozłączyłam.... jestem w szoku bo zawsze dobrze z nimi żyliśmy, mieszkają niedaleko nas, spotykaliśmy się na święta i inne okazje...a tu nagle taki sms.....co za tupet i prostactwo!!!!!...
o matko ale kulturalna ciotka niesamowite jest dla mnie to, jak niektórzy nie zdają sobie sprawy, że zapraszamy gości bo nam zależy na ich obecności, bo ich lubimy, bo chcemy z nimi spędzić ten dzień a oni potrafią napisać po prostu na odwal takiego smsa

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JAGA teraz dobrze?
Ale jak swój post będę miała od siebie z jakąś prośbą to pozwolisz,że będzie osobno ?
wiesz co, mi się wydaje, że to całe zamieszanie wynika z jakiegoś nieporozumienia Nie chodzi o to całe cytowanie tak na prawdę, bo przecież każdy może napisać sobie post tylko ze swoją wypowiedzią. Wydaje mi się, że po prostu w którymś miejscu napisałaś dwa osobne posty jeden pod drugim (a to jest niezgodne z regulaminem) i ktoś zwrócił uwagę żeby tak nie robić. Nie oznacza to jednak, że w każdej Twojej wypowiedzi musi być jakiś cytat, to by było bez sensu

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

motley te namiary oznaczaj tylko miejscowośc? czy konkretne miejsce czyli połozenie kościoła???
pisz mi tu szybciutko bo urabiam tż zeby to od was odgapic
TŻ twierdzi, że dokładnie na kościół Jeżeli macie nawigację to najłatwiej po prostu zabrać ją do kościoła i sprawdzić na miejscu współrzędne jakie pokazuje.

W ogóle to dzięki dziewczyny przekazałam TŻ to co pisałyście o jego pomyśle na grawer i jest z siebie teraz bardzo dumny

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:07   #4774
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

mka1987, takie zachowanie najbliższej rodziny jest bardzo przykre. ludzie chyba nie zdają sobie sprawy, ile przykrości potrafią zrobić. Ale nie przejmuj się, bo na prawdę nie warto!
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:29   #4775
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
wiesz co, mi się wydaje, że to całe zamieszanie wynika z jakiegoś nieporozumienia Nie chodzi o to całe cytowanie tak na prawdę, bo przecież każdy może napisać sobie post tylko ze swoją wypowiedzią. Wydaje mi się, że po prostu w którymś miejscu napisałaś dwa osobne posty jeden pod drugim (a to jest niezgodne z regulaminem) i ktoś zwrócił uwagę żeby tak nie robić. Nie oznacza to jednak, że w każdej Twojej wypowiedzi musi być jakiś cytat, to by było bez sensu
Żaneto, przeczytaj dokładnie co motley napisała, bo łatwiejszymi slowami już wyjaśnić tego nie potrafię, w wypowiedziach mozesz cytować ile chcesz, możesz pisać też posty bez cytowania kogoś, chodziło tylko o to, żebyś nie produkowała postów jeden pod drugim, bo to jest nieczytelne i niezgodne z regulaminem. Czytaj proszę ze zrozumieniem a nie unoś się

Motley - powiedz swojemu TŻ, że mój TŻ zrobił tak że on na to wcześniej nie wpadł i dodał jeszcze "no, ja zawsze twierdziłem, że my, nosiciele plemników mamy lepsze pomysły"

madzialenka wyglądasz przepięknie!!! a siedzeniem się nie martw, będziesz musiała przetańczyć cale wesele i tyle wiem, że jest Ci przykro i że sie martwisz, ale naprawdę, nie będzie tego widać w kościele, poćwicz, jak mówiła kliwia, siedzenie prościutko-przez te 45 min jakoś wytrzymasz

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2009-07-09 o 11:32
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:46   #4776
zanetaa88
Zakorzenienie

Się nie unoszę.
Teoretycznie dopiero Jaga wyjaśniła o co chodzi...
A zaczęło się i tak o tego,że nie czytasz moich postów a wyskakujesz na mnie oceniając mnie nie wiedząc jak jest

