Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 12:52   #4441
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A co do tego pisania, to wam powiem jakbym mogla sie rozpisywac za kazdym razem, ale nie robilam, bo widzialam, ze dziewczyny raczej skromnie pisza. Ale jesli tak, to biore to jako niepisane przyzwolenie do zapelniania stron
Zapełniaj, zapełniaj. Ja też się zawsze muszę powstrzymywać, bo normalnie to niezły eseista ze mnie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
A my bedziemy remontowac mieszkanko od poniedziałju i tez mi to spedza sen z powiek
No tak, z rodzicami tak już jest, że we wszystko się wtrącają. Ja moją Mamę muszę stopować, ale ona sama zdaje sobie doskonale sprawę z tego, jaka jest
Zazdroszczę Wam tych remontów, ja na razie nic nie robię, bo póki co, mieszkanie nie jest moje, wszystko się wyklaruje do jesieni, a ja sama nie wiem, chyba wolałabym się przeprowadzić, ale ja się generalnie przeprowadzać lubię
Z zakupami łóżeczkowo-wózkowo-fotelikowymi z tego względu też się muszę powstrzymać do jesieni, a już bym chciała

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
brombusiu, a co to znaczy zboczenie zawodowe? przecież nie jesteś archeologiem
Archeologiem nie, chociaż chciałam ( Indiana Jones i te sprawy ), ale w końcu historycy też się lubują w starociach

Ciekawe jak tam Karenina? Ten egzamin chyba dzisiaj miała

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:54   #4442
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań i wiecie co, pielęgniarka wkłuła mi się w żyłę, a w niej nie płynęła krew! Wystraszyłam się! Musiała troche tak "pogrzebać" tą igłą w żyle i dopiero poszło!
Oj u mnie z pobieraniem krwi to zawsze są przeboje Mam jakoś tak dziwnie bardzo głęboko pochowane żyły które mało która pielęgniarka jest w stanie zlokalizować... Żadne zaciskanie pięści ani gumki nie pomagają - żebym nie wiem co robiła żyły i tak nie wyjdą Najczęściej pobieranie krwi wygląda u mnie tak, że najpierw zbiega się ze trzy pielęgniarki (co jedna to chyba ma być bardziej doświadczona...), poszukują tych moich żył a jak nie znajdują to kłują tak na wyczucie... Zwykle z marnym skutkiem bo w 99% przypadków i tak kończy się na tym, że pobierają mi krew z nadgarstka (co niestety boli jak cholerka...)
Chociaż ostatnio jedna pielęgniarka bardzo miło mnie zaskoczyła bo wbijając igłę "na wyczucie" za pierwszym razem trafiła w żyłę! A ja już byłam przygotowana na ten gorszy wariant...

Po tych krwawych opowieściach tak zupełnie z innej beczki... Postanowiłam wreszcie się Wam pochwalić moim brzuszkiem
Załączone zdjęcie przedstawia nas w 18 tygodniu... A to drugie to tak dla porównania my z dzidziem w tygodniu 14
Sorki za jakość fotek, ale to dlatego że sama je sobie robiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brzuszek tydzień 18.jpg (26,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Brzuszek tydzień 14.jpg (22,3 KB, 41 załadowań)

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:57   #4443
katekatee
Zadomowienie

Witam czwartkowo. Dziś zaczynamy z Wikim 24tc I mamy 5 kg na plusie Liczyłam że będzie mniej no ale trudno, mam nadzieje że więcej niż kolejne 5 mi nie przybędzie Tż sprzedał mi cynk że jego rodzice mają przyjechać i ja od raza ze szmatą i mopem latam żeby nie było że siedze w domu i nic nie robie. Padam z nóg Muszę jeszcze ugotować do 14 ugotować obiad i się ogarnąć bo nie chce wyglądać gorzej niż nasz wypucowany domek

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
jak miałam ostatnio bakterie w moczu to dostałam antybiotyk!! i teraz muszę jeszcze brać żurawit, bo podobno w ciąży mocz robi się zasadowy co sprzyja rozwojowi bakterii ( a te nie sa wskazane w moczu)

Wczoraj miałam ciężki dzień, brzuch mnie bolał, wydymało mnie, ze myślałam, że pęknę i nie czuję od 1,5 dnia ruchów
Ale też chyba pisałyście, ze na początku nie czuje się ruchów codziennie?? (pierwsze ruchy zaczęłam czuć tydzień temu w piątek) - ale teraz w sobotę zaczynam 21 tydzień, więc trochę się martwię. ech...

