|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Warto , warto ; w ciazy wazylam 85 kilo , nikt nie wierzyl ze kiedys wroce na jakiego takiego wygladu ,Dukan towarzyszy mi juz wlasciwie pod koniec walki na dzien dzisiejszy waze 57 jeszcze 3 i koniec diet , poczatek walki o utrzymanie i tu idealnie dukan mi pasuje
Napiszcie mi jeszcze prosze czy uzywacie duzo slodzika
|
#3692 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie sie zwazyłam..niestety 56 kg. czyli po obżarstwie zyskałam 2 kg. Może wam sie wydawać ze mało waze..ale brzuchol mam ogromny przy moim wzroscie 160..wszystcy sie mnie pytaja czy wciazy nie jestem:P
chciałabym wrocic do wagi 50kg. Mam dosyc drobna budowe. wiec brzuch sie odznacza co do góry. Pozdrawiam jeszcze raz..i prosze o przepis na chlebek! |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to faktycznie boli, można znieczulić się miejscowo taką maścią ( przed tatuażem również się jej używa ... nie pamiętam nazwy ) szkoda, że laser nie daje 100% satysfakcji i zawsze coś rośnie jedyna pociecha, że włoski nie wrastają po ty w skórę.Witam nowe proteinki!
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() No i już jestem po wizycie u babci, ale co ciekawe jutro znowu tam jadę... Przyznam, że dziś było bardzo trudno-babcia zrobiła moje ulubione pierogi, ale niestety musiałam odmówić. Jadłam niezdrowe parówki i szynkę, do tego pomidor mały bo muliło mnie. Oprócz tego piłam niesłodki kompot czereśniowy i zjadłam loda (musiałam, bo był specjalnie kupiony dla mnie...). Poza tym to jestem zadowolona. Wiem, że ta moja faza "proteinowa" średnio wyszła, ale nie przejmuję się. Czuję się już lżejsza, także zadowolona jestem, no ale wagi wciąż nie ma. Dopiero pewnie gdzieś pod koniec tygodnia przyszłego się z nią zmierzę Fajna by była niespodzianka gdyby okazało się mniej. Ten remont trochę mnie dobija, bo ogólnie jedzenia nie muszę przygotowywać jakoś specjalnie, ale nie mogę smażyć moich ukochanych placków, które zawsze mnie ratowały, gdy mięsko czy ryby zamulały. Stąd też jem pomidora.Wiem, że ta moja dieta jest momentami trochę naciągana, ale staram się jak mogę. Czuję poprawę, a jutro już zaczynam fazę z (legalnymi) warzywkami
|
|
|
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bylam w makro... 1,5kg twarogu 0%, serki topione light, cappucino bez cukru, 16 butelek coli zero... mleko 0,5%, miazyna czyli inaczej maka kukurydziana, mieso drozsze niz w carefoure to sobie darowalismy... duuzo przypraw... i cholera zapomnialam o zarciu dla psa. A! No i tunczyk.
|
|
#3696 |
|
Przyczajenie
|
mam taka nieśmiałą prośbę/pytanie do wiolqn, czy była by możliwość przesłania mi książki z przepisami, oczywiście zrozumie jeśli odmówisz bo z tego co piszesz to masz niezły zawrót głowy
|
|
|
|
#3697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dziś zrobiłam sos pomidorowy - bosz ależ pyszny wyszedł, musiałam TŻ gonić, żeby nie wyjadł całego od razu, jutro będzie jak znalazł do ryby
płodek Edytowane przez lewaloff Czas edycji: 2009-07-08 o 23:17 Powód: babol w poście |
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
No w realu jakos taniej... Poza tym jakos dziwnie wolowinka wygladala, kurczak jakis zmaltretowany.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-07-08 o 23:19 |
||
|
|
|
#3700 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie a placki i chleb można jeść w I fazie?no i błagma o przepis...ahhhhhhhhhhhh:P
|
|
|
|
#3701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ksiazka za daleko. Tylek jeszcze za ciezki zeby go podniesc ![]() lewaloff, szczerze? Mi to wolowina srednio podchodzi, srednio tez indyk... gdybym mogla jadlabym samego kurczaka...
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-07-08 o 23:50 |
|||
|
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, chleb jest absolutnie zakazany w 1 fazie
U mnie waga stoi juz 2 dni , moze to przez @ up, Szpiegu ,uswiadom mnie ,slyszalam ze absolutnie chleba niet
Zycie jest wyzwaniem , podejmij je Edytowane przez DAVIDKA Czas edycji: 2009-07-08 o 23:52 |
|
|
|
#3703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Placki to glownie otreby z jajkiem i serkiem nat. homo, a chlebek to maka kukurydziana z serkiem albo homo, albo topionym light i drozdzami i jajcem (no mowie ksiazka za daleko, nie pamietam jaki tam byl serek)... Przepisy te znajduja sie w ksiazce z przepisami (305, 355? nowych przepisow) w dziale fazy 1 Edit: Musze na dzien dwa przerwac diete i przywitac sie z kleikami... :/ Cos mi dzisiaj zaszkodzilo (podejrzewam ze i indyk i jajka )
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-07-09 o 00:30 |
|||
|
|
|
#3704 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie Szpiegu.. w takim razie lece jutro zakupić ta książke..bo w tej "Nie potrafie schudnąć" na chlebek chyba przepisu nie było?
życze dobrej nocy wszystkim i trzymam kciuki za każdego z osobna!!! nie ma to jak grupa wsparcia
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj się fajnie czuję
Tak lekko i w ogóle. Jeszcze się zapytam Was, czy jak jesteście na tej diecie to nie czujecie, że Wasza skóra (u mnie głównie na udach i pośladkach) jest taka jędrniejsza, miększa? Bo ja za pierwszym razem to czułam a teraz znowu.
|
|
|
|
#3706 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Szpiegiu za wyjasnienia ,kupie sobie ta ksiazke , ja dzis 200 gram mniej
![]() Czuje sie jak nastolatka , uwielbiam wystajace (delikatnie)kosci miednicy , wczoraj moj maz powiedzial ze jestem juz za chuda dzis rano 57,5 (mam 164cm wzrostu)
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
waga wyjsciowa jest...szczere checi sa
żarełko proteinowe jest, woda i cola light jest...tylko apetytu nie ma...ale jest tak bo zazwyczaj nie jem sniadan...do godziny cos zjem...teraz pije wode i szykuje sobie kawe--bez cukru ...i czoraj rozpoczelam cwieczenie yogi-strechingu...(fajna sprawa porozciaga sie czlowiek.pooddycha..skupi sie na godzinke ...podrtasuje balans ciala...-polecam
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie ja dzis nie skusiłam się na wagę jutro to zrobię ![]() Dawidka ja również lubię takie kości, ale do tego brakuje mi jeszcze trochę. wczoraj było 62 przy 162cm wzrostu.
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 tu sa nasze przepisy
ja uzywam, do deserow i kawy raz w tygodniu. Do pieczenia mam taki o obnizonej zawartosci wegli (tradycyjne maja 94g na 100 a ten ma 57) i wiekszej ilosci blonnika. no ladnie, to teraz dziel sie mieskiem ijklmn, YesYouCan, DAVIDKA dziewczyny podajcie maila to wysle wam ksiazke Zaczelam grzecznie od serka wiejskiego ale dodalam pol pomidora i 2 rzodkiewki. Moze mi Dukan wybaczy. Ten angielski serek jest paskudny i samego nie idzie zjesc. Nasz jest taki delikatny i slodkawy a ten smakuje jakby octu dolali. Na obiadek grilowany losos z sosem jogurtowo - musztardowym, na popoludnie maslanka polska a jak mnie zlapie glod po drodze to mam koktail proteinowy. Managier sie smieje z mojej szuflady. Ale jestem przygotowana. Plus oczywiscie litry czerwonej herbatki aa co do coli to wczoraj czytalam ze nadmierna ilosc cos zlego powoduje i teraz za nic nie moge sobei przypomniec co to bylo. Chodzi o wypijanie 2l i wiecej dziennie ale to nam raczej nie grozi?Jak tylko znajde ten artykul to napisze, chwilowo pustka w glowie i tylko czerwona lampka sie zapala jak mysle o coli. Co to bylo?????
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-07-09 o 10:44 |
|
|
|
#3710 |
|
Przyczajenie
|
wiolqn? dostałaś moja wiadomosc z mailem.kurcze ja jeszcze strasznie sie gubie na tym blogu..
Dziś na sniadanie serek wiejski light ze szczypiorkiem i plasterek grilowanej piersi z indyka.. Nie wiem co zrobic na obiad?poczytam blog moze cos mi wpadnie do głowy... Chyba zapisze sie na areodance albo takiec brzucha mam nadzieje ze poprawi to kondycje brzuszka!
|
|
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
guuuuupia waga od 3 dni stoi w miejscu
o dziś jestem w fazie II - już mam rzodkiewki, pomidory i zieloną faoslkę szparagową! a jutro robię chłodni, chłodniczek, chłodniczunio ))))
|
#3712 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jestem pod wrażeniem tego co osiągnęłaś, no i gratuluję, mam nadzieje że mi też sie uda, ja wprawdzie nie po ciąży ale chciałabym zgubić ok 30 kg i teraz widzę że jest to możliwe, wiedząc że komuś udało się coś takiego człowiek ma od razu dodatkową motywację, ja na razie też się bardzo cieszę bo przez 8 dni samych protein "dobiłam" do utraty 5,1 kg jeśli mogę spytać ile czasu zajęła Ci utrata tych kg? |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko w nadmiarze szkodzi.. ale Dukan nie pisze, żeby colę pić litrami i codziennie
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jest mnie mniej o 0,800 w ciagu jednego dnia
(tzn waga pokazuje -1,200, ale licze ze klamie o 400, bo o tyle ten staroc moze klamac) Co prawda czuje sie kiepsko bo cukier mam za niski (brak weglowodanow i cukru) oraz zoladek mam podrazniony niemilosiernie po wczorajszych wymiotach wiec dzisiaj musze jesc kleiki... ale mobilizacje mam. Nie wiem tylko co mam zrobic z tym cukrem, leki na obnizenie brac musze bo nie tylko cukier obnizaja, ale maja dobroczynny wplyw na moje jajniki. Lekarz nie odbiera telefonu :/ Boje sie uzywac cukru, bo waga sie na mnie obrazi... Pytanie do proteinek majacych PCO i bioracych metformine: jak wyglada wasz cukier?
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-07-09 o 12:57 |
||
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie pocwiczylam pol godzinki.czuje ze mam wreszcie miesnie przy kregoslupie... wypije sobie kawke..przed obiadkiem...bo cos słabo sie czuje...chyba z braku cukru...nie mam wagi elektronicznej tylko starego rzempa cholera..nie wiem czy cos chudne czy nie...jak poleci na kg to sie dowiem..
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Mi sie wczoraj ciemno przed oczami zrobilo jak wkladalam synka do lozeczka , nie wiem czt to przez @ czy wlasnie brak cukru
ijklmn pewnie ze wszystko jest mozliwe , tylko potrzeba czasu i samozaparcia , trzymam kciuki 27 kilo poszlo w rok ( liczac synka 3580
Zycie jest wyzwaniem , podejmij je Edytowane przez DAVIDKA Czas edycji: 2009-07-09 o 13:45 |
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Mogłaby któraś z was podać mi taki wasz przykładowy jadłospis na dzień w pierwszej fazie uderzeniowej ?
będę wdzięczna pozdrawiam
|
#3719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 jajca na twardo trojkat hochlanda fit pieczone udko z indyka w przyprawach Dzisiaj planowalam (moj biedny zoladek ):twarozek taki sam jak dzien wczesniej, ale zamiast jogurtu chcialam dac mleka jakby mnie glod napadl: salatka z tunczyka jajka i serka homo nat. zaimprowizowac jakies placki z serkiem twarogowym, z otrebami i maka kukurydziana ryba na patelni grilowej
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-07-09 o 16:13 |
|||
|
|
|
#3720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przed rozpoczęciem diety na udach i pośladkach miałam zaczątki celulitu, a teraz super!!!!!dopiero jak scisnę porządnie skórę to widać, ze jeszcze cośtak jest, a tak to nic i nawet dziś byłam na basenie i tak dyskretnie podglądałam inne babeczki to aż dumna byłam z siebie, ze niektóre takie chude, a uda w dziurach całe, a ja 90kg i skórka jak u niemowlaka![]() no może bez przesady ale jestem zadowolona z tego, co mam oby tak dalej!!!dziś 4 dzien protein - nie wiem jak waga, bo ciągle mam odwyk, ale po spodniach widzę, ze ruszyło coś
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

) szkoda, że laser nie daje 100% satysfakcji i zawsze coś rośnie 

nie ma to jak grupa wsparcia
jestem pod wrażeniem tego co osiągnęłaś, no i gratuluję, mam nadzieje że mi też sie uda, ja wprawdzie nie po ciąży ale chciałabym zgubić ok 30 kg i teraz widzę że jest to możliwe, wiedząc że komuś udało się coś takiego człowiek ma od razu dodatkową motywację,
ale jestem zadowolona z tego, co mam