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
jak to żeby sobie kłopotu nie robić? zadaj sobie chociaz troche trudu i pomyśl o gościach a nie o sobie. mnie było strasznie przykro, jak na 2 zaproszeniach w zeszłym roku bylam wypisane z osobą tow - wszyscy wiedzieli, że z mojm R jesteśmy 6 lat [...]
Wiem jaki błąd popełniłam i wyniosłam z niego wnioski.
I dla Twojej wiadomości nie myślę tylko o sobie.
Nie piszę tego,żeby ciągnąć jakąś beznadzieją debatę nie na temat,
tylko żebyś nie oceniała ludzi po jednym poście, ok?
Bo uważam,że to jest nie w porządku.

Co do postów to wiem co i jak.

Z mojej strony tyle.

~~*~~

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 11:54   #4777
motley
Zadomowienie

Cytat:

Motley - powiedz swojemu TŻ, że mój TŻ zrobił tak że on na to wcześniej nie wpadł i dodał jeszcze "no, ja zawsze twierdziłem, że my, nosiciele plemników mamy lepsze pomysły"
hehe przekazałam mu, tylko teraz się boję, że wszystkie moje pomysły będą z góry skazane na porażkę, tak go dziewczyny dowartościowałyście:hahah a:

Stary 2009-07-09, 12:09   #4778
zanetaa88
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam nad piosenką dla rodziców.
I chyba zostanę przy "Cudownych rodziców mam"
Oklepana,ale gdy się jej słucha to aż dech zapiera..

Stary 2009-07-09, 12:18   #4779
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

my mamy dzisiaj spotkanie z nowa dekoratorka sali. Mam nadzieję, że nie powie nam jak poprzednia 1500 zł.
Co do odmowy rodziny. Wysłaliśmy zaproszenia do rodziny Tż - w sumie 6 osób. Jedna kuzynka oddzwoniła, że mąż nie dostał urlopu i nie przyjadą. A ciocia, jej syn i córka z chłopkiem nic, cisza. W końcu przyszła kartka to Tż, zaadresowana na jego mamę (!) od cioci, że ani ona ani nikt nie przyjedzie. Wiecie co, dziewczyna 25 lat i żeby sama nie mogła napisac smsa chocby. Zwłaszcza, że Tż do niej dzwonił - nie odbierała, napisał na NK to napisała tylko, że ma zepsuty telefon.
Paranoja
Stary 2009-07-09, 12:20   #4780
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
wczoraj az musiałam meliske wypic, dzis tak samo, bo jak sobie o tym przypomne to TZ dzwonił, pytał czemu placze. stwierdził, ze i tak bede najpiekniejsza, a nikt nie zauwazy ze jak siedze to mi sie fiszbiny falują . ale co on gada, jak nawet tego nie widział. widzial tylko samą halkę, jeszcze jak mi w obcas wchodzila. dopiero jak poszedł to z rodzicami kombinowałam. dzis na 10 jedziemy na tance. mama nadzieje, ze z kołem bedzie dobrze.

jejku a taka byłam zachwycona, zaraz wam pokaze zdjęcie z trenem rozpuszczonym.
Madzialenka suknia jest BOSSSKA!!! jak dlugie masz te fiszbiny? sięgają Ci poniżej pasa?
Ja mialam suknie, w prawdzie balową, ale tez z takimi fiszbinami - tez mi sie falowały przy siadaniu, ale zaraz po tym jak wstawałam wszystko było z nimi OK. Nic się nie odkształcało i suknia dalej leżała pięknie! Nie przejmuj się tymi fiszbinami one chyba wszystkie poprostu tak mają. Jak siedzisz to przeciez z nad stołu widać tylko hmm piersi a jak będziesz stała to wszystko będzie IDEALNIE!!
będziesz cudną panną młodą!!!!
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:23   #4781
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
my mamy dzisiaj spotkanie z nowa dekoratorka sali. Mam nadzieję, że nie powie nam jak poprzednia 1500 zł.
Co do odmowy rodziny. Wysłaliśmy zaproszenia do rodziny Tż - w sumie 6 osób. Jedna kuzynka oddzwoniła, że mąż nie dostał urlopu i nie przyjadą. A ciocia, jej syn i córka z chłopkiem nic, cisza. W końcu przyszła kartka to Tż, zaadresowana na jego mamę (!) od cioci, że ani ona ani nikt nie przyjedzie. Wiecie co, dziewczyna 25 lat i żeby sama nie mogła napisac smsa chocby. Zwłaszcza, że Tż do niej dzwonił - nie odbierała, napisał na NK to napisała tylko, że ma zepsuty telefon.
Paranoja