domi - a czemu grzeszysz jedząc parówki? ja tez sobie dziś zakupiłam 2 do pracy no muszę powiedzieć, ze zdaję sobie sprawę z czego robione sa parówy, ale je uwielbiam i sa dobrą zagryską w pracy
Mój mały tez ostatnio się mniej rusza i też zaczynam się tym troszkę martwić, ale skoro regularne ruchy muszą być po 28 tc to jeszcze poczekam zanim będę panikować Ja również lubię parówki i też od czasu do czasu sobie pozwalam. Troche papieru nie zaszkodzi

Zmykam do obiadu. Życzę miłego dzionka i więcej ruchów

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:57   #4444
brombusia
Zakorzenienie

gissh ale apetyczna z Ciebie Mamuśka
I sypialnię też masz całkiem niezłą

Stary 2009-07-09, 12:58   #4445
domi7ks
Zakorzenienie

Konspiracjo my czekamy równiez az poznamy pleć z kupowaniem ciuszkow
a co spedzania snu z powiek to w sensie, ze bałagan czy w sensie, że wtracanie?

Brombusiu my bedziemy tez wynajmowac mieszkanie, malutkie dwupokojowe. Ale w ramach tego, że nie bedziemy płacic przez 3 iesiące mamy odswiezyc. I zdecydowlaismy sie na malowanie i połozenie paneli podłogowych. Bo nie chcemy szalec. Kuchnia i łazienka zostana bez rewelacji, tez tylko odswiezone malowaniem. Ale lodówka, pralka, łozko, szafa itp, wszytsko kupujemy swoje
Ja mam szzcerą nadzieje, ze tz sie wyrobi w ciągu tygodnia, bo malowac potrafi, zresztą to nie sztuka, ale panele jego ojciec bedzie msiał pomóc przyjść położyć

Gissh faktycznie sexi mamuska z Ciebie

Ciekawe jak tam Zaharia Poland

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-09 o 13:00
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:59   #4446
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Po tych krwawych opowieściach tak zupełnie z innej beczki... Postanowiłam wreszcie się Wam pochwalić moim brzuszkiem
Załączone zdjęcie przedstawia nas w 18 tygodniu... A to drugie to tak dla porównania my z dzidziem w tygodniu 14
Sorki za jakość fotek, ale to dlatego że sama je sobie robiłam
Malusi brzusio Też taki kiedyś miałam poczekaj parę tygodni i się nie poznasz Mi to się czasem wydaje że mój to co dzień to większy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:06   #4447
brombusia
Zakorzenienie

Domi, ja właściwie nie wynajmuję, bo właścicielem jest mój brat, więc płacę normalnie, on nic ode mnie nie bierze za te "wynajmowanie".
Kwestia jest taka, że albo mieszkanie kupimy, albo kupimy działkę, albo kupimy inne mieszkanie ( bo tego jakoś nie lubię, mimo że duże bo 4-pokojowe). No i na razie nie bierzemy się za żadne remonty, bo nie bardzo wiadomo co będzie. No i w takim zawieszeniu jesteśmy

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Ciekawe jak tam Zaharia Poland
Też się zastanawiałam właśnie, pewnie dostępu do neta nie ma, bo chyba by do nas zajrzała

Stary 2009-07-09, 13:09   #4448
domi7ks
Zakorzenienie

Brombusiu bo własnie najlepiej jest mieć swoje mieszkanie z odpowiednim feng shui
Ja mysle, że my w tym pomieszkamy ze trzy lata, a jak beda finanse to kupimy coś wiekszego własnego. Bo jednak to mieszkanie jest malutkie, niby dwa pokoje ale jakies 35 m2. A nie chcemy miec tylko jednego dzidziusa, ale za jakis czas drugie, wiec bysmy sie nie "pomiescili". A nawet jak chcemy pomieszkac kilka lat a nie dlugie lata, to jednak to mieszkanie musi jakoś wygladac i byc przytulne, Zreszta w remoont nie bedziemy inwstowac ze swoich tylko to co nie płacimy przez 3 mies. Ale nasi rodzice uwazaja inaczej. Nawet staramy sie na ten temat z nimi nie rozmaiwć, ale czase trzeba cos powiedziec o planach. Zreszta o pomoc tate Tz prosimy w panelach

Stary 2009-07-09, 13:12   #4449
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamusie dawno mnie nie bylo bo zabiegana bylam ale juz obiecuje poprawe i bede zagladac czesciej

Tarasiu remonty juz skonczone tylko balagan byl po nich niesamowity ale efekty ladne i jestem zadowolona

Ja tez juz powolutku zaczynam kupowac ciuszki dla synusia ale jeszcze tak niesmiało

Chcialam sie jeszcze tylko pochwalic ze dzis ZACZELISMY 6 MIESIAC CIAZY!!!!!Jeny jak ten czas zleciał zaraz do porodu bedziemy torby pakowac

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:15   #4450
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Chcialam sie jeszcze tylko pochwalic ze dzis ZACZELISMY 6 MIESIAC CIAZY!!!!!Jeny jak ten czas zleciał zaraz do porodu bedziemy torby pakowac
Gratulacje

Stary 2009-07-09, 13:20   #4451
gucia6
Zakorzenienie

Normalnie nie moge. Zniknelam na pol godziny a tu przybyla cala strona do czytania Tak trzymac dziewczyny. Trzeba dogonic te z wrzesnia i pazdziernika

Cytat:
A my bedziemy remontowac mieszkanko od poniedziałju i tez mi to spedza sen z powiek ja niewiem czy jestem wrazliwa taka czy z braku zajecia tak siedze i mysle i sie przejmuje. W kazdym razie Tz bedzie malowal, ale jego tato połozy panele. A ja juz widze oczyma wyobraxni jak jedziemy do sklapu, własnie z Tz tata (bo my nie mamy samochodu) i tylo slysze a po co to, po co tamto....Po co nowe meble, po co to...Matko!juz moja mama z tata mnie pytali i mowili zebysmy nie szaleli, po co sie spieszyc z kupnem tego czy tamtego..A mnie, że tak powiem lekko cisnienie sie podnosi jak to już słysze. Bo..kase mamy swoją wlasna odłożona i za to mamy zamiar kupic meble, nawet samochód. A rodzice, nie wie czy sie boją, że bedziemy od nich chcieli czy co
Domi, kochana , na pewno wszystko bedzie dobrze.
Ja mysle, ze to moze byc tylko ich obawa i troskliwosc, zebyscie zarzadzali pieniedzmi z glowa. Na pewn jak zobacza, ze potraficie rozsadnie zainwestowac, to sie uspokoja . Zreszta pamietaj, ze oni wychowali sie i dlugi czas zyli w czasach, kiedy o wszystko bylo trudno i trzeba bylo oszczedzac na kazdym kroku.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ostatnio sie zastanawiałam, w czym wywieźć takiego małego szkraba ze szpitala po porodzie? sam rożek przecież w zimie nie wystarczy... może kombinezon? sama nie wiem...
i w ogóle zastanawiam się, w co się takie małe istotki w ogóle ubiera?
pielucha, body jakiś sweterek? przeraża mnie to...
Ja kupilam taka wyprawke niemowleca (czeka w Polsce), tzn. body z dlugim rekawkiem, spiochy na naramkach, kaftanik, czapeczke. A potem cale malenstwo wrzuce w spiworek (jeszcze nie mam) i w siodelko i do domu

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Zapełniaj, zapełniaj. Ja też się zawsze muszę powstrzymywać, bo normalnie to niezły eseista ze mnie

No tak, z rodzicami tak już jest, że we wszystko się wtrącają. Ja moją Mamę muszę stopować, ale ona sama zdaje sobie doskonale sprawę z tego, jaka jest
Zazdroszczę Wam tych remontów, ja na razie nic nie robię, bo póki co, mieszkanie nie jest moje, wszystko się wyklaruje do jesieni, a ja sama nie wiem, chyba wolałabym się przeprowadzić, ale ja się generalnie przeprowadzać lubię
Z zakupami łóżeczkowo-wózkowo-fotelikowymi z tego względu też się muszę powstrzymać do jesieni, a już bym chciała

Archeologiem nie, chociaż chciałam ( Indiana Jones i te sprawy ), ale w końcu historycy też się lubują w starociach

Ciekawe jak tam Karenina? Ten egzamin chyba dzisiaj miała
Brombusiu, eseista to ja nijaki, bo inzynier. No ale prace mgr sie tez w koncu napisalo te pare lat temu na 90 stron .

A co do przeprowadzek, to tez lubie, zwlaszcza w miejsca o ktorych moj zoladek mowi dobrze. Jednak byl taki czas kiedy w ciagu 2 lat przeprowadzilam sie w sumie 7 razy i to na dystance Polska-Niemcy (2 razy), Niemcy-Polska (1 raz) i potem przez Niemcy wschod na zachod, na poludnie. I powiem szczerze, ze po takich atrakcjach mialam w pewnym momencie dosc. Ale wytrzymalam tylko 2 lata w spokoju, bo wkrotce ruszam na polnoc Niemiec . I kto wie, moze kiedys wyniesiemy sie z tz do Australii albo Chile

Gissh, bardzo zgrabna z ciebie mamusia .

Kachula, gratuluje . Ja widze ze my tak leb w leb. Ja tez dzis mam drugi dzien 6-tego miesiaca (licze kalendarzowe). I we wrzesniu pakuje juz torbe do szpitala, zeby miec gotowa na wszelki i niespodziewany wypadek.

A co do pobierania krwi, to na szczescie nie mialam problemow i podczas oddawania krwi koncze moja dawke szybciej. Jedyny raz mialam zly przypadek, kiedy musieli mi pobrac do badan, ale nie mogli ze zgiec (zmiany skorne), to mi dlon tak pokluli, ze tez chodzilam tydzien z siniakiem

Mmmm.. chlopaki z teamu wlasnie mi czeresnie przyniesli . Marzylam o jakims owocku

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:00
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:26   #4452
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi, kochana , na pewno wszystko bedzie dobrze.
Ja mysle, ze to moze byc tylko ich obawa i troskliwosc, zebyscie zarzadzali pieniedzmi z glowa. Na pewn jak zobacza, ze potraficie rozsadnie zainwestowac, to sie uspokoja . Zreszta pamietaj, ze oni wychowali sie i dlugi czas zyli w czasach, kiedy o wszystko bylo trudno i trzeba bylo oszczedzac na kazdym kroku.

to prawda co mówisz ale kurcze, my z Tz potrafimy obracac pieniedzmi. Tym bardziej, że ciezko pracowalismy oboje. I odkad jestesmy razem troszke sie drobnotek "dorobilismy". A np. rodzice Tz po dlugich latach remontuja mieszkanie. Dla nich to troche za szybko, ze w ogle sie wyprowadzamy. Ze powinnmsy pomieszkac u nich. Ale..ostatnio jak siedzielismy z tesciowai ja wspomnialam o przeprowadzce, a ona"to wy sie naprawde wyprowadzacie?o jej serce mnie zaczyna bolec"(wsumie poł zartem pół serio)...a ja od razu wypaliłam, ze nie lubie takiego gadana i pani powinna sie cieszyc, ze sobie radzimy

Stary 2009-07-09, 13:41   #4453
Ravenne
Raczkowanie

Domi nie przejmuj się rodzicami, oni się po prostu boją, czy sobie poradzicie, Gucia ma racje jak zobaczą, że sobie radzicie to dadzą spokój z takim gadaniem.
Nas remont czeka na początku sierpnia, już teraz zaczynam się tego bać, mam nadzieję, że jakoś go przetrwamy.

Kachula gratulacje!!

Kochane ja się boję, że jak teraz zabierzecie się za pisanie elaboratów to nie nadążymy z czytaniem, będziemy musiały cały czas na wizażu siedzieć i czytać i pisać, a nasi TŻ-ci pewnie nie będą tym zachwyceni

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2009-07-09 o 13:42
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:01   #4454
simpatica
Zakorzenienie

cześc dziewczyny, co za baniasty dzień dzisiaj nastał. normalnie mam taki bezdnadziejny humor że już raz się soczyscie powyłam. wszystko mnie smuci wiem ze to niedobre dla fasolka bo jak ja nie mam humoru to on tez ale jakoś tak... w dodatku praca licencjacka stoi w miejscu... no poprostu nie nadaje się dziś na obcowanie z pipolami
Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań i wiecie co, pielęgniarka wkłuła mi się w żyłę, a w niej nie płynęła krew! Wystraszyłam się! Musiała troche tak "pogrzebać" tą igłą w żyle i dopiero poszło!
Pielęgniarka powiedziała, że tak się czasami dzieje ze strachu. To znaczy człowiek sie psychicznie nie boi, ale organizm jest wystraszony zupełnie niezaleznie od naszej świadomosci
Cuda normalnie

Ja się nie boję pobierania krwi, ale muszę przyznać, że prawie mnie ze strachu sparaliżowało jak weszłam do szpitala i pomyślałam sobie, że już niedługo wpadne tu z bólami porodowymi i będą mnie ciagać po tych zielonych, nieprzyjaznych salach i machać wokół mnie aparaturą, strzykawkami i nie daj Boże skalpelem Brrrr!!!! Nieprzyjemnie mi się zrobiło bardzo
ja na piewrszym pobraniu krwi też widocznie dostałam takiego strachu bo mnie musiała pielęgniarka kłuc z drugiej żyły bo tez tylko powietrze w tej pierwszej było.
Cytat:
Dziewczyny!ale jestem zła! normlanie przyszłam i wyje
Miałam wszystkie dokumenty, Tz w pracy i mialam isc sama zarezerwowac termin slubu cywilnego. Tz sie nei moze zwolnic z pracy, wiec pszlam sama. Ale głupia babora mnie wysmiała ze jestem sama ironicznie jestem taka wkurzoa, ze nie moge
I jestem przy okazji zła na Tz ze nie przeczytał dokadnie, że mamy byc koniecnzie oboje, tylko "sobie myslalm"ze nam dadza jakies wnioski do domu, albo ze to sie tylko rezerwuje.

Ok moj błąd, ze sama byłam ,ale babora nie msiala sie nabijac, ze sama"chce brac slub"
Domi nie martw sie (chociaż wiem że to tak sie tylko łatwo mówi), babol głupi chciał sie na kimś moze odgryźc i akurat trafiło na Ciebie
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Też sie nie mogę doczekac kupowania ciuszków, ale to dopiero jak poznamy pleć
my też narazie tylko oglądamy

rety w dodatku mnie też dziś brzuch boli... normalnie tak mnie boli jak bym miała okres
a ostatnio jak byłam u ginki to mówiłam jej ze mnie bolą jajniki to mi powiedziała że ja już tam nie mam jajników i że to mnie bolą wiązania które się tworzą w brzuchu. i że to normalne że boli zwłaszcza jak sie gwałtownie wstaje, kładzie lub duzo i szybko chodzi. no i mi się zgadzało bo wtedy jeszcze do pracy chodziłam . a teraz nie chodzę a brzuch i tak boli. ale tak sobie tłumacze że to tak trochę boli oj cyba mi jakieś masło maślane wyszło z tej wypowiedzi... idę spac bo to nic dobrego z tego nie będzie życzę Wam lepszych humorów niż mój dzisiaj
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:08   #4455
gucia6
Zakorzenienie

Ravenne, czasami trzeba puscic wodze i troche wylac na komputer

Simpatica, z zyly to w zadnym razie powietrze (bys juz dawno wsrod zywych nie byla), tylko pewnie stres zablokowal zastawki, albo pielegniarka nie trafila w zyle.
A z tym brzuchem to nie wiem. Ponoc jak boli na okres to powinno sie zglosic do lekarza.

Tarasiu, w zalaczniku wrzucam fotke wdzianka ktore wezme do szpitala, tylko ze bedzie w kolorze zielonym.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf wyprawka.pdf (31,5 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:21
Stary 2009-07-09, 14:28   #4456
nedzia
Raczkowanie

czesc mamusie
dawno mnie tu tez nie było , ale sporo przygotowan w domu i nie mam nawet kiedy wejsc.
W dodatku bylam we wtorek u gina, byla to taka zwyczajna wizyta. Waga , cisnienie i USG i wszystko by bylo nudne gdyby nie to że byłam z mamą i pan doktor zawołał mamę do gabinetu żeby nacieszyla sie widokiem wnusia. Nie mogla uwierzyc ze tak technika poszła do przodu ze mozna wszystko sobie pooglądać. Kiedys to tylko przykladali jej taką wielką słuchawę do brzucha i sprawdzali czy serducho bije a dzis proszę .... nawet klejnoty ujrzała Byłam dumna że zrobiłam mamie taką frajdę.
Simpatica- mnie tez cos ostatnio boli brzuch, gin tylko powiedzial ze jak nie jest to ból nie dozniesienia to normalne, tylko martwią mnie trochę upławy bo mam od początku ciąży, gin mówi ze jak sie przy tym nic nie dzieje to nie ma sie czym martwic ale jakos tak mam to ciągle w głowie. Czy wy tez dziewczyny macie upławy (białe)?
Domi- ja tez tak samo jak ty miesiąc temu byłam w USC i dostałam identyczną odpowiedz, naszczescie mój tz zwolnił sie na nastepny dzien i juz wszystko załatwione. Bedziemy brac slub 5 września. Bedzie to cichutki ślub taki z najbliższymi osobami, w sumie 13 osób. Nie wiem za bardzo jaki ciuch ubrać.. Szukałam wszędzie ciążowych białych albo ecri(czy jak to sie tam pisze) sukienek(nie ślubne) ale nie ma, chyba bede musiala sie wybrac do krawcowej a to pewno sporo dzis kosztuje. A ty Domi jak masz zamiar sie ubrać?
Dziewczyny mam jeszcze takie jedno pytanie , bo znowu nałogowo zaczęłam pić kawę , na początku ciąży mnie odżuciło ale teraz znow co dziennie pije . Staram się pic jedną szklankę dziennie, no ale wiadomo że to zawsze coś. Zapomnialam się pytać gina jak to się ma do mojej ciązy ale zapomniałam. Czy wy wiecie coś na ten temat?
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:39   #4457
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze takie jedno pytanie , bo znowu nałogowo zaczęłam pić kawę , na początku ciąży mnie odżuciło ale teraz znow co dziennie pije . Staram się pic jedną szklankę dziennie, no ale wiadomo że to zawsze coś. Zapomnialam się pytać gina jak to się ma do mojej ciązy ale zapomniałam. Czy wy wiecie coś na ten temat?
Ja piję jedną dziennie, ale nie rozpuszczalną, tylko po turecku albo z ekspresu, z dużą ilością mleka. Myślę, że jedna nie zaszkodzi, ale nie należy przesadzać.
Co do upławów, robiłaś sobie biocenozę pochwy (wymaz mikrobiologiczny)? Jeśli nie, to po prostu zrób, jeśli się niepokoisz, czasami lekarze bagatelizują pewne sprawy. Poproś swojego o skierowanie albo zrób prywatnie ( to kosztuje ok. 30 zł) i będziesz spokojna.
Idę z Rufuskiem na spacerek, bo już łazi za mną po całym mieszkaniu i łasi się jak kot. Świntuch, wykorzystuje to,że jestem w domu i chce wychodzić co 2 godziny

Stary 2009-07-09, 14:40   #4458
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam kawke sobie popijam jak mnie najdzie ochota, tylke ze okolo 2/3 filizanki i nie codziennie. Ale na ten temat sa rozne opinie. Osobiscie jestem zdania, ze jesli mnie taka kawa nie przeczyszcza (przed ciaza to byl standard) to jest ok. Ale staram sie tez nie przesadzac, bo malenstwo nie przetwarza kofeiny tak jak dorosly.

Brombusiu, chcialabym miec takiego Rufuska w pracy. Wtedy mialabym pretekst, zeby odejsc na jakis czas od biurka i troche pospacerowac.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:41
Stary 2009-07-09, 15:01   #4459
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi- ja tez tak samo jak ty miesiąc temu byłam w USC i dostałam identyczną odpowiedz, naszczescie mój tz zwolnił sie na nastepny dzien i juz wszystko załatwione. Bedziemy brac slub 5 września. Bedzie to cichutki ślub taki z najbliższymi osobami, w sumie 13 osób. Nie wiem za bardzo jaki ciuch ubrać.. Szukałam wszędzie ciążowych białych albo ecri(czy jak to sie tam pisze) sukienek(nie ślubne) ale nie ma, chyba bede musiala sie wybrac do krawcowej a to pewno sporo dzis kosztuje. A ty Domi jak masz zamiar sie ubrać?
Nedzia u mnie jest sklep z sukienkami dla ciężarych, zawsze na wystawie widze ładne sukienki, więc mysle, ze sobie tam cos kupie. Kiedys kupiłam cos w tym sklepie (bo sa jeszcze normalne ciuchy), więc z tego co pamietam sukienki sa w granicach 150-200 zł. ja mysle o jakiejś jasnej, ale nie białej czy ecru, ale jakis jasny fiolet (bo taka mi sie w oczy raz rzuciła). W ogóle my planujemy jeszcze mniejszy slub niz Wasz, bo tylko rodzice i swiadkowie, a potem mamy w planie wyjśc na jakis obiad i to wystarczy Za rok w czerwcu bierzemy koscielny, wiecdlatego nie ma sensu teraz robić imprezy.
A co do kawy to ja również przez 2 miesiące nie piłam, a ostatnio znow mam smaka i coraz częściej robie sobie rozpuszczalna z mlekiem

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-09 o 15:02
Stary 2009-07-09, 15:17   #4460
sexy body
Rozeznanie

Oj, pozazdrościłam Wam tych remontów. My będziemy mieszkać w domu z rodzicami, nie wiem jak będzie, ale przecież znam ich i wiem czego mogę się po nich spodziewać dobrego i złego. Cieszę się, że bedę mogła w każdej chwili liczyć na pomoc, wsparcie i radę mamy przy Maluszku. wiem, ze nie będzie mi nic narzucać, a jedynie radzić i sugerować. Taka jest.

Nie planowaliśmy żadnego remontu, ale moze jednak na coś sie skuszę. Chociaż pomalowanie ścian, tak tyci, tyci Żeby poczuc to szykowanie gniazdka

Kawke też czasami wypiję, ale rzadko. Myślę, że w rozsądnych ilosciach nie zaszkodzi. No i wszystkie pijecie z mlekiem, więc tym bardziej.

Proszę się nie smutać!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 15:25   #4461
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspiracjo my czekamy równiez az poznamy pleć z kupowaniem ciuszkow
a co spedzania snu z powiek to w sensie, ze bałagan czy w sensie, że wtracanie?
W tym i tym niestety... Kochana uzbrój sie w cierpliwość. a balagan i ogolne zamieszanie to ja właśnie przeżyłam w tym temacie... ufff
na slowo remont reaguje nerwowo ale teraz na szczescie juz przeprowadzka...

Cytat:

Mmmm.. chlopaki z teamu wlasnie mi czeresnie przyniesli . Marzylam o jakims owocku
No proszę,,, to te chłopaki u Ciebie w firmie? Nooooo wyrabiaja sie jak widać

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

a ostatnio jak byłam u ginki to mówiłam jej ze mnie bolą jajniki to mi powiedziała że ja już tam nie mam jajników i że to mnie bolą wiązania które się tworzą w brzuchu. i że to normalne że boli zwłaszcza jak sie gwałtownie wstaje, kładzie lub duzo i szybko chodzi. no i mi się zgadzało bo wtedy jeszcze do pracy chodziłam . a teraz nie chodzę a brzuch i tak boli. ale tak sobie tłumacze że to tak trochę boli oj cyba mi jakieś masło maślane wyszło z tej wypowiedzi... idę spac bo to nic dobrego z tego nie będzie życzę Wam lepszych humorów niż mój dzisiaj
jak to nie mamy jajnikow??? ale potem bedziemy miec z powrotem?
no mam nadzieję
to chyba może tak pobolewać... mnie na poczatku tez nic nie bolalo, a teraz czasem coś czuję. Wniskuję z tego że teraz to dopiero zacznie brzuszek rosnąc...

Co do kawki - to ja kocham. Nic mnie nie odrzuciło. Codziennie jedna mała z wielkim mlekiem musi być.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-07-09 o 15:28
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 15:27   #4462
kachula27
Zakorzenienie

A mnie dzis wzieło na pierozki wiec zaraz lece do sklepu po kapsutke i zabieram sie do roboty,tz bedzie dzis w domu wieczorkiem wiec na spokojnie sobie zrobie i na kolacyjke w sam raz

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-07-09, 15:31   #4463
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
W tym i tym niestety... Kochana uzbrój sie w cierpliwość. a balagan i ogolne zamieszanie to ja właśnie przeżyłam w tym temacie... ufff
na slowo remont reaguje nerwowo ale teraz na szczescie juz przeprowadzka...

oby szybko sie skonczyło
A ja jem kanapke, dokładnie bułke z pasztetem i serem żółtym (na wierzchu ketchup) zrobiona w mikrofalówce. Polecam Mamuski kiedys zostałam u kolezanki i mi takie cos zrobiła, pychotaaa

Stary 2009-07-09, 15:37   #4464
nedzia
Raczkowanie

Brombusiu - dobry pomysł z tym wymazem, nie wpadłam na to ,napewno zrobię sobie cos takiego.
Domi-masz szczescie z tym sklepem, u mnie w pobliżu nic takiego nie ma i bede miec chyba problem. Ja tez mam tylko rodziców, świadków z rodzinami i tyle mi wyszło osób. Po ślubie jakis obiadek,torcik i pogaduchy.
A o kościelnym ślubie narazie nie myslimy.

Jesli chodzi o kawkę to przed ciążą to był mój narkotyk. Poprostu kocham kawę i czuję ze znowu zaczyna sie taki okres. Naszczescie staram sie pic tylko jedną dziennie , taką z expressu z dużą ilością mleka więc mysle ze nie przesadzam.
Stary 2009-07-09, 15:40   #4465
domi7ks
Zakorzenienie

Nedzia a robicie przyjecie w restauracji czy w domu?bo my się zastanawiamy i chyba po prostu pojdziemy na jakis obiad (wczesniej zarezerwujemy miejsce) i mysle, że to wystarczy My koscielny przełozylismy za rok na 5ego czerwca. Mielismy brać w październiku tego roku, ale dzidziuś wyskoczył, wiec wtedy byłabym w 8mym miesiac ciąży, a to juz za pózno...

Stary 2009-07-09, 15:56   #4466
nedzia
Raczkowanie

Domi- wszystko się u mnie okaże w przyszłym tygodniu bo pojdziemy sie do okolicznych knajpek podpytac jak to bedzie wyglądało finansowo. Jesli bedą chcieli zbyt wiele to zrobimy w domu. Mamy wprawę w takich imprezach bo mamy dużą rodzinę i nie jedną taką imprezę przygotowalismy sobie sami tylko wiadomo w knajpie bedzie wygodniej no i nie bede musiała co piec minut latać do kuchni. A wiadomo jak to jest jak się ma gości.... niby mama moja zaoferowała mi pomoc no ale jej tez nie moge tak wykorzystywać. Dla niej to tez bedzie przeżycie że jej młodsza córunia wychodzi za mąż
Stary 2009-07-09, 15:57   #4467
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
oby szybko sie skonczyło
A ja jem kanapke, dokładnie bułke z pasztetem i serem żółtym (na wierzchu ketchup) zrobiona w mikrofalówce. Polecam Mamuski kiedys zostałam u kolezanki i mi takie cos zrobiła, pychotaaa
Ja wiem ze to dobre, ale od poczatku ciazy od pasztetu mnie odrzuca. Tym razem nie skorzystam.

Ale te pierozki Kachuli...
Stary 2009-07-09, 16:36   #4468
kachula27
Zakorzenienie

A to my w 6 mcu ciazy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03758.jpg (40,2 KB, 41 załadowań)

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-07-09, 16:37   #4469
elalank
Zadomowienie

Wróciłam ze szpitala i miałam robione USG, Dzidzia fika na szczęście, ale trafiłam na jakiegoś okropnego gbura, który mnie zmieszał z błotem, że mam sobie jechać do innego szpitala, albo do swojego ginekologa, albo do lekarza rodzinnego (chyba nie chciało mu się dziś pracować), ale twardo sie uparłam, że nie będę jeździć po całym mieście, przyjechałam do tego szpitala i chcę badanie (po coś płace co miesiąc składki, kurde, no nie?) Więc z wielką łaską mi zrobił badanie.
Ale przynajmniej wiem, że w tym szpitalu rodzić to ja nie będę Na moje pytania nawet nie raczył odpowiadać, stwierdził, że nie będzie diagnozował z czego bóle wynikają, mam jechać do swojego ginekologa, ech.....
Ale chociaż się uspokoiłam, że z Dzidzią jest ok. (a dodatkowo zdenerwowałam gburowatym lekarzem)

Teraz ide sobie coś zjeść bo zgłodniałam po tym czytaniu o pierożkach!
buziaki
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 16:41   #4470
fruzia01
Raczkowanie

ale żeście się laski rozpisały od rana

z wyprawką dla dzidzi chcę zaczekać jeszcze przynajmniej 5 tygodni - aż młode skończy 26 tygodni i w razie czego będzie zdolne do przeżycia poza moim organizmem; moja mama wprawdzie uważa że wyprawkę powinno się kompletować w ostatniej chwili, ale ja wiem że nie odmówię sobie przyjemności kupienia pięknego ciuszka więc ustaliłam sobie rozsądną granicę na 26 tygodni;

na razie pomyślałam o sobie i kupiłam swoje pierwsze ciążowe portki - - ekstra wygodne, cienkie bojóweczki na lato; firma mothercare, przecena z 160pln na 59pln - czyli dobry biznes jak dorwę aparat to się obfocę i zaprezentuję
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości