|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
|
|
#4472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomidorowa z makaronem, karminadle (kotlety mielone) + ziemniaczki z koperkiem+ mizeria ![]() Kasiu, pięknie wyglądasz A jaki fajny kolor ściany ![]() No to super ! A lekarzem - gburkiem się nie przejmuj. Lecę zaraz do okulisty, co prawda mam małą wadę ( -o,5), ale lepiej sprawdzić ciśnienie w oczach i stan siatkówki.
|
|
#4474 |
|
Rozeznanie
|
kachula duży ten Twój Dzidziolek już
ale brzuszek prezentuje sie pieknieelalank na pohybel gburowatym konowałom!!!!! Właśnie rozmawiałam ze znajoma i ma mi dać numer do sprawdzonej przez siebie położnej. Bardzo ją chwaliła, mam nadzieje, że ja też będę Cieszę sie, bo nie za bardzo wiedziałam skąd mam jakis kontakt zdobyć, czy po prostu isć do szpitala i pytać, czy jak Ale sie udało![]() Siedzę sobie w pracy i tak naprawde w okresie wakacyjnym nie mam za dużo do zrobienia Ale ciiii... żeby sie szef nie dowiedział![]() Mam za to czas na wizaż i czytanie o ciaży i na allegro, hi hi
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na Lutyckiej. A właśnie się zastanawiałam, gdzie rodzić: na Polnej czy na Lutyckiej, i problem rozwiązał się sam! Bardzo niesympatyczny lekarz, i recepcja też nie grzeszyła uprzejmością.
Mówię Wam Mamuśki, z dala od szpitali i lekarzy. A co! Rodzimy i szybko do domu! Czy w 26 tygodniu Dzidzia juz przeżyje poza organizmem matki??? |
|
|
|
#4476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno polna też jest fatalna i należy ją wybierać jeśli są spodziewane komplikacje u mamy lub dziecka; podobno najbardziej po ludzku jest w raszeji i św rodziny; ja wybieram raszeję, bo tam pracuje moja mama ![]() i tak, przy odpowiednich warunkach (inkubatorek, leki itd) i odrobinie szczęścia wcześniaki z 26 tygodnia mają szansę żyć! oczywiście są to dzieci zagrożone wieloma wadami: ślepotą, niedosłuchem, porażeniem mózgowym, ale żyją! a niektóre nawet bez żadnych zdrowotnych ubytków! |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie robota z pierogami ruszyła pełna para,farsz zrobiony ciasto tez tylko zostało ulwpic pierozki i gotowe beda w sam raz na kolacje
Ja co do szpitala to za duzego wyboru nie mam,niby duze miasto a szpital AZ jeden!!
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Elalank, olej gbura. Najwazniejsze ze u maluszka wszstko ok.
Kachula, do twarzy ci z takim brzuszkiem ![]() Mam dzis ochote na fasolke szparagowa z bulka tarta. I kalafiorka i brokuly, i brukselke... tylko co wybrac??? Bo mam w domu zostawiony tylko jeden garnek, a 2 godziny gotowac mi sie nie chce No chyba ze skusze sie na jakies pierozki.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-09 o 18:05 |
|
|
|
#4479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy małe mieszkanko 43m2 ale na więcej nie było nas stać. W Krynicy ceny z kosmosu jak na naszą kieszeń więc trzeba było mierzyć siły na zamiary. Najważniejsze, że jest nasze! ![]() Cytat:
i mówisz, że na to śpiworek i wystarczy... a może jakąś grubszą czapeczkę... a w sumie to tylko, żeby przejść do samochodu a potem do domku... |
||
|
|
|
#4480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o Polnej też chodzą różne słuchy, ale pracuje tam znajoma, więc dlatego chcę tam rodzić, licząc, że będę potraktowana bardziej"po ludzku". Najchętniej to bym w domu urodziła jak się słyszy o tych wszystkich różnych porodowych incydentach w szpitalach.No nic to, jakoś damy radę
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdybym miala rodzic w Polsce, to rodzilabym na Dojezdzie (szpital MSWiA, bo ja z rodziny policyjnej
), tam pracuje tez moj dawny ginekolog, z ktorego bylam baaardzo zadowolona (gdyby mieszkal tu w Niemczech to tez bym do niego chodzila).A o polnej tez slyszalam rozne opinie, ale tam wlasnie zdecydowala sie rodzic moja kumpela i mowila, ze bylo ok. Ja tak ogolnie mysle, ze najlepsze to chyba sa szpitale dzieciece, gdzie jest oddzial polozniczy (w takim bede rodzic), bo przynajmniej w razie czego szpital od razu jest nastawiony na maluszki, jakby cos sie dzialo.
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tarasiu to u mnie jest podobnie ja tez mam dwa pokoiki i 43m2 teraz załuje ze nie kupilismy wiekszego mieszkania ale nic straconego zawsze mozna to zrobic tylko te ceny tych mieszkan sa przezarajace... A ja wam powiem ze nawet jeszcze nie myslalam w czym dzidziolka przywioze do domu,zobaczymy zreszta kiedy urodze bo termin niby na 1-2 listopad ale ginka mowila zeby juz sie szykowac tak w polowie pazdziernika ze roznie to bywa wiec sie zobaczy,jak znam zycie to pewnie sie przeterminuje
|
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdyby oczka okazaly się okej i gdybym nie potrzebowala immunoglobuliny anty d to na 90% zdecydowalabym się na taką opcję; niestety ja jestem minusowa, maz plusowy buuu
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Witam brzuchatki!!!
Znowu tyle naskrobalyscie ze nie wiem czy zdaze nadrobic ale bede sie starac, jeden dzien czlowieka nie ma a tu sie tyle dzieje Jedyne co to zobaczylam zdjecie ktore dodalyście. kachula27 masz śliczny brzusiu taki juz duży i gartulacje wejscia w 6 miesiac gissh Twoj brzusiu tez niczego sobie To ja tak jak obiecalam wczoraj tez wklejam foteczki z 21 tc
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-07-09 o 19:25 |
|
|
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki po dłuższej przerwie!
Uffff... właśnie nadrobiłam kilkudniowe zaległości w czytaniu, a jeśli zgodnie z zapowiedziami mamy się bardziej rozpisywać to będzie jeszcze ciężej Teraz od kiedy mogę więcej wstawać i się ruszać korzystam z tej wolności i rzadziej zaglądam na forum, ale staram się być na bieżąco.elalank Ja jestem w 20 TC i też różnie odczuwam ruchy maleństwa, raz są słabsze, raz mocniejsze, raz nie ma ich wcale. Myślę, że na tym etapie ciąży to chyba normalne. Nasze dzieciaczki dopiero się rozkręcają ![]() domi Przede mną też ślub cywilny. Dzwoniłam w tej sprawie do USC na początku czerwca i najblizszy termin był na koniec października Zaczęłam się tak śmiać, że musiałam się rozłączyć. Wtedy to ja się będę na porodówkę szykować, a nie na ślub. Potem zadzwoniłam do innego miasta i usłyszałam "koniec września". Byłam w szoku, że są takie kolejki. No i ostatecznie weźmiemy ślub w wakacje nad morzem. Żadnych kolejek i wszystko mozna na odległośc załatwić. A u nas będziemy tylko my i świadkowie (5 osób) więc nie będzie to żaden problem żeby skoczyć na weekend. fruzia01 Masz może namiary na tą połozną z Piły? |
|
|
|
#4486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak wychodzilismy ubrany był w śpioszki i miałam kombinezon taki polarkowy-oczywiscie czapeczka -no a potem do nosidełka(wiec rożek odpada) i do auta- poniewaz bylo zimno to miałam jeszcze kocyk![]()
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałam Was zapytać o kształt Waszych brzuszków kiedy zaczęły rosnać, tylko nie wiem jak wytłumaczyc o co mi chodzi
![]() Ja nie wiem czy mój róśnie ciążowo czy nie. Bardziej wygląda jak oponka. Tak od 3 cm ponizej pępka i do 3 cm powyzej jest wybrzuszenie, ale takie samo mam na boczkach Ten "brzuszek"-wybrzuszenie jest do linii spodni, spódnic itd. Jest takie wyraźne odcięcie. Ponizej jest płaściutki. No i nie wiem czy to co mam na wysokosci pepka to tłuszczyk czy brzuszek ciażowy!Jeśli ktoś załapał o co mi chodzi to proszę o opinię
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-07-09 o 21:12 |
|
|
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia- piękny brzusio!
Cytat:
ale chyba bym się bała, przecież żółtaczka może wystąpić i w sumie mamy tylko 1 pokój, więc chyba nie dałoby rady A macie jakieś znajome, które rodziły w domu? sexy body- hm... może wklej zdjęcie, będzie nam łatwiej to ja też zamieszczam mój brzuchol z dzisiaj (20 tydz) |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula, Pietrusia, Ela macie sliczne brzuski, uwielbiam ogladac
![]() Kachula Ty juz 24 tydzień, wow ![]() ![]() Kamila123 fajny pomysł z wypadem na morze i slubem ale skoro bedzie was 5 osob to bedziecie miec trzech swiadków? czy ten piaty osobnik to dzidzius![]() A ja czuje coraz bardziej bulgotki i jakies pukanka w brzusiu i napewno tego nie zmyslam |
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi ja tez uwielbiam ogladac brzuszki ciazowe ![]() A no u mnie to juz 24 tc kiedy to zleciało powiedzcie mi kochane.......
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow Prezentacja we srode poszla dobrze a nawet bardzo dobrze Ale najwazniejsze bylo to, ze to bylo seminarium u takiej pani docentki, ktora jakos mnie nie lubi i bardzo ale to baaardzo chciala mnie oblac (powiedziala mi to w oczy..) za 3 nieobecnosci - mimo ze na wszystkie mialam zaswiadzczenie lekarskie, ze bylam chora - i gdyby mnie oblala to nie moglabym posac egzaminu z tego przedmiotu z wykladu...Ale teraz mysle, ze bede miala spokoj... No i egzamin wczoraj tez poszedl chyba ok...zapisalam 6 stron w ciagu godziny wiec cos tam musialo byc chociaz po czesci wlasciwie... Aha - moj typ na imie dla dzidzi zmienil sie baaardzo podoba mi sie Andre... Moj tz lubi Andre, Marc, Daniel... ![]() Jestesmy juz w 24 tygodniu Dobra, czytam teraz co napisalyscie od srody...
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - śliczne brzuszki! Wszystkie bez wyjatku!
Cytat:
Dlatego uspokajalam, żeby nie tracic tych nerwow i czasu, bo wizyty w naszej służbie zdrowia przeważnie mają taki skutek, ze ma sie ochotę poźniej do wszystkich strzelac. Ja w niedzielę zaczynam 20 tydz i moj mały leniuszek tez rożnie daje o sobie znac. Zaczął wcześnie w 16 tyg, ale teraz mam wrażenie że trochę sie obija... ![]() Milego dnia, do poźniej!
|
|
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo Mamuśki
Piękne brzucholki dziewczyny Cytat:
Chodzi mi o ubranka oczywiście. Bo zupełnie nie mam pojęcia, jak się do tego zabrać ![]() Cytat:
Mój Mały tak mnie wczoraj wieczorem skopał, jak się położyłam, że normalnie aż podskakiwałam Uwielbiam to W ogóle odkąd "złapał kontakt" ze mną, to ta ciąża zrobiła się dla mnie bardziej realna, czuję się bardziej związana z dzidziolem. Macie też tak? Czy tylko jestem taką wyrodną matką, że przez pierwszy trymestr ciągle mi się wydawało, że ta ciąża to mnie nie dotyczy właściwie. Kareninko gratulacje Andre też fajne imię
|
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupię w takim razie jakiś kombinezon... |
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze to normalne, ze odkad maluszki zaczynaja sie do nas odzywac staja sie dla nas bardziej "realne" ![]() Dziewczynki, macie piekne brzuszki...
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Piatek, hurra
Pietrusiu, sliczna nosisz kuleczke na przodzie. Elalank, mieszkanko twojego malenstwa tez niczego sobie ![]() Karenina, gratuluje rozpoczecia kolejnego tygodnia. A pamietam to jak zaczynalysmy okolice 14tc, jakby to bylo wczoraj No a moja malenka odrabia chyba dni lenistwa, czy tez zlego humoru, bo wczoraj wieczorem tez dala popis akrobacji, a dzis rano obudzila mnie stukaniem prawie pod zebra. Pewnie probuje jak daleko moze siegnac .Zauwazylam tez, ze jak czasami trafi kopniakiem na pewne miejsca (jakies sciegna chyba) to mam taki odruch bezwarunkowy jak przy uderzeniu w kolano pod rzepka, ze sie cala zginam. Bolec to nie boli, ale smieszne uczucie jest.
|
#4497 |
|
Raczkowanie
|
http://www.dobrzeurodzeni.pl/index2.php?id=polozne.htm
pani Alina Wasilewska w ogóle stronka dobrze urodzonych ma wiele ciekawych informacji |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Mamusie
ależ u mnie piekna pogoda! słoneczko świeci, cieplutko i w ogóle mam dziś o niebo lepszy humor niż wczoraj tzn poprawił mi się już wieczorem kiedy to bejbik dał o sobie znowu znac dziś już mnie nic nie boli ale przyznac muszę że ja też mam upławy nie sa zbyt czeste ale są ![]() ciesze się że Wy też pijecie kawkę bo ja właśnie ostatnio znowu zaczełam. ale tez tylko 1 dziennie i z mlekiem. jadę dzisiaj w teren bo muszę odebrac sobie nowy dowód osobisty no i w zwiazku z tym pozałatwiac kilka spraw, także życzę mamom miłego dnia aha i muszę przyznac ze super macie te brzuszki |
|
|
|
#4499 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
![]() chwile mnie nie było a Wy tyyyyle napisałyście - ale ja lubię nadrabiać te zaległości ![]() piękne brzuszki powklajałyście - może w końcu i ja się zmobilizuje iswój wstawię ![]() ja ostatnio szaleję w kuchni - przedwczoraj większą część dnia bułeczki z budyniem i jagodami i były pyyycha... zrobiłam 50 i myślałam że mi ręce odpadą.... a dziś robię ciacho które tak apetycznie wygląda, że ni moge się powstrzymać http://mojewypieki.blox.pl/2008/04/C...-jagodami.htmla tak poza tym to koleżanka ostatnio podpowiedziała mi, żeby się wybrać do Mothercare na wyprzedaż no i faktycznie kupiłam 3 piękne pajacyki za pół ceny ![]() Tarasiu pisałaś, że wybiarasz się nad morze - ja też ![]() jedziemy z Tzem w niedzielę na tydzień - w okolice Dębek już nie mogę się doczekać![]() a Ty dokąd się wybierasz??Brombusia podzilam Twoje zdanie codo zażyłości z brzuszkiem odkąd częściej odczuwam małą uwialbiam kiedy to mnie puka a osoatnio dość czesto puka tak intensywnie, że mi brzusze miejscami podskakuje i tak faji to widać...ochh...miłego dnia
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mamusie a co Wy na to aby na czas nieobecności Dudziakowej ktoś zajął sie lista i ja uporzadkował, bo troszke bałagan jest ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

ale brzuszek prezentuje sie pieknie
Ale sie udało

No chyba ze skusze sie na jakies pierozki.

buuu

Zaczęłam się tak śmiać, że musiałam się rozłączyć. Wtedy to ja się będę na porodówkę szykować, a nie na ślub. Potem zadzwoniłam do innego miasta i usłyszałam "koniec września". Byłam w szoku, że są takie kolejki. No i ostatecznie weźmiemy ślub w wakacje nad morzem. Żadnych kolejek i wszystko mozna na odległośc załatwić. A u nas będziemy tylko my i świadkowie (5 osób) więc nie będzie to żaden problem żeby skoczyć na weekend.
jak wychodzilismy ubrany był w śpioszki i miałam kombinezon taki polarkowy-oczywiscie czapeczka -no a potem do nosidełka(wiec rożek odpada) i do auta- poniewaz bylo zimno to miałam jeszcze kocyk
czy ten piaty osobnik to dzidzius

nie sa zbyt czeste ale są