Dobrze,że Ja nie mam konta na NK, bo widzę że gdyby nie NK połowę dziewczyn by nie wiedziało,że goście odmawiają.
Mam nadzieję,że dadzą mi znać telefonicznie moi goście.
Matko Boska!
Tej ciotka odmawia tamtej też.
Jakieś FATUM!
No mi w sumie tez odmówiła ciotka;|
Jadą na wakacje...

W ogóle NK zawładnęło internetem;/
Beznadzieja.
Na początku miała strona swój urok, a teraz...

Stary 2009-07-09, 12:31   #4782
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Dobrze,że Ja nie mam konta na NK, bo widzę że gdyby nie NK połowę dziewczyn by nie wiedziało,że goście odmawiają.
Mam nadzieję,że dadzą mi znać telefonicznie moi goście.
Matko Boska!
Tej ciotka odmawia tamtej też.
Jakieś FATUM!
No mi w sumie tez odmówiła ciotka;|
Jadą na wakacje...

W ogóle NK zawładnęło internetem;/
Beznadzieja.
Na początku miała strona swój urok, a teraz...

D

Dokładnie, zgadzam się, ja juz alergicznie zaczynam reagować na wszelkie NK
Stary 2009-07-09, 12:36   #4783
ania20m
Wtajemniczenie

ale jaja weszłam na strone szkoły żeby sprawdzić wyniki egzaminów i mnie zamurowało! nie zdalam egzaminu z podstaw ekonomii a napisałam tam wszystko, odpowiedzialam na każde pytanie i byłam pewna że 4 dostane conajmniej a tu 2 i a najgorsze jest to że poprawka we wrześniu a ja mam wtedy ślub ale sie wściekłam.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/

Edytowane przez ania20m
Czas edycji: 2009-07-09 o 12:37
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:42   #4784
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
ale jaja weszłam na strone szkoły żeby sprawdzić wyniki egzaminów i mnie zamurowało! nie zdalam egzaminu z podstaw ekonomii a napisałam tam wszystko, odpowiedzialam na każde pytanie i byłam pewna że 4 dostane conajmniej a tu 2 i a najgorsze jest to że poprawka we wrześniu a ja mam wtedy ślub ale sie wściekłam.

Przykro mi
Też tak miałam nie raz w szkole.
Pewna,że 5 a tu 2-3;/
No i poprawianie.
Ekonomie miałam na egzaminie zawodowym i zdałam ją na 98%.
Ale banalne pytania, na pewno byś zaliczyła.

Powodzenia we wrześniu

~~*~~

Tak się zastanawiam dziewczyny.
Macie jakieś niespodzianki dla swoich TŻ?!
W dniu ślubu?
Wiem,że nie które śpiewają recytują wiersze.
Myślę,czy by tu coś zrobić.
Ale nie mam pomysłu
Śpiewać raczej nie będę bo zwyczajnie nie umiem,
a wiersze codziennie dostaje ode mnie na dobranoc,wiec atrakcji by nie miał i niespodzianki,bo to jest już naturalne.
Macie jakieś pomysły?

Stary 2009-07-09, 12:44   #4785
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
współczuję Aniu, naprawdę wiem po sobie, że czasem wykładowcy nie czytają w ogóle prac i wystawiają oceny "od czapy" kiedyś kumpela spisywała ode mnie, bo nie umiała kompletnie nic, przepisywała jak leci z tego, co ja sie produkowałam i ja dostałam 3- a ona 4+ ale poprawka wypada Ci dokładnie w ślub czy w okolice?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:03   #4786
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ja jestem z 29.08 i mam datę tylko nie chcialo nam sie myslec hehehe

Ale za to zrobilam sobie bukiet
I co moze byc ?

ps. no i wisimy w gablocie zapowiedzi

edit:
No i nie powiedzialam najleszego!!
Przesluchalismy ten duet co nam bedzie grał na slubie Ave maryja dwa razy prosilam bo sie nasluchac nie moglam
Canon in d na wejscie bedzie i jeszcze jakies dwa utwory, Musimy ustalic z ksiedzem ze potrzebujemy naglosnienia, bo nasz kosciol jest duzy i skrzypce moga zginac
Ale i tak ja bede miec radoche
bukiecik ładny, bardzo skromny ja osobiście chyba bym ze dwie kalie dolożyła...ale jak Tobie się taki podoba to niech taki będzie

Cytat:
nawet nie nadrabiam bo mam mało czasu. na 10 jedziemy z TZ na tance a ja dopiero co sie obudziłam. ale musiałam wam cos napisac.
wczoraj całą noc plakałam.

odebralam wczoraj suknie. wszystko super, byłam nia zachwycona. wrócilismy i TZ chcial pociwczyc nasz uklad, wiec mój tata nam doradził aby załozyla halkę z kołem. załozyłam i.. porażka okazałao sie , ze nie moge dac kroka do tyłu bo... obcas wchodzi mi w koło.
normalnie az mnie zatkalo, dobrze ze mama wpadła na pomysl. wzięla i podszyła mi narazie na okrędkę te koło (zrobiła taką pliske jakby) i to automatycznie podniosło troszke te koło. Potem tanczyłam z tatą i było juz lepiej. dobrze, ze nie zalozyłam jej dopiero na slubie bo była porazka

wtedy postanowiłam przymierzyc suknie, czy jest wszystko dobrze. okazalo sie, ze tak, koło dobrze lezy, tez juz tak nie pzreszkadza. brykalam w tej sukni po całym pokoju, skakałam, biegalam. wszystko super. az w koncu usiadlam. suknia ma fiszbiny w gorsecie, jak siadam to one sie strasznie marszcza. jak to zobaczylam, to sie az popłakalam. strasznie mi sie to nie podoba. rodzice mnie pocieszają, ze przeciez za stołem nikt mnie nie zobaczy, ze jak połoze rece to nic nie widac, ale ja caly czas na to patrzylam czy u was jest podobnie. czy wasze fiszbiny tez sie tak falują jak siedziecie??
juz nie wiem co z tym zrobic, to znaczy zrobic... hm.. pewnie i tak sie nic nie da zrobic
wiadomo , ze fiszbina jak sie usiądzie to sie zgina, bo nie da rady . ze bedzie na prosto, ale nie sądziłam,z e tak to bedzie wyglądało

Wszystko dobrze, jak nie siedze

a z dobrych rzeczy... TZ kupil buty i muszke i ma juz cały stroj.
nie martw się na pewno nikt nie zauważy tego, wiem z doświadczenia, że niektórzy na takie rzeczy nie zwracają uwagi. Z resztą masz piękną suknię, będziesz w niej cudnie wyglądać i tego się tylko trzymaj.
Może zrobisz zdjęcie w tej sukience jak siedzisz? bo nie mogę sobie zbytnio tego wyobrazić...

Cytat:
ale pech
z duzym prawdopodobieństwem wykładowca nie przylożył się do czytania twojej pracy szkoda naprawdę
ja niedawno miałam tak, że zapoznałam się z krążącymi na roku testami, sprawdziłam zgodność odpowiedzi z moimi notatkami, poprawiłam co bylo złe i byłam happy. Na egzaminie dostalam ten sam test, dodatkowo tylko 3 pytania były inne, jako, że nauczyłam się tego testu to spodziewałam się, że dostane 4, albo 4+ ale jak zobaczyłam wyniki to się bardzo zdziwiłam bo miałam 3, nie wiem jak to ten wykładowca sprawdzał No ale nie ma co rozpamiętywać, ważne, że zaliczyłam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:07   #4787
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

bylam z TZ na tancach. tanczyłam z halka i juz jej nie deptalam. wiec chyba bedzie z tym dobrze.
potem pojechalismy na miasto. kupilam sobie ponczochy samonosne do slubu w kolorze ecru (takie same jak moaj suknia), chcialam tez kupic takie do pasa ale wyobrazcie sobie, ze całe miasto obleciałam i nie ma szok. musze zamówic na allegro najwyzej. teraz TZ pojechał a przed 16 ma byc i jedziemy uzgadnaic menu na sale
Cytat:
Jak dla mnie idealnie wyglądasz.
Jest ciężkie ten tren?!
W ogóle suknie masz prześliczną.
Kurcze zastanawiam się czy welon zmienić,
większość widzę że dosyć długi go ma,
a Ja zainwestowałam w krótszy,bo nie chce aby mi przeszkadzał w dniu ślubu.
A teraz się zastanawiam czy go chce
Dzięki
kurcze bo jak stoje, jak tancze to czuje sie super, wszystko jest tak, jak trzeba, tylko jak siedze

tren nie jest cięzki. po podpieciu tez nie przeszkadza wiec jest spoko. a ze jest podpinany na az 14 troczków to mysle, ze bedzie dobrze

powiem ci, ze ja tez welon chciałam krótki, ale jak załozyłam ten, to mi sie spodobał. przy siadaniu na szczescie na niego nie siadam. mój ma 80cm
[QUOTE=martucha84;13165089]

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
wiecie co..ręce opadają....dzisiaj dostałam smsa "nie będziemy na weselu" i koniec......... zamurowało mnie kiedy to zobaczyłam...co za chamstwo !!!!! i pomyślec ze napisała mi takiego smsa siostra mojego taty...pisała w imieniu własnym oraz jej 2 dorosłych córek!!!!!! cała zaproszona 6 ograniczyła się do smsa z 4 wyrazami.... kiedy zadzwoniłam do nich niesamowicie wku** i zapytałam dlaczego wysłała mi tylko smsa (na dodatek nie podpisując się!) i zapytałam czy mogę znac powód, usłyszałam....wrednym głósem "no bo nie będziemy" ............. (jeszcze miałą pretensje ze wydzwaniam do niej) ....o fuck!! w końcu powiedziałam jej "w takim razie żegnam" i się rozłączyłam.... jestem w szoku bo zawsze dobrze z nimi żyliśmy, mieszkają niedaleko nas, spotykaliśmy się na święta i inne okazje...a tu nagle taki sms.....co za tupet i porazka

Madzialenka12344321 nie martw sie kolo juz jest zrobione a fiszbin nikt niezauwazy... ostatecznie reka zaslonisz i bedzie oki
glowa do gory

a
smsem ci to napisali ?? ech... az szkoda gadac, co za ludzie

dzieki, w sumie kolo chyba jakos teraz przejdzie, a to trudno, bede zaslaniala, albo nie bede siedziala
Cytat:

madzialenka musialabyc miec suknie z typowym gorsetem zeby sie nie marszczylo. To nei jest powod by sie zanosic, Jak bedziesz siadac w miare prosto to fiszbiny az tak sie wyginac nie beda. Pocwicz, zebys wiedziala jak w kosciele siadac
Cytat:
madzialenka wyglądasz przepięknie!!! a siedzeniem się nie martw, będziesz musiała przetańczyć cale wesele i tyle wiem, że jest Ci przykro i że sie martwisz, ale naprawdę, nie będzie tego widać w kościele, poćwicz, jak mówiła kliwia, siedzenie prościutko-przez te 45 min jakoś wytrzymasz
kurcze chodzi o to,z e jak siedze prosto to sie wygina, generalnie jak siedze przodem to sie wygina. jak siedze tak bokiem, to wygina sie tylko jedna strona
Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
Madzialenka suknia jest BOSSSKA!!! jak dlugie masz te fiszbiny? sięgają Ci poniżej pasa?
Ja mialam suknie, w prawdzie balową, ale tez z takimi fiszbinami - tez mi sie falowały przy siadaniu, ale zaraz po tym jak wstawałam wszystko było z nimi OK. Nic się nie odkształcało i suknia dalej leżała pięknie! Nie przejmuj się tymi fiszbinami one chyba wszystkie poprostu tak mają. Jak siedzisz to przeciez z nad stołu widać tylko hmm piersi a jak będziesz stała to wszystko będzie IDEALNIE!!
będziesz cudną panną młodą!!!!
Dzieki
tak, fiszbiny siegają mi ponizej pasa, bo to suknia rybka. jak sie stoi ma swoj urok, a jak usidządzie... no cóż.
Cytat:
przykro mi

dziewczyny mam pytanie:
- jak TZ rzuci muszka to potem cos zakalda, czy bez chodzi.
- czy potem oddaja wam muszke i welon??

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

baju zdjęcie bym z chęcia zrobila, ale jak ja bede przy okazji mierzyła. Wczoraj moja mama mi ja zakaldala, biedna. najpierw stała na krzeselku i od góry, a potem lezala na ziemi , i mi wszystko ladnie od spodu układala

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:11   #4788
motley
Zadomowienie

Cytat:
przykro mi najgorsze są takie rozczarowania jak się było pewnym, że egzamin jest z głowy. A jak reszta? Też niepozdawali? A może po prostu pomylili się w przepisywaniu ocen na stronę?

Cytat:

Tak się zastanawiam dziewczyny.
Macie jakieś niespodzianki dla swoich TŻ?!
W dniu ślubu?
Wiem,że nie które śpiewają recytują wiersze.
Myślę,czy by tu coś zrobić.
Ale nie mam pomysłu
Śpiewać raczej nie będę bo zwyczajnie nie umiem,
a wiersze codziennie dostaje ode mnie na dobranoc,wiec atrakcji by nie miał i niespodzianki,bo to jest już naturalne.
Macie jakieś pomysły?
my mamy DJ a w ramach niespodzianki dla TŻ chciałabym żeby ktoś przyszedł z gitarą i zaśpiewał taką piosenkę:
http://motley.wrzuta.pl/audio/aI8QtVflQEx/zaba_i_jez
Oczywiście na końcu miałoby być imię mojego TŻ a nie Jeży

Stary 2009-07-09, 13:14   #4789
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
współczuję Aniu, naprawdę wiem po sobie, że czasem wykładowcy nie czytają w ogóle prac i wystawiają oceny "od czapy" kiedyś kumpela spisywała ode mnie, bo nie umiała kompletnie nic, przepisywała jak leci z tego, co ja sie produkowałam i ja dostałam 3- a ona 4+ ale poprawka wypada Ci dokładnie w ślub czy w okolice?
No właśnie nie wiem jeszcze bo tam na wynikach nie pisało kiedy poprawka, teraz tylko zostaje mi sie modlić żeby nie w ślub albo w podróż po ślubną bo zamierzamy jechać 23-27 września do Ciechocinka i już od 3 miesięcy mam rezerwacje pokoju i 100zł wpłacone zaliczki.

Stary 2009-07-09, 13:17   #4790
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

baju zdjęcie bym z chęcia zrobila, ale jak ja bede przy okazji mierzyła. Wczoraj moja mama mi ja zakaldala, biedna. najpierw stała na krzeselku i od góry, a potem lezala na ziemi , i mi wszystko ladnie od spodu układala
ależ mama się poświęca spoko, poczekam na te fotki

Dziewczyny wczoraj oglądałam film z wesela, na którym byli znajomi, jakie mieli piękne błogosławieństwo, pierwszy raz takie coś wiedziałam.Mama panny młodej wygłosiła małe przemówienie w imieniu jej męża i rodziców pana młodego. Mówiła, że bardzo się cieszy z tej chwili, jest szczęśliwa, że młodzi odnaleźli się w tak wielkim świecie, pokochali, że zakładają rodzinę itd oraz, że w imieniu swoim i rodziców młodego chce im życzyć wszystkiego dobrego na nowej drodze życia i chce ich pobłogosławić było to tak wzruszające. Podziwiam kobietę, że była w stanie takie coś powiedzieć, młoda tylko głowę spuściła i łezki jej się kulały po policzkach, pan młody jak ją zobaczył to jeszcze chwila i sam by się rozpłakał. Mi oglądając tylko film już gula w gardle stała. Piękne to było
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:19   #4791
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
jagus kryształki kupiłam na allegro. Tak samo te szpilki z perełkami, od jednej pani.
Mam jeszcze kilka tych kryształkow,. moge Ci podeslac jak chcesz
A bukiet w calosci jakies 50 zł wyniosl.
A moglabys podeslac linka? Bo ja szukalam na all, ale albo ja zle szukalam, albo ja slepa jestem totalnie W jednej kwiaciarni babka byla tak mila, ze dala mi 3 za darmo.

Cytat:
Jaga krzyształki można kupić na allegro.
Svalorskiego czy jakoś tak się nazywają.
Jak na szt to drogie są,ale tańsze też znajdziesz.

JAGA teraz dobrze?
Ale jak swój post będę miała od siebie z jakąś prośbą to pozwolisz,że będzie osobno ?
Akurat o innego rodzaju krysztalki mi chodzi. Swarovskiego potrafie znalezc bez problemu. Problem jest z tymi na szpilce.

Troszke lepiej. Jak juz pogrubiaz nick to tych "odgranicznikow" nie musisz juz robic. A jak chcesz zadac ogolne pytanie do dziewczyn to napisz w jednym i tym samym poscie np "dziewczyny - pomocy" i te slowa pogrob. Na pewno zapytanie kazda z nas zauwazy

Cytat:
Otoz to.

A ja spadam by szorowac chatke na slub, a musi byc czysta do przyjazdu mamuski, czyli do tej srody, bo inaczej mi mamuska glowe utnie. Problem w tym, ze sprzatania mam od cholery, czasu malo, bo jutro jade ze swiadkowa na zakupy na panienski, a w sobote i w niedziele bedziemy z TZ balowac. Wczoraj dopiero jeden pokoj wysprzatalam.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:21   #4792
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ależ mama się poświęca spoko, poczekam na te fotki

Dziewczyny wczoraj oglądałam film z wesela, na którym byli znajomi, jakie mieli piękne błogosławieństwo, pierwszy raz takie coś wiedziałam.Mama panny młodej wygłosiła małe przemówienie w imieniu jej męża i rodziców pana młodego. Mówiła, że bardzo się cieszy z tej chwili, jest szczęśliwa, że młodzi odnaleźli się w tak wielkim świecie, pokochali, że zakładają rodzinę itd oraz, że w imieniu swoim i rodziców młodego chce im życzyć wszystkiego dobrego na nowej drodze życia i chce ich pobłogosławić było to tak wzruszające. Podziwiam kobietę, że była w stanie takie coś powiedzieć, młoda tylko głowę spuściła i łezki jej się kulały po policzkach, pan młody jak ją zobaczył to jeszcze chwila i sam by się rozpłakał. Mi oglądając tylko film już gula w gardle stała. Piękne to było
oj, bym płakala jak bóbr hehe

Baju, moja mama jest agentka. Wczoraj załozylam mi suknię, połozyla sie na ziemi a ja z tata tanczylam walca (z TZ nie mogłam, bo nie widzial mojej suknie jeszcze), a ta lezała i patrzyła czy nie depcze sobe po sukni i czy duzo do tego brakuje
mysle, ze jakby ta suknia nie była rybką i nie miała by tych fiszbin ponizej pasa, byłoby dobrze, ale wtedy stracilaby sówj fason

Stary 2009-07-09, 13:22   #4793
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
przykro mi najgorsze są takie rozczarowania jak się było pewnym, że egzamin jest z głowy. A jak reszta? Też niepozdawali? A może po prostu pomylili się w przepisywaniu ocen na stronę?
na 115 osób nie zdało 34 bo policzyłam zaraz, większość ma 3 a nieliczni 4. A na dodatek facet nam podawał na wykładach przykładowe pytania które będą na egzaminie i rzeczywiście były podobne tylko inaczej sformuowane dla zmyłki i kilka wiekokrotnego wyboru ale nie spodziewalam sie kompletnie że nie zdam

Stary 2009-07-09, 13:31   #4794
jaga_2001
Zakorzenienie

ania, a moze idz i sprawdz swoja prace? Raz dla mojej kolezanki zle punkty popodliczali i wyszlo, ze nie zdala zaliczenia (przedmiot na 5 roku na zaliczenie). Ta zdziwiona, bo uwazala, ze zdala. Poslzla i narobila tam rabanu jak sie okazalo, ze miala wiecej punktow niz trzeba miec by zaliczyc. Nie dala tylko indeksu. W efekcie tamci zapomnieli zmienic notke i jak ta na 2 tygodnie przed obrona i na 2 dni przed ostatecznym oddaniem indexu do dziekanatu dowiedziala sie, ze... wpisu do niego nie dostanie, bo nie zdala przeciez...
Ja tez raz sfrajerowalam, ze nie poszlam zobaczyc swoja prace, gdzys sadzilam, ze zdam a nie zdalam. Pytania dla mnie byly trywialne. Ale nie wiedzialam, ze mam prawo wgladuu w swoja prace i przez to pisalam poprawke.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:32   #4795
zanetaa88
Zakorzenienie

Motley
Najlepszy tekst : "Ja taime mój żużużu "
najlepsze jest to,że kiedyś mówili na mnie Żaba
I świetnie pasuje.

Jaga

Stary 2009-07-09, 13:52   #4796
ania20m
Wtajemniczenie

ale sie zdenerwowalam a już sie cieszyłam że będe ze spokojem wesele przygotowywać a tu jeszcze nauka dojdzie
Jaga ja mam do szkoły prawie 40km i nie wiem czy tam jechać. a może zadzwonić? nie wiem czy przez telefon mi coś powiedzą

Stary 2009-07-09, 13:54   #4797
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ale sie zdenerwowalam a już sie cieszyłam że będe ze spokojem wesele przygotowywać a tu jeszcze nauka dojdzie
Jaga ja mam do szkoły prawie 40km i nie wiem czy tam jechać. a może zadzwonić? nie wiem czy przez telefon mi coś powiedzą
ja bym pojechala. przez tel wątpie aby ci cos powiedzieli. 40km, to nie tak duzo (ja mialam 130 km ) . trzymam kciuki abys cos zalatwiła

Stary 2009-07-09, 14:02   #4798
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobitki ja własnei siedze na gg z naszą panią z zespołu

i wymysliłyśmy ze zadedykuje mojemu w trakcie wesela piosenkę naszą ukochaną phila collinsa thrue colors a przed tym Ewa poprosi tż na srodek za wiąze mu opaską oczy ze niby jakas zabawa ma byc i wtedy da mi mikrofon a ja powiem

Czasami myślę co by było Gdybym nie poznała Cię Za kim tęskniła bym? Kto tulił by mój sen? Dzisiaj Ci chciałam podziękować Że wciąż jesteś blisko mnie Tylko Ty tak umiesz kochać za to jaka jestem ..

i poproszę go do tańca

już mi się płakac chce to co będzie potem

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:03   #4799
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
kobitki ja własnei siedze na gg z naszą panią z zespołu

i wymysliłyśmy ze zadedykuje mojemu w trakcie wesela piosenkę naszą ukochaną phila collinsa thrue colors a przed tym Ewa poprosi tż na srodek za wiąze mu opaską oczy ze niby jakas zabawa ma byc i wtedy da mi mikrofon a ja powiem

Czasami myślę co by było Gdybym nie poznała Cię Za kim tęskniła bym? Kto tulił by mój sen? Dzisiaj Ci chciałam podziękować Że wciąż jesteś blisko mnie Tylko Ty tak umiesz kochać za to jaka jestem ..

i poproszę go do tańca

już mi się płakac chce to co będzie potem
super, mi to pewnie by głos przy tym drżal jak nic

Stary 2009-07-09, 14:09   #4800
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja to sie pewnie porycze ale bedzie pieknie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości